Weekhoroscoop Maagd

Geboortedatum 23 augustus t/m 22 september - week 3

 

Relaties, singles en sociale contacten
De romantische Venus zal van 13 januari tot 7 februari door je 7de huis van partnerschap reizen. Dit geeft verlangens om veel tijd aan je partner te schenken. Heb je pas een nieuwe relatie, dan moet je opletten dat je niet overdrijft en verlangens niet te intens met de ander wil delen. Je hebt wel eens de neiging deze partner zo te bestoken met je liefde, dat deze achteruit gaat. Ben je single, dan wordt juist aangeraden aan je driften toe te geven, omdat je anders een te grote seksuele energie vasthoudt en dan kun je nog wel eens flink over iemand zijn grenzen gaan. Van de 16de tot begin februari zal Mercurius door je 6de huis van welzijn reizen en dit kan zorgen dat je veel tijd besteed aan je gezondheid en alles wat daar bij komt kijken. Ben je gebonden, dan moet je opletten dat jij je normen en waarden niet te veel aan de ander oplegt. Het is verstandiger deze tijd te gebruiken om te sporten en je zo te ontladen. Doe je dit te weinig, dan kun je te veel energie vasthouden en dat zal in een relatie zeker niet positief uitpakken. Zondag t/m dinsdag is er weinig tijd en energie om alles te doen wat je wil. Dit kan nog wel eens frustraties geven en je humeur onder druk zetten. Je doet er goed aan de rust te vinden om dit niet op anderen bot te vieren. Gebonden mensen doen dit dan te veel met hun partner.

Singles kunnen dan vooral met vrienden of familie problemen krijgen. Singles moeten deze tijd oppassen dat ze niet te ver gaan met goede vrienden. Je hebt behoefte aan seks en kunt dan vriendschappen verspelen. Vanaf woensdag zal je meer rust vinden, waardoor de liefde luchtiger wordt. In een relatie zullen je eisen niet zo hoog liggen en zal je genieten van de dingen die jullie samen doen. Ben je single dan ben je meer bezig met vrienden en familie. Het zijn voor alle Maagden prima dagen om lekker te feesten. Zaterdag vind je het wat lastiger om te communiceren en doe je er goed aan om je partner dit te melden, zodat die er rekening mee kan houden. Singles zullen nu vooral gericht zijn op erotiek en avontuur.

Singles
Je kunt deze week prima energie ervaren, waardoor je op sociaal gebied veel mensen kunt ontmoeten en daaruit kunnen hechte vriendschappen ontstaan. Kom je iemand tegen waar je een relatie mee op wilt bouwen, dan zal er prima energie voor zijn. Wel wordt aangeraden om, als je een leuk persoon tegenkomt, even de rust te vinden en geduld te houden voor je een vaste relatie op gaat starten. Het kan in ieder geval een week zijn vol passie en verlangens en op gebied van romantiek zal er een goede ontwikkeling zijn. Opvallend is dat je eerder valt op iemand, die op een heel andere wijze in het leven zal staan. Je vindt dromerige, minder nuchtere mensen erg aantrekkelijk en kunt daar zelf ook weg bij dromen. Kom je zo iemand tegen dan is er veel mogelijk. De 1ste dagen van de week zijn geschikt voor het vinden van een duurzame relatie, omdat je liefdevol en warm bent. Dinsdag en woensdag ben je wisselvallig en kun je beter wat tijd voor jezelf vrijhouden. Donderdag t/m zaterdag is geschikt voor mensen die zoeken naar passie en erotiek, maar pas wel op dat je niet over grenzen van mensen gaat.

Mentale en fysieke gesteldheid
De Maan reist zondag door de Leeuw en geeft een krachtige en ondersteunende energie. Emoties zijn sterk ten opzichte van anderen. Let op dat je soms wat egoïstisch kunt lijken, omdat je veel met jezelf bezig kunt zijn. Dit is alleen als er bepaalde verleidingen zijn. Mensen met hart- en vaatproblemen moeten extra opletten. Vermijd spanning en stress. Ook mensen die te zwaar zijn, kunnen hier last van krijgen, waardoor je symptomen goed in de gaten moet houden. Anderen kunnen te maken hebben met problemen met de bloedsuikerspiegel. Vanaf maandag in de middag reist de Maan naar de Maagd. Er is nu ook stress mogelijk, waardoor mensen problemen ervaren. Veel mensen kunnen een versterkte vorm van plichtsbesef hebben, waarbij concentratie en discipline veel druk geven. Onderdruk een ontevreden gevoel. Deze periode moet je opletten voor de lever, milt en maagstreek. Eet niet te vet, te zout of met te veel suiker. Vanaf woensdagavond zal de Maan naar de Weegschaal reizen. Dit is een kalmerende energie, waardoor mensen rustiger kunnen worden. Het is een tijd om te ontspannen en de liefde op te zoeken. Over het algemeen zullen mensen zich lekker voelen, maar mensen met zwakke nieren of een zwak uitscheidingssysteem moeten opletten om voldoende water te drinken. Ook zijn er huidproblemen mogelijk. Let op met de overgang van nat naar droog en koud naar warm. Je kunt van vrijdagavond af energie van de Maan door Schorpioen voelen, waardoor er een spirituele en sensitieve energie is. Gebruik je die positief, dan kun je je veilig voelen. Zo niet, dan kun je emotioneel wel eens veel pijn voelen. Ook zal je onderbewustzijn zorgen dat je afstandelijker bent. Fysiek kan de prostaat kwetsbaar zijn en kan er griep zijn. Wees voorzichtig met seks, vooral als je onveilig vrijt. Door de waardering die je in je werk krijgt, sta je goed in je kracht. Echter, door je opstandige gevoel in je privéleven, kan je stress tegenkomen. Deze kan er voor zorgen dat je je thuis niet altijd even goed voelt. Hierdoor heb je de neiging weg te vluchten en dit gaat ten koste van je gezonde leefstijl. Je hebt de neiging snacks of kant en klare maaltijden te eten. Let op dat je dit niet te lang gaat doen. De kans op bepaalde verslavingen, zoals bijvoorbeeld aan suiker, kunnen je gewicht in de komende tijd danig verhogen. De invloed van Mercurius in Waterman helpt je echter beter om te gaan met stress. Je kunt het dan thuis ook weer een stuk beter aan. Je gaat dan vanzelf weer een stuk gezonder leven.

Carrière en financiën
Om te ontwikkelen heb je behoefte aan waardering. Raak echter niet te verwend door waardering. Er zal een moment komen dat mensen kritiek op je hebben. Wanneer je hier niet goed mee omgaat, kun je in de verdediging schieten en scherp uit de hoek komen, waardoor de sfeer verandert. Zorg dat je er over na blijft denken, hoe je met kritiek omgaat. Vanaf de 16de zal Mercurius door Waterman reizen, waardoor je overloopt van ideeën. Ook de Zon kan veel energie bieden en dit zorgt dat je gevoel voor ordelijkheid sterk beïnvloed wordt. Je zult merken dat je op een systematische wijze kunt werken en dat zorgt voor waardering van leidinggevenden. Je hebt deze week voorspellende dromen en het is dan belangrijk dat je deze opschrijft. Je bent realistisch genoeg om hier niet te zweverig in te worden en zal op een krachtige wijze trachten om je dromen in daden om te zetten. Het is ook een prima week om te speculeren en nieuwe projecten te starten. Er wordt aangeraden deze dan vooral voor de korte termijn te plannen. Je zult er veel geluk uithalen en het wordt een periode om gelukkig te zijn met alles wat je bereikt. Wees alert op conflicten die je kunt krijgen door passionele energie vanuit de planeten. Krijg je eenmaal problemen, dan kunnen deze tot grote ruzies uitlopen. Er wordt verder aangeraden geregeld te ontspannen en voldoende te slapen. Zondag is zo’n dag, waarin je weinig zin hebt om al te veel te doen. Beter geef je tijd aan vertrouwde mensen en rust je lekker uit. Maandag t/m woensdagochtend ben je juist energiek en heb je een krachtige uitstraling. Je trekt hierdoor mensen aan en kunt hierdoor nieuwe mogelijkheden afdwingen. Je bent effectief en kunt prima de leiding nemen. Je kunt deze tijd gebruiken om doelstellingen en plannen te maken. Wees vanaf woensdagmiddag voorzichtig met financiën. Je kunt de neiging hebben te grote aankopen te doen. Dat is niet erg, zolang je maar niet te veel risico neemt en nadenkt over acties die je onderneemt. Er kunnen obstakels en frustraties zijn, waardoor bepaalde zaken niet goed verlopen als je er niet alert op bent. Omdat je iemand bent die erg sympathiek is, zullen mensen je ondersteunen. Er wordt aangeraden hier zeker gebruik van te maken.

Overzicht voor alle tekens (periode van actie, ratio en spiritualiteit)
Vorige week benoemden we de krachtige energie van planeten in de Steenbok. De Zon zal nog tot de 20ste in dit teken staan. Dit kan mensen wat egocentrisch maken, waardoor ze het liefst alleen zijn en alleen willen handelen. Jupiter en de Zon staan ook in dit teken en brengen over het algemeen ambitie, verantwoordelijkheid en concentratie, waardoor we krachtig bezig kunnen zijn om te ontwikkelen. Er staat een hoop te gebeuren door kosmische veranderingen. Zondag is een spannende tijd, omdat veel planeten met elkaar in verbinding komen. Mercurius verbindt met Saturnus en Pluto, waardoor kritisch denken van mensen versterkt wordt. Ze zijn veel serieuzer en zoeken uitdagingen op intellectueel en mentaal gebied. Mensen die niet na willen of kunnen denken, zullen vooral zondag en maandag moeite hebben, omdat negativiteit dan de kop op kan steken. Over het algemeen zullen we echter diepte in ons ratio bereiken en kunnen we intens nadenken en met mensen communiceren. Het is een spannende tijd, waarbij studie en onderzoek mogelijkheden bieden om ons te ontwikkelen. Het is belangrijk dat we actie durven ondernemen. Passiviteit en ondoordacht handelen zullen ons in ieder geval niet ver brengen. Saturnus heeft deze periode een verbinding met Pluto. Deze energie zal tot begin februari invloed houden en mensen fysieke kracht geven. Hierdoor kunnen we hard werken en oog hebben voor serieuze zaken. Let op dat dit alleen geldt voor mensen die geduldig en vastberaden zijn om iets in het leven te bereiken.

Er zal positiviteit zijn bij mensen die op verantwoordelijke wijze aan het werk zijn. Omdat we deze week veel met andere zaken bezig zijn, dienen we in de gaten te houden dat we minder tijd en middelen hebben te bereiken wat we willen. Daardoor zijn efficiëntie en adequaatheid erg belangrijk. Mercurius zal zondag zorgen voor actie, waarbij mensen veel met elkaar praten en ook rusteloos zijn. Dit hoeft zeker niet negatief te zijn, maar het is belangrijk van die luie bank af te komen en fysiek en sociaal actief te zijn. Misschien was je de laatste tijd wat dromerig en zat je vol fantasie, maar dat zal door Saturnus en Pluto verminderen. Er is meer nuchterheid en veel mensen zullen vooral hun ratio raadplegen. Het wordt sowieso een week van duidelijkheid en grenzen stellen. Durf mensen op verantwoordelijkheden te wijzen en wees niet bang voor weerstand. Wees niet beschuldigend bezig maar geef aan wat je niet prettig vindt. Maandag zal de liefdesplaneet Venus naar de Vissen reizen en daar tot de tweede week van februari te blijven. Daardoor zal romantiek deze week positieve energie krijgen en zullen liefde en spiritualiteit grote inbreng hebben. Daardoor is het een bijzondere week van ratio en spiritualiteit. Mensen die hier evenwicht in aanbrengen, gebruiken van beide kanten veel van deze energie. In ieder geval wordt het een week van vergeving, empathie en mededogen. Woensdag en donderdag zijn sociaal als gevolg van de Maan in de Weegschaal en zal Mercurius tot 4 februari door de inventieve Waterman reizen. Dit brengt geweldige energie om ideeën met mensen te delen, huidige vriendschappen aandacht te geven en nieuwe vrienden te maken. Ook is het een prima week om je aan te sluiten bij een groep of organisatie. Het weekend van de 10de zal de Maan naar het gebied van de Schorpioen reizen. Dit brengt spiritualiteit en het vermogen om emoties en intuïtie te gebruiken.

Maagd

Lees jouw gratis jaarhoroscoop Maagd bij AstroAngels. Altijd interessant!