Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 39

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Relaties, singles en sociale contacten
Zondag is er prima energie om er een leuke dag van te maken. Mercurius in de Weegschaal zorgt dat je erg positief bent en in staat bent je partner veel liefde te geven. Daarbij zal Saturnus in de Steenbok gunstige energie geven, alhoewel je vooral aan het begin van de dag nog wat vermoeid kunt zijn. In de middag ben je actief en liefdevol en is er veel ruimte voor de liefde. Maandag en dinsdag ben je zowel mentaal als fysiek sterk en is het een prima periode om er samen op uit te trekken en leuke activiteiten te doen en om toekomstplannen te maken. Dinsdag is een dag om dromen waar te maken. Is er iets waar je een tijd mee rondloopt, dan is dit een gunstige dag. Woensdag en donderdag zijn mindere dagen, omdat er mensen zijn, die het minder goed met je voorhebben. Vrijdag en zaterdag zijn veel betere dagen en is er een sympathieke energie om leuke dingen te doen en je partner erg blij te maken. Voor singles zullen Saturnus, maar ook Mercurius, in de Weegschaal, een krachtige invloed hebben. Daardoor zal je op gebied van de liefde erg fijne gevoelens krijgen. Er komt veel in je los, waardoor je bijna niet te houden bent. Je ervaart geregeld een bepaalde drang om een nieuw persoon in je leven te krijgen. Soms zal je echter merken dat je terughoudend kunt zijn als er iemand op je pad komt. Wees hier niet bang voor, omdat dit een goed teken is. Je wilt jezelf gewoon niet al te snel geven en dat is alleen maar te prijzen. Je bent iemand die gedisciplineerd blijft, tenzij je iemand ontmoet waarvan je merkt dat deze jouw type is. In dat geval zal de energie van Venus domineren, die zorgt dat je passie en vriendschap prima kunt mengen. De beste dagen om de liefde in je leven te halen zijn op maandag, dinsdag en vrijdag. Je krijgt dus zeker nog veel kansen om iemand te ontmoeten, maar dit geldt alleen als je er ook werkelijk op uittrekt. Het zal je niet zomaar aan komen waaien.

Carrière en financiën
Je kunt misverstanden krijgen met collega’s die dingen net anders aanpakken, dan jij dat doet. Tracht hier niet te eigenwijs in te zijn en kijk of je iets kunt leren van hun manier van werken. Wanneer je eigenwijs vast blijft houden aan je eigen denkbeelden, kunnen mensen je wegduwen of er zijn zelfs kansen op conflicten. Er wordt dan ook aangeraden om je mening wel te uiten, maar dan wel op een manier waarin je laat merken respect voor anderen te hebben. Kan jij je mening helemaal niet meer uiten, dan kan je erg onzeker worden. Je zult in dit geval echt een manier moeten vinden om hier een weg in te vinden. Sta je open voor de ideeën van anderen, dan zal je merken dat mensen dit ook naar jou toe zo doen. Er ontstaat dan een heel andere sfeer, waarbij er veel ruimte is voor wederzijds begrip. In je werk of studie kun je een strakke planning maken en ben je in staat je te richten op doelstellingen die je jezelf gesteld hebt. Je dient wel op te passen dat je naast je ambities ook genoeg tijd besteedt aan ontspanning en plezier. Je kunt je jezelf anders teveel overbelasten, waardoor je minder efficiënt en adequaat kunt worden. Over het algemeen zal het geen makkelijke week worden, maar kan je wel prima in je vel zitten en resultaten boeken.

Mentale en fysieke gesteldheid
In tegenstelling tot veel andere tekens zal de retrograde beweging van Mercurius aan het begin van de week niet voor veel problemen zorgen. Omdat Mercurius door de Weegschaal reist, kun je de energie gebruiken om wat zekerder van jezelf te worden en meer in balans te komen. Daarbij is ook Venus nog prominent aanwezig, waardoor er liefdevolle gevoelens door je heen stromen. Je voelt veel energie en kunt vol vertrouwen in het leven staan. Gaandeweg de week kan hier verandering in optreden, waarbij de energie van Uranus grillige energie geeft. Hierdoor kan je emotioneler worden en stoor je je wel eens aan andere mensen. Er kan stress optreden, waardoor je mentaal minder lekker in je vel zit en je uiteindelijk fysieke probleempjes kunt krijgen. Dit komt omdat je fysieke gestel geregeld bepaald zal worden door de emoties die je ervaart. Met name sociale contacten, waar je niet goed mee omgaat, kunnen jou danig onder druk zetten. Mars kan ontwrichtende energie sturen, waarbij je vooral fysiek op moet passen, omdat je weerstand soms minder is en je dan sneller ziek kunt worden en meer kans hebt op ontstekingen en infecties. Daarnaast kun je te ongeconcentreerd zijn, waardoor je meer kans hebt op ongelukken in het verkeer of bij zware werkzaamheden. Je rug kan kwetsbaar zijn, dus beter oppassen bij het tillen van zware voorwerpen.

Overzicht voor alle tekens
Mercurius gaat retrograde in de Weegschaal bewegen. De energie laat ons nadenken over het verleden en zal ertoe dwingen te evalueren wat we anders kunnen doen. Het is ook een erg goede energie om te communiceren met diverse relaties die we hebben. De retrograde Mercurius brengt een cyclus teweeg om ons bewust te worden van vooroordelen die we onbewust meedragen. Dit kan ertoe leiden dat er toch het een en ander kan veranderen in contact met mensen, waar we goed of misschien minder mee omgaan. We gaan het Weegschaal seizoen in met de retrograde Mercurius en passionele Mars, die hier doorheen bewegen. Deze zullen ons beiden tot beter bewustzijn brengen van onszelf, maar ook van de behoeften en verlangens van anderen. Er ligt een sterke nadruk op intellect, ratio en communicatie en er zal een week aankomen van harmonie en vele mooie contacten. De retrograde beweging kan ervoor zorgen dat we sterke beslissingen nemen om het verleden los te laten. We kunnen bepaalde trauma’s, stress en andere ongemakken achter ons laten. Mercurius zal de cyclus van zondag op maandag starten en dit samen doen met de Maan, die deze periode door de Tweeling reist. Beiden kunnen zorgen voor sterke communicatieve energie. Het wordt een periode van ideeën en plannen die we kunnen maken. We moeten opletten dat we niet overdrijven en dan dingen gaan doen, die helemaal niet mogelijk zijn. Het kan gebeuren dat er mensen om je heen zijn die over grenzen gaan. We dienen t/m dinsdag op te passen met sluimerende problemen, die moeilijk op te lossen zijn. Wees voorzichtig in woorden en daden, dan zal het allemaal meevallen. Woensdag is zeer spannend als de romantische Venus met de fantasievolle Neptunus in contact komt. Dit kan spirituele, maar dromerige energie brengen. Dit kan spannend zijn, omdat we dan romantische energieën kunnen ervaren en veel fantasiebeelden hebben.

In liefdesrelaties kunnen we dingen doen, die we misschien normaal niet snel zouden doen, waardoor er buiten de comfortzone gestapt kan worden. Singles kunnen ook flink wat spanning opzoeken en ook zij zullen dingen doen, die zij niet dagelijks doen. Omdat de energieke Zon in harmonie is met de zeer nuchtere Saturnus kan er echter een energie zijn, die juist het rationele losmaakt. We kunnen zweven tussen fantasie en spanning van Venus en Neptunus en de geaardheid van de Zon en Saturnus. Vooral standvastige mensen kunnen de speelse en spannende kant kiezen of juist de nuchtere kant. Niet een ieder kan hier evengoed mee omgaan. Vooral onzekere mensen of mensen die negatief in het leven staan, kunnen in de war raken en dingen doen, die voor problemen zorgen. Donderdag zullen we het grootste deel van de dag met kleine uitdagingen te maken krijgen. Beter zijn we nu afwachtend en niet te serieus bij dingen die gebeuren. Houd vooral je emoties onder controle als er iets gebeurt wat je niet prettig vindt. Vrijdag kunnen we energie ervaren van de vijf buitenplaneten die retrograde bewegen. Dit geeft dan ook een sterke energie naar het verleden, waardoor we het weekend dingen doen en voelen die we vroeger ook gedaan of gevoeld hebben. Deze gedachten zullen overuren maken, maar kunnen vruchtvol zijn, waardoor het een periode van herstel en onderhoud wordt, bij dingen die we nu wel goed doen. Mensen zullen vooral bezig zijn met de vraag waarom iets gebeurt en hoe je ervoor kunt zorgen dat alles vlot verloopt. Het is een prima periode om nieuwe vaardigheden of kennis op te doen. Merk je aan jezelf dat je (soms) niet verantwoord leeft, dan is het belangrijk stabiel en geduldig te zijn en te zorgen dat je het leven waardeert zoals het komt en mensen accepteert zoals ze zijn. Het wordt geen makkelijke week, door alle intense energieën, maar met een beetje geduld en het intomen van emoties kunnen we over het algemeen wel de juiste dingen doen en alsnog veel geluk ervaren.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)