Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 49

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Relaties, singles en sociale contacten
De passionele Mars, biedt aan het begin van de week minder energie aan de Steenbok, omdat deze nu tegengehouden wordt door planeten die in jouw teken reizen. Hierdoor ben je niet zo actief en besteed je minder tijd aan mensen in je omgeving. In een relatie vind je het fijn als je partner jou je gangetje laat gaan en er vrede mee heeft als je wat meer dingen voor jezelf doet. Een partner, die dit vervelend vindt, kan aardig irriteren, waardoor je niet altijd even handig reageert. Je doet er goed aan controle te houden en te wachten tot je aan het midden van de week bent. In deze periode zal vooral Saturnus een sterke invloed op je zintuigen hebben. Singles kunnen tot aan woensdag vooral behoefte hebben om met vrienden en familie af te spreken. Daarna zal de drang om een nieuwe liefde in het leven te halen toe gaan nemen. Alle Steenbokken zijn vanaf deze dag zeer empathisch en sociaal. Je gevoel voor liefde neemt toe en gebonden mensen besteden meer aandacht aan hun partner. Singles zijn zeer actief in de single scene. De gehele week zal de Maan spirituele energie bieden. Deze zorgt dat je intuïtie erg sterk is. Ben je single, dan kun je behoefte hebben aan een flirt en denk je niet altijd na of dit goed is. In een relatie vind je het fijn te communiceren en vind je het belangrijk als je partner dit met je deelt.

Carrière en financiën
In het eerste deel van de week zal Mars ook zakelijk minder energie aan je bieden. Je bent wat minder actief, in de dingen die je doet, en hebt daardoor meer tijd nodig om bepaalde zaken af te ronden. Toch doe je je werk niet slecht, omdat je datgene wat je doet wel efficiënt en adequaat uitvoert. Je bent in deze periode minder impulsief en denkt ook veel meer na. De Maan zal na het midden van de week invloed op je uitoefenen als het op zakelijk gebied aankomt. Je bent empathisch en sensitief en kunt je werk prima uitvoeren. Doordat de spirituele energie van de Maan je intellect en emoties versterkt, zit je sociaal lekker in je vel. Hierdoor kun je goed voor je mening uitkomen, maar ben je ook in staat om op een goede manier met kritiek om te gaan. Vanaf woensdag kunnen er wel wat veranderingen zijn. Je ervaart dat je bepaalde zaken anders aan moet gaan pakken, waaronder het omgaan met financiën. Hierdoor ben je minder impulsief en let je bij grote uitgaven goed op of dit wel nodig is. Verder ga je er over nadenken om een carrièreswitch te maken en heb je behoefte aan een bepaalde opleiding. Er wordt dus aangeraden om hier zeker werk van te maken en eens om je heen te gaan kijken.

Mentale en fysieke gesteldheid (week van toename van fysieke zwakte en versterking corona)
Mensen worden zondag wakker met stressvolle energie vanuit de Maan in de Stier. We kunnen de dag dan ook beter rustig opstarten en niet teveel bezig te zijn met te zware of stressvolle werkzaamheden. Breng overdag tijd door met vertrouwde mensen, dat zal een rustiger energie geven. In de namiddag verhuist de Maan naar de Tweeling en dit geeft andere energie. Mensen zullen uit hun starheid komen en in staat zijn met verandering om te gaan en nieuwe mogelijkheden te zoeken. Fysiek gezien kunnen we meer last van ons ademhalingssysteem hebben. De kans op longziekten of een verergering ervan is levensgroot aanwezig. Pas op met wisselende weersomstandigheden en kleed je hier naar. Wel is het verstandig lekker naar buiten te gaan en het liefst in een natuurgebied. Maandagochtend om 10:32 zal de Volle Maan ontstaan. Deze geeft communicatieve energie, waardoor mensen erg sociaal zijn. Ook is er begrip onderling en zullen de meesten een goede mentaliteit hebben. Alleen mensen die spanning ervaren, kunnen stress en zelfs depressies krijgen. Tracht met mensen te praten en gooi emoties er uit. Ook sport kan een prima uitlaatklep zijn. Dinsdagnacht naar woensdag reist de Maan naar de Kreeft en dit breng emoties met zich mee. Veel mensen zijn nu graag thuis en hebben meer behoefte aan het tijd doorbrengen met hun partner, kinderen of andere geliefden. Gezondheid van mensen kan deze dagen wat minder goed zijn, omdat de weerstand verlaagd. De energie van de Maan zorgt namelijk voor wat klachten aan de maag, slokdarm, lever en nieren, waardoor er flink wat mensen ziek kunnen worden. Natuurlijk moeten we opletten dat het corona meespeelt en de kosmische energieën wijze er dan ook op dat er een gevaarlijke week aan kan komen. Vooral op koopavonden moeten we dus erg voorzichtig zijn. Vrijdagmiddag verhuist de Maan naar de Leeuw. Er is nog steeds een sympathieke energie, maar die is anders dan die van de Kreeft. Er kunnen mensen zijn, die soms een grote mond hebben. Er zijn ook mensen die hooghartig overkomen. Ook moeten we oppassen dat veel mensen onder invloed van Sinterklaasavond te sociaal zijn, wat zorgt dat mensen veel meer bij elkaar zijn en ook gaan winkelen. Er zijn aanwijzingen op onlusten tussen mensen, maar ook toename van het coronavirus. We zullen dit niet gelijk merken, maar er is een groter besmettingsgevaar en dat kan later grote problemen geven.

Je kunt deze week onzekerheid ervaren, die soms een handicap kan zijn. Je bent namelijk iemand, die vrolijk en open van aard is, maar ook stress kan ervaren. Deze week zien we een tweedeling. Je kunt in het 1ste deel van de week minder fit zijn en dan onzeker worden. Je doet jezelf er een grote dienst mee, om dit te controleren en jezelf goed toe te spreken. Bekijk voor jezelf waar je goed in bent en richt je daar op. Het 2de deel van de week ga je meer in jezelf geloven, als gevolg van de krachtige energie van de planeten in jouw teken. De spirituele energie van de Maan biedt zelfs de kracht om bepaalde zaken af te leren. Heb je iets, waarvan je zegt dat dit je belemmert, dan doe je er goed aan deze zo mogelijk te stoppen. Je zult merken dat je dit gedeelte van de week steeds gezonder wordt en dus ook fitter. Je hebt van nature een grotere kans op een zwakke botstructuur, waardoor je er verstandig aandoet om producten te eten waar calcium in zit. Vooral zuivel en bladgroente zorgen voor krachtige botten. Je hebt anders kans op artritis, reuma en broze botten en vooral als je wat ouder wordt.

Overzicht voor alle tekens
Zondag kan overdag somber zijn, omdat er onder mensen een negatieve energie hangt. Zorg voor rust en ontspanning en breng tijd door met mensen die jij vertrouwt en waar je een goede energie mee kunt delen. De avond wordt een stuk beter met veel plezier en sociale activiteit. De Zon vormt deze periode een hoek met Uranus en hierdoor kunnen mensen jaloers en kritisch zijn. Daardoor zijn er dus mensen, die helemaal niet prettig in de omgang zijn. Zondag maakt Mercurius in de Schorpioen een sextiel met Jupiter in de Steenbok, waardoor er aan de ene kant mysterieuze en spirituele energie van Mercurius is, terwijl Jupiter daar aan de andere kant avontuur en nuchterheid tegenover zet. Niet iedereen zal zich hier lekker bij voelen, omdat er mensen zijn, die verward raken en niet weten wat ze met hun emoties aan moeten. Vanaf zondag reist Neptunus, na een tijd retrograde geweest te zijn, voorwaarts. Daardoor hadden veel mensen moeite om het verschil te zien tussen werkelijkheid en fantasie. Dat zal nu beter gaan. Mensen kunnen met de realiteit bezig zijn, maar ook nuchter zijn. Voordeel is dat we minder emotioneel en gevoelig zijn en dus minder kwetsbaar. Je mag dromen ervaren, maar het is beter ze nu werkelijk uit te voeren. Omdat Neptunus tijd nodig heeft om door een sterrenbeeld te reizen, zullen de effecten een tijd aanwezig zijn. Nuchterheid en realiteit zullen meer aan de orde zijn. Omdat Neptunus nog door de Vissen reist, zal niet iedereen even nuchter zijn. Vooral Water- en Luchttekens hebben erg veel moeite om emotioneel sterk te blijven. Aan hen wordt aangeraden zich te richten op muziek, dans en creativiteit. De energie zal er gezonder voorstaan en mensen zullen zich fijner voelen.

Maandag de 30ste zal om 10:32 de Volle Maan ontstaan. Bijzonder is de gedeeltelijke verduistering, omdat de Maan zich door de bijschaduw van de Aarde begeeft. Helaas zullen we die in Nederland niet zien. Deze energie kunnen we wel ervaren, mede omdat de Zon in de Boogschutter in oppositie staat met de Maan in de Tweeling. De Boogschutterzon stimuleert mensen open te staan voor het ontdekken van nieuwe meningen, waarbij religie of spiritualiteit aandacht krijgen. De Tweelingmaan zal trachten nieuwe mogelijkheden te geven op nieuwe contacten en om te communiceren. Dit contact tussen deze twee machten wordt gezien als één van de meest gevreesde verbindingen, omdat woorden en daden nu vlak bij elkaar liggen. We moeten voorzichtig zijn en nadenken voor we iets zeggen. De Perzische dichter Maulana stelde dat “Stilte de taal van God is, woorden die eruit voortkomen alleen menselijke vertalingen en misleidingen zijn. De Volle Maan heeft invloed op energie en dwingt te communiceren. Het probleem is dat we denken elkaar te begrijpen, maar dat dit uiteindelijk niet makkelijk is. Tracht niet teveel met mensen te communiceren en zoek meer je eigen vertier. De Volle Maan geeft een zeer langzame stofwisseling en dat betekent dat we rond deze periode op moeten letten dat onze weerstand verzwakt en dat we relatief gezien meer kans hebben om ziek te worden. We kunnen ons moe voelen en zelfs humeurig, omdat er een intense en negatieve energie aanwezig is. Veel mensen kunnen dan minder goed tegen stress en zullen als dit gebeurt minder goed handelen. Er wordt toch aangeraden om jezelf rustig te houden en je niet te laten gaan. Houd controle over opkomende boosheid en woede.

De hierboven genoemde energieën komen een groot deel van de week naar voren en zullen ons dus sterk beïnvloeden. De maand december begint met Jupiter en Saturnus die richting de Waterman reizen en later deze maand een conjunctie vormen. Dit is een zeldzame gebeurtenis die ruim 20 jaar geleden voor het laatst plaatsvond. Dit moment zal Saturnus zich van zijn slechtste kant laten zien en dit zorgt er voor dat mensen elkaar in vrijheid beperken. Relaties kunnen problemen ondervinden en we zullen er vanaf dinsdag dus sterk op moeten letten om emoties onder controle te houden en geen conflicten uit te lokken. Wat betreft de wereld is dit een dramatische energie en we moeten daarom alert zijn op situaties die uit de hand kunnen lopen. Het is niet duidelijk wat er gaat gebeuren, maar in Nederland kunnen er rond deze periode mensen zijn, die in opstand komen en voor erg veel onrust zorgen. In de wereld kan extremisme de kop verder opsteken en kunnen er groepen mensen zijn, die voor flink wat onrust zorgen. In principe zal dit de 1ste week van december zo blijven. Op de 1ste is er wel beschermende energie van Mercurius in de Boogschutter en deze zal juist een beschermende en optimistische energie bieden, mede omdat de Zon daar ook staat. De energie van de Boogschutter zal mensen bijstaan problemen aan te pakken en bescherming te bieden tegenover de kwade machten die over de aarde woeden. Dit teken geeft de mensheid voldoende vermogen om de kracht te hebben met tegenslagen aan de slag te kunnen. Mensen zullen daardoor minder snel in paniek raken als er grote problemen zijn. En dit kan wel eens nodig zijn, omdat er toch wel heel wat zou kunnen gebeuren.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)