Maandhoroscoop Waterman

Sterrenbeeld waterman bij Astroangels.nl

Geboortedatum: 20 januari t/m 18 - Augustus 2019

 

Overzicht voor de Waterman
Je begint de maand met onrustige energie vanuit de Nieuwe Maan, waardoor er meer spanning is. Dit vind je eigenlijk niet zo heel erg, omdat dit het leven avontuurlijker maakt en je daardoor toch van de zomer kunt genieten. Je hoeft niet eens op vakantie te gaan om de spanning te voelen, maar er wordt wel aangeraden er even op uit te trekken. Heb je nog niets gepland dan doe je er goed aan dit wel te doen. Het is namelijk een goede maand om te genieten, weinig te werken en je te verwennen. Let de 5de t/m de 7de op dat kosmische energieën je ook dan onrustig maken. Daardoor heb je de drang om met werk en andere zakelijkheden bezig te zijn. Mocht je geen mogelijkheden hebben om op vakantie te gaan of ben je al geweest, dan doe je er goed aan dagjes of weekendje uit te gaan. Ook doe je er verstandig aan tussendoor vrije dagen op te nemen. In beide gevallen heb je een goed gevoel. Het geluk lijkt je toe te lachen en alles wat je doet, pakt goed uit. Waar de Waterman nog wel eens ernstig kan zijn, zal je deze maand over het algemeen openstaan en vind je het fijn over luchtige onderwerpen te communiceren. Kortom augustus is een maand waarin je tijd en aandacht aan vertrouwde mensen kunt besteden. Ben je gebonden, dan zal je over het algemeen sympathiek en charmant zijn, waarbij je altijd wel iets leuks bedenkt om je partner blij te maken. Ook naar vrienden ben je open en vriendelijk, waardoor je sociaal gezien geen verkeerde maand meemaakt. Let op dat er storende energieën kunnen zijn en dat je jezelf soms wel even moet controleren. Met name de 10de t/m de 12de en de laatste dagen van de maand zijn lastig om je staande te houden. Je kunt dan met teleurstellingen te maken krijgen. De periode van de 15de en 16de zal de Volle Maan je menselijke kant naar boven brengen. Dit is een uitstekende tijd om eens wat geld aan een goed doel te geven. De beste periode om lekker in het leven te staan, komt na de 20ste. Dit is een verrassende periode om kwalitatief goed contact met vrienden en andere sociale contacten te hebben. Moet je werken dan zal je veel aandacht voor je carrière hebben, waarbij je kunt slagen in datgene wat je in gedachten hebt. Ben je eigenbaas, dan ben je onafhankelijk en ambitieus en weet je de juiste stappen te nemen om te ontplooien. Toch is het sociale aspect belangrijk en geef je mensen voorrang. De 28ste zal het driehoek tussen Mars en Uranus ervoor zorgen dat je risico’s wilt nemen op gebied van projecten en nieuwe ideeën die je uit wilt gaan voeren. Er zijn vooruitzichten dat deze veel opleveren. De 29ste is er een driehoek tussen de Zon en Uranus. Dit is een uitstekende energie om jezelf te ontwikkelen. Dit kan zowel mentaal als fysiek zijn, maar je zult dan wel buiten je comfortzone moeten treden en dingen moeten doen, die je normaal niet snel doet.

Liefde en relaties
In augustus is er veel ruimte voor passionele momenten, waarbij je niet alleen de liefde aandacht geeft, maar je de erotiek zeker niet vergeet. Je bent positief en dit zal je zeker uitstralen. Je bent sympathiek, zeker niet gierig en hebt weinig behoefte aan al te zware onderwerpen. Daarom ben je gewoon een erg leuk persoon om mee om te gaan. Je bent in staat eventuele minder fijne energieën te onderdrukken en kunt goede gevoelens naar boven laten komen. Het is een ideale tijd om stress, stoornissen of trauma’s uit het verleden te verwerken. Ben je gebonden, dan kun je gaandeweg de maand steeds sensitiever en sympathieker handelen en kun je je partner laten zien dat je veel liefde hebt. Dat zal veel veiligheid en vertrouwen bieden. Je seksleven zal fantastisch zijn en je zult je partner geregeld verwennen, zodat deze zich volledig kan ontladen. Er wordt aangeraden zelf het voortouw te nemen. Erotiek wil zeggen dat het van twee kanten moet komen om het volledig te laten slagen. Er wordt van je verwacht om je volledig te geven, zodat je partner niet al het ‘werk’ hoeft te doen. Alles lijkt zeer fijn, maar je moet wel opletten dat je soms teveel in het middelpunt van de belangstelling wilt staan. Heb je een partner die gevoelig is, dan kan deze zich wel eens storen aan je vrijpostige houding naar anderen. Tracht hier op te letten, zodat je je partner niet onnodig kwetst. Ben je single, dan ben je erg vrolijk en open en zal je mensen met je charmante uitstraling aantrekken. Je moet wel opletten dat je niet te speels wordt. Je kunt dan namelijk de grip op jezelf verliezen en zal zelfs arrogant over kunnen komen, zelfs als je dit helemaal niet zo bedoelt. Je kunt dan teveel feesten en wilt te leuk overkomen, waardoor mensen zich aan je kunnen storen. Tracht dit in te tomen en laat mensen in hun waarde. Wees jezelf, dat is prima en zal mensen blijer maken. In het algemeen zal de liefde in het laatste deel van de maand passioneel zijn. Singles maken dan de meeste kans op een romantische date. Deze periode de retrograde bewegende Mercurius storing geven, waardoor je in contact met familie, buren en vrienden geduld moet hebben.

Carrière en zakelijkheden
Augustus zal over het algemeen plezierig zijn als het om financiële zaken gaat. Met name de dingen die de afgelopen tijd minder goed gingen, zullen nu wel goed verlopen. Mensen die een lening willen, moeten niet bang te zijn om deze ook daadwerkelijk aan te vragen. Je moet dan wel voor jezelf het gevoel hebben dat je deze daadwerkelijk nodig hebt om jezelf te ontplooien. Is het geld om je dromen na te streven, dan zal er een goede zegen op staan. Is het echter een lening voor iets wat je eigenlijk niet nodig hebt, dan kun je het beter niet doen. Heb je geen lening nodig, omdat je flink wat geld over hebt, dan is het wel een maand waarin je jezelf een halt toe moet roepen. Je bent namelijk wel eens te vrijgevig en kunt dan geld uitgeven aan dingen die je niet nodig hebt. Het zal wel een drukke maand kunnen worden, waarbij samenwerking grote inspanningen vergt. Je zult hierbij evenwicht dienen te vinden tussen je zelfstandige karakter, waarbij je je eigen gang wilt gaan, en de manier hoe anderen de leiding aan jou geven. Ben je leidinggevende of eigenbaas, dan zal je moeten waken niet pragmatisch met mensen om te gaan. Het is natuurlijk prima om duidelijk te zijn en mensen de goede kant op te sturen, maar je zult mensen ook de ruimte moeten geven om tot zelfinitiatief te komen. De plannen die je hebt, kunnen deze maand de goede kant opgaan. Let op dat je mensen nodig hebt om daadwerkelijk te kunnen slagen. Op zich zal je zeker praktisch zijn, waardoor je mensen graag om ondersteuning zult vragen als je eenmaal doorhebt dat dit je een stuk verder brengt. Je hebt in ieder geval een sterke wil om alles te doen wat nodig is om in het leven te slagen. Je kunt een uitdagende en spannende maand tegemoet zien, waarbij je misschien veel inspanning nodig zal hebben, maar waarbij je hindernissen kunt overwinnen. Werk je voor een baas, dan zal deze over het algemeen erg tevreden met je zijn, doordat je ambitieus, sterk en behulpzaam bent. De planetaire energie zal je behulpzaam kunnen zijn. Mocht je merken dat je moeier dan gewoonlijk bent, dan doe je er wel goed aan om er ook op uit te trekken en te genieten van de broodnodige rust en ontspanning.

Mentale en fysieke gezondheid
Het lijkt een relaxte maand te worden, maar dit is afhankelijk van de manier waarop je in het leven staat. Je kunt uitgerust zijn en dan erg passioneel zijn, maar juist even gas terug wilt nemen om je op te laden. In dat geval heb je vooral rust en ontspanning nodig. Het zal belangrijk zijn om hier oog voor te hebben en evenwicht te vinden. Dit zal een moeilijke taak zijn, maar je zult het vanzelf wel voelen als je teveel eet en drinkt en te weinig beweegt. Op dat moment doe je er goed aan om je voedingspatroon aan te passen, meer te bewegen en vooral meer vrij te nemen. Een waterman die teveel eet en drinkt is in principe namelijk minder tevreden met zijn/haar leven. Vooral tot de laatste week zal je voorzichtig moeten zijn, omdat je tot die tijd emotioneel minder stabiel bent. Stabiliteit is hierbij zeer belangrijk om fysiek gezond te zijn. Dit kan verbeterd worden door een goede liefdesrelatie en de omgang met familieleden. Daarnaast zal je op professioneel gebied moeten waken dat je stress zoveel mogelijk de kop indrukt. Voel je je minder lekker dan doe je er verstandig aan vakantiedagen op te nemen voor een weekendje of een langere vakantie. Het zal je fysieke gesteldheid goed doen. Qua voeding is het zeer belangrijk veel groente en fruit te eten en koolhydraten te verminderen. Qua eiwitten is het verstandig deze meer uit vis, kip en sojaproducten te halen. Ook noten zijn natuurlijk zeer goed.

Algemeen overzicht voor alle tekens
Augustus is een dynamische maand met krachtige energieën. Dit lijkt onder andere te komen door de Zon in de Leeuw, die veel goeds met zich meebrengt. We moeten in de gaten houden dat er veel kracht vanuit Jupiter, in de Boogschutter, komt. Niet iedereen zal van deze energie gecharmeerd zijn. Er zijn nu eenmaal mensen die liever relaxt in het leven staan en onrustig worden door de sterke kracht die er heerst. Zij zullen behoudend en soms heel star in het leven staan. Ze kunnen moeilijk accepteren dat er mensen zijn, die uit andere culturen komen of op een geheel andere wijze in het leven staan. Mensen kunnen een sterk verlangen hebben naar vrijheid, maar moeten dan wel zorgen dat ze open staan voor personen met andere denkbeelden. Er zijn mensen die zich willen ontwikkelen en dan recht tegenover conservatieve mensen komen te staan. Dit kan erg veel conflicten en andere problemen geven. Venus kan positieve energie leveren, waardoor de meesten in staat zijn op een gezellige wijze met elkaar om te gaan. Er is empathie en sympathie, maar een enkeling verstoort dit door deviant gedrag. Pas dus op.

Emotioneel gezien, zullen mensen actief zijn en is er een sterk verlangen naar romantiek. Venus en de Leeuw zorgen dat veel mensen te ondernemend zijn. Er zijn mensen die dan dominant kunnen worden, terwijl anderen juist te bescheiden zijn. In beide gevallen doe je er goed aan dit te onderdrukken. Het zal niet leuk zijn om overheerst te worden, maar ook niet om zelf te overheersen. De verbinding tussen Venus en Jupiter zal echter al snel in de maand voor evenwicht zorgen. Venus biedt liefde en Jupiter zorgt voor overdaad, maar aan de andere juist voor tempering van emoties. Mensen die merken dat ze te explosief en intens in de relatie reageren, moeten zorgen dat ze hun temperament onderdrukken. Merk je dat je partner jou onderdrukt, dan wordt aangeraden hier duidelijke stappen in te ondernemen. In beide gevallen is het belangrijk evenwicht te vinden. Het is een prima maand om te reizen, maar houd in de gaten dat er vuurhaarden in de wereld zijn. Het is dan ook minder verstandig om er alleen op uit te trekken of naar onherbergzame gebieden te gaan. Mars laat zijn invloed gelden, waardoor singles geregeld intense emoties ervaren. Zij willen passie en hebben een sterke drang om hun leven met iemand te delen. Het is een periode van beminnen, maar ook om bemind te worden. Heb je een relatie, dan moet je wel opletten dat je niet te verstikkend bent. Die neiging kunnen sommigen hebben. Het is prettig om passioneel te zijn, maar niet als je dit teveel doet. Dat geeft alleen maar problemen en het is niet eerlijk naar een partner. Is je partner te intens, dan wordt aangeraden dit wel te bespreken. Overigens biedt Saturnus positieve energie, waardoor de meesten in staat zijn relaxt met elkaar te zijn.

Augustus zal ook een maand zijn, waarin je plannen voor de komende tijd kunt maken. Dit kan gaan om verdieping van een relatie, promotie, opzetten van een bedrijf of andere ontwikkelingen om er beter voor te staan. Er zijn echter mensen die de kosmische energie gebruiken om juist achteruit te gaan en lui te worden. Merk je dit aan jezelf geef hier niet aan toe en zorg dat je geïnspireerd blijft en actie onderneemt. Is dit lastig, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om je eerst op te laden door een vakantie te nemen. Mercurius kan veel energie geven om met elkaar te communiceren. Mensen hebben minder neiging om elkaar te overtuigen. Dit geldt zowel voor je privéleven, de liefde als in je zakelijke leven. Welke meningen en ideeën mensen ook hebben, de meesten zullen in staat zijn respect te hebben. Kom je mensen tegen die dit niet hebben, dan wordt aangeraden deze mensen te mijden. De energie kan ervoor zorgen dat je in je werk prima kunt functioneren en er een krachtige versterking van intellectuele en inzichtelijke eigenschappen is. De meeste tekens zullen dan ook creatief zijn en op een originele wijze bezig zijn om zich te ontplooien. Je moet wel opletten dat je niet te snel gaat en moet er rekening mee houden dat je in augustus prima met van alles kunt starten, maar dat je wel zorgt voor lange termijnplannen. Daarnaast moet je rekening houden dat niet alles waar je mee bezig bent werkelijk gaat lukken. Wees dan niet teleurgesteld, maar bedenk dat er vanzelf weer kansen komen.