Weekhoroscoop Ram

Lees alles over jouw sterrenbeeld Ram bij Astroangels

Weekhoroscoop Ram

Geboortedatum 21 maart t/m 19 april - week 5

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

 

Relaties, singles en sociale contacten
Wanneer de maand naar het eind toe gaat, zal je merken dat je op romantisch gebied meer open gaat staan voor liefdesuitingen. Met name de relatieplaneten Venus en Mars zijn de hele week namelijk erg actief. Venus daagt Mars uit, waardoor je, als je een relatie hebt, merkt dat je er voor wilt gaan en dat je meer tijd aan je partner wilt besteden. Hierbij heb je geen behoefte aan te wilde uitspattingen, maar gewoon rust, vriendschap en liefde. Ben je single dan zal je een drang voelen om een nieuw persoon te ontmoeten. Het is daarom een goede periode om er op uit te trekken. Je uitstraling trekt mensen aan. Op financieel gebied dien je op te passen dat je geen wilde uitgaven doet, omdat je op privégebied in de problemen kunt komen, als je er geen controle over houdt. Mars zal je flink veel energie geven om eventuele problemen op te lossen, waarbij daadkracht en consequentie versterkt worden. De Maan en Venus kunnen je uitstraling het 2de deel van de week wel eens flirterig maken. Het begin van februari zal gekenmerkt worden door de Maan, waardoor je rustig en stabiel de nieuwe maand in zult gaan.

Venus en Mars zijn deze week voor alle tekens actief. Venus daagt Mars vanaf zondag uit en vraagt sterke normen en waarden. Het is ook een dag waarin we gedwongen worden om meer met anderen om te gaan. Daarbij zijn discussies niet uitgesloten en dat leidt nog wel eens tot confrontaties, maar ook tot warme en liefdevolle contacten. We kunnen door krachtige energie van de planeten uitgedaagd worden om de hogere visie van het leven in daden om te zetten en warmte en liefde aan de wereld te geven. Venus zal zich maandag met Neptunus verbinden en dat geeft spirituele en intuïtieve kracht. Let op dat dromen en wensen zorgen voor een irrealistische kijk op de wereld. Daardoor kunnen verwachtingen tot teleurstelling leiden voor zowel gebonden mensen als singles.. Dinsdagochtend komt de ambitieuze Mars sterk naar voren en zal dan zowel een energie met Venus als met Neptunus delen. Dit is bijzondere energie, waardoor er een soort test in ons leven is. We zijn dan sterk bezig met normen, waarden, relaties en ambities. Dit geeft een groot deel van de week intense energie, waarbij we tussen illusie en ratio in leven. Nuchtere mensen zullen moeite hebben om rationeel te handelen. Spiritueel ingestelde mensen hebben moeite om sensitief te zijn en zij kunnen wel eens de meeste teleurstelling ervaren. Januari eindigt vrijdag met de Maan in leegte-fase totdat die zaterdag in de Stier komt. Zorg vrijdag dat je alles afrondt om het weekend te gebruiken voor een liefdevolle periode.

Mentale en fysieke gesteldheid
Zondag overdag kunnen we last van de Maan in de Waterman hebben, waardoor emoties niet altijd even goed onder controle te krijgen zijn. Zondagavond laat zal de Maan echter naar de Vissen reizen. Dit is een bijzondere energie, waardoor mensen zeer empathisch en liefdevol zijn. Ratio is nu minder belangrijk dan emoties en spiritualiteit. Daarom zullen mensen t/m woensdagochtend veel moeite doen om het anderen naar de zin te maken. Let hierbij op dat je jezelf niet wegzet. Die neiging kun je wel eens hebben en dan loop jij jezelf voorbij. Ook deze dagen zijn de benen kwetsbaar. Zorg vooral dat jij je voeten warm en droog houdt. Doe je dit niet, dan kan je weerstand verlagen en is er meer kans op griep. Verder kunnen mensen sociaal zijn en hebben ze de neiging zich te verlaten op genotsproducten. Dat is op zich niet erg, maar als je gaat merken dat je er niet meer zonder kan, moet je voorzichtig zijn. Woensdagmiddag beweegt de Maan naar de Ram en dit kan wisselvallige energie opleveren, waardoor veel mensen met vraagtekens komen te zitten. Dit kan mentale problemen geven en ook is er extreme vermoeidheid mogelijk. Toch zal deze energie ervoor zorgen dat mensen makkelijker over problemen heenkomen door flexibel en soms wat speels te zijn. Overigens kan hoofdpijn bij mensen wel de kop opsteken, vooral als je van nature wat onzeker of gevoelig voor stress bent. Vanaf zaterdag zal de Maan in de Stier reizen, waardoor mensen nog wel eens wat koppig of eigenwijs kunnen zijn. Ook moet je opletten dat je nog wel eens erg passief bent. Ga je dit ook de komende tijd zo doen, kan je lichaam teveel stoffen opbouwen en gaan organen daardoor minder goed werken. Voor de Ram is het erg belangrijk om, nu de winter erg wisselvallig is, goed op de voeding te letten. Rammen gebruiken veel energie en dienen die aan te vullen. De volgende voedingsmiddelen zijn aan te raden: bruine rijst, bananen, vruchtensappen, olijven, tomaten, uien, sla, bloemkool, komkommer, spinazie, radijs, broccoli, bonen, linzen, pompoen, walnoten, vijgen, gedroogde abrikozen, knoflook en mosterd. Vermijd pittig en zout eten en vooral alcohol. Wat betreft je conditie is het van belang dat je veel buiten komt, waardoor je genoeg zuurstof hebt en, als de Zon er is, wat zonlicht tot je neemt. Doe je dit te weinig dan zal je jezelf rusteloos voelen en snel geïrriteerd zijn. Je zou er voor kunnen kiezen om dagelijks te joggen of geregeld aan fitness te doen om overtollige energie er uit te gooien.

Carrière en financiën
Je zit zakelijk lekker in je fel, waarbij je charme en doorzettingsvermogen veel goeds brengen. Je bent moeiteloos in staat met problemen om te gaan en kunt de juiste beslissingen nemen. Op maandag komt er veel werk op je af, waardoor je weinig tijd hebt om te ontspannen. Je zult echter het eerste deel van de week op zeer effectieve manier met werk bezig zijn. Dit zal mensen opvallen, waardoor je ze kunt imponeren door de daadkracht die je laat zien. Let op dat je niet teveel gevoelens naar buiten toe laat komen, maar je soms ook nuchter opstelt. Let ook op iemand die op een minder zakelijke manier naar je kijkt. Je dient jezelf af te vragen of het verstandig is om dit toe te staan. Voelt het niet goed, ga er dan niet op in en houd afstand. Woensdag zal er veel van je communicatieve vaardigheden gevraagd worden. Je bent zeer expressief en krachtig en kunt dit over het algemeen prima aan. Op woensdag kunnen er storende zaken zijn en zal je alle zeilen bij moeten zetten. Donderdag zal beter gaan, maar kun je wat vermoeid zijn, waardoor het belangrijk is rust in te bouwen. Dit kan een vrije dag zijn, maar ook betekenen dat je een langere pauze neemt en in je vrije tijd niet teveel inspannende activiteiten doet. Vrijdag zal opwindend en uitdagend zijn met veel mogelijkheden om jezelf te ontplooien.

Overzicht voor alle tekens (periode van verantwoordelijkheid en het innerlijke stemmetje)
Mercurius beweegt in de Waterman en geeft veel zachte, vriendelijke krachten aan de mens. Er is dus nog steeds een week van aanpassing, maar ook veranderingen. Mensen kunnen wel eens tegenover elkaar komen te staan als de een dominant is en de ander te terughoudend. Dit kan problemen geven. Uranus beweegt in de Stier, waardoor veel mensen creatief zijn en geregeld met nieuwe plannen rond kunnen lopen. Omdat Mars nog steeds in de Boogschutter reist is er avontuurlijke energie, waardoor mensen de neiging hebben soms te speels in het leven te staan. Verantwoordelijkheden kunnen dan wel eens verwaarloosd worden. Volwassen mensen kunnen wel eens gedrag vertonen dat vrij puberaal lijkt en jongeren kunnen zich wel eens erg opstandig naar volwassenen gedragen. Merk je dit aan jezelf, tracht dit dan in te tomen. Er is wisselvalligheid, maar niet meer zoals vorige week waarbij mensen geregeld somber waren. Nu zullen mensen dus soms speels en avontuurlijk zijn, maar soms worden ze teruggefloten omdat ze toch ook de verantwoording voelen. De Zon en Mercurius zorgen er namelijk voor dat dat de meeste mensen toch ook wel dat innerlijke stemmetje ervaren om bescheiden en eerlijk te zijn. Venus zal samen met Neptunus in de Vissen verblijven en de spirituele energie zal zeer sterk zijn. Veel mensen kunnen te maken hebben met voorspellende dromen, die dus duidelijk een richting geven hoe we in het leven moeten staan en welke richting we op moeten. Jupiter en Saturnus in de Steenbok blijven wat storingen geven en ook deze week dien je hier voorzichtig mee om te gaan. Ga vooral niet te impulsief handelen, omdat de kans op problemen in je werk en op financieel gebied erg groot kan zijn. Het zal dan ook een week worden, waarin mensen geregeld verantwoordelijkheden voelen en met hun innerlijke stemmetje te maken krijgen. Zorg dat je hiernaar luistert en ga er niet te veel tegenin in. Uiteindelijk ben jij het die tegen jezelf praat, maar is er een spirituele component bij.