Weekhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 4

 

Relaties, singles en sociale contacten
Je hebt deze week erg veel dromen en fantasieën, waarbij je deze zeker niet onder stoelen en banken wilt steken. Je hebt in een relatie behoefte om dit met je partner te delen en deze zal dit fijn vinden, omdat je hierdoor erg vrolijk en gezellig bent. In principe zal je dus de hele week goede gevoelens delen en is er ook veel liefde. Hierdoor ben je in staat om bepaalde zaken, die niet lekker verliepen, te verbeteren. Er bestaat een mogelijkheid dat je, zelfs in minder goed verlopende relaties, meer liefde en genegenheid kunt laten zien. Dit betekent niet dat het automatisch goed zal verlopen. Dit is afhankelijk van het gegeven of je partner dit accepteert. Zorg dat je wat geduld opbrengt en blijf ten alle tijden het gesprek opzoeken. Ben je single dan heb je ideeën en plannen genoeg, om het een en ander ten uitvoer te brengen. Je hebt daardoor een sterke ambitie een persoon te vinden, die bij je past. Toch zal dit wel lastig zijn. Je bent met veel andere dingen bezig en niet altijd actief genoeg om tijd aan liefde te geven. Je zult, zowel als gebonden persoon als single, geduld op moeten brengen. Lukt dit laatste dan zal het een prima week worden vol liefde, erotiek en warmte. Ben je single, dan moet je wel opletten dat je niet over je eigen grenzen en die van anderen gaat en dan vooral wat betreft erotiek.

Mentale en fysieke gesteldheid
In het algemeen zal de Maan zondag door de Schorpioen reizen, waardoor spirituele en sensitieve energie positief gebruikt wordt om veiligheid te ervaren. Niet iedereen zal daartoe in staat zijn en er zijn dan ook mensen die emotioneel verward raken. In dat geval kunnen mensen afstandelijk zijn. Om ziektes te mijden, wordt aangeraden voldoende water te drinken en extra eiwitten te gebruiken om griep voor te blijven. Laat op de avond zal de Maan naar de Boogschutter reizen en tot dinsdagnacht blijven. Dit is vredige en positieve energie, waardoor mensen makkelijk zichzelf zijn. We zijn die dagen avontuurlijk en hebben de neiging er op uit te trekken. We zijn open naar anderen en dit geeft de gezondheid een positieve boost. Let bij sport, intensieve beweging en zware werkzaamheden op dat zenuwen van heupen en dijen kwetsbaar zijn. Dit geldt vooral voor mensen die reuma of soortgelijke aandoeningen hebben. Ook ‘gezonde’ mensen moeten opletten. Levertraan en extra calcium zijn deze periode aan te raden. Woensdagochtend t/m vrijdagmiddag reist de Maan naar de Steenbok. Privé kunnen mensen minder sterk zijn. Ze moeten veel discipline hebben om niet te veel genotsproducten te gebruiken of geld uit te geven. Gezondheid is niet te koop. Let op dat de huid kwetsbaar is en make-up en hoogtezon kunnen schadelijk zijn. Mensen die last van eczeem hebben, moeten dubbel oppassen. Ook maag en knieën kunnen verzwakt worden, waardoor we op moeten letten welke producten niet goed vallen. Pas op met lactose. Vrijdag reist de Maan naar de Waterman en verschijnt om 22:44 als Nieuwe Maan in dit teken. Deze overgang kan zorgen dat mensen t/m zondag last van vermoeidheid kunnen hebben. Er kan een gevoel zijn dat we ons onverklaarbaar eenzaam voelen, zelfs als we veel mensen om ons heen hebben. Dit komt door een onbewuste spirituele prikkel, die na deze tijd zal verdwijnen. Fysiek kunnen de benen en voeten kwetsbaar zijn. Pas op als je veel loopt of dingen moet doen, die gewrichten belasten. Er kunnen schadelijke energieën zijn, die de ogen kwetsbaar maken.

Steenbokken worden geregeerd door de machtige Saturnus, die structuur en verantwoordelijkheid kan bieden. Hierdoor zijn ze vasthoudend, logisch en hebben ze een vermogen om langdurig te werken. Steenbokken komen vriendelijk en open, maar dit kan schijn zijn. Ze zijn namelijk minder open dan je zou verwachten. Vooral tegenover mensen met krachtige persoonlijkheid kan negatief gevoel naar buiten komen. Over het algemeen zijn ze echter loyaal en trouw. Op jonge leeftijd kan de Steenbok erg onzeker in het leven staan, waarbij er een bepaalde mate van eigenwijsheid is. Op latere leeftijd wordt de Steenbok zekerder en kan deze prima als leidinggevende functioneren. Wat betreft gezondheid heb je een natuurlijke drang om gezond te eten, maar als je gestrest raakt, kun je dit wel eens vergeten. Deze week kun je onzeker zijn en heb je de neiging je te verlaten aan ongezonde producten wat betreft eten, maar ook alcohol en sigaretten. Je dient controle te houden en te bedenken dat deze je lichaam niet ten goede komen. Qua sport ben je iemand die van fysieke sporten houdt, waar je je agressie in kwijt kunt. Je doet er dan ook goed aan een passende sport te vinden, zodat je je stresshormonen er uit kunt gooien. Let wel op je botten, gewrichten en huid die kwetsbaar kunnen zijn.

Carrière en financiën
Je bent in staat juiste keuzes te maken. Je denkt veel na over stappen die je wilt maken. Misschien kun je besluiten met een nieuwe studie te beginnen, nieuwe werkzaamheden te ontplooien of een nieuwe carrière te ambiëren. Op financieel gebied moet je in de gaten houden of je voldoende verdient en of je niet te veel uitgeeft. Er kunnen later dit jaar onverwachte uitgaven zijn, waarbij het verstandig is om iets gespaard te hebben. Deze periode kun je bepaalde problemen uit het verleden oplossen. Heb je in de afgelopen periode verantwoorde keuzes gemaakt, dan zal je deze week de vruchten hiervan kunnen plukken. Mensen die de afgelopen maand niet verantwoord bezig waren, kunnen moeilijk oplosbare problemen hebben. Je zult dus alle zeilen bij moeten zetten om hier mee om te gaan. Bedenk dat de Maan je kan helpen, mits je zorgt dat je naar je hart luistert en vanuit daar goede keuzes gaat maken. Op maandag ben je communicatief sterk en weet je je plannen en ideeën verstandig te gebruiken. Je kunt mensen aantrekken die geïnteresseerd zijn in de dingen die je voor ogen hebt. Op dinsdag en woensdag zal je met verantwoordelijkheden te maken krijgen, waardoor je na moet denken wat je wel en niet kunt doen. Op donderdag en vrijdag ben je hard aan het werk en bestaat de kans dat je moet overwerken om alles af te ronden. Je hebt weinig tijd voor ontspanning. Toch wordt aangeraden op tijd naar bed te gaan. Het weekend zal je besteden aan rust en ontspanning, zodat je even op kunt laden.

Overzicht voor alle tekens (periode van verandering van routines)
De Zon gaat vanaf maandag Mercurius vergezellen in de Waterman. Dit zorgt voor veel sympathie en vriendelijkheid onder de mens. Veel mensen zullen er geen probleem mee hebben zich aan te passen aan dingen die er in de omgeving veranderen. Dit betekent echter niet dat we niet in staat zijn ons te weren als er iets gebeurt wat ons niet zint. Afhankelijk van het teken dat je hebt, zal je ermee omgaan. Uranus zal nog steeds in de Stier bewegen en kan zorgen dat mensen snel geneigd zijn om hun routine te veranderen. Deze energie brengt veel creativiteit en mensen kunnen geregeld nieuwe ideeën krijgen. Let op dat deze energie soms negatief kan zijn en dat er breuken mogelijk zijn tussen jou en geliefde mensen. Dit komt mede omdat Mars, in de Boogschutter, voor flink wat passie en strijd zorgt. Niet iedereen zal er goed mee omgaan. Je doet er goed aan geregeld te sporten om eventuele blokkades, conflicten of boosheid aan te pakken. Het is belangrijk jezelf goed te kennen. Ben je bijvoorbeeld iemand die sympathiek overkomt, dan is het beter op zachte wijze te handelen. Ben je dominant, dan is het belangrijk je ook op die wijze op te stellen. Er kan door die planetaire energieën wisselvalligheid optreden. Mensen kunnen zich soms vrolijk en open voelen, maar er zijn ook momenten dat we ons somber en gesloten voelen. Het is belangrijk dat we blijven geloven in datgene wat wij zelf vinden en niet in dat wat anderen van ons verwachten of vinden. Over het algemeen zorgen de Zon en Mercurius dat de meeste mensen eerlijk zijn, maar dat kan lastig zijn, omdat niet iedereen hiervan gediend is. Het is dus belangrijk in te schatten of je iets wel of niet kunt zeggen. Met name kritisch ingestelde mensen kunnen geen moeite hebben om de strijd op te zoeken.

Ben je echter bescheiden en minder bespraakt, dan kan je maar beter voorzichtig zijn. Venus heeft zich afgelopen week bij Neptunus in de Vissen genesteld. Dit geeft sterke mentale en spirituele kracht. Mensen zijn geneigd elkaar te ondersteunen. Vooral mensen die van zichzelf al gevoelig en sensitief zijn, zullen nu nog meer de neiging hebben om gericht te zijn op mensen die zwakker zijn en hulp nodig hebben. Er wordt aangeraden om geen geld aan mensen te geven, die je niet of nauwelijks kent. Echter, ook mensen die jij wel kent, zullen in staat zijn jouw vertrouwen te schaden. Er zijn namelijk misleidende energieën. Nadeel aan de energie van Venus is hierbij dat we soms moeite kunnen hebben om op een objectieve wijze in het leven te staan. Jupiter en Saturnus reizen nog steeds in de Steenbok en dat kan vooral op zakelijk gebied nog wel eens problemen opleveren. Er kunnen namelijk flink wat storingen ontstaan, die de kans op succes kunnen blokkeren. Er wordt aangeraden voorzichtig met die energie om te gaan en niet te snel te gaan. Wees realistisch bij doelen die je stelt en denk niet dat je altijd gelijk hebt. Er zullen mensen zijn die het niet fijn vinden veel verantwoordelijkheid te hebben. Tracht bescheiden te blijven en laat de leiding zoveel mogelijk aan anderen over. Moet je toch leiding geven tracht dan zo positief mogelijk te blijven.

Steenbok

Gratis jouw week, maand, jaar en erotische horoscoop van de Steenbok lees je bij Astroangels!