Jaarhoroscoop Weegschaal

Geboortedatum 23 september t/m 22 oktober | Jaarhoroscoop 2019 Weegschaal

Algemeen
Het jaar zal beginnen met flink wat krachtige energieën, die een groot deel van het jaar invloed houden. Jupiter was afgelopen jaar al krachtig aanwezig en dat zal nu alleen maar toenemen. Je kunt daardoor veel hogere energieën ervaren, die ervoor zorgen dat je mentaal veel discipline hebt en je intuïtie en instinct enorm versterkt worden. Eind september zal Jupiter zelfs jouw eigen teken ingaan en dat lijkt supermooi. Het is echter belangrijk dat je evenwicht weet te vinden tussen het plezier dat je in je leven wilt hebben en je carrière die veel energie van je zal vergen.

Over het algemeen kan je de mentale kracht, die je eerder hebt opgebouwd, gebruiken om ook fysiek te handelen. Daardoor is het zeker een periode van welvaart en gelukkige momenten. Je bent optimistisch en zeer open naar anderen, maar dat doe je niet alleen maar voor anderen. Je vindt het ook voor jezelf wel prettig, omdat mensen je dan waardering geven. Mars staat oktober tot half november in jouw teken.

Dit geeft energie om opnieuw te starten en dit kan zowel op zakelijk- als privégebied gelden. Je bent energiek en hebt een enorme ambitie om met nieuwe zaken te starten. Ook wat betreft liefde zal je veel willen, maar let op dat je niet teveel wilt. Mercurius zal ook veel invloed op je financiën en carrière hebben, vooral door zijn drie retrograde bewegingen in maart, juli en november. Er is een instabiele energie en dat betekent dat je je verstand er bij moet houden. Wees geduldig en gebruik je energie om bepaalde zaken uit het verleden terug te halen. Start vooral geen nieuwe dingen in deze maanden op.

Onthoud dat je veeleisend kunt zijn, maar dat je ongeduldig wordt als dingen niet gaan zoals jij wilt. Dit kan zijn weerslag op relatie en gezin hebben. Omdat de spirituele energie je emoties flink prikkelt, wordt er aangeraden om jezelf wel onder controle te houden. Doe je dit niet, dan zal je erg veel moeite hebben om de liefde te delen. Relaties gaan alleen heel erg goed als je je emoties onder controle houdt. Je zult overigens tot eind september in staat zijn om hier prima mee om te gaan en het zijn dan ook mooie maanden. Vanaf oktober zal het dus lastiger worden en zal je op moeten passen dat je niet teveel druk op relaties gaat zetten. Er zijn dan eerder conflicten mogelijk. Voor singles zal het 1ste deel van de maand vooral gericht zijn op romantiek, terwijl het 2de deel meer ruimte biedt voor seksualiteit.

Romantiek en sociale contacten
Je liefdesplaneet Mars reist in 2019 geregeld door je sectoren van liefde, vriendschap en intimiteit. Dit geeft wisselvalligheid van momenten dat de liefde belangrijk is en dat je juist vrijheid wilt. Je zult het begin van de maand te maken krijgen met Mars en Uranus in de Ram en relatiesector. Je kunt dan wel eens ongeduldig worden. Uranus is namelijk aan het eind van zijn periode in deze sector. Je bent impulsief omdat je nog dingen wilt veranderen. Mars en Uranus geven een opstandige energie, waarbij je er vooral niet tegen kunt als je partner, familieleden of vrienden jou te weinig aandacht geven, afspraken niet nakomen of ergens te makkelijk over denken. Met name tot halverwege februari kunnen deze planeten je houding in relaties beïnvloeden en veranderingen brengen.

De Nieuwe Maan van 4 februari versterkt dit nog eens. Ondanks de zoektocht naar vrijheid en zelfstandigheid zullen gebonden mensen in staat zijn de relatie te verbeteren. Singles blijven waarschijnlijk single, maar zijn daar over het algemeen tevreden over. Ook in vriendschappen en sociale contacten zijn er emoties om te veranderen, maar over het algemeen zullen ook die behouden worden. Mercurius vormt namelijk een sextiel met Mars en Uranus, wat voor veel beheersing kan zorgen. Zijn er echt mensen in je omgeving die het niet goed met bedoelen, dan wordt aangeraden na te denken hoe je relaties kunt behouden.

Singles kunnen in januari en februari beter platonische contacten of losse seksrelaties aangaan. Heb je een partner, dan doe je er goed aan geregeld met vrienden en familie af te spreken. Dat zal de relatie tussen jullie een positieve boost geven. Half februari t/m maart reist Mars in de sector van intimiteit en Uranus zal daar in maart naar toegaan. Dit geeft andere energie en zorgt dat je er alles aandoet om huidige relaties veel aandacht te geven. Veranderingen zorgen voor verdieping van relaties. Singles doen er alles aan om serieuze relaties te krijgen. Eind maart is er een eigenwijze verbinding tussen Venus in de Waterman en Mars in de Stier. Je doet er goed aan een relatie ruimte te geven.

Ga niet teveel met je partner om en geef meer aandacht aan eigen hobby’s of vrienden. Singles doen er goed aan om voor losse contacten te gaan en zich niet te binden. Begin maart zal Uranus naar de Stier reizen en dit zal invloed op je seksleven hebben. Hierdoor kun je meer eisen naar je partner hebben om de relatie leuk te houden. Je vindt het niet alleen belangrijk dat je partner er goed uitziet, maar vindt het ook belangrijk dat je emotioneel en intellectueel geprikkeld wordt. Erotiek alleen zal niet helpen. Het gaat erom dat je ook intellectueel een klik voelt. Is dit er niet, dan zal je er hard aan moeten werken.

April en mei zijn lastige maanden, omdat de Zon, Mercurius en Venus allemaal een verbinding met Uranus vormen. Je kunt belangrijke mensen negeren, waarbij je niet eens doorhebt dat je dit doet. Je kunt tegen normen en waarden ingaan, waardoor mensen de neiging hebben je links te laten liggen. Dit kan jou het gevoel geven dat mensen je verwaarlozen, maar beter kun je zorgen dat je je eigen gedrag onder de loep neemt en verantwoordelijk in het leven staat. Eind september verhuist Jupiter naar je teken en dit zal veel passie en avontuur in je liefdesleven geven. Daarbij zal je in liefdesrelaties erg je best doen deze te verdiepen.

Singles zoeken naar mensen waar ze een duurzame relatie mee aan kunnen gaan. Oktober en november staan deze planeten, inclusief Mars ook tegenover Uranus in de obsessieve Schorpioen. Je kunt erg jaloers zijn en bent zeer bezitterig. Merk je dit aan jezelf praat er dan met vertrouwde mensen over en probeer er achter te komen waar deze gevoelens vandaan komen.

Carrière en financiën
Neptunus, in de Vissen, zal het hele jaar in je sector van carrière reizen. Je hebt daardoor een sterke energie om eigen kansen af te dwingen. Deze planeet zorgt ervoor dat je intuïtief kunt handelen, maar waarbij je de ratio niet zal vergeten. Met name de perioden waarin Neptunus een vierkant vormt met Jupiter, geven een besef dat je niet altijd even goed bezig bent. Deze zijn half januari, half juni en eind september. Je kunt dan dromerigheid van Neptunus stabiliseren door de kracht van Jupiter. Mercurius, in de Vissen, zal vanaf de 2de week in februari tot half april in deze sector bewegen. Dit geeft inspiratie om goede dingen te doen en prima te verwoorden wat je wilt.

Let op dat Mercurius in maart retrograde in de sector beweegt. Je bent minder ordelijk, komt afspraken moeilijk na en hebt minder concentratie. Dit kan ervoor zorgen dat je minder adequaat en efficiënt bent. Wees dus niet impulsief, bewaar je geduld en geef jezelf de tijd werk of andere zakelijkheden ordelijk uit te voeren. Mars beweegt half mei tot begin juli in je sector van carrière, waardoor je veel ambities hebt voor nieuwe doelen. Van 13 t/m 18 juni zal er een verbinding zijn tussen Mercurius en Mars in de Kreeft. Deze staat tegenover de retrograde Saturnus en Pluto in de Steenbok. Je wilt veel tijd en aandacht aan je carrière geven, maar ook tijd aan de liefde, familie en vrienden geven. Zorg ervoor dat je hier een balans in vindt.

Het is een prima tijd om te ontwikkelen, maar ook juiste mensen om je heen te verzamelen. Het begin van juli ervaar je de energie van de Zon. Je straalt veel kracht uit en collega’s, leidinggevenden en klanten zullen waardering en erkenning geven. Let op dat later deze maand de retrograde Mercurius, in de Kreeft, ook in deze sector reist, waardoor je beter even kunt wachten met nieuwe doelen. Beter kun je je bezig houden met vroegere doelen of dien je verandering aan te brengen in toekomstige doelen. Het is een zeer goede periode om te analyseren hoe je ervoor staat en wat je kunt doen om de toekomst positief in te gaan. Mercurius zal begin oktober tot halverwege december in de Schorpioen reizen.

Je bent innovatief en hebt veel kracht om ervoor te gaan. Deze planeet zal de 1ste helft van november wel retrograde in je sector van financiën bewegen, waardoor er negatieve financiële zaken kunnen zijn. Je dient ervoor te zorgen dat je voor deze tijd spaargeld hebt. Ook zal het verstandig zijn dat je mensen ondersteuning vraagt, zodat je weet hoe je met bepaalde zaken om kunt gaan. Uranus kan deze periode negatief bewegen en zorgen dat je minder steun van mensen krijgt. Over het algemeen ben je sterk genoeg om jezelf er doorheen te slaan, maar blijf alert. Mars zal half november tot eind december retrograde in je sector van financiën verblijven. Dit is een uitstekende periode om bepaalde fouten op te lossen en financiële doelen nu wel te laten slagen. Je kunt het jaar op een zeer goede wijze uitgaan.

Saturnus kan ook dit jaar flink wat stress brengen, omdat je veel met werk bezig wilt zijn. Toch geeft dit ook wel geregeld een goed gevoel dat je aandacht aan je gezondheid dient te geven en dat zal je ook zeker doen. Je bent bewust van je fysieke gesteldheid en wat wel en niet kan. Je zult vaak hard werken, maar weet ook wel wanneer je gas terug moet nemen. Daarbij zal Uranus in jouw sector van gezondheid verblijven en deze planeet geeft jou een sterke drang om nieuwe dingen te bedenken om je gezondheid te verbeteren. Nieuwe activiteiten, voedingsmiddelen en andere dingen om heel gezond te blijven, zullen dan ook zeker de revue passeren. Je zult waarschijnlijk te nuchter zijn voor allerlei alternatieve middelen en zal je het liefst houden aan voldoende rust, vitaminen, mineralen, sport en beweging. Er wordt aangeraden dit jaar vooral te letten op benen, gewrichten en voeten.

Deze kunnen kwetsbaar zijn. Neptunus zal jou de neiging geven geregeld frisse lucht op te zoeken. Zuurstof is extra belangrijk omdat je longen en keel ook wat kwetsbaar kunnen zijn. Merk je dat je hier last van hebt, blijf dan niet thuis zitten, omdat juist frisse lucht voor opluchting en weerstand kan zorgen. Daarbij zal zuurstof ook zorgen voor een opgeruimd humeur, waardoor je lekker in je vel zit en goed met mensen omgaat. De laatste week van januari tot halverwege februari is een gezonde tijd, evenals de laatste week van mei tot de laatste week van juni en eind september tot eind oktober. De 1ste drie weken van januari, eind maart tot eind april, juli en de laatste weken van december zijn moeilijk. Zorg dan voor meer rust en let op dat je ook extra gezond dient te eten en geregeld frisse lucht krijgt.

Algemeen voor alle tekens in 2019
Dit jaar zal Uranus in maart naar de Stier bewegen. Daardoor hebben mensen behoefte aan vrijheid. Normaal gesproken zal Uranus symbool staan voor opstandigheid, maar de Stier zal rust brengen. Let op dat Mars de 1ste periode in de Ram staat, waardoor beide planeten gezamenlijk tot half februari leven in de brouwerij brengen. Daarom moeten we er rekening mee houden dat veel mensen deze tijd rebels zijn en er geregeld opstand is. Op kleine schaal zal dit zijn in relaties die mensen hebben, maar op grote schaal kunnen er in Nederland, Europa en de wereld flink wat problemen zijn. Zodra Uranus in de Stier komt, treedt er rust op. Er zijn zeker intense energieën, maar deze planeet zal dan inspireren en zorgen voor stabiliteit in het leven van de mensen op Aarde.

We zullen rekening moeten houden dat veranderingen of transformaties voor jaren invloed kunnen houden. Daarbij zullen witte energieën zorgen voor versterking van de verantwoordelijkheid van mensen, maar zijn er ook donkere invloeden. Jupiter zal in zijn eigen teken Boogschutter staan, Neptunus in zijn eigen teken Vissen en Saturnus in zijn eigen tegen Steenbok. Hierdoor is er warme, positieve energie, waardoor verantwoordelijkheid, ontwikkeling en spiritualiteit zorgen dat de meeste mensen het juiste nastreven. Pluto en Saturnus blijven dit jaar in de Steenbok en Jupiter voegt zich daar het eind van het jaar bij. Zoals we al zeiden, zullen er grensoverschrijdende invloeden zijn. Er kunnen in de politiek belangrijke beslissingen en gebeurtenissen zijn, waardoor er veel veranderingen zijn. De retrograde bewegingen van Venus en Mars zijn minder dominant. Er zijn retrograde energieën, maar zullen minder beïnvloeden. Er is meer stabiliteit, maar we moeten opletten dat er dat er dus grote transformaties mogelijk zijn.