Weekhoroscoop Weegschaal

Geboortedatum 23 september t/m 22 oktober - week 4

 

Relaties, singles en sociale contacten
Voor de Weegschaal zal de Nieuwe Maan van de 24ste veel energie bieden, waardoor je op gebied van de liefde veel mooie ervaringen mee kunt maken. Er kan echter negatieve energie vanuit Mercurius komen, waardoor je onzeker kunt worden. Je bent dan minder stabiel en kunt dan veel piekeren of je alles wel op de goede manier doet. Tracht dit in een relatie met je partner te bespreken, zodat deze je op kan fleuren en ga het vooral niet opkroppen. Daar komen alleen maar conflicten van. Over het algemeen zal de Maan je voldoende energie bieden om onzekerheid goed aan te kunnen. Daardoor zijn er toch veel mooie momenten. Mars zal hierbij romantische en passionele momenten kunnen bieden. Voor singles staat de deur naar liefde wijd open, maar doe dit niet te impulsief en blijf steeds goed nadenken, waarbij Mercurius jou zeker goed kan ondersteunen. Daardoor weet je wat je wel en niet belangrijk vindt bij je zoektocht naar een nieuwe relatie. Kom je iemand tegen, die je ziet zitten, dan kan dit wel eens een blijvertje zijn. Grijp dan je kansen aan en wacht niet meer af. Er zijn zeker kansen dat je de liefde van je leven tegenkomt. Gebonden mensen kunnen veel tijd besteden aan hun partner, waardoor er ook op dat gebied veel mogelijkheden zijn om de liefde te delen.

Mentale en fysieke gesteldheid
In het algemeen zal de Maan zondag door de Schorpioen reizen, waardoor spirituele en sensitieve energie positief gebruikt wordt om veiligheid te ervaren. Niet iedereen zal daartoe in staat zijn en er zijn dan ook mensen die emotioneel verward raken. In dat geval kunnen mensen afstandelijk zijn. Om ziektes te mijden, wordt aangeraden voldoende water te drinken en extra eiwitten te gebruiken om griep voor te blijven. Laat op de avond zal de Maan naar de Boogschutter reizen en tot dinsdagnacht blijven. Dit is vredige en positieve energie, waardoor mensen makkelijk zichzelf zijn. We zijn die dagen avontuurlijk en hebben de neiging er op uit te trekken. We zijn open naar anderen en dit geeft de gezondheid een positieve boost. Let bij sport, intensieve beweging en zware werkzaamheden op dat zenuwen van heupen en dijen kwetsbaar zijn. Dit geldt vooral voor mensen die reuma of soortgelijke aandoeningen hebben. Ook ‘gezonde’ mensen moeten opletten. Levertraan en extra calcium zijn deze periode aan te raden. Woensdagochtend t/m vrijdagmiddag reist de Maan naar de Steenbok. Privé kunnen mensen minder sterk zijn. Ze moeten veel discipline hebben om niet te veel genotsproducten te gebruiken of geld uit te geven. Gezondheid is niet te koop. Let op dat de huid kwetsbaar is en make-up en hoogtezon kunnen schadelijk zijn. Mensen die last van eczeem hebben, moeten dubbel oppassen. Ook maag en knieën kunnen verzwakt worden, waardoor we op moeten letten welke producten niet goed vallen. Pas op met lactose. Vrijdag reist de Maan naar de Waterman en verschijnt om 22:44 als Nieuwe Maan in dit teken. Deze overgang kan zorgen dat mensen t/m zondag last van vermoeidheid kunnen hebben. Er kan een gevoel zijn dat we ons onverklaarbaar eenzaam voelen, zelfs als we veel mensen om ons heen hebben. Dit komt door een onbewuste spirituele prikkel, die na deze tijd zal verdwijnen. Fysiek kunnen de benen en voeten kwetsbaar zijn. Pas op als je veel loopt of dingen moet doen, die gewrichten belasten. Er kunnen schadelijke energieën zijn, die de ogen kwetsbaar maken.

Je bent charmant en liefdevol door de energie van je heersende planeet Venus. Je hebt oog voor details en richt je vaak op de schoonheid van het leven. In conflicten en problemen kun je genadig reageren en niet lang met boosheden of irritaties lopen. Je bent een luchtteken en kunt veel plezier beleven aan kunst en esthetiek. Je bent op zoek naar evenwicht in zowel contact met anderen, werk als naar jezelf. Dit zoeken naar evenwicht maakt van jou iemand die goed kan bemiddelen, maar aan de andere kant kan het jou besluiteloos maken. Door energie van de Zon ben je iemand die zeer rechtvaardig handelt en zal niet snel liegen. Je dient deze periode op te passen niet te veel bewonderd te willen worden. Je kunt nog wel eens overdrijven, waardoor mensen jou als overdreven kunnen bestempelen. Je bent dan bezig met jezelf en hebt minder oog voor anderen. Tracht balans te vinden. Je zult je zowel emotioneel als fysiek beter voelen als je je richt op hobby’s zoals het lezen van boeken, luisteren naar muziek en geniet van (gezonde) voeding. Wanneer je lekker in je vel zit, heb je behoefte te bewegen, waardoor je meer sport en buitenlucht krijgt. Let op je neiging om calorierijk voedsel te eten. Wanneer je te veel eet en te weinig beweegt, kun je last van overgewicht krijgen en dat is er weer moeilijk af te trainen.

Carrière en financiën
Je bent de eerste dagen van de week bezig met eigen zaken en hebt weinig behoefte aan inbreng van anderen. Toch zal je met ze samen moeten werken, waardoor je ook wel eens water bij de wijn dient te doen. Op zich lukt dit je wel, maar het zal je toch wel moeite kosten. Venus kan veel warme gevoelens bieden, maar de energie van Mercurius kan er voor zorgen dat je veel aan het piekeren bent. Je voelt je daardoor met name in het begin van de week wisselvallig. Overigens ben je wel zeer goed in staat om als vredestichter te functioneren. Mensen vertrouwen je zeer sterk, waardoor je goed kunt bemiddelen. Doordat je je privéleven aan het begin van de week belangrijk vindt, kun je in je werk het best meer routinematige activiteiten doen. Je hoeft je dan niet uitermate krachtig in te spannen en hebt tijd om privé nog het een en ander te doen. De energie van de Maan kan de gehele week energie bieden inzake je intellectuele, maar ook je spirituele vermogen. Toch zal de kracht het sterkst zijn als de Nieuwe Maan verschijnt. Je hebt doelen en wensen en kunt er aardig van balen als zaken niet gaan zoals je wilt. Toch zie je dit als uitdaging en ben je benieuwd wat de toekomst zal brengen. De rest van de week concentreer je je op contact met collega’s en hoe je er voor kunt zorgen dat je daar stabieler in wordt. Je merkt dat je van bepaalde mensen veel leert en neemt dit zeker aan.

Overzicht voor alle tekens (periode van verandering van routines)
De Zon gaat vanaf maandag Mercurius vergezellen in de Waterman. Dit zorgt voor veel sympathie en vriendelijkheid onder de mens. Veel mensen zullen er geen probleem mee hebben zich aan te passen aan dingen die er in de omgeving veranderen. Dit betekent echter niet dat we niet in staat zijn ons te weren als er iets gebeurt wat ons niet zint. Afhankelijk van het teken dat je hebt, zal je ermee omgaan. Uranus zal nog steeds in de Stier bewegen en kan zorgen dat mensen snel geneigd zijn om hun routine te veranderen. Deze energie brengt veel creativiteit en mensen kunnen geregeld nieuwe ideeën krijgen. Let op dat deze energie soms negatief kan zijn en dat er breuken mogelijk zijn tussen jou en geliefde mensen. Dit komt mede omdat Mars, in de Boogschutter, voor flink wat passie en strijd zorgt. Niet iedereen zal er goed mee omgaan. Je doet er goed aan geregeld te sporten om eventuele blokkades, conflicten of boosheid aan te pakken. Het is belangrijk jezelf goed te kennen. Ben je bijvoorbeeld iemand die sympathiek overkomt, dan is het beter op zachte wijze te handelen. Ben je dominant, dan is het belangrijk je ook op die wijze op te stellen. Er kan door die planetaire energieën wisselvalligheid optreden. Mensen kunnen zich soms vrolijk en open voelen, maar er zijn ook momenten dat we ons somber en gesloten voelen. Het is belangrijk dat we blijven geloven in datgene wat wij zelf vinden en niet in dat wat anderen van ons verwachten of vinden. Over het algemeen zorgen de Zon en Mercurius dat de meeste mensen eerlijk zijn, maar dat kan lastig zijn, omdat niet iedereen hiervan gediend is. Het is dus belangrijk in te schatten of je iets wel of niet kunt zeggen. Met name kritisch ingestelde mensen kunnen geen moeite hebben om de strijd op te zoeken.

Ben je echter bescheiden en minder bespraakt, dan kan je maar beter voorzichtig zijn. Venus heeft zich afgelopen week bij Neptunus in de Vissen genesteld. Dit geeft sterke mentale en spirituele kracht. Mensen zijn geneigd elkaar te ondersteunen. Vooral mensen die van zichzelf al gevoelig en sensitief zijn, zullen nu nog meer de neiging hebben om gericht te zijn op mensen die zwakker zijn en hulp nodig hebben. Er wordt aangeraden om geen geld aan mensen te geven, die je niet of nauwelijks kent. Echter, ook mensen die jij wel kent, zullen in staat zijn jouw vertrouwen te schaden. Er zijn namelijk misleidende energieën. Nadeel aan de energie van Venus is hierbij dat we soms moeite kunnen hebben om op een objectieve wijze in het leven te staan. Jupiter en Saturnus reizen nog steeds in de Steenbok en dat kan vooral op zakelijk gebied nog wel eens problemen opleveren. Er kunnen namelijk flink wat storingen ontstaan, die de kans op succes kunnen blokkeren. Er wordt aangeraden voorzichtig met die energie om te gaan en niet te snel te gaan. Wees realistisch bij doelen die je stelt en denk niet dat je altijd gelijk hebt. Er zullen mensen zijn die het niet fijn vinden veel verantwoordelijkheid te hebben. Tracht bescheiden te blijven en laat de leiding zoveel mogelijk aan anderen over. Moet je toch leiding geven tracht dan zo positief mogelijk te blijven.

Weekhoroscoop Weegschaal

Gratis jouw horoscoop voor het sterrenbeeld Weegschaal lees je bij Astroangels