Maandhoroscoop Ram

Lees alles over jouw sterrenbeeld Ram bij Astroangels

Maandhoroscoop Ram

Geboortedatum: 21 maart t/m 19 april - Juli 2020

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
In juli is er een laatste verduistering in de zomerperiode. De Maan ziet er nu donkerder uit, dan normaal. Deze zal voor de Ram in je 10de huis van je carrière plaatsvinden. Een prima periode om doelen vast te stellen en een nieuwe richting in te slaan. Saturnus zal terug in de Steenbok komen en dit zorgt dat er een goede periode aankomt op gebied van relaties en vriendschappen. Dit zal tot ver in het jaar door gaan. Het wordt ook een periode van retrograde planeten, die zorgen dat je op karmisch gebied veel terugkrijgt. Dit kan positief uitpakken, maar ook zeker negatief, omdat het afhankelijk is van je eigen gedragingen en handelingen. Tracht zo positief mogelijk in het leven te staan en zorg dat je het goede oproept, dan zal je ook zeker veel mooie momenten kennen. Houd er rekening mee dat de maand stroef begint en je niet altijd optimistisch in het leven kunt staan. Met name de 2de en 3de kunnen lastige dagen zijn. Vanaf de 4de zal dit allemaal veranderen en kun je ervan uitgaan dat je t/m de 15de een prima periode hebt, afhankelijk natuurlijk van je eigen gedrag en hoe je in het leven staat. Je bent nuchter en realistisch en zult op alle gebieden helder en relaxt in het leven staan. Tussen de 7de en 11de moet je wel voorzichtig met geld zijn, omdat je de neiging kunt hebben teveel geld uit te geven. Ook kan er een sterke neiging zijn om te gokken of op een andere wijze financiële risico’s te nemen. Houd jezelf onder controle of vraag iemand om jou hierin te ondersteunen. Je bent iemand die over het algemeen veel waardering van mensen kan krijgen en op zich heb je een goede reputatie. Let op dat dit vanaf de 16de wel eens teveel kan zijn, omdat je het er dan van gaat nemen en je gedrag bij sommigen irritant over kan komen. Tracht hier verstandig mee om te gaan en blijf zo bescheiden mogelijk. Met name mensen die jou niet zo goed kennen, kunnen nu wel eens de aanval zoeken. Ben je ergens erg bekend, dan kunnen er mensen komen die voor de sensatie jou onder druk zetten. De 18de t/m de 21ste is een prima periode voor de liefde en voor vriendschappen. Singles kunnen nu een grotere kans hebben op een nieuwe relatie. Dit kan op een onverwachte plek plaatsvinden. De 21ste tot de 28ste zijn er heel wat zaken die jou aandacht nodig hebben en dan kunnen er belangrijke beslissingen genomen worden. Let op dat je hier orde in aanbrengt, omdat er aanwijzingen zijn dat er anders het een en ander mis kan gaan. De 28ste t/m de 30ste doe je er goed aan om je meer op je thuissituatie te richten. De maand eindigt overigens op een spectaculaire wijze .

Liefde en relaties
De eerste dagen van de maand ben je onzeker en zoek je veel naar bevestiging of je partner van je houdt. Ben je single, dan voel je onzekerheid en ben je meer bezig met wat anderen vinden, dan dat je jezelf leert begrijpen. Je doet er verstandig aan dit onder controle te krijgen. Venus heeft al lang invloed op je liefdesleven en dat zal je nu ook wel graag ambiëren. Venus zal nog steeds veel op je inwerken. Je wilt de liefde vasthouden, maar kan soms vastzitten in het verleden. Daardoor kan een ex of iemand anders uit dat verleden veel in je gedachten zitten. Keer op keer zal je hiermee bezig zijn en het is dan ook aan te raden om dit wel los te laten. Het zal vooral belangrijk zijn niet steeds te denken dat het gras bij de buren er groener uitziet. Je kunt dan minder tevreden zijn met wat jij in je leven ambieert. Wees tevreden met wat je hebt en ga niet teveel vergelijken. Je kunt niet meer dan je best doen en uiteindelijk bereik je daar veel liefde en andere sociale tevredenheid mee. Ziet je leven er somber uit en merk je dat je echt iets wilt veranderen, praat er dan met anderen over. Je kunt dan alsnog bekijken wat er anders kan. Vanaf de 4de zal je anders in het leven staan en kun je op een oprechte wijze naar anderen, maar ook jezelf kijken. Er is veel oprechtheid, plezier en sensualiteit en veel ruimte voor romantiek.

Voor singles is juli zeker een maand om een nieuwe liefde te vinden en vooral in het midden van de maand en vanaf de 23ste. Venus in jouw relatiesector kan een sterke energie brengen om veel liefde te geven en te ontvangen. Er kunnen dus ook wel wisselende contacten zijn. Ben je gebonden, dan is juli een maand om bepaalde problemen op te lossen en liefde aandacht te geven. Het kan een fantastische tijd zijn, omdat ook Mars veel invloed op jouw teken heeft en jou sensueel en enthousiast maakt. Omdat Mars samen met Venus werkt, zullen relaties dan ook prima verlopen en kan je erg goed met anderen over weg. Je bent in de relatie vurig, sensueel en emotioneer zeer sterk. De laatste week van de maand zal de Zon voor alle Rammen erg veel passie en liefde brengen. Let op Mercurius, omdat deze jou soms wat onhandig maakt. Hierdoor kun je dingen doen, die niet altijd even verstandig zijn. Met name de 21ste t/m de 26ste kunnen er mensen zijn met een dubbele agenda en valse aannames. Vooral als je een moeizame relatie hebt, kunnen deze veel invloed hebben. Pas vooral op dat je, als je onzeker bent, moeite kunt hebben om hiermee om te gaan. Kom je deze periode door dan zal er veel ruimte voor een relatie komen en zal een huidige relatie alleen maar sterker worden.

Carrière en zakelijkheden
Vooral het 2de deel van de maand ben je op zakelijk gebied sterker. Dit betekent niet dat het 1ste deel minder is, maar je prioriteiten liggen anders. Het is belangrijk in je carrière eerlijk tegen jezelf en anderen te blijven. Met name ratio en gezond verstand zijn belangrijk. Je zult heus wel bereiken wat je wilt en kunt daar gelukkig mee zijn. Ga jezelf niet overschatten, omdat teveel zelfvertrouwen ook weer niet goed is. Je zult moeten accepteren dat er vertragingen in je carrière optreden, welke vooral het 1ste deel ontstaan. Dit is het gevolg van retrograde storingen. Je doet er deze periode goed aan je werk soms neer te leggen of je bezig te houden met toekomstige plannen. Juli kan een maand met mogelijkheden zijn, maar er kan strijd tussen ratio en emoties zijn. Je vindt het moeilijk gevoel en beslissingen van elkaar te scheiden. In contact met klanten, collega’s of zakelijke contacten moet je in de gaten houden dat je bepaalde beloften beter niet maakt, als je weet dat je hier niet aan kunt voldoen. Dit kan het gevolg zijn van onzekerheid, waarbij je sociaal wenselijk gedrag vertoont om andere mensen tevreden te stellen. Bedenk dat dit alleen maar problemen geeft en beloof dus alleen iets wat je werkelijk waar kunt maken. Je kunt dus beter vertragen en eventueel om uitstel vragen, zodat je meer tijd hebt. Het is dan beter om minder impulsief te zijn en te wachten tot het 2de deel van de maand. Een speciale waarschuwing is er voor contact met collega’s. Dit kan gaan om nieuwe zakelijke partners of klanten. Je kunt namelijk het gevoel hebben dat het contact niet fijn is en zelfs irritaties voelen. Bedenk hierbij dat de periode van de coronacrisis er bij iedereen flink ingehakt heeft. Mocht je frustraties bemerken, dan zal je er verstandig aan doen de irritatie niet te laten merken, voordat je weet of je intuïtie het goed aanvoelt en je op moet passen. Laat emoties niet de overhand nemen en blijf rationeel handelen. Soms is het verstandig om de ander niet teveel met jouw gevoel lastig te vallen. Financieel kan het een prima maand zijn, waarbij er verbeteringen op kunnen treden als gevolg van gunstige aspecten die planeten bieden. Positiviteit kan gestimuleerd worden doordat je liefdevol en sympathiek bent en mensen je meer vertrouwen.

Mentale en fysieke gezondheid
Er zijn aanwijzingen dat de planetaire energie gunstig is om het coronavirus even af te zwakken. Vooral schaduwplaneet Rahu is in staat om het virus even te neutraliseren. Dat klinkt zweverig, maar dit geval is het uit te leggen als een krachtige magnetische energie, die invloed op de Aarde en covid-19 heeft. Er is echter iets gevaarlijker bezig en dat heeft te maken met retrograde bewegingen van diverse planeten. Hierdoor zijn er veel mensen die religie en spiritualiteit wegduwen en zal de karma beschadigd worden. De natuur zal ons dan minder beschermen. Het lijkt bijna alsof de kosmos, de hogere wereld en moeder aarde er om schreeuwen dat we weer oog krijgen voor het goede dat ons geschonken wordt. Dat is nu even ver te zoeken. We zien dat terug in alle tegenstellingen die er momenteel te bespeuren zijn. We zitten in Nederland wel in een gunstige positie, omdat de meeste mensen zich wel bewust blijven van het gevaar. Positief is ook dat Saturnus, Jupiter, Mars, Venus, Rahu en Mercurius versterkt worden. Toch dienen we de gehele zomer op te letten. In de wereld zal er een sterke toename kunnen zijn van het aantal besmettingen en het is belangrijk op te letten waar je op vakantie heen gaat. Vanuit de kosmos zijn er aanwijzingen dat we met grote ongelukken, overstromingen en andere ziekten te maken kunnen krijgen in de periode t/m september. Wel zal de impact van de pandemie in juli nog meer afnemen en is er een kleiner sterftecijfer. Maar nogmaals mensen, blijf voorzichtig. Het sterftecijfer zal klein zijn, maar het virus zal er wel degelijk zijn en op zijn kans wachten. Jupiter gaat eind juli van baan veranderen en dit lijkt een gunstige energie te zijn om Rahu te activeren, waardoor er een grotere kans is dat de wetenschap een vaccin vindt. Tot die tijd zal het oppassen geblazen zijn en moeten we in de gaten houden dat er een mogelijkheid is tot een tweede golf. Zoals eerder gezegd, kunnen we deze voorkomen door de aanwijzingen op te volgen en voorzichtig te blijven. Ook is het belangrijk gezond te leven en voldoende buiten te zijn en voldoende te bewegen. Misschien nog belangrijker is om positief in het leven te staan, geduldig te blijven en in de maatschappij meer tot elkaar te komen. Respect en waardering voor elkaar ongeacht ras, kleur, cultuur of andere kenmerken van mensen. Laten we tot elkaar komen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mars reist door de Ram in combinatie met Venus in de Tweeling en dit zorgt voor gunstige energie. Hun gezamenlijke energie is in een prima fase en brengt veel geluk. De Zon zal tot de 22ste in Kreeft bewegen en dit brengt veel zachtheid in relaties, familie en vriendschappen. Saturnus zal vanaf de 2de retrograde van de Steenbok naar de Waterman reizen en dit kan mislukking brengen. We raden aan gestelde normen en waarden na te streven om makkelijker en prettiger in het leven te staan. Door de samenwerking met Jupiter, kan Saturnus mensen kracht geven om met tegenslagen om te gaan. Daarbij kan de retrograde bewegende Neptunus in de Vis grote mentale krachten bieden. De meeste mensen zijn hierdoor vredig en liefdevol. In de liefde is dit prima, maar er zijn wel mogelijkheden dat er op zakelijk gebied of bij financiën problemen komen. Neem beter geen risico, omdat je hier misschien wel lang last van houdt. Daardoor zijn er mensen die impulsief reageren en er moeite mee hebben. We moeten dus alert blijven, omdat demonstraties, opstand en geweld het verdere jaar beheersen. Gelukkig zullen de meeste mensen hun verstand gebruiken. Pas voor jezelf op dat je niet teveel verlangens hebt en gewoon tevreden bent met wat wij in het westen hebben. In principe zijn Mars en Ram sympathiek en staan ze open voor positieve energie. Er zijn flink wat retrograde bewegingen te bespeuren. Jupiter reist tot half september in de Steenbok en Pluto tot begin oktober. Saturnus zal er tot eind september verblijven, maar tussendoor naar de Waterman reizen. Jupiter schenkt veel verantwoordelijkheid en controle aan mensen. Hierdoor trachten veel mensen op een voorzichtige en relaxte wijze doelen te bereiken en zich te ontwikkelen. We moeten opletten voor diegene die de krachtige energie misbruiken en grote problemen brengen.

Dat zijn mensen die anarchistisch in het leven staan en problemen geven. Omdat dit overal in de wereld op kan treden, zullen we alert moeten zijn op aanslagen, oorlogen en andere negatieve zaken. Het zal erg belangrijk zijn om ons gezond verstand te laten prefereren. Op politiek en maatschappelijk gebied kunnen Venus in de Tweeling en Uranus in de Stier tegenstrijdige energie geven. Venus prikkelt vooral mensen die van veranderingen houden, terwijl Uranus juist energie aan conservatieve mensen geeft. Er zijn al veel tegenstellingen en dat kan alleen maar erger worden. Hierdoor kan er een dreigende situatie ontstaan, die overal op de wereld problemen kan brengen. Positief is de retrograde Pluto die een goede energie kan brengen als mensen zich inspannen om te bereiken wat ze willen. Mensen zullen deze maand over zichzelf nadenken en dit geeft inzicht op meningen en emoties. Let op dat Mercurius retrograde van de Kreeft naar de Tweeling beweegt. Je kunt onbewust wat spanning krijgen en vooral in contact met geliefden of vrienden. Veel mensen zijn empathisch, maar tegelijk kan dit voor onzekerheid en onrust zorgen. Mocht je merken dat je onrustig bent, dan wordt aangeraden je vooral op ratio te richten en nuchter te blijven. Vanaf de 22ste zal dit makkelijker gaan, omdat de Zon dan in het gebied van de Leeuw komt. Mensen hebben minder last van negatieve emoties. Liefde zal in deze periode op zijn hoogtepunt zijn. Er is veel creativiteit te bespeuren om leuke activiteiten te doen. Ook staan mensen zeer verantwoordelijk in het leven. Mensen zijn nu relaxter dan in het 1ste deel van de maand. Er zijn wel veel meer menen die behoefte hebben aan bezittingen en inkomen. Overdrijf niet, omdat er mogelijkheden zijn dat je teveel over grenzen gaat. Dit kan onnodig veel negativiteit brengen. Overigens zal Neptunus in de Vissen de gehele maand spirituele kracht geven, waardoor er geregeld voorspellende dromen zijn. Deze brengen hogere energieën, die toch ook wel een oogje in het zeil houden. Je kunt deze energie erg makkelijk oproepen door positief in het leven te staan, geregeld te slapen en gezond te leven.