Maandhoroscoop Boogschutter

Lees gratis de horoscopen bij Astroangels van de Boogschutter

Geboortedatum: 22 november t/m 22 december- Januari 2020

 

Algemeen
Je begint de maand minder actief en dat is wennen voor de snelle Boogschutter. Er is een aantal planeten dat problemen kan geven, waardoor je met verwarring en vrees te maken krijgt. Merk je dat je even niet lekker in je vel zit, dan doe je er goed aan te zorgen voor het vermijden van stress en het voorkomen van te veel werk. Je kunt anders mentaal zwakker worden en dit kan dan uiteindelijk je fysieke gezondheid aantasten. Je doet er goed aan vooral het contact met vrienden of oudere collega’s te versterken, omdat deze jou ondersteunen. Vooral problemen zijn dan makkelijker te onderkennen. Verder is het belangrijk om deze maand ordelijk en verantwoordelijk met je carrière, financiën en andere zakelijkheden om te gaan. Er zijn aanwijzingen dat collega’s jou zullen steunen en dit zorgt dat je succes en goede prestaties kunt behalen. Mensen die gebonden zijn, kunnen wat minder goede energieën op hun pad krijgen. Dit lijkt te komen, omdat je niet altijd evenveel tijd aan je partner besteedt en veel met verplichtingen bezig bent. Vooral de combinatie van de Zon en Saturnus in je 2de huis van gezin kunnen vanaf de 24ste vervelende situaties in je familie brengen. Verder zal je op moeten letten dat het sparen van geld lastig zal zijn, waardoor je vooral op moet passen dat je niet te veel uitgaven hebt. Er hangt de gehele maand sterke energie, waardoor je veel tijd en aandacht aan fysieke gesteldheid besteedt. Het is een maand om bepaalde mindere gewoontes af te leren. Besteed meer tijd aan gezondheid door voedingsproducten af te leren die een minder goede werking op je hebben. Gebruik ook minder genotsproducten. Ook is het belangrijk dat je soms niet te veel sport, omdat je lichaam anders overbelast raakt. Let de 5de t/m de 8ste op dat je wat frustraties kunt ervaren. Deze dagen kun je beter niet te veel plannen. Vanaf de 10de zal je gemoed veel beter zijn en kun je weer een stuk actiever zijn. Let in het midden van de maand op dat je geduld bewaart, omdat je te snel wilt gaan en dan fouten maakt. Vanaf de 20ste zal je minder romantisch zijn en wil je meer tijd aan je werk besteden. Het is een prima periode om lid te worden van een sportclub of iets anders waar veel mensen komen. In principe zal je vanaf de 25ste met veranderingen te maken krijgen. Deze zullen over het algemeen je leven verbeteren en jou gelukkig maken.

Liefde en relaties
De Boogschutter is een teken dat gericht is op gelukzaligheid, optimisme en actieve geest. Het is een eerlijk teken dat er geen doekjes omheen wikkelt. Je hebt het volste vertrouwen dat alle activiteiten vanzelf succes brengen en wil graag elke dag presteren. Het zijn doelgerichte mensen, die er alles aan doen deze daadwerkelijk te behalen. In de liefde zijn ze gewend met mensen om te gaan, die niet te moeilijk in het leven staan en sociaal en avontuurlijk zijn. Je wilt positieve gevoelens en zal enthousiast bezig zijn. In januari denk je er over na of jij je leven niet te veel aan banden ligt. Je vindt richtlijnen niet prettig, maar ontkomt er niet aan om deze soms na te leven. Je zult hier balans in moeten vinden, door aan de ene kant je vrijzinnige geest te bewaken, maar aan de andere kant te conformeren aan wat mensen van je vragen. Dit moet je zelf doen, omdat anderen niet in staat zullen zijn om jou aan banden te leggen. De Boogschutter zal deze maand erg dynamisch zijn als gevolg van de energie van Mars. Je bent gericht op serieuze relaties, maar bent vurig en actief om leuke dingen te doen. Met name Venus zorgt voor vriendelijke relaties. Je waardeert mensen en zij zullen jou waarderen. Vanaf de 15de kun je beter communiceren dan in het 1ste deel. Je kunt voor die tijd namelijk onhandig zijn in het uiten van gevoelens. In een relatie kan Uranus in de Stier zorgen dat je deze periode doorkomt, omdat deze voor balans zorgt in relaties, gezondheid en werk. Daardoor zullen er heel wat fijne emoties zijn en kun je in de familie en het gezin goede krachten ervaren. Heb je een relatie, dan vind je het erg fijn om er met je partner op uit te trekken. Je bent wel onafhankelijk en hebt behoefte aan vrijheid. Heb je een partner die dit accepteert, dan zal je steeds op een fijne wijze bij deze persoon terugkomen. Over het algemeen zijn de aanwijzingen positief en is er veel waardering en respect voor elkaar. Let op, heb je een partner die veel meer druk op je legt, dan zal het allemaal wat lastiger worden. Probeer dan ook empathisch en liefdevol te zijn en doe je best om het de ander naar de zin te maken. De mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten en een relatie te krijgen, bij jou in de buurt of op een kleine reis, kunnen wel eens veel opleveren. De vooruitzichten op een nieuwe relatie voor het einde van de maand zijn erg goed. Kijk vooral niet te ver, omdat er iemand in je omgeving lijkt te zijn, die je nu nog over het hoofd ziet.

Carrière en zakelijkheden
Professioneel gezien zal de Boogschutter in januari succes behalen, maar wacht dan wel tot na 15de. Als je na die periode belangrijke besluiten en keuzes maakt, zal je merken dat er veel mogelijk is. Hierbij zijn de geestelijke vaardigheden die je bezit en je mentale gesteldheid belangrijk om te zorgen dat je de juiste dingen doet. Hoe lekkerder je in je vel zit, hoe meer kans er is dat je carrière succesvol is. Storend kan het zijn dat je familie veel te veel tijd van je kan vragen. Dit kan jou wel eens storen. Tracht hier rekening mee te houden en zorg dat je er een weg in vindt. Soms mag je gerust zeggen dat je geen tijd hebt. Op momenten dat er problemen zijn, kun je bepaalde beslissingen beter later doen en belangrijke werkzaamheden uitstellen. Mensen die naar een nieuwe baan op zoek zijn, zullen deze maand een prima kans hebben om iets nieuws tegen te komen, maar ook dit is afhankelijk van je gemoedstoestand. Zit je minder lekker in je vel, dan kun je beter wachten. Financieel gezien is het een prima maand als je maar in staat bent om verantwoordelijk te handelen. Je kunt zijn dan wat extra inkomsten krijgen en zal dan in staat zijn om extra geld aan anderen te schenken. Let wel op dat er mensen in je privéleven zijn soms te veel van jou willen. Mensen, met een gezonde liefdesrelatie, zullen veel steun van hun partner ervaren en dit zorgt ervoor dat je in je werk meer risico durft te nemen. Let op dat met name het laatste deel van de maand wat wisselvallig is, zowel financieel als met andere zaken. In het algemeen zal dit een maand zijn, waarin je profiteert van talenten en vaardigheden. De eerste dagen van de maand kun je, met behulp van vrienden, goede keuzes maken om te ontwikkelen. Wees niet eigenwijs en sta mensen toe om hun mening te geven. Je kunt het wel eens lastig vinden als mensen dingen aangeven, die jou onder druk zetten, maar die wel terecht zijn. Accepteer dit, uiteindelijk heb je er dan heel erg veel aan. Er kunnen deze periode op communicatief gebied erg veel kansen komen. Je kunt jezelf prima uitdrukken en zal hierdoor bij collega’s en leidinggevenden veel waardering oproepen. De periode van de 7de tot en met de 12de zal zakelijk gezien een prima periode zijn. Je moet wel opletten dat je met privéproblemen te maken kunt krijgen. Tracht werk en privé in evenwicht te houden, dan zal je vanzelf wel nieuwe mogelijkheden krijgen en wordt het een tijd van ontwikkeling en transformatie. Je kunt grote stappen maken, waarbij er veel veranderingen te bespeuren zijn. Vanaf de 15de kan je nadenken over wat je aan het doen bent en wat je kunt doen om er nog meer uit te halen. Je zult vooral intellectueel grote sprongen maken. Vanaf de 24ste is het een goede periode zijn om mensen te waarderen en ze te belonen voor die dingen die zijn voor jou of anderen gedaan hebben. Dit zal veel goodwill opleveren. Let op dat je voor de 30ste openstaande facturen betaalt, omdat je anders met zeer ongewenste verrassingen te maken krijgt.

Mentale en fysieke gezondheid
Je bent aan het begin van de maand zeer passioneel en je hebt het gevoel alsof je de wereld aankunt. Het wordt een uitdagende maand, omdat er bijzondere energieën zijn, die de Boogschutter dingen laten doen, die deze normaal niet snel zou doen. Je bent van nature zeer krachtig, waardoor passionele acties geen uitdaging zijn. Omdat je echter gericht bent op dingen buiten je comfortzone, zal je wel moeten zoeken naar evenwicht en harmonie. Dat kan voor jou lastig zijn, omdat je het moeilijk vindt om niet te impulsief te zijn. Het wordt dus zeker wel een uitdaging. Je hoeft dit heus niet gelijk in één keer te doen, maar begin er wel mee om te bekijken wat er allemaal gebeurt en hoe je hiermee om kunt gaan. Het zal dus een maand zijn, waarin je bezig gaat met het aanbrengen van meer rust in je leven. De verwachting is dat je hierin kunt slagen en dat je er uiteindelijk alleen maar beter voor komt te staan. Emotioneel zullen het vooral mensen in je omgeving zijn die stress aan jou zullen geven. Je zult je in moeten spannen om deze mensen het hoofd te bieden, omdat ze jou nog wel eens boos kunnen maken. Je kunt tot aan de 5de stemmingswisselingen hebben, maar daarna zal je veel meer evenwicht vinden. De 10de zal je hier klaar mee zijn en vanaf de 15de ben je fysiek zo gezond dat er geen echte problemen zijn. Dit geldt echter niet voor mensen die onverantwoordelijk hebben geleefd en nu de rekening krijgen. Heb je overgewicht dan is het dus een maand om hier iets aan te doen en een begin te maken met een gezonde levensstijl. Vanaf de 20ste zal er een goede energie hangen om veel te sporten en goede voornemens te maken.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We gaan een jaar met nieuwe uitdagingen in. Niets is hetzelfde, omdat het verleden niet terug te krijgen is, maar wel kunnen we toekomst veranderen met ons gedrag. Er zijn veel energieën in de Steenbok. De Zon, Mercurius, Jupiter, Saturnus en Pluto verblijven daar. Uranus zal nog steeds in de Stier bewegen. Het wordt een maand om te concentreren op dromen die er op ons afkomen en een voorspellende waarde lijken te hebben. Het wordt geen makkelijke maand, maar als we creatief en origineel zijn, dan komen we een eind. Overigens zal de energie van de planeten ons langer dan deze maand bijstaan. Energie van Mars in de Boogschutter brengt veel vuur en zorgt dat we ambities vorm geven. Mercurius brengt nuchterheid en zal gedachten op gang helpen om de toekomst te overzien. Er is het hele jaar krachtige kosmische energie, die versterkend werkt. Let op dat zowel positieve als negatieve gedragingen sterker kunnen worden. Het is belangrijk dat we onszelf onder de loep nemen en bekijken wat we verkeerd doen en wat anders kan. Bijzonder is dat er van de 6de tot de 12de een niet eerder vertoonde line-up is van Pluto, Saturnus, Mercurius en de dwergplaneet Ceres. Door deze energie is de gezondheid relatief gezien voor zowel mannen als vrouwen zeer goed. Vrouwen zullen op gebied van moederschap, opvoeding en zwangerschap een krachtige energie krijgen. Mannen zullen liefdevoller zijn en meer aandacht aan geliefden schenken. Ook familierelaties zullen goed gaan. Door deze krachtige planetaire energie zullen mensen met elkaar begaan zijn. Ook is er automatisch meer liefde voor dieren en planten. Het is dus een periode van respect en waardering. Let op dat de verbintenis tussen Ceres, Pluto en Saturnus ook verdriet en teleurstelling kan brengen, door bepaalde gedragingen van mensen die zich verzetten tegen positieve energie. We moeten alert zijn en proberen ons verstand er bij te houden voor we iets doen of zeggen dat niet meer terug te draaien is. Bijzonder zal zijn dat er deze maand veranderende machtsverhoudingen optreden. Omdat deze in grote bedrijven of regeringen optreden is er een kettingreactie mogelijk en zijn grote problemen niet uit te sluiten. Deze kunnen onder andere invloed hebben op de benzineprijs, dagelijkse uitgaven, aandelen en andere financiële zaken en werkgelegenheid.

De eclips die dit jaar ontstaat, zorgt ervoor dat er energieën uit de jaren 90 van de vorige eeuw op kunnen treden, die soortgelijk problemen kunnen geven. Vrijdag de 10de zal deze eclips zijn, die om 18:06 start, 20:11 op het hoogtepunt is en eindigt om 22:15. Deze eclips is in Nederland te zien en de Volle Maan zal veel energie op de Aarde afsturen. Op niveau van onszelf is januari dan een maand, waarin we te maken krijgen met promotie, maar ook met ontslag. Dit hangt helemaal af van het teken waar je onder valt en de normen en waarden die jij aanhangt. De 10de en 11de is de stofwisseling van mensen vertraagd, waardoor er vermoeidheid op kan treden. We kunnen een slechte mentaliteit hebben en veel mensen zijn humeurig. Het beste kun je deze tijd niet te veel activiteiten buiten de deur plannen. Vooral laat in de avond, de nacht en vroeg in de ochtend zijn er storende energieën. Ook is het af te raden om op plekken te komen waar dronken of agressieve mensen zijn. Op niveau van de wereld zien we problemen tussen overheden en kan er zelfs een crisis zijn in samenwerkingsverbanden zoals de NAVO en EU. Dit kan rond de periode van de Volle Maan ontstaan en zou dan later dit jaar tot dieptepunt komen. Er lijkt een negatieve energie te zijn, die boven de huidige wereldorde uitstijgt en flink wat invloed heeft. We kunnen echter ook zien dat onder andere energieën van Ceres, Saturnus en Pluto absorberende krachten bieden. Hierdoor zullen er energieën van de Spirituele wereld zijn, die juist liefde en warmte brengen. Mensen en instellingen die positief in het leven staan, zullen hier veel bescherming door krijgen. Een bijzondere energie zal komen als de planeten, die in de Steenbok reizen, vanaf de 20ste in het 10de huis verblijven. Dit huis is gericht op de carrière en zal nu nog meer energie krijgen door de Steenbok. Er zijn dan grote verwachtingen met betrekking tot de carrière van mensen. We hebben veel ambities en er zijn dan ook veel mogelijkheden om ons te ontplooien. Mensen die leiding geven, kunnen de energie gebruiken om hier zeer effectief in te zijn. Ook contacten tussen mensen zullen in deze periode goed verlopen, waardoor er veel minder kans is op agressie of gevaarlijke situaties.