Maandhoroscoop Waterman

Sterrenbeeld waterman bij Astroangels.nl

Geboortedatum: 20 januari t/m 18 - Oktober 2019


Algemeen

Pluto en Mars zullen deze maand geregeld veel kracht aan de Waterman geven, al helemaal omdat de Zon ook zeer positief is. Je zult energie genoeg hebben om veel in het leven te bereiken. Mars, die normaal gesproken niet positief voor de Waterman is, zal vriendschappelijk met je omgaan. De maand oktober zal intellectueel gebied veel energie bieden als gevolg van de kracht van Mercurius. Daardoor is het een prima maand om kennis en informatie op te doen. Mensen die studeren, een cursus doen of willen studeren, kunnen hier veel profijt van hebben. Let op dat je zoveel informatie op je afkrijgt, dat het teveel kan worden. Tracht controle te houden over datgene wat je wel en niet op je wilt nemen. Het wordt een maand, waarin standpunten en meningen onder druk komen te staan. Er zullen mensen zijn, die willen weten waarom je iets zegt en wat je er werkelijk van meent. Je kunt hier over nadenken, waardoor je kunt twijfelen aan de dingen die je al lang verkondigt. Dit pakt niet verkeerd uit, tenzij je minder flexibel bent en vast blijft houden aan datgene wat jij vindt. Het zal dus een maand zijn om toe te geven en mensen tegemoet te komen. Watermannen die veel met mensen samenwerken, wat betreft informatieoverdracht of andere vormen van communicatie, moeten opletten dat er geen wantrouwen bij mensen opkomt. Het zal er niet om gaan wat je zegt en hoe je dit doet. Het zal er om gaan dat je moet geloven in dat wat je zegt. Twijfel je aan jezelf, pas je ideeën of meningen dan aan. Let op dat Saturnus het niet goed met je voorheeft, waardoor je soms onzeker en ongelukkig kunt zijn. Om met je zelftwijfel aan de gang te kunnen, dien je jezelf kritisch onder de loep te nemen en negatieve gevoelens en stemmetjes onder controle te houden. Hiervoor kan de energie van Pluto goed zijn, omdat je hierdoor in staat bent om dingen wel te veranderen. Je kunt met ups en downs te maken krijgen, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Accepteer dan ook je negatieve kanten, omdat niemand helemaal perfect kan zijn. Lukt dit je, dan zal je er een prima maand van kunnen maken.

Liefde en relaties
Als gevolg van de vurige en passionele planeten aan de hemel en de stabiliserende sterrentekens is er deze maand veel goeds mogelijk. Een partner of iemand waar je romantische gevoelens voor hebt, kan deze maand een positieve invloed hebben op de manier hoe jij in je leven staat. Dit gaat niet altijd even makkelijk, omdat vooral planeten als Mars voor irritaties en ruzies kunnen zorgen. Er zijn echter ook voldoende energieën die juist de romantiek versterken. Daardoor zullen de meeste ruzies gevolgd worden door passionele uitingen van liefde en erotiek. Je bent dus op alle gebieden hartstochtelijk en al helemaal als je heel veel gevoel voor iemand hebt. Gebonden mensen kunnen vooral problemen hebben door kinderen en vooral als ze op een andere manier in de opvoeding staan. Het zal erg belangrijk zijn om hier over te praten en compromissen te vinden. Romantiek kan voor de Waterman fantasievol en zeer opwindend zijn, waardoor een huidige relatie zeker goede kansen zal hebben. Ben je single, dan zal je een zeer krachtige uitstraling hebben. Je zult niet alleen deze maand succes hebben om iemand aan te trekken. Trek je deze maand namelijk iemand voor een serieuze relatie aan, dan kan dit wel eens een duurzame relatie worden. Er kunnen gaandeweg de maand conflicten of problemen over zakelijke aspecten komen. Heb je een relatie, dan doe je er goed aan eerlijk te zijn als je een bepaalde beslissing hebt genomen, maar bent vergeten om dit aan je partner mede te delen. Ben je single, dan kunnen er financiële problemen zijn, die misschien te maken hebben met een eerdere relatie. Tracht nuchter te blijven en laat je niet teveel door emoties leiden. Oktober wordt een maand, waarin er goede energieën zijn, maar waarin je wel erg egocentrisch kan zijn. Je kunt dan emotioneel en vooral star reageren. Lukt het om je ego onder controle te houden, dan zal oktober een liefdevolle en mooie maand worden. Op de momenten dat dit niet lukt, zal het meer moeite kosten evenwicht in de liefde te bewaren. Let op dat met name het 2de deel van de maand meer vuur en passie zal kennen en dat dit voor mooie momenten, maar ook zeker voor problemen kan zorgen. Je zult dus balans moeten vinden en zorgen dat je zakelijkheden en je privéleven niet teveel laat vermengen.

Carrière en zakelijkheden
Oktober kan voor de Waterman verwarrende beginnen, omdat je niet altijd even actief bent, terwijl je wel innerlijk een krachtige drang kunt ervaren. Er wordt dan ook aangeraden je hier uit te werken en te zorgen dat je wel degelijk zorgt dat jij je ambities nastreeft. Je kunt een rusteloze energie ervaren, omdat er toch wel heel wat passie op je afkomt. Voordeel is wel dat één van de krachtpatsers, Pluto, in de Steenbok beweegt en dit geeft toch wel wat rust naarmate de maand vordert. Ditzelfde geldt voor Mars, die het grootste deel van de maand in de evenwichtige Weegschaal beweegt. Mercurius gaat vanaf de 3de in de Schorpioen en in jouw sector van carrière reizen. Daardoor zal je al snel in staat zijn om je kracht te laten gelden en kun je onderzoeken wat je kunt doen om jezelf te ontwikkelen en ook om uit te breiden. Het kan een periode worden, waarin je in je carrière van richting kunt veranderen en over het algemeen ook op een goede wijze. De 7de t/m de 9de zijn topdagen voor mensen die een nieuwe baan ambiëren en mensen die een eigen bedrijf op willen starten. Maak gebruik van de energie en laat kansen niet liggen. Ook mensen die andere plannen of ideeën hebben, kunnen van deze energie gebruik maken. De 12de en 13de zullen spannende dagen worden, omdat Venus en Mars een mystieke energie met Uranus delen. Daardoor kunnen er flink wat verbeteringen in je zakelijke leven zijn en maak je ook veel kans op extra verdiensten of winstgevende investeringen of beleggingen. In de week van de 14de t/m de 21ste zullen de krachtige Pluto en de Zon zeer veel kracht bieden, waardoor je zowel mentaal als fysiek erg sterk bent. Er is dan ook veel mogelijk. Let de 20ste en de 21ste wel op mensen die het minder goed met jou voorhebben. Daar kan wel eens een verstoring door komen. De Zon zal vanaf de 23ste het heft in handen nemen en daarbij ook de Nieuwe Maan in de Schorpioen waardoor de rest van de maand prima is en je dingen kunt doen, die later dit jaar voor veel profijt kunnen zorgen.

Mentale en fysieke gezondheid
Het eerste deel van oktober kent krachtige energieën, waardoor je gezondheid over het algemeen tot en met de 22ste goed zal zijn. Dit betekent niet dat je maar kunt leven zoals je wilt en je zult jezelf dan ook moeten controleren als het om snacks en kant-en-klare maaltijden gaat. Die neiging zal je wel hebben en als je dit te vaak doet, kan je lichaam uiteindelijk wel gaan tegensputteren met alle gevolgen van dien. Vanaf de 23ste zal je gezondheid kwetsbaar zijn. Er wordt aangeraden ervoor te zorgen dat je de eerste weken dus zeer gezond leeft en geregeld ontspant. Gezonde voeding wil niet zeggen dat je alleen maar fruit en groente hoeft te eten, omdat je zeker andere voedingsstoffen nodig hebt. Al die moderne diëten zijn niet aan jou besteed. Misschien is het eerder belangrijk te zorgen dat je meer beweegt en sport, dan dat je je voeding aanpast, maar eet wel elke dag groente en fruit en zorg zoveel mogelijk dat de maaltijden zelf bereid worden door jou of iemand in je omgeving. Tenslotte zal je ook merken dat ontspanning en pauzes tussendoor belangrijk zijn om mentaal stabiel en tevreden te zijn.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Oktober is een maand van persoonlijke ontwikkeling en vinden van evenwicht tussen onzekerheid die mensen met zich meedragen over de veranderende maatschappij. Er lijkt een schaduw over de wereld te hangen, waarbij mensen steeds meer het idee krijgen dat er een donkere periode aan komt, die zorgt voor geweld en oorlog als gevolg van culturen die tegenover elkaar komen te staan. Vooral de 3de als Pluto in de Steenbok reist, de 23ste als de Zon in de Schorpioen gaat bewegen, de 28ste als de Nieuwe Maan in de Schorpioen staat en 31ste als Mercurius retrograde in de Schorpioen gaat bewegen, kunnen belangrijke perioden zijn. Deze dient men in de gaten te houden, omdat de invloeden dan zeer intens voor veel mensen zijn. De Zon zal er voor zorgen dat mensen hun angst kunnen overwinnen, waardoor emoties onder controle zijn. Toch brengt dit veel innerlijke spanning met zich mee. De Nieuwe Maan zal evenals Pluto zorgen voor energie van transformatie, maar ook conflictueuze energieën die voor jaloersheid en dominantie zorgen. De retrograde Mercurius kan de intuïtie van mensen versterken, waardoor mensen doorhebben wat er speelt. Dit kan overdreven worden, als je dingen bedenkt die er helemaal niet zijn, wat erg onrechtvaardig kan zijn voor mensen die zich van geen kwaad bewust zijn.

Er is veel energie vanuit de Weegschaal te bespeuren als gevolg van diverse hemellichamen die in dit teken bewegen. Mars staat in de Weegschaal en dit geeft relaxte energie, waardoor onderdrukking en macht toch meestal wel geabsorbeerd worden. Mensen zijn dan meer geneigd dingen op een verbale en diplomatieke wijze op te lossen. Wel kunnen mensen de neiging hebben hun mond te houden als iets te moeilijk wordt. Sociale wenselijkheid kan dan voor misverstanden en irritaties zorgen. Dat zal deze maand echter door de Zon in de Weegschaal tot de 23ste verminderd worden, waardoor mensen de kracht hebben om zich sociaal te weren. Daarna zal de Zon dus in de Schorpioen voor minder angst zorgen, waardoor mensen wel de strijd aan durven gaan. Vanaf half september reist Venus in de Weegschaal en deze zal t/m de 8ste blijven om hierna naar de Schorpioen te reizen. Relaties zijn deze periode belangrijk en je kunt een harmonieuze energie ervaren, die geluk en liefde geeft. De meeste mensen zullen prettig overkomen, waardoor contacten over het algemeen vrij soepel verlopen. Er komt nuchtere energie op de Aarde af, waardoor men bezig kan zijn om te analyseren wat er deze maand kan veranderen. Ook wordt er veel nagedacht over eerdere handelingen of situaties. Dit kan zorgen dat er mensen zijn, die niet goed in staat zijn snel te handelen of bepaalde zaken gelijk aan te pakken of op te lossen. Ben je extravert, dan zal je er weinig last van hebben, omdat je alsnog prima kunt handelen. Je kunt de energie dan gebruiken om jezelf op zakelijke gebied te ontwikkelen. Ben je introvert van aard, dan kan je wel eens met flinke vertragingen te maken krijgen, waardoor je op zakelijk gebied minder goed kunt presteren. Voordeel is dat kunstzinnigheid en spiritualiteit veel positieve energie krijgen. In dit geval kun je sociaal en emotioneel veel profijt hebben. Overigens kan de vertragende energie van Venus dus veranderen als deze naar de Schorpioen reist en er meer passionele energie is.

Het zal over het algemeen een prettige maand zijn, omdat de kosmos goede energie aan mensen biedt. In ieder geval zal er meer rust komen en zullen de meeste mensen zacht en vriendelijk in het leven staan. Mercurius zal vanaf 3 oktober in de Schorpioen reizen en daar tot begin december blijven. Dit geeft de gehele maand krachtige energie, die vooral mentaal en spiritueel heel veel zal bieden en vooral als Mercurius dus retrograde in dit teken gaat bewegen. De meeste mensen kunnen intellectueel veel kennis en informatie opnemen en gebruiken. Daarnaast zijn er geregeld spirituele energieën, die in meer of mindere mate zorgen dat mensen een sterke intuïtie hebben en met voorspellende dromen te maken krijgen. Het is een maand van experimenten en ontdekkingen, waardoor mensen niet alleen persoonlijk ontwikkelen, maar er ook collectief veel mogelijk is. Het is een tijd van mogelijkheden op gebied van techniek en wetenschappelijke ontdekkingen. Door de energie zijn mensen deze maand wel redelijk introvert en dit kan zorgen voor rationaliteit en nuchterheid en minder voor impulsiviteit en emoties. Bijzonder zal zijn dat erotiek als gevolg van de energie van de Schorpioen ook veel aandacht kan krijgen. Mensen zullen vrij losjes zijn en open staan voor seksuele experimenten. Let op dat de 3de Pluto een directe beweging in de Steenbok maakt en vooral Pluto kan zorgen dat je op emotioneel gebied niet altijd controle hebt. Je zult hierdoor wel in staat zijn jezelf beter te leren kennen, omdat de Steenbok de energie van Pluto kan verzwakken, waardoor er veel discipline kan zijn. De meeste mensen zijn dan in staat doelen te bereiken en controle te houden.

Tenslotte zal de Volle Maan de 13de om 23:10 in de Ram bewegen, waarbij de Zon in de Weegschaal recht tegenover de Maan staat. Dit is een dag, waarbij spirituele energie ervoor zorgt dat mensen zich even niet verbergen, maar actief nadenken over over de hoogtepunten van hun leven en het vertrouwen in zichzelf en anderen. Het is een periode van relatieve rust, maar je zult moeten onthouden dat deze energie invloed kan hebben op donkere en lichte energieën van de spirituele wereld. Ieder mens heeft donkere energie in zich. Het is alleen maar de vraag hoe je hiermee omgaat. Stel vertrouwen in jezelf, dan zal je ook vertrouwen hebben in anderen. Doe je dit niet, dan kan egocentrisme toeslaan, omdat je dan angstvallig probeert jezelf te verdedigen. Accepteer je de donkere kant, dan zal je er makkelijker iets aan kunnen doen en zal je vanzelf in staat zijn de lichte en warme spirituele energie op te roepen.