Maandhoroscoop Tweelingen

Maandhoroscoop Tweelingen

Maandhoroscoop Tweelingen

Geboortedatum: 1 mei t/m 20 juni - April 2023

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
De maand krijgt de 1ste dagen te maken met een Volle Maan in Weegschaal, waardoor er ontzettend veel energie vrijkomt, die gedurende een lange periode invloed op je kan hebben. Voor de Tweeling zal dit vooral op gebied van de liefde het een en ander bieden. Ben je single dan merk je dat je veel met het verleden bezig bent, maar dat je behoefte hebt iemand te ontmoeten, die gedurende een lange tijd in je leven blijft. Je bent echter vrij kritisch en kunt hierdoor moeilijk met iemand in zee gaan. Dit zal met name rond de 6de het sterkst worden, waarbij je vooral nadenkt over zaken die in het verleden niet goed gingen. Ontmoet je echter iemand, waarbij je het gevoel hebt dat jullie een karmische energie delen, dan doe je er goed aan er op in te gaan. Maar over het algemeen kun je de komende maand beter niet teveel nadenken over een relatie. Heb je een relatie, dan kun je de eerste dagen van deze maand het vuur in je voelen komen, waardoor je liefdevol bent en nadenkt over de goede zaken in jullie relatie. Het kan zelfs zijn dat de Maan spirituele energie versterkt, waardoor je deze in je relatie wilt toepassen. Echter vanaf de 8ste kan dit wat wegzakken, waardoor je meer piekert en jezelf afvraagt wat je moet veranderen om gelukkig in een relatie te worden. Nu ervaar je veel ups en downs, wat je beter kunt veranderen. Sociaal gezien ben je relaxt en kom je vriendelijk en sociaal over. Je merkt dat familie erg belangrijk is. Heb je kinderen dan besteed je veel tijd aan ze, maar kun je zelf ook tijd aan je eigen ouders besteden. Zakelijk gezien vind je het fijn als je werk gerelateerd is aan hobby’s, waarbij je veel kunt twijfelen als je dat in je werk mist. Misschien doe je er in dat geval goed aan te bekijken welke mogelijkheden er in de toekomst zijn. Het eerste deel van de maand zal Jupiter zorgen dat je fysiek een stuk sterker voor de dag kunt komen. De mentale luiheid die je de afgelopen periode ervaren hebt, kan verdwijnen. Daardoor besteed je meer tijd aan werk, relaties en andere belangrijke zaken. Je hebt weer veel meer zin om leuke activiteiten te plannen, lekker te sporten en een gezonde leefstijl aan te houden.

De 11de komt Venus in de Tweelingen binnen, waardoor je charmante uitstraling versterkt wordt. Je komt aantrekkelijk over en bent over het algemeen sociaal. Hierdoor kun je leuke mensen ontmoeten, maar ervaar je koppigheid om toe te geven dat je mensen nodig hebt. In een relatie trek je je soms even terug, vooral als je teveel liefdevolle gevoelens hebt. Je durft je namelijk niet altijd bloot te geven en duwt de ander soms weg. Let op, dat je hier open over blijft en uitlegt wat er in je omgaat. Je wilt in deze periode teveel naar negatieve zaken kijken. Alleen als je een sterke band met je partner hebt, kun je liefde ervaren en zullen de vlammen je hart verwarmen. Ben je single, dan zal je zeker geen moeite hebben mensen aan te trekken. Dit kan alleen als je echt een diepe band ervaart, omdat je dan pas toe kunt geven. Je kunt verwend raken door alle aandacht en kan dan seksualiteit de voorrang geven in plaats van echte verbondenheid. Let op dat je jezelf en anderen niet onnodig kwetst. Vanaf het midden van de maand zal Pluto in Waterman zorgen dat je een eigenzinnige uitstraling hebt. Je bent zelfstandig en gaat beter om met zaken die je de afgelopen weken overdacht hebt. Daardoor zijn er veranderingen, die je in gedachten hebt, die naar voren komen. Hierbij kan de Nieuwe Maan, in Ram dromen en fantasie versterken, waardoor je oog krijgt voor dingen die je in de toekomst wilt ontplooien. Er komen emoties in je op, die ervoor zorgen dat je de hoop krijgt dat er het een en ander zal verbeteren, waardoor je blik op de toekomst positiever wordt. Sociaal heb je behoefte aan nieuwe mensen in je omgeving en zijn er mogelijkheden dat er een nieuwe groep in je leven komt. De Zon zal samen met Mercurius in de Stier bewegen. Deze tijd ben je graag alleen, omdat je het gevoel hebt dat anderen je energie van je afsnoepen door problemen die zij hebben. Ze zien jou als een uitlaatklep, maar daar heb je niet altijd veel behoefte aan. Houd afstand en schroom er niet voor mensen duidelijk te maken dat je behoefte aan rust hebt.

Jouw heersende planeet Mercurius zorgt dat je meer gesloten bent dan gewoonlijk. Gedachten, ideeën en zelfs meningen die je wilt geven, houd je meer voor jezelf. Je vindt het hierbij fijn jezelf eens onder de loep te nemen en op diverse gebieden te bekijken wat je kunt veranderen om jezelf te ontwikkelen. Let op dat sommige mensen onzeker worden, omdat ze geen hoogte van je krijgen. Tracht duidelijk aan te geven dat je tijd voor jezelf nodig hebt en dat het niet aan anderen ligt. Fysiek kan je in deze tijd jezelf opladen, mede omdat je tijd neemt om je mentaal te ontspannen en rust te nemen. Doordat je veel bij jezelf te raden gaat, kun je overigens boordevol fantasieën zitten, die in de toekomst nuttig uitpakken. Let op dat je rond deze tijd verward kunt raken door zaken uit het verleden. Sommige dingen kun je beter in loslaten. Kosmische chaos begint de 21ste als Mercurius retrograde in de Stier gaat bewegen. Je kunt je in dit laatste deel van de maand het best richten op je eigen spiritualiteit en intuïtie om juiste beslissingen te nemen en goed te handelen. Je zult merken dat je, vooral de laatste dagen, weer open kunt worden en dat je gevoelig, empathisch en sensitief overkomt. Pas op dat je nog steeds kwetsbaar kunt zijn. Mercurius kan in de laatste dagen een sterke energie met Venus delen. Hierdoor ben je open en sociaal en kun je in de liefde, maar ook zakelijk goed met je ideeën omgaan. Je kunt genieten van het contact met andere mensen en neemt ook veel van ze aan. Je kunt de maand dan ook prima afsluiten.

Liefde en relaties
Met name het eerste deel van de maand kan de romantiek minder goede energie krijgen, maar daar heb je zelf de hand in om dit te weerstaan en er een goede periode van te maken. Je kunt dan ook in het eerste deel van de maand beter de rust bewaren en negatieve reacties naar anderen toe vermijden. Merk je dat jij je geduld verliest, denk dan eerst even goed na voor je iets zegt, waar je later spijt van hebt. Je kunt in discussies best gelijk hebben, maar het gaat vaak om de manier waarop je dit doet. Je kunt namelijk met vooringenomen meningen komen, waarbij je met ongegronde argumenten komt. Tracht dit onder controle te houden en sta open voor de mening en gevoelens van anderen. Voor je het weet ben je verwikkeld in een zinloze discussie en zijn beide partijen bezig om gelijk af te dwingen. Heb je een relatie dan is het dus een maand dit te voorkomen, omdat je partner jou nog wel eens van egoïstisch gedrag kan beschuldigen. Ook kan de ander jou zien als veeleisend en wellicht kom je zo over. Het zal in de eerste weken belangrijk zijn te beseffen dat je bepaalde gedragingen hebt, die best veranderd mogen worden. Je hebt niet voor niets een relatie en dan is een partner juist degene waar je wel eens minder vriendelijk tegen kunt zijn. Beter is het je betrokkenheid te tonen en een extra inspanning te doen om de ander jouw liefde te tonen. Als je single bent, zal het eerste deel van de maand minder gunstig zijn voor een nieuwe relatie. Het is niet, dat je niemand ontmoet, maar de juiste persoon lijkt er gewoon niet bij te zitten. Met name in het tweede deel van de maand zijn er betere energieën en komen er meer mogelijkheden, maar je zult het dan wel zelf af moeten dwingen door te daten of via vrienden mensen te leren kennen. Mensen, die een gezinsuitbreiding willen, zullen deze maand minder kans maken, waardoor een kinderwens misschien nog even uitgesteld dient te worden. Over het algemeen zal het wel een maand zijn, waarin je je extra in zal moeten spannen om er een leuke maand van te maken. Je zult meer moeite hebben om je emoties onder controle te houden en zal hier dus veel aandacht aan dienen te schenken. Over het algemeen ben je flexibel en met een flinke portie relativering kom je al een eind.

Werk en financiën
Voor de Tweeling komt er in april in het huis van ambities en zelfvertrouwen flink wat energie binnen. Je hebt kansen te over, maar kunt ook zelf mogelijkheden afdwingen. Je hebt emoties onder controle en komt empathisch bij mensen over, waarbij je intellectueel vermogen ook versterkt wordt. Familie kan belangrijk zijn voor mensen met een eigen bedrijf. Er zal een positieve planetaire energie hangen, waardoor je op persoonlijk vlak in staat bent om gestelde doelstellingen uit te voeren. Je zult bijna de hele maand keihard werken en gemotiveerd zijn om alles voldoende af te ronden. Het laatste gedeelte van de maand kan Mercurius wel wat storend werken, omdat deze energie emoties verhardt. Hierdoor kun je minder prettige beslissingen nemen en stel je mensen teleur. Blijf vriendelijk en tracht open te staan in de omgang met andere mensen. Met name het tweede deel van de maand zal geleid worden door je ethische en spirituele kracht. Hierbij ben je zelfs in staat dingen vrijwillig te doen, zonder dat je daar gelijk iets voor terug wilt. Dit kan nuttig zijn, omdat je hierdoor goodwill op kunt bouwen, waarbij er later in het jaar positieve zaken voor terug kunnen komen. Wie goed doet goed ontmoet, is dan ook je motto. In samenwerking met collega’s en andere zakelijke contacten zal er een sleutelrol voor je liggen. Je bent in staat geschillen aan te pakken en kunt zelfs een goede band krijgen met iemand of een bedrijf dat eerst je concurrent was. Je bent diplomatiek en weet wat je wilt, maar moet altijd wel opletten dat je je niet teveel laat intimideren door dominante mensen. Mochten er bepaalde geschillen zijn, die niet opgelost worden, dan doe je er zeker verstandig aan juridisch advies in te winnen. Mensen een nieuwe baan zoeken, kunnen wel eens zeer gelukkig worden, maar dan dien je echt actief bezig te zijn, omdat er niet zomaar iets nieuws op je pad komt. Er zal een positieve economische cultuur ontstaan, waardoor er vacatures vrijkomen. Financieel zal er vooral na de 14de verbetering zijn, doordat er mogelijkheden komen wat betreft aandelen, inkomen en investeringen. Let op dat je niet zomaar advies opvolgt, maar een second opinion aanvraagt, zodat je zeker weet of het goed is om een bepaalde actie te ondernemen. Met name je sociale vaardigheden zijn zeer nuttig als het gaat om het vragen van een loonsverhoging.

Fysieke en mentale gezondheid
De Volle Maan van de 6de om 6:37 heeft een sterke invloed op het leven. Er kan een positieve wending aan ons leven gegeven worden, die op vele gebieden kan ontstaan. Daarbij lijken er zelfs sterke energieën te zijn, die de natuur een handje helpen. Er kan dus een herstel zijn, niet alleen van de wereld, maar ook in onszelf. Op ons lichaam kan de Volle Maan een reinigende werking hebben en kan negatieve energie opgeruimd worden. Het wordt een maand van transformatie en fijne emoties. De Volle Maan zal vooral in samenwerking met de Nieuwe Maan energie uitstralen die kracht geeft om ervoor te gaan. Wanneer we deze energie gebruiken om het leven zonniger in te kunnen zien, dan kunnen we niet alleen mentaal, maar ook fysiek gezondheid onder controle krijgen. Veel mensen zullen meer fysieke weerstand krijgen of, als ze ziek geweest zijn, weerstand hebben. Let op, dit geldt dus niet voor mensen die een zwak gestel hebben, jonge baby’s en ouderen. Zij zullen wel degelijk op moeten passen dat er een niet te onderschatten gevaar zal zijn. De Maan zal zich ook richten op het zakelijke aspect van ons leven. Velen van ons zullen moeite hebben het hoofd boven water te houden. Doelen, ambities en idealen staan onder druk en dit kan zowel mentaal als fysiek veel druk geven. We kunnen de energie van de Maan gebruiken om ons te wapenen en te strijden tegen kwade energieën die er over de wereld reizen. De Nieuwe Maan van de 20ste om 6:15 zal ook zeer bijzonder zijn, omdat er een sterke deling is met de planeten die er nu aan het firmament staan. Deze krachtige energieën zorgen dat mensen gedwongen worden om empathisch en begripvol naar anderen te zijn. Het zal belangrijk zijn niet vanuit jezelf te denken en te handelen, maar vanuit het algemeen belang. Durf te spreken en fouten toe te geven. Dit zal zorgen dat jij beter in staat bent mentaal lekker in je vel te zitten. April zal voor alle tekens een maand worden waarin verandering plaatsvindt en er mentaal en fysiek veel zal gebeuren. Tweelingen zijn gemiddeld genomen slank en ogen fysiek niet sterk, maar hebben toch vaak veel kracht. De longen en het hele ademhalingsstelsel kunnen kwetsbaar zijn, wat het gevolg is van zenuwen. Sta je onder druk en ervaar je spanning, dan heb je veel meer kans op ernstige ziektes. Ook deze maand zal je daar voor op moeten passen, mede omdat het beeld van het weer wisselvallig is en er momenten van warmte zijn, maar ook van koude of natte weersomstandigheden. Emotioneel gezien zal je gevoelig zijn voor stress en andere spanningen. Je moet dus echt ontspannen, maar dat kan wel eens moeilijk zijn, omdat je er niet op uit kunt trekken. Tracht in ieder geval de drukte die jij in je voelt onder controle te houden door meer orde in je leven te plaatsen. Tracht controle te houden en voel je niet verplicht met mensen af te spreken, maar neem meer tijd voor jezelf. Breng geen veranderingen in je voedingspatroon aan, maar ontspan en tracht toch wat aan fitness te doen, zelfs als dit thuis moet gebeuren.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het is een maand om onze innerlijke kracht naar buiten te brengen en zelfs het kind in ons los te laten en wat meer te spelen. Het is een energie, die ons terug naar het verleden brengt, waardoor herinneringen ons laten zien dat het leven eigenlijk erg mooi kan zijn. Dit kan, ondanks eventuele storende aspecten, zorgen dat we veel meer positiviteit ervaren, vergeleken met vorige maanden. We zullen ons geregeld bewust worden van de vreugde uit het verleden, maar ook uit de trauma’s van vroegere tijden. Wees niet bang om slechte aspecten los te laten en het plezier op te zoeken. Het maakt hierbij niet uit of het nu tijd is voor contacten met vrienden en geliefden, dat je tijd besteedt aan sportieve activiteiten of je richt op het gebruik van genotsproducten, je kunt er namelijk veel gelukkige gevoelens door krijgen. April is de maand, waarin we nu werkelijk naar de lenteperiode gaan, alhoewel de weersomstandigheden wel wisselend kunnen zijn. Mensen zullen deze energie onbewust ervaren en dit kan wel eens een positief effect op ons humeur hebben. Deze maand wordt gezien als een periode van geluk en dat zullen we de 1ste periode ook zeker dan ook vaak omschreven als heel gelukkig en dat zien we ook wel in de stand van de kosmos terug. Het individu zal deze maand zeker mogelijkheden krijgen om op persoonlijk gebied het geluk op te zoeken en storingen af te wenden. Eindelijk kunnen we weer ervaren dat er gunstige berichten binnenkomen en de gezondheid een goede stimulans krijgt. Het wordt een bijzondere maand met Mercurius van de 3de t/m de 20ste in de Stier, omdat deze combinatie voor een vertraging van onze geest zorgt. Mercurius zal hier langer dan gewoonlijk blijven, omdat de planeet rond de 21ste retrograde gaat bewegen. Tot die tijd is er relaxte energie en zal er een relatief rustige tijd zijn, waardoor we meer ontspanning krijgen. Dat is ook wel even lekker na de moeilijke maanden die we hebben gehad. Mercurius staat in jouw sector van communicatie en dit geeft fantastische mogelijkheden om je talenten en vaardigheden te gebruiken om die zaken te bereiken, waar je al een tijd aan denkt of die je nu eindelijk af kunt ronden. Mercurius versterkt ook de creatieve kant van mensen, waardoor we nieuwe wijzen vinden om ons te kunnen uiten. Deze periode is dan ook een uitstekende tijd om aandacht aan hobby’s te geven, muziek aandacht te geven, te dansen of andere creatieve vormen op te starten. Je kunt fantasie de vrije loop laten en hoeft zeker niet bang te zijn om iets geheel nieuws te proberen.

De Volle Maan, in de Weegschaal, rond de 6de om 6:37 geeft hechtende energie, waarbij mensen bijna de drang voelen naar elkaar toe te trekken. Het zal een kracht geven om relaties te verbeteren, samen te komen en balans te brengen op persoonlijk en intellectueel gebied. De Maanstand zal sterke trillingen teweegbrengen, die zeeën en oceanen laat bewegen en stormen aan land brengt. Er zal transformerende energie zijn met betrekking tot diepe emotionele verbindingen, veranderingen in het leven en intieme relaties. Houd in de gaten dat spiritualiteit en fysieke krachten gecombineerd worden en zorgen dat ons astrale lichaam verdiept wordt met onbewuste emoties. Deze zorgt ervoor dat we binnen relaties lekker in ons vel zitten. Venus reist t/m de 10de in de Stier en dit geeft intense krachten, waardoor onze zintuigen zeer actief zijn. We zullen meer notie van onze omgeving hebben en daardoor kunnen we romantiek en relaties over het algemeen veel aandacht geven. We kunnen actief zijn en de neiging hebben om leuke activiteiten te doen. Let op dat deze stand van Venus zorgt voor een sterke energie om teveel van mensen te eisen. Hiermee kan je kwaad bloed zetten en dat kan dan juist problemen geven. Wees dus voorzichtig en tracht niet te streng voor jezelf en mensen in je omgeving te zijn. Venus komt de 11de in Tweelingen binnen, waardoor er een mentale verbinding is wat betreft romantiek en relaties. Hierbij zal vooral de communicatie sterk toenemen en verbeteren. Venus in dit teken zorgt voor charmante en humoristische energie, waardoor mensen speels en sensueel worden, wat vooral qua romantiek gebruikt kan worden voor een nieuwe of verbeteren van een huidige relatie. We kunnen ons verbinden met mensen waar we om geven, maar ook zijn we vriendelijk voor collega’s en onbekende mensen. Het zal belangrijk zijn goed voor onszelf te zorgen en grenzen te stellen. Het is dan ook verstandig om beheerst en geduldig met ons lichaam om te gaan. Krachtige energie zal ontstaan bij de 1ste zonsverduistering van de 20ste rond 6:00 uur. De Zon en Maan staan op één lijn in de vurige Ram en zullen vooral qua bezittingen en financiën invloed hebben. De verduistering zal helaas niet in ons gebied te zien zijn, maar het zal toch een intens gevoelige periode zijn, waarbij de invloed van de Maan op de Zon zorgt voor grote acties en stimulaties. Deze kunnen kansen brengen om ons leven te beteren. We krijgen vele spannende kansen en als we die aangrijpen, is er veel mogelijk. Wel is het belangrijk problemen te voorkomen.

De retrogradeperiode vanaf de 21ste zal intens zijn met momenten van frustraties, koppigheid en het gevoel niet toe te willen geven, zelfs als we geen gelijk hebben. De Ram brengt een directe energie en het vuur dwingt ons soms om te onbezinnen en impulsief gedrag te vertonen. Er wordt aangeraden om er controle over te houden en verstandig te blijven. De Zon gaat rond deze periode in de Stier reizen en dit geeft geestelijke kracht om ons open te stellen voor hogere energieën, mentale mogelijkheden en het vinden van balans in onszelf. Het Stier-seizoen is een tijd om te vertragen, rust te vinden en te genieten van de geneugten des leven. Pas op dat je door deze energie niet te passief wordt en verbonden blijft met jouw intuïtieve gevoel. Van de 21ste tot halverwege mei beweegt Mercurius retrograde in de Stier. Dit kan problematische krachten in de wereld losmaken. De retrograde Mercurius kan een vertragende werking hebben, waardoor veel mensen het gevoel hebben dat het leven veel negativiteit herbergt. Het kan een tijd zijn, waarin er miscommunicatie en technische problemen ontstaan. We zullen hier zeer alert op moeten zijn, omdat er veel fout kan gaan. Voor onszelf kan dit betekenen dat onze gedachten vertroebeld worden en concentratie zorgt voor fouten en ongelukken. Er wordt aangeraden te vermijden om grote beslissingen te nemen en te wachten tot halverwege mei. De Zon zal de 24ste in contact komen met de Noordermaansknoop. Dit geeft flinke verschuiving en zorgt dat negatieve energie geabsorbeerd wordt en we daardoor beter met de energie van de negatieve Mercurius om kunnen gaan. Doelen worden duidelijker en we krijgen meer zicht op wat we kunnen doen om te slagen. Ons zelfvertrouwen zal toenemen en we kunnen veel duidelijker laten zien, waardoor we makkelijk met elkaar communiceren en beter naar elkaar luisteren. Wel kunnen het verleden en oude patronen weer duidelijk naar voren. Er kunnen mensen zijn, die last van trauma’s of huidige stressfactoren hebben. Zij kunnen toch twijfelen en bang zijn te veranderen. Zij kunnen dan moeilijk het verleden loslaten, maar er wordt aangeraden om dit wel te doen. Laat je verleden niet heden en toekomst verpesten. De rest van de maand is er uitdagende energie oude patronen los te laten en en kan de planetaire stand helpen om een nieuwe weg in te slaan.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)