Weekhoroscoop Schorpioen

Jouw horoscoop voor het sterrenbeeld Schorpioen lees je bij Astroangels!

Weekhoroscoop Schorpioen

Geboortedatum 23 oktober t/m 21 november - week 28

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Relaties, singles en sociale contacten
Gebonden mensen kunnen zich op zondag eenzaam voelen. Vraag jezelf echter af of je dit niet zelf ook uitlokt. Je hebt je misschien teveel op je eigen leven gericht. Het wordt dan ook een prima dag om er samen met je partner op uit te trekken en mensen op te zoeken. Maandag voel jij je een stuk relaxter en vind je het vooral fijn om samen met je partner of familie te zijn. Let op dat je t/m dinsdag soms teveel de leiding wilt houden. Beter zorg je dat je bescheiden blijft en meer aan je partner overlaat. Je vindt het dinsdag en woensdag fijn geld uit te geven. Dat is op zich niet erg, maar overdrijf niet en vooral niet als je alles op je eigen houtje doet. Vraag je partner wat deze ervan vindt en volg het advies op als deze bezwaren heeft. Donderdag en vrijdag ben je romantisch en heb je behoefte om activiteiten te doen om je partner te verwennen. Zaterdag zal je meer rust willen en vind je het fijn om lekker op de bank te hangen of iets anders passiefs te doen. Voor singles start de week wisselvallig en kun je een sterk onderbuikgevoel hebben. Je merkt dat je liefdesleven geen enkel vooruitzicht kent. Je ervaart wel bepaalde gevoelens en hebt behoeften en verlangens naar liefde en saamhorigheid. Mensen zonder kinderen kunnen hier ook verdrietig door worden en erg eenzaam zijn. Je doet er goed aan om jezelf flink te verwennen met bijvoorbeeld iets om je aantrekkelijk te maken. Vooral dinsdag en woensdag zal dit sterk zijn. Je vindt het erg leuk om lekker je eigen gang te gaan en je te vermaken. Donderdag en vrijdag heb je behoefte aan activiteiten en maak je plannen om vrienden te bezoeken. Er lijkt een krachtige verbinding te zijn tussen vrienden en liefde. Je kunt onvoorzichtig zijn en dan bestaat de kans dat je een waardevol contact verliest. Tegen het eind van de week zal je een bepaalde frustratie ervaren, vooral als je niet krijgt wat je wilt. Het wordt een bijzondere week met pijn, maar ook geluk

Carrière en financiën
Je kunt verrassende mogelijkheden krijgen, waarbij internet of zaken die je op afstand kunt doen veel profijt aan je kunnen geven. Dit kan een nieuw project zijn, een studie die je op wilt starten of iets wat jou in de toekomst veel op kan gaan leveren. Er zijn deze week dan ook veel zakelijke activiteiten die nu al zorgen dat jij je erg blij kunt gaan voelen. Wat je ook doet, je moet duidelijk vaststellen of je dit voor de korte of lange termijn wilt plannen. Over het algemeen wordt aangeraden lange termijndoelen te nemen. Sluit je ogen niet voor kansen die er op je afkomen, maar bedenk dat je geduld moet hebben. Uiteindelijk kunnen er volgend jaar vooral op financieel gebied positieve gebeurtenissen zijn, die je dus nu al op kunt starten. Veel Schorpioenen zullen de komende weken merken dat ze weer meer geld overhouden en wat nog belangrijker is, dat ze een fijn gevoel krijgen. Zondag doe je er goed aan, als dit mogelijk is, vrij te houden. Moet je werken, zorg dan voor voldoende ontspanning en eet gezond. Maandag en dinsdag zijn niet bepaald spannend, maar wel stabiel. Woensdag en donderdag zullen privéperikelen je storen. Vooral vrijdag en zaterdag kunnen ambities je prikkelen om veel te bereiken. Je bent zaterdag op gebied van communicatie sterker dan de andere dagen en als er moeilijke zaken of gesprekken zijn, kun je die beter pas vanaf zaterdag inplannen.

Mentale en fysieke gesteldheid (in de week na de Volle Maan)
Zondagochtend de 5de zal de Volle Maan, in de Steenbok, om 6:44:57 aan de hemel staan en dit geeft bijzondere energie. Emoties zullen onder controle zijn en we zijn over het algemeen in staat om rust te vinden. De Steenbokmaan geeft duidelijke grenzen aan, waardoor we meer in staat zijn zelfdiscipline te tonen. Mensen zullen over het algemeen respect voor zichzelf en dus ook voor anderen hebben en dit geeft zowel mentaal als fysiek een gunstige periode. Let op dat sommige mensen soms wel moeite kunnen hebben om zich onder controle te houden en dan impulsief kunnen worden. Dit zijn over het algemeen de mensen die minder lekker in hun vel zitten of onverantwoordelijk gedrag vertonen. Merk je dit aan jezelf, dan doe je er verstandig aan om dit toch wel onder controle te krijgen en te wachten met belangrijke besluiten tot een andere week. De Maan staat deze periode recht tegenover de Zon en de asteroïde Vesta, die in de Kreeft staat. Daardoor is het belangrijk deze week contact te zoeken met mensen waar we een band mee hebben. Veiligheid en liefde zijn nuttig om je lekker te voelen. Bedenk dat er retrograde planeten zijn, die het verleden terugbrengen, waardoor we emoties voelen, die niet altijd onder controle zijn. Daar zullen we echt wel nuchtere energie van de Steenbok bij nodig hebben.

Veiligheid en liefde zijn dan ook erg nuttig om ons lekker te voelen. Bedenk dat er retrograde planeten zijn, die het verleden terugbrengen, waardoor we emoties voelen, die niet altijd meer onder controle te brengen zijn. Daar zullen we dan ook echt wel de nuchtere energie van de Steenbok bij nodig hebben. Aangezien de eclips tegenover de retrograde Mercurius in de Kreeft staat, is er deze week krachtige energie om mentaal lekker in ons vel te zitten. Wel zullen we gedwongen zijn om herinneringen en tradities met geliefden en vrienden te delen. Het is belangrijk niet te blijven hangen in herinneringen die stress en trauma’s brengen. Je kunt dan danig in de problemen komen en je veiligheid kan in het geding komen. Maak gebruik van de doelgerichte Saturnus in de Steenbok, die verantwoordelijkheid kan brengen. Deze week kan elk teken anders op de Maan en de stand van de andere hemellichamen reageren. Het leven is voor de Schorpioen een mysterie en ook jijzelf hebt wel eens moeite om jezelf te doorgronden. De verduistering van de Maan kan dit nog meer versterken en zorgen dat er bepaalde energieën zijn, die jou mentaal en emotioneel kunnen verhinderen om duidelijk in het leven te staan. Let op, omdat je nu zelf nog minder goed in staat bent om je eigen grenzen in de gaten te houden. Het is niet erg om de rand van de grenzen op te zoeken, maar breng jezelf niet in de problemen.

Overzicht voor alle tekens (Periode van gevaren, beproeving, zuivering en relatieve rust )
De Maan reist net als Pluto, Saturnus en Jupiter in de Steenbok. Dit geeft robuuste en pragmatische energie. Mensen zijn zich bewust van hun eigen bewustzijn en dit kan voor velen erg fijn zijn. Er is ruimte om te ontwikkelen, minder goede gedragingen aan te pakken en dus lekkerder in het leven te staan. We zien in de wereld echter het coronavirus nog aardig bezig zijn. Dit lijkt vooral te komen, omdat landen een soepeler beleid krijgen en ook Nederland doet hier aan mee. Mensen die op vakantie gaan, moeten extra voorzichtig zijn. De Volle Maan zal een energiepiek geven, omdat die recht tegen over de Zon staat. Hierdoor is er een verduistering, die uitdagingen en ontberingen tempert. Hierdoor kunnen we ook zeker rust vinden, onderling tussen mensen, maar ook in de maatschappij. Saturnus zal deze periode veel invloed hebben en als heerser gelden voor doorzetting en beproeving. Onze intenties zullen gebaseerd zijn op wijsheid, maar ook op bevrijding en zuivering van slechte handelingen en gedragingen. Er wordt aangeraden vooral lief voor jezelf te zijn, omdat je dan ook automatisch meer gevoel en warmte naar anderen uitdraagt. Zondagavond laat en maandag zal de Maan samen komen met Jupiter en Pluto. Dit geeft diepe energie om emoties te helen en om te communiceren.

Maandag verhuist de Maan naar de sympathieke en filosofische Waterman. We hebben behoefte aan vrijheid en zoeken naar avontuur. Mensen die nu al op vakantie zijn, dienen echt op te letten, omdat er aanwijzingen zijn van gevaarlijke situaties. Zoals we al eerder zeiden, het coronavirus is ‘echt’ niet weg. Ben je net op het verkeerde moment op de verkeerde plek, dan kun je aardig in de problemen komen. Op woensdag zal Mercurius een plein vormen met Mars en dit kan in de middag voor flink wat energie zorgen. Jij kunt woede voelen, maar ook anderen en dit kan dus zeker wel voor conflicten zorgen. Mercurius staat namelijk in de gevoelige Kreeft en Mars in de impulsieve Ram. Hierdoor zijn er sneller situaties en gesprekken mogelijk, die kunnen escaleren of voor misverstanden zorgen. Dit deel van de week kan rusteloosheid en onvrede brengen als er onrechtvaardigheid is. Veel mensen zullen dit erg moeilijk vinden, maar tegelijk kunnen we zelf ook onverantwoordelijk zijn. Dit geldt uiteraard ook voor jouzelf. Kom je dus in hevige gesprekken en meningsverschillen terecht dan doe je er goed aan die op woensdag niet te voeren en af te houden. Beter kun je die vanaf donderdag doen.

Donderdag t/m vrijdagavond is namelijk een zachtere periode, omdat de Maan door de spirituele en sensuele Vis reist. Donderdag is een geschikte dag om problemen op te lossen. Je zult merken dat de wereld er vriendelijker uitziet. Vrijdag is een superdag voor romantiek en erotiek. Er is veel ruimte voor seks en heb je een kinderwens, dan is de energie zeer vruchtbaar. Zaterdag is een bijzondere tijd, omdat Chiron retrograde gaat bewegen, Mercurius direct gaat bewegen en de Zon een driehoek vormt met Neptunus. Chiron kan veel energie bieden om oude wonder te herstellen. Chiron zelf mag dan niet zo sterk zijn, maar de Maan, Zon en Mercurius zijn dit wel. Met name de Maan in de Ram, die zich nu verbindt met Mars en Chiron kan als katalysator gelden. Daardoor kunnen we effectief met verdriet, boosheid, angst en andere gevoelens omgaan. Het kan dan ook een weekend worden van transformatie en individuele ontwikkeling. Durf jezelf kwetsbaar op te stellen door gevoelens te uiten en mensen die jij vertrouwt hulp te vragen. Het zal niet altijd relaxt zijn, omdat er ook heus problemen kunnen zijn tussen mensen onderling, maar uiteindelijk kan je het weekend gebruiken om veel lekkerder in je vel te zitten. Er is een periode van relatieve vrede, saamhorigheid en vriendschappelijke energieën.