Maandhoroscoop Maagd

Lees jouw gratis jaarhoroscoop Maagd bij AstroAngels. Altijd interessant!

Geboortedatum: 23 augustus t/m 22 september - December 2019

 

Algemeen
Je start de maand moeizaam als Jupiter in de intense Boogschutter reist. Vanaf de 2de zal deze planeet in de nuchtere en aardse Steenbok reizen. Dit is een geweldige energie om doelen te bereiken. Je kunt op vele gebieden ordelijk en realistisch zijn en kan gerust je intuïtie volgen. Je kunt de hele maand echter wel een innerlijk stemmetje hebben dat ontevredenheid geeft. Luister hier alleen maar naar als je merkt dat je daadwerkelijk iets moet veranderen. Pas op dat Uranus in de Stier mensen ongedurig kan maken en dit geeft jou nog wel eens druk. Wees empathisch, maar handel wel zelfstandig. Je kunt geholpen worden door de sextiel Mercurius en Pluto, waardoor je goed nadenkt en goede beslissingen neemt. De 1ste week heb je magnetische kracht om je heen en richt je je graag op onbekende zaken en het mysterie van het leven. Er wordt aangeraden geregeld ondersteuning te vragen van mensen die je vertrouwt. Ook is het belangrijk niet altijd met je werk door te gaan, maar geregeld te ontspannen. Er wordt gewaarschuwd voor de communicatie tussen de 6de en 9de, omdat er misverstanden op kunnen treden. De 2de week geeft de enthousiaste eerlijke Mercurius in de optimistische Boogschutter energie voor nieuwe mogelijkheden. Je bent intelligent, sympathiek en sociaal en ontmoet nieuwe mensen. De 12de t/m de 14de is een uitstekende tijd voor romantiek, waarbij er veranderingen in je leven zijn. Durf dan wel dingen uit te proberen die buiten je comfortzone liggen. De 19de t/m de 21ste is op financieel gebied gunstig, maar durf wel risico’s te nemen. De 24ste t/m de 27ste ben je romantisch en liefdevol. Je doet er goed aan te genieten van vrienden, familie en andere geliefden en werk neer te leggen. De 28ste reist Mercurius naar de Steenbok, waardoor je rationeel en verstandig in het leven staat. Je hebt wel moeite om te genieten van de plezierige kant van het leven. We wensen je een gelukkig 2020 toe en vergeet niet dat privécontacten en plezierige activiteiten belangrijk zijn om succes te behalen.

Liefde en relaties
Het is een maand waarin je soms moeite hebt om je op je privéleven te richten en tijd vrij te maken om met mensen af te spreken. Toch is het wel belangrijk om tijd aan mensen te geven. Dan sta je er niet alleen voor en hoef je ook niet te denken dat mensen er niet voor je zijn. Veel planeten staan wel op een goede wijze in jouw teken, maar dan meer gericht op je carrière. Houd er altijd rekening mee dat geluk en liefde van een relatie, familie en vrienden automatisch zorgt voor geluk in carrière en in je hele leven. December wordt een maand om er geregeld op uit te trekken om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. Vooral rond de periode van Kerst zal je emotionele ruimte hebben om er op uit te trekken en misschien zelfs een korte vakantie op te nemen. Dat zal jou erg goed doen en vooral als je dit met vertrouwde mensen doet. Heb je die mogelijkheid, dan kun je dit zelfs doen door mensen te belonen voor de steun die ze jou gegeven hebben. Je bent in de liefde passioneel, maar soms wel iets te heftig. Vooral Venus zal in de liefde kracht bieden, waardoor je prima in de liefde staat, maar je kunt nog wel eens erg bezitterig en jaloers worden. Je kunt dit voorkomen door je gevoelens te uiten en de ander voldoende aandacht te geven. Je zult dan merken dat alles verloopt zoals jij dat wilt. Als je je passie dan ook nog in weet te tomen, wordt de liefde fijn. Je zal zeker in de stemming voor liefde zijn en het is zelfs een maand waarin je zeer vruchtbaarheid bent. Je bent romantisch en dit zie je dan weer terug in de manier hoe jij in het leven staat en wat je mensen laat zien aan gevoelens. Ben je single, dan ben je geregeld zeer aantrekkelijk en passioneel. Je bent charmant en grappig en het zal dus niet zo moeilijk zijn de ware liefde aan te trekken. Deze periode bestaat er een grote kans dat een ex weer opnieuw in je leven komt of dat een vriendschap tot romantiek leidt. Je hebt soms ook wel zin om te stappen of te daten. Let wel op dat jij de juiste normen en waarden gebruikt en je niet anders voor doet, dan je bent, omdat je bijvoorbeeld eenzaam bent. Mensen die pas gescheiden zijn of relatie verbroken hebben, kunnen rond Kerst en Oud en Nieuw in een vicieuze cirkel belanden. De laatste dagen van de maand kun je veel wensen en dromen hebben. Denk niet dat deze niet haalbaar zijn, maar ga er actief en realistisch mee aan de slag. Je zult dan merken dat het nieuwe jaar erg mooi start.

Carrière en zakelijkheden
December lijkt positief te worden, omdat je privéleven er goed uitziet en die link zorgt automatisch voor een zeer gunstige energie. Het is een prima tijd voor mensen die een bepaald ambacht hebben in de kunst, mode, textiel en nog meer creatieve beroepen. Ook zal de energie van Mercurius ervoor zorgen dat je zeer intellectueel bent en deze omzet in goede ideeën. Je kunt uitgedaagd worden en zal wel op moeten letten dat je rond de feestdagen even gas terugneemt. De andere dagen kan je gerust hard aan de slag gaan en veel verdienen en ontwikkelen. Het is tijd om alvast plannen voor volgend jaar te maken. De energie van Mercurius biedt jou de mogelijkheid om na te denken wat je kunt doen om te ontwikkelen en hoe je meer geld kunt verdienen. Door de krachtige planetaire energie van onder andere Jupiter, komen er prachtige ideeën die goede kansen opleveren. Maagden die nog studeren, kunnen concrete plannen bedenken en nu al gebruik maken van de dingen die ze geleerd hebben. Durf buiten je comfortzone te treden en start al met dingen die je in de toekomst wilt doen. Let op dat je dit niet overdrijft, omdat je natuurlijk ook nog moet studeren. Er wordt aangeraden om je zakelijke netwerk te vergroten en te bekijken wie jou kan ondersteunen. Mensen met een eigen bedrijf doen er goed aan om zich op de commercie en reclame te richten. Alleen met mond-tot-mond reclame kom je er waarschijnlijk niet. Wacht hier niet mee, maar doe dit gelijk aan het begin van de maand en de dagen voor Oud en Nieuw. Geef huidige klanten een blijk van waardering en zorg ook voor meer bekendheid. Bijvoorbeeld op Internet of door advertenties. December is dus een belangrijke tijd om je sociale en zakelijke netwerk te vergroten. Er zijn sterke aanwijzingen dat je hier veel kans toe hebt. Er is veel positiviteit, maar er zijn ook uitdagingen, waar je doorzettingsvermogen bij nodig hebt. Je kunt soms de tegenwerking van Uranus ervaren, waardoor je niet altijd sterk in je schoenen staat. Wees dus alert en laat niets aan het toeval over. Zijn er mensen of bedrijven die negatieve invloed op je hebben, laat je dan niet verleiden om te emotioneel te worden, maar vraag steun aan vrienden, familie en bevriende zakelijke contacten. Het wordt een vruchtbare, maar wel een moeilijke maand, maar je zult in staat zijn om er een goede draai aan te geven en je voor te bereiden op het nieuwe jaar.

Mentale en fysieke gezondheid
Omdat december een sterke goddelijke energie met zich meedraagt, is het belangrijk voor alle tekens om zowel mentaal als fysiek tot reiniging te komen. De ware Goddelijke kracht zal de leiding nemen en donkere machten worden even verdreven. Er zullen krachten op ons afkomen, die ons gelukkig maken en doen beseffen dat we vooral onze menselijkheid aan elkaar moeten laten zien. Als we die energie verantwoord gebruiken, zullen de hemelse witte krachten ons hart verwarmen en kleur aan ons leven geven. Niet alleen mentaal kunnen we gereinigd worden, ook fysiek zullen mensen lekker in hun vel zitten. We kunnen behalve deze hogere krachten natuurlijk ook zelf zorgen dat we gezond in het leven staan. Ten eerste natuurlijk door onze menselijkheid te laten zien, maar ook door ons voedingspatroon aandacht te geven. Als tip willen we een aantal zeer heilzame kruiden noemen om in feestmaaltijden te verwerken: korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast natuurlijk gezonder dan gewone suiker. Je kunt er zelfs zeer lekkere wijn van maken. De schors is goed tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis en andere huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. De thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om het bloed in goede conditie te houden. Het is een probaat middel om de klachten van diabetes te verminderen. Het kruid van de berk is bloedzuiverend en koortswerend en kan de aderen opschonen. Bovenal is het belangrijk dat je mensen in je omgeving alle liefde en warmte geeft en vooral veel tijd aan mensen besteedt. Het wordt dan een maand, waarin je werkelijk een complete mentale en fysieke transformatie mee kunt maken. De Maagd zal de maand wat minder goed starten, maar uiteindelijk zal dit wel beter worden. Er wordt aangeraden de 1ste weken problemen op te lossen en rust in je leven te krijgen. Doordat er wat intense kosmische krachten zijn, is er deze periode kans op stress en mindere energieën. Vanaf de helft van de maand is er ruimte om het rustiger aan te doen. Je kunt je intellect gebruiken om deze maand positief af te sluiten. Er zijn vooruitzichten op een korte of langere vakantie. Ook sport, wandelingen, fietstochten of andere ontspanningsmogelijkheden zijn belangrijk om lekker in je vel te zitten. Let op dat je de neiging kunt hebben verslaafd te raken aan computerspelletjes of je telefoon. Tracht dit te voorkomen en zorg dat je meer tijd met mensen doorbrengt. In ieder geval kan stress deze maand verminderd worden en je uiteindelijk zowel fysiek als mentaal gezondheid bieden. Ook familie en vrienden zullen een positieve werking op je gezondheid hebben. Hoe meer je van ze aanneemt en hoe meer liefde je krijgt, hoe beter jij je zult voelen. Je kunt uiteindelijk de maand prima afsluiten.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het jaar 2019 is turbulent geweest, waarin er geregeld onvrede en onrecht waren en dat maakte het leven er niet altijd even makkelijk op. Toch had dit een positief gehalte, omdat we hierdoor onze stem laten horen in de hoop dat er geluisterd wordt. Soms is het belangrijk onze overtuigingen aan te geven, zolang dit natuurlijk respectvol gaat. Het zal deze feestmaand fijn zijn om er voor elkaar te zijn en romantiek, saamhorigheid en vriendschap te delen om ons niet alleen voelen. De maand begint met de kracht van Jupiter, die de 2de de Boogschutter verlaat en langer dan een jaar naar de Steenbok verhuist. Jupiter en Steenbok zijn tegengestelde krachten. Veel mensen zullen moeten wennen aan verandering, maar uiteindelijk zullen de meesten in staat zijn energie van deze planeet voor nieuwe mogelijkheden te gebruiken. December is een maand van ontwikkeling van je zakelijke, maar ook persoonlijke leven. De Nieuwe Maan in de Boogschutter van november gaf een intense vibratie en deze ervaren we ook nu nog steeds. Sommige mensen kunnen de energie creatief gebruiken om met mensen af te spreken, de liefde extra sterk te voelen of spiritueel actief te zijn. Wat je ook doet, de energie van Jupiter zal ons over het algemeen gelukkig en avontuurlijk maken. Daarbij zullen Venus en de Zon prominent aanwezig zijn en liefde bieden. Mensen nemen meestal verantwoorde beslissingen, maar we moeten wel opletten. Er wordt aangeraden op te letten wat en aan wie je iets uitgeeft. Sommigen kunnen namelijk de neiging hebben te veel uit te geven en later spijt te krijgen. Een andere krachtige energie is die van de Volle Maan in de Tweeling. Deze zal de 12de in de vroege ochtend plaatsvinden en een diep verlangen losmaken. Mensen zullen wegvluchten van zakelijkheden en zakelijke contacten. De Volle Maan heeft een sterke binding met Neptunus, waardoor er een spirituele kracht is. Deze kan onbewust of in dromen optreden, maar mensen kunnen ook actief hogere energieën oproepen. Het is een tijd van verbetering van je wereld door meer saamhorigheid te creëren. Deze tijd staat Venus tussen Saturnus en Pluto en tezamen met de Maan zorgt dit voor begrip en het oplossen van conflicten, blokkades of andere problemen. Venus zal de 20ste naar de sympathieke Waterman reizen en dit zorgt dat mensen vanaf deze tijd extravert en positief in het leven staan. Mensen vinden het fijn om bij elkaar te zijn en ook vreemden zullen elkaar vriendelijk bejegenen. Er zijn ook mensen die de drang voelen om op reis te gaan of alsnog plannen voor de feestdagen te maken. Het is een prima energie om nieuwe mensen te ontmoeten of leuke sociale activiteiten te plannen. Bijzonder zal de winterzonnewende van de 22ste, omdat er een exact vierkant is tussen Venus in Waterman en Uranus in Stier. Dit maakt dramatische energie los, die tot het eind van de winter blijft bestaan. Er komt een kracht vrij die mensen neigt om hun leven onder de loep te nemen. Het wordt een periode waarin een mindere relatie met een liefdespartner, maar ook met vrienden en familie overdacht worden.

De Kerstperiode en Oud en Nieuw zijn dan geschikt om goede contacten te versterken, maar ook om mindere contacten zelfs te verbreken. Wees alert op het gegeven dat er voor sommigen zware tijden kunnen zijn. Merk je dat jij dit met sommige mensen hebt, durf dan op te treden en wees niet bang om te verliezen. Zoek nu mensen op waar jij je wel goed bij voelt en mijd mensen waar je dit niet bij hebt. De meeste mensen zullen genieten van hun partner, vrienden en familie. Deze periode is geschikt om de toekomst te overdenken en deze nog leuker te maken. Het is een tijd van ontwikkeling op zakelijk, maar ook op privégebied. De Nieuwe Maan vindt de 26ste in de vroege ochtend in de Steenbok plaats. Deze gaat een verbinding aan met Jupiter en brengt saamhorigheid, vertrouwen en vrede, waardoor de kerst over het algemeen positief verloopt. Let op dat Jupiter mensen te makkelijk kan maken op gebied van liefde en vriendschap, maar ook om geld uit te geven en genotsproducten te gebruiken. De Nieuwe Maan kan dit versterken en over het algemeen brengt dit plezier en dat is veel waard. Jupiter beweegt mensen om te handelen en niet passief af te wachten. Merk je dat iets graag wilt, doe dit dan en ga je niet richten op wat niet kan, maar op wat mogelijk is. De maand zal eindigen met de energie van de Maan en Neptunus. Daardoor is de periode vanaf de 30ste feestelijk en spiritueel. Er wordt aangeraden ervoor te kiezen de tijd door te brengen met geliefden en niet te veel in openbare gelegenheden te komen. Deze kosmische energieën kunnen mensen namelijk de neiging geven met Oud en Nieuw drugs en alcohol te gebruiken en niet iedereen zal er even goed mee omgaan. Daarnaast is het mogelijk dat jij controle houdt, maar anderen dit niet altijd kunnen. Verstandig is het om je te richten op mensen waar jij je lekker bij voelt, zodat je het jaar prima afrondt vol liefde en warmte. Je kunt de energie van de Maan en Neptunus gebruiken om te mediteren en passieve hobby’s aandacht te geven.