Weekhoroscoop Waterman

Sterrenbeeld waterman bij Astroangels.nl

Weekhoroscoop Waterman

Geboortedatum 20 januari t/m 18 februari - week 5

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

 

Relaties, singles en sociale contacten
Je emoties worden versterkt door energie van Mars en Venus, waardoor je steeds positiever wordt. Ondanks dat je iemand bent die grote groepen het liefst mijdt, kun je deze week behoefte hebben aan omgang met mensen waar je geen hechte band mee hebt. Het is ook een week, waarin je juist naar grotere groepen mensen trekt. Dit komt vooral omdat je zelfvertrouwen door deze planeten toeneemt. Daardoor kun jij je vrijer in die groepen bewegen. Blijf er wel voor opletten dat je niet teveel overdrijft en je je scherpe tong soms wel inhoudt, zodat je geen dingen kunt zeggen of doen waar anderen veel moeite mee zullen hebben. Vanaf maandag zal ook Neptunus veel invloed op jou hebben. Dit zorgt ervoor dat jij dromen kunt hebben, die jouw gevoelens kunnen versterken. Je droomt van mooie mensen en mooie situaties. Let op dat zowel gebonden mensen als singles hier teleurstellingen door kunnen ervaren. In de liefde kun je, als gevolg van deze energie wel eens onnadenkend zijn en voorbij gaan aan gevoelens van een partner. Tracht hier op te letten en wees empathisch naar je partner, maar ook naar anderen. Ze zullen je hier meer door vertrouwen, waardoor er minder spanning zal hangen. Door energie van Venus zal een single deze week een erg grote kans hebben op een nieuwe liefde. Deze planeet maakt je hart warm en dit zorgt ervoor dat je een sterke magnetische uitstraling hebt.

Venus en Mars zijn deze week voor alle tekens actief. Venus daagt Mars vanaf zondag uit en vraagt sterke normen en waarden. Het is ook een dag waarin we gedwongen worden om meer met anderen om te gaan. Daarbij zijn discussies niet uitgesloten en dat leidt nog wel eens tot confrontaties, maar ook tot warme en liefdevolle contacten. We kunnen door krachtige energie van de planeten uitgedaagd worden om de hogere visie van het leven in daden om te zetten en warmte en liefde aan de wereld te geven. Venus zal zich maandag met Neptunus verbinden en dat geeft spirituele en intuïtieve kracht. Let op dat dromen en wensen zorgen voor een irrealistische kijk op de wereld. Daardoor kunnen verwachtingen tot teleurstelling leiden voor zowel gebonden mensen als singles.. Dinsdagochtend komt de ambitieuze Mars sterk naar voren en zal dan zowel een energie met Venus als met Neptunus delen. Dit is bijzondere energie, waardoor er een soort test in ons leven is. We zijn dan sterk bezig met normen, waarden, relaties en ambities. Dit geeft een groot deel van de week intense energie, waarbij we tussen illusie en ratio in leven. Nuchtere mensen zullen moeite hebben om rationeel te handelen. Spiritueel ingestelde mensen hebben moeite om sensitief te zijn en zij kunnen wel eens de meeste teleurstelling ervaren. Januari eindigt vrijdag met de Maan in leegte-fase totdat die zaterdag in de Stier komt. Zorg vrijdag dat je alles afrondt om het weekend te gebruiken voor een liefdevolle periode.

Mentale en fysieke gesteldheid
Zondag overdag kunnen we last van de Maan in de Waterman hebben, waardoor emoties niet altijd even goed onder controle te krijgen zijn. Zondagavond laat zal de Maan echter naar de Vissen reizen. Dit is een bijzondere energie, waardoor mensen zeer empathisch en liefdevol zijn. Ratio is nu minder belangrijk dan emoties en spiritualiteit. Daarom zullen mensen t/m woensdagochtend veel moeite doen om het anderen naar de zin te maken. Let hierbij op dat je jezelf niet wegzet. Die neiging kun je wel eens hebben en dan loop jij jezelf voorbij. Ook deze dagen zijn de benen kwetsbaar. Zorg vooral dat jij je voeten warm en droog houdt. Doe je dit niet, dan kan je weerstand verlagen en is er meer kans op griep. Verder kunnen mensen sociaal zijn en hebben ze de neiging zich te verlaten op genotsproducten. Dat is op zich niet erg, maar als je gaat merken dat je er niet meer zonder kan, moet je voorzichtig zijn. Woensdagmiddag beweegt de Maan naar de Ram en dit kan wisselvallige energie opleveren, waardoor veel mensen met vraagtekens komen te zitten. Dit kan mentale problemen geven en ook is er extreme vermoeidheid mogelijk. Toch zal deze energie ervoor zorgen dat mensen makkelijker over problemen heenkomen door flexibel en soms wat speels te zijn. Overigens kan hoofdpijn bij mensen wel de kop opsteken, vooral als je van nature wat onzeker of gevoelig voor stress bent. Vanaf zaterdag zal de Maan in de Stier reizen, waardoor mensen nog wel eens wat koppig of eigenwijs kunnen zijn. Ook moet je opletten dat je nog wel eens erg passief bent. Ga je dit ook de komende tijd zo doen, kan je lichaam teveel stoffen opbouwen en gaan organen daardoor minder goed werken. Deze week moet je opletten dat je niet alsnog een virus oploopt. Vermijd risicovolle omgevingen en let op je voeding. Bereid in je voeding: appels, sinaasappels, peren, gestoomde groenten, kool, selderij, maïs, wortelen, tomaten, broccoli, yoghurt, noten, dadels, vijgen, cayennepeper, knoflook, gember, en eiwit. Vermijd koffie, gist en geraffineerde suikers. Doordat je een denker bent, word je aangetrokken door denksport zoals schaken, dammen en bridge. Omdat dit passieve sporten zijn, doe je er goed aan voldoende te bewegen door te fietsen, te wandelen of te zwemmen. De Waterman is ook avontuurlijke en houdt van spannende sporten, zoals parachutespringen, deltavliegen en bergbeklimmen om mentaal sterk te zijn.

Carrière en financiën
Met name de eerste dagen van de week zal je privéleven je emoties flink beïnvloeden, waardoor je minder tijd en zin hebt om veel met je werk bezig te zijn. Wanneer je moet werken of met je studie bezig moet zijn, zal je wel plichtsgetrouw zijn en doen wat je moet doen. Je bent efficiënt en adequaat, waardoor je toch wel het een en ander af kunt ronden. Je doet het alleen sneller, waardoor je meer tijd voor andere dingen hebt. Op maandag en dinsdag ben je wel in staat om, sociaal gezien, empathisch en sensitief te zijn, waardoor je goed kunt samenwerken. Vanaf donderdag zal dit veranderen en kun je je weer even volledig op je werk richten. Je bent niet alleen efficiënt, maar kunt ook keihard aan de slag gaan om eventuele zaken, die even iets minder aandacht kregen, nu wel af te ronden. Je intuïtie is erg sterk en je weet goed wat je wel of niet moet doen. Je bent in staat om op een filosofische, overdachte manier met werkzaamheden om te gaan. Je bent deze periode zeer creatief en geïnspireerd om nieuwe ideeën naar voren te brengen. Mensen zullen onder de indruk zijn van de zaken die je naar voren weet te brengen en de manier hoe je met je werk omgaat. Het weekend kun je maar beter even het werk los laten en genieten van je privéleven. Je kunt je dan opladen voor de nieuwe week.

Overzicht voor alle tekens (periode van verantwoordelijkheid en het innerlijke stemmetje)
Mercurius beweegt in de Waterman en geeft veel zachte, vriendelijke krachten aan de mens. Er is dus nog steeds een week van aanpassing, maar ook veranderingen. Mensen kunnen wel eens tegenover elkaar komen te staan als de een dominant is en de ander te terughoudend. Dit kan problemen geven. Uranus beweegt in de Stier, waardoor veel mensen creatief zijn en geregeld met nieuwe plannen rond kunnen lopen. Omdat Mars nog steeds in de Boogschutter reist is er avontuurlijke energie, waardoor mensen de neiging hebben soms te speels in het leven te staan. Verantwoordelijkheden kunnen dan wel eens verwaarloosd worden. Volwassen mensen kunnen wel eens gedrag vertonen dat vrij puberaal lijkt en jongeren kunnen zich wel eens erg opstandig naar volwassenen gedragen. Merk je dit aan jezelf, tracht dit dan in te tomen. Er is wisselvalligheid, maar niet meer zoals vorige week waarbij mensen geregeld somber waren. Nu zullen mensen dus soms speels en avontuurlijk zijn, maar soms worden ze teruggefloten omdat ze toch ook de verantwoording voelen. De Zon en Mercurius zorgen er namelijk voor dat dat de meeste mensen toch ook wel dat innerlijke stemmetje ervaren om bescheiden en eerlijk te zijn. Venus zal samen met Neptunus in de Vissen verblijven en de spirituele energie zal zeer sterk zijn. Veel mensen kunnen te maken hebben met voorspellende dromen, die dus duidelijk een richting geven hoe we in het leven moeten staan en welke richting we op moeten. Jupiter en Saturnus in de Steenbok blijven wat storingen geven en ook deze week dien je hier voorzichtig mee om te gaan. Ga vooral niet te impulsief handelen, omdat de kans op problemen in je werk en op financieel gebied erg groot kan zijn. Het zal dan ook een week worden, waarin mensen geregeld verantwoordelijkheden voelen en met hun innerlijke stemmetje te maken krijgen. Zorg dat je hiernaar luistert en ga er niet te veel tegenin in. Uiteindelijk ben jij het die tegen jezelf praat, maar is er een spirituele component bij.