Maandhoroscoop Vissen

Lees van het Sterrenbeeld Vissende week, maand en jaar horoscopen online bij Astroangels.nl

Geboortedatum: 19 februari t/m 20 maart - Augustus 2019

 

Overzicht voor de Vissen
Je start de maand op een intellectueel sterke wijze, waarbij je er goed aandoet om wat orde in je zaken aan te brengen. Kijk naar je administratie of ander papierwerk en los dingen op die vooruitgeschoven zijn. Blijf wel rationeel en zorgvuldig handelen. Je kunt de neiging hebben te snel te werken, omdat dit soort bureauwerk niet je meest favoriete bezigheid is. De energie van de Nieuwe Maan en Mercurius zullen een groot deel van de 1ste week steunen. Maak hier dus gebruik van. Let de 6de t/m de 8ste op dat er krachten zijn, waardoor je in een machtsstrijd kunt komen. Dit hoeft niet, als jij anderen toelaat om ook invloed uit te oefenen. In dit geval kan er zelfs iemand zijn die, vanuit zijn/haar leidinggevende positie, jou kan ondersteunen. Mercurius, in de Kreeft, kan t/m de 11de veel emotionele steun geven, waardoor je je wel goed uit kunt drukken en in staat bent veel emoties te tonen. Zijn er dingen die je bepaalde mensen al een tijdje geleden wilde vertellen, dan is dit de goede tijd hiervoor om dit nu wel te gaan doen. Wacht er niet langer mee. Vanaf de 11de verandert er het een en ander als Jupiter een positieve reis gaat maken. Je kunt goed over jezelf nadenken en kan wel eens wat spijt voelen voor dingen die je in het verleden gedaan hebt. Krijg je de mogelijkheid op een 2de kans dan kan je die maar beter wel aannemen. Vele meer kansen zal je niet krijgen om bepaalde zaken op te lossen. Met name de 12de en de 13de zijn hier het meest geschikt voor en bieden ook goede vooruitzichten. De Volle Maan zal jou de 14de en 16de eigenzinnig en egoïstisch maken. Je doet er goed aan lekker even je eigen gang te gaan. Laat bepaalde zakelijkheden los en kies ervoor om zelf even te ontspannen. De 17de t/m de 19de zijn weer wat lastiger, waarbij emoties vrij zwaar kunnen zijn. Beter ontspan je en neem je gas terug. Vanaf de 21ste zal de liefdevolle Venus in de nuchtere Maagd komen. Dit is een fantastische energie om romantiek en ratio te verweven. In principe kan je hier de rest van de maand veel moois mee beleven. Heb je kans dan is een vakantie of aantal daagjes uit aan te raden om lekker te genieten.

Liefde en relaties
Het kan wel eens gebeuren dat jij jezelf afvraagt of je wel op de goede manier bezig bent. Ook kan je wel eens twijfelen aan je eigen capaciteiten. Wat betreft dit laatste kan je gerust zijn, wat dit is alleen je eigen onzekerheid en dus niet echt reëel. Het beste kun je hier met je partner of goede vriend over praten of jezelf een spiegel voorhouden om een beter beeld te krijgen. De kosmische energie is gericht op sociale kracht en charme die je nodig hebt om doelstellingen in de liefde of andere sociale contact te versterken. Er zal een retrograde beweging van Mercurius zijn, die door je sector van partners gaat. Hierdoor zal je eigen belang wegschuiven en kun je je richten op het belang van anderen. Later in de maand zal deze echter weer voorwaarts bewegen en dan zal je weer op een andere wijze nadenken. Het is echter belangrijk dit niet te overdrijven en pit te laten zien. Het is prima anderen te ondersteunen of veel aandacht te geven, maar geef jezelf ook aandacht. Doe je dit niet, dan kun je de emoties van mensen in je omgeving teveel opnemen, wat je uit evenwicht kan brengen. In een relatie kun je dan, als je partner humeurig is, zelf ook van humeur veranderen en dan minder lekker in je vel zitten. Tracht evenwicht in je gevoel aan te brengen om hier mee om te kunnen gaan. Raakt je partner op de een of andere manier verstoord, dan kun je ondersteunen, zonder dat je er emotioneel bij betrokken raakt. Het is dus een maand om krachtig in je schoenen te staan. Je kunt bedenken dat ondersteuning niet betekent dat je altijd meepraat, maar je mag ook best mensen een spiegel voorhouden. Kun je eigen emoties onder controle houden, dan zal je optimistisch zijn en kun je op een positieve manier in het leven staan. Deze positiviteit zal je niet alleen in de liefde helpen, maar ervoor zorgen dat je prima met anderen op kunt schieten. Augustus is een maand, waarin je zelfvertrouwen hebt. Je kunt in de liefde, vriendschappen en familieaangelegenheden dan een prima periode tegemoet zien. Ben je single, dan vind je het spannend om te flirten en mensen uit te dagen. Let op dat je dit niet overdrijft en vooral niet bij zakelijke contacten. Houd privé en liefde gescheiden en vooral als het ingewikkeld wordt en er allerlei intriges uit ontstaan. Je kunt deze maand impulsief zijn, maar dat vinden mensen erg leuk, omdat je speels en uitdagend bent. Je kunt als single verlangen naar liefde, maar zal uiteindelijk toch het hoofd er bij houden. Besluit je toch om tot actie over te gaan dan bestaat er een kans dat de erotiek erg fijn is. Dit laatste geldt overigens ook voor gebonden mensen, naar hun partner toe.

Carrière en zakelijkheden
Vissen zijn creatieve mensen die dit op verschillende manieren kunnen ontwikkelen. Iedere Vis zal dit weer op zijn eigen wijze doen, in kunst, muziek, sport, werk of welke andere creatieve uiting dan ook. Deze maand kun je daar moeite mee hebben, omdat je de neiging hebt perfectionistisch bezig te zijn. Zelfs als iets heel goed gelukt is, kun je de resultaten nog weggooien, omdat jij vindt dat het allemaal niets is. Op zich is er niets mis mee om iets heel erg goed te willen doen, maar overdrijf dit niet. Mocht je twijfelen, vraag het dan aan iemand waarvan je zeker weet dat die de waarheid zegt. Ben je eigenbaas, dan zal het een maand worden, waarin je prima samen kunt werken. Je staat open voor ideeën van anderen en kunt er van genieten om je carrière of bedrijf uit te breiden. Je zult vooral samenwerken met mensen waar je een diep respect voor hebt of mensen die al wat ouder zijn. Deze zullen je zelfvertrouwen vergroten en minder geneigd zijn om teveel kritiek te geven. Mensen die zelf onzeker zijn, kunnen jou emotioneel raken, omdat hun onzekerheid in negatieve uitingen omgezet kan worden. Laat je hier vooral niet door beïnvloeden en blijf in jezelf geloven. Financieel kan het na de 20ste moeilijker worden en dien je voorzichtig te zijn. Er kunnen financiële tegenslagen zijn of je kunt wel eens verkeerde investeringen doen. Het zal dus zeker geen maand worden om al te grote aankopen te doen, tenzij je zeker weet dat het geen verloren geld is of als je het voor de 20ste doet. Belangrijk is om, als er bepaalde schulden of problemen zijn, veel te onderhandelen. Heb je heel erg veel schulden, dan is het verstandig hier ondersteuning bij te vragen. Heb je redelijk wat geld, dan moet je toch ook voorzichtig zijn. Je hebt de neiging om te weinig na te denken. Dan zijn een heleboel kleine uitgaven al snel heel erg groot. Let op bij belastingzaken. Deze kunnen op de langere termijn problemen geven. In het algemeen zal het een interessante maand worden, waarbij je veel vooruitgang kunt boeken in het ontdekken van diepste gevoelens. Je leert jezelf beter kennen en wat je kunt doen om te ontwikkelen.

Mentale en fysieke gezondheid
Over het algemeen zal je tot het eind van de maand gezond zijn. Toch zal je na de 21ste wel wat meer kans maken op een mindere weerstand. Je zult dan meer aandacht aan je fysieke gesteldheid moeten besteden om gezond te blijven. Gezonde emoties zorgen dat je sterker in je schoenen staat en dat is voor de Vis een teken dat deze ook lichamelijk een stuk sterken zal zijn. Familie en vrienden zijn deze maand ook erg belangrijk. Hoe meer steun je van ze krijgt, hoe prettiger jij je voelt. Let de hele maand op je lichaamshouding. Werk je in dezelfde houding of doe je een zware sport, dan is het belangrijk om af te wisselen. Je kunt anders onnodig blessures oplopen. Mocht je zelf niet weten wat je kunt doen om dit te voorkomen, breng dan een bezoekje aan een professional. Deze kan je waarschijnlijk in de laatste week van de maand gebruiken, omdat je dan wat kwetsbaarder bent. Vooral gewrichten, spieren en je huid kunnen dan problemen geven. Je Om hiermee om te gaan, kan je met een reguliere arts praten, maar je kunt ook eens bekijken of een alternatief arts jou kan ondersteunen met kruiden, stenen of bepaalde vormen van energieoverdracht, zoals reiki. Ook yoga kan nuttig zijn om ervoor te zorgen dat je lichaam flexibel is. Je kunt dan schadelijke stoffen uit je lichaam verwijderen. Verder is het erg belangrijk dat je voldoende beweegt. Dit kan sport zijn, maar ook een wandeling kan al helpen.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Augustus is een dynamische maand met krachtige energieën. Dit lijkt onder andere te komen door de Zon in de Leeuw, die veel goeds met zich meebrengt. We moeten in de gaten houden dat er veel kracht vanuit Jupiter, in de Boogschutter, komt. Niet iedereen zal van deze energie gecharmeerd zijn. Er zijn nu eenmaal mensen die liever relaxt in het leven staan en onrustig worden door de sterke kracht die er heerst. Zij zullen behoudend en soms heel star in het leven staan. Ze kunnen moeilijk accepteren dat er mensen zijn, die uit andere culturen komen of op een geheel andere wijze in het leven staan. Mensen kunnen een sterk verlangen hebben naar vrijheid, maar moeten dan wel zorgen dat ze open staan voor personen met andere denkbeelden. Er zijn mensen die zich willen ontwikkelen en dan recht tegenover conservatieve mensen komen te staan. Dit kan erg veel conflicten en andere problemen geven. Venus kan positieve energie leveren, waardoor de meesten in staat zijn op een gezellige wijze met elkaar om te gaan. Er is empathie en sympathie, maar een enkeling verstoort dit door deviant gedrag. Pas dus op.

Emotioneel gezien, zullen mensen actief zijn en is er een sterk verlangen naar romantiek. Venus en de Leeuw zorgen dat veel mensen te ondernemend zijn. Er zijn mensen die dan dominant kunnen worden, terwijl anderen juist te bescheiden zijn. In beide gevallen doe je er goed aan dit te onderdrukken. Het zal niet leuk zijn om overheerst te worden, maar ook niet om zelf te overheersen. De verbinding tussen Venus en Jupiter zal echter al snel in de maand voor evenwicht zorgen. Venus biedt liefde en Jupiter zorgt voor overdaad, maar aan de andere juist voor tempering van emoties. Mensen die merken dat ze te explosief en intens in de relatie reageren, moeten zorgen dat ze hun temperament onderdrukken. Merk je dat je partner jou onderdrukt, dan wordt aangeraden hier duidelijke stappen in te ondernemen. In beide gevallen is het belangrijk evenwicht te vinden. Het is een prima maand om te reizen, maar houd in de gaten dat er vuurhaarden in de wereld zijn. Het is dan ook minder verstandig om er alleen op uit te trekken of naar onherbergzame gebieden te gaan. Mars laat zijn invloed gelden, waardoor singles geregeld intense emoties ervaren. Zij willen passie en hebben een sterke drang om hun leven met iemand te delen. Het is een periode van beminnen, maar ook om bemind te worden. Heb je een relatie, dan moet je wel opletten dat je niet te verstikkend bent. Die neiging kunnen sommigen hebben. Het is prettig om passioneel te zijn, maar niet als je dit teveel doet. Dat geeft alleen maar problemen en het is niet eerlijk naar een partner. Is je partner te intens, dan wordt aangeraden dit wel te bespreken. Overigens biedt Saturnus positieve energie, waardoor de meesten in staat zijn relaxt met elkaar te zijn.

Augustus zal ook een maand zijn, waarin je plannen voor de komende tijd kunt maken. Dit kan gaan om verdieping van een relatie, promotie, opzetten van een bedrijf of andere ontwikkelingen om er beter voor te staan. Er zijn echter mensen die de kosmische energie gebruiken om juist achteruit te gaan en lui te worden. Merk je dit aan jezelf geef hier niet aan toe en zorg dat je geïnspireerd blijft en actie onderneemt. Is dit lastig, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om je eerst op te laden door een vakantie te nemen. Mercurius kan veel energie geven om met elkaar te communiceren. Mensen hebben minder neiging om elkaar te overtuigen. Dit geldt zowel voor je privéleven, de liefde als in je zakelijke leven. Welke meningen en ideeën mensen ook hebben, de meesten zullen in staat zijn respect te hebben. Kom je mensen tegen die dit niet hebben, dan wordt aangeraden deze mensen te mijden. De energie kan ervoor zorgen dat je in je werk prima kunt functioneren en er een krachtige versterking van intellectuele en inzichtelijke eigenschappen is. De meeste tekens zullen dan ook creatief zijn en op een originele wijze bezig zijn om zich te ontplooien. Je moet wel opletten dat je niet te snel gaat en moet er rekening mee houden dat je in augustus prima met van alles kunt starten, maar dat je wel zorgt voor lange termijnplannen. Daarnaast moet je rekening houden dat niet alles waar je mee bezig bent werkelijk gaat lukken. Wees dan niet teleurgesteld, maar bedenk dat er vanzelf weer kansen komen.