Maandhoroscoop Kreeft

Lees gratis de horoscopen bij Astroangels van de Kreeft

Maandhoroscoop Kreeft

Geboortedatum: 21 juni t/m 22 juli - Januari 2020

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

 


Algemeen

Januari zal voor de Kreeft betrekking hebben op familie, warmte en betrokkenheid. Je vindt het fijn om je verbonden te voelen en dat zal deze maand nog sterker zijn. Je hebt het gevoel alsof je het een en ander aan emoties mist. Daar moet je echter zelf wat aan doen. Het kan niet alleen van anderen afkomen. Merk je aan het begin van de maand dat je minder vrienden, liefde of contacten met familie hebt, dan dien je hier zeker iets aan te doen. Trek jezelf uit die januari-dip en ga ervoor. Ga gelijk sociale contacten aan, sluit je aan bij een (sport)groep of besteed tijd aan bestaande contacten of een liefdespartner. Weet je niet hoe je dit moet, praat er dan eens met mensen over en laat je inspireren. Dit kan een zeer positieve verandering geven en zorgen dat je gedurende de maand persoonlijke transformatie ondergaat. De 4de t/m de 6de is een fantastische periode om hiermee aan de slag te gaan en plannen te maken. De 9de t/m de 12de is een uitstekende periode om deze plannen ook daadwerkelijk vorm te geven. Er is een spirituele energie, die jou veel goeds brengt. In het midden van de maand komen er erotiserende energieën op je af. Dit is een uitstekende tijd om seks te bedrijven, een nieuwe liefde te vinden of een bestaande relatie te verbreden. Een andere geweldige periode is die van de 22ste t/m de 24ste en vooral voor het oplossen van bepaalde problemen en om positiviteit in je leven te brengen. Vanaf de 27ste ben je sociaal en dan is het een goede periode om vriendschap en familie aandacht te geven. Ook is het een geweldige tijd voor ontmoeten van nieuwe vrienden en om bepaalde schadelijke gewoontes af te leren. Het is een prima periode voor fysieke en mentale ontspanning en je op te laden om er de volgende maand van te genieten.

Liefde en relaties
De Kreeft is één van de meest huiselijke tekens. Dit teken houdt ervan het mensen naar de zin te maken. Met name heel vertrouwde mensen mogen bij de Kreeft thuiskomen en van de gastvrijheid van dit teken genieten. Een stabiele relatie en goed opgevoede kinderen zijn belangrijk. Kom je bij een Kreeft thuis, dan hoef je niet verbaasd te zijn over de sfeer die er hangt en lekkere hapjes die er op tafel komen. Zorg en liefde zijn kernbegrippen waar de Kreeft zich het best bij voelt. De grootste angst die je kunt hebben, is om geen stabiele thuissituatie te hebben of een bepaald familielid of geliefde te verliezen. In januari moet je oppassen dat je hierdoor te claimend kan worden als je denkt iets of iemand te verliezen. Ga vooral niet over-beschermen en een persoon tot persoonlijk bezit verklaren. Dan kun je deze persoon juist verliezen. Je krijgt deze maand met innerlijke transformaties te maken. Met name Jupiter, Saturnus en Pluto hebben veel invloed. Uranus in de Stier kan veel energie bieden en dit betekent dat je geregeld een harmonieuze energie voelt. Vooral de eerste periode zal je dit sterk voelen. Je zit lekker in je vel en bent creatief om de liefde steeds mooier te maken. Wel moet je opletten dat je op emotioneel gebied niet altijd even stabiel bent. Neptunus zal in je sector van spiritualiteit verblijven. Daardoor sta je open voor hogere energieën en intuïtie. In het laatste deel moet je opletten dat Mars in de Boogschutter voor heftige energie zorgt. Je kunt dan emotioneel en zelfs boos worden als dingen niet verlopen zoals jij wilt. Er zijn deze maand veel emoties en je zult deze ten alle tijden moeten gebruiken om compassie en liefde te bieden. Over het algemeen zal dit lukken en zal de romantiek sterk zijn. Je bent nu eenmaal romantisch van aard. Vergeet niet dat familie en vrienden belangrijk zijn. Hoe beter de band is, hoe beter jij je zult voelen en hoe meer liefde je kunt geven. In een relatie is er ruimte voor goede energieën. Een langdurige relatie kan intenser worden en mensen die huwelijksplannen hebben, kunnen die met gerust hart maken. Ook is januari een prima maand om te trouwen of een bestaande korte relatie te verdiepen. Ook voor een kinderwens lijkt er een goede zegen te zijn. Met name de derde periode zal veel bieden. Voor singles lijkt de energie deze maand iets minder te zijn als het gaat om aangaan van een duurzame en serieuze relatie. Mars in de Boogschutter maakt jou avontuurlijk en je zult veel spanning en plezier ervaren. Voor korte en spannende contacten zal je veel meer goede zegens krijgen. Vanaf de 15de komen er echter meer momenten om romantiek diepte te geven. Je bent charmant en aantrekkelijk en serieuzer in de liefde.

Carrière en zakelijkheden
Op zakelijk gebied kan het een drukke periode worden en die je je emoties onder controle te houden. Het is belangrijk geregeld te ontspannen, door tijd aan hobby’s te besteden en meer te slapen en gezond te eten. Er kunnen loonsverhogingen zijn door positieve kosmische energieën. Je intellectuele en sociale vaardigheden zijn hierdoor ook zeer sterk. Jouw spirituele kracht zal op maatschappelijk, psychologisch of medisch gebied liggen. Daarnaast zal je de hele maand het gevoel hebben dat je het fijn vindt klanten en leidinggevenden tevreden te stellen. Je moet er wel hard voor werken om het een en ander voor elkaar te krijgen, maar over het algemeen lukt dit wel. Het is door de energie van Mercurius en Venus niet verstandig voor de 8ste met nieuwe taken en projecten te starten. Je kunt aan het eind van het jaar lange termijndoelen behalen, maar dan zal je ontspannen moeten blijven. Jijzelf bent de belangrijkste persoon en dat moet je niet vergeten. Is je energie een stuk zwakker dan zal je ook minder veel doen. Met name de 1ste week zal je dan ook zeker de rust moeten bewaren. Ben je eenmaal tevreden met jezelf, dan zal je de weken daarna prima functioneren. De vaardigheden die je bezit, zal je nodig hebben om de 6de en 7de problemen op te lossen. Blijf rustig en houd voldoende energie over om aan je doelen te werken. Vooral tussen de 8ste en 21ste kun je belangrijke zaken afhandelen en projecten opstarten. Ook kun je dan financieel gezien goede zaken te doen. Er wordt voorspeld dat de financiën deze maand goed verlopen en dat er onverwachte meevallers zijn. Je kunt wel de neiging hebben om te veel geld uit te geven, maar beter doe je er verstandig aan spaargeld op te sparen. In het midden van de maand is er veel rust om je te richten op het zakelijke leven, maar heb je ook zeker tijd voor leuke activiteiten en contact met mensen waar je om geeft. De 19de t/m de 21ste lacht het leven je toe en is het een prima tijd voor gokjes of andere activiteiten waar je financieel beter van wordt. Alhoewel er de hele maand energieën hangen die voor meer inkomsten zorgen, zal met name het eind van de maand uitstekend zijn, omdat er veranderingen voor de lange termijn zijn. De periode van de 24ste t/m 26ste kunnen vooral mensen die veel hulp van hun familie krijgen veel bereiken. Je kunt je dan namelijk op je werk concentreren, omdat er weinig problemen kunnen zijn. De laatste dagen kun je je concentreren op je eigen ontwikkeling en kun je de maand goed afsluiten met winst en nieuwe mogelijkheden.

Mentale en fysieke gezondheid
De eerste drie dagen kan je gezondheid te wensen overlaten, niet omdat het nou allemaal zo slecht is, maar meer omdat je de drukke dagen achter je laat. Dat heeft toch wel veel energie gekost. Lukt het je om te ontspannen en even de rust op te zoeken, dan zal het allemaal wel meevallen. Het zijn wel dagen om lekker na te denken en plannen voor de toekomst te maken. Je kunt wel eens piekeren of je het allemaal goed hebt gedaan. Tracht je hier niet gek mee te maken en blijf gewoon op jezelf vertrouwen. Je zult verbaasd staan over de verschillen die er zijn in vergelijking met de laatste maanden, omdat je je wat leger kunt voelen als het om emoties gaat. De keuzes die je maakt, kunnen op verschillende gebieden liggen, maar toch zal je daar erg veel moeite mee hebben. Het is wel belangrijk om je voedingspatroon drastisch te veranderen of meer te sporten. Het kan echter ook te maken hebben met emotionele zaken die je wilt veranderen. Wat je ook besluit en verandert, je zult erg vastberaden zijn om jezelf te overwinnen en uiteindelijk te bereiken wat je wilt. Je hebt deze maand veel normen en waarden, wat je gezondheid een positieve impuls geeft. Doordat je zo met jezelf begaan bent, kan je het geluk afdwingen en ga je een prima maand tegemoet. Wees lief voor jezelf en zorg ervoor dat je jezelf als iemand ziet, die het goed met anderen voorheeft. In het midden van de maand is er een aantal goede dagen om er lekker op uit te trekken en frisse lucht op te snuiten. De frisse lucht zal je intellect ten goede komen. In het midden van de maand is het verstandig om wat extra vitamines en mineralen te gebruiken. Vanaf de 17de is het een goede periode om jezelf eens flink in te spannen en lekker veel te sporten of te bewegen. ook kun je er dan op je werk volop tegenaan gaan en van de energie genieten.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We gaan een jaar met nieuwe uitdagingen in. Niets is hetzelfde, omdat het verleden niet terug te krijgen is, maar wel kunnen we toekomst veranderen met ons gedrag. Er zijn veel energieën in de Steenbok. De Zon, Mercurius, Jupiter, Saturnus en Pluto verblijven daar. Uranus zal nog steeds in de Stier bewegen. Het wordt een maand om te concentreren op dromen die er op ons afkomen en een voorspellende waarde lijken te hebben. Het wordt geen makkelijke maand, maar als we creatief en origineel zijn, dan komen we een eind. Overigens zal de energie van de planeten ons langer dan deze maand bijstaan. Energie van Mars in de Boogschutter brengt veel vuur en zorgt dat we ambities vorm geven. Mercurius brengt nuchterheid en zal gedachten op gang helpen om de toekomst te overzien. Er is het hele jaar krachtige kosmische energie, die versterkend werkt. Let op dat zowel positieve als negatieve gedragingen sterker kunnen worden. Het is belangrijk dat we onszelf onder de loep nemen en bekijken wat we verkeerd doen en wat anders kan. Bijzonder is dat er van de 6de tot de 12de een niet eerder vertoonde line-up is van Pluto, Saturnus, Mercurius en de dwergplaneet Ceres. Door deze energie is de gezondheid relatief gezien voor zowel mannen als vrouwen zeer goed. Vrouwen zullen op gebied van moederschap, opvoeding en zwangerschap een krachtige energie krijgen. Mannen zullen liefdevoller zijn en meer aandacht aan geliefden schenken. Ook familierelaties zullen goed gaan. Door deze krachtige planetaire energie zullen mensen met elkaar begaan zijn. Ook is er automatisch meer liefde voor dieren en planten. Het is dus een periode van respect en waardering. Let op dat de verbintenis tussen Ceres, Pluto en Saturnus ook verdriet en teleurstelling kan brengen, door bepaalde gedragingen van mensen die zich verzetten tegen positieve energie. We moeten alert zijn en proberen ons verstand er bij te houden voor we iets doen of zeggen dat niet meer terug te draaien is. Bijzonder zal zijn dat er deze maand veranderende machtsverhoudingen optreden. Omdat deze in grote bedrijven of regeringen optreden is er een kettingreactie mogelijk en zijn grote problemen niet uit te sluiten. Deze kunnen onder andere invloed hebben op de benzineprijs, dagelijkse uitgaven, aandelen en andere financiële zaken en werkgelegenheid.

De eclips die dit jaar ontstaat, zorgt ervoor dat er energieën uit de jaren 90 van de vorige eeuw op kunnen treden, die soortgelijk problemen kunnen geven. Vrijdag de 10de zal deze eclips zijn, die om 18:06 start, 20:11 op het hoogtepunt is en eindigt om 22:15. Deze eclips is in Nederland te zien en de Volle Maan zal veel energie op de Aarde afsturen. Op niveau van onszelf is januari dan een maand, waarin we te maken krijgen met promotie, maar ook met ontslag. Dit hangt helemaal af van het teken waar je onder valt en de normen en waarden die jij aanhangt. De 10de en 11de is de stofwisseling van mensen vertraagd, waardoor er vermoeidheid op kan treden. We kunnen een slechte mentaliteit hebben en veel mensen zijn humeurig. Het beste kun je deze tijd niet te veel activiteiten buiten de deur plannen. Vooral laat in de avond, de nacht en vroeg in de ochtend zijn er storende energieën. Ook is het af te raden om op plekken te komen waar dronken of agressieve mensen zijn. Op niveau van de wereld zien we problemen tussen overheden en kan er zelfs een crisis zijn in samenwerkingsverbanden zoals de NAVO en EU. Dit kan rond de periode van de Volle Maan ontstaan en zou dan later dit jaar tot dieptepunt komen. Er lijkt een negatieve energie te zijn, die boven de huidige wereldorde uitstijgt en flink wat invloed heeft. We kunnen echter ook zien dat onder andere energieën van Ceres, Saturnus en Pluto absorberende krachten bieden. Hierdoor zullen er energieën van de Spirituele wereld zijn, die juist liefde en warmte brengen. Mensen en instellingen die positief in het leven staan, zullen hier veel bescherming door krijgen. Een bijzondere energie zal komen als de planeten, die in de Steenbok reizen, vanaf de 20ste in het 10de huis verblijven. Dit huis is gericht op de carrière en zal nu nog meer energie krijgen door de Steenbok. Er zijn dan grote verwachtingen met betrekking tot de carrière van mensen. We hebben veel ambities en er zijn dan ook veel mogelijkheden om ons te ontplooien. Mensen die leiding geven, kunnen de energie gebruiken om hier zeer effectief in te zijn. Ook contacten tussen mensen zullen in deze periode goed verlopen, waardoor er veel minder kans is op agressie of gevaarlijke situaties.