Maandhoroscoop Steenbok

Gratis jouw week, maand, jaar en erotische horoscoop van de Steenbok lees je bij Astroangels!

Maandhoroscoop Steenbok

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - December 2019

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

 

Algemeen
Er wordt aangeraden deze maand geen buitenlandse reizen te maken en doe je er goed aan geen uitstapjes laat op de avond te maken. Er is een aantal planeten in je 12de huis en deze heeft een krachtige spirituele werking. Je kunt fantaseren en hebt voorspellende dromen en kunt te veel de neiging krijgen de fantasie in je dagelijkse leven te zoeken. Daarbij kan dit zorgen dat je gezondheid te wensen overlaat, waardoor je ziek wordt als je inspannende reizen gaat maken. Je kunt deze periode beter thuis blijven of met vertrouwde mensen afspreken. Wees de hele maand voorzichtig waar je bent en met wie, omdat er toch storingen zijn. Voordeel aan deze maand is aan de andere kant dat je veel uithoudingsvermogen hebt en door kunt zetten, zelfs als je het moeilijk hebt. Zorg er in ieder geval voor dat je werkdruk vermijdt en dat je mentaal sterk blijft. Op zich zal dit lukken en zijn er geen aanwijzingen dat de werkdruk erg veel problemen zal geven. Het wordt belangrijk je professionele en persoonlijke relatie te harmoniseren door vooral kalm te blijven met obstakels die er op je pad komen. Wees empathisch en ga niet te veel tegen mensen in. Op gebied van romantiek zijn de 4de t/m de 7de geschikt om liefde te delen in een relatie en als single om een nieuwe liefde te vinden. De 9de t/m de 11de moet je voorzichtig zijn om niets achter te houden. Mensen kunnen wel eens denken dat je achterbaks bent, terwijl je dat niet bent. Het is vaak meer omdat je onzeker bent. Zijn er belangrijke zaken die deze maand moeten gebeuren, dan doe je er goed aan dit in het midden van de maand te doen. Dan is er versnellende energie. Ook de periode van de 19de t/m de 20ste is geschikt, door een krachtige positieve energie. Vanaf de 24ste komt er uitdagende energie op je af, waardoor je spannende, maar tegelijk succesvolle momenten mee kunt maken. Daarbij zal Saturnus naar de Steenbok reizen, maar deze energie kan voor obstakels zorgen en dan ook echt op alle gebieden van je leven. Er wordt geadviseerd niet bang te zijn en uit je comfortzone te treden, waardoor je genoeg kansen krijgt. Het wordt niet makkelijk, maar je komt er vanzelf doorheen. Er is zelfs verbetering van werkprestaties en je behaalt behoorlijke winsten. Heb je een politieke achtergrond, dan kun je op dat moment veel succes behalen. Zorg dat je evenwicht aanbrengt tussen vrienden, familie en carrière. Met name de 25ste en 26ste kun je jezelf voorbij lopen, maar daarna zal het top gaan.

Liefde en relaties
De nuchtere Steenbok is misschien wel het meest ernstige teken van de dierenriem. Je wilt stabiliteit en hebt een aangeboren talent om succesvol te zijn. Je wilt graag erkend en gewaardeerd worden. Hiervoor maak je veel uren en stop je niet voor je werkelijk het resultaat bereikt dat je voor ogen hebt. De Steenbok wil een reputatie opbouwen en zal het liefst in de schijnwerpers staan. Zakelijk gezien is er dus niets aan de hand. Privé laat je een ander beeld zien. Je bent bang voor realiteit in een relatie of in vriendschappen. Je kunt dan het boetekleed aantrekken en constant aandacht vragen door te stellen dat je mentaal niet lekker in je vel zit. Januari zal een maand zijn om dit nu eindelijk eens van je af te gooien en te zorgen dat je vertrouwt op eigen talenten. Doe je dit dan zullen mensen accepteren zoals je bent. Met de planeten in je teken zal de maand over het algemeen intens beginnen. De Zon en Mercurius zullen jou zeker tot de 17de versterken als het gaat om intellect, ratio en charisma. Jupiter, Saturnus en Pluto brengen vele energieën van verandering en regeneratie, waardoor je actief bezig bent om dingen daadwerkelijk anders te doen. Uranus in de Stier zal de eerste tien dagen zorgen voor een bepaalde energie, waardoor jij erg geneigd bent om de vrijheid op te zoeken. Je bent creatief en hebt veel behoefte om je eigen dingen te doen. Daarbij kan je wel eens de neiging hebben voorbij te gaan aan behoeften van een partner, vrienden of andere geliefden. Positief aan deze energie is wel dat er in een liefdesrelatie ruimte is voor erg veel warmte en intimiteiten. Singles kunnen meer kans hebben op een nieuwe relatie. Vanaf de 14de zal Venus sterke energie bieden, waardoor je verleidelijk bent. Neptunus en Mars zullen hierbij helpen, waardoor je uiteindelijk in staat bent jezelf anders op te stellen. Het kost moeite en energie, waardoor je op moet letten dat je weerstand verlaagd kan worden. Ben je gebonden, dan zal je partner over het algemeen veel evenwicht bij je voelen, waardoor de relatie stabiel is. Vooral Uranus in de Stier is vrij harmonisch van aard, waardoor er dingen kunnen veranderen, maar over het algemeen wel op een positieve wijze. Er zijn mooie momenten die de relatie een positieve boost geven. De planetaire aspecten zijn gunstiger voor gebonden mensen, maar ook singles krijgen er positief mee te maken. Neptunus helpt om er voor te zorgen dat jij niet zo rationeel bent en in staat om gevoelens te laten zien. Mars zal krachtige energie sturen, waardoor er zeker mensen aangetrokken worden. Tijd dus voor avontuur en spannende spelletjes.

Carrière en zakelijkheden
Je bent van nature een actief persoon, maar dan vooral zakelijk. Deze maand ben je echter ook op sociaal gebied erg actief. Je kunt professioneel veel verplichtingen aangaan, maar kunt ook wel eens wat meer terughoudend zijn. Aan de andere kant kun je echter ook maar weer zo naar voren gaan en weten mensen niet altijd wat je nou precies wilt. Let dus op dat er een mogelijkheid is dat je niet altijd in balans bent en dat er tegenstellingen kunnen zijn in jouw persoonlijkheid. Soms ben je open en sympathiek, maar er kunnen momenten zijn dat je juist gesloten bent. Je humeur kan dan wel eens wat verpest worden en in het contact met anderen ben je dan wel eens gefrustreerd. Financieel gezien, wijzen de voorspellingen er op dat je er beter voor komt te staan. Je kunt financiële besluiten nemen, waarbij er mogelijkheden zijn om belangrijke stappen te maken om te ontwikkelen. Dit lijkt te komen door planetaire energieën die zorgen dat je op financieel gebied erg verstandig bent en de juiste investeringen kunt doen. Je bent op zakelijk en financieel gebied zo sterk dat je in staat bent om heel goede vorderingen te maken. Je moet opletten dat je de neiging hebt inkomsten weer net zo hard uit te geven. Tracht controle te houden en blijf bescheiden bij dingen die je koopt. Het jaar zal goed starten en, omdat je een goed toekomstbeeld lijkt te hebben, kun je ook gelijk al veel bereiken. Je kunt geweldige ideeën hebben en plannen kunnen andere mensen verrassen en verblijden. Mensen zullen onder de indruk zijn van de wijze hoe je met werk omgaat en hoe jij succes afdwingt. Bijzonder zal zijn dat ideeën die jij deze periode uitwerkt, later in het jaar voor goede resultaten zorgen. Hierbij lijkt het alsof je een voorspellende gave hebt, waarbij weet wat je moet doen om goed te presteren. De periode van de 5de t/m de 8ste moet je opletten dat er veel werk op je afkomt en je moet dan zorgen dat je een duidelijke planning hebt. Je kunt jezelf anders voorbijlopen en dan mentaal en fysiek onder druk staan. Ben je niet effectief en adequaat tracht dan vertrouwde mensen om ondersteuning te vragen. Er zijn aanwijzingen dat je dan veel meer weet wat je moet doen om goed te functioneren. Mensen die een nieuwe baan ambiëren, zullen na de 10de goede mogelijkheden krijgen. In het midden van de week kun je beter gas terugnemen, omdat je privéleven erg veel tijd in beslag lijkt te nemen. Neem daar genoegen mee en geniet ervan om lekker te ontspannen. Na de 20ste zal je veel samenwerken, maar vind je dat wel eens lastig. Durf mensen te waarderen en te vertrouwen en laat dingen aan hen over. Ze zullen dan positiever naar je zijn. Na de 25ste moet je werk delegeren. Er komt dan veel op je af mede omdat je ook nog veel tijd aan je privéleven besteedt. Het eind van de maand zal je wel het gevoel hebben dat het een goede maand is geweest.

Mentale en fysieke gezondheid
Er zijn genoeg krachtige energieën in jouw teken en daardoor zal je gezondheid over het algemeen erg goed zijn. Je weerstand is sterk en bestaande chronische ziektes zullen je minder parten spelen en je hebt ook veel minder kans op nieuwe ziektes. Sterker nog bepaalde chronische klachten kunnen deze maand een stuk minder worden en zelfs grotendeels verdwijnen. Dit is vooral bij mensen die op gebied van stress en diepe emoties last hebben van bepaalde ziektes. Over het algemeen is de Steenbok dus fysiek zeer krachtig. Je bent immuun voor griep en andere seizoensgebonden ziektes en zit gewoon lekker in je vel zit. Dit is ook positief, omdat je zeer aantrekkelijk voor anderen bent. Je straalt en zal over het algemeen lachend door het leven gaan en hier ook mensen mee verblijden. Het kan dus zowel in je privé als je in je zakelijke leven een prima maand worden, met evenwicht en harmonie. De eerste periode van de maand is overigens een periode om jezelf onder de loep te nemen, omdat het natuurlijk lang niet voor iedere Steenbok zo is, dat deze zich goed voelt. Om te zorgen dat je je zo gaat voelen, moet je bedenken wat je kunt doen om je lekker te voelen. Weet je van jezelf dat je niet op de goede weg bent en merk je dat het een en ander niet goed verloopt, dan is het belangrijk stappen te ondernemen. Neem hier de tijd voor en vraag sociale contacten om advies. Ga je niet verschuilen achter excuses, maar pak je leven qua voeding, beweging en minder goede gedragingen aan. Je zult merken dat je leven een stuk beter wordt als je een gezond levenspatroon bedenkt. De vooruitzichten zijn dat de eerste weken moeilijk kunnen zijn, maar vanaf de 15de kunnen er positieve veranderingen zijn met veel kansen op geluk.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We gaan een jaar met nieuwe uitdagingen in. Niets is hetzelfde, omdat het verleden niet terug te krijgen is, maar wel kunnen we toekomst veranderen met ons gedrag. Er zijn veel energieën in de Steenbok. De Zon, Mercurius, Jupiter, Saturnus en Pluto verblijven daar. Uranus zal nog steeds in de Stier bewegen. Het wordt een maand om te concentreren op dromen die er op ons afkomen en een voorspellende waarde lijken te hebben. Het wordt geen makkelijke maand, maar als we creatief en origineel zijn, dan komen we een eind. Overigens zal de energie van de planeten ons langer dan deze maand bijstaan. Energie van Mars in de Boogschutter brengt veel vuur en zorgt dat we ambities vorm geven. Mercurius brengt nuchterheid en zal gedachten op gang helpen om de toekomst te overzien. Er is het hele jaar krachtige kosmische energie, die versterkend werkt. Let op dat zowel positieve als negatieve gedragingen sterker kunnen worden. Het is belangrijk dat we onszelf onder de loep nemen en bekijken wat we verkeerd doen en wat anders kan. Bijzonder is dat er van de 6de tot de 12de een niet eerder vertoonde line-up is van Pluto, Saturnus, Mercurius en de dwergplaneet Ceres. Door deze energie is de gezondheid relatief gezien voor zowel mannen als vrouwen zeer goed. Vrouwen zullen op gebied van moederschap, opvoeding en zwangerschap een krachtige energie krijgen. Mannen zullen liefdevoller zijn en meer aandacht aan geliefden schenken. Ook familierelaties zullen goed gaan. Door deze krachtige planetaire energie zullen mensen met elkaar begaan zijn. Ook is er automatisch meer liefde voor dieren en planten. Het is dus een periode van respect en waardering. Let op dat de verbintenis tussen Ceres, Pluto en Saturnus ook verdriet en teleurstelling kan brengen, door bepaalde gedragingen van mensen die zich verzetten tegen positieve energie. We moeten alert zijn en proberen ons verstand er bij te houden voor we iets doen of zeggen dat niet meer terug te draaien is. Bijzonder zal zijn dat er deze maand veranderende machtsverhoudingen optreden. Omdat deze in grote bedrijven of regeringen optreden is er een kettingreactie mogelijk en zijn grote problemen niet uit te sluiten. Deze kunnen onder andere invloed hebben op de benzineprijs, dagelijkse uitgaven, aandelen en andere financiële zaken en werkgelegenheid.

De eclips die dit jaar ontstaat, zorgt ervoor dat er energieën uit de jaren 90 van de vorige eeuw op kunnen treden, die soortgelijk problemen kunnen geven. Vrijdag de 10de zal deze eclips zijn, die om 18:06 start, 20:11 op het hoogtepunt is en eindigt om 22:15. Deze eclips is in Nederland te zien en de Volle Maan zal veel energie op de Aarde afsturen. Op niveau van onszelf is januari dan een maand, waarin we te maken krijgen met promotie, maar ook met ontslag. Dit hangt helemaal af van het teken waar je onder valt en de normen en waarden die jij aanhangt. De 10de en 11de is de stofwisseling van mensen vertraagd, waardoor er vermoeidheid op kan treden. We kunnen een slechte mentaliteit hebben en veel mensen zijn humeurig. Het beste kun je deze tijd niet te veel activiteiten buiten de deur plannen. Vooral laat in de avond, de nacht en vroeg in de ochtend zijn er storende energieën. Ook is het af te raden om op plekken te komen waar dronken of agressieve mensen zijn. Op niveau van de wereld zien we problemen tussen overheden en kan er zelfs een crisis zijn in samenwerkingsverbanden zoals de NAVO en EU. Dit kan rond de periode van de Volle Maan ontstaan en zou dan later dit jaar tot dieptepunt komen. Er lijkt een negatieve energie te zijn, die boven de huidige wereldorde uitstijgt en flink wat invloed heeft. We kunnen echter ook zien dat onder andere energieën van Ceres, Saturnus en Pluto absorberende krachten bieden. Hierdoor zullen er energieën van de Spirituele wereld zijn, die juist liefde en warmte brengen. Mensen en instellingen die positief in het leven staan, zullen hier veel bescherming door krijgen. Een bijzondere energie zal komen als de planeten, die in de Steenbok reizen, vanaf de 20ste in het 10de huis verblijven. Dit huis is gericht op de carrière en zal nu nog meer energie krijgen door de Steenbok. Er zijn dan grote verwachtingen met betrekking tot de carrière van mensen. We hebben veel ambities en er zijn dan ook veel mogelijkheden om ons te ontplooien. Mensen die leiding geven, kunnen de energie gebruiken om hier zeer effectief in te zijn. Ook contacten tussen mensen zullen in deze periode goed verlopen, waardoor er veel minder kans is op agressie of gevaarlijke situaties.