Maandhoroscoop Maagd

Lees jouw gratis jaarhoroscoop Maagd bij AstroAngels. Altijd interessant!

Geboortedatum: 23 augustus t/m 22 september - Oktober 2019


Algemeen

Je heersende planeet Mercurius zal vanaf de 3de in de mysterieuze Schorpioen reizen. Dit kan voor de Maagd spannend zijn, omdat deze jou extra aantrekkelijk maakt en je geregeld mensen aantrekt. Dit kan op liefdesgebied zijn, maar ook in sociale, of zakelijke gebieden. Let op dat je soms te open kunt zijn en dan dingen zegt die je beter achterwege kunt houden. Je hoeft niet alles naar buiten te brengen en mag mensen best voor mysteries plaatsen. Zakelijk gezien moet je opletten dat je bepaalde dingen kunt zeggen om anderen te imponeren. Dit kan ervoor zorgen dat mensen er met jouw ideeën vandoor gaan. De 8ste komt de romantische Venus in de passionele Schorpioen, waardoor het liefdesleven erg leuk wordt. Je vindt het belangrijk dat iemand betrouwbaar is. Je kunt pas echt van de energie genieten als iemand dit bezit. Let op in een relatie, omdat je juist nu afstandelijk kunt worden als de ander jou laat twijfelen. Ben je single, dan kun je verliefd worden, maar dan opeens ook weer afstand nemen als jou vertrouwen beschaamd wordt of als je denkt dat de ander oneerlijk is. De 13de kan de Volle Maan in de Ram ervoor zorgen dat je moeite hebt om met intense energie om te gaan. Je kunt dan geïrriteerd raken en zelfs agressief worden als iemand jou raakt. De 14de biedt het sextiel tussen Mercurius en Saturnus een fantastische energie, waardoor je nuchterder wordt. Het is de 14de t/m de 16de een tijd, waarin je orde in je leven kunt creëren en leuke activiteiten kunt organiseren. Ook is het een prima tijd om achterstallig werk af te ronden en zelfs om een grote schoonmaak te houden. Omdat je efficiënt en adequaat bent, kun je veel meer doen in minder tijd. Voor de rest van de maand kun je over het algemeen prima energieën ervaren. Let op dat de 27ste een vierkant tussen Mars en Saturnus voor tegenslag kan zorgen. Ga je hier minder goed mee om, dan wordt het alsnog een moeilijke afsluiting van de maand. Je bent kwetsbaar en kunt moeilijk met kritiek of slecht nieuws omgaan. Kan je de energie controleren, dan zal je er nuchter mee omgaan, zodat je de maand alsnog goed afsluit.

Liefde en relaties
Begin oktober is er een lichte kosmische energiedaling te bemerken. Je hebt het gevoel dat je geen controle over jezelf hebt, terwijl dit eigenlijk helemaal niet zo is. Toch zal het je beïnvloeden. De eerste 8 dagen kun je daardoor gevoelig en emotioneel zijn. Dat is eigenlijk niets voor jou, omdat je normaal gesproken nuchter en rationeel bent. Dit kan jou onzeker maken, waardoor je de neiging hebt in de verdediging te schieten. Je doet er goed aan hier controle over te houden. Je kunt met je harde uithalen mensen kwetsen en het is dan maar de vraag of je dit later dan goed kunt maken. De 9de zal dit gaan veranderen en meer in staat zijn om anders in het leven te staan. Vanaf die dag kun je de hele maand de liefde weer veel meer aandacht geven. Gebonden mensen zullen hun partner veel aandacht schenken en singles kunnen geregeld tijd besteden aan het flirten en versieren. Gebonden mensen zullen door hun positieve energie ervaren dat hun partner over het algemeen veel energie en liefde teruggeeft. Je kunt de 1ste dagen van deze maand wat minder lekker in je vel zitten. Heb je echter een goede relatie, dan zal je partner jou hier wel doorheen slepen. De periode van de 9de t/m de 23ste is daarna de beste periode om je relatie een positieve boost te geven. Vanaf deze dag zal het iets moeilijker gaan omdat er flink wat passionele energieën zijn, die jou temperament op hol jagen. Ook hier zal je heus doorheen komen, zolang jij je heftigste emoties maar onder controle kunt houden. Singles zullen de 1ste acht dagen niet echt een behoefte voelen om er op uit te trekken of de liefde op te zoeken. Dit komt vooral, omdat je emotioneel niet helemaal in evenwicht bent. De 9de t/m de 15de zal je hier al een stuk beter mee omgaan, waardoor je geregeld met vrienden afspreekt om leuke dingen te doen. Vanaf de 16de zal Mercurius emoties versterken, waardoor je qua emoties en communicatie in staat bent jezelf op een uitgebalanceerde wijze te laten zien. Daardoor zal je vanaf deze dag de hele maand energie ervaren om liefde op te zoeken en heb je veel kans om een nieuwe partner te vinden.

Carrière en zakelijkheden
In oktober zal je veel doorzettingsvermogen hebben. Let op dat er storende energieën zijn, waardoor je wel eens kunt vastlopen als gevolg van emoties. Je kunt verlegen zijn en dan trek je je in je schulp terug. Ga hier zo optimistisch mogelijk mee om en bedenk dat niet alles je tegenzit. Je kunt nog wel eens het gevoel hebben dat dingen je tegenzitten, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Open dus je geest en los eventuele problemen op en laat problemen die er helemaal niet zijn weg uit je gedachten. Pluto zal jou deze maand veel energie geven en dit is een planeet van transformatie, waardoor er nu eenmaal veel gebeurt. Ga je hier creatief mee om en durf je het aan om risico’s te nemen, dan zal het prima verlopen. De 1ste dagen zijn zeer goed, waarbij je met plezier naar je werk of studie gaat. Dit lijkt te maken te hebben met de mensen waar je mee werkt, waardoor er zelfs op emotioneel gebied wel eens veel kan gebeuren. Mercurius zal de 3de naar de Schorpioen reizen en Mars zal die dag naar je sector van financiën reizen. Dit wekt wisselvallige energie op, zodat je keuzes zult maken of je nu gas terug moet nemen of er juist voor moet gaan. Luister vooral naar intuïtie. De 5de t/m de 8ste is een fantastische periode om te presteren. Maak hier gebruik van en doe nu de moeilijke taken of dingen die je al een tijdje van plan was. Deze periode zal Mercurius over Uranus heersen, waardoor je iets uit het verleden terug kunt halen. Vanaf de 8ste zal Venus naar de Schorpioen reizen, waardoor er flink wat geluk in je leven komt. Niet altijd zal er geluk zijn. De 12de en de 13de moet je op je woorden letten, omdat je zowel verbaal als schriftelijk soms verkeerde dingen kunt zeggen. De 14de is een prima dag voor veranderingen als gevolg van de vierkant tussen de Zon en Pluto en het sextiel van Mercurius en Saturnus. Ook een gelukkige periode kan de 19de t/m de 22ste zijn. Er kan prima nieuws zijn en je loopt dan ook geregeld met je hoofd in de wolken. De 24ste is een topdag voor mensen die een nieuwe baan zoeken. Maak daar gebruik van. In principe zal de rest van de maand relaxt blijven en kun je prima presteren. Blijf opletten hoe jij je mening poneert. Soms kan deze wel eens te star en intens zijn.

Mentale en fysieke gezondheid
De gezondheid van de Maagd zal in oktober geen vanzelfsprekendheid zijn. Je moet hier echt wel voor werken en er veel aandacht aan besteden. Het zal een maand worden, waarin het belangrijk is dat je geregeld contact met vrienden, familie en een liefdesrelatie hebt. Ook je voedingspatroon dien je flink onder de loep te nemen, waarbij bepaalde zaken, die je eerst als gezond zag, minder goed blijken te zijn. Het is een prima maand om te wandelen, aan yoga te doen of matig te sporten. Het zal dus erg belangrijk zijn om niet te overdrijven als je fysieke activiteiten doet. Zorg dat je minder werkt en geregeld pauzes en ontspanning neemt. Als je merkt dat je je werk met tegenzin doet, is het zeer belangrijk hier iets aan te doen. Het is namelijk een maand waarin je dingen met plezier wilt doen en waarbij elke tegenzin zoveel weerstand oproept dat je er ziek van kunt worden. Lukt het deze rust in je leven in te bouwen en je te richten op datgene dat je met plezier doet, dan zal de gezondheid geweldig zijn en kun je zowel fysiek als mentaal krachtig zijn en je opladen. In dat geval laad jij je goed op.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober is een maand van persoonlijke ontwikkeling en vinden van evenwicht tussen onzekerheid die mensen met zich meedragen over de veranderende maatschappij. Er lijkt een schaduw over de wereld te hangen, waarbij mensen steeds meer het idee krijgen dat er een donkere periode aan komt, die zorgt voor geweld en oorlog als gevolg van culturen die tegenover elkaar komen te staan. Vooral de 3de als Pluto in de Steenbok reist, de 23ste als de Zon in de Schorpioen gaat bewegen, de 28ste als de Nieuwe Maan in de Schorpioen staat en 31ste als Mercurius retrograde in de Schorpioen gaat bewegen, kunnen belangrijke perioden zijn. Deze dient men in de gaten te houden, omdat de invloeden dan zeer intens voor veel mensen zijn. De Zon zal er voor zorgen dat mensen hun angst kunnen overwinnen, waardoor emoties onder controle zijn. Toch brengt dit veel innerlijke spanning met zich mee. De Nieuwe Maan zal evenals Pluto zorgen voor energie van transformatie, maar ook conflictueuze energieën die voor jaloersheid en dominantie zorgen. De retrograde Mercurius kan de intuïtie van mensen versterken, waardoor mensen doorhebben wat er speelt. Dit kan overdreven worden, als je dingen bedenkt die er helemaal niet zijn, wat erg onrechtvaardig kan zijn voor mensen die zich van geen kwaad bewust zijn.

Er is veel energie vanuit de Weegschaal te bespeuren als gevolg van diverse hemellichamen die in dit teken bewegen. Mars staat in de Weegschaal en dit geeft relaxte energie, waardoor onderdrukking en macht toch meestal wel geabsorbeerd worden. Mensen zijn dan meer geneigd dingen op een verbale en diplomatieke wijze op te lossen. Wel kunnen mensen de neiging hebben hun mond te houden als iets te moeilijk wordt. Sociale wenselijkheid kan dan voor misverstanden en irritaties zorgen. Dat zal deze maand echter door de Zon in de Weegschaal tot de 23ste verminderd worden, waardoor mensen de kracht hebben om zich sociaal te weren. Daarna zal de Zon dus in de Schorpioen voor minder angst zorgen, waardoor mensen wel de strijd aan durven gaan. Vanaf half september reist Venus in de Weegschaal en deze zal t/m de 8ste blijven om hierna naar de Schorpioen te reizen. Relaties zijn deze periode belangrijk en je kunt een harmonieuze energie ervaren, die geluk en liefde geeft. De meeste mensen zullen prettig overkomen, waardoor contacten over het algemeen vrij soepel verlopen. Er komt nuchtere energie op de Aarde af, waardoor men bezig kan zijn om te analyseren wat er deze maand kan veranderen. Ook wordt er veel nagedacht over eerdere handelingen of situaties. Dit kan zorgen dat er mensen zijn, die niet goed in staat zijn snel te handelen of bepaalde zaken gelijk aan te pakken of op te lossen. Ben je extravert, dan zal je er weinig last van hebben, omdat je alsnog prima kunt handelen. Je kunt de energie dan gebruiken om jezelf op zakelijke gebied te ontwikkelen. Ben je introvert van aard, dan kan je wel eens met flinke vertragingen te maken krijgen, waardoor je op zakelijk gebied minder goed kunt presteren. Voordeel is dat kunstzinnigheid en spiritualiteit veel positieve energie krijgen. In dit geval kun je sociaal en emotioneel veel profijt hebben. Overigens kan de vertragende energie van Venus dus veranderen als deze naar de Schorpioen reist en er meer passionele energie is.

Het zal over het algemeen een prettige maand zijn, omdat de kosmos goede energie aan mensen biedt. In ieder geval zal er meer rust komen en zullen de meeste mensen zacht en vriendelijk in het leven staan. Mercurius zal vanaf 3 oktober in de Schorpioen reizen en daar tot begin december blijven. Dit geeft de gehele maand krachtige energie, die vooral mentaal en spiritueel heel veel zal bieden en vooral als Mercurius dus retrograde in dit teken gaat bewegen. De meeste mensen kunnen intellectueel veel kennis en informatie opnemen en gebruiken. Daarnaast zijn er geregeld spirituele energieën, die in meer of mindere mate zorgen dat mensen een sterke intuïtie hebben en met voorspellende dromen te maken krijgen. Het is een maand van experimenten en ontdekkingen, waardoor mensen niet alleen persoonlijk ontwikkelen, maar er ook collectief veel mogelijk is. Het is een tijd van mogelijkheden op gebied van techniek en wetenschappelijke ontdekkingen. Door de energie zijn mensen deze maand wel redelijk introvert en dit kan zorgen voor rationaliteit en nuchterheid en minder voor impulsiviteit en emoties. Bijzonder zal zijn dat erotiek als gevolg van de energie van de Schorpioen ook veel aandacht kan krijgen. Mensen zullen vrij losjes zijn en open staan voor seksuele experimenten. Let op dat de 3de Pluto een directe beweging in de Steenbok maakt en vooral Pluto kan zorgen dat je op emotioneel gebied niet altijd controle hebt. Je zult hierdoor wel in staat zijn jezelf beter te leren kennen, omdat de Steenbok de energie van Pluto kan verzwakken, waardoor er veel discipline kan zijn. De meeste mensen zijn dan in staat doelen te bereiken en controle te houden.

Tenslotte zal de Volle Maan de 13de om 23:10 in de Ram bewegen, waarbij de Zon in de Weegschaal recht tegenover de Maan staat. Dit is een dag, waarbij spirituele energie ervoor zorgt dat mensen zich even niet verbergen, maar actief nadenken over over de hoogtepunten van hun leven en het vertrouwen in zichzelf en anderen. Het is een periode van relatieve rust, maar je zult moeten onthouden dat deze energie invloed kan hebben op donkere en lichte energieën van de spirituele wereld. Ieder mens heeft donkere energie in zich. Het is alleen maar de vraag hoe je hiermee omgaat. Stel vertrouwen in jezelf, dan zal je ook vertrouwen hebben in anderen. Doe je dit niet, dan kan egocentrisme toeslaan, omdat je dan angstvallig probeert jezelf te verdedigen. Accepteer je de donkere kant, dan zal je er makkelijker iets aan kunnen doen en zal je vanzelf in staat zijn de lichte en warme spirituele energie op te roepen.