Maandhoroscoop Schorpioen

Jouw horoscoop voor het sterrenbeeld Schorpioen lees je bij Astroangels!

Maandhoroscoop Schorpioen

Geboortedatum: 23 oktober t/m 21 november -Juli 2020

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
De voorspellingen voor juli laten zien dat zakelijk erg actief bent. Je zal je moeten concentreren op je carrière en doelstellingen die je voor jezelf bepaald hebt op eigenlijk alle gebieden. Bedenk dat de professionele omgeving nog even hectisch is en dat er uitdagingen op je pad komen. Toch zal het wel een maand zijn die geschikt is voor de Schorpioen. Er wordt namelijk veel van zelfstandigheid gevraagd en sociale vaardigheden zullen belangrijk zijn. Je moet flexibel blijven en jezelf aanpassen aan bepaalde zaken die steeds veranderen. Mensen die met collega’s werken, merken dat flexibiliteit essentieel zal zijn. Met betrekking tot interpersoonlijke relaties in zowel je familie als gezin, zal Uranus niet al te gunstig staan en daardoor moet je niet te snel belangrijke beslissingen nemen. Beter kun je wachten en dan het liefst tot na augustus. Vriendschappen zullen uitermate belangrijk zijn, waarbij je merkt dat je het toch wel mist om eens met mensen van jouw geslacht door te brengen. Wellicht kan je hier eens over nadenken zodat je manieren bedenkt om nieuwe vrienden te ontmoeten. Dit kan via een hobbyclub, sport of misschien op vakantie. Met vriendschappen, kunnen er misverstanden zijn. Het zal belangrijk zijn deze te voorkomen, door er over te praten. Ga er niet omheen draaien en tracht je gevoelens aan te geven, maar luister ook naar wat anderen jou vertellen. Let er tevens op dat jij je niet teveel laat beïnvloeden voor mensen die onderling conflicten hebben. Je kunt anders zelf problemen krijgen als mensen denken dat je partij kiest. Je zult emotioneel een sterk gevoel van integriteit hebben en je bent graag bereid mensen te helpen. Eigenlijk is niets teveel, maar let op dat je geen geld aan mensen leent, vooral niet als je weet dat ze niet integer zijn. In het tweede deel van de maand neemt je gevoel, om er op uit te trekken, toe en wil je graag op vakantie. Er zijn aanwijzingen dat je hierdoor mensen en nieuwe culturen ontmoet.

De 5de zal er een maansverduistering zijn en die heeft voor de Schorpioen voordeel dat je intellectueel versterkt wordt en je hierdoor in staat bent om meer kennis op te nemen. Je bent zeer leergierig en omdat Saturnus retrograde naar de Steenbok beweegt, zal er een karmische energie zijn, waardoor er vooral op gebied van broers, zussen en buren positieve gebeurtenissen kunnen zijn. Ook kun je nu veel makkelijker vrienden maken. Qua werk en studie wordt aangeraden niet te impulsief te zijn en nieuwe mogelijkheden of aanbiedingen voorzichtig aan te pakken. Je hebt deze positieve energie t/m eind december en er is dus tijd zat om het juiste te vinden. Het is een periode van retrograde bewegingen en daardoor is het wel een maand, waarin goed gedrag beloond wordt, maar onverantwoord of slecht gedrag juist negativiteit oproept. Je begint de maand sterk en zal t/m de 3de wel een bepaalde onrust voelen, waardoor je veel over het verleden, mensen en de toekomst nadenkt. Van de 4de t/m de 12de ben je zeer verantwoordelijk bezig en zijn er aanwijzingen dat je keuzes moet maken, die misschien niet populair zijn, maar die wel moeten. Wees niet bang voor reacties, omdat je keuzes uiteindelijk geaccepteerd worden en mensen toch wel tevreden zullen zijn. De 13de t/m de 17de zal een tussenfase zijn, waarbij je langzamerhand bevrijd wordt van angsten en onzekerheid. Je zult daarna een zeer goede periode tegemoet gaan. Vanaf de 18de zal je erg veel goeds naar anderen doen en er voor mensen zijn om ze te ondersteunen. De kosmos is je goed gezind en zal je ondersteunen, waardoor je zeker niet meer bang hoeft te zijn. Je gaat een geheel nieuwe periode van je leven in. De 31ste kan je zelfs een fantastische verrassing meemaken.

Liefde en relaties
In juli kunnen contacten verbroken worden, maar er zijn ook nieuwe mogelijk. Er lijkt dus een natuurlijk evenwicht te zijn, waarbij je aangetrokken wordt door mensen die echt bij jou passen. Schorpioenen zijn niet altijd in staat vriendschappen lang vast te houden en eigenlijk vinden ze het fijn geregeld een nieuwe kring om zich heen te verzamelen. In de liefde kunnen singles met ontluikende romances te maken krijgen. Ze staan open voor een blinddate, maar er zijn ook aanwijzingen dat je te maken krijgt met een persoon waar je eerst vrienden mee was. Is het een vriend(in) waar je eigenlijk geen relatie mee wilt, dan moet je oppassen dat je de ander geen verkeerde ideeën geeft. Heb je eenmaal verkeerde signalen gegeven, dan is het moeilijk de vriendschap op te pakken. Het is verstandig helemaal geen dingen te doen die buiten de term vriendschap vallen en te richten op dat wat een vriendschap inhoudt. Er zijn ook aanwijzingen dat er mensen vanuit een andere cultuur zijn, die jou opeens aandacht gaan geven. Door gunstige planetaire energie is er een spirituele kracht, die jou intuïtief erg sterk maakt. Met name de 1ste paar weken van deze maand heb je dan ook zeker wel kans op een nieuwe partner. Althans als je dat natuurlijk ambieert. Ben je gebonden dan kun je veel te serieus in het leven staan. Dit kan de relatie flink belemmeren en ervoor zorgen dat er minder ruimte voor plezierige activiteiten is. Je zult innerlijk met een zeurend gevoel te maken krijgen. Hierdoor kun je angst en wrok ervaren en deze kan je niet altijd van je afschudden. Er kunnen diepere problemen in de relatie blootgelegd worden. Pas je niet op, dan kun je deze op een negatieve manier bij je partner neerleggen door minder intiem te worden en zelfs een flinke mate van afstandelijkheid en koelheid te laten zien. Dit zal optreden als jullie alleen zijn, omdat je dan wel eens de neiging kunt hebben om verbaal flink van je af te bijten. Wanneer je echter met anderen bent, ben je juist lief en intiem naar je partner. Je doet er verstandig aan om hier balans in aan te brengen en dingen op een positieve wijze met je partner te bespreken. Een relatie kan niet perfect zijn, maar een Schorpioen is in staat zichzelf flink te kwetsen, juist door een partner weg te duwen. In dat geval zorg je ervoor dat de relatie slechter wordt. Het is een maand, waarbij je het geluk binnen de relatie in eigen handen hebt. Ben jij open en sensitief, dan zal je partner van je genieten.

Werk en financiën
In juli kan je op professioneel gebied erg sterk zijn. Jongere mensen zijn in staat opleidingen af te ronden of plannen te maken om in de toekomst te ontwikkelen. Ze zullen in staat zijn verfrissende ideeën te gebruiken om zich te verrijken, maar deze kunnen ook voor een baas nuttig te zijn en dit kan voor prima verrassingen zorgen. Let op je eigenwijsheid, omdat mensen dan denken dat jij het allemaal wel weet en je dan als een wijsneus gaan beschouwen. Ouderen kunnen vooral gebruik maken van de ervaring die ze hebben, waarbij kennis uit het verleden cruciaal is bij het oplossen van problemen. Doordat de Schorpioen intellectueel een enorme planetaire prikkel krijgt, zullen ze zich met complexe taken bezig houden. Je kunt veel dingen tot een goed einde brengen en bent in staat hervormingen door te drukken. Dit kan strijd opleveren, omdat er mensen zijn, die jou dit niet gunnen. Je bent door de planetaire invloed revolutionair, maar wel gericht op goedheid naar mensen in je omgeving toe. Omdat je echter ook zeer kritisch bent, wil je wel eens doordrijven en dan kunnen mensen in de verdediging schieten. Je zult dus erg sterk in je schoenen moeten staan. Je kunt jezelf het best analyseren en bekijken wat je kunt doen en hoe je dit moet doen. Merk je dat het de tijd ervoor is, dan kan je er vol voor gaan, zo nee, dan is het beter om je nog even gedeisd te houden en vooral je geduld te bewaren. Werk in dat geval aan jezelf en vooral aan je mentale vermogen, zodat je er op een later moment mee om kunt gaan. Voordeel is dat je mensen positief weet te raken, waardoor ze emotioneel groeien. Je strijdt voor mensenrechten en bent succesvol op plekken waar onrecht is. Mocht je dit aankunnen, dan is het een prima maand om mensen te ondersteunen en ze te bewegen om maatschappelijke zaken te veranderen. Niet alleen maatschappelijk en sociaal ben je deze maand erg sterk. Mensen die met technologie bezig zijn, zullen ook positieve energie ervaren, waardoor ze zich prima ontwikkelen. Er zijn aanwijzingen dat je bepaalde oplossingen of uitvindingen ontwikkelt. Je dient wel risico te nemen en de moed te hebben je op de voorgrond te plaatsen en anderen met je ideeën te imponeren. In het algemeen zal je professioneel een goede maand hebben. Je werkt hard en er zijn financiële voordelen. Het begin van de maand zullen er belangrijke veranderingen zijn, maar blijf wel duidelijk in je besluitneming. Mensen die een nieuwe baan zoeken, zullen deze periode de grootste kans hebben, maar wees wel kritisch op dat wat je aangeboden krijgt.

Mentale en fysieke gezondheid
Er zijn aanwijzingen dat de planetaire energie gunstig is om het coronavirus even af te zwakken. Vooral schaduwplaneet Rahu is in staat om het virus even te neutraliseren. Dat klinkt zweverig, maar dit geval is het uit te leggen als een krachtige magnetische energie, die invloed op de Aarde en covid-19 heeft. Er is echter iets gevaarlijker bezig en dat heeft te maken met retrograde bewegingen van diverse planeten. Hierdoor zijn er veel mensen die religie en spiritualiteit wegduwen en zal de karma beschadigd worden. De natuur zal ons dan minder beschermen. Het lijkt bijna alsof de kosmos, de hogere wereld en moeder aarde er om schreeuwen dat we weer oog krijgen voor het goede dat ons geschonken wordt. Dat is nu even ver te zoeken. We zien dat terug in alle tegenstellingen die er momenteel te bespeuren zijn. We zitten in Nederland wel in een gunstige positie, omdat de meeste mensen zich wel bewust blijven van het gevaar. Positief is ook dat Saturnus, Jupiter, Mars, Venus, Rahu en Mercurius versterkt worden. Toch dienen we de gehele zomer op te letten. In de wereld zal er een sterke toename kunnen zijn van het aantal besmettingen en het is belangrijk op te letten waar je op vakantie heen gaat. Vanuit de kosmos zijn er aanwijzingen dat we met grote ongelukken, overstromingen en andere ziekten te maken kunnen krijgen in de periode t/m september. Wel zal de impact van de pandemie in juli nog meer afnemen en is er een kleiner sterftecijfer. Maar nogmaals mensen, blijf voorzichtig. Het sterftecijfer zal klein zijn, maar het virus zal er wel degelijk zijn en op zijn kans wachten. Jupiter gaat eind juli van baan veranderen en dit lijkt een gunstige energie te zijn om Rahu te activeren, waardoor er een grotere kans is dat de wetenschap een vaccin vindt. Tot die tijd zal het oppassen geblazen zijn en moeten we in de gaten houden dat er een mogelijkheid is tot een tweede golf. Zoals eerder gezegd, kunnen we deze voorkomen door de aanwijzingen op te volgen en voorzichtig te blijven. Ook is het belangrijk gezond te leven en voldoende buiten te zijn en voldoende te bewegen. Misschien nog belangrijker is om positief in het leven te staan, geduldig te blijven en in de maatschappij meer tot elkaar te komen. Respect en waardering voor elkaar ongeacht ras, kleur, cultuur of andere kenmerken van mensen. Laten we tot elkaar komen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mars reist door de Ram in combinatie met Venus in de Tweeling en dit zorgt voor gunstige energie. Hun gezamenlijke energie is in een prima fase en brengt veel geluk. De Zon zal tot de 22ste in Kreeft bewegen en dit brengt veel zachtheid in relaties, familie en vriendschappen. Saturnus zal vanaf de 2de retrograde van de Steenbok naar de Waterman reizen en dit kan mislukking brengen. We raden aan gestelde normen en waarden na te streven om makkelijker en prettiger in het leven te staan. Door de samenwerking met Jupiter, kan Saturnus mensen kracht geven om met tegenslagen om te gaan. Daarbij kan de retrograde bewegende Neptunus in de Vis grote mentale krachten bieden. De meeste mensen zijn hierdoor vredig en liefdevol. In de liefde is dit prima, maar er zijn wel mogelijkheden dat er op zakelijk gebied of bij financiën problemen komen. Neem beter geen risico, omdat je hier misschien wel lang last van houdt. Daardoor zijn er mensen die impulsief reageren en er moeite mee hebben. We moeten dus alert blijven, omdat demonstraties, opstand en geweld het verdere jaar beheersen. Gelukkig zullen de meeste mensen hun verstand gebruiken. Pas voor jezelf op dat je niet teveel verlangens hebt en gewoon tevreden bent met wat wij in het westen hebben. In principe zijn Mars en Ram sympathiek en staan ze open voor positieve energie. Er zijn flink wat retrograde bewegingen te bespeuren. Jupiter reist tot half september in de Steenbok en Pluto tot begin oktober. Saturnus zal er tot eind september verblijven, maar tussendoor naar de Waterman reizen. Jupiter schenkt veel verantwoordelijkheid en controle aan mensen. Hierdoor trachten veel mensen op een voorzichtige en relaxte wijze doelen te bereiken en zich te ontwikkelen. We moeten opletten voor diegene die de krachtige energie misbruiken en grote problemen brengen.

Dat zijn mensen die anarchistisch in het leven staan en problemen geven. Omdat dit overal in de wereld op kan treden, zullen we alert moeten zijn op aanslagen, oorlogen en andere negatieve zaken. Het zal erg belangrijk zijn om ons gezond verstand te laten prefereren. Op politiek en maatschappelijk gebied kunnen Venus in de Tweeling en Uranus in de Stier tegenstrijdige energie geven. Venus prikkelt vooral mensen die van veranderingen houden, terwijl Uranus juist energie aan conservatieve mensen geeft. Er zijn al veel tegenstellingen en dat kan alleen maar erger worden. Hierdoor kan er een dreigende situatie ontstaan, die overal op de wereld problemen kan brengen. Positief is de retrograde Pluto die een goede energie kan brengen als mensen zich inspannen om te bereiken wat ze willen. Mensen zullen deze maand over zichzelf nadenken en dit geeft inzicht op meningen en emoties. Let op dat Mercurius retrograde van de Kreeft naar de Tweeling beweegt. Je kunt onbewust wat spanning krijgen en vooral in contact met geliefden of vrienden. Veel mensen zijn empathisch, maar tegelijk kan dit voor onzekerheid en onrust zorgen. Mocht je merken dat je onrustig bent, dan wordt aangeraden je vooral op ratio te richten en nuchter te blijven. Vanaf de 22ste zal dit makkelijker gaan, omdat de Zon dan in het gebied van de Leeuw komt. Mensen hebben minder last van negatieve emoties. Liefde zal in deze periode op zijn hoogtepunt zijn. Er is veel creativiteit te bespeuren om leuke activiteiten te doen. Ook staan mensen zeer verantwoordelijk in het leven. Mensen zijn nu relaxter dan in het 1ste deel van de maand. Er zijn wel veel meer menen die behoefte hebben aan bezittingen en inkomen. Overdrijf niet, omdat er mogelijkheden zijn dat je teveel over grenzen gaat. Dit kan onnodig veel negativiteit brengen. Overigens zal Neptunus in de Vissen de gehele maand spirituele kracht geven, waardoor er geregeld voorspellende dromen zijn. Deze brengen hogere energieën, die toch ook wel een oogje in het zeil houden. Je kunt deze energie erg makkelijk oproepen door positief in het leven te staan, geregeld te slapen en gezond te leven.