Weekhoroscoop Steenbok

Geboortedatum 22 december t/m 19 januari - week 25

 

Liefdesrelaties en sociale contacten
Het lijkt een week te zijn, waarin je moeite hebt om emoties onder controle te houden. Tracht rustig te blijven en ga niet teveel de strijd met je partner aan. Het is verstandiger om te communiceren en te trachten elkaar te begrijpen. Bedenk dat eigenlijk dit hele jaar rust en sympathie voor elkaar het belangrijkste zijn om lekker in je vel te zitten. Lukt dit dan zal de relatie sympathiek en warm zijn. Zondag en maandag ben je vooral intellectueel erg sterk en hierdoor zal je niet snel voor problemen zorgen en weet hoe je de relatie leuk houdt. Toch moet je steeds opletten, omdat de storende energie voor problemen kan zorgen. Dinsdag en woensdag zijn fijne dagen, waarbij het vriendschappelijke aspect van de relatie het beste is. Donderdag en vrijdag zijn de beste dagen van de week als het om de romantiek gaat. Er is veel optimisme en eventuele problemen kunnen snel opgelost worden. Zaterdag zal je emotioneel wat minder sterk zijn en kun je beter bescheiden in het leven staan.

Singles
Je hebt net als vorige week onrustige gevoelens en vraagt je af wat je fout doet. Je richt je veel op je werk en tracht emoties weg te stoppen om hier maar niet mee bezig te zijn. Het is een mindere week om een nieuwe partner te vinden. Wees gerust, er komen heus betere tijden voor de liefde aan. Zondag en maandag vind je het vooral fijn om met familie of vrienden om te gaan. Het zijn prima dagen om een leuk reisje te maken of uit te gaan. Kom je zondag iemand tegen die interesse heeft, vraag jezelf dan af of de ander het wel goed met je bedoelt. Er zijn storende energieën. Maandag t/m woensdag zal je veel met je werk bezig zijn en voor de romantiek lijkt er dan minder ruimte te zijn. Donderdag en vrijdag zijn een stuk beter voor de romantiek en zijn er zelfs kansen op een nieuwe relatie. Je bent optimistisch en flirt er graag op los en dit kan mensen bekoren, omdat je dan leuk in e omgang bent. Zaterdag is geschikt voor vriendschappen en familie en voor het bezoeken van evenementen.

Mentale en fysieke gesteldheid
De Maan staat tot maandagavond in Boogschutter, waardoor bij veel mensen de metabolisme sloom verloopt en zij zich moe kunnen voelen. Er is frustrerende energie, waarbij mensen chagrijnig kunnen zijn. Let op met wie je omgaat en vooral hoe je dat doet. Voor communicatie is het een wisselvallige tijd, waardoor je alert moet zijn. Mensen kunnen vermoeide benen hebben als gevolg van mindere doorstroming van spieren en aders. Mensen met een zwak hart dienen rustig aan te doen. Je kunt deze periode beter niet teveel bewegen. Gezonde mensen doen er goed aan rustig te blijven en vooral vet en moeilijk verteerbaar eten te mijden, dus ook rauwe groenten. Maandagavond verhuist de Maan naar de Steenbok en blijft daar tot woensdagnacht. Dit geeft over het algemeen positieve energie. De meesten hebben veel discipline en zijn nuchter in contact met anderen. Let op dat je huid snel kan beschadigen door zwaar werk of als je in de volle zon bent. Je gewrichten kunnen kwetsbaar zijn. Let verder op dat je maag gevoelig is. Woensdagnacht gaat de Maan t/m zaterdagmiddag naar de Waterman. Dit kan wat eenzaamheid en onzekerheid bij mensen brengen. Sommigen worden afstandelijk. Anderen zullen juist te open en toegeeflijk worden. Fysiek kunnen je benen wat zwakker zijn en daardoor kan je beter niet te intens sporten of zware werkzaamheden doen. Zaterdagmiddag gaat de Maan naar de Vissen. Er zijn dan in de nacht spirituele energieën, die in dromen of intuïtie boodschappen geven. De Steenbok is erg ambitieus en wil er veel aan doen om zich te ontwikkelen. Je hebt hierdoor de neiging veel te werken en vaak weinig tijd aan je privéleven te besteden. Met name singles of mensen met een minder goede relatie verwaarlozen zichzelf nog wel eens op lichamelijk gebied en eten dan teveel fastfood. Hierdoor kunnen de kilootjes er ongemerkt bij komen, wat uiteindelijk voor problemen zorgt. Misschien doe je er verstandig aan mensen om hulp te vragen. Steenbokken zijn kritisch en hard voor zichzelf, maar op het gebied van sport moet je opletten dat je gewrichten kwetsbaar zijn.

Carrière en financiën
Voor je carrière komt er een prima week aan met kansen om te ontplooien. Je bent sympathiek in de omgang met collega’s en kunt veel goodwill kweken. Let op dat er aanwijzingen zijn voor conflicten met klanten of leidinggevenden. Zorg dat je op een diplomatieke wijze met mensen omgaat. Het heeft geen zin om olie op het vuur te gooien. Dat zorgt alleen maar voor problemen. Rust, planning en het kijken naar je eigen functioneren zullen belangrijk zijn om te presteren. Gebeurt er dus iets wat je niet fijn vindt, kijk dan naar wat jijzelf kunt veranderen. Zondag en maandag ben je op intellectueel gebied sterk. Je bent zeer tolerant en hebt een sterke drang om je te ontwikkelen. Het is een prima week voor zakelijke reizen, opnemen van kennis en makkelijk vergaren van informatie. Let zondag op obstakels, waarbij mensen niet altijd eerlijk voor je kunnen zijn. Maandag kan je vooruitgang boeken en nieuwe doelen stellen. Dinsdag en woensdag heb je veel ambities en kan je in principe waardering afdwingen. Let deze dagen op dat er meningsverschillen optreden. Gaat dit om anderen, dan kun je jezelf er beter niet mee bemoeien. Gaat het om jou, tracht dan diplomatiek te blijven. Communiceren en empathie zijn de sleutels om problemen te voorkomen. Donderdag en vrijdag kun je achterstallig werk afronden en eventuele problemen oplossen Het is een prima tijd voor nieuwe doelen en het overdenken van het verleden. Heb je de kans dan doe je er goed aan om zaterdag vrij te nemen en te relaxen.

Overzicht van de week voor alle tekens (week van empathie en saamhorigheid)
Jupiter reist door de Boogschutter en geeft een vrijheidslievend gevoel, waardoor mensen hun eigen gang gaan. Uranus, in de Stier, zal zorgen dat mensen teveel de verdediging ingaan als ze belemmerd worden in doen en laten. Venus in de Tweeling zal echter speelsheid en liefde geven, waardoor de meeste problemen met humor of liefde worden opgelost. Mars en Mercurius reizen door de Kreeft en mensen moeten dan opletten op wat ze zeggen en doen. Dat is lastig en er zijn mensen, die teveel kletsen, maar ook mensen die te weinig zeggen. Het beste is hier balans in te vinden. Zondagochtend is er wat traagheid, maar de middag is prima om leuke dingen te doen. Het is een dag waarin mensen veel voor elkaar over hebben en er geregeld saamhorigheid is. Let op dat er spirituele energie is, die kan zorgen dat mensen teveel in een droomwereld leven. Nuchtere mensen zullen echter teveel naar realiteit kijken, waardoor er conflicten mogelijk zijn tussen andersdenkende mensen. De Volle Maan zal zondag om 23:39:31 in de Boogschutter verschijnen. Bijzonder is dat de energie vanuit het midden van de Melkweg komt. De energie die vrijkomt, geeft mensen ruimte om hogere doelen na te streven. Mensen zullen meer over religie of spiritualiteit nadenken.

Er wordt aangeraden er over na te denken, dat niets zomaar ontstaat. We zijn met een doel in de kosmos. Het is een prima periode om stil te staan bij anderen en ze te ondersteunen. Mensen hebben al vaak de neiging andersdenkenden af te wijzen. Vooral de 16de t/m de 19de is een tijd dit te doorbreken. De Boogschutter heeft een krachtige energie om geloof van mensen te versterken en duidelijke boodschappen te geven. Mercurius (communicatie) en Mars (strijd) zullen versneld worden, evenals Pluto (transformatie) en Saturnus (zelfvertrouwen). Het is een periode van actie en wilskracht, maar blijf nuchter en handel niet impulsief. Woensdag moet je voorzichtig zijn en bescheiden leven. Ook wordt aangeraden negatief ingestelde mensen en mensen die te impulsief zijn te mijden. Donderdag en vrijdag zijn betere dagen als de Maan in de Waterman komt. Let vrijdag op dat er een intense planetaire energie vrijkomt. De verbinding tussen Mercurius en Mars gaat namelijk een conflictueuze strijd aan met Saturnus en Pluto. Gelukkig zullen Venus, Jupiter en Neptunus een mooie band vormen. Daardoor zijn mensen ondanks de intense energieën in staat om op een positieve wijze met elkaar om te gaan. Het blijft echter oppassen geblazen. Zaterdagmiddag zal de Maan naar de spirituele en tegelijk nuchtere Vissen bewegen. Daardoor is er rust en zullen mensen zich relaxt door het leven bewegen. Mercurius zal vanaf 7 juli in een retrograde beweging reizen en daar voelen we nu al de energie van. Let op de manier hoe je communiceert en met intellectuele zaken omgaat. Elke handeling of actie die je nu maakt, kunnen later terugkomen en voor problemen, maar ook voor positiviteit gaan zorgen. Wees dus verantwoord en tracht zo positief mogelijk te leven.

Steenbok

Gratis jouw week, maand, jaar en erotische horoscoop van de Steenbok lees je bij Astroangels!