Maandhoroscoop Stier

De horoscopen van het sterrenbeeld Stier, lees je gratis bij Astroangels!

Geboortedatum: 20 april t/m 20 mei - Oktober 2019

Algemeen
Voor de Stier kan het begin van de maand lastig zijn, omdat de passionele en misleidende Mars in de betrouwbare Weegschaal komt. Daardoor is de balans niet altijd goed en dit is voor de Stier lastig om mee om te gaan. Toch zijn er ook voordelen te bespeuren, omdat de energie kan zorgen voor prima prestaties. Mensen zullen onder de indruk van je zijn, omdat je passie om kunt zetten in diplomatieke energie. Hierdoor ben je rustiger en weet je wat je kunt doen om het leven leuker te maken en vooral goede resultaten te behalen. Dit zal privé en zakelijk veel mogelijkheden geven. De 8ste zal de zeer romantische Venus in de intense Schorpioen komen en dit zorgt voor knetterende energie, waardoor je liefdesleven zeker niet saai is. Let op dat je jaloers en bezitterig kunt zijn en dat kan roet in het eten gooien. Vooral mensen die op de een of andere wijze niet lekker in hun vel zitten, kunnen problemen ervaren. Blijf steeds in de gaten houden dat negatieve emoties meer negativiteit opleveren. Versterken van positiviteit zal het motto zijn. Rond de 12de is storende energie te bespeuren als jouw heersende planeet Venus een heftige oppositie aangaat met de wisselvallige Uranus. Daardoor word je geregeld getest, zowel qua romantiek, vriendschap, in familie als met zakelijke aspecten. Dit kan jou financieel onder druk zetten. Op zich vind je het spannend als er iets onverwachts gebeurt, maar je vindt het wel vervelend als je niet weet wat dit je brengt. In de periode van de 19de t/m de 21ste kunnen mensen door een Venus-Saturnus sextiel veel aandacht vragen. Je bent bereid mensen te helpen, maar kunt er ook moeite mee hebben als dit teveel gebeurt. Geef alleen aandacht aan mensen die dit bij jou ook zouden doen. Mensen die zelf nooit iets doen, kan je beter links laten liggen. De Zon gaat vanaf de 23ste in de passionele Schorpioen bewegen en dat zorgt voor intense gevoelens en diepgang. Je hebt de rest van de maand geen behoefte aan nietszeggende mensen en wilt praten met mensen die iets moois bieden.

Liefde en relaties
Deze maand kan je veel energie vanuit je heersende planeet Venus ervaren. Deze zorgt dat je erg veel vertrouwen hebt en je daardoor een krachtige energie uitstraalt. Mensen vinden het fijn om met je om te gaan en veel aandacht te geven. Toch kan Venus zorgen voor twijfels en op die momenten moet je goed oppassen, omdat je mensen af kunt stoten. Over het algemeen zal er deze maand echter goede energie zijn, waardoor je zowel in de liefde als in vriendschappen kunt ontwikkelen. Ook contact met familie zal over het algemeen prima gaan. Er is een warme en emotionele omgeving, waardoor jij je meestal goed kunt voelen. Heel soms zal je de neiging hebben je deze maand te verdedigen. Je kunt bepaalde zaken als excuus gebruiken, om je eigen tekortkomingen te verdoezelen. Wees eerlijk Stier en durf toe te geven dat je bepaalde dingen minder goed doet. In een relatie zal je t/m de 16de lekker in je vel zitten en veel liefde aan je partner schenken. Daarna zal het soms lastiger zijn en kunnen er veel discussies en conflicten met je partner zijn. Toch kan dit positief uitpakken, omdat discussies leiden tot iets goeds. Er zijn geen tekenen dat jullie uit elkaar groeien. De laatste week zal je zelfs merken dat jullie elkaar steeds meer begrijpen. Wees bereid naar je partners gevoelens te luisteren en durf toe te geven aan verzoeken van je partner. Aan het eind van de maand zal je ervaren dat het verder prima gaat. Voor singles is het een actieve maand, waarbij er aangeraden wordt je niet te verstoppen, maar er lekker op uit te trekken. Je komt geregeld mensen tegen en door je sympathieke uitstraling zal je mensen aantrekken. Met name via sport en hobby’s kun je nieuwe contacten leggen. Neptunus en Uranus kunnen zorgen dat je lekker bijdehand kunt zijn en dat trekt mensen aan, maar kan irriteren. Voor zowel singles als gebonden mensen wordt aangeraden je eigen gang te gaan. Je hoeft niet altijd bij een partner of geliefden te zijn. Heb jij je eigen leven, dan zal je veel aantrekkelijker zijn.

Carrière en zakelijkheden
Het wordt een bijzondere maand als het om je carrière gaat. Waar je privé wisselvallig bent, zal je in je carrière geaard zijn. De maand begint dan ook uitdagend, maar dat kan jou karakter wel beïnvloeden. Je moet nu steeds zorgen voor stabiliteit en dat kan vertrouwen onder druk zetten. Zorg t/m de 2de dat je met beide voeten op de grond blijft staan, zelfs bij grote problemen. Lukt het je om dit te doen, dan zal je problemen in successen omzetten. Mocht je merken dat het moeilijk is om jezelf onder controle te houden, dan doe je er goed aan te sporten, met vrienden of je partner leuke dingen te doen of zelfs op spiritueel gebied bezig te zijn. Yoga en meditatie kunnen geschikt zijn, alhoewel met name mannen dan toch liever kiezen voor een intense sporttraining of om relaxt een filmpje te kijken. Vanaf de 3de zal er prima energie zijn en kun je op zakelijk gebied niet alleen financieel veel bereiken, maar zullen er ook meer mensen zijn, die jou ondersteunen met advies of door werk uit je handen te nemen. Vooral de 5de t/m de 8ste komt er veel werk op je pad en doe je er goed aan die steun ook zeker te aanvaarden. Je bent niet iemand die snel hulp vraagt, maar het zal je veel goeds brengen, omdat je nu niet teveel energie kwijtraakt. De 10de t/m de 12de ben je succesvol, waarbij je zowel zakelijk als financieel veel mogelijkheden krijgt. Verder is het een prima maand en kun je ervan uitgaan dat je mogelijkheden krijgt om veel te bereiken. Ga in de periode van de 14de t/m de 16de niet teveel de strijd aan, omdat dit niet veel oplevert. Samenwerking kan namelijk goed zijn, maar let op dat dit frictie brengt als mensen zich niet gewaardeerd voelen. Wees eerlijk en zorg voor respect. De 21ste t/m 23ste is er kans op nieuwe contacten. Ben je eigen baas, dan kun je nieuwe klanten krijgen of een nieuwe zakelijke partner. Werk je voor een baas, dan is een nieuwe taak, promotie of geheel nieuwe carrière mogelijk. De 29ste t/m de 31ste kunnen er problemen zijn. Ga hier relaxt en sympathiek mee om, dan zal je er een weg in vinden.

Mentale en fysieke gezondheid
Ondanks goede energie wordt het een ingewikkelde maand op gebied van mentale en fysieke aspecten. Je zult keuzes moeten maken en die zijn niet altijd even makkelijk of bieden soms ook wel wat lastige momenten in het leven. Mercurius zal aan het begin van de maand de Schorpioen ingaan en dat zorgt ervoor dat je keuzes moet maken. Deze zullen over het algemeen over je gezondheid gaan. Je bent erg bezig met de vraag of je voldoende beweegt, slaapt en gezond eet. Er wordt aangeraden naar intuïtie te luisteren en te zorgen dat jij je gevoel serieus neemt. Hierbij word je geholpen door Mars in de Weegschaal, maar let op dat dit voor instabiliteit kan zorgen. Je zult je dus steeds moeten concentreren op wat je wel of niet moet doen. Venus zal vanaf de 8ste in de Schorpioen staan en dit zorgt ervoor dat je een sterke drang ervaart om te sporten, te bewegen en gezond te eten. Let op dat je iets kiest wat bij je past, omdat je soms de neiging hebt het bijltje erbij neer te gooien als je iets niet meer leuk vindt. De Volle Maan in de Ram zorgt de 13de dat je graag naar buiten wilt. Je ervaart een sterke drang en bent daardoor meer buiten te vinden dan binnen. Vanaf de 23ste zal de Zon in de Schorpioen energie bieden, waardoor je erg actief bezig bent. Er komt aan het eind van de maand een Nieuwe Maan die verrassende energie geeft. Je hebt de neiging je leven onder de loep te nemen en dingen te veranderen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober is een maand van persoonlijke ontwikkeling en vinden van evenwicht tussen onzekerheid die mensen met zich meedragen over de veranderende maatschappij. Er lijkt een schaduw over de wereld te hangen, waarbij mensen steeds meer het idee krijgen dat er een donkere periode aan komt, die zorgt voor geweld en oorlog als gevolg van culturen die tegenover elkaar komen te staan. Vooral de 3de als Pluto in de Steenbok reist, de 23ste als de Zon in de Schorpioen gaat bewegen, de 28ste als de Nieuwe Maan in de Schorpioen staat en 31ste als Mercurius retrograde in de Schorpioen gaat bewegen, kunnen belangrijke perioden zijn. Deze dient men in de gaten te houden, omdat de invloeden dan zeer intens voor veel mensen zijn. De Zon zal er voor zorgen dat mensen hun angst kunnen overwinnen, waardoor emoties onder controle zijn. Toch brengt dit veel innerlijke spanning met zich mee. De Nieuwe Maan zal evenals Pluto zorgen voor energie van transformatie, maar ook conflictueuze energieën die voor jaloersheid en dominantie zorgen. De retrograde Mercurius kan de intuïtie van mensen versterken, waardoor mensen doorhebben wat er speelt. Dit kan overdreven worden, als je dingen bedenkt die er helemaal niet zijn, wat erg onrechtvaardig kan zijn voor mensen die zich van geen kwaad bewust zijn.

Er is veel energie vanuit de Weegschaal te bespeuren als gevolg van diverse hemellichamen die in dit teken bewegen. Mars staat in de Weegschaal en dit geeft relaxte energie, waardoor onderdrukking en macht toch meestal wel geabsorbeerd worden. Mensen zijn dan meer geneigd dingen op een verbale en diplomatieke wijze op te lossen. Wel kunnen mensen de neiging hebben hun mond te houden als iets te moeilijk wordt. Sociale wenselijkheid kan dan voor misverstanden en irritaties zorgen. Dat zal deze maand echter door de Zon in de Weegschaal tot de 23ste verminderd worden, waardoor mensen de kracht hebben om zich sociaal te weren. Daarna zal de Zon dus in de Schorpioen voor minder angst zorgen, waardoor mensen wel de strijd aan durven gaan. Vanaf half september reist Venus in de Weegschaal en deze zal t/m de 8ste blijven om hierna naar de Schorpioen te reizen. Relaties zijn deze periode belangrijk en je kunt een harmonieuze energie ervaren, die geluk en liefde geeft. De meeste mensen zullen prettig overkomen, waardoor contacten over het algemeen vrij soepel verlopen. Er komt nuchtere energie op de Aarde af, waardoor men bezig kan zijn om te analyseren wat er deze maand kan veranderen. Ook wordt er veel nagedacht over eerdere handelingen of situaties. Dit kan zorgen dat er mensen zijn, die niet goed in staat zijn snel te handelen of bepaalde zaken gelijk aan te pakken of op te lossen. Ben je extravert, dan zal je er weinig last van hebben, omdat je alsnog prima kunt handelen. Je kunt de energie dan gebruiken om jezelf op zakelijke gebied te ontwikkelen. Ben je introvert van aard, dan kan je wel eens met flinke vertragingen te maken krijgen, waardoor je op zakelijk gebied minder goed kunt presteren. Voordeel is dat kunstzinnigheid en spiritualiteit veel positieve energie krijgen. In dit geval kun je sociaal en emotioneel veel profijt hebben. Overigens kan de vertragende energie van Venus dus veranderen als deze naar de Schorpioen reist en er meer passionele energie is.

Het zal over het algemeen een prettige maand zijn, omdat de kosmos goede energie aan mensen biedt. In ieder geval zal er meer rust komen en zullen de meeste mensen zacht en vriendelijk in het leven staan. Mercurius zal vanaf 3 oktober in de Schorpioen reizen en daar tot begin december blijven. Dit geeft de gehele maand krachtige energie, die vooral mentaal en spiritueel heel veel zal bieden en vooral als Mercurius dus retrograde in dit teken gaat bewegen. De meeste mensen kunnen intellectueel veel kennis en informatie opnemen en gebruiken. Daarnaast zijn er geregeld spirituele energieën, die in meer of mindere mate zorgen dat mensen een sterke intuïtie hebben en met voorspellende dromen te maken krijgen. Het is een maand van experimenten en ontdekkingen, waardoor mensen niet alleen persoonlijk ontwikkelen, maar er ook collectief veel mogelijk is. Het is een tijd van mogelijkheden op gebied van techniek en wetenschappelijke ontdekkingen. Door de energie zijn mensen deze maand wel redelijk introvert en dit kan zorgen voor rationaliteit en nuchterheid en minder voor impulsiviteit en emoties. Bijzonder zal zijn dat erotiek als gevolg van de energie van de Schorpioen ook veel aandacht kan krijgen. Mensen zullen vrij losjes zijn en open staan voor seksuele experimenten. Let op dat de 3de Pluto een directe beweging in de Steenbok maakt en vooral Pluto kan zorgen dat je op emotioneel gebied niet altijd controle hebt. Je zult hierdoor wel in staat zijn jezelf beter te leren kennen, omdat de Steenbok de energie van Pluto kan verzwakken, waardoor er veel discipline kan zijn. De meeste mensen zijn dan in staat doelen te bereiken en controle te houden.

Tenslotte zal de Volle Maan de 13de om 23:10 in de Ram bewegen, waarbij de Zon in de Weegschaal recht tegenover de Maan staat. Dit is een dag, waarbij spirituele energie ervoor zorgt dat mensen zich even niet verbergen, maar actief nadenken over over de hoogtepunten van hun leven en het vertrouwen in zichzelf en anderen. Het is een periode van relatieve rust, maar je zult moeten onthouden dat deze energie invloed kan hebben op donkere en lichte energieën van de spirituele wereld. Ieder mens heeft donkere energie in zich. Het is alleen maar de vraag hoe je hiermee omgaat. Stel vertrouwen in jezelf, dan zal je ook vertrouwen hebben in anderen. Doe je dit niet, dan kan egocentrisme toeslaan, omdat je dan angstvallig probeert jezelf te verdedigen. Accepteer je de donkere kant, dan zal je er makkelijker iets aan kunnen doen en zal je vanzelf in staat zijn de lichte en warme spirituele energie op te roepen.