Maandhoroscoop Ram

Lees alles over jouw sterrenbeeld Ram bij Astroangels

Maandhoroscoop Ram

Geboortedatum: 21 maart t/m 19 april - Januari 2020

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken


Algemeen

Allereerst wensen we iedereen een gelukkig en gezond 2020. Laten we hopen dat het een prettig jaar wordt met vele mooie momenten. Zoals elk jaar zal je vele wensen hebben en goede voornemens. Voor de Ram start de maand relaxt met een lekker ontbijtje en hopelijk wat tijd om tot jezelf te komen. Er wordt aangeraden zakelijkheden of andere zware verplichtingen links te laten liggen. Ga de 1ste dagen geregeld wandelen of iets anders doen waar je tot rust bij komt. Wat je ook doet, het is aan te raden om aandacht aan mensen te schenken. Ga bij een vriend(in) of familie langs, die je niet meer zo vaak ziet of doe iets goeds voor mensen die het moeilijk hebben. Hiermee zal je veel goodwill kweken en zal je merken dat de hogere energieën jou goed gezind zijn. Stel deze dingen niet uit, omdat er nu een goede energie is om deze te doen. Ze zullen de basis voor de rest van de maand zijn. Er wordt aangeraden pas vanaf de 4de actiever met werk te worden of andere dingen te doen die noodzakelijk zijn. Je kunt dan denken aan het schoonmaken van je huis of dingen die je voor je werk moet doen. De 4de t/m de 7 is een geschikte periode om dit te doen. Toch zal je merken dat je over het algemeen weinig zin hebt om dit te doen. Dat is niet erg als je maar wel bedenkt dat het leven nu weer gaat beginnen. Zorg dat je, als je met mensen samenleeft, hen aangeeft jou te helpen. Ga het vooral niet alleen doen. De 9de t/m de 11de is geschikt voor financiële zaken. Kijk of er nog achterstallige rekeningen zijn of dat er nog andere zaken geregeld moeten worden. Je bent niet altijd secuur en er zijn aanwijzingen op kosmische storingen in dit gebied. Ook is het belangrijk andere dingen die moeten gebeuren in de gaten te houden, omdat je er anders een rommeltje van kunt maken. De 15de t/m de 19de kan je humeur minder zijn en doe je er goed aan wat gas terug te nemen in contact met mensen. Voor je het weet zijn er conflicten en die kun je maar beter mijden. Vanaf de 20ste kan je bezig zijn met het nadenken over je carrière. Er kunnen veranderingen zijn, wat vooral geldt voor mensen die niet tevreden zijn met het werk dat ze nu doen. Wil je andere dingen doen, dan wordt aangeraden daar stappen in te ondernemen. Vanaf de 25ste ben je vooral fysiek erg sterk en actief en wordt aangeraden om deze energie te gebruiken om leuke activiteiten te plannen.

Liefde en relaties
De Ram is niet voor niets het eerste teken in de dierenriem. De Ram is baas en kan omschreven worden als krachtig teken dat sympathiek en open kan zijn, maar ook veeleisend en bazig. De Ram wil niet wachten tot morgen, maar alles vandaag doen. Nadenken gebeurt later en handelen is nu. Dit impulsieve vuurteken staat symbool voor de vechter en is nergens bang voor. De Ram doet er alles aan om zichzelf en de naaste omgeving te beschermen. Het enige waar je bang voor hoeft te zijn, is dat je je gaat vervelen en inactief wordt. Ook vind je het erg als je te maken krijgt met mensen die aan zichzelf denken. Jij wilt namelijk de eerste zijn en neemt geen genoegen met anderen die dat ook willen. Let op dat je daar deze maand alert op bent en dat je geen muur om je heen bouwt om jezelf te beschermen. Stel jezelf open voor anderen en geef hen de ruimte om zichzelf te zijn. Vanaf de 4de zal Venus in de liefde veel energie bieden, waardoor je de nuchtere en zakelijke energieën toch wel enigszins de kop in kunt drukken. Je kunt dan veel liefde geven, maar ook ontvangen. Na de 15de zal de nuchtere Mercurius meer controle krijgen, samen met energieën van de planeten in de Steenbok. Het is belangrijk dat je vriendschappen onderhoudt en zorgt dat er veel respect en waardering voor elkaar is. Het weer zal niet meezitten en het is dan ook beter om mensen uit te nodigen of bij ze langs te gaan. Let op dat de liefde wel eens onder druk staat, omdat jij geregeld fysiek of mentaal met je werk bezig bent. Wil je een huidige relatie leuk houden, dan wordt aangeraden evenwicht te vinden en geregeld iets leuks voor je partner te doen. Je vindt vrijheid belangrijk, maar je zou het ook niet leuk vinden als een ander jou te weinig tijd en aandacht geeft. Met name in het 2de deel van de maand zijn er aanwijzingen voor leuke weekendjes uit of andere uitdagingen. Omdat een aantal planeten in je sector van vriendschap verblijft, zal je er goed aandoen om als single meer met vrienden bezig te zijn, dan met liefde. Vooral tot de 14de is het niet echt een periode voor nieuwe liefde. Besteed tot die tijd meer aandacht aan familie en vrienden en zoek vooral naar een verbetering met de band die je met hen hebt. Venus in de Vissen zal vooral na de 14de zorgen voor veel romantische energie, waardoor je aantrekkelijk en sensueel bent. Er hangt dan veel liefde in de lucht.

Carrière en zakelijkheden
Je kunt gelijk al aan het begin van de maand met allerlei ideeën rondlopen en wilt van alles doen. Toch wordt aangeraden hiermee op te passen. Beter kan je plannen en projecten bewaren tot na de 4de of zelfs na de 7de. Het is zeker een prima maand om nieuwe projecten te plannen en je in te spannen iets van het leven te maken. Let op dat inspanningen veel energie kosten en dat zal je er weer bij moeten eten. Ook is het belangrijk fit te zijn en voldoende te slapen. Pas deze maand extra op voor je innerlijke stem die jou dwingt om te presteren en geen moment rustig te zitten. Tracht de 1ste dagen aan jezelf en de rust te denken. Ga ontspannen en zorg voor gezonde voeding en neem vooral even de tijd om passieve hobby’s te doen. Maar doe het vooral om het plezier op te zoeken. Je zult merken dat je dan voor de rest van de maand zoveel positiviteit opdoet dat je prima kunt functioneren. Je hebt tijd genoeg om te presteren en succes te behalen. Vanaf de 4de is er wel een gunstige energie om eens om je heen te kijken of er niet meer te doen is, dan wat je nu aan het doen bent. Het gaat vooral om mensen die nu werkeloos zijn of mensen die een promotie willen. Ook is het een geschikte tijd voor mensen die een nieuw bedrijf willen. Zoals we eerder zeiden is het belangrijk in de 2de week van de maand op te passen met financiën. Ga vooral niet te veel uitgeven en zorg voor een overzicht zodat je weet wat je uitgeeft en wat je verdient. Er zijn overigens aanwijzingen dat er iets kapot kan gaan of dat je een ongelukje hebt. Spaar wat geld op om dit op te vangen. Vanaf de 15de denk je veel na en ben je niet altijd even actief om dingen uit te voeren. Ook kan het betekenen dat je veel bureauwerk moet doen. Dat is niet je voornaamste liefde, maar stel het niet uit. Vanaf de 20ste kan je fantastische dingen bereiken en zal je carrière wel eens een flinke boost krijgen. Wel moet je nadenken of je grote veranderingen in je zakelijke leven wilt. Er komt namelijk geweldig nieuws rond de 25ste en 26ste, waarmee je de rest van het jaar veel kunt bereiken.

Mentale en fysieke gezondheid
Je start de maand zeer energiek, maar vooral op privégebied. Je zult lekker naar buiten willen en dat is aan te raden. Met name als de temperatuur laag ligt, is het lekker om de bossen of het strand op te zoeken. Ook zijn het fantastische momenten om lekker te wandelen of buiten te sporten. Bijzonder voor singles zal zijn dat je zelfs kans hebt om een leuk persoon tegen te komen. De 1ste week zal je sowieso vitaal zijn en is het een prima periode om te sporten of andere activiteiten te doen waar je hart sneller van gaat kloppen. Let bij sport op je ademhaling, omdat je de neiging hebt niet goed in en uit te ademen, waardoor je je soms duizelig kunt voelen. Meestal is dit alleen aan het begin, daarna kun je goed ademhalen. Het zal deze maand niet uitmaken of je nu hard werkt en veel tijd aan andere zaken kwijt bent. Over het algemeen zal je wel tijd hebben om te bewegen en er de tijd voor nemen. Je bent nu eenmaal een actief persoon en zal niet stil kunnen zitten. Hoe meer je beweegt hoe minder je humeur ook onderhevig is aan schommelingen. In het midden van de maand is het verstandig je voedingspatroon onder de loep te nemen. Let op of je niet te veel zout, suiker en vet gebruikt. Ook cafeïnehoudende dranken kun je beter laten staan. Deze kunnen namelijk je humeur beïnvloeden als je daar verslaafd aan raakt. Denk hierbij vooral aan het feit dat ook zwarte thee verslavende stoffen bevat. Drink liever kruidenthee of gewoon water. Na de 20ste ben je emotioneel minder sterk en kun j zorgen hebben. Na de 25ste zal dit verdwijnen, doordat je meer gaat sporten en de natuur ingaat en op deze manier eventuele stress er uitwerkt.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We gaan een jaar met nieuwe uitdagingen in. Niets is hetzelfde, omdat het verleden niet terug te krijgen is, maar wel kunnen we toekomst veranderen met ons gedrag. Er zijn veel energieën in de Steenbok. De Zon, Mercurius, Jupiter, Saturnus en Pluto verblijven daar. Uranus zal nog steeds in de Stier bewegen. Het wordt een maand om te concentreren op dromen die er op ons afkomen en een voorspellende waarde lijken te hebben. Het wordt geen makkelijke maand, maar als we creatief en origineel zijn, dan komen we een eind. Overigens zal de energie van de planeten ons langer dan deze maand bijstaan. Energie van Mars in de Boogschutter brengt veel vuur en zorgt dat we ambities vorm geven. Mercurius brengt nuchterheid en zal gedachten op gang helpen om de toekomst te overzien. Er is het hele jaar krachtige kosmische energie, die versterkend werkt. Let op dat zowel positieve als negatieve gedragingen sterker kunnen worden. Het is belangrijk dat we onszelf onder de loep nemen en bekijken wat we verkeerd doen en wat anders kan. Bijzonder is dat er van de 6de tot de 12de een niet eerder vertoonde line-up is van Pluto, Saturnus, Mercurius en de dwergplaneet Ceres. Door deze energie is de gezondheid relatief gezien voor zowel mannen als vrouwen zeer goed. Vrouwen zullen op gebied van moederschap, opvoeding en zwangerschap een krachtige energie krijgen. Mannen zullen liefdevoller zijn en meer aandacht aan geliefden schenken. Ook familierelaties zullen goed gaan. Door deze krachtige planetaire energie zullen mensen met elkaar begaan zijn. Ook is er automatisch meer liefde voor dieren en planten. Het is dus een periode van respect en waardering. Let op dat de verbintenis tussen Ceres, Pluto en Saturnus ook verdriet en teleurstelling kan brengen, door bepaalde gedragingen van mensen die zich verzetten tegen positieve energie. We moeten alert zijn en proberen ons verstand er bij te houden voor we iets doen of zeggen dat niet meer terug te draaien is. Bijzonder zal zijn dat er deze maand veranderende machtsverhoudingen optreden. Omdat deze in grote bedrijven of regeringen optreden is er een kettingreactie mogelijk en zijn grote problemen niet uit te sluiten. Deze kunnen onder andere invloed hebben op de benzineprijs, dagelijkse uitgaven, aandelen en andere financiële zaken en werkgelegenheid.

De eclips die dit jaar ontstaat, zorgt ervoor dat er energieën uit de jaren 90 van de vorige eeuw op kunnen treden, die soortgelijk problemen kunnen geven. Vrijdag de 10de zal deze eclips zijn, die om 18:06 start, 20:11 op het hoogtepunt is en eindigt om 22:15. Deze eclips is in Nederland te zien en de Volle Maan zal veel energie op de Aarde afsturen. Op niveau van onszelf is januari dan een maand, waarin we te maken krijgen met promotie, maar ook met ontslag. Dit hangt helemaal af van het teken waar je onder valt en de normen en waarden die jij aanhangt. De 10de en 11de is de stofwisseling van mensen vertraagd, waardoor er vermoeidheid op kan treden. We kunnen een slechte mentaliteit hebben en veel mensen zijn humeurig. Het beste kun je deze tijd niet te veel activiteiten buiten de deur plannen. Vooral laat in de avond, de nacht en vroeg in de ochtend zijn er storende energieën. Ook is het af te raden om op plekken te komen waar dronken of agressieve mensen zijn. Op niveau van de wereld zien we problemen tussen overheden en kan er zelfs een crisis zijn in samenwerkingsverbanden zoals de NAVO en EU. Dit kan rond de periode van de Volle Maan ontstaan en zou dan later dit jaar tot dieptepunt komen. Er lijkt een negatieve energie te zijn, die boven de huidige wereldorde uitstijgt en flink wat invloed heeft. We kunnen echter ook zien dat onder andere energieën van Ceres, Saturnus en Pluto absorberende krachten bieden. Hierdoor zullen er energieën van de Spirituele wereld zijn, die juist liefde en warmte brengen. Mensen en instellingen die positief in het leven staan, zullen hier veel bescherming door krijgen. Een bijzondere energie zal komen als de planeten, die in de Steenbok reizen, vanaf de 20ste in het 10de huis verblijven. Dit huis is gericht op de carrière en zal nu nog meer energie krijgen door de Steenbok. Er zijn dan grote verwachtingen met betrekking tot de carrière van mensen. We hebben veel ambities en er zijn dan ook veel mogelijkheden om ons te ontplooien. Mensen die leiding geven, kunnen de energie gebruiken om hier zeer effectief in te zijn. Ook contacten tussen mensen zullen in deze periode goed verlopen, waardoor er veel minder kans is op agressie of gevaarlijke situaties.