Maandhoroscoop Leeuw

Lees gratis de horoscopen bij Astroangels van de Leeuw

Geboortedatum: 22 juli t/m 22 augustus - Augustus 2019

 

Overzicht voor de Leeuw
De voorspellingen zijn over het algemeen gunstig. Wel zijn gebonden Leeuwen iets gelukkiger dan singles. Dit komt ook wel, omdat je dan meer steun hebt en niet alles alleen hoeft te doen. Heb je een relatie neem het er dan lekker van in de 1ste week. Plan activiteiten en zorg ervoor dat jullie de liefde boven alles plaatsen. Zelfs als je moet werken, zal er veel ruimte zijn voor passie en erotiek. Singles zullen zich deze periode misschien iets minder prettig voelen en doen er goed aan om er ook op uit te trekken. Je zult merken dat je dan gelukkiger kunt zijn, omdat je nieuwe mensen kunt leren kennen. Overigens kunnen ook gebonden mensen nieuwe vrienden maken, maar waarschijnlijk dan meestal wel met andere paren. De 6de t/m de 8ste is er een verrassende energie, waardoor er zowel voor singles als gebonden mensen veel kans is op mooie ontwikkelingen in liefde en vriendschappen. De periode van de 10de t/m de 14de zullen twee planeten een zeer sterke energie bieden. Ten 1ste Jupiter die veel energie en geluk brengt. Ten 2de de communicatief sterke Mercurius, die in jouw teken komt. Je kunt fijne gesprekken met mensen voeren, niet alleen verbaal, maar ook via sociale media. Singles hebben veel kans op een nieuwe liefde. Gebonden mensen kunnen dan het best plannen voor de toekomst maken. Er zijn aanwijzingen dat deze later veel opleveren. Zakelijk gezien wordt aangeraden energie in de juiste banen te leiden. Je hebt de neiging teveel risico te nemen, zowel financieel als in contact met collega’s, klanten en leidinggevenden. Doe alleen zaken als je werkelijk weet dat deze je iets goeds opleveren. Het geluk lacht je dus zeker toe, maar zorg ervoor dat jij jezelf beheerst en na blijft denken. De 18de en 19de zal er over het algemeen een fijne energie heersen. Je kunt zowel in je werk als privé leuke contacten hebben en uitblinken bij de dingen die je in gedachten hebt en wilt uitvoeren. De Zon zal de 23ste naar de Maagd verhuizen en dit brengt rust met zich mee. Alles zal net even wat meer ontspanning brengen en dat is voor de Leeuw niet heel erg. Er zijn nog steeds mooie momenten, maar deze zullen minder spannend zijn dan in het 1ste deel. Je zult over het algemeen ook wel kunnen genieten van comfort, tevredenheid en routinematige patronen. De driehoek tussen de Zon en Uranus zal de laatste dagen van de maand zorgen dat je intuïtie erg sterk is. Luister dus goed naar je gevoel, die zal over het algemeen de juiste richting geven, maar blijf toch altijd wel je ratio behouden.

Liefde en relaties
In augustus ben je erg beschermend, waarbij je de neiging hebt om dit bij geliefden te overdrijven. Natuurlijk is het nobel anderen te beschermen, maar niet als je dit te intens doet. Je vindt het moeilijk als mensen kritiek op je hebben, doordat je erg gevoelig bent. Je kunt dingen dan al snel te persoonlijk zien. Ook die gevoelens dien je onder controle te houden. Mensen zullen dit niet gelijk van je doorhebben, omdat je van buiten open en vrolijk overkomt. Je zult daar een evenwicht in moeten vinden, zodat mensen niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Dit is vooral als jij opeens fel reageert, terwijl je daarvoor nog vrolijk was en alles als grapje zag. Liefde en vriendschap zullen deze maand sterk aanwezig zijn, waardoor familie, vrienden en een eventuele liefdesrelatie belangrijk zijn. Je emoties zijn wel erg moeilijk in te schatten en zelfs jij zelf weet niet altijd hoe en waarom je op iets kunt reageren. Er lijken twee personen in je te zitten. Aan de ene kant iemand die zelfbewust is en op een assertieve en toch liefdevolle manier in het leven staat. Aan de andere kant iemand die kwetsbaar is en zeer gevoelig is en dan emotioneel dicht kan klappen. Laat mensen dan ook wat meer toe. Met name familie, heel goede vrienden en een partner zullen dan ook zeker nodig zijn om je in zwakkere momenten te ondersteunen. Heb je een goede relatie of betrouwbare mensen om je heen, dan zal je veel meer in staat zijn de positieve kant naar buiten te laten komen. Heb je dit niet, dan kun je veel hindernissen tegenkomen en zal het belangrijk zijn om te onderzoeken waarom dit zo is. Er zijn planetaire energieën die ervoor zorgen dat er problemen uit het verleden terugkomen welke je snel onzeker maken. Het is belangrijk om hierover te communiceren en te laten zien wie je bent, wat je kunt en vooral ook wat je wilt. Let wel op dat je veel tijd aan zakelijkheden kunt besteden en ook wel erg met geld bezig bent. Je hebt dan minder tijd voor liefde en privéleven. Ben je single, dan zal je hier moeite mee hebben, omdat je een nieuwe relatie wilt en juist je werk verwaarloost. Tracht een weg te vinden en overdrijf dit niet. Vooral omdat Leeuwen toch ook wel hun eigen leventje willen leiden.

Carrière en zakelijkheden
Het is een prima maand om te ontplooien. Je vindt werk belangrijk en wilt extra geld verdienen. Heb je geen werk of ben je niet tevreden met dat wat je op dit moment doet, dan doe je er goed aan om hier eens verandering in aan te brengen. Het heeft geen zin om dit al te impulsief te doen en dan al te overdreven te gaan doen. Blijf ten alle tijden rationeel en blijf nadenken over wat nu precies goed voor je is en wat je wilt doen. Het heeft geen zin je in een nieuwe baan te storten en er dan later achter te komen, dat deze niets voor je is. Heb je werk, dan verlang je heel erg naar verantwoordelijkheid. Je kunt je taak zeer goed afronden en zal niet snel ontmoedigd raken als dingen anders gaan dan je wilt. Augustus zal dus een goede maand zijn om plannen, die je voor de toekomst hebt, vorm te geven en uit te voeren. Er kunnen flink wat veranderingen zijn, die je een eind op weg helpen. In contact met anderen heb je veel principes en ben je betrouwbaar bij dingen die je belooft. Hierdoor kun je een reputatie opbouwen en vinden mensen het fijn dat je zeer nauwkeurig werkt en voldoende normen en waarden hebt. Ben je eigenbaas, dan zal ethiek belangrijk voor je zijn en wil je graag voldoen aan normen en waarden die voor jouw branche gelden. Let op dat je medewerkers hier aan herinnert, omdat je je anders stoort en je zo kunt irriteren dat je conflicten uitlokt. Dit heeft geen zin. Beter kun je op die momenten duidelijk zijn en aangeven wat je verwacht en vooral waarom. De kosmische energie is deze maand zeer goed te noemen, waarbij er veel geluk kan zijn om nieuwe mogelijkheden te ontplooien. Het kan een boeiende maand worden, waarbij je betrokken kunt zijn bij verschillende projecten om jezelf, maar ook mensen in je omgeving nieuwe kansen te bieden. Met name je krachtige mentale houding zal door mensen geroemd worden, waardoor ze je vertrouwen om te investeren of op andere manieren winst te maken. Mensen die een eigen bedrijf hebben, kunnen prima investeren en er wordt aangeraden om op te letten met het nemen van al te grote risico’s. Je moet oppassen dat er storende kosmische energieën zijn, die roet in het eten kunnen gooien. Je kunt dan beter even wachten met grote zaken of financiële mogelijkheden. Houd dus in de gaten wanneer er storende planeten zijn, zodat je hier ruim van tevoren op in kunt spelen. Waarschijnlijk wordt september geschikter.

Mentale en fysieke gezondheid
De fysieke en mentale kracht van de Leeuw is zeer sterk, waardoor je veel kunt sport en bewegen. Je wilt je kracht gebruiken om niet alleen jezelf te motiveren, maar ook anderen te enthousiasmeren om meer te sporten of te bewegen. Je kunt in je werk, maar ook in vriendenkring een prima initiatiefnemer zijn en bent een teambuilder. Je vindt het belangrijk om je voedingspatroon onder de loep te nemen. Met name vlees, vet en pittig eten kun je beter mijden omdat deze bij overmatig gebruik niet goed zijn voor je hart, bloedsysteem en spijsverteringsstelsel. Natuurlijk mag je soms best wel even ongezond eten, maar doe het dan soms. Uitzondering is als je intensief gesport hebt, omdat je dan zoveel stoffen kunt verbranden dat je deze aan moet vullen. Doe je dit niet, dan zal je lichaam zich aanpassen en zal vet niet verbranden, maar juist ophopen. Je lichaam zal dan in een staat van winterslaap komen. Dit is niet positief voor je lichaam. Het is een maand, waarin je mentaal lekker in je vel zit. Natuurlijk zullen er negatieve momenten zijn, maar over het algemeen ben je emotioneel gezond. Een gezonde Leeuw zal dus niet alleen mentaal sterk zijn, maar ook fysiek erg gezond zijn.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Augustus is een dynamische maand met krachtige energieën. Dit lijkt onder andere te komen door de Zon in de Leeuw, die veel goeds met zich meebrengt. We moeten in de gaten houden dat er veel kracht vanuit Jupiter, in de Boogschutter, komt. Niet iedereen zal van deze energie gecharmeerd zijn. Er zijn nu eenmaal mensen die liever relaxt in het leven staan en onrustig worden door de sterke kracht die er heerst. Zij zullen behoudend en soms heel star in het leven staan. Ze kunnen moeilijk accepteren dat er mensen zijn, die uit andere culturen komen of op een geheel andere wijze in het leven staan. Mensen kunnen een sterk verlangen hebben naar vrijheid, maar moeten dan wel zorgen dat ze open staan voor personen met andere denkbeelden. Er zijn mensen die zich willen ontwikkelen en dan recht tegenover conservatieve mensen komen te staan. Dit kan erg veel conflicten en andere problemen geven. Venus kan positieve energie leveren, waardoor de meesten in staat zijn op een gezellige wijze met elkaar om te gaan. Er is empathie en sympathie, maar een enkeling verstoort dit door deviant gedrag. Pas dus op.

Emotioneel gezien, zullen mensen actief zijn en is er een sterk verlangen naar romantiek. Venus en de Leeuw zorgen dat veel mensen te ondernemend zijn. Er zijn mensen die dan dominant kunnen worden, terwijl anderen juist te bescheiden zijn. In beide gevallen doe je er goed aan dit te onderdrukken. Het zal niet leuk zijn om overheerst te worden, maar ook niet om zelf te overheersen. De verbinding tussen Venus en Jupiter zal echter al snel in de maand voor evenwicht zorgen. Venus biedt liefde en Jupiter zorgt voor overdaad, maar aan de andere juist voor tempering van emoties. Mensen die merken dat ze te explosief en intens in de relatie reageren, moeten zorgen dat ze hun temperament onderdrukken. Merk je dat je partner jou onderdrukt, dan wordt aangeraden hier duidelijke stappen in te ondernemen. In beide gevallen is het belangrijk evenwicht te vinden. Het is een prima maand om te reizen, maar houd in de gaten dat er vuurhaarden in de wereld zijn. Het is dan ook minder verstandig om er alleen op uit te trekken of naar onherbergzame gebieden te gaan. Mars laat zijn invloed gelden, waardoor singles geregeld intense emoties ervaren. Zij willen passie en hebben een sterke drang om hun leven met iemand te delen. Het is een periode van beminnen, maar ook om bemind te worden. Heb je een relatie, dan moet je wel opletten dat je niet te verstikkend bent. Die neiging kunnen sommigen hebben. Het is prettig om passioneel te zijn, maar niet als je dit teveel doet. Dat geeft alleen maar problemen en het is niet eerlijk naar een partner. Is je partner te intens, dan wordt aangeraden dit wel te bespreken. Overigens biedt Saturnus positieve energie, waardoor de meesten in staat zijn relaxt met elkaar te zijn.

Augustus zal ook een maand zijn, waarin je plannen voor de komende tijd kunt maken. Dit kan gaan om verdieping van een relatie, promotie, opzetten van een bedrijf of andere ontwikkelingen om er beter voor te staan. Er zijn echter mensen die de kosmische energie gebruiken om juist achteruit te gaan en lui te worden. Merk je dit aan jezelf geef hier niet aan toe en zorg dat je geïnspireerd blijft en actie onderneemt. Is dit lastig, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om je eerst op te laden door een vakantie te nemen. Mercurius kan veel energie geven om met elkaar te communiceren. Mensen hebben minder neiging om elkaar te overtuigen. Dit geldt zowel voor je privéleven, de liefde als in je zakelijke leven. Welke meningen en ideeën mensen ook hebben, de meesten zullen in staat zijn respect te hebben. Kom je mensen tegen die dit niet hebben, dan wordt aangeraden deze mensen te mijden. De energie kan ervoor zorgen dat je in je werk prima kunt functioneren en er een krachtige versterking van intellectuele en inzichtelijke eigenschappen is. De meeste tekens zullen dan ook creatief zijn en op een originele wijze bezig zijn om zich te ontplooien. Je moet wel opletten dat je niet te snel gaat en moet er rekening mee houden dat je in augustus prima met van alles kunt starten, maar dat je wel zorgt voor lange termijnplannen. Daarnaast moet je rekening houden dat niet alles waar je mee bezig bent werkelijk gaat lukken. Wees dan niet teleurgesteld, maar bedenk dat er vanzelf weer kansen komen.