Maandhoroscoop Steenbok

Gratis jouw week, maand, jaar en erotische horoscoop van de Steenbok lees je bij Astroangels!

Maandhoroscoop Steenbok

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - Juli 2020

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Als gevolg van de planeten die door jouw teken reizen, zal het een maand zijn, waarbij de nadruk ligt op je carrière en doelstellingen die je voor jezelf hebt gemaakt. Doordat je eerder dit jaar al veel ideeën en fantasieën hebt gekregen, heb je al veel concrete plannen en deze kunnen in juli tot werkelijkheid gebracht worden. Je zult enorm veel energie voelen en bent er klaar voor het een en ander te ontwikkelen. Je zult echter wel op moeten letten dat je je energie niet versnipperd gaat gebruiken om allerlei zaken aandacht te geven. Richt je zoveel mogelijk op één of enkele taken, zodat je die eerst afrondt voordat je weer naar iets nieuws gaat. Een andere duidelijke aanwijzingen ligt in het feit dat je wel wat impulsief kunt handelen. Tracht controle te houden en zorg ervoor dat je je plannen op een zeer zorgvuldige manier tot uitvoering brengt. Je hebt er niets aan om je ergens in te storten, zonder dat je duidelijk weet hoe je dingen wilt doen en vooral welke dingen je wilt doen. Het zal een maand zijn van plannen en ideeën, maar tegelijk ook van structuur en regelmaat. Zakelijk gezien zal het een maand worden, waarbij je de neiging hebt strijd te zoeken met mensen die anders dan jij denken. Je wilt graag concurrentie aangaan en bent er zelfs toe in staat om een-op-een te concurreren met mensen die hetzelfde als jij willen. Heb je een eigen bedrijf dan doe je er zeker verstandig aan jezelf te promoten en te zorgen dat mensen jou opmerken. Ook is het verstandig niet bang te zijn om je prijs drastisch naar beneden te gooien. Ondanks dat planetaire invloed je nuchter maakt, zal je natuurlijk ook een privéleven hebben. Doordat je nuchter denkt, zal je sociaal een goede maand meemaken. Je bent afhankelijk van anderen, maar dat vind je op privégebied zeker niet erg. Je laat je graag door betrouwbare mensen leiden. Het zal een maand worden, waarin je je even wat meer ondergeschikt moet maken als het om vrienden, familie en een relatie gaat.

Je zult je aan moeten passen, maar je ervaart ook wel de rust om zakelijk meer tijd en ruimte te nemen om je te ontplooien. Met name het begin van de maand is bijzonder, omdat Saturnus naar jouw teken gaat reizen en de maansverduistering van de 5de ook flink wat energie in je losmaakt. De Maan zal deze periode in jouw 1ste huis bewegen en dit zorgt ervoor dat je zowel mentaal als fysiek erg sterk bent. Ook Saturnus zal hier bewegen en daardoor zal je soms te intens in je gevoelens zijn en t/m de 5de op moeten passen dat je niet te intens en passioneel bent. Wat je nu ook doet, het zal goed gaan, maar alleen als je geduldig bent en de rust weet te vinden om pas later met belangrijke beslissingen te komen. Het is ook een maand met een aantal retrograde bewegende planeten en dit geeft karmische energie, waardoor goede handelingen beloond worden en onverantwoord gedrag grote problemen kan geven. Wees dus attent en zorg dat je na blijft denken bij wat je aan het doen bent. De 6de en 7de zijn fantastische dagen en je krijgt dan in principe veel voor elkaar. Het is een goede periode om meer geld te verdienen en in de liefde en vriendschappen ben je in staat indruk te maken. De 8ste t/m de 10de is weer moeilijker en zal je weer voorzichtig moeten doen. Het blijft hierna t/m de 20ste wisselvallig met momenten dat het fantastisch gaat, afgewisseld met moeilijke momenten. Vanaf de 21ste kun je op alle gebieden een prima energie ervaren en zal er meer stabiliteit komen. Je krijgt volledige bevrediging bij alles waar je mee bezig bent en ontmoet gelijkgestemde mensen. De laatste twee dagen zijn weer uitstekend geschikt om belangrijke besluiten te nemen. Er zijn zelfs grote positieve verrassingen mogelijk.

Liefde en relaties
In juli zijn de vooruitzichten dat relaties met familieleden een flinke positieve verandering mee kunnen maken. Dit zal pas in het tweede deel van de maand zijn, maar dan wordt er wel een heleboel ellende weggespoeld. Waren er problemen of conflicten, dan is dit een zeer goede maand om hier iets mee te doen. Je bent nuchter, maar tegelijk ook iemand die bereid is om toe te geven als je dingen niet goed hebt gedaan. Dit zal anderen milder stemmen, waardoor ze bereid zijn ook toe te kunnen geven. De prognose voor juli, op gebied van dierbaren en familieleden, is ook zeer goed, waarbij het een goede sociale maand kan worden en er ook flink wat romantische activiteiten zijn. Je merkt dat familie toch wel datgene is waar jij het liefst bent en je erg fijn bij voelt. Het is overigens een prima maand om je huis een goede schoonmaak- of opknapbeurt te geven. Je hebt veel energie en wilt ook graag dat je huis weer piekfijn in orde is. Nog belangrijker is echter dat hygiëne deze maand erg belangrijk is. Zorg dus dat je in een schone omgeving verblijft. Ondanks dat de energie sterk gericht is op je nuchtere verstand, zal je in de liefde flink aan de weg timmeren. De liefde zal sterk zijn en je bent gericht op romantiek en erotiek. Mensen die de liefde zo diep voelen, dat ze een bestaande relatie willen verdiepen, kunnen deze maand gerust hun partner ten huwelijk vragen of op een andere wijze de relatie verbeteren. Ook is het een prima maand voor een beginnende zwangerschap. Heb je die plannen, dan maak je nu een grote kans. De wensen die je hebt, zullen misschien deze maand niet allemaal vervuld worden, omdat je gericht bent op het welzijn van je partner. Je partner zal veel wensen hebben en dit vind je niet erg. Je stelt je graag onderdanig op, maar zal dit niet op een slaafse manier doen. Je weet heus wel wat je wel en niet wilt. Mensen die een vrije, open relatie hebben, zullen overigens een beter maand meemaken, dan mensen met een strikte, gesloten relatie. Bedenk of je dit wel wilt en of je daar gelukkig mee bent. Singles zullen deze maand romantische kansen krijgen, maar een vaste relatie zal nog niet aan de orde zijn. Je vindt het te fijn om je eigen leven te leiden en bent ook erg zelfstandig. Ben je niet vies van een pittig vrijpartijtje, dan zal die mogelijkheid zeker wel komen. Je kunt met name mensen ontmoeten via formele plekken als religie, studie, werk of op andere plekken waar je mensen ontmoet die bij je passen.

Werk en financiën
Het kan een uitdagende maand worden, doordat er wat planetaire aspecten zijn, die niet gunstig voor je zijn. Je hebt ambities en wilt veel bereiken, maar er kunnen krachtige uitdagingen zijn, die je wel eens van je stuk brengen. Werk je veel samen, dan moet je opletten dat je niet teveel je eigen gangetje gaat. Je hebt de neiging niet te willen wijken als je eenmaal iets in gedachten hebt. Je vindt het dan moeilijk als anderen de leiding nemen, terwijl dat hun taak niet is. Je wilt je dan niet aan regels houden en kunt moeite hebben om afspraken na te komen. Je kunt geregeld te laat komen en dit zet kwaad bloed. Er wordt aangeraden controle te houden en jezelf er toe te zetten je niet teveel buitenspel te zetten. Mocht je die mogelijkheid hebben, dan doe je er wel verstandig aan om zelfstandig te werken, maar dan wel in overleg met collega’s. Er zijn dan geen misverstanden. Mensen die eigenbaas zijn, leidinggevende of een beroep hebben, waarbij zij zelfstandig werken, zullen een prima maand voor ogen kunnen zien, maar dan moet je wel opletten dat je je aan je eigen regels houdt en adequaat en efficiënt blijft. Voor alle steenbokken geldt dat je stress moet blijven onderdrukken, door je niet teveel te haasten en meer rust te vinden in het werk wat je doet. Geduld en ordelijkheid zullen uitermate belangrijk zijn om het een en ander in de juiste banen te leiden. Steenbokken die in de politiek, overheid, maatschappelijke hulpverlening of andere zakelijke beroepen werken, zullen een prima energie ervaren, waardoor zij overtuigend kunnen zijn bij de ideeën die ze hebben. Je bent in dit geval in staat anderen aan te geven wat jouw mening is, zonder dat mensen gelijk weerstand vertonen. In het algemeen zal juli een maand zijn waarin je in staat bent ingrijpende veranderingen teweeg te brengen. In principe kun je dus met veel zaken starten en deze afronden. Mensen die als leraar werken of op een andere manier informatie overdragen, zullen veel energie ontvangen. Deze zal je echter niet in je werk gebruiken, maar je zult meer de neiging hebben om zelf weer te gaan studeren. Heb je die mogelijkheid dan wordt aangeraden hier iets mee te doen. Financieel gezien, staan de planeten ongunstig, maar ben je in staat uitstekende zaken te doen. Je hebt een instinct om precies de juiste dingen op het juiste moment te doen, waardoor er mogelijkheden zijn om winst te behalen of een inkomensstijging mee te maken. Je hebt de steun van een sociaal netwerk. Er wordt aangeraden jezelf constant te controleren bij belangrijke zaken.

Mentale en fysieke gezondheid
Er zijn aanwijzingen dat de planetaire energie gunstig is om het coronavirus even af te zwakken. Vooral schaduwplaneet Rahu is in staat om het virus even te neutraliseren. Dat klinkt zweverig, maar dit geval is het uit te leggen als een krachtige magnetische energie, die invloed op de Aarde en covid-19 heeft. Er is echter iets gevaarlijker bezig en dat heeft te maken met retrograde bewegingen van diverse planeten. Hierdoor zijn er veel mensen die religie en spiritualiteit wegduwen en zal de karma beschadigd worden. De natuur zal ons dan minder beschermen. Het lijkt bijna alsof de kosmos, de hogere wereld en moeder aarde er om schreeuwen dat we weer oog krijgen voor het goede dat ons geschonken wordt. Dat is nu even ver te zoeken. We zien dat terug in alle tegenstellingen die er momenteel te bespeuren zijn. We zitten in Nederland wel in een gunstige positie, omdat de meeste mensen zich wel bewust blijven van het gevaar. Positief is ook dat Saturnus, Jupiter, Mars, Venus, Rahu en Mercurius versterkt worden. Toch dienen we de gehele zomer op te letten. In de wereld zal er een sterke toename kunnen zijn van het aantal besmettingen en het is belangrijk op te letten waar je op vakantie heen gaat. Vanuit de kosmos zijn er aanwijzingen dat we met grote ongelukken, overstromingen en andere ziekten te maken kunnen krijgen in de periode t/m september. Wel zal de impact van de pandemie in juli nog meer afnemen en is er een kleiner sterftecijfer. Maar nogmaals mensen, blijf voorzichtig. Het sterftecijfer zal klein zijn, maar het virus zal er wel degelijk zijn en op zijn kans wachten. Jupiter gaat eind juli van baan veranderen en dit lijkt een gunstige energie te zijn om Rahu te activeren, waardoor er een grotere kans is dat de wetenschap een vaccin vindt. Tot die tijd zal het oppassen geblazen zijn en moeten we in de gaten houden dat er een mogelijkheid is tot een tweede golf. Zoals eerder gezegd, kunnen we deze voorkomen door de aanwijzingen op te volgen en voorzichtig te blijven. Ook is het belangrijk gezond te leven en voldoende buiten te zijn en voldoende te bewegen. Misschien nog belangrijker is om positief in het leven te staan, geduldig te blijven en in de maatschappij meer tot elkaar te komen. Respect en waardering voor elkaar ongeacht ras, kleur, cultuur of andere kenmerken van mensen. Laten we tot elkaar komen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mars reist door de Ram in combinatie met Venus in de Tweeling en dit zorgt voor gunstige energie. Hun gezamenlijke energie is in een prima fase en brengt veel geluk. De Zon zal tot de 22ste in Kreeft bewegen en dit brengt veel zachtheid in relaties, familie en vriendschappen. Saturnus zal vanaf de 2de retrograde van de Steenbok naar de Waterman reizen en dit kan mislukking brengen. We raden aan gestelde normen en waarden na te streven om makkelijker en prettiger in het leven te staan. Door de samenwerking met Jupiter, kan Saturnus mensen kracht geven om met tegenslagen om te gaan. Daarbij kan de retrograde bewegende Neptunus in de Vis grote mentale krachten bieden. De meeste mensen zijn hierdoor vredig en liefdevol. In de liefde is dit prima, maar er zijn wel mogelijkheden dat er op zakelijk gebied of bij financiën problemen komen. Neem beter geen risico, omdat je hier misschien wel lang last van houdt. Daardoor zijn er mensen die impulsief reageren en er moeite mee hebben. We moeten dus alert blijven, omdat demonstraties, opstand en geweld het verdere jaar beheersen. Gelukkig zullen de meeste mensen hun verstand gebruiken. Pas voor jezelf op dat je niet teveel verlangens hebt en gewoon tevreden bent met wat wij in het westen hebben. In principe zijn Mars en Ram sympathiek en staan ze open voor positieve energie. Er zijn flink wat retrograde bewegingen te bespeuren. Jupiter reist tot half september in de Steenbok en Pluto tot begin oktober. Saturnus zal er tot eind september verblijven, maar tussendoor naar de Waterman reizen. Jupiter schenkt veel verantwoordelijkheid en controle aan mensen. Hierdoor trachten veel mensen op een voorzichtige en relaxte wijze doelen te bereiken en zich te ontwikkelen. We moeten opletten voor diegene die de krachtige energie misbruiken en grote problemen brengen.

Dat zijn mensen die anarchistisch in het leven staan en problemen geven. Omdat dit overal in de wereld op kan treden, zullen we alert moeten zijn op aanslagen, oorlogen en andere negatieve zaken. Het zal erg belangrijk zijn om ons gezond verstand te laten prefereren. Op politiek en maatschappelijk gebied kunnen Venus in de Tweeling en Uranus in de Stier tegenstrijdige energie geven. Venus prikkelt vooral mensen die van veranderingen houden, terwijl Uranus juist energie aan conservatieve mensen geeft. Er zijn al veel tegenstellingen en dat kan alleen maar erger worden. Hierdoor kan er een dreigende situatie ontstaan, die overal op de wereld problemen kan brengen. Positief is de retrograde Pluto die een goede energie kan brengen als mensen zich inspannen om te bereiken wat ze willen. Mensen zullen deze maand over zichzelf nadenken en dit geeft inzicht op meningen en emoties. Let op dat Mercurius retrograde van de Kreeft naar de Tweeling beweegt. Je kunt onbewust wat spanning krijgen en vooral in contact met geliefden of vrienden. Veel mensen zijn empathisch, maar tegelijk kan dit voor onzekerheid en onrust zorgen. Mocht je merken dat je onrustig bent, dan wordt aangeraden je vooral op ratio te richten en nuchter te blijven. Vanaf de 22ste zal dit makkelijker gaan, omdat de Zon dan in het gebied van de Leeuw komt. Mensen hebben minder last van negatieve emoties. Liefde zal in deze periode op zijn hoogtepunt zijn. Er is veel creativiteit te bespeuren om leuke activiteiten te doen. Ook staan mensen zeer verantwoordelijk in het leven. Mensen zijn nu relaxter dan in het 1ste deel van de maand. Er zijn wel veel meer menen die behoefte hebben aan bezittingen en inkomen. Overdrijf niet, omdat er mogelijkheden zijn dat je teveel over grenzen gaat. Dit kan onnodig veel negativiteit brengen. Overigens zal Neptunus in de Vissen de gehele maand spirituele kracht geven, waardoor er geregeld voorspellende dromen zijn. Deze brengen hogere energieën, die toch ook wel een oogje in het zeil houden. Je kunt deze energie erg makkelijk oproepen door positief in het leven te staan, geregeld te slapen en gezond te leven.