Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 49

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Relaties, singles en sociale contacten
De normaal gesproken passionele Mars, biedt aan het begin van de week minder energie op passioneel gebied als gevolg van de energie van de Tweeling. De rondreis door dit sterrenbeeld biedt namelijk meer ruimte voor speelsheid. Voor de Steenbok kan dit echter zorgen voor een minder ontspannen energie en dit kan dan stress met zich meebrengen. Hierdoor ben je niet zo actief en besteed je minder tijd aan mensen in je omgeving. In een relatie vind je het fijn als je partner jou je gangetje laat gaan en er vrede mee heeft als je even wat meer dingen voor jezelf doet. Een partner, die dit vervelend vindt, kan jou aardig irriteren, waardoor je niet altijd even handig reageert. Je doet er goed aan hier controle over te houden en te wachten tot je aan het midden van de week bent. Die periode krijgt de Maan veel meer invloed, waardoor zintuigen versterkt worden. Je bent hierdoor erg empathisch en begint socialer te worden. Je gevoel voor liefde neemt toe en besteed meer aandacht aan je partner. Vanaf de 8ste als de Volle Maan aan de hemel verschijnt, ben je zeer spiritueel en toegankelijker. Ben je single, dan kun je behoefte hebben aan een flirt en denk je niet altijd na of dit goed is. In een relatie vind je het fijn om veel te communiceren en vind je het belangrijk als je partner dit met je deelt.

Carrière en financiën
Het eerste deel van de week zal Mars ook zakelijk minder energie aan je bieden. Je bent wat minder actief, in de dingen die je doet, en hebt daardoor meer tijd nodig om bepaalde zaken af te ronden. Toch doe je je werk niet slecht, omdat je datgene wat je doet wel efficiënt en adequaat uitvoert. Ambities zullen altijd wel in jou plaatsvinden en je bent zeker niet iemand die de kantjes ervan af zal lopen. Je bent deze periode minder impulsief en denkt veel meer na. De Maan zal na het midden van de week veel invloed op je uitoefenen. Je bent empathisch en sensitief en kunt je werk prima uitvoeren en zal ook zeker veel succes behalen. Omdat de spirituele energie van de Maan intellect en emoties versterkt, zit je sociaal lekker in je vel. Hierdoor kun je goed voor je mening uitkomen, maar ben je ook in staat op een goede manier met kritiek om te gaan. Vanaf de 8ste zal de Volle Maan, in het teken Tweelingen voor veranderingen zorgen. Je ervaart dat je bepaalde zaken anders moet gaan doen, waaronder het omgaan met financiën. Hierdoor ben je minder impulsief en let je bij grote uitgaven goed op of dit wel nodig is. Verder ga je er over nadenken om een carrièreswitch te maken en heb je behoefte aan een bepaalde opleiding. Het zal dan ook een prima periode zijn om meer te bereiken en eens om je heen te kijken hoe je dit zou kunnen gaan doen.

Emotioneel en fysiek welzijn in de week van de Volle Maan
Met Venus in de Boogschutter, die de 4de en 5de een vierkant vormt met Neptunus in de Vissen, kan het een week zijn om medeleven te voelen, maar ook grenzen te bewaken, omdat er mensen zijn, die misbruik van goedheid maken. Dit kan stress brengen, die mentale en fysieke problemen kan geven. De Maan staat in de Stier en hierdoor is er meer kracht om stabiel in het leven te staan. De energie van Venus en Neptunus brengt wel illusies met zich mee, die kan zorgen dat we teveel in een droomwereld leven. Zorg dat je blijft communiceren en in de romantiek realiteit voor ogen blijft houden. Maandag is er een bijzondere verbinding tussen de Maan en Uranus in de Stier. Er wordt aangeraden je hart te openen en nieuwe mogelijkheden te zoeken. Het is een prima periode om je emoties te ordenen en de verandering, die ingezet is, te aanvaarden. Het zal je blij stemmen en geluk brengen om warmte en liefde in je hart te laten. Het vierkant, dat Mercurius in Boogschutter en Jupiter in Vissen de 6de en 7de brengen, geeft optimistische energie, die zorgt dat veel mensen in staat zijn controle over emoties te houden en realistisch te blijven. Woensdag op donderdag zal de Volle Maan om 05:09 in de Tweeling staan. Deze energie maakt mensen nieuwsgierig en zal intellectuele energie losmaken, waardoor er verlangens zijn om te handelen. Hierbij is er een sterke verbinding met de strijder Mars, die retrograde beweegt en in uitlijning met de Maan staat. Mars is vol actie en ambitie en in combinatie met de Maan impulsief. We moeten fysiek oppassen, omdat er gevaar aankleeft. Wees voorzichtig in het verkeer en vooral als je moe bent. Ook moet je opletten bij gebruik van gereedschappen en scherpe voorwerpen. De Maan in Tweeling zal een kracht brengen om energie van de Zon te versterken, waardoor we een diepere filosofische lading ervaren. Kunnen we impulsiviteit van Mars en ideeën en nieuwsgierigheid van de Tweeling in balans brengen, dan geeft dit emotionele ontspanning. Er wordt aangeraden om de 7de t/m de 9de tijd aan familie en vrienden te besteden en de romantiek in het leven toe te laten. Je kunt dan namelijk minder impulsief zijn, omdat je de rust vindt die mensen jou geven. Let op dat er tijdens deze stand van de Maan een oppositie is van de Zon in Boogschutter en Mars in Tweelingen. Er kan frustrerende energie zijn, die sommige mensen kunnen uiten door ongezond gedrag te vertonen. Het zal belangrijk zijn alcohol, drugs en andere ongezonde producten te mijden, omdat dit er niet voor zal zorgen dat jij je gelukkiger gaat voelen. Energie van Venus kan rust brengen, waardoor je uiteindelijk de week rustig en gelukkig af kunt sluiten. Het weekend zal de Maan in Kreeft aantrekkelijke energie brengen, waardoor we veel geluk ervaren, mede door een sextiel met Uranus in de Stier. Er wordt nu aangeraden te genieten van muziek, kunst en creatieve activiteiten, die emotionele ontspanning geven.

De energie van Mars kan de Steenbok onzeker maken. Je bent niet alleen onzeker over jezelf, maar kan dat ook zijn naar mensen in je omgeving, die je terecht of onterecht niet helemaal vertrouwt. Je doet er goed aan te bekijken of dit door je eigen onzekerheid komt of dat het echt reëel is. De spanning die hier uit voortkomt, kan voor stress zorgen, waardoor je een stuk moeier bent. De onzekerheid die je ervaart, kan soms een handicap zijn. Je bent namelijk iemand, die prima leiding kan geven en zal daarnaast ook vrolijk en open van aard zijn, maar als gevolg van stress kan dit zomaar omkeren. Deze week zien we een tweedeling in je karakter. In het eerste deel ben je minder fit en plaats je jezelf nog wel eens in het beklaagdenbankje. Je doet jezelf er een grote dienst mee, om dit te controleren en je goed toe te spreken. Bekijk voor jezelf waar je goed in bent en bedenk dat je veel meer te bieden hebt, dan je zelf soms denkt. In het tweede deel van de week ga je meer in jezelf geloven, als gevolg van de krachtige energie van de Maan, met als hoogtepunt de Volle Maan. De spirituele energie van de Volle Maan biedt de kracht om bepaalde zaken af te leren. Heb je iets, waarvan je zegt dat dit je belemmert, dan doe je er goed aan deze zo snel mogelijk te stoppen. Doe je dat nu dan zal de energie van de Volle Maan je prima helpen. Je zult merken dat je dan steeds gezonder wordt en langzamerhand steeds fitter. Omdat je van nature een zwakke botstructuur hebt, doe je er verstandig aan om producten te eten waar calcium in zit. Met name melk en bladgroente zorgen voor krachtige botten. Doe je dit te weinig dan is de kans op artritis, reuma en broze botten, vooral als je wat ouder wordt, sterk aanwezig.

Overzicht voor alle tekens
Mars staat over het algemeen garant voor ambitie en succes, waardoor we een sterk gevoel ervaren om nieuwe kennis en vaardigheden aan te leren. Het is een week om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om ons te verrijken of te ontwikkelen. Mars zorgt voor communicatie en delen van zakelijke emoties en meningen. Het kan op zakelijk gebied een periode worden, waarin er veel kansen ontstaan, omdat we er actiever naar op zoek zijn. We moeten opletten dat we het weekend van de 3de niet teveel richten op het kopen van dure cadeaus. Het zal veel belangrijker zijn om elkaar liefde, vriendschap en warmte te geven. Verder is het een prima week om de medemens te ondersteunen. Kijk eens om je heen of je, in plaats van het kopen van dure cadeaus, wat kunt geven aan mensen, die het werkelijk nodig hebben. Venus en Mercurius staan in de avontuurlijke en intelligente Boogschutter, maar beide planeten reizen naar de nuchtere en zakelijke Steenbok. Mercurius zal dinsdag naar dit teken reizen en tot 12 februari er blijven. Dit brengt fijne en sympathieke gevoelens. Er zal onder mensen meer respect komen en we zullen ons soms onzeker voelen als we denken dat iemand ons niet waardeert. Mensen kunnen soms wat stiller zijn en vooral als ze onzeker worden. Toch is er ook energie om relaties gezond te houden en humor te behouden. Bijzonder is dat de energie van de Boogschutter wel zeer actief blijft en intense en spannende energieën blijft geven. De liefde zal opbloeien; voor elkaar, onszelf en voor romantiek. Wat betreft erotiek zullen mensen aan het eind van de week voelen dat ze er veel behoefte aan hebben.

Singles kunnen naarstig op zoek gaan en gebonden mensen zullen van alles bedenken om hun relatie leuk te houden. Venus zal zaterdag naar de Steenbok reizen. Tot die tijd zullen persoonlijke vrijheid en aantrekking tot onderwijs en carrière belangrijk zijn. Venus zal tot begin januari in dit teken staan. Er zijn toch veel mensen, die hierdoor hun emoties niet kunnen tonen in contact met collega’s, vrienden en familie. Je kunt wat afstandelijk zijn en je terugtrekken. Er zijn nu aanwijzingen dat veel mensen de keuze op een nieuwe partner zullen baseren op status. Liefde en maatschappelijke status zijn dan ook meer met elkaar verbonden. De Zon zal tot de 21ste in de Boogschutter verblijven en deze energie geeft rust, waardoor de maatschappij wat meer gebaseerd is op mensen, die normen en waarden uit gaan dragen. We hebben gezien hoe het gedrag van sommige mensen kan zijn, maar we zien deze periode dat meer mensen gaan inzien dat er wat moet veranderen. Er kan meer vraag naar discipline zijn, maar er kan een sterke roep naar verandering van autoriteiten. Er zijn sterke gevoelens om beslissingen te nemen, die de maatschappij veranderen. Bijzonder hierbij is dat Neptunus, die tot in 2025 in de Vissen verblijft, een grote mentale kracht aan mensen geeft. Deze zal kalmte en geduld brengen. Mars, die tot 12 januari in de Tweeling verblijft, brengt passie en impulsieve emoties naar voren. Er kunnen mensen zijn, die andere normen en waarden nastreven. Dit kan dan zeker voor onrust zorgen, omdat een kleine groep het voor een grotere groep kan verpesten. Laten we dan ook verstandig blijven en zorgen dat we in de gaten houden dat de meeste mensen het goed bedoelen, welke cultuur het dan ook is.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)