Maandhoroscoop Schorpioen

Jouw horoscoop voor het sterrenbeeld Schorpioen lees je bij Astroangels!

Geboortedatum: 23 oktober t/m 21 november - September 2019

 

Overzicht voor de Schorpioen
Voor sommige Schorpioenen wordt er aan het begin van de maand voorspeld dat er een verrassing kan zijn, die veel goeds brengt. Het is niet helemaal duidelijk op welke gebied dit is, maar je kunt er wel ontzettend blij mee zijn. Mensen die deze verrassing niet krijgen, zullen echter zeer prettig in hun vel zitten. Zij zullen hierdoor ook in staat zijn om een positieve uitstraling op anderen te hebben en dit kan op zich ook weer nieuwe mogelijkheden bieden. Jouw heersende planeet Mars gaat een verbinding aan met de Zon in de intelligente en nuchtere Maagd en dit geeft veel energie om het initiatief te nemen en controle te krijgen over datgeen waar je mee bezig bent. Mars geeft hierbij fysieke en mentale kracht. De Zon zal ervoor zorgen dat je op organisatorisch gebied veel kunt bereiken omdat je talenten en vaardigheden hier geschikt voor zijn. De 4de t/m de 7de is een geweldige periode om veel te bereiken. Er komen kansen aan, die je niet moet laten liggen en die voor een geweldig resultaat kunnen zorgen. Let de 9de t/m de 11de op dat er een storende energie is, waardoor je je erg kunt irriteren aan dingen die niet goed gaan of aan mensen die in jouw ogen niet goed bezig zijn. Je hebt dan de neiging om een stap terug te doen en bepaalde dingen dan maar over te slaan. Tracht jezelf hierin te controleren, omdat jij hierdoor anderen weer kunt storen. Vooral als je bepaalde afspraken niet nakomt of dingen niet goed doet. De 13de zal er een driehoek zijn van de Zon en Pluto. Deze kan ervoor zorgen dat je in staat bent je talenten en vaardigheden alle aandacht te geven en mensen te laten zien wat je allemaal kunt.

T/m de 17de is het belangrijk dat je jezelf toont. Je werkt graag achter de schermen, maar het is nu zaak om juist naar voren te komen. Je zult hier dan van profiteren en er zijn volop kansen mogelijk zowel in de liefde als in zakelijkheden. De 20ste moet je opletten op een tegenwerkende kracht en kun je beter niet teveel plannen. Het zal niet heel moeilijk worden, maar wel als je veel teveel gaat doen of onvoorzichtig bent. De 24ste t/m de 27ste kun je maar beter wel achter de schermen werken. Dan bereik je het meest. De Nieuwe Maan van de 28ste geeft een krachtig energie, waarbij je mooie kansen krijgt, maar beter overdrijf je niet. De positieve energie kan ook zomaar draaien en dan negatief worden. Dit kun je voorkomen door geduldig te blijven en niet impulsief bezig te zijn. Je hebt de neiging om veel met mensen te discussiëren en dat is op zich gunstig als je maar wel een duidelijk beeld laat zien van dat wat jij allemaal in gedachten hebt. Besluiteloosheid en onvoorzichtigheid zijn deze periode uit den boze. Sympathie en daadkracht daarentegen kunnen zowel sociaal als zakelijk veel goeds brengen.

Liefde en relaties
In september kunnen er in de liefde prima verbindingen zijn met mensen waar je van houdt. Heb je een relatie, dan kunnen jullie meer naar elkaar toegroeien. Ben je single, dan straal je veel uit en trek je mensen aan die jou zien zitten. Dit begint gelijk de 1ste periode van de maand. Je merkt dat je in een relatie veel met de ander gemeen hebt. Je heersende planeet Mars gaat een fantastische verbinding aan met de Zon in praktische Maagd. Je kunt daardoor controle hebben over eigen gevoelens en je partner veel liefde geven. Singles ervaren veel zelfvertrouwen en kunnen risico nemen om te flirten. Intense energie zorgt wel dat je je niet altijd bij één persoon kunt houden. Gebonden mensen moeten oppassen dat ze niet te ver gaan. De periode van de 4de tot de 7de zijn er op zakelijk gebied activiteiten die ervoor zorgen dat je minder tijd voor romantiek hebt. Je doet er goed aan dit te accepteren en er eerlijk over te zijn tegen je partner of anderen waar je mee omgaat. Vanaf de 7de is de driehoek tussen Venus en Pluto intens. Een huidige relatie kan alleen maar beter en spannender worden. Een potentiële nieuwe relatie kan meer kans maken. Mysterie en avontuur zijn belangrijker dan realiteit en serieuze relaties. Je kunt mensen flink kwetsen met woorden en daden. Jupiter oefent vanaf de 10de een sterke kracht op jou uit. Gelukkig zal je deze tijd veel te doen hebben en ben je populair, zodat je in staat bent actief te zijn. Het zal voor romantiek een prettige tijd zijn. Erotiek zal je alleen maar hebben met iemand waar je vertrouwen in hebt. De 13de zal Pluto een driehoek vormen met de krachtige Zon. Daardoor is er een sterke energie, waardoor jij je bewust bent van eigen kwaliteiten. Er kunnen mensen zijn die het niet goed met je bedoelen. Mijd dit soort mensen van de 13de t/m de 17de.

De Volle Maan zal de 14de in de sensitieve Vis reizen, terwijl Mercurius en Venus starten met hun reis door de Weegschaal. Je bent verrassend nuchter en in balans, waardoor er een prima periode aankomt. Dit wordt nog beter als de 18de Saturnus voorwaarts gaat bewegen. Er is dan niets wat weerstand geeft. De 20ste en 21ste vormt Jupiter een vierkant met Neptunus. Dit geeft spirituele kracht, waardoor zowel gebonden mensen als singles sensueel en liefdevol zijn. De 23ste zal de Zon naar de Weegschaal gaan. Let op dat conflicten mogelijk zijn als je te egocentrisch handelt. Vooral t/m de 26ste doe je er goed aan te luisteren en zelf niet teveel te eisen. De Nieuwe Maan zal de 28ste spirituele energie brengen, waardoor een nieuwe relatie mogelijk is. Ben je gebonden dan kunnen er verrassende ontwikkelingen zijn. Verder is het een prima periode om bepaalde problemen en conflicten op te lossen.

Carrière en zakelijkheden
Het is een maand waarin je veel waardering krijgt van mensen met wie of voor wie je werkt. Dat zorgt ervoor dat je lekker in je vel kunt zitten en je meer respect van mensen krijgt. Het zal een maand zijn met beloning voor het werk wat je de afgelopen tijd hebt gedaan. Het positieve begint gelijk al aan het begin van de maand. Je moet er hard voor werken en gefocust blijven op alles waar je mee bezig bent. Geniet van positieve kosmische energie die er is, maar blijf alert op problemen die op kunnen treden. Houd er rekening mee dat de herfst al in zal treden en niet alleen in het weersbeeld, maar ook bij het voorbereiden voor een nieuwe periode in je leven. De 3de t/m de 7de is geschikt voor het afdwingen van veranderingen die je leven kunnen kleuren. Het is een prima tijd voor aangaan van nieuwe contacten, maken van beslissingen, promotie of zelfs een geheel nieuwe baan. Ook kun je deze periode prima functioneren in vergaderingen en andere besprekingen. Venus in de Maagd zal de 6de een verbinding met Pluto aangaan en dit geeft regenererende energieën. Je kunt beheerst zijn en weet goed wat je wel of niet kunt doen om in het leven te slagen. Pas de 10de t/m de 12de op dat de energie jou eigenwijs en koppig kan maken. Je kunt erg fel zijn en zelfs vrienden en medestanders zullen het lastig vinden om achter je te staan. De 13de gaan de Zon en Pluto een verbinding aan en dan vind je het erg moeilijk om met mensen te communiceren. Tracht rustig te blijven en maak duidelijk wat je bedoelt. Onthoud dat jouw heersende planeet Pluto deze maand nog retrograde is en dat je nog even de mogelijkheid krijgt om kansen af te dwingen.

Wees de 14de t/m de 17de voorzichtig met mensen die afhankelijk van je zijn. Je kunt doordraven en dit zal je niet altijd in dank afgenomen worden. De 19de zal de driehoek tussen Mars en Pluto zorgen dat je de dagen erna bezig bent je doelen scherper te stellen en te bekijken welke belangrijk zijn om te presteren. Vanaf de 23ste zullen de Zon, Mercurius en Venus in de Weegschaal zorgen voor een sterk bewustzijn over waar je mee bezig bent. Luister naar mensen met wie je samen werkt. Je bent inzichtelijk sterk en in staat negativiteit af te wenden en het positieve op te zoeken. De rest van de maand zijn er veel mogelijkheden, waarbij vooral de Nieuwe Maan spirituele energie biedt, waardoor je intuïtie versterkt wordt en je ook voorspellende dromen kunt krijgen.

Mentale en fysieke gezondheid
Mars bevindt zich in de Maagd, waardoor jij weet wat je kunt doen om doelen op gebied van sport en beweging aandacht te geven. Daarbij kan je bekijken wat je moet doen om lekker in je vel te zitten. Je moet niet te eigenwijs zijn en dingen aan durven te passen als je merkt dat iets niet geschikt voor je is. Doe je iets wat je niet wilt, dan houd je dit niet lang vol. Hoe beter jij doelen stelt, hoe lekkerder jij in je vel zit. Let op dat Jupiter de neiging geeft om iets te doen wat je niet wilt. Dit kan vooral de 1ste tien dagen zijn. De 14de kun je uitdagende energie krijgen als Venus en Mercurius de Weegschaal in gaan en de Volle Maan in Vissen staat. Deze energie is niet gunstig en kan storingen en andere problemen geven. De 21ste werken Jupiter en Neptunus storend op elkaar, waardoor je niet altijd gemotiveerd bent om actief te zijn. Het wordt geen makkelijke maand en je zult het moeten hebben van spirituele kracht. Vanaf de 23ste krijg je hulp van de Zon in de Weegschaal, waardoor je minder zwaar in het leven staat. De 28ste brengt Saturnus positieve energie, waardoor je weet wat je nodig hebt om je prettig te voelen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
September zal gekenmerkt worden door een aantal kosmische krachten, zoals Saturnus die vanaf de helft van de maand voorwaarts in de Steenbok beweegt. Dit kan voor een krachtige energie zorgen, die mensen in staat stelt op zakelijk gebied goed te presteren. Mensen kunnen veel verantwoordelijkheid tonen en op professionele wijze handelen. De Zon komt de laatste week in de Weegschaal, waardoor mensen in staat kunnen zijn evenwicht in relaties te vinden. Ook bijzonder is dat dwergplaneet Vesta retrograde in de Stier gaat reizen. Hierdoor hebben mensen meer de neiging om zich te richten op hun thuissituatie en saamhorigheid met familie en vrienden. Deze energie kan er tevens voor zorgen dat mensen in staat zijn meer vertrouwen te hebben in de mensen met wie ze omgaan. Ook zullen mensen meer vertrouwen in zichzelf hebben. Natuurlijk zal ook Jupiter in de Boogschutter voor voldoende energie zorgen. Je krijgt een duidelijk beeld over je leven en wat je kunt doen om te ontwikkelen. Logica, analyse en observatie zijn belangrijke aspecten die jou ten deel vallen.

De Zon zal de eerste drie weken Mars in de Maagd vergezellen. Daardoor zal je toch veel met zakelijke en professionele zaken bezig zijn. Je zult deze activiteiten als prioriteit zien. De kosmos zal een krachtige intellectuele energie sturen, waardoor mensen in staat zijn op rationele en concrete wijze naar het leven te kijken. Mercurius zal hierbij je intellect verhogen en je kunt over het algemeen nuchter in het leven staan. De meesten zullen geen problemen hebben met het analyseren van hun leven en het profiteren van kansen die aangeboden worden. Toch wordt aangeraden niet met grote projecten of veranderingen te starten. Daar kan je beter tot in oktober mee wachten en nu gewoon praktisch blijven in de dingen waar je mee bezig bent. Het is overigens een prima periode voor mensen die zich willen specialiseren of met een opleiding of cursus bezig zijn of gaan. Mensen die een relatie hebben, kunnen deze over het algemeen zien ontwikkelen of stabiel blijven. Waarschijnlijk zullen er weinig creatieve ideeën zijn, zodat je kunt vertrouwen op het oude patroon. Alleen mensen die niet zo gebrand zijn op al teveel routinematigheden kunnen moeite hebben. Let op dat Mars veel energie geeft, maar je deze vooral innerlijk zal voelen. Uiterlijk zullen de meeste mensen zich bescheiden opstellen. Gelukkig is Venus wel actief, waardoor relaties over het algemeen goed verlopen, ondanks dat emoties niet altijd even duidelijk getoond worden. Singles kunnen de energie van Venus gebruiken om een nieuwe relatie te vinden. Mensen die een goede vriendenkring hebben, kunnen hier meer kans op hebben, dan mensen die eenzamer in het leven staan. September is dan ook een prima maand, waarbij je wel wat ups en downs tegen kunt komen, maar deze niet verontrustend zijn. De 1ste helft van de maand kan je maar beter vertrouwen op routine en niet teveel veranderen. Dan zal dit deel comfortabel en relaxt zijn. De 2de helft is speelser, waarbij er veel avontuur en liefde zal zijn en de meesten lekker in hun vel zitten.