Maandhoroscoop Boogschutter

Lees gratis de horoscopen bij Astroangels van de Boogschutter

Geboortedatum: 22 november t/m 22 december- Oktober 2019


Algemeen

Oktober is een maand, waarbij je bereid bent tot actie over te gaan als iemand je om hulp vraagt of als er iets belangrijks moet gebeuren. Dit komt voornamelijk door de vurige of passionele hemellichamen zoals de Zon, Mars, Pluto en Venus en tekens als de Ram en Schorpioen. Hierdoor kun je op veel gebieden inspanningen verrichten om lekker in je vel te zitten. Het is ook een maand, waarin je voor uitdagingen komt te staan, die anderen niet willen doen. Jij vindt dit juist erg interessant, omdat je dan kunt laten zien hoe sterk je bent. Hierbij kan je juist ondersteuning krijgen van Mercurius en Jupiter en de tekens Weegschaal en Steenbok. Hoe meer anderen zullen zeggen dat het onmogelijk is, hoe meer jij je best zal doen om het juist wel uit te voeren. Je bent bereid risico’s te nemen, maar dan wil je wel van tevoren bepaald hebben dat de kans van slagen groot is. In contact met collega’s zal je deze maand de motiverende kracht zijn, waardoor je iemand bent die zeer goed in staat is om samen te werken. Je kunt je ook vaak bezig houden met mensen die onrechtvaardig behandeld worden of met mensen die een bepaald probleem niet aankunnen. Ook maatschappelijke problemen trekken jouw aandacht. Hoe meer jij voor anderen kunt doen, hoe meer bevrediging jij daaruit haalt. Dit zal niet alleen maar met zakelijk aspecten zijn, maar ook met familie, vriendschap of andere contacten. Venus zal deze maand zorgen dat de liefde vrij solide is, waarbij je bij kunt dragen om romantiek te versterken. Venus zal een warme kracht geven om een nieuwe relatie te krijgen. Je zult als single dan ook zeker meer stabiliteit in de liefde ervaren. Verder zullen Mercurius en Jupiter positieve effecten bieden, waarbij ambities en vastberadenheid voorrang hebben. Daardoor zijn er momenten dat zelfstandigheid en zelfvertrouwen helpen om doelen te bereiken, waardoor je deze soms belangrijker vindt dan je familie of gezin. Tracht evenwicht vinden tussen je persoonlijke en je zakelijke leven, dan zal je hier prima mee omgaan.

Liefde en relaties
Voor de Boogschutter hangen er sexy en passionele energieën, waardoor er veel ruimte voor liefde in je leven is. Je zult het eerste deel van deze maand nog vooral met erotiek en passie bezig zijn, maar vanaf de 17de zal dit veranderen. Je bent dan meer gericht op liefde, warmte en sfeer. Spiritualiteit zal intens belangrijk zijn, omdat de energie van de Schorpioen prominent aanwezig is. Daardoor zal er in een relatie een zeer goede energie zijn. Ook met anderen waar je mee omgaat, zal je het belangrijk vinden dat er goede relaties zijn, zodat vriendschap, collegialiteit en betrouwbaarheid erg veel waarde voor je hebben. Doordat je vitaal en gezond bent, kom je hier zeer aantrekkelijk door over. Voor jou zal de fysieke kant van de liefde zeer belangrijk zijn en haal je voldoening uit aanhankelijkheid en het geregeld aanraken van elkaar. Jij zult zelf vooral het initiatief nemen, waardoor je er veel moeite voor doet om een partner te verwennen met verrassingen en leuke uitjes. Ook singles zullen deze liefdevolle energie gebruiken om een nieuwe partner aan te trekken. Je hebt een krachtige en geheimzinnige energie om je heen hangen, waardoor mensen zeker op je af zullen komen. De energie zorgt ervoor dat je geregeld erotiek in je leven hebt, waardoor je partner zeker niet tekort komt. Je wilt experimenteren en zal het fijn vinden samen met je partner nieuwe en spannende activiteiten te ontplooien. Ben je single, dan zal je zeker ook spannende dingen bedenken om mensen aan te trekken en vooral ook het avontuur op te zoeken. Met name vanaf de 17de zal je de behoefte voelen om een serieuze relatie aan te gaan. Voor die tijd ben je meer op seks en spanning gericht. Je lijkt de laatste weken klaar om een partner te ontmoeten, die net als jij voor diepgang en intellect wil gaan. Vrienden zullen een grote rol spelen waarschijnlijk omdat je via hen nieuwe mensen kunt ontmoeten. Seksueel zal je libido sterk zijn ben en je seksueel actief. Gebonden mensen kunnen hier gebruik van maken, omdat er een grotere kans op zwangerschap is. Wil je dit niet, zorg dan vooral dat je veilig vrijt.

Carrière en zakelijkheden
Oktober kent gelijk aan het begin van de maand krachtige energie vanuit de Nieuwe Maan van vorige maand. Deze zal de hele maand voor veel mogelijkheden zorgen. Dit komt omdat je toen al bepaalde zaken bent gestart die nu geoogst worden. Als gevolg van de energie van Mercurius in de Schorpioen ben je vanaf de 3de in staat op een ordelijke en krachtige wijze met werk of studie om te gaan. Deze energie maakt je efficiënt en adequaat bent, waardoor je in staat bent je werk prima vorm te geven. De 8ste zal Venus naar de Schorpioen reizen en zit zorgt vooral op emotioneel gebied dat stress kunt mijden. Je bent niet snel klein te krijgen en kunt werk, zelfs bij stress, zeer goed uitvoeren. Je kunt daarom goed met deadlines omgaan en zal, als er mensen zijn die druk op je leggen, uiterst kalm blijven. Ook mensen, die met examens te maken hebben, zullen prima met stress omgaan, waardoor de kans op succes groot is. In principe is oktober een prima maand op intellectueel, ambachtelijk, financieel, medisch, psychologisch en maatschappelijk gebied. Ook kunstenaars en sportlieden kunnen goed gebruik maken van de energie die er is. Heb je een eigen bedrijf dan zal je deze maand in staat zijn je efficiëntie te vergroten en zullen mensen tevreden zijn met diensten die je verricht. Je levert grote inspanningen en bent geconcentreerd in datgene wat je moet doen, waardoor je kwalitatief goed werk aflevert. Positief is ook die na de 13de als de Zon en Jupiter een verbinding maken en de Volle Maan veel kracht geeft. Je hebt sterke normen en waarden en zal veelvuldig op een planmatige en ordelijke manier handelen. Je kunt hierdoor de tijd die je aan werk besteedt, benutten om prestaties te leveren. Mensen, die deze maand naar een nieuwe carrière op zoek zijn of mensen die werkeloos zijn, doen er goed aan om niet te selectief te zijn. Je wilt bij een aangeboden baan eerst kijken of deze geschikt is, maar het is verstandiger toch iets te accepteren. Ben je eigenbaas, dan zal je rekening moeten houden met wettelijke normen en waarden en is het belangrijk je concurrenten te kennen. Concurrenten kunnen je scherp houden en zorgen dat je je eigen producten of diensten optimaal houdt. Je concurrenten verslaan, betekent dat je moet zorgen dat je niet alleen kwalitatief goed werk aflevert, maar ook sneller bent. Over het algemeen zal je deze maand niet vergeten dat de planetaire invloed gunstig is. Word je met een probleem geconfronteerd, dan kun je problemen moeiteloos oplossen.

Mentale en fysieke gezondheid
Voor de meeste Boogschutters is de gezondheid zeer goed, maar is deze gekoppeld aan de manier hoe je met stress omgaat. Bedenk dat je lichaam, als je eenmaal iets onder de leden hebt, dan niet snel zal herstellen. Je hebt dan veel meer zorg nodig en zal je vrienden zeker nodig hebben om stressfactoren te verkleinen of te absorberen. Ook moet je opletten dat huiselijke spanning voor veel meer stress kan zorgen. Zorg dat je stress buiten de deur houdt, dan zal je merken dat je over het algemeen een zeer goede gezondheid zult hebben. Je kunt dit doen door geregeld te wandelen en de natuur in te trekken. Ook sport is natuurlijk goed, alhoewel je dit ook weer niet moet overdrijven, omdat je je lichaam dan onnodig belast. Je bent van jezelf namelijk al een zeer actief persoon. Ook gezonde voeding zal je gezondheid verbeteren. Mensen die de laatste tijd ongezond hebben geleefd, moeten er rekening mee houden dat ze in het begin misselijk worden als ze fruit eten. Oktober kent goede vooruitzichten, maar er zullen de 1ste weken moeilijke dagen. De laatste weken zullen over het algemeen wel goed zijn.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober is een maand van persoonlijke ontwikkeling en vinden van evenwicht tussen onzekerheid die mensen met zich meedragen over de veranderende maatschappij. Er lijkt een schaduw over de wereld te hangen, waarbij mensen steeds meer het idee krijgen dat er een donkere periode aan komt, die zorgt voor geweld en oorlog als gevolg van culturen die tegenover elkaar komen te staan. Vooral de 3de als Pluto in de Steenbok reist, de 23ste als de Zon in de Schorpioen gaat bewegen, de 28ste als de Nieuwe Maan in de Schorpioen staat en 31ste als Mercurius retrograde in de Schorpioen gaat bewegen, kunnen belangrijke perioden zijn. Deze dient men in de gaten te houden, omdat de invloeden dan zeer intens voor veel mensen zijn. De Zon zal er voor zorgen dat mensen hun angst kunnen overwinnen, waardoor emoties onder controle zijn. Toch brengt dit veel innerlijke spanning met zich mee. De Nieuwe Maan zal evenals Pluto zorgen voor energie van transformatie, maar ook conflictueuze energieën die voor jaloersheid en dominantie zorgen. De retrograde Mercurius kan de intuïtie van mensen versterken, waardoor mensen doorhebben wat er speelt. Dit kan overdreven worden, als je dingen bedenkt die er helemaal niet zijn, wat erg onrechtvaardig kan zijn voor mensen die zich van geen kwaad bewust zijn.

Er is veel energie vanuit de Weegschaal te bespeuren als gevolg van diverse hemellichamen die in dit teken bewegen. Mars staat in de Weegschaal en dit geeft relaxte energie, waardoor onderdrukking en macht toch meestal wel geabsorbeerd worden. Mensen zijn dan meer geneigd dingen op een verbale en diplomatieke wijze op te lossen. Wel kunnen mensen de neiging hebben hun mond te houden als iets te moeilijk wordt. Sociale wenselijkheid kan dan voor misverstanden en irritaties zorgen. Dat zal deze maand echter door de Zon in de Weegschaal tot de 23ste verminderd worden, waardoor mensen de kracht hebben om zich sociaal te weren. Daarna zal de Zon dus in de Schorpioen voor minder angst zorgen, waardoor mensen wel de strijd aan durven gaan. Vanaf half september reist Venus in de Weegschaal en deze zal t/m de 8ste blijven om hierna naar de Schorpioen te reizen. Relaties zijn deze periode belangrijk en je kunt een harmonieuze energie ervaren, die geluk en liefde geeft. De meeste mensen zullen prettig overkomen, waardoor contacten over het algemeen vrij soepel verlopen. Er komt nuchtere energie op de Aarde af, waardoor men bezig kan zijn om te analyseren wat er deze maand kan veranderen. Ook wordt er veel nagedacht over eerdere handelingen of situaties. Dit kan zorgen dat er mensen zijn, die niet goed in staat zijn snel te handelen of bepaalde zaken gelijk aan te pakken of op te lossen. Ben je extravert, dan zal je er weinig last van hebben, omdat je alsnog prima kunt handelen. Je kunt de energie dan gebruiken om jezelf op zakelijke gebied te ontwikkelen. Ben je introvert van aard, dan kan je wel eens met flinke vertragingen te maken krijgen, waardoor je op zakelijk gebied minder goed kunt presteren. Voordeel is dat kunstzinnigheid en spiritualiteit veel positieve energie krijgen. In dit geval kun je sociaal en emotioneel veel profijt hebben. Overigens kan de vertragende energie van Venus dus veranderen als deze naar de Schorpioen reist en er meer passionele energie is.

Het zal over het algemeen een prettige maand zijn, omdat de kosmos goede energie aan mensen biedt. In ieder geval zal er meer rust komen en zullen de meeste mensen zacht en vriendelijk in het leven staan. Mercurius zal vanaf 3 oktober in de Schorpioen reizen en daar tot begin december blijven. Dit geeft de gehele maand krachtige energie, die vooral mentaal en spiritueel heel veel zal bieden en vooral als Mercurius dus retrograde in dit teken gaat bewegen. De meeste mensen kunnen intellectueel veel kennis en informatie opnemen en gebruiken. Daarnaast zijn er geregeld spirituele energieën, die in meer of mindere mate zorgen dat mensen een sterke intuïtie hebben en met voorspellende dromen te maken krijgen. Het is een maand van experimenten en ontdekkingen, waardoor mensen niet alleen persoonlijk ontwikkelen, maar er ook collectief veel mogelijk is. Het is een tijd van mogelijkheden op gebied van techniek en wetenschappelijke ontdekkingen. Door de energie zijn mensen deze maand wel redelijk introvert en dit kan zorgen voor rationaliteit en nuchterheid en minder voor impulsiviteit en emoties. Bijzonder zal zijn dat erotiek als gevolg van de energie van de Schorpioen ook veel aandacht kan krijgen. Mensen zullen vrij losjes zijn en open staan voor seksuele experimenten. Let op dat de 3de Pluto een directe beweging in de Steenbok maakt en vooral Pluto kan zorgen dat je op emotioneel gebied niet altijd controle hebt. Je zult hierdoor wel in staat zijn jezelf beter te leren kennen, omdat de Steenbok de energie van Pluto kan verzwakken, waardoor er veel discipline kan zijn. De meeste mensen zijn dan in staat doelen te bereiken en controle te houden.

Tenslotte zal de Volle Maan de 13de om 23:10 in de Ram bewegen, waarbij de Zon in de Weegschaal recht tegenover de Maan staat. Dit is een dag, waarbij spirituele energie ervoor zorgt dat mensen zich even niet verbergen, maar actief nadenken over over de hoogtepunten van hun leven en het vertrouwen in zichzelf en anderen. Het is een periode van relatieve rust, maar je zult moeten onthouden dat deze energie invloed kan hebben op donkere en lichte energieën van de spirituele wereld. Ieder mens heeft donkere energie in zich. Het is alleen maar de vraag hoe je hiermee omgaat. Stel vertrouwen in jezelf, dan zal je ook vertrouwen hebben in anderen. Doe je dit niet, dan kan egocentrisme toeslaan, omdat je dan angstvallig probeert jezelf te verdedigen. Accepteer je de donkere kant, dan zal je er makkelijker iets aan kunnen doen en zal je vanzelf in staat zijn de lichte en warme spirituele energie op te roepen.