Weekhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 43

 

Liefdesrelaties en sociale contacten
In het begin van de week lijkt er krachtige energie te zijn, waardoor je makkelijk met problemen en frustraties omgaat. Vooral de Maan in de Kreeft is goed gezind, waardoor jij en je partner op een fijne wijze met elkaar om kunnen gaan. Let op dat er dinsdag wat jaloezie of afgunst lijkt te zijn. Je moet in de gaten houden of er mensen in de omgeving zijn, die een negatieve invloed hebben. Tracht hier over te praten en laat het vooral niet zo doorgaan. Ga echter geen ruzies beginnen en blijf communiceren. Overigens kunnen jullie zelf veel liefde ervaren en geven jullie elkaar bijna de hele week aandacht. Je kunt woensdag en donderdag zelfs stout en uitdagend zijn als gevolg van de Zon die intense energie op je afstuurt. Daardoor geniet je van de erotische spanning die er om jullie heen hangt en voor veel fijne momenten zorgt. Het is een prima tijd om de relatie naar een nieuw niveau te brengen. Vrijdag en zaterdag ben je minder op erotiek gericht en vind je het vooral fijn vrienden en familie uit te nodigen.

Singles
Voor Steenbokken komt er een emotionele week aan, doordat Venus wat onevenwichtige energie kan bieden als gevolg van de energiedeling in de intense Schorpioen. Deze energie kan er voor zorgen dat je behoefte aan een nieuwe partner hebt, maar je ook voelt dat dit niet zomaar gebeurt. Je bent daar ook weer te nuchter voor en zal alleen maar toehappen als er echt iemand komt die jou kan bekoren. Op dinsdag zal Venus een relatie met Neptunus, in de Vissen, aangaan, waardoor je je erg eenzaam kunt voelen. Je hebt een sterk onderbuikgevoel en daardoor voel jij je onzeker om contact te zoeken met mensen waar je een relatie mee zou kunnen starten. Op woensdag zal de Zon Venus gezelschap in de Schorpioen gaan houden. Op zich is dit wel een zeer goede energie en zal je een erg fijne en warme uitstraling hebben. Je kunt mensen aantrekken, maar ook nu kan je wat afstandelijk zijn. Pas vanaf vrijdag zal de energie veranderen als Pluto in beeld komt en je positiever over de toekomst wordt. De energie is er dan zeer geschikt voor om leuke activiteiten te plannen en leuke mensen te ontmoeten.

Mentale en fysieke gesteldheid
Zondag beweegt de Maan in de Kreeft en dit is fysiek en mentaal een periode van relaxte, herstellende energie. Let op dat er momenten kunnen zijn dat de rust jou laat nadenken en dan kun je emotioneel worden. Tot maandagavond moet je oppassen wat je eet, omdat je lever, maag en slokdarm kwetsbaar zijn. De spijsvertering kan soms minder goed verlopen, waarbij je zelfs last van infecties kunt krijgen. Maandagavond zal de Maan naar de Leeuw bewegen. De emoties zijn dan over het algemeen een stuk sterker en de meeste mensen zullen nu weinig last van fysieke problemen hebben. Alleen mensen die last van hun hart- en bloedvaten hebben, moeten nu voorzichtig aandoen. Zorg vooral dat je situaties en mensen, die voor opwinding en stress kunnen zorgen, vermijdt. Woensdagavond verhuist de Maan naar de Maagd. Dit is een tijd waarin mensen soms teveel gericht zijn op discipline en ordelijkheid. Op zich niet erg, maar wel als je jezelf teveel oplegt en ook te hoge eisen naar anderen stelt. Dit kan er toe leiden dat je vertrouwen minder sterk wordt en dat kan dan weer voor spanningen zorgen. Fysiek gezien wordt aangeraden niet te scherpe en vette producten te gebruiken. Ook rood vlees kun je beter mijden. Vrijdagavond gaat de Maan tot zondag naar de Weegschaal. Dit is vooral een energie die zorgt dat mensen sociaal zijn en open staan voor nieuwe contacten. Let op dat er ook wel eens een negatieve energie kan zijn, waardoor je de neiging hebt jezelf teveel op te dringen. Deze periode dien je vooral veel water te drinken en doe je er goed aan suiker en zout zo min mogelijk te gebruiken. Pas ook op dat je je goed kleedt als je naar buiten gaat. De kans op verkoudheid, griep of infecties is anders nog groter dan normaal gesproken. Let er deze week op dat je emoties niet teveel onderdrukt. Je houdt er van om eerlijk te zijn en, als je merkt dat dit niet kan, kun je onzeker en zelfs depressief worden. Zorg er daarom voor dat je, hoe moeilijk je het ook vindt, andere mensen duidelijk maakt wat je denkt en voelt. Het zal je relaxter maken. De kleuren wit, rood en blauw staan je erg goed, omdat deze kleuren mensen aantrekken, omdat je erg warm en sympathiek overkomt.

Carrière en financiën
Zondag zal je behoefte hebben om even wat rust te vinden. Heb je die kans doe dan niet teveel en ga leuke activiteiten plannen. Maandag en dinsdag ben je zeer creatief, maar door je bijzondere wijze van werken, roepen jouw prestaties wisselende reacties in je omgeving op. Sommigen vinden het zeer goed wat je doet, anderen zullen juist negatief zijn. Laat jezelf er niet van weerhouden ermee door te gaan en word er vooral niet onzeker door. Er zijn nu eenmaal altijd mensen die wat te zeuren hebben. Bedenk dat extra inspanningen van jouw kant vanzelf voor goede resultaten zorgen. Op woensdag en donderdag ben je intellectueel erg krachtig, waardoor je makkelijk kennis opneemt. Met name de Maan in de Maagd geeft jou intellectueel veel energie, waardoor je goed kunt presteren. Mensen die een studie of cursus doen of met intellectueel werk bezig zijn, zullen hier veel profijt van hebben. Ook durf je je intellect in daden om te zetten en kun je buiten je comfortzone treden. Er wordt aangeraden om risico’s te nemen, omdat je zowel zakelijk als financieel veel kunt bereiken. Na donderdag moet je er rekening mee houden dat er collega’s, werknemers of leidinggevenden zijn, die wat minder actief worden. Dit lijkt vooral te komen door de energie van de Zon in de Schorpioen, waardoor mensen soms teveel nadenken en te weinig handelen. Doordat je zelf hard werkt, zal je wel eens balen van de mensen om je heen. Zaterdag doe je er verstandig aan om even gas terug te nemen en te relaxen.

Overzicht van de week voor alle tekens (periode van kunstzinnigheid, transformatie en romantiek)
De Zon zal tot woensdagavond in de Weegschaal bewegen om dan naar de Schorpioen te reizen. Tot die tijd zijn veel mensen geneigd serieus in het leven te staan. Dat komt ook wel, omdat deze energie wisselvalligheid meebrengt. Hierdoor zijn mensen besluiteloos en weten ze niet altijd wat ze precies moeten doen om met name de zakelijke dingen in goede banen te leiden. Voordeel is wel dat er veel spiritualiteit is en mensen dit veelal uiten in kunstzinnige activiteiten. Dit kan gaan om schilderen, de dichtkunst, muziek en vele andere vormen van kunst. Het is tevens een goede periode om geregeld de natuur in te trekken. Je hebt dan de kans om te overdenken hoe je leven er uitziet en het een en ander op een rijtje te zetten. Bijzonder zal zijn dat de Zon woensdagavond naar de Schorpioen gaat en ook deze energie leidt tot zelfreflectie. Mensen worden over het algemeen besluitvaardig en dit zal sneller leiden tot het bereiken van doelen. Omdat Pluto erg actief is, is het 2de deel van de week geschikt om te transformeren, omdat de energie zorgt dat jij je donkerste kanten kunt overwinnen. Pluto reist door de Steenbok en zorgt dat obsessies, trauma’s en intense verlangens onder controle zijn. Mercurius zal door de Schorpioen bewegen en je moet dan wel opletten dat je veel mentale energie kunt kwijtraken. Over het algemeen zal dit vooral in de nacht plaatsvinden, waardoor jij je ook wel weer op kunt laden en je overdag in staat bent zowel fysiek als mentaal lekker in je vel te zitten. Mars zal nog steeds in de Weegschaal bewegen en daar tot half november blijven. Er zijn mensen, die deze energie omzetten in rationaliteit en nuchterheid. Vooral mensen die van nature koud zijn, kunnen hier veel last van hebben. Anderen zullen de energie gebruiken om boosheid, passie en opwinding in te tomen. Ook Jupiter en Uranus zijn zeer actief. Zij zorgen ervoor dat veel mensen de neiging hebben om nieuwe activiteiten te gaan doen. Ook zijn er nieuwe kansen om in de toekomst te ontwikkelen of nieuwe projecten te gaan starten.

De week zal zondag relaxt beginnen met de Maan in de Kreeft. Maandag is er een zeer intense, maar liefdevolle energie door Venus, in de Schorpioen, die harmonieuze energie deelt met spirituele Neptunus in de Vissen. Dit is een prima energie voor liefdesrelaties en de contacten tussen mensen onderling. Bijzonder is dat er deze periode een meteorenzwerm in Orion plaatsvindt. Maandag en dinsdag zal deze op zijn hoogtepunt zijn en invloed op andere planeten hebben. Mensen zullen een erg bijzondere energie ervaren, waarbij er mensen zijn die negatief beïnvloed worden. Over het algemeen zijn de meeste mensen in staat om een positieve spirituele invloed te ervaren. Het blijft een prima tijd voor sociale contacten en romantiek. Woensdag en donderdag lijkt vooral de Maan in de Maagd veel invloed te hebben. Mensen zijn efficiënt en adequaat, waardoor zakelijkheden en werkzaamheden bij mensen over het algemeen goed verlopen. Let op dat de Zon, in de spirituele Schorpioen, woensdag veel emoties brengt. Hierdoor kunnen mensen wel eens te serieus zijn en veel nadenken. Het is dan ook een mindere dag. Vrijdag vormt Venus een sextiel met Pluto in de Steenbok en zal de Maan in de Weegschaal veel sociale en vrolijke energie brengen. Daardoor zijn vrijdag en zaterdag prima dagen om energie met anderen te delen en leuke activiteiten te plannen.

Steenbok

Gratis jouw week, maand, jaar en erotische horoscoop van de Steenbok lees je bij Astroangels!