Weekhoroscoop Weegschaal

Weekhoroscoop Weegschaal

Geboortedatum 23 september t/m 22 oktober - week 39

Vragen over de Liefde, Werk of Financiën? Neem contact op met een Consulent

Contact met een ConsulentAlle horoscopen bekijken

Relaties, singles en sociale contacten
Sociaal gezien zijn er zoveel mooie planetaire energieën voor de Weegschaal, dat het bijna onmogelijk is dat je week niet goed zal zijn. Toch dien je op te passen, omdat je teleurgesteld kunt raken als iets minder goed gaat, dan je zou willen. Je hebt positieve gevoelens, maar dient rekening te houden met anderen en niet ieder mens zal hierbij positief zijn. Je zult de energie van Mercurius hard nodig hebben om stabiliteit te bewaren en je te concentreren op mensen die jouw leven een leuke wending kunnen geven. Mercurius vormt zondag t/m woensdag een vierkant met Pluto en Saturnus en dit is over het algemeen zeer gunstig. De Zon in de Weegschaal zal jouw gevoel voor normen en waarden vergroten. Daardoor zal je vooral omgaan met mensen die op die manier in het leven staan. Je vindt het vreselijk als mensen zich misdragen, waardoor je bepaalde vrienden of familieleden even mijdt. In het weekend dien je hier wel over te praten, omdat je anders conflicten krijgt die moeilijk te keren zijn. Mercurius zal naar jouw teken gaan en dit is gunstig voor sociale contacten. Gebonden mensen zullen liefdevolle prikkels krijgen, door de fijne planetaire energie. Je ervaart passie en liefde voor je partner. Hierbij zullen Venus en de Zon ervoor zorgen dat je veel tijd aan je partner kunt besteden. Nadeel is dat je op maandag en dinsdag jaloers kunt zijn, zelfs als je partner veel aandacht geeft. Dit komt vooral omdat Mars flink wat passie in je losmaakt en het nooit genoeg is, wat je partner ook doet. Tracht vooral de eerste dagen van de week controle over je gevoelens te houden, zodat je jezelf niet verliest in irreële gedachten. Kan jij jezelf onder controle houden, dan merk je dat je gezonder in de relatie staat. In het weekend is er goede energie om een activiteit te doen om de liefde te bezegelen. Singles ervaren ook een zeer positieve energie om mensen tegen te komen, die aangetrokken worden door je charmante en sympathieke karakter. Door de energie van Venus heb je behoefte om jezelf aandacht te geven. Doe dus dingen om je fysiek en mentaal te verwennen. In de liefde zal je het belangrijk vinden te praten met mensen die op één lijn met jou zitten. Een goed gesprek zal de leidraad zijn om iemand in je leven toe te laten. Pluto reist retrograde door de Steenbok en je zult hierdoor over het algemeen nostalgisch in het leven staan. Het is een moment om oude contacten nieuw leven in te blazen.

Carrière en financiën
Mercurius beweegt positief, waardoor je harmonie, rechtvaardigheid en vredelievendheid uitstraalt. Het is daardoor een uitstekende tijd om bepaalde zaken aan te pakken. Je zult het gevoel hebben dat je een tweede kans krijgt en als je deze aanneemt, kan het een week worden met veel mogelijkheden. Je wordt als het ware uitgedaagd om dingen te doen, die je normaal gesproken niet snel zou doen. Ook de Zon, die in jouw teken reist, zorgt een sterke eigenwaarde, waardoor je weet wat je wilt en wat je moet doen om jezelf te ontplooien. Let op dat je soms teveel normen en waarden hebt en dat je dan op alle slakken zout legt. Dit kan anderen storen. Tracht dit dus in te tomen en wees flexibel bij wat anderen doen. Pluto is op weg om de week hierna zijn retrograde beweging in de Steenbok te beëindigen. Je bent hierdoor creatief en kunt nuttige ideeën doen om in de toekomst iets mee te gaan doen. Omdat je zeer sympathiek en charmant bent, zal je mensen bekoren en zijn er mogelijkheden dat je samen kunt werken om het een en ander te bewerkstelligen. Het is een prima tijd voor creatieve projecten en voor het opstarten van een eigen bedrijf. Ben je werkeloos dan is het een prima periode om een nieuwe baan te vinden. Hierbij Mercurius, die donderdag naar jouw teken reist en een vierkant vormt met Saturnus in de stabiele Steenbok, veel kracht geven om zowel financieel als zakelijk goede resultaten te boeken. Je kunt juiste keuzes maken en staat om een nuchtere en intellectuele wijze in het leven.

Mentale en fysieke gesteldheid
Zondag staat de Maan in de spirituele Schorpioen. Mensen zijn geneigd impulsiever te reageren als dingen niet goed gaan. Emoties zorgen dat men niet altijd in staat is zich op een goede wijze uit te drukken. Je kunt je wat sneller aangevallen voelen en de kans op ruzies en zelfs vechtpartijen is nu een stuk groter. Mensen die geregeld last hebben van de uitscheidingsorganen kunnen er last van hebben. De darmen kunnen opspelen en ook zijn er meer kansen op verkoudheid, griep en zelfs een verzwakte algehele weerstand. Beter eet je nu licht verteerbare voeding. Pas bijvoorbeeld ook op met rauwkost en eet het liefst gare groenten. Ook koolhydraten en producten die voor gasvorming zorgen, kun je beter minderen. Zondag kun je beter opletten met seks, omdat er ook op dit gebied problemen kunnen zijn. Maandagavond verhuist de Maan naar de Boogschutter. Dit is een zachte energie vergeleken met die van de Schorpioen. Mensen zijn relaxter, maar er wordt aangeraden vooral op fysiek gebied actiever te zijn. De Boogschutter zorgt voor veel energie en die moet er weer uit. Mensen die te weinig willen of kunnen bewegen, hebben dan ook de meeste last van opgekropte energie en daaraan gekoppeld stress en frustraties. Ga je bewegen, pas dan op voor de heupen en dijen, omdat deze nu kwetsbaar kunnen zijn. Ook zijn er problemen met gewrichten en botten mogelijk. Woensdagnacht zal de Maan naar de Steenbok reizen en positieve energie aan mensen schenken. Toch zijn er minder goede aspecten aan de energie, omdat de huid en knieën kwetsbaar kunnen zijn en er maagproblemen mogelijk zijn. Deze kunnen leiden tot huidziektes en problemen met de spijsvertering. Zaterdagochtend verhuist de Maan naar de Waterman en dit geeft een ietwat emotionele energie, waardoor veel mensen zich automatisch niet heel sterk voelen. Vele mensen zijn afstandelijk en onzeker en dit kan misverstanden opleveren. Er wordt aangeraden deze periode iets meer voor jezelf te kiezen en minder met mensen af te spreken. Beter kun je tijd besteden aan eigen zaken en aan mensen waar jij je helemaal jezelf kunt voelen. Pas op voor de enkels en de knieën, omdat deze nog wat zwak kunnen zijn.

Overzicht voor alle tekens (periode van serieuze energie, die overgaat in luchtige energie)
We hebben te maken met retrograde planeten, waardoor mensen geregeld naar het verleden kijken. Dit is terecht, omdat het coronavirus en de lockdown veel invloed op ons dagelijks leven hebben gehad. De medische wereld heeft het moeilijk en jongeren krijgen weinig kans om hun jeugdige energie er uit te gooien. Depressiviteit beheerst dan ook de maatschappij en mensen worden ongeduldig. Ze vinden het moeilijk zich aan de nieuwe normen te houden. Het corona zal nog steeds prominent aanwezig zijn en kan een prominente dreiging vormen. Zondag t/m woensdag vormt Mercurius een vierkant met Pluto en Saturnus en zal de Zon het gebied van de Weegschaal betreden. Zondag begint met intense energie, omdat de Maan in de Schorpioen reist. Toch zal deze dag niet verkeerd zijn en mensen zullen meer over het leven nadenken en onderzoeken wat ze kunnen doen om te ontwikkelen. De combinatie van Pluto en Mercurius brengt waarheid en harmonie, waardoor mensen eerlijk en prettig met elkaar omgaan. Het is een evenwichtige periode, die zo van maandag t/m woensdag zal blijven. Maandag zal de Boogschutter invloed hebben door mensen intellectueel te versterken. Ook zullen mensen meer de neiging hebben met elkaar te communiceren en kennis te delen. De 22ste en 23ste start de astronomische herfst wat nog eens versterkt wordt door de Boogschutter. Daardoor is er onrust. De Weegschaal zal harmonie, gerechtigheid en vrede brengen. Mensen zijn in staat zichzelf onder de loep te nemen en te bekijken wat goed was en wat niet. Let op dat energie negatief kan worden, omdat mensen meer risico nemen. Er wordt gewaarschuwd niet te overdrijven, omdat de dreiging van het corona versterkt wordt.

Voordeel is dat Mars in staat is mensen te bewegen actie te ondernemen, maar ook om voorzichtig te blijven. Al met al kunnen er dan ook zeker verwarrende momenten zijn, waarbij emoties veel mensen parten kunnen spelen. Er wordt aangeraden verantwoord te blijven en je niet te laten verleiden dingen te doen die jou of mensen in je omgeving in de gevaar brengen. Het voordeel aan de energie is dat mensen een drang voelen oude vrienden en familie op te zoeken. Er wordt aangeraden t/m woensdag meer activiteiten te plannen en afspraken te maken. Onthoud dat Mars ongeduld en impulsiviteit zal brengen en constant een uitdagende energie geeft aan de planeten in de Steenbok. Dat kan binnenkort veranderen als de zware Steenbok plaats maakt voor de luchtige Waterman en Mercurius donderdag naar de vreedzame Weegschaal beweegt. Deze planeet vormt een vierkant met Saturnus in de stabiele en vastberaden Steenbok. Dit is een periode van wederopbouw, wat betekent dat er vooral zakelijk veel in orde komt. Mensen moeten zich actief opstellen, maar ook wel geduld bewaren. Met name in de communicatie moeten we opletten dat we niet de verkeerde dingen zeggen. Mensen kunnen deze tijd makkelijk over grenzen gaan. Verder is het belangrijk vanaf woensdag extra op te letten als jij je in het verkeer begeeft of laat op straat bent. Donderdag t/m zaterdag staat Mars in de Ram tegenover Mercurius. Op persoonlijk en sociaal gebied krijgen we te maken met contacten die zeer intens zijn. Dit zien we in zakelijke gesprekken, waarbij we flinke strijd kunnen verwachten. Toch zal er een zeer relaxte energie op vrijdagavond zijn en zal zaterdag over het algemeen sociaal en sympathiek verlopen als gevolg van de Waterman-Maan. Het kan dus een uitdagende, maar tegelijk ook een sympathieke en liefdevolle periode zijn en we zullen de week dan ook prima afsluiten.