Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Weekhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 10

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Relaties, singles en sociale contacten
Op communicatief gebied ben je, aan het begin van de week, niet altijd even sterk, omdat Mercurius een minder goede werking op jou kan hebben. Je hebt minder emotionele controle en lijkt op zoek te zijn naar je woorden. Je weet je emoties moeilijk te uiten en kunt dan net die dingen zeggen, die je beter niet kunt doen. Misschien moet je dat ook niet proberen. Je kunt ook gewoon aangeven dat je even niet weet wat je moet zeggen. Dat zullen mensen heus wel begrijpen en je kunt dan zelf ook even wat vertrouwen putten. Waar je moeite hebt om je woorden te vinden, heb je geen moeite om creatief te denken. Je zit vol met ideeën en je handelingen gaan juist erg goed. Het zou leuk zijn als je emoties dan juist met je partner kunt delen om samen leuke dingen te doen. Ben je single, dan ben je vooral sterk in het bedenken hoe je de spanning in je leven kunt halen. Je hebt minder behoefte om nu iemand in je leven te halen voor een vaste relatie. Je zult merken dat je gaandeweg de week steeds meer kunt verwoorden wat je voelt. Hierbij krijg je hulp van Venus die verbale mogelijkheden versterkt. Je bent vooral vanaf woensdag in staat om meer van jezelf te laten zien.

Carrière en financiën
Een positieve, maar tegelijk ook negatieve, karaktertrek is dat je privéleven en je zakelijk leven elkaar sterk beïnvloeden. In het begin van de week heb je, net als privé, op je werk veel moeite om gedachten onder woorden te brengen. Vooral Mercurius lijkt hier schuldig aan, omdat je zoveel dingen denkt dat je dit in woorden niet kunt uiten. Dit heeft invloed op je professionele manier hoe je met mensen om gaat en communiceert. Hiermee zal je, in contact met collega’s en leidinggevende, zeker tot aan het eind van de week problemen houden. Toch is er iets positiefs te melden, omdat Mars een vurige en intellectuele energie aan jou biedt, waardoor je veel passie voelt en ambities hebt. Je wilt activiteiten ondernemen om jezelf te ontplooien. Hiervoor heb je over het algemeen geen communicatie nodig, dus grote kans dat studies en cursussen wel goed zullen lopen. Mocht je, als je die niet hebt, concrete plannen hebben voor een studie, dan wordt dat toch wel eens tijd. Er zijn goede vooruitzichten om hier veel mee te kunnen bereiken. Al met al wordt het dus toch wel een prima week.

Mentale en fysieke gesteldheid
De kracht van de Nieuwe Maan zal zaterdag om 11:23 op zijn sterkst zijn, maar eigenlijk zullen we de hele week de energie voelen, mede omdat er gunstige planetaire standen zijn. De Nieuwe Maan zelf zorgt voor overgang van moeheid naar nieuwe en verkwikkende energie, die de lentegevoelens inluidt. Mensen krijgen de hele week nieuwe gedachten en fijne gevoelens. Omdat de Nieuwe Maan in Vissen beweegt, zal er spirituele energie zijn, die we kunnen gebruiken van de Volle Maan van vorige maand naar de Volle Maan deze maand. Ook zal er gastvrije energie zijn, waardoor veel mensen ook erg open naar elkaar zijn. Het wordt een week van fantasie en versterkt onderbewustzijn. Intuïtie zal zeer intens zijn en we kunnen een sterke behoefte voelen om onszelf flink te verwennen. Er komt een kosmische energie, die kan zorgen voor genezing en verlichting van pijnen en mentale problemen. Er wordt dan ook aangeraden deze week te gebruiken voor het oplossen van dingen waar je al een tijd mee loopt. De energie is gunstig en niet alleen zakelijk, sociaal of in de liefde, maar dus ook qua gezondheid. Binnen bepaalde stromingen van de astrologie wordt er zelfs vermeldt dat we krachtige spirituele genezende energie krijgen, die tot september doorgaat als de Volle Maan dan in de Vissen staat.

Steenbokken zijn harde en trouwe werkers, die door ambities wel eens de neiging hebben maaltijden over te slaan of zich tegoed te doen aan snacks of suikerproducten. Ook kunnen ze nog wel eens geen rem hebben wat betreft alcohol. De galblaas, nieren en lever kunnen voor problemen zorgen. Mentaal kan de Steenbok ook wel eens in de problemen komen. De Steenbok is een aardeteken en wanneer het element aarde teveel aanwezig is, kunnen er gewichtsproblemen ontstaan en de kans op tumoren is dan aanwezig. Je kunt dit vermijden door veel te bewegen en de volgende producten te eten of te drinken; fruitsalades, gestoomde groenten, sappen, soepen en thee. Heb je het element aarde te laag in je dan heb je behoefte aan stabiliteit en veiligheid. Je trekt je dan sterk terug. Beter kun je dan de volgende voedingsmiddelen gebruiken: vlees, aardappelen, ongeraffineerde granen, wortelgewassen, groenten die gestoomd zijn, zuivelproducten, kaas, boter en suiker.

Overzicht voor alle tekens (positieve energie zorgt voor meer hoop op een gunstige toekomst )
De positieve en avontuurlijke Jupiter zal deze week goede energie bieden om veel te bereiken. In de eigenzinnige Waterman is er vriendelijke en empathische energie. Deze zorgt voor prettige energie, waardoor er meer rust zal zijn, dan in januari en februari. Er zal een sterke energie komen, waardoor mensen aan de ene kant energie voelen om er op uit te trekken, maar toch kracht ervaren om geduld te houden. Er wordt dan ook aangeraden om je meer te richten op familie en vrienden en minder bezig te zijn met beperkingen die gelden. Er is positieve energie te bespeuren, die binnen enige tijd zorgt dat we met rust te maken krijgen. Net als vorige week zal er positieve energie zijn, die voor bescherming en harmonie zorgt. Zowel fysiek als mentaal zullen veel mensen lekker in hun vel zitten. Saturnus zal dit versterken, waardoor er meer dan eerder dit jaar hoop aan de horizon gloort. Er wordt aangeraden ideeën en plannen, die je vorige periode had, meer vorm te geven, maar ze nog wel vast te houden. Aarzel echter niet als er zich mogelijkheden voordoen en grijp de kansen. Het blijft belangrijk dat je alles zorgvuldig overweegt en niet zomaar aan de gang gaat. Houd er rekening mee dat het een week van uitdagingen is, maar ook van bescheidenheid en verantwoordelijkheid. Er zijn mensen die negatief gedrag vertonen, maar de energie zal dit meer aanpakken, zodat er toch wel veel mensen zien dat hun denkbeelden niet kloppen. Tijd om te veranderen en een nieuwe richting aan je leven te geven.

Voor zondag en maandag wordt aangeraden iets actiefs te doen en een constructieve draai aan je leven te geven. Dit komt vooral door de pragmatische Maan in de Steenbok. Deze geeft een bepaalde drang om te presteren. Het is een weekend, waarin mensen minder met sociale contacten bezig zijn, maar met zakelijkheden of bepaalde klusjes die er in huis moeten gebeuren. Een prima periode om lekker thuis te blijven en van huiselijkheid te genieten. Dit kan je maandag en dinsdag meenemen, waardoor er veel mogelijkheden zijn om te ontplooien. Ook kunnen er positieve berichten komen voor mensen die door beperkingen veel geleden hebben. Woensdag staat de Zon op één lijn met Neptunus in Vissen en dit is mooie energie voor meditatie, ontwikkelen van intuïtie en sociale contacten. Vanaf deze dag zal er een verandering zijn en kunnen mensen meer ruimte krijgen om sociaal en in de liefde actief te zijn. Ook is het een prima tijd om mentaal te ontwikkelen. Mensen kunnen een betere kijk op zichzelf hebben en dit kan kansen geven om op persoonlijk gebied te ontwikkelen. Donderdag en vrijdag wordt gevolgd door de Maan die dan in de Vissen staat. Ook deze energie is goed voor sociale contacten, romantiek en andere fijne energieën om problemen, teleurstellingen en andere negatieve dingen achter ons te laten. We gaan een prima tijd tegemoet, waar mensen liefdevol en vriendelijk zijn. Op plekken waar mensen samenkomen is saamhorigheid en minder haat en nijd onder groepen mensen.

Venus is deze periode uitgelijnd met de liefde van Neptunus en beiden weer met de Nieuwe Maan. Het hele weekend van de 12de t/m de 14de is een tijd om naar uit te kijken. Intuïtie is sterk en de meeste mensen zijn mentaal verstandig. We zeggen de meesten, omdat er ook een negatieve kant aan deze energie zit. Er zullen mensen zijn, die hun emoties niet onder controle hebben en deze kunnen wel eens alle energie uit de goedbedoelende personen trekken. Er wordt dan ook aangeraden tijd door te brengen met mensen, die spiritueel een hoog niveau bereiken. We voelen ons dan een stuk beter en zullen dan juist veel energie ontvangen. Mars maakt een harmonieuze Driehoek met Saturnus, zodat we over het algemeen ook op zakelijk gebied veel bereiken. Veel mensen zijn ambitieus en kunnen juist nu allerlei dingen doen, die gelijk voor beloningen zorgen. Vooral de Luchttekens zullen veel bereiken, maar ook Vuurtekens kunnen veel kracht krijgen om datgene te bereiken wat ze willen. Een kritische noot willen we stellen aan de planeten Saturnus en Uranus. Deze delen een heftige energie, waardoor er overal op de wereld mensen zijn, die naarstig op zoek zijn naar veiligheid en vrijheid. Dit kan tweedeling opleveren, omdat iedereen vrijheid weer op een andere wijze uitlegt. Er wordt dan ook een instabiliteit voorspeld, waarbij niet duidelijk is wat deze precies gaat betekenen. Het zal wel op hoog niveau uitgevochten worden, waardoor de meeste mensen er geen of weinig last van hebben.

Vragen over liefde, werk of toekomst?

Neem hieronder contact op met een Consulent
NL: 0909-0708
(€0,90/min)
BE: 0907-37071
(€1,50/min)