Maandhoroscoop Steenbok

Gratis jouw week, maand, jaar en erotische horoscoop van de Steenbok lees je bij Astroangels!

Maandhoroscoop Steenbok

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - September 2020

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

 

Algemeen
De Zon brengt ontspanning en nuchterheid. De Steenbok zal meestal rustig zijn en in staat vriendschap, liefde en carrière aandacht te geven. Mensen zullen je ondersteunen en aandacht geven. Over het algemeen zal de maand goed starten. Er kunnen financiële kansen zijn en een mogelijkheid op verhoging van je inkomen. Je moet hier wel zelf om vragen. Kortom, het is belangrijk niet te bescheiden te zijn en jezelf te laten horen. Je bent iemand die over het algemeen prima functioneert en je mag dus best wel verwachten dat anderen hier ook oog voor hebben. Omgang met mensen en het bedenken van plannen kunnen nu dus erg gunstig zijn. Vanaf de 5de zal de passionele Venus samen met de spontane en vurige Leeuw komen. Let op dat je negatief gedrag kunt laten zien en de neiging hebt vol de aanval te zoeken. Het is belangrijk normen en waarden minder streng te hanteren. Met name regels en eisen die je voor jezelf gesteld hebt, kun je nu beter loslaten en meer met de dag leven. Beter kun je wat tijd aan de liefde en sociale contacten besteden. Ook sport en hobby’s genieten de voorkeur. De 5de t/m de 8ste zal je vooral naar jezelf kijken en vooral gericht zijn op ambitieuze doelen en waardering. Je kunt er deze periode op rekenen dat je doelen weet te stellen en met nieuwe zaken kunt starten. De 10de en 11de zijn fantastische dagen om veel te bereiken. Het zal een geweldige periode zijn om relaties te verbeteren en sympathiek met mensen om te gaan. Ook is het een prima periode voor singles om nieuwe mensen te leren kennen.

Voor de rest zal het deze maand prima gaan en kun je liefdevol en toch nuchter in het leven staan. De 16de is een prima dag om familie aandacht te geven. Je bent in balans en kunt dit uitdragen naar mensen met wie je omgaat. De 17de t/m de 19de is geschikt om in je carrière met nieuwe zaken te starten. Het is de moeite om te ontwikkelen en financieel zijn er veel mogelijkheden. Dit komt met name, omdat de Nieuwe Maan in de serieuze Maagd aanmoedigt om problemen op te lossen en werk voldoende aandacht te geven om goede prestaties neer te zetten. Je kunt er van uitgaan dat de toekomst er goed uitziet, zolang jij je maar focust op de juiste dingen. De 20ste is er een vierkant tussen Mercurius en Pluto in jouw teken. Daardoor heb je soms moeite om te communiceren en bemerk je blokkades. Persoonlijke interacties kunnen verstoord raken. Er wordt aangeraden je niet teveel zorgen te maken, behalve als het iemand is, waar je een vertrouwensband mee hebt. Tracht dan te voorkomen dat er ruzie komt. Vanaf de 21ste zal je intellectueel sterk zijn, waardoor je impulsief bent met het werk dat je doet of andere zakelijkheden. Blijf wel steeds je verstand erbij houden en doe geen dingen die niet verantwoord zijn. De 26ste en 27ste zijn geschikt om belangrijke beslissingen te nemen. Gebruik de energie om hier ook daadwerkelijk iets mee te bereiken. Je heersende planeet Saturnus zal deze periode direct in jouw teken gaan reizen en dit is een zeer krachtige energie om bepaalde zaken op te lossen en doelen duidelijk te stellen. Je hebt deze periode een sterke kracht en geduld om alles te doen wat je moet doen. Er zijn de laatste dagen van deze maand dan ook kansen op een salarisverhoging, promotie of iets anders wat jou veel goeds zal brengen.

Liefde en relaties
Wat betreft liefde kunnen er deze maand storende energieën zijn, die jouw gevoelens verwarren. Er kan stress ontstaan, waarbij je zelfs apathisch op mensen reageert. Wees hier niet te bezorgd over, omdat het over het algemeen allemaal goed zal komen. Stress houd je scherp en je bent vanzelf wel weer in staat om meer voor liefde en sociale contacten open te staan. Ga je te gestrest met dingen om, dan zal je veel meer problemen en conflicten tegenkomen. Het is belangrijk familieleden om hulp te vragen als er iets niet goed gaat. Je zult balans moeten vinden bij het vinden van tijd voor ontspanning en tijd aan liefde te besteden. Er komt nog wel eens wat werk op je af en dit kan dan net samenvallen met problemen die jij met je partner of in het algemeen in de liefde hebt. Singles zullen vooral goed met de Waterman en de Maagd op kunnen schieten. Over het algemeen zal de Steenbok zeer genereus zijn, zowel in woorden als daden. Het is dan aan te raden iets leuks te doen voor mensen waar je van houdt. Let op misverstanden met familieleden en luister goed naar wat ze van je vinden. Het is belangrijk hier eventueel iets aan te veranderen. Voor vrouwen wordt geadviseerd niet te dominant in een relatie te staan. Je hebt de neiging om je partner te leiden. Een man zal het niet fijn vinden als je teveel de regels bepaalt. Lukt het deze maand op een wijze en geduldige manier met een man om te gaan, dan zal er wederzijds respect en liefde zijn. Voor de man wordt een maand voorspeld dat een persoonlijke relatie plots kan veranderen. Wees hier alert op, omdat dit niet altijd goed uitpakt. Ben je single, dan kun je dominant en pragmatisch zijn, wat een vrouw wel eens af kan schrikken. Er wordt aangeraden om er lekker op uit te trekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Qua erotiek kun je onwillig zijn. Je hebt veel talenten en mogelijkheden om een sekspartner te verrassen, maar dit doe je vooral als je de ander zowel mentaal als fysiek speciaal vindt. De Volle Maan zal de 2de in de Vis reizen, wat een verleidelijke energie in je losmaakt. Ook Pluto kan in september flink prikkelen met hete energie, waarbij je gewaagde dingen kunt doen. Bewaak je normen en waarden en ga niet te ver over grenzen heen. De Nieuwe Maan van de 17de zal intieme energieën in je losmaken. Je zintuigen zijn het best te prikkelen met een lekker wijntje, een romantisch dinertje of een nachtelijk avontuur. Vanaf de 22ste zal er krachtige energie zijn, die jou zeer verleidelijk maakt. Met name jouw heersende planeet Saturnus kan jou stout maken, waardoor je zeer prettig en liefdevol in de erotiek bent. Pluto zal vanaf de 27ste intense verlangens bieden. Je kunt iemand ontmoeten, waarbij je het gevoel kunt hebben dat de ander een tweelingziel is.

Werk en financiën
September is een prima maand om familiebanden te versterken. Dit kun je het best doen door te helpen in de huishouding of zelfs het opknappen van een woning. Het is een prima maand geld te besteden aan een verre reis. Dit kan je net even die ontspanning geven, die je nodig hebt. Ook is het een prima maand om kinderen te helpen bij de plannen die ze hebben. Het zal verder een maand worden, waarbij er onverwachte werkdruk kan zijn. Laat dit niet versloffen en geef hier gelijk aandacht aan, omdat je anders alsnog onder druk komt te staan. Zelfs routinematig werk dien je aandacht te geven, omdat je anders in de problemen komt. Als jij je talenten en vaardigheden weet te gebruiken en alles met enthousiasme aangaat, zal je veel meer succes behalen. Over het algemeen heb je erg veel ambities en doe je er goed aan om strikte normen en doelen te stellen. Let op dat er mensen zijn, die jou bepaalde zaken niet gunnen. Afgunst en zeer negatief gedrag kunnen je dan danig storen en jaloersheid kan jou dan flink in de problemen brengen. Blijf op sympathieke manier communiceren, dan ben je in staat er mee om te gaan. Financieel zal het een prima maand zijn en eventuele problemen of conflicten kunnen opgelost worden. Let op dat je wat geld achter de hand houdt, omdat er aanwijzingen zijn dat er onvoorziene kosten komen. Ga je beleggen of investeren, dan is het verstandig om nog wat contant geld te hebben en ook zeker wat extra geld op de bank te houden. Voor vrouwen wordt aangeraden zichzelf te ontplooien en hun positie te verbeteren. Ga dit niet te angstvallig doen, omdat alles op het juiste moment gebeurt. Het zal echter nog niet de juiste maand zijn om kansen in je carrière te krijgen, zodat je even geduld moet hebben. Let op dat je privéproblemen niet mee naar je werk neemt. Mensen zullen misschien wel sociaal wenselijk reageren, maar ze kunnen achter je rug roddelen. Mannen kunnen professioneel gezien risico’s nemen, maar financieel moet je wel opletten. Het wordt afgeraden om ingewikkelde taken of langdurende projecten te starten. Daar kun je beter tot een volgende maand mee wachten.

Mentale en fysieke gezondheid (met een herhaalde waarschuwing voor alle tekens)
Er zijn beschermende planeten, waardoor mensen kracht ondervinden om bedreigingen het hoofd te bieden. Let op dat we te maken krijgen met bepaalde planeten die zorgen voor opstand en conflictueuze energieën. Daarvoor zijn er waarschuwingen te plaatsen. Er zijn grote tegenstellingen tussen mensen die verantwoord in het leven staan en mensen die normen en waarden overtreden. De schaduwplaneet Rahu zal krachtig doorwerken en met een aantal krachtpatsers aan zijn zijde zal deze veel invloed hebben op wetenschappers, politici en andere gezagsdragers. Daardoor zal september een maand zijn, waarin mensen actief en inventief op zoek zijn naar mogelijkheden om het coronavirus aan te pakken. De Zon zal vooral de 1ste drie weken kracht bieden en gezamenlijk met planeten in aardetekens bescherming bieden. De Volle Maan kan echter de 1ste week voor grote problemen zorgen, omdat ziektes meer kans hebben te ontwikkelen. Dit geldt niet alleen voor corona, maar ook voor andere ziektes die zich kunnen openbaren. Ik gaf eerder aan dat het coronavirus half september sterker wordt als Jupiter uit de retrograde beweging gaat. Dat wordt er daarna niet beter op, omdat Saturnus eind september en Pluto begin oktober ook uit deze retrograde beweging gaan. Blijf dus oppassen mensen! Je hebt het volste recht om een eigen mening over het coronavirus te hebben, maar laat wel iedereen in zijn of haar waarde. Ook anderen mogen denken en voelen wat ze willen. Opstandigheid zal deze periode een grote rol spelen.

Steenbokken kunnen in september soms moe en depressief zijn. Mocht je er last van hebben, raadpleeg dan een specialist. Er zijn aanwijzingen dat je met problemen in je gezicht te maken krijgt en ook hier moet je dus alert op zijn. Verder is het mogelijk dat je zowel fysiek als mentaal overbelast kunt worden. Let op dat je niet met overgewicht te maken krijgt. Met name vrouwen doen er goed aan medisch een keuring te ondergaan. Ervaar je symptomen dat jij je niet lekker voelt, dan is het verstandig naar een arts te gaan. Zelfs ogenschijnlijk kleine kwaaltjes kunnen problemen geven. Het is tevens zaak vrolijk en positief in het leven te staan. Dit is veel heilzamer dan welk medicijn dan ook.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Tot de 22ste biedt de Zon in de Maagd een krachtige herstellende energie op zakelijk en financieel gebied. Orde en regelmaat zijn belangrijk, waarbij Jupiter, Saturnus, Pluto en Uranus, in een aardeteken, voor ondersteuning zorgen. De 2de brengt de krachtige Volle Maan in Vissen een langzamere stofwisseling en je moet dan ook alert blijven. Dat is in deze coronatijd belangrijker dan gewoonlijk. Zelfs de kleinste ongemakken of ziektes kunnen nu de fysieke weerstand verlagen. Wonden zullen moeilijk genezen en ons bloedsysteem kan verstoord raken, waardoor we eerder ziek worden. Ook is er een grotere kans op een slecht humeur bij mensen. Voordeel is dat we empathisch zijn, waardoor we in sociale contacten geregeld in staat zijn anderen te helpen. Mensen die minder lekker in hun vel zitten, kunnen hun heil zoeken bij genotsmiddelen. Anderen kunnen zich meer richten op snacks, snoep en andere ongezonde producten. Tracht dit onder controle te houden en zorg dat je juiste keuzes maakt. Onthoud vooral dat je lichaam deze 1ste week erg gevoelig is en dat alles wat er gebeurt invloed op je zal hebben. Verslavende producten hebben een sterker effect en kunnen grote problemen geven. Het 1ste deel van de maand zal Mercurius, in de Maagd, een driehoek vormen met Pluto in de Steenbok. De Zon staat tegenover de Maan. Daardoor kunnen verantwoord levende mensen over het algemeen prima energie tegemoet zien.

Venus in de Kreeft geeft sympathie en is t/m het eind van de maand gericht op romantiek en erotiek, terwijl Mars, in de Ram, voor dynamiek en passie zorgt. Venus staat de 2de tegenover Saturnus in de Steenbok, waardoor mensen nuchter zijn en minder met romantiek en relaties bezig zijn. Voordeel is dat je verantwoorde keuzes maakt. De Zon vormt een driehoek met Uranus in de Stier. Pas op dat Uranus opstandig maakt en bestaande routines in de war raken. Ben jij opstandig, toom dit dan zo mogelijk in. De 3de t/m 5de speelt Mercurius een sterke rol als deze een driehoek vormt met Saturnus in de Steenbok. De 5de reist Mercurius naar de Weegschaal, wat gunstig is voor relaties. Ook Venus, die de 6de de Leeuw in gaat, is gunstig voor mensen, maar Mars in Ram brengt intense, niet altijd positieve emoties. Positief is dat men vaak goed met elkaar omgaat. Het is op individueel niveau een tijd van ontdekken en ontwikkelen van vaardigheden. Problemen of conflicten kunnen makkelijk opgelost worden. De 9de vormt de Zon, in de Maagd, een driehoek met Jupiter, in de Steenbok, en reist Mars tot half november retrograde in de Ram. Venus en Mars gaan niet sympathiek met elkaar om, let dus op wisselvalligheid. Bijzonder is de tijd als de Zon in de Maagd tegenover Neptunus in de Vissen staat. Vooral de 11de moet je dan oppassen dat ratio en fantasie conflicteren. De 13de gaat Jupiter direct de Steenbok in en dit brengt zelfdiscipline aan mensen. Je kunt de rest van de maand makkelijker doelen behalen en het fysieke gestel versterken. Mensen die impulsief en explosief zijn, moeten trachten zelfbeheersing te houden.

De 14de vormt de Zon een driehoek met Pluto in de Steenbok en Venus de 15de een vierkant met Uranus. Dit vuur, in combinatie met aarde, geeft mensen de kracht passioneel te zijn, maar wel op een nuchtere en ordelijke wijze. Mensen die van zichzelf nuchter zijn, zullen vuur in hun handelen laten zien, terwijl passionele mensen juist rust ervaren. De periode van de 17de is speciaal, omdat Mercurius in Weegschaal een vierkant vormt met Jupiter, terwijl de Nieuwe Maan in de Maagd verschijnt. Mensen zijn nu erg alert en intuïtief en kunnen analytisch bezig zijn om mensen en situaties te begrijpen. De 21ste vormt Mercurius in de Weegschaal een vierkant met Pluto in de Steenbok. Diezelfde periode zal de Zon tussen de Maagd en Weegschaal problemen geven. Gelukkig biedt Venus liefdevolle energie, waardoor mensen in staat zijn het een en ander met de mantel der liefde te bedekken. De 23ste vormt Mercurius een vierkant met Saturnus in de Steenbok, waardoor mensen zakelijk, ordelijk en stabiel zijn. De 24ste staat Mercurius tegenover Mars, waardoor mensen passioneler en minder ordelijk zijn. De 27ste gaat Mercurius de Schorpioen in en blijft daar tot 28 oktober. Die periode kan er een sterke mentale energie zijn en veel mensen zullen niet snel moe zijn. Geen obstakel zal groot genoeg zijn om niet te overwinnen. Het is een geweldige tijd voor passie en erotiek. In relaties genieten mensen van hun partner, maar zijn er ook verlangens naar anderen. Singles zullen geneigd zijn tot minder serieuze contacten. Het eind van de maand kent passie met Venus in de Leeuw, die een driehoek vormt met Mars in de Ram. Mensen zullen gericht zijn op erotiek en avontuur. Omdat Saturnus nu direct in de Steenbok beweegt en een vierkant met Mars vormt, is de energie op je carrière, ontwikkeling en zelfdiscipline gericht, maar ook zeker op je sociale leven vol avontuur en spanning. Je eindigt de maand dus zeer actief en mentaal sterk.