Weekhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 34

 

Liefdesrelaties en sociale contacten
Zondag ben je zeer relaxt en liefdevol, van in de avond en op maandag ben je vooral met werk bezig. Er is dan weinig tijd en ruimte voor liefde en vriendschap is. Dinsdag t/m donderdag zal dit echter veranderen en heb je meer tijd om romantiek in je leven te halen. Je bent deze periode wel bezig veel na te denken of de relatie datgene biedt wat je altijd voor ogen had. Let op dat je ook naar jezelf kijkt. Zelfreflectie zal erg belangrijk zijn om te bepalen of je zelf wel voldoende aan je partner geeft om het leuk te houden. Vraag de steun van vrienden, omdat die jou wellicht advies kunnen bieden, maar geef ze wel de ruimte om eerlijk te zijn. Na donderdag zal er meer ruimte voor je emoties komen en zal je samen met je partner flink wat passie ervaren. Je bent deze periode spiritueel zeer sterk. Heb je een partner die er in meegaat, dan zal je zeker mooie gevoelens delen en komt er een mooie tijd aan.

Singles
Je kunt deze week niet altijd stabiel in het leven staan. Je bent aan de ene kant iemand die zeer warm en liefdevol is, maar aan de andere kant kun je erg koud en gevoelloos overkomen. Je bent soms zeer flirterig en speels, terwijl je op een ander moment juist terughoudend bent. Mensen zullen het moeilijk vinden met je om te gaan en zich afvragen waarom je zo doet. Sommigen denken dat je onverschillig bent en niets voor ze voelt. De waarheid is echter dat je bang bent om heel erg gekwetst te worden. Vind je namelijk iemand leuk, dan denk je tegelijk aan bijkomstigheden die bij een relatie horen. Dit zorgt ervoor dat je alleen maar iemand in je leven toe kan laten, waarvan je weet dat zijn/haar leven echt bij de jouwe past. Toch zal je door je charme ook wel mensen naar je toe trekken. Je bent dan verlegen en liefdevol en dit is een mooie uitstraling om mensen het hoofd op hol te brengen. Tracht gevoel te controleren en verschiet niet al je kruit, omdat je anders net zo hard achteruit kunt gaan.

Mentale en fysieke gesteldheid
Tot zondagavond beweegt de Maan in de Vissen en dit biedt ontspannende energie. Let op dat er wat emoties loskomen. Ook kun je de neiging hebben teveel genotsproducten te gebruiken en dit moet je binnen paal en perken houden. In de avond beweegt de Maan naar de Ram. Dit geeft intense energie, waardoor mensen actief zijn en zoeken naar activiteiten om energie kwijt te kunnen. Voordeel is dat mensen niet snel van slag raken en met tegenslagen om kunnen gaan. Het is t/m woensdagochtend een periode, waarin mensen last van hoofdpijn kunnen hebben. Met name nek- en rugpijn en klachten met de ogen kunnen de oorzaak zijn. Tracht relaxt te blijven, slaap voldoende en vermijdt stress. Beter kan je de natuur ingaan en geregeld kiezen voor ontspannende activiteiten. Van woensdagochtend tot en met vrijdagmiddag beweegt de Maan door de Stier. Dit geeft een zeer positieve en saamhorige energie, waardoor mensen over het algemeen prima met elkaar om kunnen gaan. Let op het weersbeeld, omdat deze wisselvallig kan zijn. Met name kinderen, ouderen en mensen met een lage weerstand hebben dan meer kans op verkoudheid en zelfs griep. Ook is er mogelijkheid voor aandoeningen in de keelstreek. Bij zowel mannen als vrouwen kunnen de geslachtsorganen en spijsverteringsorganen kwetsbaar zijn. De rest van de week zal de Maan door de Tweeling reizen. De stand van de Maan zorgt ervoor dat er een relaxte energie is die voor regeneratie zorgt. Mensen willen dingen met elkaar delen en daardoor is de communicatie onderling meestal erg positief. Deze zullen over het algemeen voor mooie momenten zorgen. Let op dat er mensen zijn die moeite hebben om tot besluiten te komen. Niet iedereen is even daadkrachtig en in staat de juiste dingen op het juiste moment te doen. Heb je hier last van, dan wordt aangeraden er een weg in te vinden en eventueel advies en ondersteuning te vragen. De ledematen en de rug zijn kwetsbaar, wat voort lijkt te komen uit problemen met de longen.

Heb je al een chronische aandoening, dan moet je vooral opletten. Het is echter verstandig voor iedereen geregeld naar buiten te gaan en frisse lucht op te nemen. Omdat je fysiek kwetsbaar bent, moet je wel opletten met zware werkzaamheden en sport. Voor je het weet heb je een blessure te pakken. Saturnus heeft veel invloed op de Steenbok. Deze planeet heeft vooral invloed op iemand zijn tekortkomingen, waar grenzen liggen en hoe je daar mee omgaat. Saturnus heeft sterke invloed over normen en waarden, je discipline en je ambities. Doordat een steenbok erg onzeker kan zijn, is je doel om je onzekerheid te overwinnen en te zorgen dat je controle over jezelf krijgt. Je moet deze week goed op je knieën en gewrichten letten. Deze lijken kwetsbaar. Verder worden huidklachten genoemd. Pas dus heel goed op als het weer warmte wordt en smeer jezelf voor, tijdens en na het zonnen in. Om in je kracht te staan, kun je deze week groenten zoals andijvie en spinazie eten en vooral gerstproducten.

Carrière en financiën
De kracht van Jupiter, in de Boogschutter, zorgt ervoor dat je op geestelijk niveau veel energie krijgt. Daarbij zal ook de combinatie van energieën van Venus en Mars voor kracht zorgen en ben je op intellectueel gebied ook erg krachtig door Mercurius. Al deze krachten zorgen niet alleen voor erg veel intellectuele en ambitieuze kracht, maar ook voor veel sociale en warme energie. Je hebt dan ook zeer veel ambitieuze gevoelens om van alles te ontplooien en kunt ook veel met collega’s en andere sociale contacten delen. Je hebt veel fantasie en bent zeer creatief om deze in de praktijk toe te passen. Het is ook nog eens zeer bijzonder dat je spirituele kant versterkt wordt. Daardoor kun je je laten inspireren door een innerlijke stem, die jou de juiste weg wijst. Het is een prima periode om bepaalde zaken uit het verleden los te laten, door er van te leren en bepaalde fouten niet meer te maken. De energie van Venus en Mars laten je een bepaalde nieuwsgierigheid ervaren, waardoor je de wereld wilt verkennen en openstaat voor nieuwe ervaringen. Heb je een eigen bedrijf dan heb je een avontuurlijk en brutaal karakter, maar doe je dit wel op een zeer fijne wijze. Daardoor kun je op een vriendelijke, maar toch zeer doortastende wijze mensen imponeren en enthousiasmeren om te bereiken wat jij voor ogen hebt. Mensen zullen dit erg fijn vinden, waardoor je veel kunt bereiken.

Overzicht van de week voor alle tekens (periode van intense, maar stabiele krachten)
Uranus beweegt retrograde tot aan januari en dit geeft nog steeds verrassende energie, zodat mensen in staat zijn kansen af te dwingen. Veel mensen zullen verbaasd zijn over wat er allemaal mogelijk is. Er kunnen mensen zijn, die met verrassende uitspraken komen, waardoor er in de maatschappij wel eens met de wenkbrauwen gefronst wordt. Mercurius zal de hele week door de Leeuw bewegen. Daardoor kunnen mensen zich meestal goed uitdrukken. Er is ook een eerlijke en betrouwbare energie. Venus reist tot woensdagochtend in de Leeuw, waardoor er nog zeker veel energie is om de liefde te ervaren en uit te dragen. De Zon reist tot vrijdag in de Leeuw en biedt vooral veel energie om creatief in het leven te staan. Ook zal energie ervoor zorgen dat mensen, die leiding willen geven, dit op krachtige wijze kunnen doen. Er zijn dus mogelijkheden om nieuwe ideeën te krijgen en om plannen uit te gaan voeren. Mars start aan het begin van de week met zijn reis door de Maagd. Er is dan ook naast alle kracht, van de eerder genoemde hemellichamen, een sterke energie om alles op het juiste moment te doen. Mentaal kunnen mensen veel kracht ervaren en aanvoelen wat het beste is. Er is evenwichtige energie, maar let op dat er goede, maar ook slechte momenten kunnen zijn. De meeste mensen zijn in staat om dingen op het juiste moment te doen. Ga vooral geen dingen doen, waarvan je denkt dat je het beter niet kunt doen.
Woensdagochtend zal Venus naar de Maagd reizen. Dit kan in relaties nog wel eens voor wat starheid zorgen, waardoor mensen het moeilijk vinden om begrip en sympathie voor een ander op te brengen. Het is overigens goede energie om enthousiast en ambitieus met zakelijkheden om te gaan.

Woensdag zal Mercurius een driehoek vormen met Jupiter in de Boogschutter en dit geeft aardig wat kracht om ambities vorm te geven. Er is niet alleen communicatief en intellectueel veel mogelijk, maar ook fysiek is er flink wat energie. Vrijdag zal de Zon naar de Maagd reizen en dit geeft over het algemeen een energie, waarbij mensen geneigd zijn om op alle slakken zout te leggen. Kun je deze energie echter op gezonde wijze gebruiken, dan ben je in staat de puntjes op de i te zetten. Het is een prima periode om orde in het leven te brengen en niet alleen werkzaamheden af te ronden, maar ook nog eens nauwkeurig en prestatiegericht aan de slag te gaan. Zaterdag zal Venus een verbinding aangaan met Mars, waardoor mensen moeite hebben losjes in de relatie te staan. Er wordt aangeraden niet teveel van een partner of andere geliefden te eisen en iedereen in zijn waarde te laten. De intense kosmische energieën zorgen er deze week voor dat het een krachtige, stabiele en fijne week wordt. De kosmos zal mensen wel dwingen om gas terug te nemen en te wachten tot de veranderingen vorm gaan krijgen. Het is belangrijk goed na te denken wat je wilt en welke veranderingen er aan staan te komen.

Steenbok

Gratis jouw week, maand, jaar en erotische horoscoop van de Steenbok lees je bij Astroangels!