Weekhoroscoop Steenbok

Gratis jouw week, maand, jaar en erotische horoscoop van de Steenbok lees je bij Astroangels!

Weekhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 39

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Relaties, singles en sociale contacten
Je ervaart veel energie, waardoor je op sociaal gebied erg actief bent. Pluto, Mars en Venus bieden jou veel fysieke kracht, waardoor je de drang ervaart buiten je comfortzone te treden. Mercurius zal jou vooral mentaal van dienst zijn. Je bent fit en gezond en kunt nieuwe doelen stellen. Je kunt doelen behalen en maakt afspraken met huidige vrienden en familie, maar je vindt het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Vooral mensen die merken dat ze op sociaal gebied ingeslapen zijn, zullen activiteiten plannen en hierdoor veel kansen maken om het leven een stuk leuker te maken. Venus zorgt ervoor dat je veel warmte uitstraalt en je kunt profiteren om je sociale kring uit te breiden en dus gelukkiger in het leven te staan. Doordat je deze periode nog erg druk bent met van alles en nog wat, zal je wel kiezen voor het uitnodigen van mensen bij jou thuis of ga je bij anderen op visite. Vanaf vrijdag zal je echter een sterke drang voelen om er meer op uit te trekken. Gebonden mensen kunnen de energie voelen van Pluto die nog retrograde in de Steenbok beweegt. Hierdoor heb je het gevoel dat je controle over je leven hebt en dus ook over je relatie. Daarnaast zal Mars in de Ram, enthousiasme en passie brengen. Je ervaart geregeld opwinding en je partner zal dit bemerken en er zelf sensitief en sensueel door worden. Je wilt plannen maken en activiteiten ontplooien. Je partner zal soms niet weten wat hem/haar overkomt als jij je passie en sensualiteit naar voren brengt. Let op dat Mars energie biedt om in je carrière ook passie te gebruiken. Je moet zorgen voor evenwicht. Mercurius zal de hele week zijn invloed laten gelden, waardoor je het idee hebt dat jij en je partner nieuwe doelen kunnen stellen. De relatie kan dan ook een stuk intenser worden en over het algemeen op een positieve wijze. Singles zullen energie van Pluto en Mars krijgen, die over het algemeen krachtige romantische gevoelens in je losmaken. Je bent dan ook bijna niet te houden en voelt een drang om een nieuwe persoon in je leven te krijgen. Er zijn echter wel momenten dat je terughoudend bent. Op zich niet erg als je kritisch bent, omdat je met die persoon toch je leven moet delen. De Zon en Jupiter brengen hierbij ook discipline en daardoor weet je goed wat je wilt. Kom je iemand tegen die bij je past, dan zal Venus domineren, zowel qua passie als vriendschap. Met name in het weekend is die energie het sterkst.

Carrière en financiën
Het kan een actieve week worden als gevolg van een krachtige energie die Mercurius brengt, door een vierkant met Pluto en Saturnus. Ook Mars kan sterk zijn en jou bewegen actie te ondernemen, maar ook om voorzichtig te zijn. Hierdoor zal je geen dingen doen, die jou in de problemen brengen. Ook krijg je door de genoemde planeten kansen om je te ontplooien en eigen mogelijkheden af te dwingen. Mercurius zorgt ervoor dat je je kunt richten op ideeën waar je al een tijdje mee rondloopt en waar je van merkt dat dit het geschikte moment is. Omdat de Zon en Mercurius in de ambitieuze Weegschaal reizen, ben je zeer gedreven en heb je de wil om in het leven te slagen. Het zal dus een week worden, waarin je vooruitgang kunt boeken. In je werk ben je gedisciplineerd en ook zeer praktisch, waardoor je zeker niet snel impulsief zult reageren, tenzij dit echt nodig is. Dan kun je zelfs op een impulsieve manier gedisciplineerd zijn. Met name donderdag en vrijdag zal de energie van Pluto en Mars veel kracht bieden, waardoor je enthousiast bent over de dingen die je doet. Er zijn mogelijkheden om met nieuwe taken of projecten te starten. Mensen die een eigen bedrijf hebben, kunnen door hun positieve uitstraling nieuwe klanten of opdrachten aantrekken. De Waterman-maan zal een periode inluiden, die jou intellectueel en fysiek sterk maakt. Er kunnen deuren geopend worden, waardoor je wellicht weer nieuwe doelen kunt gaan stellen. Het kan dus wel eens een bijzondere week worden.

Mentale en fysieke gesteldheid
Zondag staat de Maan in de spirituele Schorpioen. Mensen zijn geneigd impulsiever te reageren als dingen niet goed gaan. Emoties zorgen dat men niet altijd in staat is zich op een goede wijze uit te drukken. Je kunt je wat sneller aangevallen voelen en de kans op ruzies en zelfs vechtpartijen is nu een stuk groter. Mensen die geregeld last hebben van de uitscheidingsorganen kunnen er last van hebben. De darmen kunnen opspelen en ook zijn er meer kansen op verkoudheid, griep en zelfs een verzwakte algehele weerstand. Beter eet je nu licht verteerbare voeding. Pas bijvoorbeeld ook op met rauwkost en eet het liefst gare groenten. Ook koolhydraten en producten die voor gasvorming zorgen, kun je beter minderen. Zondag kun je beter opletten met seks, omdat er ook op dit gebied problemen kunnen zijn. Maandagavond verhuist de Maan naar de Boogschutter. Dit is een zachte energie vergeleken met die van de Schorpioen. Mensen zijn relaxter, maar er wordt aangeraden vooral op fysiek gebied actiever te zijn. De Boogschutter zorgt voor veel energie en die moet er weer uit. Mensen die te weinig willen of kunnen bewegen, hebben dan ook de meeste last van opgekropte energie en daaraan gekoppeld stress en frustraties. Ga je bewegen, pas dan op voor de heupen en dijen, omdat deze nu kwetsbaar kunnen zijn. Ook zijn er problemen met gewrichten en botten mogelijk. Woensdagnacht zal de Maan naar de Steenbok reizen en positieve energie aan mensen schenken. Toch zijn er minder goede aspecten aan de energie, omdat de huid en knieën kwetsbaar kunnen zijn en er maagproblemen mogelijk zijn. Deze kunnen leiden tot huidziektes en problemen met de spijsvertering. Zaterdagochtend verhuist de Maan naar de Waterman en dit geeft een ietwat emotionele energie, waardoor veel mensen zich automatisch niet heel sterk voelen. Vele mensen zijn afstandelijk en onzeker en dit kan misverstanden opleveren. Er wordt aangeraden deze periode iets meer voor jezelf te kiezen en minder met mensen af te spreken. Beter kun je tijd besteden aan eigen zaken en aan mensen waar jij je helemaal jezelf kunt voelen. Pas op voor de enkels en de knieën, omdat deze nog wat zwak kunnen zijn.

Overzicht voor alle tekens (periode van serieuze energie, die overgaat in luchtige energie)
We hebben te maken met retrograde planeten, waardoor mensen geregeld naar het verleden kijken. Dit is terecht, omdat het coronavirus en de lockdown veel invloed op ons dagelijks leven hebben gehad. De medische wereld heeft het moeilijk en jongeren krijgen weinig kans om hun jeugdige energie er uit te gooien. Depressiviteit beheerst dan ook de maatschappij en mensen worden ongeduldig. Ze vinden het moeilijk zich aan de nieuwe normen te houden. Het corona zal nog steeds prominent aanwezig zijn en kan een prominente dreiging vormen. Zondag t/m woensdag vormt Mercurius een vierkant met Pluto en Saturnus en zal de Zon het gebied van de Weegschaal betreden. Zondag begint met intense energie, omdat de Maan in de Schorpioen reist. Toch zal deze dag niet verkeerd zijn en mensen zullen meer over het leven nadenken en onderzoeken wat ze kunnen doen om te ontwikkelen. De combinatie van Pluto en Mercurius brengt waarheid en harmonie, waardoor mensen eerlijk en prettig met elkaar omgaan. Het is een evenwichtige periode, die zo van maandag t/m woensdag zal blijven. Maandag zal de Boogschutter invloed hebben door mensen intellectueel te versterken. Ook zullen mensen meer de neiging hebben met elkaar te communiceren en kennis te delen. De 22ste en 23ste start de astronomische herfst wat nog eens versterkt wordt door de Boogschutter. Daardoor is er onrust. De Weegschaal zal harmonie, gerechtigheid en vrede brengen. Mensen zijn in staat zichzelf onder de loep te nemen en te bekijken wat goed was en wat niet. Let op dat energie negatief kan worden, omdat mensen meer risico nemen. Er wordt gewaarschuwd niet te overdrijven, omdat de dreiging van het corona versterkt wordt.

Voordeel is dat Mars in staat is mensen te bewegen actie te ondernemen, maar ook om voorzichtig te blijven. Al met al kunnen er dan ook zeker verwarrende momenten zijn, waarbij emoties veel mensen parten kunnen spelen. Er wordt aangeraden verantwoord te blijven en je niet te laten verleiden dingen te doen die jou of mensen in je omgeving in de gevaar brengen. Het voordeel aan de energie is dat mensen een drang voelen oude vrienden en familie op te zoeken. Er wordt aangeraden t/m woensdag meer activiteiten te plannen en afspraken te maken. Onthoud dat Mars ongeduld en impulsiviteit zal brengen en constant een uitdagende energie geeft aan de planeten in de Steenbok. Dat kan binnenkort veranderen als de zware Steenbok plaats maakt voor de luchtige Waterman en Mercurius donderdag naar de vreedzame Weegschaal beweegt. Deze planeet vormt een vierkant met Saturnus in de stabiele en vastberaden Steenbok. Dit is een periode van wederopbouw, wat betekent dat er vooral zakelijk veel in orde komt. Mensen moeten zich actief opstellen, maar ook wel geduld bewaren. Met name in de communicatie moeten we opletten dat we niet de verkeerde dingen zeggen. Mensen kunnen deze tijd makkelijk over grenzen gaan. Verder is het belangrijk vanaf woensdag extra op te letten als jij je in het verkeer begeeft of laat op straat bent. Donderdag t/m zaterdag staat Mars in de Ram tegenover Mercurius. Op persoonlijk en sociaal gebied krijgen we te maken met contacten die zeer intens zijn. Dit zien we in zakelijke gesprekken, waarbij we flinke strijd kunnen verwachten. Toch zal er een zeer relaxte energie op vrijdagavond zijn en zal zaterdag over het algemeen sociaal en sympathiek verlopen als gevolg van de Waterman-Maan. Het kan dus een uitdagende, maar tegelijk ook een sympathieke en liefdevolle periode zijn en we zullen de week dan ook prima afsluiten.