Weekhoroscoop Stier

Geboortedatum 20 april t/m 20 mei - week 4

 

Relaties, singles en sociale contacten
Deze week zal de Stier waarschijnlijk niet al te veel romantiek ervaren, omdat je zakelijke kant wint van je romantische kant. Je vindt werk belangrijk en hebt gewoon veel te doen. In een relatie doe je er verstandig aan dit wel aan te geven, zodat de ander weet wat je wel en niet wilt. Doe je dit niet, dan kan de ander geïrriteerd raken, wat niet veel goeds geeft. Zowel singles als gebonden mensen kunnen in de periode van de Nieuwe Maan van de 24ste merken dat er iemand is, waarbij de gevoelens over en weer vliegen. Ben je gebonden, dan is dat hopelijk je eigen partner, omdat je anders wel eens voor een moeilijke keuze kunt komen te staan. Ben je single, dan doe je er verstandig aan te bekijken of het nu wel in je leven past. Let op dat Mars en Neptunus impulsieve energie kunnen geven, waardoor je soms de neiging hebt eerst te doen en dan te denken. Het kan een week zijn, waarbij liefde beter vermeden kan worden, voordat je iets doet wat je beter niet kunt doen. Je doet er goed aan zondag en maandag niet gelijk afspraken te maken, die voor de lange termijn gelden. Het kan dan zijn dat je er later geen tijd voor hebt of geen zin in hebt. Gebonden mensen doen er dan ook goed aan niet te veel dingen met hun partner te doen, maar tijd voor zichzelf vrij te houden. Je hebt veel dromen en fantasieën en denkt veel over de liefde. Heb je een date maak dan niet gelijk allerlei plannen. In het midden van de week is de Stier erg ondeugend en kan dingen over zichzelf ontdekken, die je niet voor mogelijk hield. Het zal wel bijzonder zijn dat je partner het wel weet en niet verbaasd zal zijn. Donderdag en vrijdag kan er iemand in je leven komen, waarvoor je gevoelens kunt krijgen. Er zijn kansen op een nieuwe relatie mogelijk. Het weekend kunnen er wat spanningen zijn en kan de Stier wel eens boos en verdrietig zijn.

Mentale en fysieke gesteldheid
In het algemeen zal de Maan zondag door de Schorpioen reizen, waardoor spirituele en sensitieve energie positief gebruikt wordt om veiligheid te ervaren. Niet iedereen zal daartoe in staat zijn en er zijn dan ook mensen die emotioneel verward raken. In dat geval kunnen mensen afstandelijk zijn. Om ziektes te mijden, wordt aangeraden voldoende water te drinken en extra eiwitten te gebruiken om griep voor te blijven. Laat op de avond zal de Maan naar de Boogschutter reizen en tot dinsdagnacht blijven. Dit is vredige en positieve energie, waardoor mensen makkelijk zichzelf zijn. We zijn die dagen avontuurlijk en hebben de neiging er op uit te trekken. We zijn open naar anderen en dit geeft de gezondheid een positieve boost. Let bij sport, intensieve beweging en zware werkzaamheden op dat zenuwen van heupen en dijen kwetsbaar zijn. Dit geldt vooral voor mensen die reuma of soortgelijke aandoeningen hebben. Ook ‘gezonde’ mensen moeten opletten. Levertraan en extra calcium zijn deze periode aan te raden. Woensdagochtend t/m vrijdagmiddag reist de Maan naar de Steenbok. Privé kunnen mensen minder sterk zijn. Ze moeten veel discipline hebben om niet te veel genotsproducten te gebruiken of geld uit te geven. Gezondheid is niet te koop. Let op dat de huid kwetsbaar is en make-up en hoogtezon kunnen schadelijk zijn. Mensen die last van eczeem hebben, moeten dubbel oppassen. Ook maag en knieën kunnen verzwakt worden, waardoor we op moeten letten welke producten niet goed vallen. Pas op met lactose. Vrijdag reist de Maan naar de Waterman en verschijnt om 22:44 als Nieuwe Maan in dit teken. Deze overgang kan zorgen dat mensen t/m zondag last van vermoeidheid kunnen hebben. Er kan een gevoel zijn dat we ons onverklaarbaar eenzaam voelen, zelfs als we veel mensen om ons heen hebben. Dit komt door een onbewuste spirituele prikkel, die na deze tijd zal verdwijnen. Fysiek kunnen de benen en voeten kwetsbaar zijn. Pas op als je veel loopt of dingen moet doen, die gewrichten belasten. Er kunnen schadelijke energieën zijn, die de ogen kwetsbaar maken.

De Zon staat bij de Stier voor innerlijke natuur, waarbij je als aardeteken krachtig overkomt. Je bent niet snel van je stuk te brengen. Met Venus als heersende planeet heb je behoefte aan liefde en zal je stabiliteit belangrijk vinden. Hierdoor kunnen Stieren betrouwbaar zijn, maar dit wel eens verpesten door koppig, bezitterig of conservatief te zijn. Mensen kunnen nog wel eens teleurgesteld raken. Toch heeft je koppigheid positieve kanten, omdat je in staat bent je heel goed op taken te richten. Je laat je hier niet van afbrengen en gaat recht op je doel af. Je bent iemand die goed onder stress kan werken. Je hebt sterke tactiele eigenschappen en neus voor persoonlijke luxe en lichamelijke gemakken. Je vindt de schoonheid van mensen, kleding en woning belangrijk. Doordat je vooral geniet van passieve activiteiten kun je lichamelijk lui zijn. Gezondheid kun je behouden door regelmatig te sporten of te bewegen. Het is belangrijk voldoende activiteiten in de buitenlucht te doen. Let op dat je genoeg water drinkt en vitamines inneemt, omdat problemen met keel, voortplantingsorganen en nieren ontstaan.

Carrière en financiën
Venus en Mercurius kunnen je emotioneel verwarren, doordat beiden door jouw sector van je carrière bewegen, terwijl Jupiter je soms futloos kan maken. Gelukkig zullen de Zon en de Maan positieve ondersteuning bieden. Hierdoor kun je over het algemeen toch hard werken en je doelen veilig stellen. Het zal een week van ontwikkeling kunnen worden, waarbij je zowel zakelijk als sociaal veel nieuwe ervaringen op kunt doen. Ook zakelijk geldt dat je het beste kunt functioneren als je uitgerust bent. Ga dus niet te laat naar bed, gebruik pauzes om te ontspannen en doe in je vrije tijd niet te veel emotioneel zware activiteiten. Op maandag zal je vooral strategisch bezig dienen te zijn, waarbij je andere mensen om advies kunt vragen hoe je bepaalde dingen het best aan kunt pakken. Je kunt deze dag namelijk onzeker zijn en dan is advies van iemand die je vertrouwt wel erg nuttig. Dinsdag en woensdag zijn er zaken die snel aangepakt dienen te worden. Je zult snel beslissingen moeten maken en niet te lang dienen te wachten. Toch wordt aangeraden om tussendoor wel even te evalueren of je op de goede manier bezig bent. Op donderdag krijg je genoeg tijd om wat langer na te denken. Je kunt dit ook wel gebruiken, omdat er nog steeds dringende zaken liggen te wachten. Vrijdag kan financieel voordelig uitpakken. Het weekend is geschikt om even te ontspannen en je werk te laten rusten.

Overzicht voor alle tekens (periode van verandering van routines)
De Zon gaat vanaf maandag Mercurius vergezellen in de Waterman. Dit zorgt voor veel sympathie en vriendelijkheid onder de mens. Veel mensen zullen er geen probleem mee hebben zich aan te passen aan dingen die er in de omgeving veranderen. Dit betekent echter niet dat we niet in staat zijn ons te weren als er iets gebeurt wat ons niet zint. Afhankelijk van het teken dat je hebt, zal je ermee omgaan. Uranus zal nog steeds in de Stier bewegen en kan zorgen dat mensen snel geneigd zijn om hun routine te veranderen. Deze energie brengt veel creativiteit en mensen kunnen geregeld nieuwe ideeën krijgen. Let op dat deze energie soms negatief kan zijn en dat er breuken mogelijk zijn tussen jou en geliefde mensen. Dit komt mede omdat Mars, in de Boogschutter, voor flink wat passie en strijd zorgt. Niet iedereen zal er goed mee omgaan. Je doet er goed aan geregeld te sporten om eventuele blokkades, conflicten of boosheid aan te pakken. Het is belangrijk jezelf goed te kennen. Ben je bijvoorbeeld iemand die sympathiek overkomt, dan is het beter op zachte wijze te handelen. Ben je dominant, dan is het belangrijk je ook op die wijze op te stellen. Er kan door die planetaire energieën wisselvalligheid optreden. Mensen kunnen zich soms vrolijk en open voelen, maar er zijn ook momenten dat we ons somber en gesloten voelen. Het is belangrijk dat we blijven geloven in datgene wat wij zelf vinden en niet in dat wat anderen van ons verwachten of vinden. Over het algemeen zorgen de Zon en Mercurius dat de meeste mensen eerlijk zijn, maar dat kan lastig zijn, omdat niet iedereen hiervan gediend is. Het is dus belangrijk in te schatten of je iets wel of niet kunt zeggen. Met name kritisch ingestelde mensen kunnen geen moeite hebben om de strijd op te zoeken.

Ben je echter bescheiden en minder bespraakt, dan kan je maar beter voorzichtig zijn. Venus heeft zich afgelopen week bij Neptunus in de Vissen genesteld. Dit geeft sterke mentale en spirituele kracht. Mensen zijn geneigd elkaar te ondersteunen. Vooral mensen die van zichzelf al gevoelig en sensitief zijn, zullen nu nog meer de neiging hebben om gericht te zijn op mensen die zwakker zijn en hulp nodig hebben. Er wordt aangeraden om geen geld aan mensen te geven, die je niet of nauwelijks kent. Echter, ook mensen die jij wel kent, zullen in staat zijn jouw vertrouwen te schaden. Er zijn namelijk misleidende energieën. Nadeel aan de energie van Venus is hierbij dat we soms moeite kunnen hebben om op een objectieve wijze in het leven te staan. Jupiter en Saturnus reizen nog steeds in de Steenbok en dat kan vooral op zakelijk gebied nog wel eens problemen opleveren. Er kunnen namelijk flink wat storingen ontstaan, die de kans op succes kunnen blokkeren. Er wordt aangeraden voorzichtig met die energie om te gaan en niet te snel te gaan. Wees realistisch bij doelen die je stelt en denk niet dat je altijd gelijk hebt. Er zullen mensen zijn die het niet fijn vinden veel verantwoordelijkheid te hebben. Tracht bescheiden te blijven en laat de leiding zoveel mogelijk aan anderen over. Moet je toch leiding geven tracht dan zo positief mogelijk te blijven.

Stier

De horoscopen van het sterrenbeeld Stier, lees je gratis bij Astroangels!