Weekhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 21

Liefdesrelaties en sociale contacten
Je hebt zondag een sterke energieke uitstraling en kunt daar zeker in de romantiek gebruik van maken. Je hebt bepaalde romantische ambities en kunt ze samen met je partner uitdenken. Je kunt t/m dinsdag erg bezorgd zijn en denkt dan teveel aan anderen en te weinig aan jezelf. Dit kan te maken hebben met je carrière, problemen van geliefden of andere dingen die mensen bezighouden. Je doet er goed aan er wel grenzen aan te stellen en aandacht aan jezelf te schenken. Pas op dat je soms wat humeurig kunt zijn. Ga dit vooral niet op de verkeerde manier naar je partner uiten. Woensdag t/m vrijdag zal een stuk makkelijker gaan en is er veel plezier in je leven en relatie. Je doet er goed aan om hier gebruik van te maken. Het zal je relatie een flinke boost geven. Je zult zo genieten dat de tijd erg snel voorbij zal gaan. Er is zelfs een goede energie om jullie liefde naar een nieuw level te brengen.

Singles
Zondag is geen slechte dag. Je neemt de creativiteit van zaterdag mee en er zijn voor sommigen zelfs aanwijzingen dat dit spannend kan beginnen. Toch zal je later op de dag wat vermoeid zijn en doe je er goed aan even rust te zoeken. Maandag en dinsdag ben je veel met het verleden bezig. Je denkt na over wat er in je leven is geweest en wat je hieruit kunt leren. Het is een goede periode om mensen uit het verleden te ontmoeten, waarbij zelfs een ex-partner zou kunnen zitten. Dinsdag kan je werk wat dwars zitten, waardoor je niet in balans bent en je wisselvallig gedrag kunt laten zien. Kom je iemand tegen, dan kan je die aantrekken, maar ook zo weer afstoten. Woensdag en donderdag denk je juist veel over de toekomst na en vraag jij jezelf af wat je kunt doen om liefde in je leven te halen. Donderdag is beter voor romantiek dan woensdag. Vrijdag en zaterdag zijn ontspannend vol leuke activiteiten en ideeën. Je bent dan wel meer gericht op vrienden en familie, dan op het aantrekken van een nieuwe partner.

Mentale en fysieke gesteldheid
Van zondagochtend tot dinsdagochtend reist de Maan door de Boogschutter. Dit is op zich een prima energie voor mensen om zich lekker te voelen. Mensen willen er op uittrekken en zijn nieuwsgierig naar het leven. Normaal gesproken zijn mensen fysiek gezien in orde. Mensen die last van reuma of zwakke gewrichten hebben, kunnen hier extra last van hebben. Let dan op met intense sportactiviteiten en zware werkzaamheden. In het algemeen moeten mensen opletten voor lange of zware inspanningen, waar ledematen bij betrokken zijn. Qua voedsel doe je er goed aan om vet te mijden en het liefst lichte maaltijden te gebruiken. Het kan geen kwaad om dierlijke vetten even te mijden. Vanaf circa 10.00 uur op dinsdagochtend zal de Maan naar de Steenbok reizen en daar tot donderdagavond blijven. Dit geeft positieve energie, waardoor alles over het algemeen prima verloopt. Let wel op dat jijzelf niet negatief wordt. Je kunt de neiging hebben om te klagen over mensen die dingen op een ander wijze doen. Dit kan spanning geven, die vooral op de maag, lever en nieren werkt. Ook de rug kan kwetsbaarder zijn.

Let ook nu op wat je eet, maar zorg voor voldoende dierlijke of plantaardige eiwitten. Koolhydraten kun je het best zo min mogelijk gebruiken, omdat je last van je spijsvertering kunt hebben. In dit geval kun je beter extra vezels gebruiken. De Maan zal donderdagavond rond 20.00 uur naar de Waterman gaan en daar tot zondag blijven. Er is fijne energie, die ervoor zorgt dat mensen zelfstandig zijn, maar er zijn ook stressmomenten mogelijk. Merk je dit aan jezelf zorg dan voor extra ontspanning, zodat je even na kunt denken over hoe je de stress kunt minderen. Steenbokken zijn praktisch ingestelde mensen en staan meestal met beide benen op de grond. Over het algemeen zijn ze erg geduldig, stabiel en betrouwbaar. Ze zijn ambitieus, volhardend en ijverig. Ze hebben ook veel voor anderen over. Toch kunnen ze aan de andere kant, als gevolg van hun heersende planeet Saturnus, ook pessimistisch zijn. Ze kunnen zichzelf naar beneden praten en zien veel dingen als tegenstand en weerstand. Deze week moet je opletten dat je niet te pessimistisch wordt. Je hebt anders kans op gewrichtsproblemen en met name je knieën kunnen kwetsbaar zijn. Als gevolg van nerveusheid kun je een verlaagde weerstand krijgen, dat zich uit in problemen met de tanden en huid. Met name vitamine B en D zijn dan ook sterk aan te raden. Let daarbij op dat je een evenwichtig voedingspatroon hebt.

Carrière en financiën
Het is een periode vol vreugde voor je werk, waarbij je op vele gebieden goed presteert. De energie zal je t/m de 1ste week van juni veel kracht geven. Je bent efficiënt en adequaat en weet wat je moet doen om volledig te functioneren. Je bent in samenwerking en contact met leidinggevenden diplomatiek, waardoor je niet snel in de problemen kunt komen. Let wel op dat deze periode niet geschikt is voor onroerende goederen. Zondag en maandag kun je wat moe zijn en doe je er goed aan om je niet teveel in te spannen. Je kunt je beter op je privéleven richten en veel nadenken en minder handelen. Je bent gericht op het helpen van mensen en ook op het vergeven van fouten die mensen maken. Het zijn dus prima dagen om niet alleen goed samen te werken, maar ook om eventuele problemen op te lossen. Dinsdag en woensdag heb je veel energie en kun je zowel mentaal als fysiek prima functioneren. Het is dus een prima tijd voor het afronden van zowel bureauwerk als fysiek werk. Je kunt in principe alles wel aan. Let deze periode wel op dat je soms de neiging hebt om wat egoïstisch gedrag te vertonen. Bedenk dat positief gedrag ook zal leiden tot positief gedrag van anderen. Donderdag t/m zaterdag is een prima periode voor financiële zaken. Je hebt een gave voor het kopen en verkopen en kunt ook prima met klanten opschieten. Je bent ook in staat om mensen op hun gemak te stellen, waardoor je ook prima kunt samenwerken. Kortom het is een goede week om te functioneren en veel te bereiken.

Overzicht van de week voor alle tekens (periode van wisselvallige emoties en gedragingen)
De Zon reist door de Stier en wordt vergezeld door Venus, die daar t/m de 1ste week van juni blijft. Er is hierdoor veel nuchterheid in de liefde en bij zakelijke aspecten in het leven van mensen. Er zijn veel verlangens en sommigen willen teveel, waardoor er stress kan ontstaan. Dit is omdat Mars tot begin juli door de emotionele Kreeft reist. Ook deze energie heeft een wisselvallige en passionele invloed op mensen. Je doet er goed aan rust te bewaren en vooral niet te impulsief te handelen, zowel qua liefde, vriendschappen, familie als op zakelijk gebied. Gelukkig is er respect door de betrouwbare Stier en liefdevolle Kreeft.

De Maan beweegt zondag t/m dinsdagochtend in de Boogschutter. Dit biedt goede energie voor diepzinnige gesprekken over leven en dood, de spirituele wereld en allerlei andere diepe onderwerpen. Ook is het een prima tijd om de natuur in te gaan en van rust te genieten en de diepere energieën in je op te nemen, die zich in de natuur afspelen. Dinsdagochtend reist de Maan naar de Steenbok en dit biedt energie om op zakelijk gebied te presteren. Mensen zijn positiever en hebben de neiging om discipline op te brengen. Daardoor volgen mensen makkelijker bevelen op en zijn ze wat volgzamer. Er zijn ook mensen die materialistisch ingesteld zijn. Doelen kunnen bereikt worden en er is minder stress, omdat mensen met kritiek om kunnen gaan. Mensen die dit niet ambiëren kunnen wel meer klagen en aangeven dat er oppervlakkigheid is. De Zon zal deze dag op één lijn met Mercurius in de Tweeling staan. Mensen kunnen hierdoor sneller handelen en het is dan ook aan te raden dat doelen voor de korte termijn te plannen. Deze energie is namelijk de komende weken erg sterk, dus beter hier gebruik van maken. Mensen kunnen nieuwsgierig zijn, waardoor er zeer avontuurlijke en spannende momenten in je leven mogelijk zijn. Er is ruimte voor communicatie, zodat mensen eerder geneigd zijn om gevoelens te uiten en problemen te bespreken. Woensdagochtend zal Mars in de Kreeft een sextiel vormen met de excentrieke Uranus in de Stier. Mensen kunnen anders zijn, dan je gewend bent, maar dat geldt ook voor jouzelf. Dit kan ergernis opwekken, maar kan ook erg spannend en leuk zijn. Donderdagavond komt de Maan in de Waterman terecht en zal daar tot zondagochtend blijven. Er is een sociale energie, waardoor je er goed aandoet afspraken te maken of evenementen te bezoeken om mensen te ontmoeten. Let op, er kunnen gevoelens van eenzaamheid zijn. Je kunt dan misschien wel teveel nadruk leggen op het ontmoeten van mensen en dan dwingerig worden. Dit kan vooral als er afwijzing is. Mensen hebben dan de neiging om op sociaal gebied koud en afstandelijk te worden.

Steenbok

Gratis jouw week, maand, jaar en erotische horoscoop van de Steenbok lees je bij Astroangels!