Maandhoroscoop Ram

Lees alles over jouw sterrenbeeld Ram bij Astroangels

Geboortedatum: 21 maart t/m 19 april - Oktober 2019


Algemeen

De voor jou sterke planeet Pluto gaat de 3de voorwaarts in de Steenbok bewegen en dit heeft zeker wel consequenties, omdat er van je gevraagd wordt om je op je sterkste punten te richten en je zwakheden te vergeten. De Ram is namelijk iemand die het leven neemt zoals het is, maar dit gaat nog wel eens gepaard met gedrag dat destructief voor zichzelf kan zijn. Het wordt een maand om dit nu eens niet te doen en controle over jezelf te houden. Pluto geeft jou die mogelijkheid en daardoor ben je in staat om jezelf duidelijker toe te spreken en ‘nee’ te zeggen als je bepaalde dingen niet wilt doen. Ook deze periode komt de eveneens machtige Mars in de sympathieke Weegschaal en dit zorgt dat je je grote mond en dadendrang nu meer in kunt tomen en je in staat bent op diplomatieke wijze met problemen om te gaan. Je zult je temperament meer gebruiken om te communiceren en veel minder om met brute kracht je zin door te drijven. Het lijkt dan ook een prima periode te zijn om wat meer rust in je leven in te bouwen. Voor romantiek kan Venus, die de 8ste in de passionele Schorpioen binnenkomt, een sterke energie brengen. Je wilt er voor gaan en zal geen moment ongemoeid laten om de liefde aandacht te geven, een ex-partner op te zoeken of nieuwe liefde te vinden. Romantiek en erotiek zijn je doel en je zult dan ook zeker leuke activiteiten plannen om dit te bewerkstelligen. Let op dat de Volle Maan van de 13de flink wat conflictueuze energie brengt, waarbij je wilt zorgen dat het je aan niets zal ontbreken. Je duldt niemand in de buurt die hier een gevaar in kan zijn en zal ook je partner beschermen en willen bezitten. Overdrijf dit niet, omdat er dan dingen gebeuren die je niet meer terug kunt draaien. De Zon zal de 23ste in de Schorpioen binnenkomen en dit brengt veel vuur mee. Je bent intens en hebt een sterke drang om iets te bereiken waar je al een tijd aan denkt of mee bezig bent. Het is belangrijk om hier nu iets mee te doen. Datgene wat je nu doet, zorgt eind november voor zeer mooie verrassingen.

Liefde en relaties
Na een misschien mindere periode als het om romantiek gaat, zal je nu meer zelfvertrouwen hebben als gevolg van Venus in de Weegschaal. Deze zal jouw emoties versterken en zorgen dat je veel meer in staat bent anderen te verleiden met je charmante en passionele karakter. Je zult het extra belangrijk vinden dat mensen eerlijk zijn. Alleen aan die mensen kan jij je vriendschap en liefde geven. Je zult geregeld veel kans op liefde hebben en je kunt ook zelf veel gevoelens aan anderen geven. Het zal wel een maand zijn, waarin je balans moet zien te vinden, omdat jouw passie soms ook wel te intens kan zijn. Houd in gedachten dat er in je omgeving meer sympathie en harmonie zal zijn, als jij je emoties onder controle houdt. In een bestaande liefdesrelatie zal je nu meer het gevoel hebben dat het allemaal wel prima gaat. Had je al een goede relatie, dan zal deze stabiel blijven of zelfs verbeteren. Was je relatie ingeslapen of gewoon niet goed, dan zullen er kansen komen om nu veel meer liefde te geven en te krijgen. je krijgt alle mogelijkheden om nieuwe doelen te stellen en ideeën uit te werken om er iets moois van te maken. Het is een prima maand om je partner te laten zien dat je het goed bedoelt en dat er veel moois van jou uitgaat. Laat je gevoel dus zien, geef aan wat jij graag zou willen en zorg ervoor dat je de liefde alle aandacht geeft. Singles zullen geregeld kans krijgen om een nieuwe partner aan de haak te slaan. Je bent actief en vindt het erg fijn om leuke activiteiten te doen. Daardoor kom je veel mensen tegen en, omdat je zelf ook zeer liefdevol en passioneel bent, zullen er mensen zijn die tot je aangetrokken worden. Laat je lekker gaan Ram en zorg dat je je gevoelens uit om mensen te laten zien wie je bent en wat je wilt. Met name de 3de t/m de 16de is een topperiode om een nieuwe liefde te krijgen en gelukkig te worden. Voor zowel gebonden mensen als singles is het dus een prima periode om geluk en succes te behalen, zowel in vriendschappen, familieaangelegenheden en in de liefde.

Carrière en zakelijkheden
Oktober is een maand, die misschien fysiek wat relaxter begint dan je eigenlijk gewend bent. Dat komt vooral, omdat je liever nadenkt over wat je in de toekomst wilt doen en hoe je dit kunt doen. Het wordt een maand van intellectualiteit en opladen van jezelf om er weer vol voor te gaan. Je zult dagelijks bezig zijn te analyseren en te bekijken wat je kunt doen in je carrière. Daarbij is het ook een maand om balans te vinden. Jij kunt het misschien fijn vinden om rustiger aan te doen, maar je zult toch ook geld moeten verdienen. Je kunt niet van lucht leven. Je zult wat vertragen en minder hard werken, maar wel voldoende presteren om iedereen tevreden te houden. Gebruik je tijd efficiënt en adequaat, zodat je meer tijd overhoudt en toch prima kunt presteren. Het wordt een maand, waarin je uiteindelijk erg duidelijk zult zien wat de toekomst inhoudt en welke stappen je moet nemen. Houd er rekening mee dat je op financieel gebied wat moeilijkheden kunt krijgen. Dit geldt meer voor mensen die een eigen bedrijf hebben, omdat je juist meer op intellectueel gebied bezig bent. Voor hen geldt dat het meer op zal leveren als je durft risico’s te nemen. Mensen met een vaste baan, zullen alleen in de gaten moeten houden dat ze zich aan de taken van leidinggevenden houden. Daarbij kan wel gesteld worden dat er wellicht promotie in het verschiet ligt. Let de 5de t/m de 9de op dat er serieuze problemen op je werk kunnen zijn. Je moet alle zeilen bijzetten om hier een weg in te vinden. De 10de t/m de 12de is juist een goede periode, waarin je kunt bereiken wat je wilt. In het midden van de maand kun je soms wat verward zijn en zal je vooral emotioneel niet altijd in staat zijn jezelf onder controle te houden. Van de 19de t/m de 22ste krijg je veel kansen om iets te bereiken, maar dien je op te letten, omdat er valkuilen zijn. Wees kritisch en neem niet teveel risico. De 24ste t/m de 26ste zijn er mogelijkheden, maar die kun je gelijk aannemen, omdat er weinig problemen bij zijn. De rest van de maand zal je voorbereiden op datgene wat er aan nieuws op je afkomt en de mogelijkheden die je zelf afdwingt.

Mentale en fysieke gezondheid
Het is nu echt herfst en dat zal je humeur niet altijd ten goede komen. Het is belangrijk voldoende te bewegen. Ga ook vaker dan gewoonlijk met mensen om en zorg voor voldoende afleiding. Dan zal je humeur over het algemeen prima zijn. Voordeel is dat Mars vanaf de 3de sterke energie biedt om jou te bewegen meer sociale contacten op te doen en lid te worden van een sportteam. Voordeel is dat je dan niet alleen je energie kwijt kunt, maar je ook nog eens in staat bent met anderen om te gaan en je emoties te uiten. Venus zal vanaf de 8ste in de Schorpioen reizen en dit geeft niet alleen veel liefde, maar ook veel passie om actief bezig te zijn. Let op dat Venus de neiging geeft om meer geld te willen verdienen en dat kan voor emotionele druk zorgen. Beter kan je deze neiging de kop indrukken en tijd besteden aan mensen en activiteiten. De Volle Maan schenkt een sociale energie aan de Ram. Het is een tijd, waarin je met nieuwe activiteiten kunt starten om het leven leuker te maken. Pas vanaf de 23ste op, dat je fysiek kwetsbaarder bent. Je hebt meer kans op letsel, waardoor het belangrijk is om voor sport, maar ook voor zware werkzaamheden een warming-up te doen. Het is belangrijk dat je voor en na die activiteiten voldoende rust neemt. De Nieuwe Maan en Mercurius geven een sterke energie om bepaalde dingen anders aan te pakken. Wees niet bang om iets geheel anders te gaan doen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober is een maand van persoonlijke ontwikkeling en vinden van evenwicht tussen onzekerheid die mensen met zich meedragen over de veranderende maatschappij. Er lijkt een schaduw over de wereld te hangen, waarbij mensen steeds meer het idee krijgen dat er een donkere periode aan komt, die zorgt voor geweld en oorlog als gevolg van culturen die tegenover elkaar komen te staan. Vooral de 3de als Pluto in de Steenbok reist, de 23ste als de Zon in de Schorpioen gaat bewegen, de 28ste als de Nieuwe Maan in de Schorpioen staat en 31ste als Mercurius retrograde in de Schorpioen gaat bewegen, kunnen belangrijke perioden zijn. Deze dient men in de gaten te houden, omdat de invloeden dan zeer intens voor veel mensen zijn. De Zon zal er voor zorgen dat mensen hun angst kunnen overwinnen, waardoor emoties onder controle zijn. Toch brengt dit veel innerlijke spanning met zich mee. De Nieuwe Maan zal evenals Pluto zorgen voor energie van transformatie, maar ook conflictueuze energieën die voor jaloersheid en dominantie zorgen. De retrograde Mercurius kan de intuïtie van mensen versterken, waardoor mensen doorhebben wat er speelt. Dit kan overdreven worden, als je dingen bedenkt die er helemaal niet zijn, wat erg onrechtvaardig kan zijn voor mensen die zich van geen kwaad bewust zijn.

Er is veel energie vanuit de Weegschaal te bespeuren als gevolg van diverse hemellichamen die in dit teken bewegen. Mars staat in de Weegschaal en dit geeft relaxte energie, waardoor onderdrukking en macht toch meestal wel geabsorbeerd worden. Mensen zijn dan meer geneigd dingen op een verbale en diplomatieke wijze op te lossen. Wel kunnen mensen de neiging hebben hun mond te houden als iets te moeilijk wordt. Sociale wenselijkheid kan dan voor misverstanden en irritaties zorgen. Dat zal deze maand echter door de Zon in de Weegschaal tot de 23ste verminderd worden, waardoor mensen de kracht hebben om zich sociaal te weren. Daarna zal de Zon dus in de Schorpioen voor minder angst zorgen, waardoor mensen wel de strijd aan durven gaan. Vanaf half september reist Venus in de Weegschaal en deze zal t/m de 8ste blijven om hierna naar de Schorpioen te reizen. Relaties zijn deze periode belangrijk en je kunt een harmonieuze energie ervaren, die geluk en liefde geeft. De meeste mensen zullen prettig overkomen, waardoor contacten over het algemeen vrij soepel verlopen. Er komt nuchtere energie op de Aarde af, waardoor men bezig kan zijn om te analyseren wat er deze maand kan veranderen. Ook wordt er veel nagedacht over eerdere handelingen of situaties. Dit kan zorgen dat er mensen zijn, die niet goed in staat zijn snel te handelen of bepaalde zaken gelijk aan te pakken of op te lossen. Ben je extravert, dan zal je er weinig last van hebben, omdat je alsnog prima kunt handelen. Je kunt de energie dan gebruiken om jezelf op zakelijke gebied te ontwikkelen. Ben je introvert van aard, dan kan je wel eens met flinke vertragingen te maken krijgen, waardoor je op zakelijk gebied minder goed kunt presteren. Voordeel is dat kunstzinnigheid en spiritualiteit veel positieve energie krijgen. In dit geval kun je sociaal en emotioneel veel profijt hebben. Overigens kan de vertragende energie van Venus dus veranderen als deze naar de Schorpioen reist en er meer passionele energie is.

Het zal over het algemeen een prettige maand zijn, omdat de kosmos goede energie aan mensen biedt. In ieder geval zal er meer rust komen en zullen de meeste mensen zacht en vriendelijk in het leven staan. Mercurius zal vanaf 3 oktober in de Schorpioen reizen en daar tot begin december blijven. Dit geeft de gehele maand krachtige energie, die vooral mentaal en spiritueel heel veel zal bieden en vooral als Mercurius dus retrograde in dit teken gaat bewegen. De meeste mensen kunnen intellectueel veel kennis en informatie opnemen en gebruiken. Daarnaast zijn er geregeld spirituele energieën, die in meer of mindere mate zorgen dat mensen een sterke intuïtie hebben en met voorspellende dromen te maken krijgen. Het is een maand van experimenten en ontdekkingen, waardoor mensen niet alleen persoonlijk ontwikkelen, maar er ook collectief veel mogelijk is. Het is een tijd van mogelijkheden op gebied van techniek en wetenschappelijke ontdekkingen. Door de energie zijn mensen deze maand wel redelijk introvert en dit kan zorgen voor rationaliteit en nuchterheid en minder voor impulsiviteit en emoties. Bijzonder zal zijn dat erotiek als gevolg van de energie van de Schorpioen ook veel aandacht kan krijgen. Mensen zullen vrij losjes zijn en open staan voor seksuele experimenten. Let op dat de 3de Pluto een directe beweging in de Steenbok maakt en vooral Pluto kan zorgen dat je op emotioneel gebied niet altijd controle hebt. Je zult hierdoor wel in staat zijn jezelf beter te leren kennen, omdat de Steenbok de energie van Pluto kan verzwakken, waardoor er veel discipline kan zijn. De meeste mensen zijn dan in staat doelen te bereiken en controle te houden.

Tenslotte zal de Volle Maan de 13de om 23:10 in de Ram bewegen, waarbij de Zon in de Weegschaal recht tegenover de Maan staat. Dit is een dag, waarbij spirituele energie ervoor zorgt dat mensen zich even niet verbergen, maar actief nadenken over over de hoogtepunten van hun leven en het vertrouwen in zichzelf en anderen. Het is een periode van relatieve rust, maar je zult moeten onthouden dat deze energie invloed kan hebben op donkere en lichte energieën van de spirituele wereld. Ieder mens heeft donkere energie in zich. Het is alleen maar de vraag hoe je hiermee omgaat. Stel vertrouwen in jezelf, dan zal je ook vertrouwen hebben in anderen. Doe je dit niet, dan kan egocentrisme toeslaan, omdat je dan angstvallig probeert jezelf te verdedigen. Accepteer je de donkere kant, dan zal je er makkelijker iets aan kunnen doen en zal je vanzelf in staat zijn de lichte en warme spirituele energie op te roepen.