Maandhoroscoop Boogschutter

Lees gratis de horoscopen bij Astroangels van de Boogschutter

Geboortedatum: 22 november t/m 22 december- December 2019

 

Algemeen
Je begint de maand actief en doet er goed aan geregeld te sporten of de natuur in te gaan. Blijf vooral niet te passief, omdat je anders minder lekker in je vel komt te zitten. Jupiter reist vanaf de 2de in de nuchtere Steenbok, waardoor je wat minder avontuurlijk wordt. Daardoor zal je de verdere maand toch serieuzer zijn en gericht op carrière of andere zakelijkheden. Het wordt geen onplezierige maand, maar rondt liever zakelijke aspecten af om vervolgens van andere dingen te genieten. Let de 6de t/m de 8ste op dat je gevoelens te veel opkropt. Je kunt een minder goed humeur hebben en hebt zelfs agressieve trekken. Er wordt aangeraden vooral fysiek actief te zijn, zodat je energie kunt verwerken. Dan ben je meer in staat om relaxt en doordacht te blijven. De plezante Mercurius zal de 9de in jouw teken reizen en dit zorgt t/m de 12de voor fantastische mogelijkheden. Je bent optimistisch en geniet van vrienden, familie en de liefde. Je bent in staat om met totaal onbekenden in contact te komen. Je hebt een sterke uitstraling en kunt makkelijk mensen aantrekken. Daardoor is het een prima tijd om nieuwe vrienden te maken of, als single, een nieuwe partner te krijgen. In het midden van de maand is er een positieve driehoek tussen Jupiter en Uranus. Deze zal jou eigenzinnig en opstandig maken, maar tegelijk ook aantrekkelijk. Het wordt een tijd van spannende ontmoetingen en je bent minder op je zakelijke leven gericht. De 18de t/m de 20ste is minder goed. Je kunt met vraagtekens rondlopen en weet niet zo goed hoe je met problemen om moet gaan. Laat je vooral niet leiden door impulsiviteit, maar door ratio. De 21ste reist de Zon naar de Steenbok en dit geeft nog meer een drang op je op verantwoordelijkheden te richten. Dit is prima, zolang je met de feestdagen tijd vrijmaakt voor geliefden. Je bent dan creatief en spiritueel genoeg er mooie dagen van te maken. Iets wat ook geldt voor de jaarwisseling. Tussen kerst en Oud en Nieuw zal je veel op werk gericht zijn, maar zal je geregeld tijd vrijmaken voor geliefden. We wensen je een vitaal en krachtig 2020 met veel liefde en warme contacten om je te ondersteunen.

Liefde en relaties
Door diverse passionele planetaire energieën zal de Boogschutter heftige emoties ervaren, maar deze zullen zeker niet negatief tot uiting komen. Je bent ondanks dat je zakelijk ingesteld bent zeer actief in een relatie. Je zult je partner verwennen, liefhebben en laten genieten van alles wat jij te bieden hebt. Vooral de 1ste dagen, de 2de week en rond de feestdagen ben je zeer passioneel en op romantiek en erotiek gericht. Zorg wel dat jij je emoties onder controle houdt, dan zal je veel liefde bieden en vind je het ook erg fijn om bij mensen op bezoek te gaan en familie aandacht te geven. Overigens is de energie in de 3de derde week wel storend voor mensen die een mindere relatie hebben. Gezonde relaties zullen alleen maar sterker worden, maar zwakkere relaties kunnen wel eens flink te leiden hebben onder de emoties die er deze maand zijn. Ben je single, dan straal je krachtige magnetische energie uit, waardoor je zeer sexy en aantrekkelijk voor anderen bent. Bijzonder aan de energie die er deze maand op je afkomt, is dat je een aantrekking hebt op mensen die zich in hogere kringen van de maatschappij of juist in een lagere klasse bevinden. De kans dat je dus op je werk iemand ontmoet, is hierdoor groter. Is het iemand die leidinggevend is, dan bestaat de kans dat deze persoon zelfs kan zorgen dat jouw zakelijke status verbetert. Pas een beetje op bij familieleden waar je wat minder mee op kunt schieten. Er is wisselvallige energie, waardoor er vooral de laatste week problemen op kunnen treden. Je geduld wordt op de proef gesteld en je moet je emoties onder controle houden. Overigens zullen vooral jongeren hier last van hebben. Praat hier met een vertrouweling over. Ouderen zullen op zich in staat zijn zichzelf te controleren. Er zijn aanwijzingen dat er geen grote problemen optreden, maar je moet altijd wel opletten. De meeste familie zal echter belangrijk zijn en liefde schenken. Gedurende een groot deel van de maand kun je een onbestemd gevoel hebben, waardoor je angsten kunt ervaren. Praat hier met geliefden of vrienden over. Er zijn aanwijzingen dat er op dit gebied planetaire invloeden zijn, die zorgen voor een harmonieuze band met vrienden. Wees eerlijk tegen jezelf en bespreek dingen die jou dwars zitten. Vrienden kunnen je prima ondersteunen. De laatste week zal veel harmonie en liefde kennen, waarbij erotiek minder aan de orde is, maar vriendschap, romantiek en evenwicht des te sterker zijn om er een mooie afsluiting van het jaar van te maken.

Carrière en zakelijkheden
Waar je privé over het algemeen goede energie ervaart, zal je carrière iets meer onder druk staan. Op zich niet storend, als je er rekening mee houdt dat je relaxt met problemen omgaat. Voor mensen die werkeloos zijn, zal deze maand niet veel verandering laten zien, omdat de energie daar minder voor is. Je krijgt wel aanbiedingen, maar je bent erg kieskeurig en zal niet snel een baan accepteren. Mensen die wel een baan hebben, kunnen door dezelfde energie meer stress ervaren en moeten alle zeilen bij zetten. Financieel gezien zullen Mercurius en Jupiter niet erg negatief zijn, maar ook weer niet zo goed dat je er rijk van wordt. Voornamelijk in de 1ste twee weken zal je erg veel werk op je pad krijgen en zal je op moeten letten dat je ook nog voldoende tijd aan je privéleven geeft. Let dus op en zorg ervoor dat je advies inwint bij belangrijke contracten of andere beslissingen. De communicatie met vrienden, partners of collega’s zorgt ervoor dat er geen misverstanden optreden, omdat er een gunstige energie is. Deze zorgt ervoor dat jij openstaat voor advies en ook hun mening durft te vragen. De minst goede week is de 3de week. In die periode lopen contacten met je collega’s niet altijd even lekker en kunnen er conflicten en problemen zijn. Ook zijn er problemen, met machines, administratie of logistieke zaken. Ondanks de storende energieën zal jij persoonlijk veel kracht hebben om er goed mee om te gaan. Je bent intelligent en word er sterker van als je onder druk staat. Je vindt het zelfs een uitdaging om ermee om te gaan en naar oplossingen te zoeken. Met name de laatste week van de maand zal het best zijn. Die periode kun je meer risico nemen als het om investeringen en andere financiële zaken gaat. Er is een goede sfeer en je kunt goed met mensen samenwerken. Je bent zeer creatief en kunt ook plannen maken die je in het nieuwe jaar ten uitvoer brengt. In het algemeen zal het vooral goed gaan in beroepen waar fysiek werk verricht moet worden. Ook beroepen wat betreft juridische zaken, justitie of religie krijgen goede energie. In een beroep, waar met intellect en administratie gewerkt wordt, zal het moeilijker zijn. Ben je eigenbaas, dan dien je de 1ste drie weken op te letten dat je niet te impulsief bent. Vraag hulp ven vrienden of medewerkers als je ergens niet helemaal uitkomt.

Mentale en fysieke gezondheid
Omdat december een sterke goddelijke energie met zich meedraagt, is het belangrijk voor alle tekens om zowel mentaal als fysiek tot reiniging te komen. De ware Goddelijke kracht zal de leiding nemen en donkere machten worden even verdreven. Er zullen krachten op ons afkomen, die ons gelukkig maken en doen beseffen dat we vooral onze menselijkheid aan elkaar moeten laten zien. Als we die energie verantwoord gebruiken, zullen de hemelse witte krachten ons hart verwarmen en kleur aan ons leven geven. Niet alleen mentaal kunnen we gereinigd worden, ook fysiek zullen mensen lekker in hun vel zitten. We kunnen behalve deze hogere krachten natuurlijk ook zelf zorgen dat we gezond in het leven staan. Ten eerste natuurlijk door onze menselijkheid te laten zien, maar ook door ons voedingspatroon aandacht te geven.

Als tip willen we een aantal zeer heilzame kruiden noemen om in feestmaaltijden te verwerken: korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast natuurlijk gezonder dan gewone suiker. Je kunt er zelfs zeer lekkere wijn van maken. De schors is goed tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis en andere huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. De thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om het bloed in goede conditie te houden. Het is een probaat middel om de klachten van diabetes te verminderen. Het kruid van de berk is bloedzuiverend en koortswerend en kan de aderen opschonen. Bovenal is het belangrijk dat je mensen in je omgeving alle liefde en warmte geeft en vooral veel tijd aan mensen besteedt. Het wordt dan een maand, waarin je werkelijk een complete mentale en fysieke transformatie mee kunt maken. Voor de Boogschutter wordt december een turbulente maand, vooral omdat er aanwijzing is dat je zakelijk wat stress kunt ervaren. Het is belangrijk geregeld te ontspannen en voldoende nachtrust te nemen. Je zult dat nodig hebben en vooral in de 3de week, omdat er dan de meeste druk is. Je doet er verstandig aan geregeld hulp aan vertrouwde mensen te vragen. Familie en heel goede vrienden zullen dit zeker voor je overhebben en jou die rust geven, die je nodig hebt. Het is een prima maand om te ontspannen door feesten en leuke activiteiten te bezoeken, zodat je mentaal op kunt laden. Pas wel op dat je dan niet in de verleiding komt om te veel genotsproducten te gebruiken. Dit kan averechts werken en je zowel fysiek als mentaal in de problemen brengen. Het is een maand om je levenspatroon onder de loep te nemen en te bekijken wat je aan moet passen. Ook is het verstandig geregeld te bewegen en niet alleen qua sport, maar ook door naar je werk te fietsen of in je vrije tijd te wandelen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het jaar 2019 is turbulent geweest, waarin er geregeld onvrede en onrecht waren en dat maakte het leven er niet altijd even makkelijk op. Toch had dit een positief gehalte, omdat we hierdoor onze stem laten horen in de hoop dat er geluisterd wordt. Soms is het belangrijk onze overtuigingen aan te geven, zolang dit natuurlijk respectvol gaat. Het zal deze feestmaand fijn zijn om er voor elkaar te zijn en romantiek, saamhorigheid en vriendschap te delen om ons niet alleen voelen. De maand begint met de kracht van Jupiter, die de 2de de Boogschutter verlaat en langer dan een jaar naar de Steenbok verhuist. Jupiter en Steenbok zijn tegengestelde krachten. Veel mensen zullen moeten wennen aan verandering, maar uiteindelijk zullen de meesten in staat zijn energie van deze planeet voor nieuwe mogelijkheden te gebruiken. December is een maand van ontwikkeling van je zakelijke, maar ook persoonlijke leven. De Nieuwe Maan in de Boogschutter van november gaf een intense vibratie en deze ervaren we ook nu nog steeds. Sommige mensen kunnen de energie creatief gebruiken om met mensen af te spreken, de liefde extra sterk te voelen of spiritueel actief te zijn. Wat je ook doet, de energie van Jupiter zal ons over het algemeen gelukkig en avontuurlijk maken. Daarbij zullen Venus en de Zon prominent aanwezig zijn en liefde bieden. Mensen nemen meestal verantwoorde beslissingen, maar we moeten wel opletten. Er wordt aangeraden op te letten wat en aan wie je iets uitgeeft. Sommigen kunnen namelijk de neiging hebben te veel uit te geven en later spijt te krijgen. Een andere krachtige energie is die van de Volle Maan in de Tweeling. Deze zal de 12de in de vroege ochtend plaatsvinden en een diep verlangen losmaken. Mensen zullen wegvluchten van zakelijkheden en zakelijke contacten. De Volle Maan heeft een sterke binding met Neptunus, waardoor er een spirituele kracht is. Deze kan onbewust of in dromen optreden, maar mensen kunnen ook actief hogere energieën oproepen. Het is een tijd van verbetering van je wereld door meer saamhorigheid te creëren. Deze tijd staat Venus tussen Saturnus en Pluto en tezamen met de Maan zorgt dit voor begrip en het oplossen van conflicten, blokkades of andere problemen. Venus zal de 20ste naar de sympathieke Waterman reizen en dit zorgt dat mensen vanaf deze tijd extravert en positief in het leven staan. Mensen vinden het fijn om bij elkaar te zijn en ook vreemden zullen elkaar vriendelijk bejegenen. Er zijn ook mensen die de drang voelen om op reis te gaan of alsnog plannen voor de feestdagen te maken. Het is een prima energie om nieuwe mensen te ontmoeten of leuke sociale activiteiten te plannen. Bijzonder zal de winterzonnewende van de 22ste, omdat er een exact vierkant is tussen Venus in Waterman en Uranus in Stier. Dit maakt dramatische energie los, die tot het eind van de winter blijft bestaan. Er komt een kracht vrij die mensen neigt om hun leven onder de loep te nemen. Het wordt een periode waarin een mindere relatie met een liefdespartner, maar ook met vrienden en familie overdacht worden.

De Kerstperiode en Oud en Nieuw zijn dan geschikt om goede contacten te versterken, maar ook om mindere contacten zelfs te verbreken. Wees alert op het gegeven dat er voor sommigen zware tijden kunnen zijn. Merk je dat jij dit met sommige mensen hebt, durf dan op te treden en wees niet bang om te verliezen. Zoek nu mensen op waar jij je wel goed bij voelt en mijd mensen waar je dit niet bij hebt. De meeste mensen zullen genieten van hun partner, vrienden en familie. Deze periode is geschikt om de toekomst te overdenken en deze nog leuker te maken. Het is een tijd van ontwikkeling op zakelijk, maar ook op privégebied. De Nieuwe Maan vindt de 26ste in de vroege ochtend in de Steenbok plaats. Deze gaat een verbinding aan met Jupiter en brengt saamhorigheid, vertrouwen en vrede, waardoor de kerst over het algemeen positief verloopt. Let op dat Jupiter mensen te makkelijk kan maken op gebied van liefde en vriendschap, maar ook om geld uit te geven en genotsproducten te gebruiken. De Nieuwe Maan kan dit versterken en over het algemeen brengt dit plezier en dat is veel waard. Jupiter beweegt mensen om te handelen en niet passief af te wachten. Merk je dat iets graag wilt, doe dit dan en ga je niet richten op wat niet kan, maar op wat mogelijk is. De maand zal eindigen met de energie van de Maan en Neptunus. Daardoor is de periode vanaf de 30ste feestelijk en spiritueel. Er wordt aangeraden ervoor te kiezen de tijd door te brengen met geliefden en niet te veel in openbare gelegenheden te komen. Deze kosmische energieën kunnen mensen namelijk de neiging geven met Oud en Nieuw drugs en alcohol te gebruiken en niet iedereen zal er even goed mee omgaan. Daarnaast is het mogelijk dat jij controle houdt, maar anderen dit niet altijd kunnen. Verstandig is het om je te richten op mensen waar jij je lekker bij voelt, zodat je het jaar prima afrondt vol liefde en warmte. Je kunt de energie van de Maan en Neptunus gebruiken om te mediteren en passieve hobby’s aandacht te geven.