Maandhoroscoop Ram

Lees alles over jouw sterrenbeeld Ram bij Astroangels

Geboortedatum: 21 maart t/m 19 april - December 2019

 

Algemeen
Mars in de Schorpioen zal motivatie en dynamiek geven en je zult je niet snel tegen laten houden. Er zijn mindere momenten, maar ook veel goede mogelijkheden. Je hebt energie genoeg vanuit Mars en Neptunus. Deze gunstige energie kan jou zowel filosofisch als spiritueel mooie gevoelens geven. Ook kun je voorspellende dromen hebben. Je zult de intense krachten op verstandige wijze kanaliseren en zowel gebonden mensen als singles voelen zich uitstekend. Relaties in liefde, familie en vrienden zullen deze maand relaxte kracht krijgen. Je moet echter opletten als Mercurius intense energie met Mars deelt. Je bent dan flirterig en speels en kan mensen op het verkeerde been zetten en ze het idee geven dat jij opdringerig bent. De liefdesplaneet Venus versterkt emoties, maar geeft blokkades om te praten. Op momenten dat Mercurius er dan is, kan je frustraties ervaren als je niet in staat bent emoties te delen. Dit kan dan problemen in je werk geven. Tracht dit te voorkomen en ga niemand onnodig lastigvallen met emoties waar jij mee rondloopt. Jupiter in de Steenbok kan vanaf het 2de deel van de maand versterking brengen. Daardoor moet je tot die tijd opletten en relaxt blijven. Rond de kerstdagen wordt aangeraden een welverdiende rust te nemen en gas terug te nemen. Zorg er deze periode voor dat jij je eigen keuzes maakt. Zijn mensen tegen jouw handelingen of besluiten, dan is dat geen probleem en kun je er over nadenken. Jij bent echter degene die eigen besluiten neemt. Je zult merken dat mensen je dan waarderen en er saamhorigheid is. Dit biedt kans op nieuwe mensen, die op één lijn met jou zitten. Er zijn dan ook grote mogelijkheden om het jaar op een zeer gelukkige wijze af te sluiten. We wensen je dan ook een zeer gelukkig 2020 toe, met veel kansen, vrienden en geliefden. Bovenal wensen we je een goede mentale en een fantastische fysieke gezondheid toe.

Liefde en relaties
De kosmische energie wijst erop dat er veel romantiek kan ontstaan. Deze zal gelijk al vanaf de eerste dagen optreden en zorgen dat jij je lekker voelt in contact met een liefdespartner, maar ook zeker in contact met familie en vrienden. Ook in het dagelijkse leven zal je geregeld mensen tegenkomen, waar jij je prettig bij voelt. Dat komt omdat jij ook een prima uitstraling hebt en mensen tot je aangetrokken worden. Omdat je de feestgevoelens al snel ervaart, kun je al ver voor de kerstdagen in de stemming voor liefde zijn. Je wilt lekker uit eten en genieten van leuke muziek of gesprekken. Wat je ook doet, je gemoedstoestand zal fijn zijn en zorgen dat je in dromerige sferen bent. De 6de t/m de 8de is zeer romantisch, waarin zowel gebonden mensen als singles warmte en genegenheid ervaren. Je partner zal veel aandacht geven en duidelijk laten merken dat deze van je houdt. Ben je single, dan kan er iemand zijn, die speciale aandacht voor jou heeft. Het is in ieder geval een fantastische tijd voor de liefde. De kosmische energie van de 12de t/m de 15de is uitdagend en je kunt dan mensen aantrekken als bijen tot de nectar. Singles kunnen van de energie gebruik maken om een relatie te krijgen en gebonden mensen kunnen hun relatie versterken en leuke toekomstplannen maken.

De 18de en 19de is er een erotische energie, waardoor je veel aan seks denkt en je spannende momenten opzoekt. Niet alles zal deze maand goed zijn. De energie van Venus zal t/m de 20ste gericht zijn op financiën. Mars en de Zon kunnen een te krachtige energie geven, waardoor je in je handelswijze ook wel eens wat agressief kunt overkomen. Vanaf de 21ste zal Venus naar de sympathieke Waterman bewegen en dit in harmonie met de Zon zal zorgdragen voor mooie en fijne emoties. Ook Mars zal dan veel mooie energie brengen en de neiging tot agressie zal verdwijnen, waardoor je in een relatie minder kans op storingen hebt. Singles kunnen deze periode meer kans maken op een serieuze relatie. De periode van de 24ste t/m de 26ste zal voor de gebonden Ram veel mooie energie bieden. Singles kunnen wel eens de hort opgaan en minder aandacht hebben voor vrienden en familie, simpelweg omdat zij behoefte hebben aan erotiek en avontuur. De 29ste t/m de 31ste zal feestelijk zijn, maar het best kun je in vertrouwde kringen blijven, omdat er een energie is, die storend kan werken op andere negatief ingestelde mensen.

Carrière en zakelijkheden
De maand begint goed omdat je beslissingen kunt nemen voor iets waar je al een tijd mee rondloopt. Je geniet van mensen in je omgeving en waar je mee bezig bent. De vurige Mars in de Schorpioen zal veel energie brengen. Je bent ondernemend, vastberaden en bereid risico’s te nemen. Daarnaast brengt de Zon in Boogschutter tot de 22ste vuur, harmonie en kracht om te functioneren. Qua sociaal contact zal je kracht ervaren, maar ook fysiek ben je zeer sterk. Jupiter in de Steenbok brengt perfectie en wil resultaten zien. Dit zal niet altijd even goed lukken, maar met veel geduld komt het wel in orde. Vanaf de 6de zal de energie van Mercurius intellectueel versterking brengen, waardoor je nog meer in staat bent om beslissingen te nemen. Ook kun je prima communiceren met vrienden, maar ook zeker met zakelijke contacten. De 8ste kan het plein van de Zon en Neptunus je motivatie wat temperen. Je kunt aan jezelf twijfelen en moet dan meer moeite doen om te functioneren. Mercurius geeft vanaf de 9de de kracht om weer beter voor de dag te komen. Wel doe je er goed aan mensen waar je moeite mee hebt te mijden.

De 13de t/m de 16de brengt de energie van de driehoek tussen Jupiter en Uranus uitdagingen. Je durft uit je comfortzone te treden en dingen te doen, die je eerder niet snel gedaan zou hebben. Het zal in ieder geval een opwindende periode worden. De 18de t/m de 20ste is een periode om voor jezelf te kiezen. Beter kun je even niet al te veel mensen zien. Het is zelfs een periode om je liefdespartner of andere belangrijke mensen aan te geven dat je wat rust wilt. Vanaf de 21ste gaat de Zon in de nuchtere en stabiele Steenbok bewegen. Dit biedt voor de feestdagen de mogelijkheid je op doelen te richten en nog even te knallen en beloond te worden voor dat wat je allemaal doet. Vanaf de 23ste is er geweldige energie vanuit de Zon, Jupiter, Saturnus en Pluto. Je hebt veel verlangens om te veranderen en een onbedwingbaar gevoel om zowel financieel als zakelijk te ontplooien. Daarbij zal Uranus in de Stier in jouw financiële sector reizen en ervoor zorgen dat je nog net even wat dingen aanpakt. Vanaf de 24ste doe je er goed aan je even meer te richten op sociale contacten en de liefde. Zelfs tussen de kerst en de jaarwisseling zal je de romantiek voorrang geven, maar de 28ste t/m de 30ste ben je toch ook nog wel in staat om op een nuchtere en zakelijke wijze met je toekomst bezig te zijn.

Mentale en fysieke gezondheid
Omdat december een sterke goddelijke energie met zich meedraagt, is het belangrijk voor alle tekens om zowel mentaal als fysiek tot reiniging te komen. De ware Goddelijke kracht zal de leiding nemen en donkere machten worden even verdreven. Er zullen krachten op ons afkomen, die ons gelukkig maken en doen beseffen dat we vooral onze menselijkheid aan elkaar moeten laten zien. Als we die energie verantwoord gebruiken, zullen de hemelse witte krachten ons hart verwarmen en kleur aan ons leven geven. Niet alleen mentaal kunnen we gereinigd worden, ook fysiek zullen mensen lekker in hun vel zitten. We kunnen behalve deze hogere krachten natuurlijk ook zelf zorgen dat we gezond in het leven staan. Ten eerste natuurlijk door onze menselijkheid te laten zien, maar ook door ons voedingspatroon aandacht te geven. Als tip willen we een aantal zeer heilzame kruiden noemen om in feestmaaltijden te verwerken: korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast natuurlijk gezonder dan gewone suiker. Je kunt er zelfs zeer lekkere wijn van maken. De schors is goed tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis en andere huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. De thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om het bloed in goede conditie te houden. Het is een probaat middel om de klachten van diabetes te verminderen. Het kruid van de berk is bloedzuiverend en koortswerend en kan de aderen opschonen. Bovenal is het belangrijk dat je mensen in je omgeving alle liefde en warmte geeft en vooral veel tijd aan mensen besteedt. Het wordt dan een maand, waarin je werkelijk een complete mentale en fysieke transformatie mee kunt maken.

De Ram mag deze maand actief zijn en geregeld spanning ervaren, omdat dit je toch ook wel scherp houdt. Er wordt echter aangeraden om vanaf de 21ste even rust in te plannen. Deze periode is het fijn liefde te ervaren en er voor elkaar te zijn. Dit zal mentaal een enorme boost geven en zorgen dat je je volledig op het nieuwe jaar richt. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, waarbij sport heus niet het allerbelangrijkste is. Het gaat er soms ook om dat je ontspannen wandelt of iets doet waarbij je even geniet van de rust. Ook zal het vanaf deze tijd belangrijk zijn om bepaalde voornemens te maken, waarbij je jezelf dwingt deze te volbrengen. Dit kan gaan om bepaalde verslavingen, maar ook om het afleren van verkeerde voedingspatronen. Over het algemeen wijzen kosmische energieën op een tijd die gezond zal zijn. Je kunt veel activiteiten met mensen plannen en zo zorgen dat je weinig tijd voor stress hebt. Rammen ervaren meer stress als ze niets doen, dan als ze actief bezig zijn. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt voor ontspanning. December zal mentaal goed voor je zijn, omdat er spirituele en versterkende energieën zijn. Daardoor zal je op mentaal gebied erg sterk het nieuwe jaar ingaan.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het jaar 2019 is turbulent geweest, waarin er geregeld onvrede en onrecht waren en dat maakte het leven er niet altijd even makkelijk op. Toch had dit een positief gehalte, omdat we hierdoor onze stem laten horen in de hoop dat er geluisterd wordt. Soms is het belangrijk onze overtuigingen aan te geven, zolang dit natuurlijk respectvol gaat. Het zal deze feestmaand fijn zijn om er voor elkaar te zijn en romantiek, saamhorigheid en vriendschap te delen om ons niet alleen voelen. De maand begint met de kracht van Jupiter, die de 2de de Boogschutter verlaat en langer dan een jaar naar de Steenbok verhuist. Jupiter en Steenbok zijn tegengestelde krachten. Veel mensen zullen moeten wennen aan verandering, maar uiteindelijk zullen de meesten in staat zijn energie van deze planeet voor nieuwe mogelijkheden te gebruiken.

December is een maand van ontwikkeling van je zakelijke, maar ook persoonlijke leven. De Nieuwe Maan in de Boogschutter van november gaf een intense vibratie en deze ervaren we ook nu nog steeds. Sommige mensen kunnen de energie creatief gebruiken om met mensen af te spreken, de liefde extra sterk te voelen of spiritueel actief te zijn. Wat je ook doet, de energie van Jupiter zal ons over het algemeen gelukkig en avontuurlijk maken. Daarbij zullen Venus en de Zon prominent aanwezig zijn en liefde bieden. Mensen nemen meestal verantwoorde beslissingen, maar we moeten wel opletten. Er wordt aangeraden op te letten wat en aan wie je iets uitgeeft. Sommigen kunnen namelijk de neiging hebben te veel uit te geven en later spijt te krijgen. Een andere krachtige energie is die van de Volle Maan in de Tweeling. Deze zal de 12de in de vroege ochtend plaatsvinden en een diep verlangen losmaken. Mensen zullen wegvluchten van zakelijkheden en zakelijke contacten. De Volle Maan heeft een sterke binding met Neptunus, waardoor er een spirituele kracht is. Deze kan onbewust of in dromen optreden, maar mensen kunnen ook actief hogere energieën oproepen. Het is een tijd van verbetering van je wereld door meer saamhorigheid te creëren. Deze tijd staat Venus tussen Saturnus en Pluto en tezamen met de Maan zorgt dit voor begrip en het oplossen van conflicten, blokkades of andere problemen. Venus zal de 20ste naar de sympathieke Waterman reizen en dit zorgt dat mensen vanaf deze tijd extravert en positief in het leven staan. Mensen vinden het fijn om bij elkaar te zijn en ook vreemden zullen elkaar vriendelijk bejegenen. Er zijn ook mensen die de drang voelen om op reis te gaan of alsnog plannen voor de feestdagen te maken. Het is een prima energie om nieuwe mensen te ontmoeten of leuke sociale activiteiten te plannen. Bijzonder zal de winterzonnewende van de 22ste, omdat er een exact vierkant is tussen Venus in Waterman en Uranus in Stier. Dit maakt dramatische energie los, die tot het eind van de winter blijft bestaan. Er komt een kracht vrij die mensen neigt om hun leven onder de loep te nemen. Het wordt een periode waarin een mindere relatie met een liefdespartner, maar ook met vrienden en familie overdacht worden.

De Kerstperiode en Oud en Nieuw zijn dan geschikt om goede contacten te versterken, maar ook om mindere contacten zelfs te verbreken. Wees alert op het gegeven dat er voor sommigen zware tijden kunnen zijn. Merk je dat jij dit met sommige mensen hebt, durf dan op te treden en wees niet bang om te verliezen. Zoek nu mensen op waar jij je wel goed bij voelt en mijd mensen waar je dit niet bij hebt. De meeste mensen zullen genieten van hun partner, vrienden en familie. Deze periode is geschikt om de toekomst te overdenken en deze nog leuker te maken. Het is een tijd van ontwikkeling op zakelijk, maar ook op privégebied. De Nieuwe Maan vindt de 26ste in de vroege ochtend in de Steenbok plaats. Deze gaat een verbinding aan met Jupiter en brengt saamhorigheid, vertrouwen en vrede, waardoor de kerst over het algemeen positief verloopt. Let op dat Jupiter mensen te makkelijk kan maken op gebied van liefde en vriendschap, maar ook om geld uit te geven en genotsproducten te gebruiken. De Nieuwe Maan kan dit versterken en over het algemeen brengt dit plezier en dat is veel waard. Jupiter beweegt mensen om te handelen en niet passief af te wachten. Merk je dat iets graag wilt, doe dit dan en ga je niet richten op wat niet kan, maar op wat mogelijk is. De maand zal eindigen met de energie van de Maan en Neptunus. Daardoor is de periode vanaf de 30ste feestelijk en spiritueel. Er wordt aangeraden ervoor te kiezen de tijd door te brengen met geliefden en niet te veel in openbare gelegenheden te komen. Deze kosmische energieën kunnen mensen namelijk de neiging geven met Oud en Nieuw drugs en alcohol te gebruiken en niet iedereen zal er even goed mee omgaan. Daarnaast is het mogelijk dat jij controle houdt, maar anderen dit niet altijd kunnen. Verstandig is het om je te richten op mensen waar jij je lekker bij voelt, zodat je het jaar prima afrondt vol liefde en warmte. Je kunt de energie van de Maan en Neptunus gebruiken om te mediteren en passieve hobby’s aandacht te geven.