Maandhoroscoop Ram

Lees alles over jouw sterrenbeeld Ram bij Astroangels

Geboortedatum: 21 maart t/m 19 april - Augustus 2019

 

Overzicht van de maand
Het is een maand om anderen blij te maken met de kracht en sympathie die jij in je hebt. Je vindt het fijn als mensen zich lekker bij je voelen. Nog belangrijker, je wilt dat ze niet alleen mentaal, maar ook fysiek gezond zijn. Je start de maand op met behulp van de Nieuwe Maan door erover na te denken en je af te vragen wat je wilt. Daarbij word je ook geholpen door Mercurius, in sensitieve Kreeft. Je bent een stuk minder recht voor zijn raap en kunt dingen net even anders zeggen. Je bent minder impulsief, waardoor er een relaxte periode is. Je vindt fijn wat minder tijd aan je carrière te besteden en richt je op mensen in je omgeving. Vrienden, familie en je partner zullen dan ook alle aandacht van je krijgen. Je moet opletten dat jij jezelf niet gek maakt, omdat je, meer dan gewoonlijk, nadenkt over wat je voor mensen kunt betekenen. Dat ben je minder gewend. Het is mooi om anderen blij en gelukkig te maken, maar vergeet jezelf niet. Ook jijzelf verdient alle aandacht, waardoor je jezelf niet moet wegcijferen. Nadenken is prima, maar dan wel op een optimistische wijze. Van de 6de t/m de 11de kan je de energie van Jupiter sterk ervaren en dat brengt veel actie met zich mee. Er zijn veel kansen op verschillende gebieden, waarbij er aangeraden wordt deze wel aan te grijpen. Je kunt ze wel eens laten liggen, maar dat is jammer. Ook is het een prima energie om spanningen, conflicten en andere problemen op te lossen. Is er iets waarvan je denkt dat je hiermee aan de slag moet, dan doe je er goed aan dit nu te doen. Je kunt echter zoveel energie verbruiken dat je de 12de en 13de moeite hebt je staande te houden. Heb je de kans neem dan gas terug, werk niet te hard en maak weinig afspraken. De 14de t/m de 17de is een periode van geluk als gevolg van de energie van de Volle Maan. Wil je bepaalde belangrijke zaken doen, iemand om een relatie vragen of huidige relaties verdiepen, dan is dit een uitstekende tijd. Ook kun je op financieel gebied gokjes wagen. Vanaf de 18de reist je planeet Mars binnen het gebied van de Maagd. Dit is een uitstekende periode om orde te brengen en allerlei zaken krachtig af te ronden. Je zult merken dat je zeer efficiënt bent, waardoor je op vlotte wijze actief bent op vele gebieden. Het is wel belangrijk om bescheiden te blijven en je te richten op zaken die werkelijk belangrijk zijn. Vanaf de 20ste is er een erg liefdevolle energie vanuit Venus in de nuchtere Maagd. Dit zal misschien minder romantiek en emoties brengen en meer ratio in je losmaken, maar veel mooie momenten bieden. Je blijft natuurlijk wel het vuur in je houden, maar je bent in staat meer controle over emoties te houden. Vanaf de 28ste is er een intens energie vanuit de driehoek tussen Mars en Uranus. Dit brengt kracht om datgene te bereiken wat je in gedachten had. Je bent ambitieus en in staat uit je comfortzone te treden en grenzen te overschrijden. Het vuur zal opwakkeren en je laat je door niets en niemand tegenhouden.

Liefde en relaties
Je kunt in augustus met gemengde gevoelens te maken krijgen. Deze kunnen je verwarren en je vindt het moeilijk om advies te vragen. Je bent moeilijk in staat de mening van anderen te accepteren. Je voelt je rusteloos en hebt het gevoel alsof bepaalde dingen niet kloppen, terwijl je onzeker bent wat er precies aan de hand is. Er wordt aangeraden geduld te hebben en jezelf en anderen niet teveel onder druk te zetten of te verwachten dat mensen alles doen wat jij wilt. Om leuke relaties en contacten te krijgen, zijn compromissen en tolerantie de sleutelwoorden. Heb je pas een relatie of ben je bezig er één te starten, dan kun je teleurgesteld raken als de ander iets doet wat jij niet prettig vindt. Dit kan gaan om gedragingen of om contacten met anderen, waar je moeite mee hebt. Denk er goed over na of het dan verstandig is de relatie voort te zetten. Het kan namelijk zijn dat jij en de ander zo verschillend zijn dat dit niet verenigd kan worden. Dit kan echter verfrissend zijn om je leven een impuls te geven. Mensen die een vaste relatie hebben, botsen over alledaagse zaken, welke gaan om het huis, familie, vrienden, kinderen of andere problemen in het leven. Ook hierbij dien je geduld te bewaren en vooral open te staan voor meningen van anderen. Je hebt de neiging te weinig geduld te hebben. Zijn er belangrijke problemen of conflicten, dan moet je je afvragen of de problemen structureel zijn en of ze te overwinnen zijn. Je zult rationeel moeten blijven en dat kan wel eens lastig zijn doordat je soms wel eens te emotioneel bent. Je zult vrienden en familie nodig hebben om er mee om te gaan, maar vooral het 2de deel van de maand zal je meer op jezelf vertrouwen en leuke activiteiten plannen. Singles kunnen, als het om een vaste relatie gaat, een mindere maand hebben. Er is een energie die zorgt dat je meer gericht bent op een los contact dan op een serieuze relatie. De energie zal je op romantisch en erotisch gebied stimuleren, waardoor je het plezier na wilt streven en de spanning opzoekt.

Carrière en zakelijkheden
Je hebt plezier om te werken en dwingt je eigen kansen af. Heb je een zakelijke partner, dan kunnen jullie uitstekende mogelijkheden hebben, waardoor je financieel beloond wordt. Toch vind je het niet belangrijk rijk te worden. Je vindt het prettig een fijn leven te hebben en dat zit niet vast aan geld. Er wordt aangeraden naar intuïtie te luisteren als je investeert, in de financiële sector werkt, met vastgoed bezig bent of andere zakelijke beroepen doet. Er zijn aanwijzingen dat je dan vooruitgang boekt en, ondanks dat je het minder belangrijk vindt, zullen de resultaten er naar zijn. Er zijn zakelijke deals en mensen kunnen jou steunen om meer te verdienen. Met name je creativiteit zal ervoor zorgen dat je in staat bent manieren te bedenken om meer te krijgen. Ben je werkeloos dan kunnen er deze maand zeker kansen zijn. Ook dit dwing je zelf af, omdat je charmant en bijdehand bent en mensen het fijn vinden met je samen te werken. In contact met leidinggevenden, maak je een goede indruk en ben je in staat met plannen te komen welke door hen omarmd worden. Je hebt, als je voor een baas werkt, goed door wat deze van je verwacht. Je vindt het fijn als je ruimte hebt om je eigen dingen te kunnen doen. Een Ram met een gevarieerd takenpakket functioneert over het algemeen beter dan bij een baan waar je elke dag dezelfde dingen moet doen. Let op dat niet iedereen blij is als je zo eigenzinnig bent, maar trek je daar niet teveel van aan. Je kunt niet iedereen tevreden houden. Werk je in een omgeving waar de orde ver te zoeken is, dan moet je het jezelf al helemaal niet kwalijk nemen. Je doet er wel goed aan om dan wel naar duidelijkheid te zoeken. Heb je een eigen bedrijf dan is het belangrijk op de hoogte te blijven van nieuwe wetten en regels die er gelden. Je kunt anders met minder prettige zaken te maken krijgen. Wees dus alert en voorkom conflicten en andere problemen.

Mentale en fysieke gezondheid
Het wordt over het algemeen een relaxte maand, maar je moet er wel voor zorgen dat je energie kwijt kunt. Je kunt anders teveel emoties opkroppen en dit kan een negatief effect op je leven hebben. Zorg voor fysieke activiteiten, zodat je dit gevaar niet loopt. Zelfs mensen die hard werken of veel actie in hun leven hebben, doen er nog steeds goed aan te sporten. Let deze maand op dat ledematen kwetsbaar kunnen zijn. Zorg voor goede kleding en schoenen. Ook moet je opletten met producten als koffie, sigaretten en andere genotsproducten. Voor je het weet ben je eraan verslaafd en is het moeilijk om er vanaf te komen. Het is logisch om te melden dat je op voeding moet letten. Vooral vet of pittig eten kan problemen geven. Tot en met de 9de zal je prima in staat zijn op jezelf te letten en te zorgen dat je gelukkig bent. Van de 10de t/m de 15de heb je er moeite mee en denk je teveel aan anderen en te weinig aan jezelf. Tracht evenwicht te vinden. Na de 15de zal je de behoefte krijgen om nieuwe dingen in je leven uit te proberen, die fysiek en mentaal flink prikkelen. Vanaf de 20ste krijg je een krachtige neiging om er op uit te trekken en de natuur op te zoeken. Ook kan je aanpassingen aanbrengen wat betreft gezonde voeding en slaappatroon. Daardoor zal je maand prima kunnen beëindigen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Augustus is een dynamische maand met krachtige energieën. Dit lijkt onder andere te komen door de Zon in de Leeuw, die veel goeds met zich meebrengt. We moeten in de gaten houden dat er veel kracht vanuit Jupiter, in de Boogschutter, komt. Niet iedereen zal van deze energie gecharmeerd zijn. Er zijn nu eenmaal mensen die liever relaxt in het leven staan en onrustig worden door de sterke kracht die er heerst. Zij zullen behoudend en soms heel star in het leven staan. Ze kunnen moeilijk accepteren dat er mensen zijn, die uit andere culturen komen of op een geheel andere wijze in het leven staan. Mensen kunnen een sterk verlangen hebben naar vrijheid, maar moeten dan wel zorgen dat ze open staan voor personen met andere denkbeelden. Er zijn mensen die zich willen ontwikkelen en dan recht tegenover conservatieve mensen komen te staan. Dit kan erg veel conflicten en andere problemen geven. Venus kan positieve energie leveren, waardoor de meesten in staat zijn op een gezellige wijze met elkaar om te gaan. Er is empathie en sympathie, maar een enkeling verstoort dit door deviant gedrag. Pas dus op.

Emotioneel gezien, zullen mensen actief zijn en is er een sterk verlangen naar romantiek. Venus en de Leeuw zorgen dat veel mensen te ondernemend zijn. Er zijn mensen die dan dominant kunnen worden, terwijl anderen juist te bescheiden zijn. In beide gevallen doe je er goed aan dit te onderdrukken. Het zal niet leuk zijn om overheerst te worden, maar ook niet om zelf te overheersen. De verbinding tussen Venus en Jupiter zal echter al snel in de maand voor evenwicht zorgen. Venus biedt liefde en Jupiter zorgt voor overdaad, maar aan de andere juist voor tempering van emoties. Mensen die merken dat ze te explosief en intens in de relatie reageren, moeten zorgen dat ze hun temperament onderdrukken. Merk je dat je partner jou onderdrukt, dan wordt aangeraden hier duidelijke stappen in te ondernemen. In beide gevallen is het belangrijk evenwicht te vinden. Het is een prima maand om te reizen, maar houd in de gaten dat er vuurhaarden in de wereld zijn. Het is dan ook minder verstandig om er alleen op uit te trekken of naar onherbergzame gebieden te gaan. Mars laat zijn invloed gelden, waardoor singles geregeld intense emoties ervaren. Zij willen passie en hebben een sterke drang om hun leven met iemand te delen. Het is een periode van beminnen, maar ook om bemind te worden. Heb je een relatie, dan moet je wel opletten dat je niet te verstikkend bent. Die neiging kunnen sommigen hebben. Het is prettig om passioneel te zijn, maar niet als je dit teveel doet. Dat geeft alleen maar problemen en het is niet eerlijk naar een partner. Is je partner te intens, dan wordt aangeraden dit wel te bespreken. Overigens biedt Saturnus positieve energie, waardoor de meesten in staat zijn relaxt met elkaar te zijn.

Augustus zal ook een maand zijn, waarin je plannen voor de komende tijd kunt maken. Dit kan gaan om verdieping van een relatie, promotie, opzetten van een bedrijf of andere ontwikkelingen om er beter voor te staan. Er zijn echter mensen die de kosmische energie gebruiken om juist achteruit te gaan en lui te worden. Merk je dit aan jezelf geef hier niet aan toe en zorg dat je geïnspireerd blijft en actie onderneemt. Is dit lastig, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om je eerst op te laden door een vakantie te nemen. Mercurius kan veel energie geven om met elkaar te communiceren. Mensen hebben minder neiging om elkaar te overtuigen. Dit geldt zowel voor je privéleven, de liefde als in je zakelijke leven. Welke meningen en ideeën mensen ook hebben, de meesten zullen in staat zijn respect te hebben. Kom je mensen tegen die dit niet hebben, dan wordt aangeraden deze mensen te mijden. De energie kan ervoor zorgen dat je in je werk prima kunt functioneren en er een krachtige versterking van intellectuele en inzichtelijke eigenschappen is. De meeste tekens zullen dan ook creatief zijn en op een originele wijze bezig zijn om zich te ontplooien. Je moet wel opletten dat je niet te snel gaat en moet er rekening mee houden dat je in augustus prima met van alles kunt starten, maar dat je wel zorgt voor lange termijnplannen. Daarnaast moet je rekening houden dat niet alles waar je mee bezig bent werkelijk gaat lukken. Wees dan niet teleurgesteld, maar bedenk dat er vanzelf weer kansen komen.