Maandhoroscoop Leeuw

Lees gratis de horoscopen bij Astroangels van de Leeuw

Maandhoroscoop Leeuw

Geboortedatum: 22 juli t/m 22 augustus - Juli 2020

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Deze maand zal de Leeuw de neiging hebben zich soms af te zonderen. Je denkt veel over jezelf en het verleden na. Je hebt aan de ene kant het gevoel dat je niet steeds met het verleden bezig wilt zijn, maar er zijn retrograde hemellichamen die dit wel van je vragen. Met name Pluto, Neptunus, Saturnus, Jupiter, Ceres en Mercurius zullen invloed hebben en karmische energie loslaten. De enige wijze om te zorgen dat je geen oude problemen terug laat komen, is door de rust te zoeken en te bekijken wat je kunt doen om deze op te lossen of gewoon achter je te laten. Juli kan een maand van vergelding zijn, maar ook van beloningen, geheel afhankelijk van je eigen handelen. Het is een maand van reflectie en vooral de Zon en Mercurius hebben hier erg veel invloed op. Mars in de Ram zal jou veel kracht geven en Uranus in de Stier zorgt dat je soms opstandig bent. Op zich niet erg, maar houdt wel de realiteit voor ogen. Venus in de Tweeling zorgt ervoor dat je charmant en liefdevol bent en dit trekt mensen aan, waardoor het ook een maand is waarin je nieuwe mensen leert kennen. Singles kunnen een nieuwe partner aantrekken. Wat betreft werk en gezondheid zullen Saturnus, Jupiter en Pluto, allen in de Steenbok, veranderingen brengen, die meestal goed uitpakken. Voor de Leeuw zal de maand gelijk actief beginnen, maar bedenk dat je van de 2de t/m de 4de wat minder energiek bent. Je bent wel enthousiast en dat vergoedt een hoop.

De 5de zal er een maansverduistering zijn, die vooral voor je gezondheid en fysieke gesteldheid vruchtvol zal zijn. Ook Saturnus in de Steenbok zal veel fijne energie bieden. Bijzonder is dat Saturnus in jouw sector van relaties en huwelijk binnen komt. Omdat deze hier tot eind december zal zijn, hoef je niet te haasten en heb je tijd zat om een huidige relatie te versterken of een nieuwe duurzame relatie aan te gaan. De 6de t/m de 8ste is een relaxte periode en doe je alleen maar dingen die je leven leuk maken. De 11de en 12de komt het verleden sterk terug en dien je beslissingen te nemen om dingen anders te doen. De beste periode wat betreft je mentale gesteldheid is vanaf de 13de. Je kunt dan doen wat je wilt en mensen zullen geen problemen met je hebben, wat je ook doet. Tussen de 17de en 21ste is een prima tijd voor vriendschap en verbeteren van je sociale netwerk. Je bent tevreden en dat straal je ook uit, waardoor je aantrekkelijk bent. Vanaf de 22ste zal je ook fysiek erg sterk worden en ben je erg fit en open naar mensen toe. Een prima periode voor plezier, passie en seksualiteit. In principe zal de rest van de maand verder prima zijn en geniet je van alles wat er op je pad komt. Je bent wel impulsief en denkt niet altijd na bij de dingen die je doet. Er kunnen mensen zijn, die hier moeite mee hebben. Met name op de 26ste en 27ste kan oud zeer terugkomen en kan er iemand zijn, die jou iets nog steeds kwalijk neemt. Toch straal je genoeg vertrouwen uit om hier doorheen te komen en het op te lossen.

Liefde en relaties
Venus en Mars staan goed uitgelijnd met jouw teken. Of het nu gaat om je sociale kring of om erotiek, er zijn voldoende ingrediënten om er een succesvolle maand van te maken. Je houdt van luxe en leuke activiteiten en dat kan Mars zeker versterken. Er wordt wel aangeraden om dit niet alleen voor jezelf te doen, maar ook mensen hierin te betrekken en veel met mensen te communiceren. Je bent zeker in de stemming voor liefde, plezier en saamhorigheid. Dit heeft er mee te maken dat het hier nu zomer is en je daardoor de drang hebt liefde te bedrijven. Je wilt hiervan genieten en vindt het erg fijn om veel leuke dingen te doen. Van huis uit ben je al iemand die zeer romantisch is en als je een goede relatie hebt, zal dit zeker naar boven komen. Je bent op zoek naar harmonie en bent over het algemeen erg vredig. Hierdoor is er ruimte voor plezier en sympathie. Dit zal je overigens ook naar anderen uitstralen, waardoor je zeer sociaal bent en je in het algemeen veel gevoelens van geluk en welzijn kunt ervaren.
Heb je geen goede relatie, dan zal het allemaal wat moeizamer verlopen. Het kan dan een maand worden, waarin je controle over emoties moet houden. Je kunt anders zeer heftig en respectloos reageren en hebt de neiging vreemd te gaan. Wanneer we echter van het positieve uitgaan, zal je de liefde ervaren die Venus toestuurt. Je zult zeer aantrekkelijk overkomen en mensen zullen niet blind zijn voor de sexy look die je hebt. Daardoor bestaat er kans dat een bestaande relatie verbeterd zal worden. Maar zie je dat het geen nut heeft, dan wordt aangeraden om hier niet in te blijven hangen. Erotiek en sensualiteit zullen voldoening geven, waarbij je niet gaat voor oppervlakkige sekspartijen, maar voor diepe en warme liefdesuitingen. Je kunt deze maand attent zijn en vergevingsgezind als er dingen zijn gebeurd die je gekwetst hebben. Singles hebben een uitstekende kans om in juli een nieuwe partner te ontmoeten, waardoor dit één van de betere periodes van het jaar zal zijn als het om de liefde gaat. Je bent zeer open en aantrekkelijk en kunt hierdoor veel nieuwe mensen aantrekken, maar je zult nog wel geduld moeten hebben. Een vaste relatie zal niet zomaar ontstaan. Je hebt charme en flair en staat altijd klaar om andere mensen al het goeds te bieden. Je hebt een warm hart en mensen zullen van je genieten. De nadruk ligt deze maand op gebied van spiritualiteit en religie, waardoor je er goed aandoet geregeld religieuze of spirituele bijeenkomsten bij te wonen. Dit zal je veel goeds doen en er zijn dan ook veel mooie en warme sentimentele vooruitzichten. Jouw sociale contacten zijn over het algemeen wel erg positief om nieuwe mensen te leren kennen. Er wordt dus aangeraden om uitnodiging niet af te slaan. Venus geeft speelse energie en je zult dan ook veel plezier hebben. Mars die naar de Ram gaat, zal ongetwijfeld ook veel passie aan je sturen, waardoor je veel verlangens om behaagd te worden en om te spelen in het leven.

Carrière en zakelijkheden
Je hebt moeite jezelf te beheersen, waarbij je geregeld met iets nieuws wilt beginnen, terwijl het oude niet eens afgerond is. Bewaar rust en zorg dat je niet veel haast hebt om veranderingen in te passen. Er wordt aangeraden je te richten op dingen die je af moet ronden. De vooruitzichten zijn goed, waardoor je aan het eind van de maand in staat bent zakelijke doelen af te ronden. Werk je veel met klanten, dan zal je voorzichtig moeten blijven om oude cliënten niet zomaar aan te kant schuiven als je denkt dat je bij anderen meer kunt verdienen. Juli is een uitstekende maand voor mensen die geld verdienen met het schrijven van teksten, zoals romans, poëzie, maar ook zakelijke teksten, zoals reclame, websites en andere vormen van schrijven. Op financieel gebied is er een voordelige, planetaire invloed, waardoor er winst te behalen valt als je in het bedrijfsleven werkt. Met name mensen die met onroerend goed of de landbouw werken of mensen die een eigen winkel hebben, kunnen hier voordelen uithalen. Wel zal je omzichtig te werk moeten gaan en niet te impulsief winst willen behalen. Neem je teveel risico dan kunnen er problemen optreden die te maken hebben met de plek waar jij goederen opslaat of waar je je kantoor hebt. Het is belangrijk te bekijken of je goed verzekerd bent. Merk je dat dit niet zo is, dan doe je er verstandig aan je hier in te laten adviseren. Mensen met schulden, doen er goed aan advies in te winnen of er nieuwe regelingen mogelijk zijn om lasten te verlagen. Het is voor Leeuwen belangrijk fiscale zaken in de gaten te houden, omdat je later in het jaar problemen kunt hebben als je hier niet verantwoord mee omgaat. In het algemeen moet je opletten dat Mars agressie in je los kan maken. Je kunt hier hulp van Mercurius bij verwachten. Deze kan de agressie absorberen, waardoor je deze wel in kan tomen. Vaak, dus niet altijd, ben je in staat een grondige analyse te maken als je met belangrijke zaken bezig bent. Doordat je instinct sterk is, zal je er veelvuldig gebruik van maken om juiste dingen op juiste momenten te doen. Je zal in juli veel met werk bezig zijn, waardoor je gaandeweg de maand moe bent. Je energie vertraagd, waardoor je je beter kunt ontspannen. Tijd voor een lekkere vakantie?

Mentale en fysieke gezondheid
Er zijn aanwijzingen dat de planetaire energie gunstig is om het coronavirus even af te zwakken. Vooral schaduwplaneet Rahu is in staat om het virus even te neutraliseren. Dat klinkt zweverig, maar dit geval is het uit te leggen als een krachtige magnetische energie, die invloed op de Aarde en covid-19 heeft. Er is echter iets gevaarlijker bezig en dat heeft te maken met retrograde bewegingen van diverse planeten. Hierdoor zijn er veel mensen die religie en spiritualiteit wegduwen en zal de karma beschadigd worden. De natuur zal ons dan minder beschermen. Het lijkt bijna alsof de kosmos, de hogere wereld en moeder aarde er om schreeuwen dat we weer oog krijgen voor het goede dat ons geschonken wordt. Dat is nu even ver te zoeken. We zien dat terug in alle tegenstellingen die er momenteel te bespeuren zijn. We zitten in Nederland wel in een gunstige positie, omdat de meeste mensen zich wel bewust blijven van het gevaar. Positief is ook dat Saturnus, Jupiter, Mars, Venus, Rahu en Mercurius versterkt worden. Toch dienen we de gehele zomer op te letten. In de wereld zal er een sterke toename kunnen zijn van het aantal besmettingen en het is belangrijk op te letten waar je op vakantie heen gaat. Vanuit de kosmos zijn er aanwijzingen dat we met grote ongelukken, overstromingen en andere ziekten te maken kunnen krijgen in de periode t/m september. Wel zal de impact van de pandemie in juli nog meer afnemen en is er een kleiner sterftecijfer. Maar nogmaals mensen, blijf voorzichtig. Het sterftecijfer zal klein zijn, maar het virus zal er wel degelijk zijn en op zijn kans wachten. Jupiter gaat eind juli van baan veranderen en dit lijkt een gunstige energie te zijn om Rahu te activeren, waardoor er een grotere kans is dat de wetenschap een vaccin vindt. Tot die tijd zal het oppassen geblazen zijn en moeten we in de gaten houden dat er een mogelijkheid is tot een tweede golf. Zoals eerder gezegd, kunnen we deze voorkomen door de aanwijzingen op te volgen en voorzichtig te blijven. Ook is het belangrijk gezond te leven en voldoende buiten te zijn en voldoende te bewegen. Misschien nog belangrijker is om positief in het leven te staan, geduldig te blijven en in de maatschappij meer tot elkaar te komen. Respect en waardering voor elkaar ongeacht ras, kleur, cultuur of andere kenmerken van mensen. Laten we tot elkaar komen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mars reist door de Ram in combinatie met Venus in de Tweeling en dit zorgt voor gunstige energie. Hun gezamenlijke energie is in een prima fase en brengt veel geluk. De Zon zal tot de 22ste in Kreeft bewegen en dit brengt veel zachtheid in relaties, familie en vriendschappen. Saturnus zal vanaf de 2de retrograde van de Steenbok naar de Waterman reizen en dit kan mislukking brengen. We raden aan gestelde normen en waarden na te streven om makkelijker en prettiger in het leven te staan. Door de samenwerking met Jupiter, kan Saturnus mensen kracht geven om met tegenslagen om te gaan. Daarbij kan de retrograde bewegende Neptunus in de Vis grote mentale krachten bieden. De meeste mensen zijn hierdoor vredig en liefdevol. In de liefde is dit prima, maar er zijn wel mogelijkheden dat er op zakelijk gebied of bij financiën problemen komen. Neem beter geen risico, omdat je hier misschien wel lang last van houdt. Daardoor zijn er mensen die impulsief reageren en er moeite mee hebben. We moeten dus alert blijven, omdat demonstraties, opstand en geweld het verdere jaar beheersen. Gelukkig zullen de meeste mensen hun verstand gebruiken. Pas voor jezelf op dat je niet teveel verlangens hebt en gewoon tevreden bent met wat wij in het westen hebben. In principe zijn Mars en Ram sympathiek en staan ze open voor positieve energie. Er zijn flink wat retrograde bewegingen te bespeuren. Jupiter reist tot half september in de Steenbok en Pluto tot begin oktober. Saturnus zal er tot eind september verblijven, maar tussendoor naar de Waterman reizen. Jupiter schenkt veel verantwoordelijkheid en controle aan mensen. Hierdoor trachten veel mensen op een voorzichtige en relaxte wijze doelen te bereiken en zich te ontwikkelen. We moeten opletten voor diegene die de krachtige energie misbruiken en grote problemen brengen.

Dat zijn mensen die anarchistisch in het leven staan en problemen geven. Omdat dit overal in de wereld op kan treden, zullen we alert moeten zijn op aanslagen, oorlogen en andere negatieve zaken. Het zal erg belangrijk zijn om ons gezond verstand te laten prefereren. Op politiek en maatschappelijk gebied kunnen Venus in de Tweeling en Uranus in de Stier tegenstrijdige energie geven. Venus prikkelt vooral mensen die van veranderingen houden, terwijl Uranus juist energie aan conservatieve mensen geeft. Er zijn al veel tegenstellingen en dat kan alleen maar erger worden. Hierdoor kan er een dreigende situatie ontstaan, die overal op de wereld problemen kan brengen. Positief is de retrograde Pluto die een goede energie kan brengen als mensen zich inspannen om te bereiken wat ze willen. Mensen zullen deze maand over zichzelf nadenken en dit geeft inzicht op meningen en emoties. Let op dat Mercurius retrograde van de Kreeft naar de Tweeling beweegt. Je kunt onbewust wat spanning krijgen en vooral in contact met geliefden of vrienden. Veel mensen zijn empathisch, maar tegelijk kan dit voor onzekerheid en onrust zorgen. Mocht je merken dat je onrustig bent, dan wordt aangeraden je vooral op ratio te richten en nuchter te blijven. Vanaf de 22ste zal dit makkelijker gaan, omdat de Zon dan in het gebied van de Leeuw komt. Mensen hebben minder last van negatieve emoties. Liefde zal in deze periode op zijn hoogtepunt zijn. Er is veel creativiteit te bespeuren om leuke activiteiten te doen. Ook staan mensen zeer verantwoordelijk in het leven. Mensen zijn nu relaxter dan in het 1ste deel van de maand. Er zijn wel veel meer menen die behoefte hebben aan bezittingen en inkomen. Overdrijf niet, omdat er mogelijkheden zijn dat je teveel over grenzen gaat. Dit kan onnodig veel negativiteit brengen. Overigens zal Neptunus in de Vissen de gehele maand spirituele kracht geven, waardoor er geregeld voorspellende dromen zijn. Deze brengen hogere energieën, die toch ook wel een oogje in het zeil houden. Je kunt deze energie erg makkelijk oproepen door positief in het leven te staan, geregeld te slapen en gezond te leven.