Maandhoroscoop Schorpioen

Jouw horoscoop voor het sterrenbeeld Schorpioen lees je bij Astroangels!

Geboortedatum: 23 oktober t/m 21 november - Januari 2020

 

Algemeen
Je vindt het lastig om je op carrière te richten en vooral, omdat je het gevoel hebt dat je geen hulp hebt. Toch kan je juist hierdoor zeer krachtig optreden. Problemen houden je scherp en zorgen dat je juist goed kunt presteert. Op momenten dat je geen druk ervaart, kun je namelijk inzakken. Let wel op dat je zakelijke leven soms wat verstoord kan worden en dat je ten alle tijden controle moet houden over hoe je handelt en hoe je communiceert. Je hebt namelijk de gave veel te bereiken, maar ook een gave om net zoveel weer kapot te maken door wat je zegt. Op financieel gebied is het geen goede maand om al te veel beslissingen te nemen of contracten af te sluiten. Bedenk dat jij, naarmate je beter presteert, ook op andere gebieden lekkerder in je vel zit. Positief lijkt te zijn dat je deze maand veel spirituele energie zult ervaren en deze zal zorgen dat je meer drang ervaart om religie op te zoeken en met spirituele mensen om te gaan. Let op, er zijn mensen die zich tegen je zullen keren en trachten jou hiervan af te houden. Vooral in je familieleven kan er deze maand disharmonie zijn. Gelukkig zal dit pas later in de maand zijn als Saturnus vanaf de 24ste naar je 3de huis reist. Met name conflicten met broers en zussen zijn dan niet uit te sluiten, wat vooral lijkt te komen door oud zeer van jouw kant. Probeer dingen op een relaxte wijze op te lossen en vooral niet door een deur emotioneel op slot te gooien. Je kunt deze periode ook wel wat lui zijn, waardoor je er goed aandoet van tevoren te trachten bepaalde werkzaamheden af te ronden, zodat je er geen problemen mee krijgt. Het begin van de maand zal je vooral bezig zijn met het aanhalen van verloren contacten, het verbeteren van huidige vriendschappen en vooral ook veel aandacht voor je relatie. Je bent open, maar moet juist dan oppassen dat je niet net de verkeerde dingen zegt. De 4de t/m de 7de is een fantastische periode voor liefde en vriendschap en zijn er veel mooie veranderingen. De 11de t/m de 13de doe je er goed aan gas in je carrière terug te nemen. Er kunnen wat beslissingen zijn, die erg lastig zijn. Beter stel je ze even uit tot de 14de of 15de. Je bent dan in een goed humeur, maar ook ben je intellectueel erg sterk. Vanaf de 16de doe je er goed aan wat vaker te sporten en de frisse lucht op te zoeken. Vanaf de 20ste zal je carrière verbeteren. De 25ste en de 26ste zijn dagen om te ontspannen en op te laden. Pas het eind van de maand op dat je te veel controle uitoefent. Dit is werkelijk niet nodig.

Liefde en relaties
De Schorpioen is intens en emotioneel, die echter ook bezitterig en jaloers kan zijn. Heeft de Schorpioen een partner die deze intensiteit waardeert, maar wel sterk in de schoenen staat, dan zal dit teken gelukkig zijn en zijn scherpe angel intrekken. De Schorpioen kent alleen maar haat en liefde en zal daar niets tussen hebben. Dit komt omdat dit teken sensitief is en alle emoties en sfeer uit de omgeving opneemt. Verblijf je in een negatieve omgeving dan kun je mentaal en fysiek veel energie kwijtraken. Daardoor zal je in januari moeten kiezen voor omgevingen waar je positieve energie kunt ervaren. Je zult deze maand gevoelig zijn voor de gedachten van anderen en het is moeilijk jezelf emotioneel op de rails te houden. Je bent niet mysterieus, maar je bewaakt je hart en wilt niet gekwetst worden. Januari zal intense liefde kennen, maar waarschijnlijk laat je die niet zien. Er zijn krachtige invloeden van planeten in de sector van geestelijkheid en in die van reizen. Je zult er veel op uittrekken en hebt ook erg veel ideeën om er een leuke maand van te maken. Pluto zal in de Steenbok bewegen en dit geeft krachtige energie om je assertief op te stellen en tegelijk veel romantiek en liefde met mensen te delen. Let op dat Pluto de neiging heeft opstandig te worden. Mars zal minder invloed op je liefdesleven hebben, omdat deze meer op geld gericht is. Neptunus zal veel liefde bieden en vooral in contact met je kinderen, ouders of een liefdespartner. Singles moeten opletten dat ze niet te veel in een droomwereld leven, omdat er dan teleurstelling op kan treden. Uranus in de Stier kan overigens storing in je relatie brengen, waardoor je partner conflicten kan starten. Tot het midden van de maand zal Venus zoete energie in jouw sector van liefde brengen. Romantiek en avontuur zullen je maand kleuren. Let op dat Uranus veel verrassingen brengt, die soms mooi uitpakken, maar ook negativiteit kan brengen. Heb je een goede relatie dan zal je beschermd worden door kosmische krachten. Heb je echter een mindere relatie, dan kunnen deze energieën zich tegen je keren. In dit geval kan juist jouw partner zich tegen je keren. Aan singles zullen de planetaire invloeden veel kansen geven, maar wordt er aangeraden je intuïtie te gebruiken om te zien wat je moet doen om de juiste personen aan te trekken. Charme en sympathie zullen teleurstelling voorkomen en een nieuwe liefde in je leven te halen. Let op mensen die jou kunnen bedriegen. Je voelt dingen goed aan, maar door je impulsiviteit kun je nog wel eens verkeerd handelen. Geniet deze maand vooral van Venus in de Vissen. Tot de 14de zal je hierdoor vooral een kans op een vaste partner maken. Daarna zal het vooral erotiek zijn, maar voel jij je hier wel heel spannend en avontuurlijk door.

Carrière en zakelijkheden
De vooruitzichten voor de Schorpioen wijzen er op dat er mensen in je omgeving kunnen zijn, die moeite met jou kunnen hebben en zich afvragen wat jij van plan bent en wat je wilt bereiken. Vooral Mars kan nog wel eens flink storen, maar tegelijk ook vruchtbare energie geven om juist te ontwikkelen en goede zake te doen. Je zult succes behalen en dit zal niet alleen door je werk komen, maar ook omdat je meer met kennis en opleidingen bezig gaat. Dit zorgt dat je je goed ontwikkelt. Overigens is deze tijd gunstig voor mensen die ook daadwerkelijk nieuwe kennis op willen gaan doen. Heb je hier ideeën over, dan is het aan te raden te oriënteren om te bekijken wat je zou willen gaan doen. Financieel is het een goede maand en krijg je zeker veel kansen. Door de krachtige planetaire energie wordt aangeraden je op de financiële markt te begeven en te bekijken hoe je extra kunt verdienen. Je kunt er bijvoorbeeld aan denken om te investeringen, maar ook om extra werkzaamheden te verrichten. Overigens zal je niet alleen materieel en financieel beloond worden, maar zal je ook veel goodwill op kunnen doen. Je doet veel voor mensen en dit zal zeker waardering geven. Zolang je de goede intenties blijft houden, zal je een zeer goede maand meemaken. De Schorpioen kan echter erg egocentrisch handelen en daar moet je wel mee uitkijken. In de derde week kunnen er onverwachte financiële mogelijkheden komen en zijn er ook veel kansen op zakelijke contacten te krijgen. In het algemeen zal het een maand zijn, waarin intuïtie en de moed om te presteren, zorgen voor een krachtige energie om je te ontwikkelen. Je intuïtie zal een krachtige weg aangeven en vertellen wat je moet doen en vooral waar je moet wezen om veel te bereiken. Je carrière zal dan een goede wending nemen, maar er is wel onzekerheid die twijfel brengt, waardoor je de drang om te veranderen. Het best kun je deze onzekerheid onderdrukken en luisteren naar wat je instinct je aangeeft, omdat die de juiste richting geeft. Moeten er belangrijke besluiten genomen worden, dan kun je dat het best in de periode van de 5de tot en met de 8ste doen. In het midden van de maand is het verstandig irritaties in te slikken en geen confrontaties met anderen aan te gaan. Komen deze er toch, dan wordt aangeraden om rustig te blijven en op een vriendelijke wijze met mensen om te blijven gaan. De periode van de 19de en 20ste kunnen er problemen met leidinggevenden of gezagsdragers zijn. Ze willen je intimideren. Vanaf de 24ste is het belangrijk werk los te laten en je te richten op liefde, vriendschap en familie. Dit zal je gezondheid versterken, zodat je fysiek en mentaal lekker in je vel zit. De laatste dagen kunnen er grote kansen komen op samenwerking en verdere ontplooiing.

Mentale en fysieke gezondheid
Je doet er goed aan om de eerste paar dagen van de maand niet te veel te doen en vooral niet als je op veel vlakken bezig bent. Je hebt namelijk een sterke drang om van alles en nog wat te doen. Beter kun je deze periode rust houden en genieten van passieve hobby’s of het contact met vertrouwde mensen. Heb je werkelijk veel energie, ga dan niet werken, maar ga dan vooral lekker sporten of de vrije natuur in. Dat geeft je veel meer ontspanning en je werk loopt heus niet weg. Het zal deze maand sowieso een maand worden, waarin je zelfdiscipline nodig hebt. Emoties en je fysieke gesteldheid zijn belangrijk om je immuunsysteem te versterken en op een gezonde manier door de maand te komen. Daarbij is het belangrijk om vrienden op te zoeken, je fysieke gestel aandacht te geven en vooral op te passen dat je geen besmettelijke ziekte oploopt. De periode van de 5de tot en met de 8ste is belangrijk om na te denken over mensen met wie je omgaat en ook voor het aangaan van nieuwe contacten. Dit kan gaan om sport, hobbyclubs, maatschappelijk clubs of andere verenigingen of groepen die jouw aandacht hebben. Ook kunnen er Schorpioenen zijn die besluiten om groepen op gebied van spiritueel of religie op te zoeken. Ook vriendschappen zijn belangrijk, omdat deze je gemoedstoestand zullen verbeteren. Na de 15de zal je het gevoel hebben dat je soms wat minder wilt sporten, maar dit is niet verstandig. Zorg dat je jezelf er toe zet om dit wel te blijven doen, omdat dit jou zowel mentaal als fysiek sterk houdt. Vanaf de 23ste kan je het best je voedingspatroon analyseren. Er is krachtige energie om je gemoed te verbeteren. Goede voornemens die je besluit te doen, zullen waarschijnlijk voor langere tijd blijven bestaan.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We gaan een jaar met nieuwe uitdagingen in. Niets is hetzelfde, omdat het verleden niet terug te krijgen is, maar wel kunnen we toekomst veranderen met ons gedrag. Er zijn veel energieën in de Steenbok. De Zon, Mercurius, Jupiter, Saturnus en Pluto verblijven daar. Uranus zal nog steeds in de Stier bewegen. Het wordt een maand om te concentreren op dromen die er op ons afkomen en een voorspellende waarde lijken te hebben. Het wordt geen makkelijke maand, maar als we creatief en origineel zijn, dan komen we een eind. Overigens zal de energie van de planeten ons langer dan deze maand bijstaan. Energie van Mars in de Boogschutter brengt veel vuur en zorgt dat we ambities vorm geven. Mercurius brengt nuchterheid en zal gedachten op gang helpen om de toekomst te overzien. Er is het hele jaar krachtige kosmische energie, die versterkend werkt. Let op dat zowel positieve als negatieve gedragingen sterker kunnen worden. Het is belangrijk dat we onszelf onder de loep nemen en bekijken wat we verkeerd doen en wat anders kan. Bijzonder is dat er van de 6de tot de 12de een niet eerder vertoonde line-up is van Pluto, Saturnus, Mercurius en de dwergplaneet Ceres. Door deze energie is de gezondheid relatief gezien voor zowel mannen als vrouwen zeer goed. Vrouwen zullen op gebied van moederschap, opvoeding en zwangerschap een krachtige energie krijgen. Mannen zullen liefdevoller zijn en meer aandacht aan geliefden schenken. Ook familierelaties zullen goed gaan. Door deze krachtige planetaire energie zullen mensen met elkaar begaan zijn. Ook is er automatisch meer liefde voor dieren en planten. Het is dus een periode van respect en waardering. Let op dat de verbintenis tussen Ceres, Pluto en Saturnus ook verdriet en teleurstelling kan brengen, door bepaalde gedragingen van mensen die zich verzetten tegen positieve energie. We moeten alert zijn en proberen ons verstand er bij te houden voor we iets doen of zeggen dat niet meer terug te draaien is. Bijzonder zal zijn dat er deze maand veranderende machtsverhoudingen optreden. Omdat deze in grote bedrijven of regeringen optreden is er een kettingreactie mogelijk en zijn grote problemen niet uit te sluiten. Deze kunnen onder andere invloed hebben op de benzineprijs, dagelijkse uitgaven, aandelen en andere financiële zaken en werkgelegenheid.

De eclips die dit jaar ontstaat, zorgt ervoor dat er energieën uit de jaren 90 van de vorige eeuw op kunnen treden, die soortgelijk problemen kunnen geven. Vrijdag de 10de zal deze eclips zijn, die om 18:06 start, 20:11 op het hoogtepunt is en eindigt om 22:15. Deze eclips is in Nederland te zien en de Volle Maan zal veel energie op de Aarde afsturen. Op niveau van onszelf is januari dan een maand, waarin we te maken krijgen met promotie, maar ook met ontslag. Dit hangt helemaal af van het teken waar je onder valt en de normen en waarden die jij aanhangt. De 10de en 11de is de stofwisseling van mensen vertraagd, waardoor er vermoeidheid op kan treden. We kunnen een slechte mentaliteit hebben en veel mensen zijn humeurig. Het beste kun je deze tijd niet te veel activiteiten buiten de deur plannen. Vooral laat in de avond, de nacht en vroeg in de ochtend zijn er storende energieën. Ook is het af te raden om op plekken te komen waar dronken of agressieve mensen zijn. Op niveau van de wereld zien we problemen tussen overheden en kan er zelfs een crisis zijn in samenwerkingsverbanden zoals de NAVO en EU. Dit kan rond de periode van de Volle Maan ontstaan en zou dan later dit jaar tot dieptepunt komen. Er lijkt een negatieve energie te zijn, die boven de huidige wereldorde uitstijgt en flink wat invloed heeft. We kunnen echter ook zien dat onder andere energieën van Ceres, Saturnus en Pluto absorberende krachten bieden. Hierdoor zullen er energieën van de Spirituele wereld zijn, die juist liefde en warmte brengen. Mensen en instellingen die positief in het leven staan, zullen hier veel bescherming door krijgen. Een bijzondere energie zal komen als de planeten, die in de Steenbok reizen, vanaf de 20ste in het 10de huis verblijven. Dit huis is gericht op de carrière en zal nu nog meer energie krijgen door de Steenbok. Er zijn dan grote verwachtingen met betrekking tot de carrière van mensen. We hebben veel ambities en er zijn dan ook veel mogelijkheden om ons te ontplooien. Mensen die leiding geven, kunnen de energie gebruiken om hier zeer effectief in te zijn. Ook contacten tussen mensen zullen in deze periode goed verlopen, waardoor er veel minder kans is op agressie of gevaarlijke situaties.