Maandhoroscoop Steenbok

Gratis jouw week, maand, jaar en erotische horoscoop van de Steenbok lees je bij Astroangels!

Maandhoroscoop Steenbok

Geboortedatum: 22 december t/m 19 januari - April 2020

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Je begint de maand niet heel erg goed als gevolg van intense kosmische energie, die voor de Steenbok niet heel goed is. Deze energie zal zich voornamelijk richten op familierelaties en emoties en je moet er voorzichtig mee zijn en vooral als je mensen wilt helpen. Er kunnen mensen zijn, die van je goedheid misbruik maken. Let ook op je gezondheid, omdat die nog wel eens te wensen overlaat en vooral als je weerstand verlaagt. Er zijn namelijk planeten die negatief in je sector van gezondheid verblijven en jou flink kunnen storen. Je moet meer slapen en ontspannen, zodat je lichaam de tijd heeft weer op te laden. Spirituele gezondheid is hierbij essentieel, waardoor er ook aangeraden wordt om geregeld te mediteren. De Nieuwe Maan van de vorige maand maakte jou nuchter en praktisch en eigenlijk heb je deze energie nu ook als de Volle Maan de 8ste verschijnt. Daardoor je kun veel bereiken en zit je lekker in je vel. In het algemeen ben je het eerste deel v/d maand enthousiast, maar tegelijk kwetsbaar, zodat je depressief kunt worden als dingen minder goed verlopen. Tracht dit te voorkomen en vraag hulp. Jupiter kan kracht bieden en zorgen dat jij je mentaal op kunt laden en eigenlijk zal dit de hele maand zo blijven. Raak niet overmoedig en neem geen risico’s. Beter vermijd je mensen die het niet goed bedoelen, omdat je humeur anders danig verpest kan worden. De 1ste periode van de maand ben je opgewekt en een inspiratiebron voor mensen in je omgeving, maar niet als negatief ingestelde mensen jou beïnvloeden. Vrienden, je liefdespartner, collega’s en familie trekken echter wel naar je toe, omdat je een prettig mens bent. Je doet er goed aan deze periode in je werkzaamheden intelligentie en toewijding te combineren. Met name de 3de en 4de kan je hier veel nut van hebben, maar geef niet op als het soms even tegenzit. De 4de t/m de 6de moet je gas terugnemen, omdat je te hartelijk bent. Toch dien je vooral jezelf te blijven, omdat mensen vanaf de 7de vanzelf wel krijgen wat ze verdienen. Mensen die dus niet goed voor je zijn, krijgen vanzelf wel hun ‘beloning’ en dat zal over het algemeen niet positief voor hen zijn.

De 9de t/m de 11de zit je vol ideeën en wil je deze delen, waardoor mensen over het algemeen graag met je omgaan. Jupiter, Mercurius, Saturnus en Pluto zullen vanaf de 14de veel kracht bieden, waardoor er een helende energie is en deze kan zelfs de ergste crisis waar we nu inzitten wel eens positief beroeren. Je zult lekkerder in je vel zitten en weet precies wat je moet doen. Je bent heel subtiel bij dingen waar je mee bezig bent. Je werkt aan vaardigheden die iets minder gaan en kunt dingen doen, die voor een transformatie kunnen zorgen. De 19de zal de Zon in de Stier gaan reizen, waardoor je creatief bent en daardoor met nieuwe projecten kunt starten. Je maakt meer tijd vrij voor je privéleven, zoals je partner en andere geliefden. Mensen zullen dat zeer waarderen en ook veel aan je teruggeven. Singles trekken mensen aan met hun sympathieke voorkomen en hun ondersteunende aard. Ook zal de Nieuwe Maan de 23ste positieve energie bieden. Je kunt problemen oplossen en evenwicht in je leven vinden. In een relatie kun je meer troost bij je partner vinden. Ben je single dan durf je het aan om een geschikte partner te vinden. Het is een prima periode om met familie door te brengen, maar ook om nieuwe projecten te starten. Dit wordt sterker als Venus vanaf de 24ste veel liefde deelt en je het fijn vindt geregeld met je partner leuke activiteiten te doen. Ben je single, dan ben je selectief, omdat je iemand in je leven wilt, die op duurzaamheid gericht is. De laatste dagen van de week zullen problemen geëlimineerd worden. Je kunt dromen over de toekomst en kunt mooie plannen maken. Je kunt wel erg opstandig zijn, tegen mensen die jou in je vrijheid belemmeren. Toch belooft het een fantastische tijd te worden, waarbij je het gevoel hebt dat er een vruchtbare tijd aan komt en problemen nu even op de achtergrond komen.

Liefde en relaties
Voor alle tekens zal het een vreemde maand zijn, waarbij er veel onduidelijk is. Mensen zoeken heil bij elkaar en dat geeft wel veel saamhorigheid. Er wordt dan ook aangeraden om de liefde uit te dragen aan iedereen waar je een warme band mee hebt, maar ook mensen die je in je werk of op straat tegenkomt. Liefde en saamhorigheid zullen positieve kosmische krachten oproepen. Daarbij is het belangrijk dat we het goede aan de mensheid, de natuur en de hogere wereld laten zien. Laten we als mens stoppen met negativiteit, met het maken van ruzies en het eindeloos geven van meningen. Ieder mens mag zijn eigen ideeën hebben, maar we zijn er gewend aan geraakt om ideeën van anderen te bekritiseren en dan onze eigen ideeën door te drukken. In april is er een krachtige planetaire energie, die positief uit kan pakken, maar dan wel als we in staat zijn liefde en vriendschap te brengen. Laten we daar alsjeblieft zorg voor dragen en elkaar een warm hart toewensen. Ik wil in ieder geval de lezers veel kosmische liefde geven en wil dit doen, tezamen met mijn collega’s. Ik hoop dat jullie hier ook in mee willen gaan en de maand april gebruiken om de kwade energieën een halt toe te roepen. Steenbokken hebben vooral in de eerste weken veel liefdegevoelens, waardoor er veel behoefte aan romantiek en erotiek is. In relaties vind je het belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is, waardoor jullie veel leuke dingen kunnen ondernemen. Dit kan voor liefdevolle momenten zorgen, maar ook verstoringen geven, omdat je erg kwetsbaar bent als het om emoties gaat. Wanneer jij je partner niet voldoende teruggeeft, kun je erg teleurgesteld raken. Wees daar reëel in en bedenk dat je partner zelf ook verplichtingen heeft. Wanneer deze meer tijd moet besteden aan het werk, hoeft dit niet perse te betekenen dat de liefde minder wordt. Over het algemeen weet jij je echter goed te verwoorden en kun je dus prima aangeven wat je wel en niet wilt. Omdat je communicatief sterk bent, heb je behoefte om veel met mensen te babbelen en hebt behoefte er op uit te trekken. Houd je hierbij wel aan voorwaarden die door de regering zijn gesteld. Dit kan op verschillende manieren gebeuren en je zult vanzelf wel merken wat het beste voor jou is. In ieder geval kan jij emoties en gedachten goed uiten. Singles kunnen hierdoor iemand anders, op minder gangbare wijze ontmoeten. In een relatie heb je vooral behoefte gesprekken in de buitenlucht te voeren. Lange wandelingen in rustige omgevingen zijn dan wel aan te raden. Vermijd plekken waar veel mensen zijn. Je intuïtie is deze maand sterk en je voelt mensen goed aan. Dit lijkt wederzijds te zijn, waarbij belangrijke mensen uit je omgeving jou ook goed aanvoelen. Er lijken leuke contacten uit voort te komen en er zijn sociaal gezien interessante mogelijkheden, maar daar dien je wel heel goed over na te denken.

Carrière en zakelijkheden
April is een maand, waarin relaties met collega’s belangrijk zijn. Dit zal op je werk voor betere prestaties zorgen, doordat er meer tact en samenwerking is en jullie meer bereiken. Het zal een belangrijke maand worden om te onderhandelen. Je bent creatief en kunt met interessante plannen en ideeën komen. Je merkt dat een goede sfeer op je werk ervoor zorgt dat mensen beter met je gedachten omgaan en voor je voorstellen openstaan. Het wordt een prima maand om met lastige situaties om te gaan, maar ook om lastige klanten aan te pakken. Werk je veel met klanten dan zullen leidinggevenden en collega’s geregeld vragen hen te ondersteunen. Je bent iemand die eerlijk is, maar weet hoe je met bepaalde mensen om moet gaan. April kenmerkt zich door je analytische vaardigheden, waardoor je in staat bent bij de meeste problemen, conflicten of andere zaken de juiste dingen te doen om tot oplossingen te komen. Je bent zeer goed met cijfers, reclame en onderzoek, waarbij je gebruik kunt maken van je sterke intuïtie om de juiste dingen te doen om mensen te boeien en aan te trekken. Steenbokken die leiding geven, kunnen vooruitgang boeken doordat ze op een goede manier communiceren. Over het algemeen zal de planetaire energie niet gunstig zijn voor het uitvoeren van fysieke opdrachten. Je bent analytisch en intellectueel een stuk krachtiger, waardoor je vooral het eerste deel van de maand plannen uitwerkt en doelen kunt stellen die je in de toekomst uit kunt werken. Natuurlijk kom je er niet altijd onderuit, maar doe dan in het eerste deel van de maand routinematige karweitjes en taken waar je gewend aan bent. Stel nieuwe taken zoveel mogelijk uit tot verder in het jaar. Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan of eigen bedrijf op willen starten, zullen deze maand veel kans maken vanuit hun zakelijke netwerk. Met name de invloed van familie is groot. Financieel is de prognose gunstig, vooral de tweede helft van de maand. Mensen die in de marketing of verkoop werken, zullen flink wat winst maken. Het is een prima periode voor het oplossen van financiële en juridische problemen. Vooral aan het eind van de maand kun je de meeste kansen hebben en zijn er mogelijkheden voor belangrijke investeringen of beleggingen.

Mentale en fysieke gezondheid
De Volle Supermaan van de 8ste zal 04:35:36 aan de hemel verschijnen. De Maan zal groot en glanzend lijken, waarbij de natuur zich lijkt te herstellen. Er zijn aanwijzingen dat deze Volle Maan een reinigende werking op ons kan hebben. Daardoor zal deze in staat zijn negatieve energie op te ruimen en voor een nieuw begin te zorgen. De Volle Maan zal energie uitstralen die ons kracht geeft en ervoor te gaan en te zorgen dat we met zijn alles onze schouders er onder zetten om de gezondheid weer onder controle te krijgen en het coronavirus aan te pakken. Veel mensen zullen weerstand krijgen of, als ze ziek geweest zijn, weerstand hebben. Let op, dit geldt dus niet voor mensen die een zwak gestel hebben, jonge baby’s en ouderen. Zij zullen wel degelijk op moeten passen dat er een gevaar heerst die niet onderschat moet worden. De Maan zal zich ook richten op het zakelijke aspect van ons leven. Velen van ons zullen moeite hebben het hoofd boven water te houden. Doelen, ambities en idealen staan onder druk en dit kan zowel mentaal als fysiek veel druk geven. We kunnen de energie van de Maan gebruiken om ons er bovenop te werken en te strijden tegen kwade energieën die er over de wereld reizen. De Nieuwe Maan van de 23ste zal 04:27:00 zijn en deze wordt voorafgegaan door een meteorenregen. Deze krachtige energieën zorgen dat mensen gedwongen zullen worden om empathisch en begripvol naar anderen te zijn. Het zal belangrijk zijn niet vanuit jezelf te denken, maar te kijken wat anderen vinden. Durf te spreken en fouten toe te geven. Dit zal zorgen dat jij beter in staat bent mentaal lekker in je vel te zitten. April zal voor alle tekens een maand worden waarin verandering plaatsvindt en er mentaal en fysiek veel zal gebeuren. De Steenbok heeft over het algemeen een stralende glimlach, die echter verdwijnt als er stress in het spel is of als deze ongelukkig is. Fysiek gezien zal je last hebben van zwakke knieën en benen. Je zult erg op moeten passen met gewrichten en knieschijven. Pas goed op bij zware werkzaamheden of sport, omdat je anders last van een ontwrichting van de knie en het been kunt krijgen. Oudere Steenbokken kunnen meer last van reuma hebben als ze ongezond leven. Op zich ben je emotioneel redelijk sterk, maar je dient op te passen, omdat stress aanwezig kan zijn. Hoe minder stress je hebt, hoe sterker je fysiek bent. Het meest belangrijke is daarom om deze maand tussendoor geregeld te rusten en ontspanning te zoeken. Hoe meer je ontspant, hoe minder stress je ervaart. Het is een maand waarbij je veel kracht krijgt om met bepaalde verslavingen af te rekenen. De energie staat er goed voor, waardoor je een sterke drang ervaart om slechte gewoontes nu eindelijk te stoppen. Gebruik deze kracht dus om te veranderen.


Algemeen overzicht voor alle tekens
Er is t/m eind mei een planetaire uitlijning met negatieve energie op de Aarde. Er is een onverklaarbare energie vanuit de kosmos en er zullen schokkende veranderingen zijn, waarbij het eind niet in zicht is. Vanaf de 4de zal de Jupiter-Pluto verbinding zorgen dat er overal op de wereld versterking van het gezag komt en wellicht is dit goed om orde te herstellen. Voor de burgers zal dit moeilijk zijn, omdat we minder gewend zijn aan discipline. De schrik zal er in ieder geval inzitten, mede omdat we feitelijk niet weten wat het coronavirus teweeg brengt en of er meer ellende aan zit te komen. Vanuit de kosmos zijn er duidelijke signalen, die aangeven dat we pas op de plaats moeten maken. Mercurius zal tussen de 11de en 27ste door de Ram reizen. Hierdoor kunnen mensen impulsief en ongeduldig zijn. Er kan zelfs een grote mate van intense prikkelbaarheid zijn. Omdat Jupiter en Pluto de 24ste t/m de 26ste een gespannen verhouding met Mercurius aangaan, zijn deze dagen cruciaal. Deze planeten zullen echter de gehele maand zorgen dat de meeste mensen eerlijker worden en begrijpen dat we zo niet door moeten gaan. Deze hemelse combinatie zal in staat zijn extreme veranderingen en transformaties te creëren. Ondanks dat mensen meer empathie en begrip krijgen, moeten we oppassen dat er ook mensen en organisaties zijn, die misbruik van de huidige ellende maken, waardoor er wel degelijk verwarring en onrust zijn.

Er zijn aanwijzingen dat april een maand is, waarin het de start zal zijn dat sommige huidige politieke leiders het veld ruimen. Niets zal zomaar veranderen, we zullen een moeilijke tijd ingaan. Daarbij zullen veel mensen vrede met een nieuwe orde hebben, maar anderen zullen hier moeite mee hebben of er zelfs tegenin gaan. Er zullen mensen zijn die oude gewoontes oppakken en zij laten zich dan meer leiden door negatieve planetaire energieën. Bescheidenheid zal veel meer goeds brengen en laten we dan ook met zijn allen zorgen dat we hulp geven aan zwakkeren in de maatschappij. Ben jij dit zelf, wees dan niet bang dit aan te geven en vraag hulp. Mensen kunnen deze maand fysieke problemen ondervinden en dat is natuurlijk logisch, omdat het coronavirus invloed houdt. Het zal een langdurig proces zijn, waarbij de medische wereld zoekt naar een vaccin. April geeft te zien dat relaties tussen mensen veranderen en er ook maatschappelijk het een en ander verandert. Er zal een soort revolutie plaatsvinden, waarbij we radicale beslissingen moeten nemen. Waar maart al flink wat verschuivingen liet zien, zal dat in april nog intenser doorgaan en zullen kosmische energieën gericht zijn op uitroeien van het kwaad, waarbij er een intense strijd kan zijn Pas op voor deze strijd der machten, omdat die niet alleen op Aarde, maar ook in hogere energieën plaatsvinden. Positief aan de coronacrisis is dat we meer in staat zijn bepaalde zaken aan te pakken. Mensen in de zorg, dienstverlening, het onderwijs en andere belangrijke beroepen zullen beloond worden. De kosmische energie zal de regering hier van doordringen.

Vanaf eind maart reist Mars al in de Waterman en Venus vanaf de 3de door de Tweeling. Deze energieën zorgen dat er in de liefde het een en ander verandert. Mensen zullen merken dat het gezin belangrijk is en dat familie en vrienden nodig zijn om zich veilig te voelen. Wij zijn minder op uiterlijk en financiën gericht, maar meer op de intellectuele en emotionele aard van mensen. Gemiddeld worden mensen veel socialer en zetten we ons minder naar elkaar af en trekken we meer naar elkaar toe. Singles zullen veel minder bezig zijn met zoeken naar liefdes- of seksuele relaties. Zij neigen naar een vriendschappelijke sfeer met platonische relaties. Mensen die gebonden zijn, zullen de neiging hebben elkaar vrijheid te geven. Dit zal, ondanks of misschien wel juist door de corona, zorgen voor meer liefde en vriendschap tussen mensen. Er is minder jaloersheid en we zijn minder bezitterig, waardoor de negatieve invloed van deze crisisperiode ook een positieve component kent. We zullen meer dan anders communiceren en vooral door naar elkaar te luisteren. Problemen en misverstanden kunnen opgelost worden. De planeten zorgen er dus voor dat er gunstige, intense energieën zijn om op een nuchtere en rationele wijze in het leven te staan. Mensen kunnen op een objectieve wijze gesprekken voeren en er zal veel ruimte zijn voor optimisme en ontspanning. Jupiter en de Zon zullen rond het midden van de maand voor kracht zorgen, waardoor er zeer mooie energieën aankomen, die wel eens kunnen zorgen voor het (tijdelijk) overwinnen van het coronavirus. In onze weekhoroscoop zal ik er uitgebreid over schrijven. De Zon zal de 19de naar de Stier reizen en Mercurius de 27ste. Omdat ook Uranus een verbinding met aangaat, is er ook vanuit daar een zeer krachtige energie. Veel mensen zijn praktisch ingesteld en vindingrijk om deze moeilijke maand door te komen. Er zal een gewenning zijn en mensen kunnen toch lekker in hun vel zitten. Pas op dat er rond de 29ste een waarschuwing vanuit de kosmos kan komen, die zelfs angst kan opwekken. Op zich hoeven we er niet bang voor te zijn, maar het kan net even die druppel zijn, die mensen nu niet kunnen gebruiken. We raden aan vooral geliefden op te zoeken en tijd te besteden aan mensen die belangrijk zijn, maar waar je op emotioneel gebied net niet die aandacht aan hebt gegeven die zij verdienden. Houd hierbij wel de richtlijnen in de gaten die de overheid geeft. Je kunt mensen tegenwoordig via de app en andere communicatiemiddelen opzoeken.