Maandhoroscoop Waterman

Sterrenbeeld waterman bij Astroangels.nl

Geboortedatum: 20 januari t/m 18 - Mei 2019

Overzicht voor de Waterman
Mei wordt voor de Waterman een prima maand, waarin problemen opgelost worden. Dit komt vooral, omdat Venus en jouw heersende planeet Neptunus een goede positie innemen. Daarnaast zal de Maan voor veel kracht zorgen. Daardoor heb je een sterke drang om bepaalde veranderingen in te voeren, die vooral in je carrière voor goede momenten zorgen. Ben je eigenbaas, dan zijn er huidige contacten, die jou flink ondersteunen. Ook bestaat de kans dat je nieuwe mensen leert kennen, die voor nieuwe mogelijkheden zorgen. Op privégebied doe je er goed aan aandacht aan mensen te schenken, zowel in de liefde als op andere gebieden. De 1ste tien dagen zijn over het algemeen gunstig, omdat je vooral emotioneel en intuïtief erg krachtig bent. Gebonden mensen zullen hun relatie alleen maar zien verbeteren en problemen worden opgelost. Singles hebben een aantrekkelijke uitstraling, waardoor ze makkelijk contact maken. Ook is het een prima tijd om oude vriendschappen en zelfs een liefdesrelatie nieuw leven in te blazen. Er wordt aangeraden minder star te zijn en te kijken naar wat mensen denken en voelen. Je bent charismatisch genoeg en mensen zullen het waarderen als je empathisch bent. Met familie moet je opletten, omdat er conflicten mogelijk zijn, op grond van bezitterig en jaloers gedrag. Het is belangrijk hier rustig mee om te gaan en niet teveel olie op het vuur te gooien. Bescheiden en behoudend reageren zal de beste mogelijkheden bieden.

Het is overigens een financieel goede periode. Met name rond de 15de kun je belangrijke zaken doen en krijgen nieuwe projecten en werkzaamheden vorm. Van de 11de t/m de 21ste zit je vol vertrouwen en kun je zo sterk handelen dat je succes kunt behalen. Op liefdesgebied moet je niet te open zijn, omdat je vrij naïef over kunt komen. Er wordt wel aangeraden buiten je comfortzone te treden en nieuwe mensen te zoeken, zowel zakelijk als privé. Heb je een eigen bedrijf let dan op storende energieën, waardoor je vooral op de veiligheid moet letten voor jezelf, maar ook voor je personeel. Wees voorzichtig en neem niet veel risico. Werk je voor een baas, laat je dan niet meeslepen in een conflict tussen collega’s. Zorg ervoor dat je transparant bent, zodat iedereen duidelijk ziet wat je doet. Vanaf de 22ste ben je relaxt en bescheiden en toch kunnen er verrassingen zijn, die op een positieve en stabiele wijze plaatsvinden. In principe kun je belangrijke dingen nu prima doen. Het is een prima periode voor in- en verkoop en investeringen. Er zijn wel ingrijpende besluiten, die door het thuisfront niet altijd positief ontvangen worden. Doe dingen dus zoveel mogelijk in overleg en niet op eigen houtje. Je sluit de maand in ieder geval zeer positief af.

Liefde en relaties
Je voelt je aan het begin van de maand enthousiast en creatief als gevolg van Mars die tot de 15de in de Tweeling verblijft. Je bent op romantiek gericht en dat zal je zeker laten merken. Het is een prima tijd om op seksueel gebied buiten je comfortzone te treden en dingen te doen die je misschien normaal niet snel zou doen. Je partner zal van je genieten en ook trots op je zijn, omdat je een intens sensuele uitstraling hebt. Ben je single, dan heb je waarschijnlijk meer dan één keer de kans om het bed met iemand in te duiken. Kijk goed uit of de ander niet iets serieus wil, omdat jij waarschijnlijk toch meer op erotiek gericht bent. Je kunt iemand dan kwetsen. In het algemeen is de 1ste week dus een perfecte tijd voor romantiek en erotiek en zullen er spannende dingen gebeuren. Omdat er de 1ste en de 2de zeer vruchtbare energie is, is er ruimte voor heftige seks. Ondanks deze intense energie, moet je wel alert zijn dat de 3de t/m de 6de anders kan worden als gevolg van de Nieuwe Maan in de nuchtere Stier. Je kunt aan de ene kant op erotiek en avontuur gericht zijn, maar aan de andere kant jaloers en bezitterig worden als iemand te dicht bij jouw liefje komt. Dit kan nog wel eens voor problemen zorgen. Heb je al een langdurige relatie, dan kun je door deze energie zeer gericht zijn op stabiliteit en dan kun je nog wel eens negatieve energie oproepen als gevolg van emoties. Er komt meer rust als de communicatief sterke Mercurius en jouw liefhebbende planeet Uranus elkaar in de Stier ontmoeten. Dit zorgt voor meer rust, omdat je jezelf beter kunt uiten. Daardoor weet je gevoelens te verwoorden en dit brengt meer rust en vertrouwen. Ben je single, dan zal je vooral toetrekken naar mensen die net als jij open bij triviale zaken zijn, maar gesloten bij de diepste emoties.

De 11de t/m de 13de ben je op intellectualiteit gericht, waardoor je het fijn vindt met mensen om te gaan die van cultuur en intellectuele gesprekken houden. Liefde zal meer op de achtergrond verdwijnen. Vanaf de 14de zal het sextiel tussen Venus en Mars spanning en avontuur brengen, waardoor je liefdesleven sprankelender wordt. Je partner en jij zullen naar elkaar toetrekken. Dit is ook een prima energie voor singles, omdat mensen in je omgeving op zoek zijn naar avontuur. De 15de zal Venus naar de Stier reizen en Mars naar de Kreeft. Emoties worden verstoord en je hebt het gevoel dat de erotiek niet meer zo spannend is, als eerder in de maand. Het is belangrijk dit niet af te dwingen, omdat je je partner van je afduwt of er conflicten van komen. Ben je single, dan zal je minder op erotiek gericht zijn, waardoor je beter wat tijd aan familie of goede vrienden besteedt. Let de 18de op dat de Volle Maan in de Schorpioen emoties kan verstoren. Daardoor kun je snel jaloers of geïrriteerd zijn. Je kunt beter geen feesten of andere evenementen met je partner bezoeken. Ben je thuis dan zal je wel liefdevol zijn. Singles doen er goed aan de 17de t/m de 19de wat meer te sporten om emoties aan te kunnen. Je kunt seksuele frustraties ervaren. De Zon en Mercurius komen de 21ste in de sympathieke en speelse Tweeling, waardoor je veel lekkerder in je vel zit. Je bent charmant en kunt daar de hele verdere maand gebruik van maken. De 22ste zullen Mars en Uranus een sextiel vormen, waardoor jij passie op een rationele en nuchtere wijze omzet in liefde. Er zullen geen gekwetste gevoelens zijn en je zult zelfs in staat zijn je partner alle ruimte te geven. Ben je single dan zal je over het algemeen lekker in je vel zitten en kun je misschien wel een leuke persoon aantrekken.

Carrière en zakelijkheden
Wellicht neemt je privéleven zoveel tijd in beslag dat je de 1ste dagen weinig zin en aandacht hebt om te presteren. Daardoor kan het helemaal geen kwaad om t/m de 5de geregeld wat extra te ontspannen of zelfs vrije dagen op te nemen. Doe dit alleen als het werkelijk mogelijk is en je er niet door in de problemen komt. Je kunt bijvoorbeeld diensten wisselen of collega’s en leidinggevenden verzoeken bepaald werk over te nemen. De meeste Watermannen zullen dit overigens niet willen, omdat ze toch wel graag hun eigen werk doen. In dit geval doe je er verstandig aan tussendoor meer te ontspannen en gebruik van pauzes te maken. Werk je gewoon dan moet je alert zijn op beslissingen die anderen nemen en waar je mee te maken krijgt. Wanneer iemand kritiek heeft op een mening die haaks staat tegenover die van jou, neem dit dan niet te persoonlijk. Wellicht kan je er later deze maand zo van leren dat je dit mee kunt nemen in je werkzaamheden. Met name de energie van Mercurius die een sextiel vormt met Mars zal zorgen dat je een groot deel van de maand prima kunt communiceren en ook innovatief bent in het bedenken van mogelijkheden. Je bent nieuwsgierig en op zoek naar datgene om te ontwikkelen. Ten tijde van deze energie zal Saturnus een positieve energie bieden, waardoor je de juiste dingen kunt doen om de goede richting in te slaan.

De periode van de 6de t/m de 8ste zal de energie van Mercurius, die een verbinding aangaat met jouw heersende planeet Uranus, zorgen dat je met verrassingen te maken krijgt. Dit kan financieel zijn, bij het nemen van belangrijke besluiten en zelfs bij het ontmoeten van nieuwe zakelijke contacten. Het is in ieder geval een prima periode om samen te werken. De positieve energie zal t/m de 12de blijven hangen. Let de 13de en 14de op dat er wat stress kan zijn. Je doet er goed aan bepaalde routinematige taken onder de loep te nemen en te kijken of je hier iets aan kunt veranderen. Daarvoor zal de periode vanaf de 15de geschikt voor zijn als Venus in de Stier en Mars naar de Kreeft reist. Mars komt ook in je sector van carrière terecht. Je kunt zowel mentaal als intellectueel prima handelen en mensen zullen graag samenwerken. Let op dat Mars soms wisselvallige energie aan je brengt, waardoor ook jij niet altijd adequaat en efficiënt bent. Wapen je er tegen en zorg voor een duidelijke deadline. De 19de t/m de 21ste is er gelukkige energie, die geschikt is om financieel meer te bereiken. De 23ste en 24ste zijn geluksdagen, waarbij je op zakelijk gebied veel mogelijkheden krijgt, die ook nog kunnen slagen. Plan deze dagen voor het schrijven van sollicitaties, het afsluiten van belangrijke contracten en nemen van beslissingen. De 26ste t/m de 28ste moet je je ogen open houden voor nieuwe kansen. Venus zal het eind van de maand een verbinding aangaan met Saturnus. Je bent ordelijk, nuchter en zakelijk, maar hebt ook een sterke intuïtie en veel fantasie.

Mentale en fysieke gezondheid
Mars beweegt in de Tweeling en dit geeft speelse energie. Daardoor heb je veel ambities en zal je sterk gericht zijn op het versterken van je humeur, maar ook je fysieke gesteldheid. Je bent deze maand zeer creatief en kunt de juiste keuzes maken om gezond te zijn. Door de Tweeling heb je veel behoefte om dingen te veranderen om wat sjeu aan je leven te geven. Heb je behoefte iets anders te gaan doen om je gelukkiger te maken, dan doe je er goed aan hieraan toe te geven. Vanaf de 15de zal Mars naar de Kreeft bewegen en dit zorgt dat je minder fysiek actief bent. Je bent emotioneler en hebt de neiging je terug te trekken. Daardoor wordt aangeraden je te richten op je emotionele en spirituele conditie. Stel jezelf op spiritueel gebied vragen. Doe dit vlak voor het slapen, zodat je in de nacht antwoorden krijgt of tijdens meditatie. Om fysiek lekker in je vel te zitten, is sport belangrijk, maar ook op hoger niveau is contact belangrijk. De Zon en Mercurius brengen vanaf de 21ste speelsheid brengen als ze door de Tweeling reizen. Sport en natuur zijn dan prima om te combineren en jou gelukkig te maken.