Maandhoroscoop Steenbok

Gratis jouw week, maand, jaar en erotische horoscoop van de Steenbok lees je bij Astroangels!

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - Mei 2019

Overzicht voor de Steenbok
De Maan neemt een prominente rol in het leven van de Steenbok in. Vooral het 1ste deel van de maand kan er weerstand zijn en ben je wat lui. Je kunt je moeilijk op je werk te richten. Dit kan niet alleen zorgen dat je stilstaat, maar ook achteruitgang is dan mogelijk. Dit kan je echter voorkomen door er vol voor te gaan en niet teveel af te wachten. Stel doelen en wees ambitieus door jezelf te motiveren. In de liefde kunnen singles een bepaalde uitstraling hebben, waardoor ze mensen aantrekken, die ze beter mijden. Ben je gebonden dan is het een maand om te onderzoeken of de relatie biedt wat je nodig hebt. Tot de 10de zijn er kansen om te ontplooien, maar het lijkt alsof je die meestal mist. Op zich hoef je er niet bang voor te zijn, omdat er meer kansen komen. Wees dus alert. Het maakt het leven er makkelijker op. Ook is het belangrijk je te concentreren op datgene waar je mee bezig bent. Dat kun je nog moeilijk vinden.

Mensen met een eigen bedrijf kunnen conflicten krijgen. Gaat het om geld of je bezittingen, dan kun je nog wel eens zeer star zijn en laat je mensen moeilijk toe. Mensen die voor een baas werken en niet tevreden zijn met hun huidige functie, doen er goed aan met leidinggevenden over mogelijkheden te praten. Van de 11de t/m de 21ste zijn er veranderingen in je leven. Dat vind je wel moeilijk omdat je stabiliteit in je leven wilt. Het is een periode van aanpassing en dat vind je erg lastig. Je doet er goed aan deze tijd vooral ondersteuning van vertrouwde mensen te vragen, zowel privé als in je carrière. Je hoeft niet alles alleen te doen. Wees dus niet eigenwijs en accepteer eventuele hulp en adviezen. Zakelijk is het een prima tijd, maar kan er misleidende energie zijn en mensen je nog wel eens minder goed behandelen. In de liefde ben je flexibel en heb je veel zin om uit je dak te gaan. Laat je niet tegenhouden door hoge eisen die jij jezelf oplegt. Vanaf de 22ste ben je passioneel en actief. Mensen die een eigen bedrijf hebben, mogen gerust risico nemen. Er zijn geen storende elementen, die roet in het eten gooien en je bent geaard. Ben je werknemer dan zijn er goede financiële vooruitzichten voor mensen die extra dingen willen doen. Let op dat je het vertrouwen van mensen behoudt, door bescheiden en behoudend te blijven. Singles kunnen onder druk staan, door moeilijke keuzes die ze moeten maken. Welke keuze je ook maakt, als je bewust en rationeel handelt, zal het alleen maar goed uitpakken. Het is een interessante periode voor een relatie of familieleven. Er komen voorstellen, die je moet overdenken om niet te snel te oordelen. Er zijn conflicten mogelijk, die niet snel op te lossen zijn. Blijf rationeel en laat je niet leiden door emoties, dan zullen conflicten minder snel ontstaan.

Liefde en relaties
De maand kan lastig starten, waarbij er zelfs spanningen en conflicten zijn. Je kunt te maken krijgen met stress en innerlijke conflicten. Dit is het gevolg van Venus in de Ram, die zorgt dat je erg scherp blijft in contact met je partner. Ben je single dan heb je verlangens, maar ga je hier moeilijk mee om en ook dit kan frustratie geven. Je kunt moeilijk je emoties uiten en daardoor begrijpen mensen je niet altijd, waardoor er misverstanden kunnen ontstaan. Let op je woorden en tracht emoties op een eerlijke manier te verwoorden. Doe je dit niet, dan kun je te maken krijgen met problemen in de relatie, maar ook in contact met anderen. Jouw heersende planeet Saturnus beweegt retrograde en gaandeweg de maand ben je meer in staat emoties te verwoorden. Je wordt vanzelf effectiever in de communicatie. Dit zal vooral vanaf de 6de zijn als Mercurius naar de Stier beweegt. Voor de hele 1ste week geldt dat het belangrijk is emoties onder de loep te nemen. Het is echter ook belangrijk je fysiek te uiten door te bewegen en de natuur in te gaan. Je bent dan mentaal sterker en dit kan voor zowel gebonden mensen als singles een opluchting zijn. Hoe meer je in contact met je diepste innerlijk bent, hoe makkelijker jij het met je emoties kunt hebben. Daarbij zal de Nieuwe Maan van de 5de in de Stier ook veel kracht bieden om jezelf te waarderen. Wees geduldig, planetaire energie kan ondersteunen, maar uiteindelijk moet je het echt zelf doen. Let deze 1ste week op als je met je partner gezamenlijke bezittingen of financiën hebt. Het zal belangrijk zijn hierover te praten, zodat er duidelijkheid is over jullie doelen en verwachtingen. Ben je single, dan moet je opletten hoeveel geld je aan de liefde uitgeeft. Is het teveel, schroom dan niet en stop dit.

De 8ste t/m de 10de is een uitstekende tijd om datgene wat je aan het doen bent, voort te zetten. Wat het ook is, je zult er profijt van hebben. Ook nu moet je geduld hebben, omdat het oogsten van wat je zaait, pas begin juni gebeurt. Om emoties onder controle te houden en in de romantiek lekker in je vel te zitten, wordt aangeraden te mediteren of in de buitenlucht te sporten. Ben je single, dan zijn er aanwijzingen dat je door middel van sport een nieuw liefje kunt ontmoeten. De 15de zal Venus naar het gebied van de Stier reizen. Je ervaart fijne energie en zult betrouwbaar in de liefde zijn. Je partner zal genieten van warmte die je geeft. Je bent geaard en zal minder spanningen ervaren, zodat de relatie soepel verloopt. Singles trekken mensen aan die serieus in de relatie staan. De 18de komt de Volle Maan in de Schorpioen terecht en is er een verbinding tussen Venus en Uranus. Je bent fysiek en mentaal erg krachtig. Je kunt routinematige gewoonten loslaten, waardoor je meer naar erotische spanning zoekt. Je partner kan verrukt zijn over de emoties die je laat zien. De 18de t/m de 20ste ben je als single sensueel en gericht op erotiek. Deze dagen trek je vooral spannende contacten aan. Vanaf de 21ste komen de Zon en Mercurius in de Tweeling binnen en denk je na over romantiek. Zowel gebonden mensen als singles kunnen de juiste keuzes maken. Je kun je wisselvallig voelen. Een vaste relatie kan je lastig vinden, maar een speelse en avontuurlijke ook. Tracht balans te vinden door er met je partner over te spreken. Ben je single, dan kun je beter geen serieuze relatie aangaan. De 24ste en de 25ste ben je sterk met het verleden bezig en kun je bepaalde dingen achter je laten. De rest van de maand zal verder prima verlopen, zonder al teveel ups en downs en dat vind je eigenlijk wel erg fijn.

Carrière en zakelijkheden
Je moet de 1ste week alert zijn dat het je meer opvalt hoe mensen in je carrière of studie met elkaar omgaan. Er kan wat chagrijn zijn, waar je je wel aan kunt storen. Doe vooral niet mee aan onderlinge conflicten. Daar word je alleen maar humeurig van en dan zal je dus deel uitmaken van het negatieve gevoel dat er om je heen kan zijn. Beter kan je proberen om te bemiddelen en de positieve sfeer er in te houden. Lukt dat niet met woorden, dan kan een leuke afleiding helpen. Neem eens iets lekkers mee naar je werk en zorg voor ontspanning. Het vierkant tussen Mercurius en Pluto is de oorzaak dat er wat problemen zijn. Gelukkig is er een positieve energie vanuit Jupiter die invloed op deze planeten heeft. Er zijn zeker storende elementen, maar ook positieve om er iets leuks van te maken. Je moet de 1ste week opletten dat je persoonlijke fouten kunt maken. Tracht ze te voorkomen. Zijn ze er eenmaal, ga er dan niet te emotioneel mee om, maar geef het toe. Dat zullen mensen veel meer waarderen.

Let de 6de t/m de 8ste op dat je wat depressief kunt zijn als dingen niet helemaal gaan, zoals je wilt. Je kunt je vermoeid voelen en hebt niet altijd de motivatie om er iets van te maken. Gelukkig zal Mercurius de 6de in het gebied van de Stier terechtkomen, waardoor je sterker wordt. Dit zal niet gelijk al zijn, heb dus geduld. Na de 8ste zal je merken dat vermoeidheid verdwijnt en je veel beter bestand bent tegen spanningen en andere problemen. De 12de t/m de 16de zal het driehoek tussen de Zon en Pluto voor een geweldige kracht zorgen. Hierdoor zal je veel bereiken en heb je veel ambities en positiviteit bom eventuele problemen buiten de deur te houden. De 15de zal de gelukbrengende Venus voor creativiteit op financieel gebied zorgen als deze planeet zich bij de positieve Mercurius voegt. Daarnaast zal de passionele Mars zich naar de emotionele Kreeft in jouw sector van samenwerking begeven. Je bent erg krachtig en ondanks alle passie zal je dit wel sympathiek doen. De 17de en de 18de is een prima periode om je zakelijk te ontplooien en kan er verrassend nieuws zijn. De 21ste t/m de 26ste zal er een positieve energie zijn van de Zon en Mercurius in de Tweeling. Dit kan een gelukkige periode worden. Moet je belangrijke zaken doen dan kun je dit nu het best doen. Je kunt prima samenwerken en zal ook in staat zijn problemen op te lossen en achterstallig werk te doen. De maand zal positief eindigen met de driehoek tussen Venus en jouw heersende planeet Saturnus. Je zit lekker in je vel en bent er klaar voor om in juni volop te profiteren van de energie die je hebt en waarmee je mogelijkheden afdwingt.

Mentale en fysieke gezondheid 
Venus beweegt aan het begin van de maand in de Ram en dit kan wel eens wat spanningen met zich meebrengen. Lichamelijk klanten zoals spier- en hoofdpijn zijn zeker mogelijk. Je doet er goed aan om eventuele stressfactoren te mijden en niet teveel energie te verspillen. Dit kan je vooral doen door je fysieke gesteldheid onder controle te houden. Beweeg of sport voldoende en ga wat vaker de natuur in. Met name het 1ste deel van de maand is geschikt voor ontspanningsmassage en meditatie. Laat je dit deel van de maand niet gek maken en maak ruimte voor mentale en fysieke ontspanning. Vanaf de 15de gaat Venus de nuchtere Stier in. Je kunt dan meer geaard zijn en dit geeft veel vertrouwen. Het is een belangrijke tijd voor verandering. Bekijk eens of je tevreden bent met wat je wilt en wat je anders zou kunnen doen. Doe dit niet te snel, gunstige energie vanuit de kosmos zal de hele maand nog bij je blijven. De 21ste zal de energie van de Zon en Mercurius zorgen voor een versnelling van wat je wilt. Grote kans dat nu je leven eens flink aan kunt pakken en positieve veranderingen kunt maken