Maandhoroscoop Vissen

Lees van het Sterrenbeeld Vissende week, maand en jaar horoscopen online bij Astroangels.nl

Geboortedatum: 19 februari t/m 20 maart - December 2019


Algemeen

Je kunt de maand met onaangenaam gevoel opstarten en weet niet waar dit vandaan komt. Je hoeft je weinig zorgen te maken, omdat Jupiter de 2de in de Steenbok komt en vertrouwen geeft en ervoor zorgt dat je gevoelens onder controle houdt. Het is een tijd om hard te werken en niet stilletjes af te wachten. Op zich heb je ambities zat, maar je moet opletten dat je ordelijk blijft. Je hebt soms de neiging om veel op je hals te halen. Je doet er verstandig aan om geregeld gas terug te nemen om tijd aan geliefden te besteden. Je hebt vooral het 1ste deel van de maand de neiging minder te doen, maar beter kun je dit niet doen en er juist voor gaan. Je loopt anders het risico dat je naarmate de maand vordert veel werk overhoudt en deadlines krijgt. Deze kunnen voor stress en problemen zorgen. Jupiter in de Steenbok kan ondersteunen en zorgen dat je nuchter en hard kunt werken. Rond het 1ste deel veel werk af, zodat je het 2de deel gas terug kunt nemen en kunt genieten van feestdagen en geliefden. De 3de t/m 5de ben je romantisch en moet je zorgen voor evenwicht. Ook de 8ste is moeilijk om zakelijkheden af te ronden als gevolg van het plein tussen de Zon en Neptunus. Je kunt lui zijn en bent moeilijk te motiveren. De 10de t/m de 12de zal je over het algemeen actief zijn en kun je stappen maken om werk af te ronden. Vanaf de 17de zal je in staat zijn veel werk klaar te hebben. De 21ste gaat de Zon naar de Steenbok en moedigt aan de laatste dingen af te ronden voor de kerstperiode. Er zijn mogelijkheden op contracten, kansen of veranderingen. De Kerst en Oud en Nieuw zijn prima perioden. Vanaf de 27ste is er positieve energie als de Zon en Jupiter een gelukkige verbinding aangaan en Mercurius naar de Steenbok reist. Je kunt de maand liefdevol afsluiten en vol goede moed het nieuwe jaar in. We wensen je een zeer fijn 2020 met veel liefde, gezondheid en positief contact met mensen die belangrijk voor je zijn.

Liefde en relaties
December is een maand waar liefde en vriendschap positief zijn, maar er ook wel ongunstige energie kan zijn. Je bent een vrij persoon en wilt niet te veel druk ervaren. Er kunnen echter Vissen zijn, die op het werk te maken krijgen met stress en druk van anderen. Je zult op moeten passen, omdat dit over het algemeen niet veel goeds oplevert. Zowel singles als gebonden mensen kunnen hierdoor in hun vrijheid gestoord worden. Hierdoor kun je niet alleen zakelijk, maar ook privé in de problemen komen. In een relatie zullen passie en romantiek positief zijn, waardoor er in principe goede energieën zijn om samen en in contact met vrienden en familie een fijne maand mee te maken. Seksueel gezien, richt je je op verandering, waardoor je je partner kunt verrassen met spannende activiteiten. Mannen zullen assertief en passioneel zijn en gericht op het opwinden van hun partner. Deze kan dus veel spannende momenten beleven. Vrouwen zijn vooral liefdevol en gericht op tederheid en harmonie. Je partner zal genieten van jouw drang om de ander liefdevol te bezitten. Singles ontvangen spannende energieën en zijn gericht op het versieren. Mannen zoeken vooral de spanning en zijn minder gericht op een vaste relatie. Vrouwen zoeken meer de intimiteiten en zijn juist wel gericht op een vaste relatie. Let wel op dat je aan het begin van de maand niet gelijk al met de feestdagen bezig gaat. Je wilt plannen maken en hebt veel ideeën om dan te gaan doen en vergeet dan wel eens dat er ook nog andere taken wachten. Het wordt dus een maand met sociale behoeften, waarbij je het fijn vindt om vertrouwde mensen om je heen te hebben, daarbij ben je passioneel en romantisch, maar ook filosofisch en spiritueel. Je zoekt naar contacten met mensen die ook spiritueel zijn. Over het algemeen hoeven Vissen niet bang te zijn voor problemen in de liefde. Je hebt wensen en dromen en je kunt deze ook in de realiteit brengen. Zelfs als planetaire energieën minder gunstig zijn, kun jij nog positief blijven, maar dan is het wel erg belangrijk dat je vertrouwde mensen om je heen hebt. Hoe beter de sociale contacten, hoe beter je in het leven staat. Vooral na de 21ste zal jij je meer richten op liefde, familie en vriendschap en zal er veel vertrouwen zijn tussen jou en je partner. Singles maken veel kans om de juiste liefdevolle persoon in hun leven te vinden. Je kunt de maand dus zeker op een liefdevolle en warme manier afronden.

Carrière en zakelijkheden
Er zijn op gebied van carrière storende planetaire energieën, maar daar word jij eerder sterker van dan dat je er last van hebt. Vooral mensen in de bouw, architectuur, luchtvaart of auto-industrie kunnen goede zakendoen. Werk je voor jezelf, dan kunnen er meer klanten of projecten komen. Mensen die in de medische, sociale of psychologische setting werken, zullen goede prestaties neerzetten, omdat zij empathisch en sensitief zijn. Je kunt vooral aan het begin van de maand het gevoel hebben dat je de afgelopen tijd veel hebt gedaan. Je had veel verantwoordelijkheden en kan je daardoor erg moe voelen. Je hebt kansen gekregen om te ontplooien en over het algemeen zal je heus wel bereikt hebben wat je wilde. Je zult vooral het 1ste deel, uitdagingen krijgen, die ertoe bewegen impulsief te handelen. Er wordt aangeraden deze aan te nemen en er goed over na te denken. Het is misschien nog niet de maand om hier mee te starten, maar je kunt alvast doelen en plannen maken. Je hebt nog genoeg te doen en je kunt je energie beter aan huidige zaken geven. Dit deel van de maand kent veel verantwoordelijkheden en je kunt nog wel eens moeite hebben om je hiertoe te zetten. Mensen kunnen jou ook wel eens het idee geven dat ze te veel van je verwachten. Wees gewoon eerlijk als je merkt dat iets je te veel wordt en wees vooral niet te eergevoelig. Tracht emoties te controleren en twijfel niet aan bedoelingen van mensen. Wellicht zijn mensen niet bewust dat het teveel voor je is, maar meer omdat ze juist geloof in je hebben. Het is dus belangrijk dit aan te geven, omdat dit jou in de toekomst goede mogelijkheden kan geven. Je doet er goed aan tot de 20ste discipline en geloof in jezelf te gebruiken om bepaalde taken af te ronden. Je mag sommige taken best naar de volgende maand doorschuiven. Iets wat je eerder dit jaar gedaan hebt, kan de 27ste t/m de 29ste beloning geven. Let op dat er mensen kunnen zijn, die onderling conflicten hebben, waar je in meegetrokken dreigt te worden. Je doet er goed aan om je afzijdig te houden en duidelijk aan te geven dat jij niet betrokken wilt worden. Financieel is het een prima maand met goede inkomsten, waarbij je in staat bent balans te houden tussen inkomsten en uitgaven. Je bent duidelijk in wat je wilt en daar hebben mensen waardering en respect voor. Er wordt gewaarschuwd om deze maand geen geld te lenen, zelfs niet aan mensen die je vertrouwt.

Mentale en fysieke gezondheid
Omdat december een sterke goddelijke energie met zich meedraagt, is het belangrijk voor alle tekens om zowel mentaal als fysiek tot reiniging te komen. De ware Goddelijke kracht zal de leiding nemen en donkere machten worden even verdreven. Er zullen krachten op ons afkomen, die ons gelukkig maken en doen beseffen dat we vooral onze menselijkheid aan elkaar moeten laten zien. Als we die energie verantwoord gebruiken, zullen de hemelse witte krachten ons hart verwarmen en kleur aan ons leven geven. Niet alleen mentaal kunnen we gereinigd worden, ook fysiek zullen mensen lekker in hun vel zitten. We kunnen behalve deze hogere krachten natuurlijk ook zelf zorgen dat we gezond in het leven staan. Ten eerste natuurlijk door onze menselijkheid te laten zien, maar ook door ons voedingspatroon aandacht te geven. Als tip willen we een aantal zeer heilzame kruiden noemen om in feestmaaltijden te verwerken: korenbloem, duizendblad, venkel, lavendel, jasmijn, sandelhout, rozemarijn en producten van de berk. Het sap van de berk is suikerhoudend en voedzaam en daarnaast natuurlijk gezonder dan gewone suiker. Je kunt er zelfs zeer lekkere wijn van maken. De schors is goed tegen reuma, jicht, artrose, psoriasis en andere huidkwalen, botproblemen, spierklachten en blaasontsteking. De thee van berkenbladeren is enigszins bitter, maar geschikt om het bloed in goede conditie te houden. Het is een probaat middel om de klachten van diabetes te verminderen. Het kruid van de berk is bloedzuiverend en koortswerend en kan de aderen opschonen. Bovenal is het belangrijk dat je mensen in je omgeving alle liefde en warmte geeft en vooral veel tijd aan mensen besteedt. Het wordt dan een maand, waarin je werkelijk een complete mentale en fysieke transformatie mee kunt maken. De Vis moet er rekening mee houden dat gezondheid kwetsbaar kan zijn, door storende zaken die je zal moeten overwinnen.

Het wordt wel een maand om onder de loep te nemen welke zaken je aan moet pakken. Dit zal veel discipline vergen, omdat je iemand bent die het wel fijn vindt om mensen te ontmoeten en dan lekker te snoepen of te drinken. Doe je dit gedurende een groot deel van de maand, dan zal je hier uiteindelijk fysiek de problemen door krijgen. Houd de 1ste weken controle en blijf verantwoord eten en drinken. Lukt dit, dan zal je tijdens de feestdagen de discipline los mogen laten. Je zult merken dat je de laatste dagen meer weerstand hebt. De 1ste weken zal je moeten trachten niet te veel te werken, voldoende rust te nemen en op spiritueel gebied rust te nemen. Dit kun je doen door vaker een boek te pakken, te mediteren en geregeld de natuur in te gaan. Ouderen en mensen die overgewicht hebben, moeten oppassen dat er fysieke problemen en stress kunnen ontstaan.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Het jaar 2019 is turbulent geweest, waarin er geregeld onvrede en onrecht waren en dat maakte het leven er niet altijd even makkelijk op. Toch had dit een positief gehalte, omdat we hierdoor onze stem laten horen in de hoop dat er geluisterd wordt. Soms is het belangrijk onze overtuigingen aan te geven, zolang dit natuurlijk respectvol gaat. Het zal deze feestmaand fijn zijn om er voor elkaar te zijn en romantiek, saamhorigheid en vriendschap te delen om ons niet alleen voelen. De maand begint met de kracht van Jupiter, die de 2de de Boogschutter verlaat en langer dan een jaar naar de Steenbok verhuist. Jupiter en Steenbok zijn tegengestelde krachten. Veel mensen zullen moeten wennen aan verandering, maar uiteindelijk zullen de meesten in staat zijn energie van deze planeet voor nieuwe mogelijkheden te gebruiken. December is een maand van ontwikkeling van je zakelijke, maar ook persoonlijke leven. De Nieuwe Maan in de Boogschutter van november gaf een intense vibratie en deze ervaren we ook nu nog steeds. Sommige mensen kunnen de energie creatief gebruiken om met mensen af te spreken, de liefde extra sterk te voelen of spiritueel actief te zijn. Wat je ook doet, de energie van Jupiter zal ons over het algemeen gelukkig en avontuurlijk maken. Daarbij zullen Venus en de Zon prominent aanwezig zijn en liefde bieden. Mensen nemen meestal verantwoorde beslissingen, maar we moeten wel opletten. Er wordt aangeraden op te letten wat en aan wie je iets uitgeeft. Sommigen kunnen namelijk de neiging hebben te veel uit te geven en later spijt te krijgen. Een andere krachtige energie is die van de Volle Maan in de Tweeling. Deze zal de 12de in de vroege ochtend plaatsvinden en een diep verlangen losmaken. Mensen zullen wegvluchten van zakelijkheden en zakelijke contacten. De Volle Maan heeft een sterke binding met Neptunus, waardoor er een spirituele kracht is. Deze kan onbewust of in dromen optreden, maar mensen kunnen ook actief hogere energieën oproepen. Het is een tijd van verbetering van je wereld door meer saamhorigheid te creëren. Deze tijd staat Venus tussen Saturnus en Pluto en tezamen met de Maan zorgt dit voor begrip en het oplossen van conflicten, blokkades of andere problemen. Venus zal de 20ste naar de sympathieke Waterman reizen en dit zorgt dat mensen vanaf deze tijd extravert en positief in het leven staan. Mensen vinden het fijn om bij elkaar te zijn en ook vreemden zullen elkaar vriendelijk bejegenen. Er zijn ook mensen die de drang voelen om op reis te gaan of alsnog plannen voor de feestdagen te maken. Het is een prima energie om nieuwe mensen te ontmoeten of leuke sociale activiteiten te plannen. Bijzonder zal de winterzonnewende van de 22ste, omdat er een exact vierkant is tussen Venus in Waterman en Uranus in Stier. Dit maakt dramatische energie los, die tot het eind van de winter blijft bestaan. Er komt een kracht vrij die mensen neigt om hun leven onder de loep te nemen. Het wordt een periode waarin een mindere relatie met een liefdespartner, maar ook met vrienden en familie overdacht worden.

De Kerstperiode en Oud en Nieuw zijn dan geschikt om goede contacten te versterken, maar ook om mindere contacten zelfs te verbreken. Wees alert op het gegeven dat er voor sommigen zware tijden kunnen zijn. Merk je dat jij dit met sommige mensen hebt, durf dan op te treden en wees niet bang om te verliezen. Zoek nu mensen op waar jij je wel goed bij voelt en mijd mensen waar je dit niet bij hebt. De meeste mensen zullen genieten van hun partner, vrienden en familie. Deze periode is geschikt om de toekomst te overdenken en deze nog leuker te maken. Het is een tijd van ontwikkeling op zakelijk, maar ook op privégebied. De Nieuwe Maan vindt de 26ste in de vroege ochtend in de Steenbok plaats. Deze gaat een verbinding aan met Jupiter en brengt saamhorigheid, vertrouwen en vrede, waardoor de kerst over het algemeen positief verloopt. Let op dat Jupiter mensen te makkelijk kan maken op gebied van liefde en vriendschap, maar ook om geld uit te geven en genotsproducten te gebruiken. De Nieuwe Maan kan dit versterken en over het algemeen brengt dit plezier en dat is veel waard. Jupiter beweegt mensen om te handelen en niet passief af te wachten. Merk je dat iets graag wilt, doe dit dan en ga je niet richten op wat niet kan, maar op wat mogelijk is. De maand zal eindigen met de energie van de Maan en Neptunus. Daardoor is de periode vanaf de 30ste feestelijk en spiritueel. Er wordt aangeraden ervoor te kiezen de tijd door te brengen met geliefden en niet te veel in openbare gelegenheden te komen. Deze kosmische energieën kunnen mensen namelijk de neiging geven met Oud en Nieuw drugs en alcohol te gebruiken en niet iedereen zal er even goed mee omgaan. Daarnaast is het mogelijk dat jij controle houdt, maar anderen dit niet altijd kunnen. Verstandig is het om je te richten op mensen waar jij je lekker bij voelt, zodat je het jaar prima afrondt vol liefde en warmte. Je kunt de energie van de Maan en Neptunus gebruiken om te mediteren en passieve hobby’s aandacht te geven.