Maandhoroscoop Stier

De horoscopen van het sterrenbeeld Stier, lees je gratis bij Astroangels!

Maandhoroscoop Stier

Geboortedatum: 20 april t/m 20 mei - Januari 2020

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken


Algemeen

Allereerst wensen we iedereen een gelukkig en gezond 2020. Laten we hopen dat het een prettig jaar wordt met vele mooie momenten. Zoals elk jaar zal je vele wensen hebben en goede voornemens. Voor de Stier zal het een maand worden, waarin je gebruik maakt van de energieën in de Steenbok. Deze zijn gericht op prestatie en dat zal je aan het begin van de maand merken. Je kunt de 1ste dagen een krachtige energie ervaren, waardoor je veel wilt doen. Toch wordt aangeraden tot de 4de even wat rust te nemen. Je wilt soms te veel en vooral als je veel kunt verdienen. Beter kan je dan eerst tijd besteden aan sport, frisse buitenlucht en contact met vrienden en familie. Gebruik de energie die je voelt, dan ook geregeld om te sporten of andere bewegingsvormen te doen. Het zal je humeur flink verbeteren en uiteindelijk kan je dan zoveel energie krijgen dat je de hele verdere maand goed kunt presteren. Zie het als voeding voor de ziel. Mediteren kan ook een geschikte vorm zijn om je lekker te voelen. Merk je nu dan ook dat jij je wat minder lekker voelt, dan is meditatie een geschikte vorm. Verder is het belangrijk dat je vanaf de 4de oplet op wat je zegt en doet. Communicatie zal enorm belangrijk zijn om het contact met mensen goed te houden, zowel privé als zakelijk. Hoe beter je dit kunt, hoe lekkerder jij je voelt en hoe meer waardering mensen voor je hebben. Houd je vooral niet in en ga ervoor om jezelf kenbaar te maken en contacten te zoeken om lekker mee te babbelen. Van de 12de t/m de 18de moet je vooral op je gezondheid letten. Het wordt aanbevolen veel te sporten en niet te veel vlees of koolhydraten te eten. Hoe gezonder je bent, hoe meer je beweegt, maar hoe meer je beweegt hoe gezonder je ook bent. Het is dus een vicieuze cirkel. De 16de t/m de 18de ben je erg veel met geld en bezittingen bezig. Let op dat je dit niet overdrijft en dat je in gedachten houdt dat liefde en vriendschap belangrijk zijn. De 23ste en 24ste kunnen er flink wat ideeën in je opkomen en kun je sommige van hen zelfs implementeren. Prima dagen dus om veel te bereiken zowel in je werk als in je liefdesleven. Pas op dat je vanaf de 27ste wel eens de neiging hebt om te veel geld uit te geven. Zorg dat je een balans aanbrengt en jezelf afvraagt wat er verantwoord is. De 31ste is een prima dag voor vergaderingen, belangrijke besluiten en het afsluiten van contracten.

Liefde en relaties
De Stier is één van de sympathiekere tekens, die geniet om een relaxte en luxe omgeving om zich heen te hebben. De Stier wil graag familie en vrienden, die te vertrouwen zijn. De Stier geniet van een comfortabel leven met veiligheid, geld, liefde en stabiliteit. Je vindt het hierbij niet erg veel routine in je leven te hebben en zal dan ook een vastomlijnd programma hebben om je leven zo goed mogelijk in te delen. Verandering en instabiliteit is de grootste angst voor de Stier en vooral als dit te maken heeft met liefde en carrière. Zelfs als het zakelijke leven verbetert of als er een nieuwe liefde is, zal de Stier angst ervaren. Deze maand is het belangrijk het aan te durven te veranderen en niet koppig vast te houden aan een star levenspatroon. Durf flexibel te zijn en houd je niet altijd vast aan dat strakke schema. Tot de 17de moet je opletten dat Venus een plein met de Zon aangaat en dat dit invloed op je liefdesleven heeft. Je bent niet altijd in evenwicht en dat komt omdat je niet lekker in je vel zit, maar juist omdat je veel met de liefde bezig bent. Je hebt zin om te spelen en de lusten in het leven op te zoeken. Toch zal je veel met vriendschappen bezig zijn, omdat met name Mars tijd in deze sector doorbrengt. Daardoor kan je de neiging hebben vrienden te willen versieren of kan er, als je gebonden bent, een energie zijn, waardoor jij en een vriend(in) opeens meer aandacht voor elkaar hebben. Je bent temperamentvol in de liefde en zal dat ook in het 2de deel van de maand zijn, alhoewel je dan wel meer evenwicht vindt tussen je privé en zakelijke leven. Ben je gebonden, dan moet je het begin van de maand voorzichtig zijn, omdat er conflicten kunnen ontstaan. Vanaf de 5de zal dit een stuk minder zijn en zal je een stuk relaxter met je partner omgaan. Er wordt aangeraden de rust te bewaren en empathisch om te gaan met dingen die je partner anders doet dan jij zou doen. Je kunt vanaf de 18de verrassend voor de dag komen en bent ook actief. Je hebt leuke plannen en ideeën en daar kan je partner ook zeker van profiteren. Het zal dan ook een periode zijn, waarin jullie veel tijd voor elkaar hebben. Singles hebben de hele maand een bepaald onderbuikgevoel, waardoor ze veel verlangens hebben. Je bent charmant en er zijn veroveringen. Toch zal je vooral het 1ste deel van de maand liever genieten van erotiek en spanning dan van iets vasts. Na de 15de zal je actief worden om duurzame relaties op te bouwen, zowel qua liefde als vriendschappen.

Carrière en zakelijkheden
Deze maand biedt concrete kansen, waardoor er veel in je leven kan veranderen. Je hebt ambities en weet wat je wilt. Je hebt wel te maken met een onderbuikgevoel, waardoor je niet altijd weet wat je nou precies wilt doen en hoe. Er wordt aangeraden vooral nuchter en rationeel te blijven. De kosmische energie is je gunstig gezind, zodat je in staat bent er een mooie maand van te maken. In ieder geval zal je zowel mentaal als fysiek erg sterk zijn en kun je veel werk verrichten en nieuwe plannen maken. Neptunus zal deze maand in je sector van projecten verblijven, waardoor je vast kunt houden aan dingen die je al in gedachten had. Zorg ervoor dat je niet te veel de fantasie nastreeft, omdat je dan iets kunt doen wat zonde van je tijd is. Omdat Neptunus veel veranderingen brengt, kun je wel eens heel andere dingen gaan doen, dan je in gedachten had. Daarbij zal ook de opstandige Uranus voor flink wat energie zorgen en revolutionaire gevoelens losmaken. Vooral het 1ste deel van de maand kunnen er onverwachte, maar wel positieve zaken gebeuren. Tracht je niet te veel te verzetten en houd in de gaten wanneer Uranus en de Zon krachtig aan de hemel staan. De 1ste week zal je veel nadenken en wellicht minder handelen over wat je kunt bereiken. Je zit vol vragen, waarbij je weet dat je er zelf antwoorden op hebt, maar je het ook van anderen wilt weten. Uiteindelijk doe je er goed aan die dingen te doen, die je zelf wilt. Laat anderen zien wat je in gedachten hebt en handel niet te impulsief. Reclame en PR zijn dan erg belangrijk. Met name de 4de t/m de 7de is geschikt. Hoe meer je communiceert, hoe beter de reacties zijn. Succes zal dan bijna gegarandeerd zijn. Pas in het midden van de maand extra op je gezondheid. Je kunt stress ervaren, die zich in fysieke klachten omzet. Zorg voor voldoende slaap, eet gezond en zorg dat je niet te veel problemen met mensen hebt. Zijn die er, tracht deze zo snel mogelijk op te lossen of probeer ze vooruit te schuiven. Zorg vooral dat jij met je eigen dingen bezig bent en bemoei je niet te veel met anderen. Vertrouw eventuele aanbiedingen, die je van de 16de t/m de 18de krijgt niet te veel. Er zijn dan misleidende energieën, waardoor je financieel in de problemen zou kunnen komen. Heb je plannen en wil je deze uitvoeren, dan is er succes mogelijk op de 23ste of 24ste. Ook kun je eventuele problemen met mensen oplossen. Voor reclame en om jezelf kenbaar te maken, is de periode vanaf de 27ste zeer geschikt.

Mentale en fysieke gezondheid
Stieren zijn zakelijk erg actief, maar dit is dan niet altijd op een gezonde manier en dat zal dit jaar wel belangrijk zijn. Er wordt aangeraden de eerste periode van januari goede voornemens te hebben om te sporten en te zorgen dat je fit blijft of wordt. Zorg voor een goede start van het jaar en pak bepaalde problemen gelijk aan, zoals overgewicht, ongezonde voeding en slechte gewoontes. Met name in het midden van de maand zal je geconfronteerd worden met tekortkomingen of problemen. Je zult deze periode moeten gebruiken om de eerste stappen te maken tot een gezond 2020. Het is natuurlijk makkelijk goede voornemens te hebben, maar het zal lastiger zijn om ze vol te houden. Op zich ben je sterk genoeg en zal je discipline opbrengen, maar je vindt het wel fijn van het leven te genieten. Bedenk dat dit ook met gezonde voeding kan en dat het even doorbijten is om extra te sporten. Je zult jezelf daar wel eens toe moeten bewegen, maar uiteindelijk zal het je humeur verbeteren. Er is dan ook veel levensvreugde. De derde week zal je lekker naar buiten willen om frisse lucht op te zoeken en mensen op te zoeken. In principe zal je ook de laatste week gezond leven en zal je bepaalde dingen, die je afgeleerd hebt, ook prima vol kunnen houden, maar let wel op dat je mentaal niet altijd even sterk bent.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We gaan een jaar met nieuwe uitdagingen in. Niets is hetzelfde, omdat het verleden niet terug te krijgen is, maar wel kunnen we toekomst veranderen met ons gedrag. Er zijn veel energieën in de Steenbok. De Zon, Mercurius, Jupiter, Saturnus en Pluto verblijven daar. Uranus zal nog steeds in de Stier bewegen. Het wordt een maand om te concentreren op dromen die er op ons afkomen en een voorspellende waarde lijken te hebben. Het wordt geen makkelijke maand, maar als we creatief en origineel zijn, dan komen we een eind. Overigens zal de energie van de planeten ons langer dan deze maand bijstaan. Energie van Mars in de Boogschutter brengt veel vuur en zorgt dat we ambities vorm geven. Mercurius brengt nuchterheid en zal gedachten op gang helpen om de toekomst te overzien. Er is het hele jaar krachtige kosmische energie, die versterkend werkt. Let op dat zowel positieve als negatieve gedragingen sterker kunnen worden. Het is belangrijk dat we onszelf onder de loep nemen en bekijken wat we verkeerd doen en wat anders kan. Bijzonder is dat er van de 6de tot de 12de een niet eerder vertoonde line-up is van Pluto, Saturnus, Mercurius en de dwergplaneet Ceres. Door deze energie is de gezondheid relatief gezien voor zowel mannen als vrouwen zeer goed. Vrouwen zullen op gebied van moederschap, opvoeding en zwangerschap een krachtige energie krijgen. Mannen zullen liefdevoller zijn en meer aandacht aan geliefden schenken. Ook familierelaties zullen goed gaan. Door deze krachtige planetaire energie zullen mensen met elkaar begaan zijn. Ook is er automatisch meer liefde voor dieren en planten. Het is dus een periode van respect en waardering. Let op dat de verbintenis tussen Ceres, Pluto en Saturnus ook verdriet en teleurstelling kan brengen, door bepaalde gedragingen van mensen die zich verzetten tegen positieve energie. We moeten alert zijn en proberen ons verstand er bij te houden voor we iets doen of zeggen dat niet meer terug te draaien is. Bijzonder zal zijn dat er deze maand veranderende machtsverhoudingen optreden. Omdat deze in grote bedrijven of regeringen optreden is er een kettingreactie mogelijk en zijn grote problemen niet uit te sluiten. Deze kunnen onder andere invloed hebben op de benzineprijs, dagelijkse uitgaven, aandelen en andere financiële zaken en werkgelegenheid.

De eclips die dit jaar ontstaat, zorgt ervoor dat er energieën uit de jaren 90 van de vorige eeuw op kunnen treden, die soortgelijk problemen kunnen geven. Vrijdag de 10de zal deze eclips zijn, die om 18:06 start, 20:11 op het hoogtepunt is en eindigt om 22:15. Deze eclips is in Nederland te zien en de Volle Maan zal veel energie op de Aarde afsturen. Op niveau van onszelf is januari dan een maand, waarin we te maken krijgen met promotie, maar ook met ontslag. Dit hangt helemaal af van het teken waar je onder valt en de normen en waarden die jij aanhangt. De 10de en 11de is de stofwisseling van mensen vertraagd, waardoor er vermoeidheid op kan treden. We kunnen een slechte mentaliteit hebben en veel mensen zijn humeurig. Het beste kun je deze tijd niet te veel activiteiten buiten de deur plannen. Vooral laat in de avond, de nacht en vroeg in de ochtend zijn er storende energieën. Ook is het af te raden om op plekken te komen waar dronken of agressieve mensen zijn. Op niveau van de wereld zien we problemen tussen overheden en kan er zelfs een crisis zijn in samenwerkingsverbanden zoals de NAVO en EU. Dit kan rond de periode van de Volle Maan ontstaan en zou dan later dit jaar tot dieptepunt komen. Er lijkt een negatieve energie te zijn, die boven de huidige wereldorde uitstijgt en flink wat invloed heeft. We kunnen echter ook zien dat onder andere energieën van Ceres, Saturnus en Pluto absorberende krachten bieden. Hierdoor zullen er energieën van de Spirituele wereld zijn, die juist liefde en warmte brengen. Mensen en instellingen die positief in het leven staan, zullen hier veel bescherming door krijgen. Een bijzondere energie zal komen als de planeten, die in de Steenbok reizen, vanaf de 20ste in het 10de huis verblijven. Dit huis is gericht op de carrière en zal nu nog meer energie krijgen door de Steenbok. Er zijn dan grote verwachtingen met betrekking tot de carrière van mensen. We hebben veel ambities en er zijn dan ook veel mogelijkheden om ons te ontplooien. Mensen die leiding geven, kunnen de energie gebruiken om hier zeer effectief in te zijn. Ook contacten tussen mensen zullen in deze periode goed verlopen, waardoor er veel minder kans is op agressie of gevaarlijke situaties.