Maandhoroscoop Vissen

Lees van het Sterrenbeeld Vissende week, maand en jaar horoscopen online bij Astroangels.nl

Geboortedatum: 19 februari t/m 20 maart - Januari 2020

 

Algemeen
Deze maand zal jouw teken in verbinding staan met vier andere planeten, die gezamenlijk door het 10de huis van carrière reizen. Hierdoor voel je een sterke drang om te presteren en zal je geregeld bezig zijn verwachtingen waar te maken. Let op dat deze krachtige energie zorgt dat je nog wel eens erg egoïstisch kunt zijn. Je leidinggevende capaciteiten worden namelijk versterkt en niet iedereen kan of wil daarmee omgaan. Deze transit heeft zowel negatieve als positieve professionele gevolgen. Waar aan de ene kant een verbetering van vaardigheden en talenten zijn, kun je aan de andere kant onzorgvuldig zijn en dat kan tot problemen leiden. Het is belangrijk dat je hier alert op bent en dat je steeds goed na blijft denken. Over het algemeen zullen positieve krachten je bijstaan en kunnen inspanningen zeker tot succes leiden. Positief zal zijn dat je met deze zelfde energie in staat bent succes te behalen door goede prestaties neer te zetten. Het belangrijkste zal zijn dat je vertrouwen in jezelf houdt. Hoe meer jij dit doet, des te beter je in staat bent obstakels te overwinnen. Pas deze maand op dat je voorzichtig blijft met gevaarlijke plekken, in het verkeer en bij het gebruik van apparatuur en gereedschap. Er zijn aanwijzingen dat je met ongeluk te maken krijgt. Verder is het een mindere periode om belangrijke beslissingen te nemen op gebied van financiën, maar ook op romantiek. De 1ste week van deze maand is er veel ruimte voor schoonheid en romantiek en heb je een goede intuïtie om mensen aan te voelen. Je bent fris en open en dit trekt mensen aan. De 4de t/m de 6de is een creatieve en tegelijk romantische periode, die zeer geschikt is om een bestaande relatie te versterken of een nieuwe relatie te krijgen. Let op dat er van de 9de t/m de 11de problemen kunnen zijn, waardoor je de relatie onder de loep wilt nemen. Neem geen overhaaste beslissingen en durf ook jezelf te bekritiseren. Ook de 14de en 15de zijn lastig, waardoor je wel eens de moed opgeeft. Wees niet bang, omdat dit na deze periode beter gaat en je fysieke en mentale gestel vanzelf wel verbetert. Er i tot de 24ste een goede tijd voor buitenlandse reizen en contacten. Daarbij kan je ook een sterke drang hebben de frisse lucht op te zoeken. Daardoor zal het toch een goede maand zijn.

Liefde en relaties
De sensitieve en charmante Vis is altijd bezorgd om eigen gevoelens, maar ook zeker om gevoelens van anderen. Je bent steeds bezig het anderen naar de zin te maken en wilt mensen graag verzorgen. De Vis is intuïtief en kan de sfeer en emoties krachtig ervaren. Daarbij kun je pijn van anderen voelen. Het wordt een maand om hier verstandig mee om te gaan en je vooral niet te veel mee te laten slepen. Merk je dat bepaalde dingen jou zó sterk beïnvloeden dat je er zelf mentaal of fysiek door geraakt wordt, dan is het belangrijk afstand te nemen. Je bent misschien een dromer, maar zeker niet kwetsbaar, omdat je anderen altijd wilt helpen. In moeilijke tijden zal je altijd wel overeind blijven, maar dan zal je wel in je eigen kracht moeten blijven staan. De krachtige energieën van Jupiter, Saturnus en Pluto geven een sterke verbinding tussen jou en je sociale contacten. Je bent flexibel van karakter en bent iemand die in staat is anderen te begrijpen en liefde te delen. Uranus in de Stier kan veel energie geven, waardoor je creatief genoeg bent om het leven voor anderen en jezelf leuk te maken. Je heersende planeet Neptunus zal veel kracht aan je schenken, waardoor je sterk in je vel zit. Je ervaart het leven bijna op een magische wijze en bent daardoor zeer aantrekkelijk. Vanaf de 14de zal Venus in de Vissen jou nog veel meer aantrekkelijkheid geven. Je kunt prima verleiden, maar laat jezelf ook graag verleiden. Je hebt diepe emoties en kunt veel romantische aandacht aan anderen schenken. Bijzonder zal zijn dat Mars in de Boogschutter een vierkant met jouw teken vormt. Dit zorgt er bijna voor dat jij jezelf wel relaxt op moet stellen. Je kunt anders zo ver over grenzen gaan en dan ben je niet te houden om dingen te doen waar je later spijt van kunt krijgen. Je bent deze maand zeer dromerig en voelt je over het algemeen wel erg vrolijk. Pas op dat Uranus dit kan versterken en dit brengt dan veel fantasie in jou en verlies je nog wel eens de realiteit uit het oog. Hierdoor kun je wel eens dingen voelen en wil je de liefde zo bereiken, dat dit haast niet in werkelijkheid om te zetten is. Je kunt dan erg veel teleurstellingen ervaren, vooral omdat je snel verliefd raakt, maar dit gevoel ook snel weer kwijt kunt raken. Gebonden mensen zullen geregeld gevoel van geluk ervaren. Over het algemeen zal je liefdesleven dan ook zeker relaxt zijn en voorspellen de sterren dat er weinig te bespeuren valt dat echt fout kan gaan. Jij en je partner zullen elkaar over het algemeen wel begrijpen en een warme verbintenis aangaan. Singles kunnen het leven waarderen en veel liefde geven en ontvangen. Er zijn krachtige energieën die lijken te voorspellen dat er een transformatie kan ontstaan. Hierdoor zijn er veel veranderingen mogelijk en over het algemeen kunnen die je veel goeds brengen. Er zijn dan ook zeker kansen op nieuwe relaties, zowel vriendschappelijk als in de liefde.
Carrière en zakelijkheden
Over het algemeen zal de carrière van de Vis in januari succesvol zijn als gevolg van de energie van diverse planeten in de Steenbok. Daardoor zijn er op financieel gebied veel mogelijkheden om het een en ander te bereiken. Je hebt meer kans op een hoger inkomen, maar let op dat er toch wel wat lastige kosmische energieën zijn. Er zullen wat aspecten zijn, die jouw aandacht zeker nodig zullen hebben en waar je alle zeilen bij zal moeten zetten om te kunnen slagen. Het zal belangrijk zijn bij elke financiële of zakelijke kwestie advies in te winnen om te bekijken hoe jij je kunt ontwikkelen en hoe je kunt slagen in datgene wat je van plan bent. Voorzichtigheid is geboden en het is belangrijk steeds een goede analyse te maken over welke dingen je wel en welke je niet moet aanpakken. Het zal hierbij belangrijk zijn om ook privécontacten om ondersteuning te vragen als je het gevoel hebt dat je het zelf even niet aankunt. Heb je schulden, dan is januari zeer geschikt om deze af te betalen of in ieder geval meer af te lossen. Mocht je de gedachte hebben om een lening aan te gaan of ergens in te investeren, dan is het verstandig dit niet te doen en nog even te wachten tot de energie er beter voorstaat. Aan de andere kant zijn er vooruitzichten dat er vanuit een onverwachte hoek extra geld binnenkomt. Je zult namelijk de gehele maand ondersteuning krijgen sociale contacten en een schenking is dan niet uitgesloten.

Het is overigens ook een prima maand om anderen te helpen, wat kan op financieel gebied, maar ook door ze fysiek te helpen. Zakelijk gezien kan de maand moeizaam opstarten, vooral als je veel te maken hebt met mensen waar je conflicten mee hebt of als er leidinggevenden zijn, die jou op een onheuse wijze bejegenen. Heb je een eigen bedrijf, dan kunnen klanten of werknemers lastig zijn. Tracht relaxt te blijven en laat je emotioneel niet onder druk zetten. Praat er met vertrouwde mensen over en spui je gevoelens, zodat je ze niet opkropt. Je zult merken dat het dan een stuk beter zal gaan. Mocht je werkelijk te veel spanning ervaren, dan is het verstandig om wat vaker te sporten om de energie er uit te kunnen gooien. Mensen die een nieuwe baan ambiëren, kunnen tussen de 8ste en de 12de grote kansen hebben. Heb je een goede baan, dan kan je deze periode goed presteren. In het midden van de maand krijgt je persoonlijke leven meer aandacht dan je professionele leven. Het is verstandig dan wat rust te nemen en misschien wel een extra vrije dag op te nemen. Ervaar je in de derde week moeheid of ben je minder vitaal, dan doe je er verstandig aan extra te sporten. Het probleem ligt namelijk niet bij vermoeidheid van je lichaam, maar juist bij een mentaal probleem. Sport zorgt dat je weer beter gaat functioneren. De rest van de maand lijkt goed te gaan, alhoewel je vanaf de 25ste op moet letten voor concurrente of mensen die jou niet mogen. Over het algemeen zal je hiermee om kunnen gaan, maar je moet wel opblijven passen.

Mentale en fysieke gezondheid
Voor de Vissen kan het een periode zijn, die wat wisselvallig wordt, waardoor je op zal moeten letten dat niet alles even goed zal gaan. Je kunt met symptomen te maken krijgen, waardoor je denkt dat je een bepaalde ziekte hebt. In dit geval kan je dus zo sterk zijn, dat je er nog meer kans op hebt ook. Tracht je emoties dan ook onder controle te houden en ga niet allerlei muizenissen bedenken. Je moet opletten dat er wel kwaaltjes kunnen zijn, die jou werkelijk gaan parten spelen. In dat geval beeld jij het je niet in, maar krijg je echt last van verkoudheid, hoofdpijn, oorpijn en andere ongemakken. Pak je de symptomen dan niet aan, dan kun je ze verwaarlozen en dan worden ze alleen maar erger. Ook als je het gevoel hebt, dat je niet zoveel wilt eten of als je geen trek hebt, moet je hier alert op zijn. Dit kan een voorbode zijn voor bijvoorbeeld griep. Emotioneel gezien zijn er aanwijzingen dat het een maand worden met veel werk en spanning. Het kan dan wel eens zeer hectisch worden. Er wordt aangeraden geregeld tijd aan familie te besteden, omdat je daar een stuk rustiger van kunt worden. Let vooral de 1ste week op dat je je werk soms even loslaat, omdat je weerstand dan wat minder goed is. Een extra vrije dag is zeker niet af te raden. Van de 5de t/m de 15de is het een periode om extra ijzer, calcium en vitamines te gebruiken, zodat je lichaam voldoende energie krijgt. Het midden van de maand zal je je soms wat futloos voelen en is het verstandig een extra vrije dag op te nemen. Is het alleen mentaal, dan is het verstandig wat extra te sporten. Het 2de deel van de maand zal overigens de beste periode zijn, omdat je gezondheid dan over het algemeen evenwichtig is en je een krachtige fysieke weerstand hebt.

Algemeen overzicht voor alle tekens
We gaan een jaar met nieuwe uitdagingen in. Niets is hetzelfde, omdat het verleden niet terug te krijgen is, maar wel kunnen we toekomst veranderen met ons gedrag. Er zijn veel energieën in de Steenbok. De Zon, Mercurius, Jupiter, Saturnus en Pluto verblijven daar. Uranus zal nog steeds in de Stier bewegen. Het wordt een maand om te concentreren op dromen die er op ons afkomen en een voorspellende waarde lijken te hebben. Het wordt geen makkelijke maand, maar als we creatief en origineel zijn, dan komen we een eind. Overigens zal de energie van de planeten ons langer dan deze maand bijstaan. Energie van Mars in de Boogschutter brengt veel vuur en zorgt dat we ambities vorm geven. Mercurius brengt nuchterheid en zal gedachten op gang helpen om de toekomst te overzien. Er is het hele jaar krachtige kosmische energie, die versterkend werkt. Let op dat zowel positieve als negatieve gedragingen sterker kunnen worden. Het is belangrijk dat we onszelf onder de loep nemen en bekijken wat we verkeerd doen en wat anders kan. Bijzonder is dat er van de 6de tot de 12de een niet eerder vertoonde line-up is van Pluto, Saturnus, Mercurius en de dwergplaneet Ceres. Door deze energie is de gezondheid relatief gezien voor zowel mannen als vrouwen zeer goed. Vrouwen zullen op gebied van moederschap, opvoeding en zwangerschap een krachtige energie krijgen. Mannen zullen liefdevoller zijn en meer aandacht aan geliefden schenken. Ook familierelaties zullen goed gaan. Door deze krachtige planetaire energie zullen mensen met elkaar begaan zijn. Ook is er automatisch meer liefde voor dieren en planten. Het is dus een periode van respect en waardering. Let op dat de verbintenis tussen Ceres, Pluto en Saturnus ook verdriet en teleurstelling kan brengen, door bepaalde gedragingen van mensen die zich verzetten tegen positieve energie. We moeten alert zijn en proberen ons verstand er bij te houden voor we iets doen of zeggen dat niet meer terug te draaien is. Bijzonder zal zijn dat er deze maand veranderende machtsverhoudingen optreden. Omdat deze in grote bedrijven of regeringen optreden is er een kettingreactie mogelijk en zijn grote problemen niet uit te sluiten. Deze kunnen onder andere invloed hebben op de benzineprijs, dagelijkse uitgaven, aandelen en andere financiële zaken en werkgelegenheid.

De eclips die dit jaar ontstaat, zorgt ervoor dat er energieën uit de jaren 90 van de vorige eeuw op kunnen treden, die soortgelijk problemen kunnen geven. Vrijdag de 10de zal deze eclips zijn, die om 18:06 start, 20:11 op het hoogtepunt is en eindigt om 22:15. Deze eclips is in Nederland te zien en de Volle Maan zal veel energie op de Aarde afsturen. Op niveau van onszelf is januari dan een maand, waarin we te maken krijgen met promotie, maar ook met ontslag. Dit hangt helemaal af van het teken waar je onder valt en de normen en waarden die jij aanhangt. De 10de en 11de is de stofwisseling van mensen vertraagd, waardoor er vermoeidheid op kan treden. We kunnen een slechte mentaliteit hebben en veel mensen zijn humeurig. Het beste kun je deze tijd niet te veel activiteiten buiten de deur plannen. Vooral laat in de avond, de nacht en vroeg in de ochtend zijn er storende energieën. Ook is het af te raden om op plekken te komen waar dronken of agressieve mensen zijn. Op niveau van de wereld zien we problemen tussen overheden en kan er zelfs een crisis zijn in samenwerkingsverbanden zoals de NAVO en EU. Dit kan rond de periode van de Volle Maan ontstaan en zou dan later dit jaar tot dieptepunt komen. Er lijkt een negatieve energie te zijn, die boven de huidige wereldorde uitstijgt en flink wat invloed heeft. We kunnen echter ook zien dat onder andere energieën van Ceres, Saturnus en Pluto absorberende krachten bieden. Hierdoor zullen er energieën van de Spirituele wereld zijn, die juist liefde en warmte brengen. Mensen en instellingen die positief in het leven staan, zullen hier veel bescherming door krijgen. Een bijzondere energie zal komen als de planeten, die in de Steenbok reizen, vanaf de 20ste in het 10de huis verblijven. Dit huis is gericht op de carrière en zal nu nog meer energie krijgen door de Steenbok. Er zijn dan grote verwachtingen met betrekking tot de carrière van mensen. We hebben veel ambities en er zijn dan ook veel mogelijkheden om ons te ontplooien. Mensen die leiding geven, kunnen de energie gebruiken om hier zeer effectief in te zijn. Ook contacten tussen mensen zullen in deze periode goed verlopen, waardoor er veel minder kans is op agressie of gevaarlijke situaties.