Maandhoroscoop Tweelingen

Horoscoop Tweeling lees je bij Astroangels.nl

Geboortedatum: 1 mei t/m 20 juni - December 2019

 

Algemeen
Vanaf de 2de maakt de avontuurlijke Jupiter een positieve beweging in de Steenbok. Je bent dan zeer sympathiek en gericht op datgene wat werkelijk belangrijk is. Je bent verantwoordelijk en tegelijk heb je de behoefte uit de band te springen. Wanneer je dit evenwichtig doet, zal dit je veel goeds brengen. Lukt het niet om balans te vinden, dan wordt het lastiger. Overtuig jezelf van de normen en waarden die er van je gevraagd worden. Over het algemeen wordt het een maand van evenwicht tussen plezier maken en zakelijk in het leven staan. Ook vrienden en familie zullen belangrijk zijn. Merk je dat je te weinig sociale contacten hebt, dan zal je er goed aandoen hier actief mee bezig te zijn. Bedenk dan activiteiten om mensen te ontmoeten. Er zijn aanwijzingen dat het aantrekken van een nieuwe relatie via vrienden zal gaan. Ook kun je rond de feestdagen behoefte hebben een ex-partner of oude vrienden op te zoeken. Je voelt je nu eenmaal beter bij mensen die jij goed kent en die weten hoe jij in elkaar zit. Familie zal ook belangrijk zijn om even je frustraties bij kwijt te kunnen.

De 6de t/m de 8ste is spannend met mogelijkheden om je ogen te openen en nieuwe kansen aan te grijpen. Vanaf de 9de zal Mercurius een sterke energie geven, waardoor je makkelijker in staat bent mensen aan te trekken en vrienden te maken. De Volle Maan kan de 11de t/m de 13de ambities losmaken. Je bent dan creatief en ambitieus en mentaal zeer sterk. Je hebt veel interesses en dat heeft voordelen, omdat je over van alles mee kunt praten en een duizendpoot bent met de dingen waar je mee bezig bent. Nadeel is dat je met zoveel bezig bent dat je moeilijk gefocust blijft en fouten kunt maken. De 13de en 14de moet je opletten dat je moeite hebt om diepe gevoelens te uiten. Ga jezelf vooral niet pushen en houd geduld. De 19de kun je beter geen risico’s nemen. Er is storende energie, die zorgen dat je fouten maakt. Vanaf de 21ste komt de Zon bij Jupiter in de Steenbok reizen, waardoor er rust en serieuze gevoelens komen. Je zult t/m de 24ste gericht zijn op het ontwikkelen van vaardigheden en kennis. Vanaf de avond van de 24ste doe je er goed aan rust op te zoeken. De 28ste t/m de 30ste ben je creatief en kun je de energie gebruiken om nog even de laatste zaken af te ronden. De avond van de 30ste en de 31ste is geschikt voor vrienden en familie en voor de liefde. We wensen je een heel erg fijn en gezond 2020 toe, waarbij er hopelijk veel mogelijkheden zijn om te genieten van sociale contacten en een goede carrière.

Liefde en relaties
Venus zal deze maand romantische energie bieden, waardoor je liefdevolle gevoelens hebt, terwijl Mars in de Schorpioen verlangens naar erotiek laat toenemen. Alhoewel dit natuurlijk spannend is, wordt aangeraden jezelf toe te spreken als emoties te intens zijn. Het wordt een maand waarin liefde een prominente rol speelt. Je bent iemand die van sfeer houdt en daar is de maand natuurlijk zeer geschikt voor. Mercurius beweegt in de Schorpioen en zorgt dat je liefdevol, spraakzaam en spiritueel bent. Toch zal je op moeten letten, omdat je erg onzeker kunt zijn en niet altijd de juiste beslissingen neemt. Je kunt dan te naarstig op zoek zijn naar ware liefde en dan de verkeerde mensen aantrekken. Gebonden mensen kunnen teleurgesteld raken in een huidige relatie als deze niet voldoet aan dat wat jij graag wilt. Je doet er goed aan geregeld met vertrouwde mensen te praten om bepaalde frustraties aan te pakken of problemen te bespreken. Er zijn aanwijzingen dat jij deze maand niet altijd zelf doorhebt wat je precies voelt en hoe je op anderen overkomt. Daar kunnen vertrouwde mensen zeker bij helpen. De 1ste t/m de 5de is zeker geschikt om met vrienden leuke activiteiten te doen. De 6de t/m de 8ste is geschikt voor romantiek. Singles kunnen makkelijker een nieuwe persoon aantrekken. Gebonden mensen zullen meer diepgang aan hun relatie brengen. De periode van de Volle Maan moet je wat op gezondheid letten. Je kunt te veel doen en moeite hebben om je focus op datgene te richten wat echt belangrijk is. In dat geval kun je te maken krijgen met stress en zelfs met fysieke klachten. Pas tevens op hoe je met mensen communiceert, omdat je wel eens aanvallend kunt reageren. De 13de t/m de 15de doe je er goed aan even de rust op te zoeken en leuke activiteiten met je liefde of vertrouwde mensen te doen. Gebonden mensen zullen tot de 22ste de aanwezigheid van hun partner voelen en zich meestal erg gelukkig voelen met de steun en liefde. Singles maken na de 21ste de grootste kans op een vaste relatie en daarvoor op avontuur en kortstondige relaties. De 24ste t/m de 26ste ben je origineel in het bedenken wat je eigenlijk wilt. De Zon in de Boogschutter biedt spannende momenten en geeft kansen om er onvergetelijke dagen van te maken. Let op Uranus in de Stier, omdat die negatief kan werken. De 28ste t/m de 30ste ben je op carrière gericht, maar daarna weer op romantiek, vrienden en familie.

Carrière en zakelijkheden
Je kunt de maand goed beginnen met een krachtige ambitie om nog even te vlammen en te bereiken wat je eerder had willen doen. Met name energie van Jupiter in de Boogschutter kan de 1ste twee dagen zorgen dat je met nieuwe zaken en zakelijke contacten kunt starten. Daarna zal deze planeet naar de Steenbok reizen, waardoor je serieuzer wordt bij dingen die je in gedachten hebt. Het is een maand om te veranderen en wensen en dromen voor het nieuwe jaar in vervulling te laten gaan. Het is niet alleen een periode om hard te werken, maar ook om juiste keuzes op financieel gebied te maken. Het is wel belangrijk goed na te denken en jezelf af te vragen wat je precies wilt en wat je eraan kunt doen om hier zo snel mogelijk in te slagen. Let op dat je niet te snel gaat. Je hebt die neiging wel, maar daar heb je weinig profijt van, omdat je dan juist te maken krijgt met concentratieverlies en te veel risico. Dat zal dan juist voor achteruitgang zorgen. Het is de 1ste week een goede periode om huidig werk aan de kaak te stellen en te bekijken wat je zou kunnen veranderen. Goede dagen om te ontwikkelen zijn de 6de t/m de 8ste. Dit is spannend, omdat niet helemaal duidelijk is wat je kunt veranderen. Deze energie is ook zeer geschikt om te communiceren, maar let op dat anderen daar moeite mee kunnen hebben. De 12de zal de Volle Maan bijzondere energie brengen, waardoor je met keuzes te maken krijgt, die zakelijk en sociaal grote gevolgen hebben. Je bent empathisch en in staat mensen te begrijpen in wat ze voor ogen hebben. Pas op dat je soms de neiging hebt normen en waarden los te laten. Beter houd je je vast aan geldende verantwoordelijkheden en het behoud van eigen identiteit. Pas de 13de t/m de 15de op dat de energie zo sterk is, dat je gas terug moet nemen als er veel op je afkomt. Durft dit te doen en wees niet bang voor gezichtsverlies. De 18de en 19de zijn geschikt om risico’s te nemen, maar doe dit alleen als je er zeer goed over na hebt gedacht. De 21ste t/m de 23ste zal de Zon in de Steenbok bij de Boogschutter komen en dit geeft goede energie. Dit is een ideaal moment om schulden af te betalen, zakelijke en boekhoudkundige zaken op orde te stellen en zakelijke problemen op te lossen. Zelfs rond de kerstdagen kun je bezig zijn met je werk, maar zorg dat je ontspant. Wil je werkelijk financiële vooruitgang boeken, wacht dan tot de 28ste en handel dan die dingen af die nog even moeten gebeuren.

Mentale en fysieke gezondheid
Omdat december een sterke goddelijke energie met zich meedraagt, is het belangrijk voor alle tekens om zowel mentaal als fysiek tot reiniging te komen. De ware Goddelijke kracht zal de leiding nemen en donkere machten worden even verdreven. Er zullen krachten op ons afkomen, die ons gelukkig maken en doen beseffen dat we vooral onze menselijkheid aan elkaar moeten laten zien. Als we die energie verantwoord gebruiken, zullen de hemelse witte krachten ons hart verwarmen en kleur aan ons leven geven. Niet alleen mentaal kunnen we gereinigd worden, ook fysiek zullen mensen lekker in hun vel zitten. We kunnen behalve deze hogere krachten natuurlijk ook zelf zorgen dat we gezond in het leven staan. Ten eerste natuurlijk door onze menselijkheid te laten zien, maar ook door ons voedingspatroon aandacht te geven. Als tip willen we een aantal zeer heilzame kruiden noemen om in feestmaaltijden te verwerken: korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast natuurlijk gezonder dan gewone suiker. Je kunt er zelfs zeer lekkere wijn van maken. De schors is goed tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis en andere huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. De thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om het bloed in goede conditie te houden. Het is een probaat middel om de klachten van diabetes te verminderen. Het kruid van de berk is bloedzuiverend en koortswerend en kan de aderen opschonen. Bovenal is het belangrijk dat je mensen in je omgeving alle liefde en warmte geeft en vooral veel tijd aan mensen besteedt. Het wordt dan een maand, waarin je werkelijk een complete mentale en fysieke transformatie mee kunt maken. Voor de Tweeling wordt het een maand met een dubbel karakter. Er zijn momenten dat je voor een tweesprong komt te staan. Het is belangrijk erbij stil te staan wat bepaalde keuzen voor gevolgen hebben. Je hebt niet altijd de vaardigheid om dit adequaat en doordacht te doen en je kunt dan in de problemen komen. December is een maand, waarin je positieve, maar ook negatieve veranderingen mee kunt maken. Je bent daar echter zelf bij en zult dus veel invloed uit kunnen oefenen. Er wordt aangeraden om te starten met het afleren van slechte gewoontes en behoeften die eigenlijk niet veel goeds brengen. Daarnaast is het belangrijk je levenspatroon aan te pakken. Voldoende beweging, gezonde voeding en buitenlucht zijn belangrijk om je fysieke gestel krachtig te houden. Dit kan niet alleen fysieke, maar ook mentale kracht geven. Houd in de gaten dat je gezondheid kwetsbaar is en dat je voorzichtig moet blijven. Er wordt gewaarschuwd voor producten als sigaretten, alcohol en drugs. Door je speelse karakter heb je de neiging deze te veel te gebruiken en vooral als het gezellig is. Dat kan in december uitdagingen en verleidingen geven. Let dus extra goed op.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het jaar 2019 is turbulent geweest, waarin er geregeld onvrede en onrecht waren en dat maakte het leven er niet altijd even makkelijk op. Toch had dit een positief gehalte, omdat we hierdoor onze stem laten horen in de hoop dat er geluisterd wordt. Soms is het belangrijk onze overtuigingen aan te geven, zolang dit natuurlijk respectvol gaat. Het zal deze feestmaand fijn zijn om er voor elkaar te zijn en romantiek, saamhorigheid en vriendschap te delen om ons niet alleen voelen. De maand begint met de kracht van Jupiter, die de 2de de Boogschutter verlaat en langer dan een jaar naar de Steenbok verhuist. Jupiter en Steenbok zijn tegengestelde krachten. Veel mensen zullen moeten wennen aan verandering, maar uiteindelijk zullen de meesten in staat zijn energie van deze planeet voor nieuwe mogelijkheden te gebruiken. December is een maand van ontwikkeling van je zakelijke, maar ook persoonlijke leven. De Nieuwe Maan in de Boogschutter van november gaf een intense vibratie en deze ervaren we ook nu nog steeds. Sommige mensen kunnen de energie creatief gebruiken om met mensen af te spreken, de liefde extra sterk te voelen of spiritueel actief te zijn. Wat je ook doet, de energie van Jupiter zal ons over het algemeen gelukkig en avontuurlijk maken. Daarbij zullen Venus en de Zon prominent aanwezig zijn en liefde bieden. Mensen nemen meestal verantwoorde beslissingen, maar we moeten wel opletten. Er wordt aangeraden op te letten wat en aan wie je iets uitgeeft. Sommigen kunnen namelijk de neiging hebben te veel uit te geven en later spijt te krijgen. Een andere krachtige energie is die van de Volle Maan in de Tweeling. Deze zal de 12de in de vroege ochtend plaatsvinden en een diep verlangen losmaken. Mensen zullen wegvluchten van zakelijkheden en zakelijke contacten. De Volle Maan heeft een sterke binding met Neptunus, waardoor er een spirituele kracht is. Deze kan onbewust of in dromen optreden, maar mensen kunnen ook actief hogere energieën oproepen. Het is een tijd van verbetering van je wereld door meer saamhorigheid te creëren. Deze tijd staat Venus tussen Saturnus en Pluto en tezamen met de Maan zorgt dit voor begrip en het oplossen van conflicten, blokkades of andere problemen. Venus zal de 20ste naar de sympathieke Waterman reizen en dit zorgt dat mensen vanaf deze tijd extravert en positief in het leven staan. Mensen vinden het fijn om bij elkaar te zijn en ook vreemden zullen elkaar vriendelijk bejegenen. Er zijn ook mensen die de drang voelen om op reis te gaan of alsnog plannen voor de feestdagen te maken. Het is een prima energie om nieuwe mensen te ontmoeten of leuke sociale activiteiten te plannen. Bijzonder zal de winterzonnewende van de 22ste, omdat er een exact vierkant is tussen Venus in Waterman en Uranus in Stier. Dit maakt dramatische energie los, die tot het eind van de winter blijft bestaan. Er komt een kracht vrij die mensen neigt om hun leven onder de loep te nemen. Het wordt een periode waarin een mindere relatie met een liefdespartner, maar ook met vrienden en familie overdacht worden.

De Kerstperiode en Oud en Nieuw zijn dan geschikt om goede contacten te versterken, maar ook om mindere contacten zelfs te verbreken. Wees alert op het gegeven dat er voor sommigen zware tijden kunnen zijn. Merk je dat jij dit met sommige mensen hebt, durf dan op te treden en wees niet bang om te verliezen. Zoek nu mensen op waar jij je wel goed bij voelt en mijd mensen waar je dit niet bij hebt. De meeste mensen zullen genieten van hun partner, vrienden en familie. Deze periode is geschikt om de toekomst te overdenken en deze nog leuker te maken. Het is een tijd van ontwikkeling op zakelijk, maar ook op privégebied. De Nieuwe Maan vindt de 26ste in de vroege ochtend in de Steenbok plaats. Deze gaat een verbinding aan met Jupiter en brengt saamhorigheid, vertrouwen en vrede, waardoor de kerst over het algemeen positief verloopt. Let op dat Jupiter mensen te makkelijk kan maken op gebied van liefde en vriendschap, maar ook om geld uit te geven en genotsproducten te gebruiken. De Nieuwe Maan kan dit versterken en over het algemeen brengt dit plezier en dat is veel waard. Jupiter beweegt mensen om te handelen en niet passief af te wachten. Merk je dat iets graag wilt, doe dit dan en ga je niet richten op wat niet kan, maar op wat mogelijk is. De maand zal eindigen met de energie van de Maan en Neptunus. Daardoor is de periode vanaf de 30ste feestelijk en spiritueel. Er wordt aangeraden ervoor te kiezen de tijd door te brengen met geliefden en niet te veel in openbare gelegenheden te komen. Deze kosmische energieën kunnen mensen namelijk de neiging geven met Oud en Nieuw drugs en alcohol te gebruiken en niet iedereen zal er even goed mee omgaan. Daarnaast is het mogelijk dat jij controle houdt, maar anderen dit niet altijd kunnen. Verstandig is het om je te richten op mensen waar jij je lekker bij voelt, zodat je het jaar prima afrondt vol liefde en warmte. Je kunt de energie van de Maan en Neptunus gebruiken om te mediteren en passieve hobby’s aandacht te geven.