Maandhoroscoop Tweelingen

Horoscoop Tweeling lees je bij Astroangels.nl

Geboortedatum: 1 mei t/m 20 juni - Januari 2020


Algemeen

Allereerst wensen we iedereen een gelukkig en gezond 2020. Laten we hopen dat het een prettig jaar wordt met vele mooie momenten. Zoals elk jaar zal je vele wensen hebben en goede voornemens. Let op dat je soms de neiging kunt hebben om met te veel dingen aan de slag te gaan. Er zijn dan zeker wat obstakels mogelijk. Je zult dit niet altijd begrijpen, maar bedenk dat het soms goed is om door diepe dalen te gaan, om daarna positieve hoogten te bereiken. Het zal belangrijk zijn niet geïrriteerd te raken als je problemen krijgt, maar er nuchter en positief mee om te gaan. Leer van fouten die je maakt en dat wat anderen je bieden. Toch is er genoeg moois in deze maand, omdat de krachtige planeten Jupiter, Saturnus en Pluto je bijstaan. Daarnaast zal jouw heersende planeet Mercurius, die naar de Waterman beweegt, flink wat plezier bieden. Deze planeet zorgt dat je veel humor hebt en je in contact met anderen over het algemeen zeer leuke dingen kunt doen. De energie van Venus, in de Waterman, kan ook zeer sterk zijn om te zorgen dat jij flink wat liefde in je leven kunt halen. Je flirt er flink op los en zal je zeker niet bij één persoon houden. Je bent verleidelijk en sensueel, maar heb je een relatie, dan zal je wel betrouwbaar zijn. De 1ste week zal prettig zijn, met veel kansen op plezier en leuke activiteiten. De 2de week zal lastiger zijn, omdat je verstrikt kunt raken in allerlei intriges. Je vindt het lastig om je gevoelens te uiten en te zeggen wat je nou eigenlijk bedoelt. Vooral Neptunus kan hier de dader van zijn, omdat je dan meer gevoelens en fantasieën hebt, dan je onder woorden kunt brengen. Je bent vanaf de 14de zeer spiritueel en aantrekkelijk als gevolg van de combinatie van Neptunus, Venus en Vissen. Je bent dan op zoek naar jezelf en zal verrast zijn over wat je ontdekt. Het midden van de maand ben je dwars en kun je de neiging hebben te veel naar mensen te prediken. Tracht dit in te tomen. Vanaf de 23ste ben je zeer creatief en relaxt en kan je goed presteren. Vanaf de 29ste zal je fysiek sterk zijn en kun je dus de maand prima afsluiten. Let de laatste dagen op dat er op financieel gebied wel eens wat storingen kunnen zijn.

Liefde en relaties
De Tweeling is het teken dat met intellect en communicatie verbonden wordt. Dit teken vindt het fijn om een uitgebreid sociaal leven te hebben. Aantrekkelijkheid en een actief sociaal leven zijn belangrijk. Ben je ergens te lang, dan zal jij je onrustig voelen en je terugtrekken. Is dit op dat moment niet mogelijk, dan kun jij je erg ongemakkelijk voelen. Mentaal is de Tweeling zeer snel en efficiënt en word je graag gestimuleerd om actief in het leven te staan. Mensen die dit stimuleren, worden geliefd door jou. Mensen die dit blokkeren, zullen door jou na enige tijd verbannen worden. In januari zal je echter gebruik moeten maken van één van jouw sterkste talenten, namelijk je aanpassingsvermogen. Gebruik deze eigenschap om soms een andere persoonlijkheid aan te nemen. Durf te veranderen en vooral te evolueren tot een type dat over eigen grenzen gaat. In het algemeen ziet de maand er goed uit! Je zult antwoorden krijgen op vragen die je hebt. Blijf waakzaam, omdat Venus tot de 14de zoveel liefde geeft dat je soms niet in staat bent dit allemaal te verwerken. Je kunt dan wel eens hoofdpijn krijgen en vooral als Venus een disharmonieus patroon met de Zon aangaat. Je wordt dan misschien wat nerveus en weet je niet altijd even goed uit te drukken. In de relatie vind je het belangrijk dat jij en je partner op één lijn zitten. Je wilt veel tijd aan je partner besteden en vindt het belangrijk dat deze dit ook naar jou doet. Daarnaast heb je ruimte nodig om je eigen gang te gaan. Heb je een partner die dit niet fijn vindt, dan ga jij je aanpassen, maar uiteindelijk kun je weerstand ondervinden. In dat geval heb je het gevoel om de relatie te verbreken. Deze maand staat in het teken van jouw idealen. Je wilt van alles en vindt het erg fijn als je partner hierin meegaat. Je bent optimistisch en vindt het fijn als er veel harmonie tussen jullie is. Over het algemeen zijn de vooruitzichten zeker wel goed en kun je een leuke maand meemaken. Ben je single, dan is het voor jou belangrijk er geregeld op uit te trekken om nieuwe mensen te ontmoeten. Let op dat je soms te makkelijk hapt als iemand je versiert. Het is dan ook zeker een maand met vele ontmoetingen, maar ook teleurstellingen. Houd er rekening mee dat de kans op een serieuze relatie lager is dan op een korte flirt.

Carrière en zakelijkheden
Januari is een ideale maand om zaken te doen en werk af te ronden. Ook is het een prima tijd om samen te werken. Er kunnen veel verbeteringen zijn en veranderingen zullen over het algemeen goed uitpakken. Er zijn zeker goede toekomstmogelijkheden. Omdat je wilskrachtig bent en veel zelfvertrouwen hebt, kun je dit uitstralen. Mensen zullen je waarderen en respecteren. Je kunt er van uitgaan dat je goed kunt verdienen en mogelijkheden hebt om te presteren. Verder is het een goede maand om je intellectueel te ontplooien. Je hebt veel behoefte aan een opleiding of om op een andere wijze kennis op te doen. In ieder geval kun je de juiste tactieken gebruiken. Verder zijn er aanwijzingen dat er contacten mogelijk zijn met buitenlandse bedrijven of mensen. Heb je hiermee te maken, dan zijn er kansen genoeg om hiermee in zee te gaan. Heb je geen buitenlandse contacten en loop je al een tijdje met deze gedachten rond, dan wordt aangeraden dit zeker te doen. Verder is het een prima maand om je positie te verbeteren. Heb je kans op een promotie dan wordt aangeraden er serieus mee bezig te gaan. Wel wordt aangeraden dit alleen te doen als je werkelijk voelt dat het goed is. Heb je een eigen bedrijf, dan is het een winstgevende maand. Ook is het een goede periode om te bekijken of je uit kunt breiden en misschien een andere werkplek kunt vinden. Zorg dat je geen schepen verbrandt voor je nieuwe hebt. Mensen die ouder zijn, zullen gezond en krachtig in het leven staan. Ben je jonger dan wordt aangeraden dat je weg blijft bij conflicten en ruzies die mensen onderling hebben. In dit geval kun je beter oudere collega’s vragen om jou te ondersteunen. Financieel gezien, kunnen vooral mensen die veel werken vruchten van hun inspanningen plukken. Ga niet bij de pakken neerzitten en wees bereid alles te geven. Saturnus gaat deze maand naar de Steenbok en zal zorgen dat financiële stress verdwijnt of minder wordt. Mensen die schulden hebben, kunnen verrassende gebeurtenissen tegemoetzien en er kan een verlichting in de lastendruk zijn. Andere Tweelingen kunnen veel drang voelen om grote uitgaven te doen. Er wordt afgeraden om luxeartikelen te kopen. Beter spaar je extra geld om in geval van nood te gebruiken. Saturnus gaat naar de Steenbok toe en zal zorgen dat financiële stress minder wordt. Er wordt aangeraden niet in onroerend goed te investeren, maar in aandelen. Daar zal een zeer goede energie overheen hangen.

Mentale en fysieke gezondheid
De voorspellingen laten zien dat je er klaar voor bent om er een goede tijd van te maken en daar zal de maand januari een prima maand voor zijn. Je ervaart tegenwerkende energie vanuit sommige kosmische krachten, maar daar zal je op zich goed doorheen komen. De eerste dagen zal je meer tijd nemen om allerlei activiteiten te ontplooien, waaronder een bezoekje aan een sportschool of een andere activiteit om je actief in op te stellen. Mensen die weinig sporten of bewegen, doen er goed aan zich voor een sport in te schrijven. Beter kun je dan niet een sport nemen, waarbij je elke week verplicht bent steeds op dezelfde dagen te sporten. Jij bent nu eenmaal niet iemand die zich laat verplichten om dit standaard te doen. Kies dus een sport, waar je de tijden zelf voor kunt kiezen. Sport je al, dan is januari op zich geschikt om extra te sporten, maar moet je opletten dat je dit de laatste week niet doet. Er zijn dan een aantal verplichtingen die veel tijd zullen kosten. Het zal in ieder geval een maand zijn om stress er uit te gooien en ervoor te zorgen dat je het jaar op een goede manier kunt starten. Let de 5de t/m de 8ste op dat er wat stress kan zijn en dan zijn extra sport of wat afspraken met geliefde mensen verstandig. Dan kom je er makkelijker doorheen. Je moet dan wel voldoende slapen en ontspannen. Rond de 10de is er een krachtige energie, waardoor je goed kunt presteren. In het midden van de maand kun je wat meer last hebben van kwetsbare longen en is het vooral belangrijk bij alles wat je doet op je ademhaling te letten. Met een verkeerde techniek kun je minder presteren en kun je zelfs hyperventilatie krijgen. Vanaf de 19de komt er een drukke periode aan en heb je dan minder tijd om alles wat je wilt vorm te geven. Je kunt wel eens wat minder energie hebben. Tracht tussendoor dus te ontspannen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We gaan een jaar met nieuwe uitdagingen in. Niets is hetzelfde, omdat het verleden niet terug te krijgen is, maar wel kunnen we toekomst veranderen met ons gedrag. Er zijn veel energieën in de Steenbok. De Zon, Mercurius, Jupiter, Saturnus en Pluto verblijven daar. Uranus zal nog steeds in de Stier bewegen. Het wordt een maand om te concentreren op dromen die er op ons afkomen en een voorspellende waarde lijken te hebben. Het wordt geen makkelijke maand, maar als we creatief en origineel zijn, dan komen we een eind. Overigens zal de energie van de planeten ons langer dan deze maand bijstaan. Energie van Mars in de Boogschutter brengt veel vuur en zorgt dat we ambities vorm geven. Mercurius brengt nuchterheid en zal gedachten op gang helpen om de toekomst te overzien. Er is het hele jaar krachtige kosmische energie, die versterkend werkt. Let op dat zowel positieve als negatieve gedragingen sterker kunnen worden. Het is belangrijk dat we onszelf onder de loep nemen en bekijken wat we verkeerd doen en wat anders kan. Bijzonder is dat er van de 6de tot de 12de een niet eerder vertoonde line-up is van Pluto, Saturnus, Mercurius en de dwergplaneet Ceres. Door deze energie is de gezondheid relatief gezien voor zowel mannen als vrouwen zeer goed. Vrouwen zullen op gebied van moederschap, opvoeding en zwangerschap een krachtige energie krijgen. Mannen zullen liefdevoller zijn en meer aandacht aan geliefden schenken. Ook familierelaties zullen goed gaan. Door deze krachtige planetaire energie zullen mensen met elkaar begaan zijn. Ook is er automatisch meer liefde voor dieren en planten. Het is dus een periode van respect en waardering. Let op dat de verbintenis tussen Ceres, Pluto en Saturnus ook verdriet en teleurstelling kan brengen, door bepaalde gedragingen van mensen die zich verzetten tegen positieve energie. We moeten alert zijn en proberen ons verstand er bij te houden voor we iets doen of zeggen dat niet meer terug te draaien is. Bijzonder zal zijn dat er deze maand veranderende machtsverhoudingen optreden. Omdat deze in grote bedrijven of regeringen optreden is er een kettingreactie mogelijk en zijn grote problemen niet uit te sluiten. Deze kunnen onder andere invloed hebben op de benzineprijs, dagelijkse uitgaven, aandelen en andere financiële zaken en werkgelegenheid.

De eclips die dit jaar ontstaat, zorgt ervoor dat er energieën uit de jaren 90 van de vorige eeuw op kunnen treden, die soortgelijk problemen kunnen geven. Vrijdag de 10de zal deze eclips zijn, die om 18:06 start, 20:11 op het hoogtepunt is en eindigt om 22:15. Deze eclips is in Nederland te zien en de Volle Maan zal veel energie op de Aarde afsturen. Op niveau van onszelf is januari dan een maand, waarin we te maken krijgen met promotie, maar ook met ontslag. Dit hangt helemaal af van het teken waar je onder valt en de normen en waarden die jij aanhangt. De 10de en 11de is de stofwisseling van mensen vertraagd, waardoor er vermoeidheid op kan treden. We kunnen een slechte mentaliteit hebben en veel mensen zijn humeurig. Het beste kun je deze tijd niet te veel activiteiten buiten de deur plannen. Vooral laat in de avond, de nacht en vroeg in de ochtend zijn er storende energieën. Ook is het af te raden om op plekken te komen waar dronken of agressieve mensen zijn. Op niveau van de wereld zien we problemen tussen overheden en kan er zelfs een crisis zijn in samenwerkingsverbanden zoals de NAVO en EU. Dit kan rond de periode van de Volle Maan ontstaan en zou dan later dit jaar tot dieptepunt komen. Er lijkt een negatieve energie te zijn, die boven de huidige wereldorde uitstijgt en flink wat invloed heeft. We kunnen echter ook zien dat onder andere energieën van Ceres, Saturnus en Pluto absorberende krachten bieden. Hierdoor zullen er energieën van de Spirituele wereld zijn, die juist liefde en warmte brengen. Mensen en instellingen die positief in het leven staan, zullen hier veel bescherming door krijgen. Een bijzondere energie zal komen als de planeten, die in de Steenbok reizen, vanaf de 20ste in het 10de huis verblijven. Dit huis is gericht op de carrière en zal nu nog meer energie krijgen door de Steenbok. Er zijn dan grote verwachtingen met betrekking tot de carrière van mensen. We hebben veel ambities en er zijn dan ook veel mogelijkheden om ons te ontplooien. Mensen die leiding geven, kunnen de energie gebruiken om hier zeer effectief in te zijn. Ook contacten tussen mensen zullen in deze periode goed verlopen, waardoor er veel minder kans is op agressie of gevaarlijke situaties.