Weekhoroscoop Steenbok

Gratis jouw week, maand, jaar en erotische horoscoop van de Steenbok lees je bij Astroangels!

Weekhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 29

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Relaties, singles en sociale contacten
Er is een goede retrograde planetaire energie in jouw teken. Hierdoor denk je veel over het verleden na, maar meestal wel op een verstandige en empathische wijze. Sociaal gezien zit je lekker in je vel en kun je je goed profileren. Je komt dus goed over en bent ook zeer aantrekkelijk. Je vindt het fijn om veel met mensen om te gaan en vooral als het mensen zijn die je helemaal vertrouwt. Doordat je soms minder zin neemt om te werken, heb je wel meer tijd voor liefde en vriendschap. Er wordt aangeraden om hier zeker ook gebruik van te maken en leuke activiteiten te plannen. Vanaf het midden van de week zullen Mars en Mercurius veel invloed hebben. Er kunnen hierdoor spannende ontwikkelingen zijn. Ben je single dan straal je veel kracht uit en zullen mensen verbaasd zijn, hoe sterk jij bent en hoe vrolijk te tegelijk bent. Mensen kunnen nu onmogelijk aan je voorbij gaan. Sommige mensen kunnen hun ogen niet van je afhouden, waardoor er kans is dat je iemand ontmoet die aan je eisen voldoet. Er is dus veel kans op een nieuw contact. Ben je gebonden dan heb je veel humor, waardoor je partner zich erg fijn bij je voelt. Er kan hierdoor een ontspannen sfeer zijn. Let later in de week op dat er wat energieën zijn, die kunnen storen. Venus kan wel positief zijn als het om financiën gaat, maar Mars en Mercurius kunnen nu wel wat negatieve energie brengen. Daardoor zit je wat minder lekker in je vel en dit maakt jou emotioneel kwetsbaar. Je doet er goed aan nuchter te blijven en vooral in jezelf te blijven geloven. Met name Venus kan hierbij helpen omdat deze je passie positief versterkt.

Carrière en financiën
Er is op zakelijk gebied een krachtige energie, die ervoor zorgt dat je intellectueel lekker in je vel zit. Je weet heel goed wat je kunt doen om te ontplooien. De eerste dagen van de week zijn zeer goed, waarbij je precies weet wat je moet doen. Je kunt opvallen door je adequate en efficiënte manier van werken. Je ambities zijn groot en je kunt doelstellingen vrij secuur vaststellen en niet alleen voor de korte termijn, maar ook zeker voor de lange termijn. Je vindt het fijn als mensen je waarderen en bent soms iets teveel naar erkenning op zoek. Dit doe je vooral door onzekerheid en dan heb je de neiging om naar bevestiging te zoeken. Mensen kunnen dit anders uitleggen en denken dat je naarstig naar complimentjes op zoek bent. Dit komt dan minder positief over. In het midden van de week kunnen er problemen zijn, die wat geld kosten. Over het algemeen zal je hier echter wel goed doorheen komen, omdat je snel en goed weet te handelen. Je doet er verstandig aan om wat geld op te sparen, zodat je in ieder geval op een later tijdstip geld hebt voor onvoorziene onkosten. Het eind van de week komen er veel ideeën in je op, waarbij je op moet passen dat je geen onhaalbare dingen gaat doen. Let op dat je in het weekend kans hebt op een conflict met familie, die met je carrière te maken kan hebben.

Mentale en fysieke gesteldheid
De Maan reist door de Ram en vormt met Mars intense energie, die over het algemeen niet slecht zal uitwerken. Het is een kalmerende, herstellende energie, waardoor mensen op vele gebieden problemen op kunnen lossen en mentale pijn verminderen. Ook de natuur kan zich enigszins herstellen, waardoor de atmosferische omstandigheden lijken te verbeteren. Toch moeten we opletten, omdat er flink wat kosmische storingen zijn. Daardoor wordt het later in de week wisselvallig. Fysiek gezien kunnen mensen vermoeid raken, omdat er tegenstrijdigheid op kan treden. De Maan in Ram is misschien wel een krachtige ondersteuner om het leven aan te kunnen, maar tegelijk kan deze uitputten. Gemiddeld genomen, krijgen mensen meer last van hoofdpijn en slapeloosheid. Maandagavond verhuist de Maan naar de Stier en dit kan flink wat stress geven en vooral omdat veel mensen te perfectionistisch willen zijn. Relatief gezien zullen mensen moeite hebben om zichzelf te kennen en zullen ze naarstig op zoek gaan om hier antwoord op te vinden. Voordeel aan deze energie is dat je wel veel meer voor anderen klaarstaat en dit geeft goede gevoelens. Fysiek gezien is er meer kans op problemen met de keelstreek en nek. Verkoudheid of griep is mogelijk. Maandagochtend vroeg reist de Maan naar de Tweelingen en maakt een sociaal gevoel bij mensen los. Over het algemeen zal stress verdwijnen en komt er meer rust. Wel zijn er relatief gezien meer mensen die last van de longen hebben. Dit kan chronisch zijn, maar kan ook betekenen dat je meer kans op longontsteking hebt. Er wordt aangeraden meer buiten te zijn. Regent het, doe dan goede kleding aan, omdat de kans op infectie groter is. Let op dat je spieren en gewrichten kwetsbaarder zijn. Zaterdagmiddag zal de Maan naar de Kreeft verhuizen en op weg naar de Nieuwe Maan zal dit een overgangsfase worden naar meer stabiliteit en fijne gevoelens.

Overzicht voor alle tekens (Periode van verergering, verandering en de weg naar positiviteit )
We gaan naar het 2de deel van het jaar 2020 en ondanks dat we in Nederland het coronavirus aardig onder controle hebben, zien we overal in de wereld verergeringen. Dagelijks zijn er uitbraken en gaan bepaalde gebieden in lockdown. Veel mensen denken dan ook dat wij niet meer getroffen worden. De aanwijzingen vanuit de kosmos laten iets anders zien. Onze economie en sociale systeem, waar we gewend aan zijn, zullen onder druk staan. Bepaalde ongelijkheden worden kenbaar gemaakt en deze zijn zo onduidelijk dat veel mensen niet waar ze aan toe zijn. Mensen wijzen naar elkaar, zonder echt te weten wat er nu werkelijk speelt. Er wordt vanuit de kosmos aangegeven dat we beter naar onszelf moeten kijken en afvragen wat wij kunnen doen om de wereld weer beter te maken. Er is een ernstige energie die op ons afkomt en juli lijkt een maand van veranderingen te worden. Dit wordt ingeluid met de krijger Mars, die een aantal maanden door de passionele Ram reist. Spanningen kunnen oplopen en we hebben het nodig een collectief gevoel te creëren. Het is dan ook een maand om veel met vrienden en familie om te gaan en te zoeken naar saamhorigheid en verbinding. Saturnus beweegt retrograde en daardoor zijn er gevoelens die teruggaan naar het verleden. Er is geen weg terug en bepaalde zaken zijn niet meer terug te draaien. Er wordt aangeraden teveel stress en trauma’s uit het verleden terug te halen. Er komt een nieuwe periode aan en we zullen een paar maanden in de stress zitten, maar er zijn toch ook wel aanwijzingen dat we er uiteindelijk sterker uitkomen.

Mercurius zal vanaf zondagochtend voorwaarts in de Kreeft reizen. Omdat de Zon en Neptunus voor flink wat spirituele energie zorgen, zijn mensen dromerig en sensitief. Er wordt dan ook aangeraden de dag rustig te beginnen met een partner, gezin of andere geliefden. Deze periode gaat Chiron retrograde bewegen en deze asteroïde wordt gezien als brenger van genezing. Meestal gaat dat niet zonder slag of stoot. De Maan zal in de Ram verblijven en zich verbinden met Mars en Chiron. Deze kracht versterkt het bewustzijn van mensen om verstandige keuzes te maken wat betreft fysieke gezondheid. Ook zijn mensen assertief naar elkaar en dit kan conflicten geven. Chiron in de Ram betekent verder dat mensen duidelijk zien wat hun rol is in contact met anderen. Het is mogelijk bepaalde problemen op te lossen. Maandag vormt de Zon in de Kreeft een driehoek met Neptunus in de Vis wat ook bewustwording en genezing brengt. Het element Water is sterk aanwezig en versterkt emoties. Over het algemeen zullen mensen hier verstandig mee omgaan. Er lijkt veel verdeeldheid onder mensen te komen, maar er is ook kans op vrede en saamhorigheid. Dinsdag en woensdag staat de Zon tegenover Jupiter en Pluto in de Steenbok en diezelfde periode verbindt Mars zich met Chiron. Dit zijn geen dagen om diepzinnige gesprekken te voeren en helemaal niet tegen mensen met een ander denkpatroon dan jij. Het is wel een periode om jezelf onder de loep te nemen en nieuwe doelen te stellen.

De energie van de Zon, in oppositie met Jupiter en Pluto, is gericht op financiën en middelen om te ontplooien. Let op dat het corona steeds op de achtergrond meespeelt en vooral Pluto mensen hierover na laat denken. Veel mensen zullen twijfelen wat te doen, verder gaan en zich ontwikkelen en meer inkomen te vergaren of voorzichtig blijven en kiezen voor gezondheid. Pas op dat er nu veel woede kan ontstaan en dat er bepaalde mensen zijn, die zich moeilijk kunnen controleren. Kom je dit soort mensen tegen, maak je dan liever uit de voeten. Merk je aan jezelf dat jij veel woede meedraagt, dan doe je er goed aan hier wel iets mee te doen om dit op te lossen. Vanaf donderdag zal er een rustiger periode aankomen als de Maan door de Tweeling gaat bewegen en Mercurius een positieve energie brengt. Er is veel ruimte voor sociale contacten en mensen kunnen sympathieker met elkaar praten. Omdat de Nieuwe Maan, in de Kreeft, tegenover Mercurius staat, is er veel ruimte voor liefde, warmte en leuke contacten. Het klinkt afgezaagd, maar moet toch gezegd worden. Er is een mooie planetaire energie, maar tegelijk is er de dreiging op de Aarde van het coronavirus. Blijf weg bij groepen mensen en al helemaal als er alcohol of agressie in het spel is. De kans dat er in deze periode van de week veel misgaat, is zeker niet klein te noemen. Neem jezelf dus in acht en ga op dit gebied geen risico nemen.