Maandhoroscoop Schorpioen

Jouw horoscoop voor het sterrenbeeld Schorpioen lees je bij Astroangels!

Maandhoroscoop Schorpioen

Geboortedatum: 23 oktober t/m 21 november -September 2020

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

 

Algemeen
Aan het begin van de maand is het belangrijk wat rust te nemen. Dat lijk je nodig te hebben, omdat er frustraties blijven komen vanuit Venus en Pluto. Daardoor staan je emoties onder druk en kun je dan verkeerde beslissingen nemen. Mensen kunnen zich dan tegen je keren. Blijf bescheiden en bewaar je geduld, dan komt het uiteindelijk in orde. Er wordt voorspeld dat je aan het begin van de maand minder zeker van jezelf bent. Je humeur kan onder druk staan en je vraagt je vaak af of mensen je aardig vinden. Dit dien je te onderdrukken, omdat er aanwijzingen zijn dat alleen jij een obstakel voor jezelf bent. Blijf jezelf en maak je niet te druk. Dat is nergens voor nodig. Hoe onzekerder jij bent, hoe meer jij je best doet om aardig gevonden te worden. Dit werkt echter juist minder goed en dan zullen mensen juist achteruit gaan. Wees nuchter en bekijk of er problemen zijn en als deze er zijn, hoe ze op te lossen. Met name zakelijk zitten er nadelen deze maand, maar dat zal eigenlijk alleen maar t/m de 4de zijn. Over het algemeen zal de Volle Maan in Vissen zorgen dat je in staat bent negativiteit aan te pakken. Je intuïtie is sterk en dromen zullen de juiste weg wijzen. Je bent creatief genoeg de 1ste dagen door te komen. Daarna wijst alles erop dat je door het zwaarst heen bent en dat je de rest van de maand prima in je vel zit. Je bent in topvorm en welk werk of contact je ook aan zult gaan, jij zal slagen in dat wat je wilt.

Je heersende planeet Mars gaat de 9de retrograde in de Ram bewegen. Daardoor zal je altijd wel bereid zijn om te strijden en te zorgen dat jij werk of andere zaken af kunt handelen. Het wordt geen makkelijke maand, maar uiteindelijk ben je in staat te laten zien wat je kunt en wie je bent. De 9de t/m 11de kan je veel complimenten krijgen voor dingen die je doet. Mensen zullen onder de indruk van je zijn. Ook de 16de en 17de zijn krachtige dagen, maar je moet wel opletten dat je ook weer niet teveel passie laat zien. Beter kan je nu wat extra trainen om overtollige energie er uit te werken. De 20ste reist Mercurius naar de betrouwbare Weegschaal en zal deze samen met jouw andere heersende planeet Pluto in de Steenbok waarschuwingen geven om gas terug te nemen en bescheiden en relaxt op de achtergrond te verblijven. Let op wat je zegt en vooral tegen wie. Tracht in ieder geval problemen te vermijden, maar laat je ook niet op je kop zitten. Dan mag je best aangeven dat je dingen niet fijn vindt. De 22ste en 23ste heb je de neiging teveel controle te houden. Overdrijf dit niet teveel en laat het lijntje soms vieren. Mercurius zal vanaf de 27ste in je teken terechtkomen. In principe zal dit voor mensen een opluchting zijn, omdat je nu meer voor ze openstaat. Jij hebt een natuurlijke bescherming om je heen en vertrouwt mensen ook niet zomaar. Nu zal je echter wel in staat zijn het muurtje neer te laten en zullen mensen er dankbaar gebruik van maken om je te leren kennen. In de liefde kan er iemand zijn, die zijn best doet jouw aandacht te vragen. De 28ste t/m de 30ste is een perfecte tijd om te presteren op zakelijk en sociaal gebied.

Liefde en relaties
Het wordt een maand met belangrijke veranderingen, waar je wel zorgvuldig mee om moet gaan. Je bent van nature geen allemansvriend en helemaal niet als mensen invloed op je uitoefenen. Dit kan problemen geven, waardoor je er goed aandoet te bekijken of mensen het goed bedoelen. Singles kunnen te maken krijgen met verliefdheid voor iemand die ze al een tijd kennen. Er kan een vonk overslaan waarbij jullie vaker met elkaar omgaan. Je zult verbaasd zijn dat er nu opeens kans op een relatie komt. Er zijn wel aanwijzingen dat singles eenzaam kunnen zijn. Blijf in dit geval niet thuiszitten, maar trek er op uit of neem een leuke hobby of sport, waar je nieuwe mensen door ontmoet. Ben je gebonden of krijg je een nieuwe relatie, dan moet je opletten dat een partner vrienden en familie heeft. Accepteer dit en laat je niet leiden door onzekerheid, jaloersheid en bezitterig gedrag. Laat jij de familie toe, dan zal je partner gelukkig zijn. In het algemeen wordt geadviseerd om problemen op te lossen, zelfs als dit tussen anderen gaat. Voor je het weet escaleren situaties en ben je verder van huis. Voor de vrouw wordt geadviseerd om niet te dringend naar een partner op zoek te gaan. Doe leuke dingen en trek er op uit, dan zal er vanzelf een persoon in je leven komen. Het is een maand om fysiek en mentaal te veranderen door te sporten, maar ook door een compleet nieuwe garderobe aan te schaffen. Voor de man kunnen er problemen in de relatie zijn. Deze hebben met jaloersheid te maken en kunnen problemen geven. Accepteer met wie je partner omgaat, maar maak je partner ook duidelijk dat deze jou moet accepteren, zelfs als je met mensen van het andere geslacht omgaat. Het is een maand om meer mensen om je heen te verzamelen, omdat je anders eenzaam kunt worden. Seksueel gezien kan Mercurius tot 5 september storend bewegen, waardoor je veel seksuele gevoelens hebt, maar je geregeld aarzelt om er iets mee te doen. Je hebt allerlei redenen om je niet aan seks over te geven. Vanaf de 6de verandert dit, omdat de Venus je hongerig naar seks maakt en ook Mercurius positiever zal zijn. Je hebt dan juist de neiging heel erg met erotiek bezig te zijn en vooral ook omdat Mars nog steeds veel vuur brengt. Als je dan iets doet waarbij je denkt dat je zelf over grenzen gaat, dan kan je je daar minder aan storen en doe je het gewoon zonder na te denken. Het midden van de maand kan de energie van de Weegschaal spannende energie op je afsturen. Je vindt het fijn het mysterie te zoeken en kan je laten gaan. In de periode van de 19de tot de 22ste ben je lusteloos als het om seks gaat. Dit zal vanaf de 23ste veranderen als Mars je passionele gevoel prikkelt. Je bent dan gericht op erotiek en zal niet altijd netjes zijn als het over normen en waarden gaat. Let op dat je controle houdt, omdat er anders conflicten van kunnen komen.

Werk en financiën
Er kunnen aan het begin van de maand mensen zijn, die een negatieve uitstraling hebben en daardoor in staat zijn om de sfeer te beïnvloeden. Je doet er verstandig aan om niet mee te gaan in de conflicten of roddels van mensen onderling. Je functioneert het best als je neutraal blijft en vooral luistert en niet oordeelt. Het is een maand om vooral op je gemoedstoestand te letten. Je kunt wel eens humeurig zijn en dan in een impulsieve bui dingen doen of zeggen, waar je later spijt van krijgt. Het is verstandig om op een relaxte en empathische wijze met mensen om te gaan. Mensen zullen je veel meer waarderen als je rustig bent, omdat dit beter bij je past. Vinden mensen je sympathiek en intelligent, dan zullen ze ook veel meer van je aannemen. Lukt het je dus om mensen niet tegen je in het harnas te jagen, dan zal je veel beter presteren en kan het een maand zijn met veel ontwikkelingen en mogelijkheden. Financieel wordt het een prima maand en kan je zowel zakelijk als financieel veel bereiken. Je krijgt wat je verdient, maar dat betekent wel dat je verantwoord met zaken om dient te gaan. Doe je dit niet, dan kan het geluk zich soms ook tegen je keren. Mensen die allang voor een baas werken of eigen bedrijf hebben, kunnen interessante projecten tegemoet zien. Anderen kunnen het best volgzaam gedrag laten zien, omdat je daar uiteindelijk veel meer mee bereikt dan met opstandig gedrag. Het maakt hierbij niet uit hoe oud jij bent en hoe oud een ander is. Leeftijd moet geen rol spelen en je moet waardering en respect voor een ieder opbrengen. Voor de vrouw wordt aangeraden voorzichtig met geld om te gaan, omdat er anders problemen kunnen ontstaan, die veel zorgen geven. Kosten met betrekking tot het huishouden, de familie of kinderen kunnen sowieso hoger zijn dan wat je binnenkrijgt. Moet je iets kopen, kijk dan eerst of dit mogelijk is en ga vooral geen geld lenen, ook niet van vertrouwde mensen. De man zal geen makkelijke maand krijgen, maar over het algemeen zal je jezelf er wel doorheen slaan. Financieel kan je bepaalde zaken oplossen en schulden aflossen of in ieder geval sterk verminderen. Over het algemeen zal je deze maand wel zeer kalm blijven en ben je in staat om op een goede manier met je werk bezig te zijn en je te ontwikkelen. Er zijn veel aanwijzingen dat je zult slagen in de dingen waar je mee bezig bent en kunt ontwikkelen als het gaat om een eigen bedrijf, maar ook als je voor een werkgever werkt.

Mentale en fysieke gezondheid (met een herhaalde waarschuwing voor alle tekens)
Er zijn flink wat beschermende planeten, die zorgen dat mensen kracht ondervinden om sterk in het leven te staan en bedreigingen het hoofd te bieden. Let echter op dat we te maken krijgen met bepaalde planeten die zorgen voor opstand en conflictueuze energieën. Daardoor zijn er zeker waarschuwingen te plaatsen. Er zijn grote tegenstellingen tussen mensen die verantwoord in het leven staan en mensen die gangbare normen en waarden overtreden. De schaduwplaneet Rahu zal nog krachtig doorwerken en met een aantal krachtpatsers aan zijn zijde zal deze erg veel invloed hebben op wetenschappers, politici en andere gezagsdragers. Daardoor zal september een maand zijn, waarin mensen actief en inventief op zoek zijn naar mogelijkheden om het coronavirus aan te pakken. De Zon zal vooral de 1ste drie weken kracht bieden en gezamenlijk met planeten in aardetekens bescherming bieden. De Volle Maan kan echter de 1ste week voor grote problemen zorgen, omdat ziektes meer kans hebben zich te ontwikkelen. Dit geldt niet alleen voor corona, maar ook voor andere ziektes die zich kunnen openbaren. Ik gaf al eerder aan dat het coronavirus halverwege september sterker zal worden als Jupiter uit de retrograde beweging gaat. Dat wordt er daarna niet beter op, omdat Saturnus eind september en Pluto begin oktober ook uit deze retrograde beweging gaan. Blijf dus oppassen mensen! Je hebt het volste recht om een eigen mening over het coronavirus te hebben, maar laat wel iedereen in zijn of haar waarde. Ook anderen mogen denken en voelen wat ze willen. Opstandigheid zal deze periode een grote rol spelen.

Voor de Schorpioen wordt aangeraden om al in de ochtend actief te zijn. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen, hardlopen of naar het werk fietsen. Je zult dan veel meer energie krijgen en het zal je mentaal versterken. In de avond kan een koude douche of ontspannen warm bad extra energie bieden. Drink minder koffie en laat alcohol en frisdranken staan. Beter kun je verse sap, water en thee drinken. Het zal ook een maand zijn om geregeld buiten te zijn, omdat dit een positieve werking op longen kan hebben. Voor de vrouw wordt aangeraden alert op maag- en darmklachten te zijn. Drink voldoende water en ga geregeld en niet te laat naar bed. Mannen zijn creatief en met hobby’s en sport bezig, waardoor ze mentaal gezond blijven. Let op je lichaamshouding, omdat je anders motorische problemen kunt krijgen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Tot de 22ste biedt de Zon in de Maagd een krachtige herstellende energie op zakelijk en financieel gebied. Orde en regelmaat zijn belangrijk, waarbij Jupiter, Saturnus, Pluto en Uranus, in een aardeteken, voor ondersteuning zorgen. De 2de brengt de krachtige Volle Maan in Vissen een langzamere stofwisseling en je moet dan ook alert blijven. Dat is in deze coronatijd belangrijker dan gewoonlijk. Zelfs de kleinste ongemakken of ziektes kunnen nu de fysieke weerstand verlagen. Wonden zullen moeilijk genezen en ons bloedsysteem kan verstoord raken, waardoor we eerder ziek worden. Ook is er een grotere kans op een slecht humeur bij mensen. Voordeel is dat we empathisch zijn, waardoor we in sociale contacten geregeld in staat zijn anderen te helpen. Mensen die minder lekker in hun vel zitten, kunnen hun heil zoeken bij genotsmiddelen zoals drugs en alcohol. Anderen kunnen zich meer richten op snacks, snoep en andere ongezonde producten. Tracht dit onder controle te houden en zorg dat je juiste keuzes maakt. Onthoud vooral dat je lichaam deze 1ste week erg gevoelig is en dat alles wat er gebeurt invloed op je zal hebben. Verslavende producten hebben een sterker effect en kunnen grote problemen geven. Het 1ste deel van de maand zal Mercurius, in de Maagd, een driehoek vormen met Pluto in de Steenbok. De Zon staat tegenover de Maan. Daardoor kunnen verantwoord levende mensen over het algemeen prima energie tegemoet zien. Neem je levensstijl onder de loep en tracht positieve verandering te behalen.

Venus in de Kreeft geeft sympathie en is t/m het eind van de maand gericht op romantiek en erotiek, terwijl Mars, in de Ram, voor dynamiek en passie zorgt. Venus staat de 2de tegenover Saturnus in de Steenbok, waardoor mensen nuchter zijn en minder met romantiek en relaties bezig zijn. Voordeel is dat je verantwoorde keuzes maakt. De Zon vormt een driehoek met Uranus in de Stier. Pas op dat Uranus opstandig maakt en bestaande routines in de war raken. Ben jij opstandig, toom dit dan zo mogelijk in. De 3de t/m 5de speelt Mercurius een sterke rol als deze een driehoek vormt met Saturnus in de Steenbok. De 5de reist Mercurius naar de Weegschaal, wat gunstig is voor relaties. Ook Venus, die de 6de de Leeuw in gaat, is gunstig voor mensen, maar Mars in Ram brengt intense, niet altijd positieve emoties. Positief is dat men vaak goed met elkaar omgaat. Het is op individueel niveau een tijd van ontdekken en ontwikkelen van vaardigheden. Problemen of conflicten kunnen makkelijk opgelost worden. De 9de vormt de Zon, in de Maagd, een driehoek met Jupiter, in de Steenbok, en reist Mars tot half november retrograde in de Ram. Venus en Mars gaan niet sympathiek met elkaar om, let dus op wisselvalligheid. Bijzonder is de tijd als de Zon in de Maagd tegenover Neptunus in de Vissen staat. Vooral de 11de moet je dan oppassen dat ratio en fantasie conflicteren. De 13de gaat Jupiter direct de Steenbok in en dit brengt zelfdiscipline aan mensen. Je kunt de rest van de maand makkelijker doelen behalen en het fysieke gestel versterken. Mensen die impulsief en explosief zijn, moeten trachten zelfbeheersing te houden.

De 14de vormt de Zon een driehoek met Pluto in de Steenbok en Venus de 15de een vierkant met Uranus. Dit vuur, in combinatie met aarde, geeft mensen de kracht passioneel te zijn, maar wel op een nuchtere en ordelijke wijze. Mensen die van zichzelf nuchter zijn, zullen vuur in hun handelen laten zien, terwijl passionele mensen juist rust ervaren. De periode van de 17de is speciaal, omdat Mercurius in Weegschaal een vierkant vormt met Jupiter, terwijl de Nieuwe Maan in de Maagd verschijnt. Mensen zijn nu erg alert en intuïtief en kunnen analytisch bezig zijn om mensen en situaties te begrijpen. De 21ste vormt Mercurius in de Weegschaal een vierkant met Pluto in de Steenbok. Diezelfde periode zal de Zon tussen de Maagd en Weegschaal problemen geven. Gelukkig biedt Venus liefdevolle energie, waardoor mensen in staat zijn het een en ander met de mantel der liefde te bedekken. De 23ste vormt Mercurius een vierkant met Saturnus in de Steenbok, waardoor mensen zakelijk, ordelijk en stabiel zijn. De 24ste staat Mercurius tegenover Mars, waardoor mensen passioneler en minder ordelijk zijn. De 27ste gaat Mercurius de Schorpioen in en blijft daar tot 28 oktober. Die periode kan er een sterke mentale energie zijn en veel mensen zullen niet snel moe zijn. Geen obstakel zal groot genoeg zijn om niet te overwinnen. Het is een geweldige tijd voor passie en erotiek. In relaties genieten mensen van hun partner, maar zijn er ook verlangens naar anderen. Singles zullen geneigd zijn tot minder serieuze contacten. Het eind van de maand kent passie met Venus in de Leeuw, die een driehoek vormt met Mars in de Ram. Mensen zullen gericht zijn op erotiek en avontuur. Omdat Saturnus nu direct in de Steenbok beweegt en een vierkant met Mars vormt, is de energie op je carrière, ontwikkeling en zelfdiscipline gericht, maar ook zeker op je sociale leven vol avontuur en spanning. Je eindigt de maand dus zeer actief en mentaal sterk.