Maandhoroscoop Maagd

Lees jouw gratis jaarhoroscoop Maagd bij AstroAngels. Altijd interessant!

Geboortedatum: 23 augustus t/m 22 september - Januari 2020

 

Algemeen
Je kunt de 1ste dagen van de maand veel ideeën hebben en deze prima naar voren brengen. Je bent wel erg selectief in wat je vertelt. Er wordt aangeraden dit ook zeker te doen en je niet te laten dwingen om bepaalde zaken uit te brengen als jij dat niet wilt. De 4de t/m de 6de doe je er goed aan even de rust op te zoeken en niet te veel te doen. Tot het midden van de maand zal Mercurius in je sector van familie en gezin reizen en deze brengt veel liefde en vrede met zich mee, waardoor je kunt ontspannen. Ook andere planeten zullen veel kracht en liefde brengen, maar let op dat er misleidende energieën zijn. Daardoor kunnen er in de relatie misverstanden optreden. Tracht afstand te houden en zorg dat je ruzies vermijdt en liefde de voorkeur geeft. Dit geldt overigens ook voor andere sociale contacten. Er zijn kansen op ruzies met ouders of met eigen kinderen. Dit kan gaan over iets wat geleend is of iets anders wat te maken heeft met bezittingen. Er kan onenigheid over komen en dit geeft flink wat verwarring, die door kan werken in contact met anderen en ook in een liefdesrelatie. Tracht dit ten alle tijden te voorkomen, omdat er anders grote problemen door komen. Er zijn zelfs waarschuwingen dat er juridische conflicten ontstaan. Verder wordt aangeraden tot de 16de geen belangrijke beslissingen te nemen. Met name reizen en grotere uitgaven kun je beter na deze datum doen. Voordeel is dat je intellectueel sterk bent. Daardoor ben je wijs en empathisch en kun je over het algemeen problemen oplossen, zolang je verantwoordelijk blijft. Op zich lukt dit, omdat Saturnus in het 5de huis verblijft, waardoor je gedisciplineerd bent. Dit huis heeft te maken met creativiteit en zelfexpressie. Daardoor kun je aan je zelfvertrouwen werken en weet je goed wie je bent en waar je kwaliteiten liggen. Bijvoorbeeld de 9de t/m de 12de zal je dit goed gebruiken om bijzondere dingen te doen. De 16de t/m de 18de kun je vertraagd worden en zal je niet heel actief in het leven staan. Vanaf de 23ste zijn je emoties erg sterk en kun je de rest van de maand veel warme gevoelens hebben. Pas alleen op vanaf de 29ste omdat je wat moeite hebt met kritiek om te gaan.

Liefde en relaties
Het teken dat het meest gericht is op perfectie is de Maagd. Het is één van de meest kritische mensen, maar zijn hier niet hard in, alhoewel gevoelige mensen wel veel moeite met de Maagd kunnen hebben. Intellectueel is de Maagd erg sterk en kan deze op een detaillistische wijze zien wat er niet goed is en bepalen wat er moet gebeuren. Het zijn mensen die niet alleen pragmatisch naar anderen zijn, maar ook in staat zijn om zichzelf tot in de perfectie te vormen. Eén van de sterkste gaven is dat dit teken in staat is geduld op te brengen om alles op te lossen. In januari kun je te maken krijgen met omgevingen die niet voldoen aan je eis tot hygiëne en ordelijkheid. Je kunt het gevoel hebben dat er chaos en wanorde is en er van streek door raken. Het zal belangrijk zijn er voor te zorgen dat jij alles weer in orde brengt, maar er niet te emotioneel door te raken, omdat je dan mentale problemen kunt krijgen. Je had normaal gesproken wat last van je gereserveerde en praktische karakter. Daar zal je deze maand zeker minder last van hebben. Met name het contact met je ouders of met je eigen kinderen verdien deze maand wat extra aandacht. Over het algemeen zal de Zon in de Steenbok tot de 21ste krachtige energie in romantiek brengen. Aangezien ook Jupiter hier reist, zal de liefde over het algemeen veel mooie momenten kennen. Je heersende planeet Mercurius zal een gunstige energie bieden, omdat deze een verbintenis met Uranus in de Stier deelt. Zelfs Neptunus in de Vissen, die tegenover de Zon staat, zal spiritualiteit in je ziel brengen. Daardoor zal de Maagd deze maand verrassend warm en liefdevol zijn. Over het algemeen zal het een maand van stabiliteit, transformatie en warme energie worden. Venus in de Waterman zal tot de 13de positieve energie brengen naar jouw sector van gezondheid, waardoor je dus ook nog eens lekker in je vel zit. Heb je een relatie, dan zullen gevoelens overheersen en ben je veel minder communicatief. Je wilt emoties laten zien en veel liefde geven. Je partner zal van je genieten, omdat je erg warm en romantisch bent. Het is een prima maand om er samen op uit te trekken en leuke activiteiten te plannen. Singles kunnen geregeld uitgaan, omdat de positieve energie veel liefde brengt. Je bent aantrekkelijk en zal mensen als bijen naar de nectar aantrekken. Er wordt aangeraden om je serieuze karakter even los te laten en je lekker te laten verrassen. Wees wel alert dat je er niet altijd aan gewend bent om je emotioneel te laten gaan. Daardoor kunnen er wel momenten zijn dat je te veel over grenzen gaat.

Carrière en zakelijkheden
De vooruitzichten voor januari laten zien dat je inzake werk of ambities wat gas terugneemt. Dit betekent niet dat je niet hard werkt, alleen vind je andere zaken belangrijker. Dit zal echter alleen de eerste drie weken zijn. In de laatste week zal dit veranderen en zal je carrière belangrijk vinden. Uitzondering is er voor mensen die een nieuwe baan willen, omdat die succes kunnen behalen en mogelijkheden om van baan te veranderen. Financieel is het een succesvolle maand, waarbij je in je huidige baan veel verdient. Mensen die financiële beroepen hebben of mensen die op een andere manier met geld bezig zijn, kunnen goede vooruitzichten hebben met investeringen, leningen en handel. Met name de handel in aandelen, obligaties, goud en edelstenen kan lucratief zijn. Met name investeren in buitenlandse producten wordt aangeraden. Mensen die een eigen bedrijf hebben, kunnen motiverend, waardoor mensen graag voor ze werken. Je bent efficiënt en adequaat en kunt hard werken, maar soms kan je te veel van collega’s en werknemers verwachten en kunt dan teleurgesteld raken. Het is een zeer goede maand voor mensen die met anderen communiceren en ook ben je zeer creatief en expressief, waardoor je veel ideeën kunt hebben en deze ook uit kunt voeren. Er wordt voor de 1ste week wel aangeraden jezelf te controleren en de rust te bewaren. Je bent enthousiast, maar ook soms te impulsief. De 5de t/m de 8ste wil je ontwikkelen en heb je behoefte om hier hard voor te werken. Dit kan geen kwaad als je maar steeds in de gaten blijft houden dat je rationeel en intellectueel blijft handelen. Er kunnen positieve en spannende avonturen zijn, maar let op dat al te plots optredende veranderingen minder positief uitpakken. Het midden van de maand is beter om deze uit te voeren. Er wordt aangeraden iets te doen, waar je niet eerder aan gedacht hebt. Je zult merken dat je je dan prima ontwikkelt en dat er mogelijkheden komen om je carrière een positieve impuls te geven. Het eind van de 3de week moet je oppassen dat er conflicten met collega’s kunnen zijn. Dit kan gaan, omdat je erg veroordelend kunt zijn. Tracht jezelf positiever uit te drukken en geef je mening, maar dan wel opbouwend. Vanaf de 24ste vind je persoonlijke relaties belangrijker dan carrière. Laat succes en geld dan even los en geniet van interpersoonlijke contacten.

Mentale en fysieke gezondheid
De gezondheid van de Maagd zal in januari over het algemeen ruim voldoende zijn en je weerstand is zeker niet slecht. Het kan altijd wel beter, maar overdrijf niet, omdat je anders door je streven naar perfectie alsnog zwakker wordt. Maagden die niet voldoende sporten, doen er goed aan dit wel te doen en er nu duidelijke stappen in te ondernemen. Ook zal het belangrijk zijn op te letten dat je vanaf de 2de week zowel zakelijk als privé een drukke maand tegemoet kunt gaan. Je moet voor zorgen dat je geduld bewaart en soms wat momenten inbouwt om de ontspanning op te kunnen zoeken. Je hoeft niet altijd te presteren en mag best even gas terug nemen. Het zal verstandig zijn om streng voor jezelf te zijn als je merkt dat je te veel wilt doen. Zorg dus voor een stok achter de deur, wanneer je bepaalde dingen moet doen of wanneer ze af moeten zijn. Dit geeft de perfectionistische Maagd mogelijkheid om meer rust te ervaren, wat de gemoedstoestand zeker ten goede zal komen. Het zal ook een maand worden, waarin je voor jezelf bedenkt wat je nu eigenlijk wilt. Dit kan betekenen dat je vooral de 1ste week veel plannen kunt maken en je ook veel ideeën hebt. Dit zal je qua voeding niet nodig hebben, omdat je daar een goede weg in weet te vinden. Het zwaartepunt zal vooral liggen op sport en werk. Bedenk qua sport wat je prettig vindt en welke activiteiten bij je passen. Doe je een sport die niet bij je past, dan is het goed mogelijk dat je minder motivatie hebt en ermee stopt. De beste periode om te bedenken wat je wilt, zal tussen de 5de en de 8ste zijn, maar om er mee te starten pas na de 10de. Dan heb je de meeste kans dat je er mee door kunt gaan. Zorg ervoor dat je rond de 15de besluiten hebt genomen over veranderingen in je leven. Wacht je tot na die periode, dan zal het een stuk moeilijker zijn om nog iets nieuws te gaan doen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We gaan een jaar met nieuwe uitdagingen in. Niets is hetzelfde, omdat het verleden niet terug te krijgen is, maar wel kunnen we toekomst veranderen met ons gedrag. Er zijn veel energieën in de Steenbok. De Zon, Mercurius, Jupiter, Saturnus en Pluto verblijven daar. Uranus zal nog steeds in de Stier bewegen. Het wordt een maand om te concentreren op dromen die er op ons afkomen en een voorspellende waarde lijken te hebben. Het wordt geen makkelijke maand, maar als we creatief en origineel zijn, dan komen we een eind. Overigens zal de energie van de planeten ons langer dan deze maand bijstaan. Energie van Mars in de Boogschutter brengt veel vuur en zorgt dat we ambities vorm geven. Mercurius brengt nuchterheid en zal gedachten op gang helpen om de toekomst te overzien. Er is het hele jaar krachtige kosmische energie, die versterkend werkt. Let op dat zowel positieve als negatieve gedragingen sterker kunnen worden. Het is belangrijk dat we onszelf onder de loep nemen en bekijken wat we verkeerd doen en wat anders kan. Bijzonder is dat er van de 6de tot de 12de een niet eerder vertoonde line-up is van Pluto, Saturnus, Mercurius en de dwergplaneet Ceres. Door deze energie is de gezondheid relatief gezien voor zowel mannen als vrouwen zeer goed. Vrouwen zullen op gebied van moederschap, opvoeding en zwangerschap een krachtige energie krijgen. Mannen zullen liefdevoller zijn en meer aandacht aan geliefden schenken. Ook familierelaties zullen goed gaan. Door deze krachtige planetaire energie zullen mensen met elkaar begaan zijn. Ook is er automatisch meer liefde voor dieren en planten. Het is dus een periode van respect en waardering. Let op dat de verbintenis tussen Ceres, Pluto en Saturnus ook verdriet en teleurstelling kan brengen, door bepaalde gedragingen van mensen die zich verzetten tegen positieve energie. We moeten alert zijn en proberen ons verstand er bij te houden voor we iets doen of zeggen dat niet meer terug te draaien is. Bijzonder zal zijn dat er deze maand veranderende machtsverhoudingen optreden. Omdat deze in grote bedrijven of regeringen optreden is er een kettingreactie mogelijk en zijn grote problemen niet uit te sluiten. Deze kunnen onder andere invloed hebben op de benzineprijs, dagelijkse uitgaven, aandelen en andere financiële zaken en werkgelegenheid.

De eclips die dit jaar ontstaat, zorgt ervoor dat er energieën uit de jaren 90 van de vorige eeuw op kunnen treden, die soortgelijk problemen kunnen geven. Vrijdag de 10de zal deze eclips zijn, die om 18:06 start, 20:11 op het hoogtepunt is en eindigt om 22:15. Deze eclips is in Nederland te zien en de Volle Maan zal veel energie op de Aarde afsturen. Op niveau van onszelf is januari dan een maand, waarin we te maken krijgen met promotie, maar ook met ontslag. Dit hangt helemaal af van het teken waar je onder valt en de normen en waarden die jij aanhangt. De 10de en 11de is de stofwisseling van mensen vertraagd, waardoor er vermoeidheid op kan treden. We kunnen een slechte mentaliteit hebben en veel mensen zijn humeurig. Het beste kun je deze tijd niet te veel activiteiten buiten de deur plannen. Vooral laat in de avond, de nacht en vroeg in de ochtend zijn er storende energieën. Ook is het af te raden om op plekken te komen waar dronken of agressieve mensen zijn. Op niveau van de wereld zien we problemen tussen overheden en kan er zelfs een crisis zijn in samenwerkingsverbanden zoals de NAVO en EU. Dit kan rond de periode van de Volle Maan ontstaan en zou dan later dit jaar tot dieptepunt komen. Er lijkt een negatieve energie te zijn, die boven de huidige wereldorde uitstijgt en flink wat invloed heeft. We kunnen echter ook zien dat onder andere energieën van Ceres, Saturnus en Pluto absorberende krachten bieden. Hierdoor zullen er energieën van de Spirituele wereld zijn, die juist liefde en warmte brengen. Mensen en instellingen die positief in het leven staan, zullen hier veel bescherming door krijgen. Een bijzondere energie zal komen als de planeten, die in de Steenbok reizen, vanaf de 20ste in het 10de huis verblijven. Dit huis is gericht op de carrière en zal nu nog meer energie krijgen door de Steenbok. Er zijn dan grote verwachtingen met betrekking tot de carrière van mensen. We hebben veel ambities en er zijn dan ook veel mogelijkheden om ons te ontplooien. Mensen die leiding geven, kunnen de energie gebruiken om hier zeer effectief in te zijn. Ook contacten tussen mensen zullen in deze periode goed verlopen, waardoor er veel minder kans is op agressie of gevaarlijke situaties.