Maandhoroscoop Leeuw

Lees gratis de horoscopen bij Astroangels van de Leeuw

Maandhoroscoop Leeuw

Geboortedatum: 22 juli t/m 22 augustus - Januari 2020

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

 

Algemeen
Je kunt het 1ste deel van de maand een soort irritatie voelen, die je niet thuis kunt brengen. Deze kan jou wel eens angstig maken. De oorzaak lijkt te komen door de combinatie van de Zon en Saturnus, die in je 5de huis reizen, waardoor je emoties moeilijk te beheersen zijn. Je doet er goed aan je vertrouwen te houden en niet te denken dat het leven zo moeilijk is. Probeer je vooral op werk te concentreren en blijf verantwoordelijkheid houden voor de dingen die je in het leven moet doen. Je zult dan merken dat het succes vanzelf zal komen. Het is een maand met mogelijkheden, zowel privé als zakelijk, omdat er ook krachtige energieën zijn, die door jouw huis van inkomsten gaan. Verder worden problemen met ouders of andere familieleden opgelost. Het is verstandig afstand te houden van mensen die met geschillen en ruzies te maken krijgen. Dit komt vooral omdat Saturnus naar je 6de huis reist en wat problemen brengt. Je bent namelijk ambitieus en als mensen dan voor problemen zorgen, kan jij je erg onzeker gaan voelen en kun je irritaties ervaren. De 1ste paar dagen van de maand dien je op te letten dat mensen jou wel eens betichten van opschepperij. Blijf zo bescheiden mogelijk en ga vooral niet roepen hoe goed jij bepaalde dingen kunt doen. Mensen zien dat vanzelf wel en vooral als je hen ruimte geeft om dit zelf uit te zoeken. De 4de t/m de 7de is je onderbewustzijn sterk. Je doet er goed aan naar je intuïtie te luisteren, daar kunnen verrassende mogelijkheden uit voortkomen. De 7de t/m de 9de is een uitstekende tijd voor romantiek. Er zal veel liefde mogelijk zijn. Pas in het midden van de maand op dat er misleidende energie kan ontstaan, waardoor mensen niet altijd even eerlijk zijn. Ook moet je deze periode opletten voor al te veel uitgaven of het aangaan van een lening. Beter kan je deze tijd doorbrengen met leuke hobby’s, sport of het opzoeken van vrienden en familie. Ook buitenlucht is dan belangrijk om lekker in je vel te zitten. Vanaf de 20ste ben je zeer sociaal en kun je er veel voor mensen zijn. Vanaf de 25ste komt er een zeer plezierige energie, waardoor je de maand prima af kunt sluiten met veel liefde en vriendschap.

Liefde en relaties
De Leeuw is het meest moedig teken van allemaal, met een flink portie trots en eergevoel. De Leeuw lijkt veel vertrouwen te hebben en is voor niets en niemand bang. Dit teken is niet altijd charmant en sympathiek en doet er alles aan om volledige aandacht te krijgen en vooral gewaardeerd te worden. De Leeuw vindt het fijn geliefde mensen om zich heen te hebben en wil liever niet alleen zijn. Je zult in januari het gevoel hebben dat je over het hoofd gezien wordt en dat mensen je negeren. Daardoor kan jij je gevoel voor positiviteit wel eens kwijtraken. Dat is jammer, omdat dit je juist zo sterk maakt. Het zal een maand worden, waarin je aandacht moet vragen, maar dit niet op een al te dwingende manier moet doen. Waardering moet je verdienen en niet zomaar krijgen omdat jij dat wilt. Je moet hard werken, maar hier wel in slagen om te zorgen dat mensen je weer aandacht geven. Aan het begin van dit nieuwe jaar zijn er krachtige planeten die jouw gezondheid beïnvloeden, maar ook zorgen dat je veel met werk bezig bent. Je straalt krachtige energie uit en daardoor krijg je veel goede energie terug. Mars zal deze maand intense en liefdevolle energie brengen. Deze geeft een avontuurlijke energie in de Boogschutter en daardoor ben je speels en passioneel. Al vanaf de 4de kunnen singles en gebonden mensen de energie gebruiken om veel romantiek te ervaren. Je ben mentaal en fysiek erg sterk en dat zullen mensen soms zeker aan je merken. De Zon zal jou vertragen en dat maakt het dan weer lastig. Aan de ene kant wil je soms te snel gaan en veel liefde bieden. Aan de andere kant ben je afstandelijk en niet vooruit te branden. T/m de 13de zal Uranus een onevenwichtige band met de Zon aangaan, waardoor er onverwachte dingen gebeuren, die storing brengen en jouw gevoelens wisselvallig maken. Na die periode zal Neptunus, in de Vissen storende energie met de Zon delen. Je kunt moeite hebben om evenwicht te vinden tussen nuchterheid en spiritualiteit. Tracht intuïtie de ruimte te geven en wordt niet te nuchter. Liefde zal zeker veel kans krijgen, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat het een saaie maand wordt. Gebonden mensen moeten prioriteiten stellen tussen werk, relatie en gezondheid. Over het algemeen zal de relatie prima verlopen. Er is veel passie en ruimte voor leuke activiteiten. Je weet ook heel goed wat je moet doen om je partner aan je te binden en daardoor zal verlangen tussen jullie toenemen. Singles zullen deze maand kans maken om nieuwe mensen te ontmoeten. Je wilt erotiek in je leven voelen, maar vindt het lastig voor een serieuze relatie te gaan. Voor de 15de zal de passionele Mars zorgen dat je erotiek in je leven krijgt, maar ben jij niet echt serieus. Hierna zal dit beter gaan en ben je avontuurlijk, maar heb je wel behoefte iemand speciaal in je leven te krijgen. Je bent aantrekkelijk en zal kansen genoeg krijgen.

Carrière en zakelijkheden
In januari kun je op steun van collega’s rekenen, maar is er ook tegenwerking. Wees niet bang, omdat er vooral positieve mensen zijn, die jouw carrière verrijken. Er kunnen gunstige veranderingen optreden, waardoor je een goede maand tegemoet kunt zien. Heb je een eigen bedrijf, dan is het zelfs een maand, van vele positieve veranderingen. Mensen die werkeloos zijn of mensen die een nieuwe baan willen, zullen ook kansen krijgen. Het kan tevens een gunstige maand zijn om financiële voordelen te behalen. Let op sommige minder goede kosmische krachten. Neem niet te veel risico’s wat betreft investeringen en andere zaken die met geld te maken hebben. Voor jou zal je werk gelijk staat aan romantiek, waardoor je altijd liefde voor je werk kunt hebben. Je bent ambitieus en wilt allerlei nieuwe dingen gaan doen. Daardoor zal je op moeten letten dat je niet te passioneel bent, omdat jouw heftigheid voor problemen kan zorgen. Plannen om belangrijk besluiten te nemen of iets doen wat verandering teweeg brengt, kun je het best in de periode van de 4de t/m de 7de doen. Je bent de verdere maand charmant en sympathiek en mensen zullen het fijn vinden met je samen te werken. Het is belangrijk niet te overhaasten, omdat je nog tijd zat hebt om er iets moois van te maken. Rond eerst bepaalde doelen af en ga daarna pas aan de slag met nieuwe taken en projecten. Na de 8ste kunnen er situaties zijn, waardoor mensen op je werk wel eens erg kritisch kunnen worden. Ga je daar negatief mee om, dan zal je conflicten krijgen. Tracht empathisch en sympathiek te blijven, zodat anderen jou waarderen en respecteren. Zij zullen dan namelijk veel positiever over jou denken. De 10de t/m de 12de zal je met nieuwe zaken bezig zijn en wil je jezelf ontplooien. Geef niet te veel geld uit en neem geen risico’s, dan zal je hier best iets mee kunnen bereiken. Je kunt fantastische ideeën krijgen en weet hoe jij je kunt ontwikkelen. Om hier echt iets mee te doen, wordt aangeraden toch te wachten. Vanaf de 21ste heb je meer kans om de volgende stap in je carrière te zetten. Je zult zelfvertrouwen hebben en gelooft veel in de dingen die je wilt doen. Bedenk dat de energie in de liefde door kan werken, waardoor je passie in relaties en in je carrière kunt ervaren.

Mentale en fysieke gezondheid
Er zijn vele aanwijzingen dat dit een prima maand is om even tot jezelf te komen en je weerstand weer wat op te bouwen. Je gezondheid kan over het algemeen wel heel erg goed zijn en je zult niet snel last hebben van mensen die een besmettelijke ziekte hebben of andere ziektes die mensen in de winter nog wel eens opdoen. Het is belangrijk dat je tracht rust in te bouwen om je zoveel mogelijk te ontspannen. Doe je dit namelijk niet, dan kun je wel last krijgen van een verslechtering van je gezondheid. Je kunt je emoties onder andere versterken door je wat meer te richten op meditatie en yoga. Het zal een maand zijn, waarbij gezondheid sterk verbonden is aan de tijd die je met geliefde mensen doorbrengt, maar nog meer met de kwaliteit van deze relaties. De liefde die je de eerste dagen ervaart, kunnen je fysiek veel kracht bieden. Het zal verstandig zijn deze periode gelijk al te sporten, omdat je anders zoveel passie ervaart, dat je deze niet meer kwijt kunt. Een Leeuw die zijn emoties niet kwijt kan, kan nog wel eens wat frustraties ervaren en dan kan je gemoedstoestand danig verstoord worden. Tracht sport en beweging in combinatie te brengen met contact met vrienden of familie, zodat je dit met mensen kunt delen. Let de 2de week op dat problemen met een collega voor stress zorgen. Wat er ook gebeurt, houd jezelf onder controle en laat je niet zo snel gek maken. In de periode van de 10de tot en met de 15de zal je veel energie ervaren en voel je je sterk genoeg voor belangrijke veranderingen en het aanpassen van je leven aan nieuwe normen en waarden. Wat die veranderingen zijn, zal een verrassing zijn en voor iedere Leeuw weer anders zijn, maar ze zullen in ieder geval erg goed zijn. Na de 19de ben je vitaal en gezond, waarbij je positieve dingen kunt doen om je leven er prettig uit te laten zien en ben je zeer gelukkig.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We gaan een jaar met nieuwe uitdagingen in. Niets is hetzelfde, omdat het verleden niet terug te krijgen is, maar wel kunnen we toekomst veranderen met ons gedrag. Er zijn veel energieën in de Steenbok. De Zon, Mercurius, Jupiter, Saturnus en Pluto verblijven daar. Uranus zal nog steeds in de Stier bewegen. Het wordt een maand om te concentreren op dromen die er op ons afkomen en een voorspellende waarde lijken te hebben. Het wordt geen makkelijke maand, maar als we creatief en origineel zijn, dan komen we een eind. Overigens zal de energie van de planeten ons langer dan deze maand bijstaan. Energie van Mars in de Boogschutter brengt veel vuur en zorgt dat we ambities vorm geven. Mercurius brengt nuchterheid en zal gedachten op gang helpen om de toekomst te overzien. Er is het hele jaar krachtige kosmische energie, die versterkend werkt. Let op dat zowel positieve als negatieve gedragingen sterker kunnen worden. Het is belangrijk dat we onszelf onder de loep nemen en bekijken wat we verkeerd doen en wat anders kan. Bijzonder is dat er van de 6de tot de 12de een niet eerder vertoonde line-up is van Pluto, Saturnus, Mercurius en de dwergplaneet Ceres. Door deze energie is de gezondheid relatief gezien voor zowel mannen als vrouwen zeer goed. Vrouwen zullen op gebied van moederschap, opvoeding en zwangerschap een krachtige energie krijgen. Mannen zullen liefdevoller zijn en meer aandacht aan geliefden schenken. Ook familierelaties zullen goed gaan. Door deze krachtige planetaire energie zullen mensen met elkaar begaan zijn. Ook is er automatisch meer liefde voor dieren en planten. Het is dus een periode van respect en waardering. Let op dat de verbintenis tussen Ceres, Pluto en Saturnus ook verdriet en teleurstelling kan brengen, door bepaalde gedragingen van mensen die zich verzetten tegen positieve energie. We moeten alert zijn en proberen ons verstand er bij te houden voor we iets doen of zeggen dat niet meer terug te draaien is. Bijzonder zal zijn dat er deze maand veranderende machtsverhoudingen optreden. Omdat deze in grote bedrijven of regeringen optreden is er een kettingreactie mogelijk en zijn grote problemen niet uit te sluiten. Deze kunnen onder andere invloed hebben op de benzineprijs, dagelijkse uitgaven, aandelen en andere financiële zaken en werkgelegenheid.

De eclips die dit jaar ontstaat, zorgt ervoor dat er energieën uit de jaren 90 van de vorige eeuw op kunnen treden, die soortgelijk problemen kunnen geven. Vrijdag de 10de zal deze eclips zijn, die om 18:06 start, 20:11 op het hoogtepunt is en eindigt om 22:15. Deze eclips is in Nederland te zien en de Volle Maan zal veel energie op de Aarde afsturen. Op niveau van onszelf is januari dan een maand, waarin we te maken krijgen met promotie, maar ook met ontslag. Dit hangt helemaal af van het teken waar je onder valt en de normen en waarden die jij aanhangt. De 10de en 11de is de stofwisseling van mensen vertraagd, waardoor er vermoeidheid op kan treden. We kunnen een slechte mentaliteit hebben en veel mensen zijn humeurig. Het beste kun je deze tijd niet te veel activiteiten buiten de deur plannen. Vooral laat in de avond, de nacht en vroeg in de ochtend zijn er storende energieën. Ook is het af te raden om op plekken te komen waar dronken of agressieve mensen zijn. Op niveau van de wereld zien we problemen tussen overheden en kan er zelfs een crisis zijn in samenwerkingsverbanden zoals de NAVO en EU. Dit kan rond de periode van de Volle Maan ontstaan en zou dan later dit jaar tot dieptepunt komen. Er lijkt een negatieve energie te zijn, die boven de huidige wereldorde uitstijgt en flink wat invloed heeft. We kunnen echter ook zien dat onder andere energieën van Ceres, Saturnus en Pluto absorberende krachten bieden. Hierdoor zullen er energieën van de Spirituele wereld zijn, die juist liefde en warmte brengen. Mensen en instellingen die positief in het leven staan, zullen hier veel bescherming door krijgen. Een bijzondere energie zal komen als de planeten, die in de Steenbok reizen, vanaf de 20ste in het 10de huis verblijven. Dit huis is gericht op de carrière en zal nu nog meer energie krijgen door de Steenbok. Er zijn dan grote verwachtingen met betrekking tot de carrière van mensen. We hebben veel ambities en er zijn dan ook veel mogelijkheden om ons te ontplooien. Mensen die leiding geven, kunnen de energie gebruiken om hier zeer effectief in te zijn. Ook contacten tussen mensen zullen in deze periode goed verlopen, waardoor er veel minder kans is op agressie of gevaarlijke situaties.