Maandhoroscoop Leeuw

Maandhoroscoop Leeuw

Maandhoroscoop Leeuw

Geboortedatum: 22 juli t/m 22 augustus - December 2021

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
De Zon en Mercurius staan in Boogschutter en brengen vuur en ratio. De energie is geschikt te zien wat je kunt doen om je leven te verbeteren en liefde en vriendschap op te zoeken. Het is een goede periode om plannen voor de feestdagen uit te werken en nieuwe mensen te ontmoeten. De maand wordt gekenmerkt door verbinding van Venus en Pluto in de Steenbok, in je sector van gezondheid, routinematigheid en gedienstigheid reist. Let op dat deze energie voor de Leeuw flink wat vuur brengt, wat obsessie en stress met zich mee kan brengen. Je kunt soms teveel plichtsgevoel hebben en kan je niet alleen richten op de dingen waar je iets aan hebt. Je kunt dingen nastreven, die niet reëel of nuttig voor jou zijn. Het zal belangrijk zijn je alleen te richten op dingen die werkelijk van belang zijn. Venus kan hierbij ondersteunen om je te richten op fysieke gesteldheid, waardoor je deze maand over het algemeen aantrekkelijk voor anderen bent. Pluto zorgt dat je sterke drang voelt om gezond te zijn, waardoor je een drang voelt om te sporten, gezond te eten en andere verantwoordelijke dingen te doen. De Nieuwe Maan staat in de Boogschutter en zal intense verbinding met Mercurius aangaan. Dit geeft speciale energie aan de Leeuw, waardoor deze qua plezierige activiteiten en creativiteit zichzelf flink kan laten gaan. Met energie van de Boogschutter kan dit zorgen dat de Leeuw ideeën heeft, die deze ook uit wil proberen. Mercurius kan positieve, maar ook negatieve energie geven, die niet alleen nu invloed heeft, maar ook de komende maanden. Je kunt je namelijk minder goed uitdrukken en kan emoties opkroppen. Gelukkig kan de Nieuwe Maan jou na laten denken over je toekomst en de dingen die je hiervoor wilt doen. Er wordt aangeraden emoties er uit te gooien. Kan je dit niet communicatief, ga dan sporten of mediteren om dit op die manier aan te pakken. De passionele Mars zal tot de 13de in de mysterieuze Schorpioen verblijven en zich verbinden met Jupiter. Dit geeft de Leeuw een sterke energie om met familie en intimiteiten bezig te zijn en een liefdespartner aandacht te geven. Dit kan veel goeds brengen, maar pas op negatieve energie. Je wilt soms teveel van geliefden en andere sociale contacten verwachten. Met name rond de feestdagen kan het contact met familie lastig zijn. Blijf rustig en gooi geen olie op het vuur als er problemen ontstaan. Zijn er conflicten, dan dien je afstand te nemen of empathisch en rationeel te blijven. Er zijn Leeuwen die deze maand intense energie ervaren om als verbindende factor te functioneren. Doe dit niet te heftig en breng geen mensen tot elkaar, waarvan bij voorbaat duidelijk is dat niet lukt. Dit kan uiteindelijk voor grote problemen zorgen.

De 13de zal Mars het vierkant met Jupiter afsluiten en naar de Boogschutter verhuizen. Mars zal hierbij een conjunctie aangaan met de Zuidknoop van de Maan (Ketu), die in je sector van opwinding plaats gaat vinden. Ketu heeft de neiging de kracht van elke planeet, die binnen zijn bereik komt, te storen en dat betekent voor de Leeuw dat je soms minder vitaal bent en over het algemeen weinig energie hebt in deel van de maand. De Volle Maan staat de 19de in de Tweelingen en in je sector van communicatie en sympathie. Dit brengt spraakzame en vriendelijke energie in het laatste deel van de maand. Er is een gevoel, waarbij je merkt dat je fysieke gesteldheid nu een stuk beter zal zijn. Dit uit zich vooral in het feit dat je weer veel meer gaat doen en allerlei activiteiten kunt ontplooien met vrienden en familie. Ook in de liefde kan je flink wat ideeën hebben om deze vorm te geven. Het is een goede periode voor het maken van plannen voor het komende jaar. De Volle Maan is sociaal en moedigt aan om contact te maken met andere mensen. Je hebt veel liefde en vriendschap voor andere mensen. Je kunt je verbaal erg goed uiten en bent ook zeer humoristisch in de manier hoe je in het leven staat. Zelfs conflicten en andere problemen kan je door sympathie en empathie oplossen. Energie van de Maan heb je wel hard nodig, omdat er de 24ste een vierkant is tussen Saturnus en retrograde Uranus, die protest en rebellie geeft. Emoties zijn lastig onder controle te houden en er is geweld mogelijk. Dit zal jou beïnvloeden. De Leeuw kan hier zelf ook agressief door worden en je zult dan ook erg op moeten passen dat jij niet betrokken raakt bij problemen die hieruit voortkomen. De kans is groot dat er in de loop van het jaar een aantal belangrijke veranderingen zijn geweest. Daarbij kan je soms wel eens emoties ervaren of je het goed hebt gedaan. Je kunt een gevoel hebben dat je bepaalde dingen toch over dient te doen. Dat kan problemen geven met mensen waar je mee samenwerkt of de zakelijke contacten die je hebt. Er zijn aanwijzingen dat je in een positie wordt gebracht, waar jij niet gewend aan bent en waar je van onder de indruk kan zijn. Jupiter zal de maand voor de Kreeft positief afsluiten, omdat deze naar de Vis verhuist. Dit geeft fijne emoties, waardoor je liefdevol en warm bent. Energie van de Vissen versterkt namelijk romantiek. Deze transit gebeurt in je sector van reizen, ontwikkeling en onderwijs, waardoor je er van uit kunt gaan dat je er gedurende het hele nieuwe jaar veel profijt van kunt hebben.

Liefde, relaties en sociale contacten
De Leeuw vindt romantiek belangrijk. Je bent aantrekkelijk en charmant, waardoor mensen aandacht voor je kunnen hebben. Ben je gebonden, dan zal je controle over jezelf moeten uitoefenen om geen dingen te doen, die eigenlijk over grenzen heengaan. Over het algemeen zal je aandacht aan je partner schenken en veel romantiek en erotiek bieden. Ben je single, dan heb je veel aanbidders en zullen mensen geregeld laten merken dat je aantrekkelijk bent. De Leeuw maakt zelfs kans op aanzoeken voor trouwen of gewoon puur voor seks. Leeuwen zullen zelf proberen mensen te verleiden en aanzoeken te doen. Over het algemeen zullen de meesten echter controle houden en uiteindelijk goed nadenken wat het beste zal zijn. Er zijn aanwijzingen dat de energie er niet goed voorstaat om vaste relaties aan te gaan. Haast je dus niet als je een nieuwe partner tegenkomt. Wel is het, zowel voor singles als gebonden mensen, een prima maand voor passie en erotiek. Let op als je liefdesgevoelens voor een vriend krijgt, omdat er aanwijzingen zijn dat de vriendschap verpest kan worden. Over het algemeen zal je sociaal erg sympathiek en liefdevol zijn, zowel naar een partner, vrienden als familie. Je bent trots en kunt je soms beledigd voelen, maar tracht rustig te blijven en beledig niemand om je te verdedigen. Het is vanaf het begin, als gevolg van Venus, een prima maand voor romantiek. Deze energie zal je vanaf het begin van de maand wel verwonderen en afvragen. Ten eerste de vraag waar je op dit moment in je leven staat en ten tweede wat je kunt doen het leven nog mooier te maken. De 4de zal de Nieuwe Maan je emotioneler, dan gewoonlijk maken. Let op dat je jezelf niet aan je emoties brandt en blijf controle houden. In de 2de week zal je alles onder controle hebben en zelfvertrouwen hebben. Singles zullen het spel der liefde prima beheersen en gebonden mensen willen naar een nieuw niveau in hun relatie. In de periode rond de 11de zijn er kansen op problemen. Je kunt onbeheerst in woorden zijn en onbedoeld je partner kwetsen. Vooral Mars in de Schorpioen kan hiervoor zorgen en ook Uranus kan nog wel eens flink storen. Mars, omdat deze je agressief maakt en Uranus, omdat deze jou opstandig maakt. Vanaf de 13de zal Mars positiever worden en zal er een ommekeer in de maand zijn, waarbij de maand over het algemeen prima kan verlopen. Als de 19de de Volle Maan naar de Tweeling reist, zal jij je kunnen verheugen op een fantastische tijd, omdat deze heel wat sympathie en empathie brengt. Topdagen zullen de 20ste, 25ste en 28ste zijn, waardoor er liefde en warmte genoeg is om het jaar af te sluiten. Jupiter reist nu naar de Vissen, waardoor fantasie en liefde veel moois kunnen brengen. Deze positieve energie kan je in het nieuwe jaar meenemen.

Carrière en zakelijkheden
Het zal belangrijk zijn deze maand met beide benen op de grond te blijven. Je zult op slimme wijze in het leven moeten staan en vooral strategisch bepaalde beslissingen te nemen. Impulsieve beslissingen en veranderingen zullen je niet veel goeds doen. Blijf dus nadenken over dingen die je doet en vraag advies als je het zelf niet weet. Venus, Pluto en Mars kunnen een periode brengen vol passie, waardoor de Leeuw de strijd aan kan en dingen veranderen. Dat kan positief uitwerken, maar er kunnen ook momenten zijn dat je fouten maakt of andere dingen doet, waardoor jij met jezelf in conflict komt. Je doet er goed aan hier controle over te houden en relaxed te blijven in je contact met anderen. Daarbij is met name je passie aan de ene kant erg mooi, omdat je veel ambities hebt. Aan de andere kant kan je juist dingen stukmaken omdat je deze passie niet onder controle kunt houden. Toch ben je de hele maand in staat om het een en ander recht te zetten en ben je bezig nieuwe projecten en zware taken op volwaardige manier aan te pakken. Jupiter, in samenhang met Mars, voor heel wat avontuurlijke gevoelens zorgen. Je moet wel zorgen dat jij de passie omzet in positieve gedragingen en vooral niet door te impulsief te worden. De Nieuwe Maan van de 4de, in de Boogschutter, zorgt dat je in samenwerking met leidinggevenden een positieve energie uitstraalt. Deze kracht kan jou zeker hulp bieden en zorgen dat je positief in het leven staat. Deze energie kan je in principe de hele maand meenemen, waardoor er zeker wat mogelijkheden kunnen ontstaan. Je zakelijke leven kan dan ook zeker op een prima manier verlopen, waardoor er een gelukkige periode aan kan komen. Je krijgt meer controle over passie en bent in staat op goede wijze te communiceren en te ontplooien. Mars zal tot de 13de door de Schorpioen reizen en daarna naar de avontuurlijke Boogschutter reizen. De energie geeft niet alleen veel avontuur, maar ook een spirituele kracht. Hierdoor weet je goed wanneer je er vol voor kunt gaan, maar ook wanneer het tijd is om te stoppen. De Zon en Mercurius brengen een zeer sterke energie, waardoor je bepaalde dingen, die eerder niet lukten, nu wel kunt gaan doen. Er zijn flink wat successen mogelijk. Je kunt problemen oplossen en bepaalde dingen afronden, die eerst niet gelukt waren. Vanaf de 19de biedt de Volle Maan in de speelse Tweeling fantastische mogelijkheden om samen te werken en om goede prestaties neer te zetten. Er komt deze periode dan ook een zeer evenwichtige periode aan, waarin je passie positief kunt gebruiken. Vooral als Jupiter aan het eind van de maand naar de Vissen beweegt, is het helemaal een prima periode om de maand op een krachtige manier te beëindigen, maar ook om deze energie naar het nieuwe jaar mee te nemen.

Mentale en fysieke gezondheid
December lijkt een maand van onverantwoordelijk gedrag. Dit komt niet, omdat mensen het echt rot bedoelen, maar omdat ze het gehad hebben met covid en de maatregelen. We zullen gelukkig energie krijgen in de periode van de Nieuwe en Volle Maan, waaruit veel rechtgezet kan worden. Het is een sociale maand en we kunnen geregeld nieuwe contacten maken, waardoor we mensen ontmoeten en bestaande relaties versterken. Hierdoor zitten we mentaal en fysiek lekker in ons vel. Kunnen we dan nu zorgen voor verantwoordelijkheid, dan wordt het toch een prima maand. We kunnen er van uitgaan dat er voldoende situaties komen, die fysieke weerstand verbeteren. Houd rekening dat er maatregelen zijn om het coronavirus aan te pakken en dat er mensen in opstand komen. Deze maand is er sterke goddelijke energie, die er echter ook voor zorgt dat mensen met zichzelf in het reine komen. Daarom zijn er ook veel mensen, die vrede hebben met de besluiten. Dit geeft dan een tweedeling in de maatschappij, maar de planeten bieden mentaal en fysiek reinigende energie. Deze positieve energie kan duistere invloeden verdrijven, waardoor mensen beseffen dat empathie en sympathie belangrijke kernwaarden zijn. De hemelse krachten zullen hierdoor krachtige ondersteuning geven om ellende van de laatste jaren achter ons te laten. Behalve deze hemelse krachten wordt aangeraden zelf ook actie te ondernemen om gezond in het leven te staan. Het zal belangrijk zijn geregeld vitamine D te gebruiken, de buitenlucht op te zoeken en niet teveel dierlijke producten te eten. Verder is het belangrijk niet te opstandig te zijn en je te houden aan adviezen die er gegeven worden. Qua voeding dien je voorzichtig te zijn, omdat er aanwijzingen zijn dat er meer kans is op voedselvergiftiging en problemen met alcohol. Ook suiker en zout worden afgeraden, maar omdat veel mensen natuurlijk lekker willen gaan kokerellen, zullen we producten noemen, die als heilzame kruiden in feestmaaltijden verwerkt kunnen worden. We denken dan aan korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast gezonder dan gewone suiker. Er bestaat zelfs appetijtelijke wijn van het sap van de berk. De schors is heilzaam tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis, huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. Thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om bloed in conditie te houden en een probaat middel om klachten van diabetes te minderen. Het kruid is bloedzuiverend en koortswerend en kan aderen schoon houden. Naast gezonde voeding en voldoende beweging is het belangrijk liefde, warmte en vriendschap te geven en te krijgen. Ieder teken krijgt andere energie, maar de meesten zullen een mentale en fysieke transformatie meemaken.

Deze maand is er een speciale waarschuwing voor Leeuwen en vooral mensen die veel op de weg zijn of met openbaar vervoer reizen. De kans op ongelukken, overvallen of andere ernstige zaken is groter. Je hoeft je heus niet op te sluiten, maar dient voorzichtig te zijn. Ook is het een maand om bij bepaalde symptomen langs de dokter te gaan en geen zelfmedicatie te nemen. Mentaal zal je sterk zijn en weet je heus wat je wilt. Je kunt vermoeid zijn en hebt moeite met teveel mensen of geluid. Tracht relaxt te blijven en ga mensen in je omgeving niet mentaal of fysiek aanvallen als ze te druk zijn. Vanaf het begin van de maand is het belangrijk te sporten en dit vol te houden. Je kunt namelijk wel eens teveel eten en drinken en dan is het verstandig overtollige calorieën er uit te gooien. Ook doe je er verstandig aan om wat meer de fiets te nemen en tussendoor geregeld te wandelen. De 1ste week is zeer geschikt om werkzaamheden af te ronden. Daarna blijft de energie t/m de Volle Maan krachtig, waardoor je actief bent. Rond de 21ste zal de Zon je zeer actief maken en wil je soms teveel. Tracht geregeld te slapen en te ontspannen. De feestdagen breng je over het algemeen zeer gezond en liefdevol door.

Algemeen overzicht voor alle tekens
December is gunstig voor mensen die op financieel gebied evenwichtig zijn en weten hoe te handelen. Qua gevoelens zullen er wisselvallige gedachten zijn, waardoor contact met mensen onvoorspelbaar kan zijn. Dit kan uitdagingen brengen. Veel mensen gebruiken deze maand om hun jaar te overdenken en er zijn mensen die zelfs hun leven in ogenschouw nemen. De planeten brengen flink wat kracht en er staat dan ook heel wat te gebeuren. Venus reist tot maart in de Steenbok en geeft krachtige energie, waardoor sommigen qua liefde minder actief zijn door emotionele kwetsbaarheid. Ze kunnen moeite hebben zich in relaties te geven. Relaties zullen deze periode meer gericht zijn op veiligstellen van de sociale en zakelijke status, dan op romantiek en passie. De Zon staat tot de 21ste in de Boogschutter. Dit geeft deze maand een positieve en optimistische kijk op het leven. Mensen hebben hier sociaal veel vertrouwen door, waardoor vriendschap en andere sociale contacten veel goeds gaan brengen. Voordelig is dat deze energie zorgt dat mensen in de stemming zijn om veel te bewegen en ook is de drang om te sporten sterker dan eerder. Discipline en verlangen kunnen dan ook toenemen om dit vol te houden. Dit gedeelte van de maand is over het algemeen stabiel wat betreft zakelijkheden, familie, gezin en een stabiele relatie. Is je liefdesleven niet stabiel, dan zal het lastig zijn. Mercurius beweegt tot de 13de in Boogschutter. Dit gaf eind november al rust bij mensen, wat nu voortgezet zal worden. We kunnen ervan uitgaan, dat de meeste mensen op moreel gebied sympathiek en verstandig zijn, waardoor er veel steun onderling is. De Nieuwe Maan van de 4de kent veel kracht in de Boogschutter. Daardoor zullen mensen een sterke drang voelen om dromen, die we meer hebben, na te streven. We krijgen daar in principe van de 3de t/m de 6de mee te maken. Jupiter en Mars verbinden zich rond de Nieuwe Maan, waardoor passionele en avontuurlijke krachten loskomen. Deze krachten blijven de verdere maand door sudderen en beroeren ons flink. Veel mensen hebben de neiging en behoeften zich vrij te voelen. Ze willen zich niet meer vast laten binden en dit kan het moeilijk maken. Dit is vooral als regeringen besluiten tot drastischer maatregelen en groepen hiertegen ageren. Dan is de kans op grote problemen in dit geval niet uit te sluiten met krachten vanuit de kosmos. Rond Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar zijn er dan conflicten en andere problemen mogelijk Groepen mensen kunnen tegen elkaar komen te staan. Mensen hebben inmiddels redenen genoeg boos te zijn. Er wordt aangeraden roekeloos en destructief gedrag te voorkomen en eerst na te denken voor we handelen. Mars reist t/m de 13de in de intense Schorpioen en kan ondertussen de strijd met Jupiter aangaan. In het meest erge geval brengt dit destructieve energie. Tezamen met de eerder genoemde planeten kunnen machtsstrijd, en geweld het gevolg zijn. Positief is dat er een invloed is van Ketu en Mercurius. Deze geven energie om ons te richten op waarheden en verantwoordelijkheden. De twee krachten geven absorberende energie om het ergste af te wenden. Hierdoor zullen velen weinig invloed ondervinden van negatieve krachten. We moeten oppassen voor mensen met donkere energie, die destructief gedrag vertonen.

De 13de verhuist Mercurius tot begin januari naar de Steenbok om Venus en Pluto te vergezellen en later de Zon. Dit is een periode van respect, waarbij we meer nadenken hoe we met elkaar om moeten gaan. Iedereen gaat er op een andere wijze mee om. De een is afwachtend en een ander zal anderen tevreden houden. Afhankelijk van de situatie waarin we ons bevinden, maakt de kosmos positieve of negatieve energie los. De 13de zal Mars naar de Boogschutter reizen en daar tot eind januari blijven. Mensen kunnen zachter worden, maar willen avontuur opzoeken. Met krachten in de Boogschutter zal dit deel van de maand een actieve, maar sympathieke energie geven. Mensen willen graag bewegen en er op uittrekken. Ook is het een fijne periode liefde in het leven te halen of deze te versterken. Venus zal vanaf de 19de t/m januari retrograde in de Steenbok bewegen. Uranus beweegt retrograde in de Stier en geeft onverwachte resultaten. Het is belangrijk niet teveel op impulsen te reageren en geduldig te blijven. Dan heb je de minste last van de kritische energie. Venus staat deze maand in verbinding met Pluto in de Steenbok. Er zullen passionele emoties zijn en er zijn erg veel verlangens. Hierbij kan Saturnus zorgen dat dit meestal op goede wijze ervaren wordt, waarbij de meesten plezierige energie voelen. Liefdesenergie van Venus en strijdlustige energie van Pluto geeft nu andere energie, waardoor zelfs de Steenbok emotioneel en gevoelig is. De Volle Maan staat zondagnacht de 19de in Tweelingen en geeft wisselvallige, maar helende energie om problemen uit het verleden op te lossen. Mensen hebben de 18de t/m de 22ste profijt van de energie, waardoor mensen op zoek kunnen zijn naar kennis, informatie en samenwerking. Verstandige mensen maken sociaal en zakelijk mooie dagen mee. Zij die onverantwoordelijk zijn of uit zijn op negativiteit kunnen een heel andere energie oproepen. Kom je in aanraking met dit soort mensen, dan doe je er goed aan afstand te nemen. De kans op grote problemen is namelijk groot. De Zon beweegt na de 21ste naar de Steenbok en blijft daar tot eind januari. De energie werkt vertragend en mensen zijn hierdoor minder ambities om te ontwikkelen, te werken of te studeren. Saturnus en Uranus gaan dit deel van het jaar een vierkant aan, wat bijzondere invloed heeft. Er zijn grote veranderingen, maar alleen als je er al eerder dit jaar mee gestart bent. Blokkades zullen verdwijnen, maar er zijn ook kritische geluiden. We moeten Mars niet uitvlakken, omdat zijn agressie zorgt dat Saturnus veel negativiteit kan brengen. Alhoewel positieve krachten overheersen, moeten we dit aspect goed in de gaten houden, omdat dit roet in het eten kan gooien. Mensen die van zichzelf niet agressief, opstandig of negatief zijn, kunnen wijs bezig zijn om de energie te kanaliseren en het juiste te doen. Gelukkig zullen de meesten zo bezig zijn. We kunnen dan ook goede feestdagen meemaken, waarbij niet alleen romantiek fijn is, maar ook contact met vrienden, familie en gezin. We kunnen het jaar op een goede wijze afsluiten, omdat Jupiter naar de Vissen reist. Deze stand zal het grootste deel van 2022 zo blijven en positiviteit brengen. Deze periode, maar ook het volgend jaar lijkt er wellicht een goede tijd aan te komen en kunnen we grote stappen maken het een en ander te herstellen. Daarbij zijn er kansen op oplossingen en kunnen weerstand, opstand en boosheid grotendeels verdwijnen.

We wensen jullie fijne feestdagen met veel liefde en saamhorigheid. Als kerst- en nieuwjaarswens willen we stellen dat slechte daden afgewezen moeten worden, maar niet de individuele mens. We kunnen mensen, die niet goed bezig zijn, ondersteunen om hun volgende daad er één van goedheid en liefde te laten zijn. We leven in een maatschappij met een tweedeling, maar laten we respect houden. Dat kunnen we!

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)