Maandhoroscoop Steenbok

Gratis jouw week, maand, jaar en erotische horoscoop van de Steenbok lees je bij Astroangels!

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - Oktober 2019


Algemeen

Met Pluto in jouw teken en de krachtige Mars in de Weegschaal is het geen maand om af te wachten. Je moet tot keuzes komen en kunt geen grijze muis zijn. Je moet dus bepalen wat je wilt en kan niet in het midden blijven staan. Op sociaal gebied zal je voorzichtig moeten zijn hoe je dingen brengt en al helemaal als je dit via sociale media doet. Mercurius kan ervoor zorgen dat je al snel een verkeerde opmerking maakt en dit kan tot grote misverstanden leiden. Misschien moet je er in dit geval zelfs voor kiezen niet teveel of helemaal niet via dit soort middelen je mening te ventileren. Dit geldt met name voor openbare beroepen, zoals leraar, politicus, politieagent of andere beroepen, waar je veel met mensen te maken krijgt. Problemen kunnen namelijk niet alleen in je werk plaatsvinden, maar ook privé. Wees voorzichtig met wat je zegt en schrijft. In je carrière is het belangrijk om je te richten op een nieuwe baan of promotie. Besteed dus wat tijd aan je werkervaring en zorg dat je, als je naar een nieuwe baan op zoek bent, je persoonlijke gegevens opfrist en ambities duidelijk neerzet. Mensen die er veel tijd aan besteden, zullen aanzienlijk meer kans maken. Overigens geldt dit ook voor het schrijven van advertenties, liefdesbrieven of andere soorten brieven. Het is overigens ook belangrijk dat je brieven of andere geschriften pas schrijft als je in een goede bui bent. Saturnus zal deze maand een belangrijke rol spelen, waardoor niet alles even soepel verloopt. Je zult bij alles wat je doet geduld op moeten brengen. Vrienden zullen emotioneel afwezig zijn en je moet mensen vragen als je ze nodig hebt. Het midden van de maand kan de Volle Maan in de Ram zorgen dat je in staat bent te handelen. Deze energie houd je gedurende de maand bij je, waardoor jij je kunt concentreren op wat je eigenlijk in het leven wilt bereiken. Vanaf de 20ste zal je op gebied van de liefde steun krijgen van Venus en Saturnus, die niet alleen goed zijn voor huidige relaties, maar als single ook voor nieuwe kansen.

Liefde en relaties
Het is een pittige start van de maand en dit hoeft helemaal niet te betekenen dat het allemaal fout zal gaan, maar je moet emoties in de gaten houden. Het zal je over het algemeen echter goed afgaan om deze energie in de juiste banen te leiden. Je vindt het belangrijk balans te vinden met relatie of gezin, waardoor mensen met wie je omgaat zich prettig voelen. Heb je kinderen, dan is het een prima periode om je innerlijke kind te ontdekken en je af te vragen hoe jijzelf in die tijd was. Je ervaart deze maand een sterke drang om je relatie te ontwikkelen en vindt het maar niets als alles blijft zoals het nu is. Je hebt een avontuurlijk gevoel en wilt daar aan toegeven, maar zorg ervoor dat jij en je partner naar elkaar toe groeien. Daar zal je veel energie bij krijgen, vooral door Pluto in jouw teken. Ook Mars kan flink prikkelen, waardoor je een sterke drang naar spanning hebt. Het is dus een maand van spanning en experimenten, maar dan wel voor jou en je partner samen. Ben je single, dan zal je avontuurlijke drang ervoor zorgen dat je naar het buitenland wilt gaan of je er geregeld op uit willen trekken. Heb je die mogelijkheid dan doe je er echt goed aan er op uit te trekken. Singles die niet weg kunnen, doen er goed aan geregeld mensen te ontmoeten die intellectueel op één lijn met je zitten. Er is een zeer goede planetaire energie voor en het kan de moeite waard zijn om te bekijken welke cultuur bij jou past. Gebonden mensen zullen religie of spiritualiteit als belangrijk gegeven zien om er op uit te trekken. Jullie kunnen er achter komen bij welke mensen of groepen jullie je fijn voelen. Op gebied van liefde en persoonlijke relaties zal de maand niet rimpelloos verlopen. Bereid je voor dat er conflicten in je gezin komen als gevolg van de strijders Pluto, in de Steenbok en Mars in de Weegschaal. Het zal erg belangrijk zijn balans te vinden en te zorgen dat jullie relatie onderling gestabiliseerd wordt. Houd in de gaten dat de grootste storing vanuit je werk komt. Wanneer je in staat bent evenwicht te vinden tussen werk en privéleven zullen problemen minimaal zijn. Je doet er verstandig aan om deze maand wat extra pauze van werk te nemen. Houd steeds in de gaten dat de passionele hemellichamen liefde, maar ook haat brengen. Overigens zullen singles liefde via internet of hun werk kunnen vinden.

Carrière en zakelijkheden
Het wordt een maand van dromen en wensen die je na wilt streven. De beste dagen hiervoor zijn de 1ste t/m de 3de. Niet dat het daarna niet kan, maar deze dagen kun je de basis leggen voor toekomstig succes. De planetaire stand laat zien dat het een maand is, waarin de Steenbok krijgt wat deze wenst. Natuurlijk zal dit niet zomaar gaan, je moet er wel iets voor doen. De reden van je succes ligt in het gegeven dat de energie van de Nieuwe Maan van september nog een tijdje door galmt, waardoor je al de 1ste stappen vorige maand gemaakt hebt. Tot en met de volgende Nieuwe Maan kan je dan ook de mogelijkheden hieruit halen. Je bent verantwoordelijk en kunt veel mooie mogelijkheden afdwingen. De 3de zal Pluto de energie van de Nieuwe Maan overnemen en zorgen voor een krachtige energie om veranderingen in je leven te brengen. Daarbij zal Pluto geholpen worden door Mercurius die in jouw sector van doelen en mogelijkheden reist. Verder is er een krachtige, motiverende energie van Mars in de Weegschaal. Daardoor is bijna de hele maand fantastisch en kun je prima presteren. De 4de t/m de 8ste ben je zeer creatief en kun je ideeën in doelen omzetten, maar er ook gelijk mee aan de slag gaan. Overigens zijn deze ideeën al vorige maand ontstaan, maar worden die nu nog eens versterkt. Ga ervoor Steenbok en laat je door niets en niemand tegenhouden. Het is overigens een goede periode om een nieuwe baan te zoeken of iets anders groots op te zetten. De periode van de 12de t/m de 14de ben je communicatief sterk, maar wordt aangeraden meer te luisteren dan te praten. Daaruit zal je veel goede ideeën halen. Misschien is de enige periode dat het echt wat minder is, de 17de t/m de 19de. Er kunnen wat problemen zijn. Deze zullen heus niet heel erg zijn en op zich kan je ze aanpakken, maar misschien word je er wat onzeker door. Dat is niet nodig, het komt vanzelf goed. De rest van de maand zal verder prima zijn met veel mogelijkheden om te ontplooien en om samen te werken. De laatste dagen kan er zelfs zeer goed nieuws komen.

Mentale en fysieke gezondheid
Tot en met de tweede week zal je fysiek gezien zeker niet zwak zijn, maar door de externe energie kan je wel eens wat kwetsbaar zijn. Je gezondheid zal afhankelijk zijn van keuzes die je maakt en de rust die je in het leven inbouwt. Het zal enorm belangrijk zijn om ontspanning vooral te zien als iets noodzakelijks. Merk je aan jezelf dat je je veel moeier dan normaal voelt, dan is het een teken van je lichaam dat je even gast terug zal moeten nemen. Heb je die mogelijkheid dan wordt aangeraden er deze maand een paar dagen op uit te trekken of zelfs een korte vakantie op te nemen. Je kunt ervoor kiezen om thuis te blijven, maar nog beter is om er helemaal uit te gaan en een lekker warm land op te zoeken. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is het de eerste weken belangrijk om je vrije tijd te gebruiken om zowel fysiek als mentaal geheel te ontspannen. Naast gezonde voeding zal het deze maand ook erg belangrijk zijn om het lichaam van schadelijke stoffen te ontdoen. Laat je hier eens in voorlichten, zodat je weet hoe je dit het best kunt doen. Je zult merken dat dit je meer energie terug zal geven.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober is een maand van persoonlijke ontwikkeling en vinden van evenwicht tussen onzekerheid die mensen met zich meedragen over de veranderende maatschappij. Er lijkt een schaduw over de wereld te hangen, waarbij mensen steeds meer het idee krijgen dat er een donkere periode aan komt, die zorgt voor geweld en oorlog als gevolg van culturen die tegenover elkaar komen te staan. Vooral de 3de als Pluto in de Steenbok reist, de 23ste als de Zon in de Schorpioen gaat bewegen, de 28ste als de Nieuwe Maan in de Schorpioen staat en 31ste als Mercurius retrograde in de Schorpioen gaat bewegen, kunnen belangrijke perioden zijn. Deze dient men in de gaten te houden, omdat de invloeden dan zeer intens voor veel mensen zijn. De Zon zal er voor zorgen dat mensen hun angst kunnen overwinnen, waardoor emoties onder controle zijn. Toch brengt dit veel innerlijke spanning met zich mee. De Nieuwe Maan zal evenals Pluto zorgen voor energie van transformatie, maar ook conflictueuze energieën die voor jaloersheid en dominantie zorgen. De retrograde Mercurius kan de intuïtie van mensen versterken, waardoor mensen doorhebben wat er speelt. Dit kan overdreven worden, als je dingen bedenkt die er helemaal niet zijn, wat erg onrechtvaardig kan zijn voor mensen die zich van geen kwaad bewust zijn.

Er is veel energie vanuit de Weegschaal te bespeuren als gevolg van diverse hemellichamen die in dit teken bewegen. Mars staat in de Weegschaal en dit geeft relaxte energie, waardoor onderdrukking en macht toch meestal wel geabsorbeerd worden. Mensen zijn dan meer geneigd dingen op een verbale en diplomatieke wijze op te lossen. Wel kunnen mensen de neiging hebben hun mond te houden als iets te moeilijk wordt. Sociale wenselijkheid kan dan voor misverstanden en irritaties zorgen. Dat zal deze maand echter door de Zon in de Weegschaal tot de 23ste verminderd worden, waardoor mensen de kracht hebben om zich sociaal te weren. Daarna zal de Zon dus in de Schorpioen voor minder angst zorgen, waardoor mensen wel de strijd aan durven gaan. Vanaf half september reist Venus in de Weegschaal en deze zal t/m de 8ste blijven om hierna naar de Schorpioen te reizen. Relaties zijn deze periode belangrijk en je kunt een harmonieuze energie ervaren, die geluk en liefde geeft. De meeste mensen zullen prettig overkomen, waardoor contacten over het algemeen vrij soepel verlopen. Er komt nuchtere energie op de Aarde af, waardoor men bezig kan zijn om te analyseren wat er deze maand kan veranderen. Ook wordt er veel nagedacht over eerdere handelingen of situaties. Dit kan zorgen dat er mensen zijn, die niet goed in staat zijn snel te handelen of bepaalde zaken gelijk aan te pakken of op te lossen. Ben je extravert, dan zal je er weinig last van hebben, omdat je alsnog prima kunt handelen. Je kunt de energie dan gebruiken om jezelf op zakelijke gebied te ontwikkelen. Ben je introvert van aard, dan kan je wel eens met flinke vertragingen te maken krijgen, waardoor je op zakelijk gebied minder goed kunt presteren. Voordeel is dat kunstzinnigheid en spiritualiteit veel positieve energie krijgen. In dit geval kun je sociaal en emotioneel veel profijt hebben. Overigens kan de vertragende energie van Venus dus veranderen als deze naar de Schorpioen reist en er meer passionele energie is.

Het zal over het algemeen een prettige maand zijn, omdat de kosmos goede energie aan mensen biedt. In ieder geval zal er meer rust komen en zullen de meeste mensen zacht en vriendelijk in het leven staan. Mercurius zal vanaf 3 oktober in de Schorpioen reizen en daar tot begin december blijven. Dit geeft de gehele maand krachtige energie, die vooral mentaal en spiritueel heel veel zal bieden en vooral als Mercurius dus retrograde in dit teken gaat bewegen. De meeste mensen kunnen intellectueel veel kennis en informatie opnemen en gebruiken. Daarnaast zijn er geregeld spirituele energieën, die in meer of mindere mate zorgen dat mensen een sterke intuïtie hebben en met voorspellende dromen te maken krijgen. Het is een maand van experimenten en ontdekkingen, waardoor mensen niet alleen persoonlijk ontwikkelen, maar er ook collectief veel mogelijk is. Het is een tijd van mogelijkheden op gebied van techniek en wetenschappelijke ontdekkingen. Door de energie zijn mensen deze maand wel redelijk introvert en dit kan zorgen voor rationaliteit en nuchterheid en minder voor impulsiviteit en emoties. Bijzonder zal zijn dat erotiek als gevolg van de energie van de Schorpioen ook veel aandacht kan krijgen. Mensen zullen vrij losjes zijn en open staan voor seksuele experimenten. Let op dat de 3de Pluto een directe beweging in de Steenbok maakt en vooral Pluto kan zorgen dat je op emotioneel gebied niet altijd controle hebt. Je zult hierdoor wel in staat zijn jezelf beter te leren kennen, omdat de Steenbok de energie van Pluto kan verzwakken, waardoor er veel discipline kan zijn. De meeste mensen zijn dan in staat doelen te bereiken en controle te houden.

Tenslotte zal de Volle Maan de 13de om 23:10 in de Ram bewegen, waarbij de Zon in de Weegschaal recht tegenover de Maan staat. Dit is een dag, waarbij spirituele energie ervoor zorgt dat mensen zich even niet verbergen, maar actief nadenken over over de hoogtepunten van hun leven en het vertrouwen in zichzelf en anderen. Het is een periode van relatieve rust, maar je zult moeten onthouden dat deze energie invloed kan hebben op donkere en lichte energieën van de spirituele wereld. Ieder mens heeft donkere energie in zich. Het is alleen maar de vraag hoe je hiermee omgaat. Stel vertrouwen in jezelf, dan zal je ook vertrouwen hebben in anderen. Doe je dit niet, dan kan egocentrisme toeslaan, omdat je dan angstvallig probeert jezelf te verdedigen. Accepteer je de donkere kant, dan zal je er makkelijker iets aan kunnen doen en zal je vanzelf in staat zijn de lichte en warme spirituele energie op te roepen.