Maandhoroscoop Schorpioen

Jouw horoscoop voor het sterrenbeeld Schorpioen lees je bij Astroangels!

Geboortedatum: 23 oktober t/m 21 november - November 2019

 

Algemeen
De Schorpioen zal veel kracht krijgen vanuit de Zon in jouw eigen teken. Daardoor zal je deze maand erg veel energie hebben en hoef je niet bang te zijn dat je aan vitaliteit tekort komt. Er zijn veel kansen en mogelijkheden om goed te presteren. Ook ben je zeer impulsief in je handelen, maar zal dit over het algemeen erg veel goeds bieden. Je bent namelijk evenwichtig en kan daar prima gebruik van maken om het een en ander voor elkaar te krijgen. Het is een maand van vernieuwingen, waar je misschien niet gelijk iets door bereikt, maar op de lange termijn zijn er wel resultaten te zien. Het wordt een tijd van succes, wat je vooral bereikt omdat je makkelijk beslissingen kunt nemen en je op een gezonde wijze bezig bent om ambities waar te maken. Je bent mentaal en fysiek zeer gezond en in contact met mensen kun je prima functioneren. Mars zal tot de 19de in de Weegschaal bewegen en als je de energie goed gebruikt, kun je daar veel uithalen. Hoe actiever je bent, hoe meer je kunt bereiken. Je heersende planeet Mars zal dan samen met de Zon voor veel kracht zorgen.

De 19de zal Mars naar jouw teken gaan en dit biedt veel kracht aan de Schorpioen. Let op, er is kracht vanuit Jupiter in de Boogschutter en daar zal de 22ste de Zon ook naar toe verhuizen. Gebruik de energie verstandig, dan kun je prima handelen en zal je ook initiatieven kunnen nemen om het één en ander voor elkaar te krijgen. Er wordt aangeraden geregeld te sporten of op een andere wijze je energie er zowel fysiek als mentaal uit te gooien. Ben je te passief en doe je te weinig met de krachten, dan kun je teveel energie opkroppen en kan er flink wat agressie loskomen. Tracht dit ten alle tijden te voorkomen en kanaliseer de energie, van alle kosmische kracht die er op de Aarde afkomt. Mensen die een goed seksleven hebben, kunnen hun energie hier overigens goed in kwijt. Ben je erotisch actief, dan zal je in staat zijn prettiger in het leven te staan. Mensen die meer uit het leven halen, moeten als gevolg van Jupiter wel inspanning leveren om dit te bewerkstelligen. Jupiter kan namelijk gunstig werken voor mensen die studeren of op een andere wijze nieuwe kennis opdoen. Hoe idealistischer jij bent, hoe meer je in staat bent om de energie van Jupiter op gunstige wijze op te roepen. Overigens zal er een rustpunt aan de hemel staan, omdat Saturnus zich in de Steenbok bevindt en je een flexibele en rustgevende kracht krijgt om alle passie en vuur in de juiste banen te leiden. Het wordt dus waarschijnlijk wel een maand waarin doelen gesteld worden en je op de lange termijn al veel kunt bereiken door een goede basis te leggen.

Liefde en relaties
Venus zal de 1ste tot de 25ste de Boogschutter bereiken en dan naar de Steenbok reizen. Beide perioden zijn gunstig voor de Schorpioen, omdat deze nu eenmaal houdt van al het vuur en passie die er vanuit gaat. Het wordt over het algemeen een mooie en prettige tijd van liefde en warmte vanuit sociale contacten. Het zijn prima tijden voor romantiek, relaties, familie en vriendschap. Ook ben je in staat op creatieve wijze mensen te verwennen met het aangename. Je bent sympathiek en relaxt en zal ook prettig in de omgang zijn. Tot en met de 19de ben je redelijk relaxt en liefdevol in relaties als gevolg van Mars, die tot die periode geregeld een verbinding aangaat met andere hemellichamen. Soms is het daardoor beter om even rust te zoeken. De maand kan moeilijk opstarten, omdat er een stressvol vierkant is tussen je heersende planeten Pluto en Mars. Deze krachten kunnen jou soms belemmeren, waardoor je het gevoel hebt dat niet alles zo gaat als je van plan bent. Je zult niet altijd even duidelijk hebben wat er precies gebeurt en wat jou tegenhoudt. Daar zal je dus zelf achter moeten komen.

De 13de werken het sextiel tussen Pluto en de Zon en de Volle Maan erg positief. Dit zorgt voor flink wat intellectualiteit, waardoor je in staat bent over het verleden na te denken. Je ziet nu sterk in wat je goed hebt gedaan en wat niet en kunt duidelijke stappen maken. Zelfs als dingen niet altijd even goed gaan, kan je nu nog in staat zijn de romantiek alle aandacht te geven. Vanaf de 19de zal Mars ervoor zorgen dat je het initiatief kunt nemen om de romantiek alle aandacht te geven. Gebonden mensen zullen passioneel en avontuurlijk zijn en zorgen dat hun partner alle aandacht krijgt. Singles kunnen er alles aandoen om vol vertrouwen naar singles op zoek te gaan. Let op dat je niet te agressief in benadering bent, omdat dit anderen af kan schrikken. Je leven zal vanaf de 20ste een stuk actiever worden en er wordt meer passie in je losgemaakt. Je hebt de gehele maand een aantrekkelijke uitstraling en kunt op een fijne manier communiceren. Er is door de kosmische energie een mysterieuze energie, waardoor je een sterke intuïtie hebt en weet wat je kunt doen voor een fijn leven. Gebonden mensen hebben de hele maand een sterke drang om de relatie relaxt te houden. Toch zijn er flink wat verlangens naar erotiek en avontuur. Heb je een partner die hierin meegaat, dan wordt het een passionele periode, waarbij jullie het spannend vinden om de grenzen te rekken. Overigens zal Mars je libido flink versterken. Dit geldt ook voor singles. De krachten van het universum prikkelen jou en je hebt veel behoefte om op emotioneel gebied iemand te ontmoeten, die jou kan boeien. Hierbij kan de fantasievolle en speelse Neptunus spannende dromen geven, die je het liefst ook in werkelijkheid wilt uitvoeren. Tot de 27ste zal je vooral realistische gedachten hebben, maar daarna zal je de fantasie ingaan. Kom je iemand tegen die deze spanning wil ervaren, dan zullen de vonken er vanaf springen en is er veel erotiek.

Carrière en zakelijkheden
Mercurius zal tot de 19de retrograde in jouw teken staan. Er zijn wat problemen met de communicatie. Je dient op te letten dat je dingen niet al te scherp verwoordt en ook moet je op je non-verbale houding passen. Je bent uitgesproken en dat kan voor problemen zorgen. Ook moet je opletten dat deze energie jou dwingt tot het nemen van teveel risico. Vooral in het verkeer en bij het gebruik van apparaten moet je voorzichtig zijn, omdat een foutje snel gemaakt is. Bij het maken van afspraken en het nemen van grote beslissingen moet je niet te voorbarig zijn. Voor je het weet zit je ergens aan vast en krijg je daar snel spijt van. Het is een prima maand om dingen te veranderen, maar wel door dit doordachte te doen. Soms kan je er niet voor kiezen en zullen er veranderingen zijn, die je niet tegen kunt houden. Beter kun je je niet teveel verzetten, maar trachten om er het beste van te maken. Venus in de Boogschutter zal hierbij ondersteunen, omdat deze planeet veel geluk brengt.

Op financieel gebied kan je goede kansen krijgen. Komt er een lucratief aanbod, dan wordt aangeraden hier op in te gaan. In de periode van de 5de zal Mars, in de Weegschaal, zich krachtig met Pluto verbinden. Je kunt t/m de 8ste profijt van deze energie hebben, maar let op dat het overzicht kan ontbreken en dat je moeite kunt hebben om er iets van te maken. Je wilt presteren en zal op zich ook in staat zijn om hier positief mee om te gaan. Toch zijn er tegenwerkende krachten, waardoor je alle zeilen bij moet zetten om er gebruik van te maken. De 8ste zullen de Zon, Saturnus en Neptunus krachtige energie bieden om dingen op te lossen. Zijn er fouten, conflicten of andere problemen, dan zal deze energie je daar erg gunstig bij helpen. Zijn er problemen, los die dan nu op. De 9de is er een sextiel tussen Mercurius en Pluto, die jou helpt om de laatste kreukels recht te strijken. Daarbij is het ook een prima periode voor nieuwe doelen. De 13de zal de Zon, nog steeds in jouw teken, een sextiel aangaan met Pluto in de Steenbok. Dit zorgt ervoor dat je bepaalde nieuwe doelen kunt stellen en je ook in staat bent huidige taken versnelt af te ronden. Vanaf de 19de zal Mars door jouw teken reizen en dit is een keerpunt. Er zijn positieve veranderingen en je krijgt zicht op datgene wat je tot nu toe bereikt hebt. Vanaf de 22ste zal de Zon vanuit jouw teken door de Boogschutter reizen. Je kunt nu wat avontuurlijker zijn en hoeft niet altijd na te denken over acties die je onderneemt. De 24ste is een fijne periode als de vastberaden Mars zich tegen de onvoorspelbare Uranus keert. Je geniet van dingen die moeilijk gaan, omdat deze je scherp houden. Er zijn vele mogelijkheden om met nieuwe zaken te starten. De maand kan eindigen met een intellectuele energie vanuit Mercurius en Saturnus, terwijl Neptunus jou ook emotioneel veel mooie energie kan brengen.

Mentale en fysieke gezondheid
November is voor de meeste tekens een relatief rustige maand als het om gezondheid gaat. Het is een prima periode om te sporten of de natuur in te gaan en er is flink wat rust in de atmosfeer lijkt. Er bestaat zelfs kans op vroege vorst en dat is over het algemeen gunstig voor het gemoed van mensen en voor de natuur in zijn geheel. Het is een goede maand voor het nemen van actie om je gezondheid een boost te geven. Dit kan door een controle bij een arts aan te vragen, maar kan ook zijn door het starten met een nieuwe sport of een fitnessprogramma. Het is in ieder geval goed om deze maand niet teveel thuis te blijven, maar er op uit te trekken. De energie zal voor alle tekens veel vuur en energie brengen. Met name Venus in de Boogschutter zal ervoor zorgen. Je kunt de energie van de retrograde Mercurius daarmee absorberen als het gaat om stress en depressies. Het midden van de maand is geschikt om met vrienden en andere sociale contacten af te spreken. Je kunt er veel energie door krijgen. Mars zal vanaf de 19de in de Schorpioen bewegen en dit brengt veel passie en energie in mensen. Mensen kunnen hier gebruik van maken, maar let op dat een ongezonde levensstijl je nu kan nekken en er lichamelijke klachten kunnen ontstaan of verergeren. Mercurius kan vanaf de 20ste ondersteunen om goed over het leven na te denken. De Zon zal vanaf de 22ste in de Boogschutter komen en inspireren om met nieuwe dingen te starten, die fysieke gesteldheid verbeteren, evenals als Venus dit vanaf de 25ste versterkt.

Algemeen overzicht voor alle tekens
November is een interessante maand. Mensen komen langzamerhand in de feeststemming en kunnen plannen voor de feestdagen gaan maken. Daarbij zijn er in de kosmos sterke energieën, die op ons neerdalen. November wordt gekenmerkt door krachtige energie vanuit de Zon in de Schorpioen. Veel mensen zullen sensitief en gevoeligheid zijn. De liefdesplaneet Venus houdt Jupiter in Boogschutter gezelschap. Dit heeft idealistische invloeden op passie en romantiek en zorgt voor avontuurlijke momenten. Liefde is intens en heftig en mensen weten hun partner op creatieve wijze die romantiek te geven, die deze nodig heeft. Voor romantiek is de 1ste week prima en kunnen er problemen opgelost worden. Daarna kan het tot de 17de iets lastiger zijn, maar niet dramatisch en gaat het meestal wel goed. Hierbij zullen Uranus, Venus en Jupiter mooie energie bieden. Mercurius zal retrograde door de Schorpioen bewegen en dit zorgt dat mensen over de zin van het leven en de dood nadenken. Dat betekent dat men vaker naar zichzelf kijkt en bewust wordt van sterfelijkheid. Tot de 19de zal Mars in de Weegschaal zorgen dat je iets meer moeite hebt om beslissingen en duidelijke keuzes te maken. Je voelt genoeg passie, maar door onzekerheid kan je geregeld aarzelen om duidelijke stappen te maken. Wel is er bij veel mensen een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Daardoor is het 1ste deel van de maand een tijd van verzoening. De aanwezigheid van de Schorpioen brengt intense versterking van emoties, verlangens, gedachten en handelingen. Pluto en Saturnus bewegen door Steenbok en dit heeft invloed op mensen om het verleden onder de loep te nemen. Daardoor kunnen er bepaalde zaken aangepakt worden.

Positief zal deze maand zijn dat de kosmische krachten samenwerken, waardoor de meeste mensen het beste uit zichzelf halen. Uranus maakt een bijzondere beweging en dit kan voor problemen zorgen. Alle goede energie kan namelijk door deze planeet teniet gedaan worden, waardoor positiviteit in negativiteit omgezet kan worden. Dit kan er toe leiden dat er plotseling onbedoeld veranderingen zijn. Het is belangrijk alert te blijven en te zorgen dat je eventuele problemen niet laat escaleren. Laat je dit toe, dan zijn er mogelijkheden dat je bepaalde problemen moeilijk in de hand kunt houden. Het kan dan, als je dus niet oppast, een turbulente maand worden. In het midden van de maand komt Mars in oppositie met Uranus te staan. Er zal een storende energie zijn en we zullen niet alleen op moeten letten voor eigen daden, maar ook voor die van anderen. Niet iedereen zal het namelijk goed met een ander voorhebben. Houd er rekening mee dat er van circa de 12 t/m de 18de storingen zijn, die onze vaste patronen verstoren. Zakelijk gezien is het een maand van verandering. Daardoor kunnen mensen met nieuwe dingen starten, zoals onder andere een nieuwe baan of andere belangrijke veranderingen. Let op dat je naar je intuïtie luistert. Voelt iets niet goed, doe het dan niet. Financieel moet je van de 6de tot de 17de voorzichtig zijn met grote beslissingen of het afsluiten van contracten. Er kan chaotische en problematische energie zijn. Vanaf de 17de zal het steeds beter gaan en kun je meer risico nemen.