Weekhoroscoop Schorpioen

Geboortedatum 23 oktober t/m 21 november - week 3

 

Relaties, singles en sociale contacten
De Schorpioen kan vooruitkijken naar een spannende en sensuele periode als gevolg van Venus, die van de 13de tot de 2de week van februari door jouw 5de huis van romantiek beweegt. Je hebt dan ook deze week al veel behoefte om plezier en liefde voorop te stellen. Heb je een relatie, dan kan je wel eens moeite hebben om trouw te zijn. Ben je single, dan zal jij je waarschijnlijk niet laten tegenhouden door mensen die jou afwijzen. Je dient duidelijke grenzen te trekken en respect te hebben voor de relatie van anderen en voor datgene wat iemand zelf aan grenzen geeft. Daar kan je wel eens erg veel moeite in hebben. Weet je echter verantwoord en prettig in het leven te staan, dan is dit een prima week om veel tijd en aandacht aan je partner te schenken. Ben je single, dan kun je in dit geval erg speels en dromerig zijn en zal je pas toehappen als je zeker weet dat een ander ook interesse heeft. Vanaf donderdag zal Mercurius tot begin februari in jouw 4de huis van gezinsleven bewegen. Hierdoor zal je toch ook wel erg veel gevoelens ervaren om een stabiel liefdesleven te hebben. Vanaf deze dag zal je dan ook veel stabieler in de liefde zijn. Heb je een partner, dan kun je daar erg serieus in zijn en zal je trachten om het de ander volledig naar de zin te maken. Het zal ook een goede periode zijn om veel tijd aan vrienden en familie te geven. Ben je single, dan zal je deze energie wel in goede banen moeten leiden, omdat je anders te naarstig op zoek gaat. Vind je dan niet snel een geschikte persoon, dan kun je wat frustraties ervaren en kun je erg onzeker worden. Het weekend is geschikt voor een leuk feest of een andere leuke bijeenkomst van mensen waar je van houdt of vrienden waar je graag bij bent. Er kan voor alle Schorpioenen dan iets spannends gebeuren, wat erg goed uit kan pakken.

Mentale en fysieke gesteldheid
De Maan reist zondag door de Leeuw en geeft een krachtige en ondersteunende energie. Emoties zijn sterk ten opzichte van anderen. Let op dat je soms wat egoïstisch kunt lijken, omdat je veel met jezelf bezig kunt zijn. Dit is alleen als er bepaalde verleidingen zijn. Mensen met hart- en vaatproblemen moeten extra opletten. Vermijd spanning en stress. Ook mensen die te zwaar zijn, kunnen hier last van krijgen, waardoor je symptomen goed in de gaten moet houden. Anderen kunnen te maken hebben met problemen met de bloedsuikerspiegel. Vanaf maandag in de middag reist de Maan naar de Maagd. Er is nu ook stress mogelijk, waardoor mensen problemen ervaren. Veel mensen kunnen een versterkte vorm van plichtsbesef hebben, waarbij concentratie en discipline veel druk geven. Onderdruk een ontevreden gevoel. Deze periode moet je opletten voor de lever, milt en maagstreek. Eet niet te vet, te zout of met te veel suiker. Vanaf woensdagavond zal de Maan naar de Weegschaal reizen. Dit is een kalmerende energie, waardoor mensen rustiger kunnen worden. Het is een tijd om te ontspannen en de liefde op te zoeken. Over het algemeen zullen mensen zich lekker voelen, maar mensen met zwakke nieren of een zwak uitscheidingssysteem moeten opletten om voldoende water te drinken. Ook zijn er huidproblemen mogelijk. Let op met de overgang van nat naar droog en koud naar warm. Je kunt van vrijdagavond af energie van de Maan door Schorpioen voelen, waardoor er een spirituele en sensitieve energie is. Gebruik je die positief, dan kun je je veilig voelen. Zo niet, dan kun je emotioneel wel eens veel pijn voelen. Ook zal je onderbewustzijn zorgen dat je afstandelijker bent. Fysiek kan de prostaat kwetsbaar zijn en kan er griep zijn. Wees voorzichtig met seks, vooral als je onveilig vrijt. Grote kans dat je de afgelopen week last had van winterkwaaltjes of misschien griep. Er zijn aanwijzingen dat met name je darmen en maag opspeelden. Aan het begin van de week zal je er nog last van hebben. Mocht je niet ziek zijn geworden, dan zal je wel merken dat je je wat moeier dan normaal voelt. Dit kan het gevolg zijn van een verlaagde weerstand. Het is belangrijk voldoende eiwitten te eten en voedsel dat stoppend werkt, is aan te raden. De kans op diarree is aanwezig waardoor je lichaam meer verzwakt. Gaandeweg de week zal je je weer sterker gaan voelen en ga je merken dat je het ergste wel hebt gehad. De gehele week kun je overigens dromen onthouden, doordat je iets minder diep slaapt.

Carrière en financiën
Grote kans dat je jezelf op een zeer goede manier uit kunt drukken. Je kent jezelf goed genoeg en weet wat je wilt. Je wilt dit je omgeving duidelijk laten merken. Dit is goed, zolang je maar niet te dominant wordt. Mensen zullen zich dan van je afwenden en achteruit gaan. Probeer kennis en vaardigheden te combineren met die van anderen. Waarschijnlijk zal de energie van Mercurius die door Waterman gaat reizen, ervoor zorgen dat je meer na gaat denken over je carrière. Hierdoor is deze periode zeer goed om jezelf onder de loep te nemen en te bekijken wat je kunt verbeteren. Eventueel kan je bepaalde gewoonten aanpassen, zodat je je nog meer ontwikkelt. Zie dit als opstapje naar een nieuwe loopbaan. Het is een week om de hoogstnodige zaken uit te voeren. Je bent goed in communicatie en bent ook in staat het bureauwerk af te ronden. Verder zijn er veel kansen om er financieel beter voor te staan. Het zal een gelukkige periode zijn, waarbij je succes kunt behalen. Let op dat familieperikelen wel eens voor storing kunnen zorgen. Ook romantiek kan obstakels opleveren, maar dat is dan meer omdat je in je privéleven fijne gevoelens kunt hebben. Zondag ben je zeer ambitieus en heb je meerdere ideeën en voorstellen voor leidinggevenden of klanten. Hierdoor kun jij je doelen bijstellen en kunnen er wensen uitkomen waar je al een tijd mee bezig bent. Deze wensen kun je van maandag t/m woensdagochtend uitwerken en al handelen. Pas maandag op dat er conflicten kunnen zijn als je vriendschap en geld met elkaar verward. Ga dus geen leningen aan. Verder moet je t/m woensdag opletten dat je voorzichtig bent met vuur, apparaten en elektriciteit. Van woensdagmiddag t/m vrijdag doe je er goed aan even de rust te nemen en na te denken. Het is een goede periode om plannen te maken, maar niet om geld uit te geven en met leidinggevenden te communiceren. Vrijdagavond kan je beter vrijhouden. Zaterdag ben je energiek en charismatisch en zijn er aanwijzingen dat je iets nieuws op kunt zetten.

Overzicht voor alle tekens (periode van actie, ratio en spiritualiteit)
Vorige week benoemden we de krachtige energie van planeten in de Steenbok. De Zon zal nog tot de 20ste in dit teken staan. Dit kan mensen wat egocentrisch maken, waardoor ze het liefst alleen zijn en alleen willen handelen. Jupiter en de Zon staan ook in dit teken en brengen over het algemeen ambitie, verantwoordelijkheid en concentratie, waardoor we krachtig bezig kunnen zijn om te ontwikkelen. Er staat een hoop te gebeuren door kosmische veranderingen. Zondag is een spannende tijd, omdat veel planeten met elkaar in verbinding komen. Mercurius verbindt met Saturnus en Pluto, waardoor kritisch denken van mensen versterkt wordt. Ze zijn veel serieuzer en zoeken uitdagingen op intellectueel en mentaal gebied. Mensen die niet na willen of kunnen denken, zullen vooral zondag en maandag moeite hebben, omdat negativiteit dan de kop op kan steken. Over het algemeen zullen we echter diepte in ons ratio bereiken en kunnen we intens nadenken en met mensen communiceren. Het is een spannende tijd, waarbij studie en onderzoek mogelijkheden bieden om ons te ontwikkelen. Het is belangrijk dat we actie durven ondernemen. Passiviteit en ondoordacht handelen zullen ons in ieder geval niet ver brengen. Saturnus heeft deze periode een verbinding met Pluto. Deze energie zal tot begin februari invloed houden en mensen fysieke kracht geven. Hierdoor kunnen we hard werken en oog hebben voor serieuze zaken.

Let op dat dit alleen geldt voor mensen die geduldig en vastberaden zijn om iets in het leven te bereiken. Er zal positiviteit zijn bij mensen die op verantwoordelijke wijze aan het werk zijn. Omdat we deze week veel met andere zaken bezig zijn, dienen we in de gaten te houden dat we minder tijd en middelen hebben te bereiken wat we willen. Daardoor zijn efficiëntie en adequaatheid erg belangrijk. Mercurius zal zondag zorgen voor actie, waarbij mensen veel met elkaar praten en ook rusteloos zijn. Dit hoeft zeker niet negatief te zijn, maar het is belangrijk van die luie bank af te komen en fysiek en sociaal actief te zijn. Misschien was je de laatste tijd wat dromerig en zat je vol fantasie, maar dat zal door Saturnus en Pluto verminderen. Er is meer nuchterheid en veel mensen zullen vooral hun ratio raadplegen. Het wordt sowieso een week van duidelijkheid en grenzen stellen. Durf mensen op verantwoordelijkheden te wijzen en wees niet bang voor weerstand. Wees niet beschuldigend bezig maar geef aan wat je niet prettig vindt. Maandag zal de liefdesplaneet Venus naar de Vissen reizen en daar tot de tweede week van februari te blijven. Daardoor zal romantiek deze week positieve energie krijgen en zullen liefde en spiritualiteit grote inbreng hebben. Daardoor is het een bijzondere week van ratio en spiritualiteit. Mensen die hier evenwicht in aanbrengen, gebruiken van beide kanten veel van deze energie. In ieder geval wordt het een week van vergeving, empathie en mededogen. Woensdag en donderdag zijn sociaal als gevolg van de Maan in de Weegschaal en zal Mercurius tot 4 februari door de inventieve Waterman reizen. Dit brengt geweldige energie om ideeën met mensen te delen, huidige vriendschappen aandacht te geven en nieuwe vrienden te maken. Ook is het een prima week om je aan te sluiten bij een groep of organisatie. Het weekend van de 10de zal de Maan naar het gebied van de Schorpioen reizen. Dit brengt spiritualiteit en het vermogen om emoties en intuïtie te gebruiken.

Schorpioen

Jouw horoscoop voor het sterrenbeeld Schorpioen lees je bij Astroangels!