Maandhoroscoop Maagd

Lees jouw gratis jaarhoroscoop Maagd bij AstroAngels. Altijd interessant!

Maandhoroscoop Maagd

Geboortedatum: 23 augustus t/m 22 september - Juli 2020

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Het wordt een maand van ontdekkingen, waarin je op zoek kunt gaan naar nieuwe activiteiten, maar ook naar nieuwe vrienden. Het is een prima tijd voor een (nieuwe) relatie. De beste wijze om je hierin te ontplooien, is om je aan te sluiten bij een groep mensen, sportvereniging of zelfs een nieuwe studie. Het is belangrijk in de gaten te houden dat er retrograde planeten zijn, die het verleden terug kunnen brengen. Val je terug in oude gewoontes, dan wordt het moeilijker. Wees avontuurlijk en richt je bijvoorbeeld op andere omgevingen dan je gewend bent. Juli bevat ook de laatste maansverduistering van de zomerperiode. Er kan flink wat passie en vuur vanuit deze energie komen. Je bent zeer vruchtbaar en mensen die een kinderwens hebben, kunnen hier dankbaar gebruik van maken. Een ander hoogtepunt is dat Saturnus terug naar de Steenbok reist en hier tot zeker eind december op gebied van gezondheid prima energie geeft. Overigens zal dit vooral tot de 23ste zo zijn, omdat je dan kunt rekenen op de steun van de Zon en Mercurius in de Kreeft. Daarna zal jij je wat meer terugtrekken en weer meer naar de zakelijke kant van je leven trekken. Dit komt vooral omdat de Zon in de Leeuw jou een sterke drang geeft om te presteren. Emotioneel zal er de gehele maand een positieve energie zijn en zijn er mooie vooruitzichten voor de liefde en relaties met familie en sociale contacten. Hiervoor zal er een goede energie zijn van Saturnus, Jupiter en Pluto in de Steenbok. Neptunus zal overigens inspireren en zorgen dat je erg levendig bent. Het laatste deel van de maand zal Mars in de Ram jou wat brutaal maken, waardoor je op moet letten dat je niet te scherp in je bewoordingen en daden bent.

Door de retrograde planeten is er nu een karmische energie en dit houdt in dat goed gedrag beloond wordt en minder goed gedrag kan zorgen voor vergelding. Tracht dus zo goed mogelijk in het leven te staan en zorg voor positieve energieën, dan zal je de maand prima doorkomen. De eerste dagen zijn overigens lastig voor de Maagd als het om zakelijkheden gaat. Niet alles gaat zoals je gewend bent en hoe je ook je best doet, het kost moeite alles te doen wat je wilt doen. Je hebt minder balans en doet er nu even verstandig aan zo rationeel mogelijk bezig te zijn en je niet teveel te laten leiden door emoties. Privé zal je hier waarschijnlijk weinig last van hebben. De 4de t/m de 10de zijn een stuk makkelijker en alhoewel de gebeurtenissen nog wel wat wisselvallig zijn, ben jij prima in staat om er iets van te maken. Je bent verantwoordelijk bezig, maar moet wel opletten voor mensen die dit minder zijn. Je kunt je daar flink aan storen. De 11de t/m de 15de ben je vooral met geliefden en andere vertrouwde contacten bezig. Je bent in staat mensen te ondersteunen en geeft veel liefde en vriendschap. Van de 16de t/m de 24ste ben je in een feeststemming en doe je het liefst geen werk of andere inspanningen, maar wil je tijd besteden aan liefde, erotiek en sociale contacten. Je bent charmant en trekt makkelijk mensen aan. De 21ste en 22ste kun je op financieel gebied positieve verrassingen krijgen. Mensen die niet eerlijk zijn geweest, kunnen echter negatief bejegend worden. Vanaf de 25ste zal je een stuk zakelijker worden en richt je je op werk of studie. Je bent minder met je privé bezig en moet wel opletten dat dit niet te abrupt gebeurt.

Liefde en relaties
Je bent deze periode veel met communicatie bezig en vindt belangrijk dat je in een relatie begrip voor elkaar hebt. Hetzelfde denken en voelen is voor jou wezenlijk voor de mate waarin jullie de liefde met elkaar delen. Het zal een maand zijn dat je de relatie wilt verbeteren of, als deze al goed is, bekronen met leuke activiteiten om de relatie te verdiepen. Mensen die plannen voor een kindje, trouwen of andere heuglijke feiten hebben, kunnen deze maand plannen maken, omdat er een goede zegen zal hangen op dat wat jullie van plan zijn. Let op dat je, als je een minder goede relatie hebt, de neiging hebt niet altijd evenveel aandacht aan je partner te schenken en meer tijd aan je werk te besteden. Ook kun je, als jullie bij elkaar zijn, tijd besteden aan andere zaken dan aan je partner. Geef hier, als je de relatie nog een kans wilt geven, aandacht aan. Er is altijd een weg en wellicht kun je de relatie weer nieuw leven inblazen. Kijk voor jezelf of je de afgelopen periode te streng bent geweest, waarbij je je partner teveel met je normen en waarden bestookt hebt. Tracht dit te minderen en geef de ander meer ruimte. Ben je single, dan zal het belangrijk zijn om je deze maand op jezelf te richten en te bekijken waarom je nu eigenlijk alleen bent. Het is enorm belangrijk te analyseren, waarom een relatie niet werkt. Heb je wel geluisterd of was je soms veel te nuchter, waardoor je ex-partner het opgegeven heeft om de liefde bij jou op te zoeken. Maagden hebben wel eens de neiging te analytisch te zijn. In de liefde willen mensen warmte en een knuffel in plaats van analyse welke dingen er niet goed gaan. Tracht dit, zowel als gebonden Maagd als single zo min mogelijk te doen. Het zal de liefde verrijken en singles hebben dan meer kans op leuke ontmoetingen. Liefde en begrip zullen belangrijke kernwaarden zijn om de communicatie te versterken. Het zal een maand zijn, waarin je tolerant, in contact met anderen, dient te zijn bij dingen die belangrijk in het leven zijn. Accepteer dat zij hun eigen ideeën en opvattingen hebben. Je wordt geholpen door retrograde steun van de planeten, waardoor je sympathiek en sensitief bent in contact met anderen. Wel kun je soms teveel met het verleden bezig zijn, waardoor je teveel nadenkt over oude liefdes en soms zelfs zo nostalgisch dat je verlangt naar iets of iemand in het verleden.

Carrière en zakelijkheden
In het eerste deel van de maand ben je veel met werk bezig. Je bent nuchter, zakelijk en gericht op het behalen van resultaten. Je wilt graag samenwerken en versterkt de communicatie met collega’s. Je bent zelfs in staat andere mensen om advies te vragen, maar dan wel alleen als die volgens jou kennis van zaken heeft. Let op dat je hier niet de mist ingaat door mensen, die juist over veel ervaring en kennis beschikken, maar die net even op een andere manier denken, weg te schuiven. Mensen kunnen zich dan gekwetst voelen en dit bevordert de samenwerking zeker niet. De eerste weken ben je productief en heb je plezier in je werk. Het kan voor sommige Maagden een tijd zijn, waarin je minder werkt en meer tijd besteedt aan een opleiding of training. Je wilt ontwikkelen en merkt dat je op intellectueel gebied erg sterk voor de dag komt. Dit lijkt vooral te komen vanuit de energie van Mercurius. Je heersende planeet zal namelijk veel invloed hebben op het ontwikkelen van je carrière. Let op, dat je niet te ongeduldig wordt, omdat dingen niet altijd even snel gaan. Met name de laatste week van de maand zal Mars hier negatief op inwerken en vooral omdat Pluto invloed heeft. Daardoor kan je passie ervoor zorgen dat je flink wat energetische impulsen krijgt. Gaan dingen niet snel genoeg dan kun je agressief reageren. Tracht dit in te tomen, zodat je geen onnodige conflicten veroorzaakt. Wil je een nieuwe baan, dan moet je geduldig blijven en grondig analyseren voor je een beslissing neemt. Natuurlijk zullen veel Maagden op vakantie zijn, maar dan is het belangrijk dat je je werk loslaat en er even niet aan denkt. Ten 1ste omdat de energie jouw verleden wel eens negatief naar voren brengt. Je kunt je dan bezighouden met werk dat je niet af kunt ronden, omdat je bepaalde zaken toch nog niet op de juiste wijze doet. Ten 2de omdat het ook fijn is als je wat tijd aan anderen kunt besteden, omdat er mensen zijn, die deze aandacht zeker nodig hebben. Financieel gezien kan het een prima maand zijn, als gevolg van een positieve planetaire invloed. Je hebt een charmante uitstraling, waardoor zakelijke partners graag met je in zee gaan. Naast dat je charmant bent, ben je daarbij ook nog scherpzinnig en zal je expertise door anderen gewaardeerd worden. Mensen met een eigen bedrijf doen er goed aan deze maand veel tijd te besteden aan het verbeteren van promotiemogelijkheden. Je kunt denken aan sociale netwerken, maar ook door meer gebruik te maken van de pers, internet of televisie. Er hangt een goede energie, waardoor er zeker nieuwe mogelijkheden uit voort kunnen komen. Toch kan je ook veel reclame maken, omdat je een goede reputatie hebt. Daardoor is van mond-tot-mond reclame ook zeker een krachtig.

Mentale en fysieke gezondheid
Er zijn aanwijzingen dat de planetaire energie gunstig is om het coronavirus even af te zwakken. Vooral schaduwplaneet Rahu is in staat om het virus even te neutraliseren. Dat klinkt zweverig, maar dit geval is het uit te leggen als een krachtige magnetische energie, die invloed op de Aarde en covid-19 heeft. Er is echter iets gevaarlijker bezig en dat heeft te maken met retrograde bewegingen van diverse planeten. Hierdoor zijn er veel mensen die religie en spiritualiteit wegduwen en zal de karma beschadigd worden. De natuur zal ons dan minder beschermen. Het lijkt bijna alsof de kosmos, de hogere wereld en moeder aarde er om schreeuwen dat we weer oog krijgen voor het goede dat ons geschonken wordt. Dat is nu even ver te zoeken. We zien dat terug in alle tegenstellingen die er momenteel te bespeuren zijn. We zitten in Nederland wel in een gunstige positie, omdat de meeste mensen zich wel bewust blijven van het gevaar. Positief is ook dat Saturnus, Jupiter, Mars, Venus, Rahu en Mercurius versterkt worden. Toch dienen we de gehele zomer op te letten. In de wereld zal er een sterke toename kunnen zijn van het aantal besmettingen en het is belangrijk op te letten waar je op vakantie heen gaat. Vanuit de kosmos zijn er aanwijzingen dat we met grote ongelukken, overstromingen en andere ziekten te maken kunnen krijgen in de periode t/m september. Wel zal de impact van de pandemie in juli nog meer afnemen en is er een kleiner sterftecijfer. Maar nogmaals mensen, blijf voorzichtig. Het sterftecijfer zal klein zijn, maar het virus zal er wel degelijk zijn en op zijn kans wachten. Jupiter gaat eind juli van baan veranderen en dit lijkt een gunstige energie te zijn om Rahu te activeren, waardoor er een grotere kans is dat de wetenschap een vaccin vindt. Tot die tijd zal het oppassen geblazen zijn en moeten we in de gaten houden dat er een mogelijkheid is tot een tweede golf. Zoals eerder gezegd, kunnen we deze voorkomen door de aanwijzingen op te volgen en voorzichtig te blijven. Ook is het belangrijk gezond te leven en voldoende buiten te zijn en voldoende te bewegen. Misschien nog belangrijker is om positief in het leven te staan, geduldig te blijven en in de maatschappij meer tot elkaar te komen. Respect en waardering voor elkaar ongeacht ras, kleur, cultuur of andere kenmerken van mensen. Laten we tot elkaar komen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mars reist door de Ram in combinatie met Venus in de Tweeling en dit zorgt voor gunstige energie. Hun gezamenlijke energie is in een prima fase en brengt veel geluk. De Zon zal tot de 22ste in Kreeft bewegen en dit brengt veel zachtheid in relaties, familie en vriendschappen. Saturnus zal vanaf de 2de retrograde van de Steenbok naar de Waterman reizen en dit kan mislukking brengen. We raden aan gestelde normen en waarden na te streven om makkelijker en prettiger in het leven te staan. Door de samenwerking met Jupiter, kan Saturnus mensen kracht geven om met tegenslagen om te gaan. Daarbij kan de retrograde bewegende Neptunus in de Vis grote mentale krachten bieden. De meeste mensen zijn hierdoor vredig en liefdevol. In de liefde is dit prima, maar er zijn wel mogelijkheden dat er op zakelijk gebied of bij financiën problemen komen. Neem beter geen risico, omdat je hier misschien wel lang last van houdt. Daardoor zijn er mensen die impulsief reageren en er moeite mee hebben. We moeten dus alert blijven, omdat demonstraties, opstand en geweld het verdere jaar beheersen. Gelukkig zullen de meeste mensen hun verstand gebruiken. Pas voor jezelf op dat je niet teveel verlangens hebt en gewoon tevreden bent met wat wij in het westen hebben. In principe zijn Mars en Ram sympathiek en staan ze open voor positieve energie. Er zijn flink wat retrograde bewegingen te bespeuren. Jupiter reist tot half september in de Steenbok en Pluto tot begin oktober. Saturnus zal er tot eind september verblijven, maar tussendoor naar de Waterman reizen. Jupiter schenkt veel verantwoordelijkheid en controle aan mensen. Hierdoor trachten veel mensen op een voorzichtige en relaxte wijze doelen te bereiken en zich te ontwikkelen. We moeten opletten voor diegene die de krachtige energie misbruiken en grote problemen brengen.

Dat zijn mensen die anarchistisch in het leven staan en problemen geven. Omdat dit overal in de wereld op kan treden, zullen we alert moeten zijn op aanslagen, oorlogen en andere negatieve zaken. Het zal erg belangrijk zijn om ons gezond verstand te laten prefereren. Op politiek en maatschappelijk gebied kunnen Venus in de Tweeling en Uranus in de Stier tegenstrijdige energie geven. Venus prikkelt vooral mensen die van veranderingen houden, terwijl Uranus juist energie aan conservatieve mensen geeft. Er zijn al veel tegenstellingen en dat kan alleen maar erger worden. Hierdoor kan er een dreigende situatie ontstaan, die overal op de wereld problemen kan brengen. Positief is de retrograde Pluto die een goede energie kan brengen als mensen zich inspannen om te bereiken wat ze willen. Mensen zullen deze maand over zichzelf nadenken en dit geeft inzicht op meningen en emoties. Let op dat Mercurius retrograde van de Kreeft naar de Tweeling beweegt. Je kunt onbewust wat spanning krijgen en vooral in contact met geliefden of vrienden. Veel mensen zijn empathisch, maar tegelijk kan dit voor onzekerheid en onrust zorgen. Mocht je merken dat je onrustig bent, dan wordt aangeraden je vooral op ratio te richten en nuchter te blijven. Vanaf de 22ste zal dit makkelijker gaan, omdat de Zon dan in het gebied van de Leeuw komt. Mensen hebben minder last van negatieve emoties. Liefde zal in deze periode op zijn hoogtepunt zijn. Er is veel creativiteit te bespeuren om leuke activiteiten te doen. Ook staan mensen zeer verantwoordelijk in het leven. Mensen zijn nu relaxter dan in het 1ste deel van de maand. Er zijn wel veel meer menen die behoefte hebben aan bezittingen en inkomen. Overdrijf niet, omdat er mogelijkheden zijn dat je teveel over grenzen gaat. Dit kan onnodig veel negativiteit brengen. Overigens zal Neptunus in de Vissen de gehele maand spirituele kracht geven, waardoor er geregeld voorspellende dromen zijn. Deze brengen hogere energieën, die toch ook wel een oogje in het zeil houden. Je kunt deze energie erg makkelijk oproepen door positief in het leven te staan, geregeld te slapen en gezond te leven.