Maandhoroscoop Tweelingen

Maandhoroscoop Tweelingen

Maandhoroscoop Tweelingen

Geboortedatum: 1 mei t/m 20 juni - December 2021

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
December is over het algemeen een maand, waarin je gelukkig kunt zijn als je privéleven goed is. Je bent nu eenmaal een familiemens en vindt kracht uit mensen in je omgeving. Mensen die geen relatie hebben, kunnen extra veel naar familie en vrienden toetrekken. Alleen mensen die geen goede band met vrienden of andere sociale contacten hebben, gaan een moeilijke maand tegemoet. De maand zal voor de Tweeling starten met een verbinding tussen Venus en Pluto. Deze zal gelijk al de toon zetten hoe de maand verder zal verlopen. Voelt het nu al goed, dan kan je ervan uitgaan dat de gehele maand goed verloopt. Deze combinatie geeft namelijk gelijk energie aan behoefte van de Tweeling om liefde en vriendschap in allerlei vormen te versterken. Let op dat jij je niet teveel richt op bezittingen of andere zaken die met geld te maken hebben. Je kunt het erg belangrijk vinden als jouw partner zakelijk succesvol is. Ben je single, dan kan je vooral aangetrokken worden tot mensen die een goede baan hebben. Bedenk dat het handig is om geld te hebben, maar dat je dit niet als voornaamste aspect moet laten gelden. Dit is een gevaarlijke mentaliteit en je kunt dan waardevolle andere aspecten missen, die het leven van de Tweeling juist zo mooi maken, zoals liefde, mentale en intellectuele overeenkomsten en fysieke aantrekkelijkheid. Ook moet de Tweeling oppassen dat eigenwaarde en zelfvertrouwen onder druk kunnen staan, waardoor je minder lekker in je vel kunt zitten. Dat kan jij dan uitstralen naar je omgeving en sociale contacten. Deze maand staat de Nieuwe Maan in de Boogschutter en zal een intense verbinding met Mercurius aangaan. Dit geeft speciale energie aan de Tweeling, waardoor deze nieuwsgierig kan worden, waardoor verwondering en opwinding aanwezig zijn. Bijzonder is dat deze energie zelfs de komende maanden doorwerkt en niet alleen maar op zakelijk gebied. Er zijn ook aanwijzingen dat er intieme relaties kunnen ontstaan in vriendschappen, bij familie, maar ook zeker op romantisch gebied. Mercurius staat deze periode in de Boogschutter en kan uitstekende energie geven om het leven avontuurlijk te maken. Mercurius is een planeet die extra empathisch maakt, waardoor je goed begrijpt wat mensen willen. De Boogschutter kan energie geven om intens op zoek te zijn naar het versterken van een huidige liefdesrelatie en voor single om een nieuwe partner te vinden. Het is een periode om je te concentreren op datgene waar je om geeft en wat het leven opwindend kan maken voor zowel jouzelf als mensen waarmee je liefde deelt.

Mars zal t/m de 13de in de Boogschutter reizen en een vierkant met Jupiter aangaan. Deze intense energie zal de focus leggen op jouw toekomstige plannen en de controle die je over deze plannen hebt. Het is een prima energie om lange termijndoelen te stellen, zolang je maar in staat bent dit op verantwoorde wijze te doen. Deze transit kan namelijk op andere gebieden voor problemen zorgen. Vooral met je partner of familieleden kunnen spanningen ontstaan als je hen qua aandacht verwaarloost. Vanaf de 13de reist Mars naar de Boogschutter, wat een belangrijke verschuiving voor de Tweeling is. Er is namelijk een verbinding met de Zuidknoop van de Maan (Ketu), welke jou nog meer onzekerheid geeft. Hierdoor kan zelfs je positieve karakter onder druk staan en ben je minder sympathiek. Ketu geeft onzichtbare kracht, die de neiging geeft de invloed van planeten te onderdrukken in hun energie. De agressie van Mars, die jij meestal wel af kunt wenden door je positieve karakter, kan energie in jou vastzetten. Op zich niet erg, als je maar wel in staat bent deze gevoelens en fysieke energie alsnog de juiste richting op te laten wijzen. Het is voor de Tweeling lastig er een weg in te vinden. Vooral emoties kunnen blokkeren om goed te handelen. De 19de zal de Volle Maan, in jouw teken en sector van ideeën en plannen staan. Deze kan de hele maand behoeften tot ontwikkeling geven, welke je in het nieuwe jaar mee kunt nemen. Positief is dat energie zorgt dat je intellectueel sterk bent en dan prima handelt en nadenkt. Dit kan je alleen doen door communicatie en delen van informatie. Dit is voor de communicatief sterke Tweeling niet lastig. Positief is ook dat deze Maan nu al zorgt voor goed gemoed om de feestdagen in te gaan. Je vindt het fijn veel contact tijdens deze dagen te hebben. De maancyclus zelf geeft stof om na te denken over het afgelopen jaar, maar ook zeker over het jaar dat komt. Daarom doe je er goed aan doelen te stellen. Wees niet bang om buiten je comfortzone te treden. Energie van de Maan heb je hard nodig, omdat er de 24ste een vierkant is tussen Saturnus en retrograde Uranus, die protest en rebellie geeft. Emoties zijn lastig onder controle te houden en er is zelfs geweld mogelijk. Dit zal jou beïnvloeden, omdat je erg gevoelig en onzeker kunt zijn. Tracht verstand er bij te houden en blijf weg bij negatieve of agressieve mensen. Jupiter zal de maand voor de Tweeling positief afsluiten, omdat deze naar de Vis verhuist. Dit geeft fijne emoties, waardoor je liefdevol en warm bent, door energie van de Vissen die romantiek versterkt.

Liefde, relaties en sociale contacten
Er is een intense energie, waardoor huidige relaties onder druk kunnen staan, waardoor je bepaalde uitdagingen tegen kunt komen. Ben je single, dan zal er in december een grote kans zijn dat je de man van je dromen ontmoet of dat er een ex-partner terug in je leven komt. Jonge Tweelingen zullen vol in die relatie stappen en genieten. Tweelingen, die meer relaties hebben gehad, kunnen afstandelijk zijn, omdat ze het niet willen geloven. Er zullen echter Tweelingen zijn, die naar een ideaalbeeld zoeken. Dit zal je waarschijnlijk nooit vinden, waardoor er aangeraden wordt dit ook niet te doen. Niemand kan aan al je wensen voldoen, dus neem iemand zoals die is. Ben je gebonden, dan kan december aan de ene kant romantiek en warmte bieden, maar aan de andere kant zal je veel te hoge eisen hebben en geregeld met conflicten te maken krijgen. Deze maand zal vooral het 2de deel positief zijn. Heb je negatieve gedachten of conflicten in het 1ste deel, bewaar dan het geduld. Singles zullen dan ook in het 2de deel meer geluk kennen. In het algemeen moet je opletten als een partner te vaak jaloers op je is en dan bezitterig wordt. Dat kan nooit goed werken, waardoor je hier echt stappen in zal moeten nemen. Het zal vanaf de 1ste belangrijk zijn om naar wensen en behoeften van je partner te luisteren. De 6de kan er een dipje zijn, waarin je het gevoel hebt dat je weinig geluk in de liefde hebt. Tracht deze de kop in te drukken, omdat het heus niet zo erg is als je denkt. De 10de en 11de zijn prima dagen voor romantiek en nieuwe contacten. Je kunt nieuwe dingen uitproberen en durft buiten je comfortzone te treden. Let op dat je emotioneel erg kwetsbaar bent. Vanaf de 13de komt er betere energie binnen en vanaf de 19de zal de energie zo goed worden, dat je de rest van de maand romantiek en liefde kunt delen en het jaar fantastisch af kunt sluiten. Dit komt vooral omdat er vanaf de 13de een zeer gunstige energie van Mercurius en Mars komt. Het zal belangrijk zijn om te communiceren en gevoelens weer te geven, maar ook om te luisteren naar wat een liefdespartner wil. Tracht te genieten van liefde en maak je niet zoveel zorgen om allerlei kleinigheden of zaken die jij niet leuk vindt. Luchtigheid zal je veel verder brengen. Daarnaast zal de Volle Maan van de 19de in jouw teken staan en dit is een perfecte tijd negatieve gevoelens los te laten en meer te genieten van vrienden, familie, een partner en andere sociale contacten. De positieve energieën van de kosmos kan er dan ook voor zorgen dat je de rest van de maand erg veel fijne gevoelens hebt en er ook heel fijne dagen kunnen ontstaan.

Carrière en zakelijkheden
Vanaf de 1ste dag stuurt Venus goede energie in je sector van samenwerking en interactie, waardoor je in staat bent collega’s en leidinggevenden tevreden te stellen met alles wat je doet en bereikt. Voor de rest van de maand zal je communicatief sterk zijn, waardoor je in staat bent in allerlei communicatieve situaties prima te verwoorden wat jij graag wilt. Het is belangrijk dat je wel in staat bent naar mensen te luisteren en hun behoeften en wensen serieus te nemen. Vanaf de 13de zal Mercurius misschien niet eens zo negatief op je inwerken, door de positieve band met de passionele Mars. Daardoor komen er veel kansen, die je ook zeker aan kunt grijpen. Daardoor komen er kansen om dingen, die je eerst fout deed, nu wel goed te doen. Je kunt namelijk anders met dingen bezig zijn en behaalt dan betere resultaten. Ook zal je veel beter in je vel zitten en maakt betere keuzes. Je bent rationeel en gericht op de talenten die jij van nature bezit. Daardoor zal je over het algemeen dingen doen, die bij je passen en waar je ook weinig moeite voor hoeft te doen. Vanaf de 13de zal Mars dus ook zeker veel kracht gaan bieden. Omdat dit in de sector van zelfbewustzijn zal gebeuren, kun je niet alleen een dieper contact met jezelf maken, maar ook met collega’s en andere zakelijke partners. Je denkt goed na en weet wat je kunt bieden, maar ook wat je kunt vragen van anderen. Het zal een prima tijd zijn om strategieën onder de loep te nemen om te bekijken wat je kunt doen en hoe je kunt handelen. De 19de zal de Volle Maan in de Tweeling zorgen voor financiële mogelijkheden en vooral omdat Venus ook een sterke invloed op financiën heeft, kan je hier veel mee bereiken. Hierdoor lijken er dingen te gebeuren, die in de toekomst succes kunnen brengen. Mercurius zal aan het eind van de maand positief bewegen en dit zal voor opluchting zorgen, omdat dingen dan net even makkelijker verlopen. De 27ste en 28ste hangt er een gelukkige energie en ben je in staat om dingen te doen, die jou veel op kunnen leveren. Dit zal ook de 30ste gebeuren, waardoor je best een gokje mag wagen.

Mentale en fysieke gezondheid
December lijkt een maand van onverantwoordelijk gedrag. Dit komt niet, omdat mensen het echt rot bedoelen, maar omdat ze het gehad hebben met covid en de maatregelen. We zullen gelukkig energie krijgen in de periode van de Nieuwe en Volle Maan, waaruit veel rechtgezet kan worden. Het is een sociale maand en we kunnen geregeld nieuwe contacten maken, waardoor we mensen ontmoeten en bestaande relaties versterken. Hierdoor zitten we mentaal en fysiek lekker in ons vel. Kunnen we dan nu zorgen voor verantwoordelijkheid, dan wordt het toch een prima maand. We kunnen er van uitgaan dat er voldoende situaties komen, die fysieke weerstand verbeteren. Houd rekening dat er maatregelen zijn om het coronavirus aan te pakken en dat er mensen in opstand komen. Deze maand is er sterke goddelijke energie, die er echter ook voor zorgt dat mensen met zichzelf in het reine komen. Daarom zijn er ook veel mensen, die vrede hebben met de besluiten. Dit geeft dan een tweedeling in de maatschappij, maar de planeten bieden mentaal en fysiek reinigende energie. Deze positieve energie kan duistere invloeden verdrijven, waardoor mensen beseffen dat empathie en sympathie belangrijke kernwaarden zijn. De hemelse krachten zullen hierdoor krachtige ondersteuning geven om ellende van de laatste jaren achter ons te laten. Behalve deze hemelse krachten wordt aangeraden zelf ook actie te ondernemen om gezond in het leven te staan. Het zal belangrijk zijn geregeld vitamine D te gebruiken, de buitenlucht op te zoeken en niet teveel dierlijke producten te eten. Verder is het belangrijk niet te opstandig te zijn en je te houden aan adviezen die er gegeven worden. Qua voeding dien je voorzichtig te zijn, omdat er aanwijzingen zijn dat er meer kans is op voedselvergiftiging en problemen met alcohol. Ook suiker en zout worden afgeraden, maar omdat veel mensen natuurlijk lekker willen gaan kokerellen, zullen we producten noemen, die als heilzame kruiden in feestmaaltijden verwerkt kunnen worden. We denken dan aan korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast gezonder dan gewone suiker. Er bestaat zelfs appetijtelijke wijn van het sap van de berk. De schors is heilzaam tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis, huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. Thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om bloed in conditie te houden en een probaat middel om klachten van diabetes te minderen. Het kruid is bloedzuiverend en koortswerend en kan aderen schoon houden. Naast gezonde voeding en voldoende beweging is het belangrijk liefde, warmte en vriendschap te geven en te krijgen. Ieder teken krijgt andere energie, maar de meesten zullen een mentale en fysieke transformatie meemaken.

Voor de Tweeling wordt aangeraden je zenuwstelsel in de gaten te houden. Je bent geestelijk actief en rusteloos en kunt jezelf voorbijlopen. Zorg voor voldoende rust en mijd problemen. Wat betreft sociale contacten is het beter mensen, waarvan je weet dat ze negatieve spanningen geven, zoveel mogelijk te mijden. Ook is het belangrijk dat je geregeld buiten komt, zelfs als het weer wat tegenzit. Ook moet je opletten dat je maag en darmen zwakker zijn, waardoor je kruidige producten, suiker, zout en beter kunt minderen. Je kunt deze maand moeite hebben het goede voorbeeld te geven en kan je verbergen achter het wijzen naar anderen. Let vooral op dat je niet te onvoorzichtig wordt als het gaat om de regels die gepaard gaan met covid. Deze zijn er niet voor niets. Het is verstandig naar jezelf te kijken en zo gezond mogelijk te leven. Schiet niet gelijk in de verdediging als mensen kritiek op je hebben. Dit kan alleen maar stress geven en je gezondheid ondermijnen. Mercurius en de Maan geven geregeld veel kracht om de maand goed door te komen. Vanaf de 9de zal je een drang voelen om veel te sporten en dit zal je in principe de hele maand houden, maar het is wel aan te raden om gezond te blijven eten. Het is niet erg om met de feestdagen veel te eten, maar ga wel sporten om calorieën te verbranden.

Algemeen overzicht voor alle tekens
December is gunstig voor mensen die op financieel gebied evenwichtig zijn en weten hoe te handelen. Qua gevoelens zullen er wisselvallige gedachten zijn, waardoor contact met mensen onvoorspelbaar kan zijn. Dit kan uitdagingen brengen. Veel mensen gebruiken deze maand om hun jaar te overdenken en er zijn mensen die zelfs hun leven in ogenschouw nemen. De planeten brengen flink wat kracht en er staat dan ook heel wat te gebeuren. Venus reist tot maart in de Steenbok en geeft krachtige energie, waardoor sommigen qua liefde minder actief zijn door emotionele kwetsbaarheid. Ze kunnen moeite hebben zich in relaties te geven. Relaties zullen deze periode meer gericht zijn op veiligstellen van de sociale en zakelijke status, dan op romantiek en passie. De Zon staat tot de 21ste in de Boogschutter. Dit geeft deze maand een positieve en optimistische kijk op het leven. Mensen hebben hier sociaal veel vertrouwen door, waardoor vriendschap en andere sociale contacten veel goeds gaan brengen. Voordelig is dat deze energie zorgt dat mensen in de stemming zijn om veel te bewegen en ook is de drang om te sporten sterker dan eerder. Discipline en verlangen kunnen dan ook toenemen om dit vol te houden. Dit gedeelte van de maand is over het algemeen stabiel wat betreft zakelijkheden, familie, gezin en een stabiele relatie. Is je liefdesleven niet stabiel, dan zal het lastig zijn. Mercurius beweegt tot de 13de in Boogschutter. Dit gaf eind november al rust bij mensen, wat nu voortgezet zal worden. We kunnen ervan uitgaan, dat de meeste mensen op moreel gebied sympathiek en verstandig zijn, waardoor er veel steun onderling is. De Nieuwe Maan van de 4de kent veel kracht in de Boogschutter. Daardoor zullen mensen een sterke drang voelen om dromen, die we meer hebben, na te streven. We krijgen daar in principe van de 3de t/m de 6de mee te maken. Jupiter en Mars verbinden zich rond de Nieuwe Maan, waardoor passionele en avontuurlijke krachten loskomen. Deze krachten blijven de verdere maand door sudderen en beroeren ons flink. Veel mensen hebben de neiging en behoeften zich vrij te voelen. Ze willen zich niet meer vast laten binden en dit kan het moeilijk maken. Dit is vooral als regeringen besluiten tot drastischer maatregelen en groepen hiertegen ageren. Dan is de kans op grote problemen in dit geval niet uit te sluiten met krachten vanuit de kosmos. Rond Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar zijn er dan conflicten en andere problemen mogelijk Groepen mensen kunnen tegen elkaar komen te staan. Mensen hebben inmiddels redenen genoeg boos te zijn. Er wordt aangeraden roekeloos en destructief gedrag te voorkomen en eerst na te denken voor we handelen. Mars reist t/m de 13de in de intense Schorpioen en kan ondertussen de strijd met Jupiter aangaan. In het meest erge geval brengt dit destructieve energie. Tezamen met de eerder genoemde planeten kunnen machtsstrijd, en geweld het gevolg zijn. Positief is dat er een invloed is van Ketu en Mercurius. Deze geven energie om ons te richten op waarheden en verantwoordelijkheden. De twee krachten geven absorberende energie om het ergste af te wenden. Hierdoor zullen velen weinig invloed ondervinden van negatieve krachten. We moeten oppassen voor mensen met donkere energie, die destructief gedrag vertonen.

De 13de verhuist Mercurius tot begin januari naar de Steenbok om Venus en Pluto te vergezellen en later de Zon. Dit is een periode van respect, waarbij we meer nadenken hoe we met elkaar om moeten gaan. Iedereen gaat er op een andere wijze mee om. De een is afwachtend en een ander zal anderen tevreden houden. Afhankelijk van de situatie waarin we ons bevinden, maakt de kosmos positieve of negatieve energie los. De 13de zal Mars naar de Boogschutter reizen en daar tot eind januari blijven. Mensen kunnen zachter worden, maar willen avontuur opzoeken. Met krachten in de Boogschutter zal dit deel van de maand een actieve, maar sympathieke energie geven. Mensen willen graag bewegen en er op uittrekken. Ook is het een fijne periode liefde in het leven te halen of deze te versterken. Venus zal vanaf de 19de t/m januari retrograde in de Steenbok bewegen. Uranus beweegt retrograde in de Stier en geeft onverwachte resultaten. Het is belangrijk niet teveel op impulsen te reageren en geduldig te blijven. Dan heb je de minste last van de kritische energie. Venus staat deze maand in verbinding met Pluto in de Steenbok. Er zullen passionele emoties zijn en er zijn erg veel verlangens. Hierbij kan Saturnus zorgen dat dit meestal op goede wijze ervaren wordt, waarbij de meesten plezierige energie voelen. Liefdesenergie van Venus en strijdlustige energie van Pluto geeft nu andere energie, waardoor zelfs de Steenbok emotioneel en gevoelig is. De Volle Maan staat zondagnacht de 19de in Tweelingen en geeft wisselvallige, maar helende energie om problemen uit het verleden op te lossen. Mensen hebben de 18de t/m de 22ste profijt van de energie, waardoor mensen op zoek kunnen zijn naar kennis, informatie en samenwerking. Verstandige mensen maken sociaal en zakelijk mooie dagen mee. Zij die onverantwoordelijk zijn of uit zijn op negativiteit kunnen een heel andere energie oproepen. Kom je in aanraking met dit soort mensen, dan doe je er goed aan afstand te nemen. De kans op grote problemen is namelijk groot. De Zon beweegt na de 21ste naar de Steenbok en blijft daar tot eind januari. De energie werkt vertragend en mensen zijn hierdoor minder ambities om te ontwikkelen, te werken of te studeren. Saturnus en Uranus gaan dit deel van het jaar een vierkant aan, wat bijzondere invloed heeft. Er zijn grote veranderingen, maar alleen als je er al eerder dit jaar mee gestart bent. Blokkades zullen verdwijnen, maar er zijn ook kritische geluiden. We moeten Mars niet uitvlakken, omdat zijn agressie zorgt dat Saturnus veel negativiteit kan brengen. Alhoewel positieve krachten overheersen, moeten we dit aspect goed in de gaten houden, omdat dit roet in het eten kan gooien. Mensen die van zichzelf niet agressief, opstandig of negatief zijn, kunnen wijs bezig zijn om de energie te kanaliseren en het juiste te doen. Gelukkig zullen de meesten zo bezig zijn. We kunnen dan ook goede feestdagen meemaken, waarbij niet alleen romantiek fijn is, maar ook contact met vrienden, familie en gezin. We kunnen het jaar op een goede wijze afsluiten, omdat Jupiter naar de Vissen reist. Deze stand zal het grootste deel van 2022 zo blijven en positiviteit brengen. Deze periode, maar ook het volgend jaar lijkt er wellicht een goede tijd aan te komen en kunnen we grote stappen maken het een en ander te herstellen. Daarbij zijn er kansen op oplossingen en kunnen weerstand, opstand en boosheid grotendeels verdwijnen.

We wensen jullie fijne feestdagen met veel liefde en saamhorigheid. Als kerst- en nieuwjaarswens willen we stellen dat slechte daden afgewezen moeten worden, maar niet de individuele mens. We kunnen mensen, die niet goed bezig zijn, ondersteunen om hun volgende daad er één van goedheid en liefde te laten zijn. We leven in een maatschappij met een tweedeling, maar laten we respect houden. Dat kunnen we!

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)