Terug naar overzicht

Lucide dromen

geschreven door:

Medium Alida op 11-04-2020 om 20:50

Al van kleins af aan heb ik lucide dromen. Dit betekent dat je tijdens het dromen (dat je tijdens het slapen doet, niet het dagdromen) weet dat je aan het dromen bent. Het fijne van lucide dromen is dat je je dromen kunt sturen. Je kunt dromen wat je wilt dromen en je kunt daarvan genieten! Als je (denkt dat je) nog niet eerder lucide gedroomd hebt, dan is het goed om te weten dat je kunt leren lucide te dromen. Dit doe je als volgt: vraag je voortaan dagelijks meermaals per dag hardop af: “Ben ik nu wakker of ben ik nu aan het dromen?” Dit lijkt stompzinnig, want je weet natuurlijk wel dat je wakker bent. Echter, de functie hiervan is dat je, doordat je dit overdag herhaaldelijk doet, dit ook in je dromen zult gaat doen. Na dit een zekere tijd te hebben gedaan, ga je je dus in je dromen ook afvragen of je wakker bent of dat je droomt en uiteindelijk ga je hierdoor in je dromen opmerken dat je droomt en vanaf dat moment kun je beginnen met je droom zelf te sturen!
Het zal de meeste mensen niet in één keer lukken lucide te dromen: het gebeurt bij veel mensen dat zij zich inderdaad in hun droom, net als wanneer zij wakker zijn, gaan afvragen: “Ben ik wakker of droom ik?”, maar dat zij tijdens de eerste periode dat zij hiermee bezig zijn, in hun droom steeds tot de (foutieve) conclusie komen dat zij wakker (denken te) zijn. Echter, je herhaaldelijk overdag en in je dromen afvragen of je wakker bent of dat je droomt, zorgt uiteindelijk voor het in je dromen ontdekken dat je droomt, doordat er in je dromen dingen gebeuren die je niet beleeft wanneer je wakker bent en je dat uiteindelijk zult gaan opmerken.
Zoals met alles: oefening baart kunst. Het moment dat jij je dromen bewust kunt gaan sturen, kunt gaan dromen wat je wilt dromen, zal er zeker komen als je hiermee bezig blijft! Probeer het (een langere tijd) uit als je lucide wilt leren dromen, want deze manier van dromen is een geweldige, positieve spirituele belevenis.


Liefs Medium Alida box 0072

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Begin nu een gesprek met een van onze Mediums
NL: 0909-1901
(€0,70/min)
BE: 0902-12024
(€1,25/min)