Weekhoroscoop Schorpioen

Geboortedatum 23 oktober t/m 21 november - week 50

 

Liefdesrelaties en sociale contacten
Je ervaart veel spanning en je doet er goed aan bij mensen, waar je veel energie aan kwijt bent, weg te blijven. Heb je een mindere relatie, dan kan het begin van de week moeilijk zijn. Zondag de 11de is er in de relatie ook wel wat storende energie, maar ook vriendschappen en familiecontacten kunnen wel eens wat lastig verlopen. Je moet er vooral voor oppassen dat jij jezelf onder controle houdt en zorgt dat je sympathieke en vriendelijke kant het winnen van chagrijn en boosheid. Op zich kom je er wel doorheen, maar soms zal het slikken zijn. Zondag t/m dinsdag zijn emoties gevuld met geheimen, mysterie en seksuele verlangens. Dit kan in een gezonde relatie voor fijne momenten zorgen. In een slechte relatie kan dit ontrouw en verwijdering brengen. Een beschermende factor kan in dit geval een familielid zijn, die rust brengt. Vanaf woensdagnacht zal er, als gevolg van de Volle Maan, relatieve rust zijn. Je ervaart spirituele energie en deze maakt jou relaxt. Woensdag en donderdag ben je meer met werk bezig. Vanaf vrijdag ervaar je vriendelijke gevoelens en is er meer ruimte voor liefde.

Singles
De energie van de Maan beïnvloedt jou emotioneel en dit kan het verleden sterk in je terugbrengen. Je denkt geregeld na over mensen waar je een relatie mee gehad hebt. De periode t/m dinsdag doe je er verstandig aan om even wat meer met vriendschappen bezig te zijn en meer met vrienden en familie om te gaan. Beter kun je zondag alleen zijn om je op te laden. Je zult jezelf dan erg moeten controleren en dat kost veel energie. Maandag en dinsdag ervaar je wisselende energieën, waardoor je behoefte aan passie en liefde hebt, maar je aan de andere kant juist teruggetrokken bent. Heb je maandagavond een date pas dan op misleidende energie. Woensdag t/m vrijdag heb je minder behoefte aan liefde en warmte en merk je dat je veel tijd voor jezelf nodig hebt. Met name ouderen zullen merken dat ze veel behoefte aan een relatie hebben. Jongeren hebben meer behoefte aan losse contacten zonder al te veel verplichting. Het weekend worden zware gevoelens naar de achtergrond geschoven. Je wilt dan meer plezier en spanning en denkt minder over allerlei voor- en nadelen van een nieuwe relatie na.

Mentale en fysieke gesteldheid
Zondag vroeg in de ochtend beweegt de Maan naar de Stier. Dit brengt wat spanning met zich mee en mensen doen er verstandig aan de dag rustig te beginnen en met vertrouwde mensen door te brengen. Het is verstandig tot aan dinsdagavond op te letten dat de keelstreek, oren en nek kwetsbaar zijn. Heb je hier al last van, dan moet je helemaal oppassen. Er kunnen klachten met het uitscheidingssysteem zijn en verkoudheid en griep liggen ook op de loer. Dinsdagavond beweegt de Maan naar de Tweeling en aangezien er donderdagochtend vroeg een Volle Maan in dit teken is, zullen we deze gehele periode op moeten letten dat het metabolisme langzaam gaat. Er kan vermoeidheid optreden, die niet alleen fysiek voor lamlendigheid zorgt, maar ook mentaal. Chagrijn en frustraties kunnen ons flink storen en dit kan stress brengen. Ook zijn er fysieke klachten mogelijk, waarbij vooral de longen en ledematen kwetsbaar zijn.

Vrijdag de 13de is geen ongeluksdag als de Maan in de nacht naar de Kreeft reist. Er is ontspannen energie en mensen zullen t/m zaterdag lekker in hun vel zitten. Wel moeten mensen erg opletten dat ze niet te vet of pittig eten, omdat de slokdarm, maag en lever kwetsbaar zijn. Ook zal de spijsvertering niet altijd even goed verlopen. Voor de Schorpioen is het belangrijk om evenwicht te vinden tussen je lichaam en geest. Je mentale vermogens zijn verbonden met je fysieke gesteldheid. Aangezien je intuïtie erg sterk is, kun je veel emoties en gevoelens van mensen overnemen. Pas wel op dat deze je eigen gemoedstoestand soms flink kunnen storen, waardoor je er goed aandoet om jezelf soms even af te sluiten. Ook is het belangrijk om negatieve mensen te mijden. Beter zoek je mensen op waar je goede gevoelens door krijgt. Door je actieve geest en de drang om te bewegen, verbrand je veel voedingsstoffen. Zolang je niet overdrijft, maakt het niet uit wat je eet. Zorg wel dat je niet te veel koffie, alcohol en nicotine gebruikt. Eiwitten en koolhydraten heb je nodig om op te laden als je fysiek actief bent geweest. Gebruik een opaal, die zal jou ondersteunen om juiste keuzes te maken.

Carrière en financiën
Het is een week van financiële vooruitgang wat betreft extra inkomsten, meer werk, nieuwe klanten of winst uit investeringen. Vooral dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag zijn geschikt en brengen veel voordelen. Met name mensen die dingen kopen of verkopen, zullen goede zaken doen. Bij het maken van plannen doe je er goed aan lange termijndoelen uit te stellen tot de 2de week van januari. Er zijn vanaf volgende week namelijk storende energieën, waardoor je te maken krijgt met vertragingen en fouten. Het is beter om korte termijndoelen te stellen en helemaal als je die deze week af kunt ronden. Let maandag en dinsdag op dat je soms chagrijnig kunt worden als je tegengewerkt wordt. Dit is niet verstandig en het is dan ook belangrijk je gemoedstoestand onder controle te houden. Je zult deze tijd steun vinden bij familie of collega’s en je staat er niet alleen voor. Dinsdag is een prima dag, maar je moet wel opletten bij zakelijke transacties dat je niet te veel geld kwijtraakt. Laat je dus adviseren als je aankopen of investeringen doet. Woensdag en donderdag ben je intellectueel sterk en kun je veel werk verrichten. Het is ook een prima tijd voor onderwijs of het opnemen van informatie. Vrijdag en zaterdag zijn prima dagen om nog even de puntjes op de i te zetten en bepaalde zaken af te ronden.

Overzicht van de week voor alle tekens (periode van wisselvallige energieën)
Er is krachtige energie die een deel van de maand beïnvloedt. De Zon reist tot de 22ste in Boogschutter. Dit geeft mensen over het algemeen positieve en optimistische kracht. Aangezien veel mensen dit hebben, kan het een mooie week worden. Deze combinatie is geschikt voor het contact met vrienden en familie. Mercurius zal van de 9de t/m de 28ste in de Boogschutter reizen. Daardoor is vanaf de nacht van zondag krachtige energie, omdat de Zon een uitdagende energie met Neptunus deelt, waardoor mensen soms niet reëel in het leven staan en daardoor de verkeerde dingen na kunnen streven. Tegelijk zal Mercurius krachtige energie krijgen om te communiceren en avontuurlijker en speelser te zijn. Het zijn bijzondere dagen, omdat mensen soms zo speels zijn en dan niet eerlijk nuchter kunnen zijn. Dit kan bij sommigen een innerlijk conflict opleveren. Jupiter beweegt gedurende een langere tijd in de Steenbok. Dit is vooral zakelijk zeer positief, waardoor mensen over het algemeen in staat zijn doelen te bereiken. Wel moet men opletten dat er blokkades zijn, die men zelf opstapelt. Dat is niet echt nodig en je kunt dan beter op je talenten vertrouwen. Venus beweegt t/m de 20ste namelijk in de Steenbok en geeft de kans om financieel goede beslissingen te nemen. Let op dat deze planeet in de liefde voor pijn en verdriet kan zorgen. Mars zal tot begin januari in de Schorpioen bewegen en dit maakt een heleboel goed, omdat dit een uitstekende spirituele energie is, die mensen mentaal als fysiek kracht brengt. In een relatie moet je opletten dat je jaloers en bezitterig kunt zijn. Dit geldt echter meer voor de vuur- en watertekens.

Donderdagochtend om 6:14:52 verschijnt de Volle Maan in de Tweeling. Daar tegenover staat de Boogschutter en geeft tegenstrijdige energie. Er is ruimte om te feesten en plezier te maken, maar er kunnen intense energieën zijn die voor overdrijving zorgen. Grenzen worden gezocht en er is een drang om buiten de comfortzone te treden. De dromerige Neptunus staat echter ook aan de hemel en deze geeft weer de neiging dat mensen zich terugtrekken. Het wordt dan ook spannend hoe mensen hierop reageren. Jupiter zal deze maand in harmonie met Uranus zij, waardoor er wisselvalligheid en opstandige gevoelens kunnen zijn. Gelukkig is er een krachtige energie vanuit de Steenbok, waardoor mensen ook heus nuchter kunnen zijn, maar dus niet iedereen. Mocht je aan jezelf merken dat emoties de overhand nemen, tracht jezelf hier dan tegen te wapenen. In ieder geval doe je er verstandig aan om ‘nee’ te zeggen als je iets werkelijk niet wilt. Vrijdag de 13de is een interessante dag, waarbij er zelfs veel geluk kan zijn. Mars zal vanaf de ochtend in harmonie staan met Neptunus. Hierdoor is er een fijne energie, waardoor veel mensen een goede intuïtie hebben. In de middag zal Venus een perfecte lijn met Pluto in de Steenbok vormen. Daardoor ben je in de middag diplomatiek en kun je financieel goede besluiten nemen. Pas op dat Venus op romantisch gebied voor problemen zorgt. De Maan zal zaterdag weinig invloed hebben en dit heeft een negatieve invloed op uitgaven. Je kunt nu beter geen grote aankopen doen. Wacht dus even tot zondag als je werkelijk iets moet kopen.

Schorpioen

Jouw horoscoop voor het sterrenbeeld Schorpioen lees je bij Astroangels!