Weekhoroscoop Waterman

Geboortedatum 20 januari t/m 18 februari - week 43

 

Liefdesrelaties en sociale contacten
Omdat de Maan in de Kreeft zondag en maandag spirituele energie brengt, zal je deze periode voor een groot dilemma staan. Je hebt zoveel energie dat je tijd vrij wilt maken voor je partner, maar ook voor vrienden of groepen mensen. Je kunt met financiële problemen te maken krijgen en dat kan er voor zorgen dat je dit met vertrouwde mensen wilt bespreken. Passeer je partner niet, tenzij je echt duidelijk aan kunt geven waarom je bepaalde mensen boven je partner plaatst. Venus en Neptunus zullen echter ook veel energie bieden, waardoor je in je vrije tijd wel degelijk ook je partner veel liefde en warmte kunt geven. Later in de week zal jij je partner veel meer inspiratie geven. Vanaf woensdag breng je meer evenwicht in jezelf en zal je een balans vinden tussen sociale contacten, je werk en de liefde. Je hebt nu ook veel meer tijd voor je partner. Vanaf donderdag ben je meer gericht op liefde en wordt je passionele gevoel versterkt. Met name vrijdag en zaterdag zijn er leuke activiteiten mogelijk en geniet je ervan om je partner veel aandacht te geven, maar ook om zelf te krijgen.

Singles
De Waterman zal deze week geestelijk geprikkeld worden door de energetische kracht van Venus, die deze tijd door de Schorpioen beweegt. Je wilt communiceren en leuke activiteiten plannen en vooral om nieuwe mensen te leren kennen. Je straalt warme energie uit en trekt daardoor makkelijk mensen aan. Maandag en dinsdag zal Venus een verbinding met Neptunus aangaan. Dit is een fantastische periode voor liefde, spanning en erotiek. Je bent iets makkelijker dan gewoonlijk maar je stelt nog wel veel eisen aan een eventuele liefdesrelatie. Je vindt het belangrijk als de ander lekker kan babbelen en geniet van aandacht en spanning. Woensdag en donderdag lijken de Maan in de Maagd en de Zon in de Schorpioen veel krachtige energie te brengen. Hierdoor ben je avontuurlijk en speels en kun je erg bijdehand zijn in handelingen en datgene wat je zegt. Doordat je sympathiek bent, zullen mensen dit charmant vinden en dit biedt perspectieven. Donderdag kan de Zon je emotioneel maken en dan is het toch wel wat lastiger om lekker in je vel te zitten. Vrijdag en zaterdag vormt Venus een sextiel met Pluto in de Steenbok en brengt de Maan veel enthousiaste energie. Daarom zijn dit prima dagen om energie met anderen te delen en leuke activiteiten te plannen.

Mentale en fysieke gesteldheid
Zondag beweegt de Maan in de Kreeft en dit is fysiek en mentaal een periode van relaxte, herstellende energie. Let op dat er momenten kunnen zijn dat de rust jou laat nadenken en dan kun je emotioneel worden. Tot maandagavond moet je oppassen wat je eet, omdat je lever, maag en slokdarm kwetsbaar zijn. De spijsvertering kan soms minder goed verlopen, waarbij je zelfs last van infecties kunt krijgen. Maandagavond zal de Maan naar de Leeuw bewegen. De emoties zijn dan over het algemeen een stuk sterker en de meeste mensen zullen nu weinig last van fysieke problemen hebben. Alleen mensen die last van hun hart- en bloedvaten hebben, moeten nu voorzichtig aandoen. Zorg vooral dat je situaties en mensen, die voor opwinding en stress kunnen zorgen, vermijdt. Woensdagavond verhuist de Maan naar de Maagd. Dit is een tijd waarin mensen soms teveel gericht zijn op discipline en ordelijkheid. Op zich niet erg, maar wel als je jezelf teveel oplegt en ook te hoge eisen naar anderen stelt. Dit kan er toe leiden dat je vertrouwen minder sterk wordt en dat kan dan weer voor spanningen zorgen. Fysiek gezien wordt aangeraden niet te scherpe en vette producten te gebruiken. Ook rood vlees kun je beter mijden. Vrijdagavond gaat de Maan tot zondag naar de Weegschaal. Dit is vooral een energie die zorgt dat mensen sociaal zijn en open staan voor nieuwe contacten. Let op dat er ook wel eens een negatieve energie kan zijn, waardoor je de neiging hebt jezelf teveel op te dringen. Deze periode dien je vooral veel water te drinken en doe je er goed aan suiker en zout zo min mogelijk te gebruiken. Pas ook op dat je je goed kleedt als je naar buiten gaat. De kans op verkoudheid, griep of infecties is anders nog groter dan normaal gesproken. De Waterman is in de omgang met bekende sociale contacten nog wel eens wat introvert. In de omgang met oppervlakkige contacten ben je echter wel iemand die van een babbeltje houdt, waardoor deze mensen denken dat je een open karakter hebt. Let er deze week op dat je altijd jezelf blijft, zodat mensen je niet anders inschatten dan je bent. Wanneer je uiteindelijk niet begrepen wordt, kun je erg emotioneel worden en je door de stress terugtrekken. Met name de kleuren geel en rood passen goed bij je en maken je toegankelijker voor anderen.

Carrière en financiën
Zondag kan je wel eens met jezelf in de knoop komen, omdat je aan de ene kant hard wilt werken, maar aan de andere kant ook wel de rust op wilt zoeken. Je wilt aan het begin van de week keihard werken, maar merkt dat het niet allemaal soepel verloopt. Ben je eigenbaas, dan zal het financieel moeilijk zijn, maar mensen zullen waardering hebben voor de manier hoe je er mee bezig bent. Venus zorgt ervoor dat je een warme uitstraling hebt, waardoor niet alleen collega’s of werknemers jou zullen respecteren, maar ook concurrenten en autoriteiten. Je hoeft niet bang te zijn dat je er alleen voor zult staan of dat anderen jou zullen domineren. Werk je voor een baas, dan werken financiële problemen uit je privéleven zeer storend door. Daardoor ben je emotioneel minder sterk en ben je ook minder adequaat en efficiënt. Woensdag en donderdag word je vooral intellectueel geprikkeld en kan je veel ideeën krijgen en daaruit nieuwe doelen ontwikkelen. Je werkt niet alleen hard, maar komt ook nog eens met oplossingen als dingen niet helemaal goed gaan. Een leidinggevende kan aan het eind van de week wat eisen stellen. Je dient hier relaxt en zakelijk mee om te gaan, zodat je niet door emoties de verkeerde dingen zegt of doet. Op zich lukt dit wel, omdat de Zon je mentaal en verbaal een sterke energie kan geven, waardoor je in staat bent om bedachtzaam te handelen. Let op dat je na vrijdag een mentale moeheid kunt voelen als gevolg van het sextiel tussen Venus en Pluto. Je moet je dan iets meer inspannen en dat kan uiteindelijk zelfs fysiek ook voor zwaktes zorgen. Heb je zaterdag de kans dan wordt aangeraden om je wat te ontspannen. Het werk loopt heus niet weg.

Overzicht van de week voor alle tekens (periode van kunstzinnigheid, transformatie en romantiek)
De Zon zal tot woensdagavond in de Weegschaal bewegen om dan naar de Schorpioen te reizen. Tot die tijd zijn veel mensen geneigd serieus in het leven te staan. Dat komt ook wel, omdat deze energie wisselvalligheid meebrengt. Hierdoor zijn mensen besluiteloos en weten ze niet altijd wat ze precies moeten doen om met name de zakelijke dingen in goede banen te leiden. Voordeel is wel dat er veel spiritualiteit is en mensen dit veelal uiten in kunstzinnige activiteiten. Dit kan gaan om schilderen, de dichtkunst, muziek en vele andere vormen van kunst. Het is tevens een goede periode om geregeld de natuur in te trekken. Je hebt dan de kans om te overdenken hoe je leven er uitziet en het een en ander op een rijtje te zetten. Bijzonder zal zijn dat de Zon woensdagavond naar de Schorpioen gaat en ook deze energie leidt tot zelfreflectie. Mensen worden over het algemeen besluitvaardig en dit zal sneller leiden tot het bereiken van doelen. Omdat Pluto erg actief is, is het 2de deel van de week geschikt om te transformeren, omdat de energie zorgt dat jij je donkerste kanten kunt overwinnen. Pluto reist door de Steenbok en zorgt dat obsessies, trauma’s en intense verlangens onder controle zijn. Mercurius zal door de Schorpioen bewegen en je moet dan wel opletten dat je veel mentale energie kunt kwijtraken. Over het algemeen zal dit vooral in de nacht plaatsvinden, waardoor jij je ook wel weer op kunt laden en je overdag in staat bent zowel fysiek als mentaal lekker in je vel te zitten. Mars zal nog steeds in de Weegschaal bewegen en daar tot half november blijven. Er zijn mensen, die deze energie omzetten in rationaliteit en nuchterheid. Vooral mensen die van nature koud zijn, kunnen hier veel last van hebben. Anderen zullen de energie gebruiken om boosheid, passie en opwinding in te tomen. Ook Jupiter en Uranus zijn zeer actief. Zij zorgen ervoor dat veel mensen de neiging hebben om nieuwe activiteiten te gaan doen. Ook zijn er nieuwe kansen om in de toekomst te ontwikkelen of nieuwe projecten te gaan starten.

De week zal zondag relaxt beginnen met de Maan in de Kreeft. Maandag is er een zeer intense, maar liefdevolle energie door Venus, in de Schorpioen, die harmonieuze energie deelt met spirituele Neptunus in de Vissen. Dit is een prima energie voor liefdesrelaties en de contacten tussen mensen onderling. Bijzonder is dat er deze periode een meteorenzwerm in Orion plaatsvindt. Maandag en dinsdag zal deze op zijn hoogtepunt zijn en invloed op andere planeten hebben. Mensen zullen een erg bijzondere energie ervaren, waarbij er mensen zijn die negatief beïnvloed worden. Over het algemeen zijn de meeste mensen in staat om een positieve spirituele invloed te ervaren. Het blijft een prima tijd voor sociale contacten en romantiek. Woensdag en donderdag lijkt vooral de Maan in de Maagd veel invloed te hebben. Mensen zijn efficiënt en adequaat, waardoor zakelijkheden en werkzaamheden bij mensen over het algemeen goed verlopen. Let op dat de Zon, in de spirituele Schorpioen, woensdag veel emoties brengt. Hierdoor kunnen mensen wel eens te serieus zijn en veel nadenken. Het is dan ook een mindere dag. Vrijdag vormt Venus een sextiel met Pluto in de Steenbok en zal de Maan in de Weegschaal veel sociale en vrolijke energie brengen. Daardoor zijn vrijdag en zaterdag prima dagen om energie met anderen te delen en leuke activiteiten te plannen.

Waterman

Sterrenbeeld waterman bij Astroangels.nl