Maandhoroscoop Vissen

Lees van het Sterrenbeeld Vissende week, maand en jaar horoscopen online bij Astroangels.nl

Maandhoroscoop Vissen

Geboortedatum: 19 februari t/m 20 maart - Juli 2020

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Algemeen
Het kan een prettige maand zijn waarbij je in een goede stemming bent. Dit werkt aanstekelijk en zorgt dat anderen veel aandacht voor jou krijgen. Je bent sociaal en hoe meer gelijkgestemden je om je heen hebt, hoe fijner jij je voelt. De planeten geven je veel energie als het om jongeren in je omgeving gaat. Heb of werk je met kinderen of zijn er in je omgeving veel kinderen, dan kun jij prima met ze opschieten. De Zon zal tot de 22ste erg actief zijn, terwijl Mercurius ook flink kan prikkelen. Beide hemellichamen zorgen voor genegenheid en liefde. Daarna zal het een serieuzere periode worden en ben je weer veel meer met de zakelijke kant van het leven bezig. Jouw heersende planeet Neptunus is ook erg actief en zorgt dat je zeer empathisch bent. Je bent extra spiritueel en kunt hierdoor dingen goed doorzien als het om gevoelens en mensen gaat. Andere krachtige planeten hebben een gunstige invloed op je sociale kring. Uranus in de Stier creëert originaliteit en vernieuwing binnen je leven, waardoor je er vanuit kunt gaan dat er positieve veranderingen mogelijk zijn. Mars in de Ram zal op financieel gebied stimuleren, waarbij je geregeld de neiging hebt veel geld uit te geven. Zorg voor evenwicht, zodat je ook weer niet teveel uit gaat geven. Venus zal vooral t/m de 22ste veel liefde brengen. Daarna word je, zoals we zeiden zakelijker en nuchterder. Een belangrijke energie, die te bespeuren valt, is de maansverduistering van de 5de, vergezeld van de retrograde Saturnus en andere retrograde planeten. Er is hierdoor een karmische energie, waardoor je op moet letten hoe je handelt en in het leven staat.

Verantwoordelijkheid zal de meest positieve energie geven en zorgen dat je veel goeds terugkrijgt. De Maan zal vooral gericht zijn op je sociale netwerk en op dromen en plannen die je voor de toekomst aan wilt gaan. Saturnus zal vooral gericht zijn op zelfontplooiing en ontwikkeling. Wees voorzichtig en ga niet gelijk met van alles aan de slag. De energie zal voor een langere periode gelden. Welke projecten, plannen of nieuwe contacten je ook opstart, het zal waarschijnlijk tot laat in het jaar zijn dat je deze kunt voltooien of je eraan binden. De Vis zal de maand sloom beginnen en dit kan t/m de 4de zo blijven. Tracht hier niet te bang voor te zijn, zelfs als je bepaalde dingen niet kunt doen. Bedenk dat alles vanzelf wel goed zal verlopen. Richt je nu eerst op datgene wat relevant is en laat onbelangrijke zaken los. Wees gewoon wie je bent en handel zoals je wilt, dan komt het zeker in orde. Van de 4de t/m de 12de is het een prima periode en kun je helemaal doen wat je wilt. Je bent dan juist erg fit en actief, waardoor je vanzelf wel weer dingen inhaalt, waar je in het begin van de maand misschien minder zin of energie in had. Er zijn nu geen onzekerheden en alles zal gaan zoals je wilt. Alleen de 6de en 7de moet je opletten, omdat je dan soms teveel fantasie hebt en dat is ook niet altijd even gunstig. Van de 13de t/m de 16de dien je op te letten, omdat je inspanningen niet altijd vruchtvol zijn en je soms te snel wilt gaan. Blijf hier rustig mee omgaan, dan zal het in orde komen. Van de 17de t/m de 24ste ben je vooral zeer zakelijk en bezig om je vooral op dat gebied te ontplooien. Je hebt iets minder tijd voor je sociale leven. Bijzonder zijn de 21ste en 22ste omdat er dan belangrijke veranderingen plaats kunnen vinden. Daarna ben je zakelijk zeer sterk en tegelijk speels, waardoor er leuke resultaten mogelijk zijn. Je kunt de maand dan ook prima afronden.

Liefde en relaties
Er zijn sterke sensuele en erotische planetaire invloeden van zowel retrograde draaiende planeten als die van Mars en Venus. Deze versterken jouw liefdesgevoel. Er zijn veel romantische mogelijkheden voor zowel gebonden mensen als singles. Liefde zal op veel plekken te vinden zijn, maar je moet wel socialiseren en het opzoeken. Mensen die een goede relatie hebben, kunnen een volgende stap zetten, waarbij een huwelijk of kinderwens niet uitgesloten is. Maar er zijn negatieve invloeden, waardoor je te maken krijgt met conflicten die ontstaan door emoties, teleurstellingen of andere zaken die je van je stuk brengen. Met name seksualiteit kan een heet hangijzer zijn als je het gevoel hebt dat je partner jou dit te weinig geeft. Je kunt dan afstandelijk worden en je partner wegduwen. Bedenk dat je je vooral niet te gevoelig opstelt en er op een normale manier over communiceert. Overigens hebben vrouwen meer dit gevoel dan mannen. Juli zal een maand zijn, waarin je zoekt naar balans en evalueert waar de knelpunten precies zitten en hoe jullie daarmee omgaan. Je zult merken dat je, met een hoop geduld en respect, al een eind komt. Liefde kan dan soepeler verlopen en er komen vanzelf leuke gebeurtenissen op je pad. Heb je een conflict met een partner, ga dan vooral niet met de ‘ja maar’ reageren en luister goed naar wat de ander jou te vertellen heeft. Je zult merken dat je hier veel van kunt leren. Mensen die pas een relatie hebben, moeten eerlijk met zichzelf zijn en bekijken of deze relatie wel levensvatbaar is. Merk je dat je er echt niet gelukkig van wordt, durf het dan aan deze te beëindigen. Ben je single, dan zal je liefdesleven niet altijd gelukkig zijn, omdat je je moeilijk kunt binden. Je lijkt voor mensen van het andere geslacht erg lief en aanhankelijk, maar je hebt toch ook wel een scherp randje. Het is verstandig deze gelijk te laten zien, zodat mensen niet voor onvoorziene verrassingen komen te staan. Wees jezelf en laat gelijk zien wie je bent. Je kunt nu eenmaal niet iedereen behagen en moet aan het begin van de relatie eerlijk zijn. In contact met vrienden, familie en andere sociale zaken, kan het een moeilijke maand worden, omdat Uranus jou erg kritisch maakt. Vooral Vissen die niet lekker in hun vel zitten, kunnen dit meemaken. Tracht dan niet te snel de verdediging in te schieten.

Werk en financiën
In juli zal je veel plezier hebben van het werk waar je mee bezig bent. Je hebt een zeer goede band met de mensen waar je mee werkt en het werk dat je doet, geniet je voorkeur. Het zal een prima maand zijn om te ontwikkelen, door vaardigheden onder de loep te nemen. Er kunnen mogelijkheden zijn voor iets waar je al een tijdje mee rondloopt. Mensen die onderwijs of trainingen aanbieden, kunnen vakkundig werken en zijn in staat om programma’s op te zetten, waar zij anderen mee kunnen begeleiden. Mensen die veel schrijven of op een andere manier met teksten werken, kunnen meer kansen krijgen om zich te promoten. Je zit boordevol ideeën, maar misschien heb je daar de afgelopen tijd te weinig mee gedaan. Juli kan een prima maand zijn om jezelf via de sociale media te promoten. Vissen die in dienstverlenende bedrijven werken, zijn klantgericht en aantrekkelijk om mee samen te werken, waardoor ze veel mensen aanspreken. Je kunt in dit geval prima resultaten boeken en er zijn aanwijzingen dat je in dit geval een flinke promotie mee kunt maken. Mensen die op zoek zijn naar verandering van baan of werkeloos zijn, doen er goed aan hier actief mee bezig te zijn en niet af te wachten. Je moet vindingrijk zijn en ideeën en plannen niet ongebruikt laten, maar benutten om er iets mee te doen. Het zal een periode zijn, die bol staat van kansen op gebied van carrière. Er is een duidelijke waarschuwing, welke ligt op het gebied van evenwicht tussen hard werken en plezier in het leven. Werk niet te hard en gebruik tijd om te ontspannen. Verbrand je teveel energie, dan zal je op een gegeven moment de energie missen om hard te werken en zal je ontwikkeling stagneren. Financieel gezien zal je geen verkeerde maand meemaken. Er komen geregeld kansen om je inkomen te vergroten of winst te boeken bij zaken die je durft te doen. Je zult daadkrachtig en moedig op moeten treden en dat vindt de Vis wel eens moeilijk. Je laat je namelijk wel eens teveel leiden door ethische normen en waarden. Dit is positief, maar overdrijf dit niet teveel.

Mentale en fysieke gezondheid
Er zijn aanwijzingen dat de planetaire energie gunstig is om het coronavirus even af te zwakken. Vooral schaduwplaneet Rahu is in staat om het virus even te neutraliseren. Dat klinkt zweverig, maar dit geval is het uit te leggen als een krachtige magnetische energie, die invloed op de Aarde en covid-19 heeft. Er is echter iets gevaarlijker bezig en dat heeft te maken met retrograde bewegingen van diverse planeten. Hierdoor zijn er veel mensen die religie en spiritualiteit wegduwen en zal de karma beschadigd worden. De natuur zal ons dan minder beschermen. Het lijkt bijna alsof de kosmos, de hogere wereld en moeder aarde er om schreeuwen dat we weer oog krijgen voor het goede dat ons geschonken wordt. Dat is nu even ver te zoeken. We zien dat terug in alle tegenstellingen die er momenteel te bespeuren zijn. We zitten in Nederland wel in een gunstige positie, omdat de meeste mensen zich wel bewust blijven van het gevaar. Positief is ook dat Saturnus, Jupiter, Mars, Venus, Rahu en Mercurius versterkt worden. Toch dienen we de gehele zomer op te letten. In de wereld zal er een sterke toename kunnen zijn van het aantal besmettingen en het is belangrijk op te letten waar je op vakantie heen gaat. Vanuit de kosmos zijn er aanwijzingen dat we met grote ongelukken, overstromingen en andere ziekten te maken kunnen krijgen in de periode t/m september. Wel zal de impact van de pandemie in juli nog meer afnemen en is er een kleiner sterftecijfer. Maar nogmaals mensen, blijf voorzichtig. Het sterftecijfer zal klein zijn, maar het virus zal er wel degelijk zijn en op zijn kans wachten. Jupiter gaat eind juli van baan veranderen en dit lijkt een gunstige energie te zijn om Rahu te activeren, waardoor er een grotere kans is dat de wetenschap een vaccin vindt. Tot die tijd zal het oppassen geblazen zijn en moeten we in de gaten houden dat er een mogelijkheid is tot een tweede golf. Zoals eerder gezegd, kunnen we deze voorkomen door de aanwijzingen op te volgen en voorzichtig te blijven. Ook is het belangrijk gezond te leven en voldoende buiten te zijn en voldoende te bewegen. Misschien nog belangrijker is om positief in het leven te staan, geduldig te blijven en in de maatschappij meer tot elkaar te komen. Respect en waardering voor elkaar ongeacht ras, kleur, cultuur of andere kenmerken van mensen. Laten we tot elkaar komen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Mars reist door de Ram in combinatie met Venus in de Tweeling en dit zorgt voor gunstige energie. Hun gezamenlijke energie is in een prima fase en brengt veel geluk. De Zon zal tot de 22ste in Kreeft bewegen en dit brengt veel zachtheid in relaties, familie en vriendschappen. Saturnus zal vanaf de 2de retrograde van de Steenbok naar de Waterman reizen en dit kan mislukking brengen. We raden aan gestelde normen en waarden na te streven om makkelijker en prettiger in het leven te staan. Door de samenwerking met Jupiter, kan Saturnus mensen kracht geven om met tegenslagen om te gaan. Daarbij kan de retrograde bewegende Neptunus in de Vis grote mentale krachten bieden. De meeste mensen zijn hierdoor vredig en liefdevol. In de liefde is dit prima, maar er zijn wel mogelijkheden dat er op zakelijk gebied of bij financiën problemen komen. Neem beter geen risico, omdat je hier misschien wel lang last van houdt. Daardoor zijn er mensen die impulsief reageren en er moeite mee hebben. We moeten dus alert blijven, omdat demonstraties, opstand en geweld het verdere jaar beheersen. Gelukkig zullen de meeste mensen hun verstand gebruiken. Pas voor jezelf op dat je niet teveel verlangens hebt en gewoon tevreden bent met wat wij in het westen hebben. In principe zijn Mars en Ram sympathiek en staan ze open voor positieve energie. Er zijn flink wat retrograde bewegingen te bespeuren. Jupiter reist tot half september in de Steenbok en Pluto tot begin oktober. Saturnus zal er tot eind september verblijven, maar tussendoor naar de Waterman reizen. Jupiter schenkt veel verantwoordelijkheid en controle aan mensen. Hierdoor trachten veel mensen op een voorzichtige en relaxte wijze doelen te bereiken en zich te ontwikkelen. We moeten opletten voor diegene die de krachtige energie misbruiken en grote problemen brengen.

Dat zijn mensen die anarchistisch in het leven staan en problemen geven. Omdat dit overal in de wereld op kan treden, zullen we alert moeten zijn op aanslagen, oorlogen en andere negatieve zaken. Het zal erg belangrijk zijn om ons gezond verstand te laten prefereren. Op politiek en maatschappelijk gebied kunnen Venus in de Tweeling en Uranus in de Stier tegenstrijdige energie geven. Venus prikkelt vooral mensen die van veranderingen houden, terwijl Uranus juist energie aan conservatieve mensen geeft. Er zijn al veel tegenstellingen en dat kan alleen maar erger worden. Hierdoor kan er een dreigende situatie ontstaan, die overal op de wereld problemen kan brengen. Positief is de retrograde Pluto die een goede energie kan brengen als mensen zich inspannen om te bereiken wat ze willen. Mensen zullen deze maand over zichzelf nadenken en dit geeft inzicht op meningen en emoties. Let op dat Mercurius retrograde van de Kreeft naar de Tweeling beweegt. Je kunt onbewust wat spanning krijgen en vooral in contact met geliefden of vrienden. Veel mensen zijn empathisch, maar tegelijk kan dit voor onzekerheid en onrust zorgen. Mocht je merken dat je onrustig bent, dan wordt aangeraden je vooral op ratio te richten en nuchter te blijven. Vanaf de 22ste zal dit makkelijker gaan, omdat de Zon dan in het gebied van de Leeuw komt. Mensen hebben minder last van negatieve emoties. Liefde zal in deze periode op zijn hoogtepunt zijn. Er is veel creativiteit te bespeuren om leuke activiteiten te doen. Ook staan mensen zeer verantwoordelijk in het leven. Mensen zijn nu relaxter dan in het 1ste deel van de maand. Er zijn wel veel meer menen die behoefte hebben aan bezittingen en inkomen. Overdrijf niet, omdat er mogelijkheden zijn dat je teveel over grenzen gaat. Dit kan onnodig veel negativiteit brengen. Overigens zal Neptunus in de Vissen de gehele maand spirituele kracht geven, waardoor er geregeld voorspellende dromen zijn. Deze brengen hogere energieën, die toch ook wel een oogje in het zeil houden. Je kunt deze energie erg makkelijk oproepen door positief in het leven te staan, geregeld te slapen en gezond te leven.